Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-09, 21:23   #631
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Ja Wam nie zazdroszczę tych problemów z zasypianiem. Dzisiaj to Antoś już spał jak go zanosiłam do łóżeczka. Od początku był nauczony zasypiania w samotności przy zgaszonym świetle. A teraz słodko sobie śpi zobaczymy czy dzisiaj też prześpi całą noc. Mógłby dać mamie pospać.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:23   #632
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

a ja jem wszystko nawet ostatnio pozwoliłam sobie na leśne grzybki i małemu nic nie było tylko po soku pomarańczowym i cytrynowym go boli brzuszek

zauważyłam że Karolek nie lubi jeździć w gości jest cały czas jakiś niespokojny a o spaniu nie ma mowy śpi jak zając na rękach a jak go chce położyć to koniec spania
Ostatnio zawiozłam go do mamy i miał porę spania i zasnął w samochodzie ale u niej parę minut i po spaniu a miał spać conajmniej 1-2 godz.
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:24   #633
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
a ja sobie odmawiam orzechów bo podobno uczulają, wiec jak?

Anisia a dr House w tv ogladasz? leci gdzies?

Wiktoria zaczęła sie śmiac głośno cuuudnie

własnie ją usypiam a ona wypluwa smoka i pakuje do buzi zabawkę, i zadowolona
Leci w stanach ale na smietniku znajdzie sie wszystko (internet) sa narazie 3 odcinki, jak chcesz to ci podrzuce za jakis czas jak bedzie ich wiecej

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:27   #634
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

Karolek po kąpaniu zasypia przy piersi pije aż zaśnie zazwyczaj trwa to z 15 min. i przekładam go do łóżeczka i śpi do rana
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:27   #635
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
a ja sobie odmawiam orzechów bo podobno uczulają, wiec jak?

Anisia a dr House w tv ogladasz? leci gdzies?

Wiktoria zaczęła sie śmiac głośno cuuudnie

własnie ją usypiam a ona wypluwa smoka i pakuje do buzi zabawkę, i zadowolona
No właśnie wiem, że nie wolno i mam nadzieję, że mu nic nie będzie. Ale nie mogłam się jej oprzeć;p Pozatym ogólnie to jadam wszystko i na razie nie mamy problemów, także też na to liczę.
Stary 2008-10-09, 21:35   #636
marticia
Zakorzenienie

Veronko ten opis usypiania Boryska zabrzial jak bajka. U mnie niestety wyglada tak jak u Anisi..tylko kazdego dnia. Moze tez zaczne usypiac w wiekszym halasie, bo zauwazylam, ze jak gosie przyjechali on byl taki podekscytowany ze po paru min unal jak kamien.
Wlòasnie widzialam filmik Boryska w kapieli...bossski!

Dziewczynki ale ja naprawde zapraszam do siebie..strasznie tesknie za fajnymi polskimi dziewcyznkami, z ktorymi moglabym przegadac cala noc

Ciesze sie, ze rowniez do Polski wrocila piekna pogoda i niech sie ona utrzymuje jak najdluzej

I ja pochwale sie moim kochaniem:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CIMG3213.jpg (39,8 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3224.jpg (35,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3228.jpg (39,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3250.jpg (37,2 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3267.jpg (44,3 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CIMG3281.jpg (28,0 KB, 12 załadowań)
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:37   #637
wersta
Zakorzenienie

o temat włosów zośce te nowe rosną białe te 1sze ciemne wytarły się trochę z tyłu, na czubku głowy są już prawie tylko nowe białe.
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:42   #638
marticia
Zakorzenienie

A moj Mario urodzil sie jak staruszedk, wloski mial tylko po bokach..hihihi. No a teraz na czubku mu rosna a èpo bokach sie wytarly i tez dziwie wyglada
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 21:48   #639
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Ciesze sie, ze rowniez do Polski wrocila piekna pogoda i niech sie ona utrzymuje jak najdluzej
I ja pochwale sie moim kochaniem:
Ależ Mario ma śliczne oczka!!Normalnie cudo

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Dziewczynki ale ja naprawde zapraszam do siebie..strasznie tesknie za fajnymi polskimi dziewcyznkami, z ktorymi moglabym przegadac cala noc
Szkoda, że to troszkę daleko od nas.

Borys na szczęście nie ma też problemu z usypianiem u znajomych. Byliśmy z nim kilka razy i w sumie po dłuższej chwili usnął i obudził się dopiero koło 24 na jedzonko, to wtedy się zebraliśmy do domku, żeby go już nie męczyć.
Stary 2008-10-09, 21:51   #640
Kasiulka22
Zakorzenienie

Helloł kobitki, dziękuję za pocieszenie, dobre z Was stworzonka Jutro obiecuję focie malżon mi zrobi w dziennym świetle,tylko nie padnijcie ze śmiechu... I wkleje wcześniejszy balejaż i aktualny fryz. Zaraz polecę na Allegro i kupię ten szampon z L'oreala Silver+ taki do włosów blond + odżywka i jeszcze jedną majiblond, tym razem kość słoniowa, bo brałam teraz szampan. Albo zaczekam do jutra co mi poradzicie

Kobitki ale macie cudowne dzieciątka

Ver_Onko padłam na filmach z Boryskiem! Świetne!!!

Judi mój zięciu super przystojny i tak jak żonka posiada drugą bródkę cud miód, tylko całować!

Lenka prześliczna kobietka

Mario również wspaniały, widać ze ma włoskie, boskie ciałko przystojniacha!

Co do łysienia to Ola już dużo kudełków straciła w porównaniu z tym jakie miała gdy się urodziła Teraz gdy ją czeszę to robię jej zaczes na Radka Majdana inaczej nie idzie

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 22:24   #641
wersta
Zakorzenienie

no Kasiulko szampan to wiadomo, że żółty czekam na foty
dobranoc
wersta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 22:35   #642
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Marticia, Mario to przepiekny młody chłopaczek, laski beda mialy branie, pierwsze zdjecie sliczne i pasuje na avatar

It is what it is

Stary 2008-10-09, 22:41   #643
Cestia
Zakorzenienie

O ramy jakie piękne dzieciaki wszystkie co do jednego!

Judi, wiesz co... Tymek jest ogromnie do Ciebie podobny

Veronko, zabójcze filmy

marticia, u naszych dzieciaków chyba wszystko w podobnym czasie się dzieje... skończyły się problemy brzuszkowe i moja Mati też zaczęła namiętnie ssać palucha. Wypluwa mała menda smoczek i ładuje do buźki łapkę (czasem ta łapka ląduje najpierw w oku lub uchu... biedna nie może sobie trafić zwłaszcza jak jest zaspana a ja wtedy sikam ze śmiechu ). A co do zaproszenia to Ci to zapamiętam... jak bym się kiedyś wybrała do Włoch to drżyj moja droga A swoją drogą w której części Włoch mieszkasz??

Spadam na "Gotowe na wszystko"... może mi się jeszcze później uda wpaść.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-09, 22:55   #644
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Leci w stanach ale na smietniku znajdzie sie wszystko (internet) sa narazie 3 odcinki, jak chcesz to ci podrzuce za jakis czas jak bedzie ich wiecej
no rzeczywiscie leci... namietnie w kazdy wtorkowy wieczor ogladam kolejny odcinek a poza tym uwielbiam plakaty do tego sezonu..... jeden z nich dolacze ponizej....
poza tym ja dostaje kolejne sezony housa za kazdym razem jak maz cos przeskrobie... poniewaz wczoraj znowu mu sie to zdarzylo wlasnie oczekuje na nastepny sezon kurcze chyba zmusze tzta zeby kupil sobie laske bo mnie to zaczyna krecic...albo kopne go mocno w moge i sam sobie kupi bo nie bedzie mogl chodzic

a tak poza tym to bylam dzis u pediatry i gdy na nia czekalam zorientowalam sie ze maly ma ciemieniuche...ale najbardziej zaskoczyl mnie sposob na pozbycie sie tego diabelstwa, ktory mi polecila... kazala mi dwa razy w tygodniu myc jego wloski szamponem head & shoulders podobno wyczesywanie nie zdaje egzaminu i wyciaga wlosy a natluszczanie tylko poglebia problem... wiec zaraz wysle mezola zeby kupil ten szampon i bedziemy eksperymentowac....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg house_md_poster4.jpg (46,7 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez leleth
Czas edycji: 2008-10-09 o 23:20
leleth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 00:03   #645
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
pytanko z innej beczki..

czy waszym dzieciom tez sie tak masakrycznie poca nozki??? piter ma gole stopki pod kocykiem i normalnie istna woda jak chwycilam ja w dlon to byla cala wilgotna...
Myślałam, że tylko Mati tak ma... uffff Jej jeszcze dodatkowo pocą się dłonie (może dlatego że je tak zaciska w piąstki)

Wczoraj narzekałam, że moje dziecko co chwilę chce jeść a dziś jest zupełnie odwrotnie Zaczynam się martwić. Jadła przed spacerem czyli koło 15tej (obudziłam ją bo chcieliśmy iść, a nie chciałam później jej karmić w lesie) uśpiła się na 2 godzinnym spacerze i jeszcze dospała w domu do 19tej (znowu TŻ ją obudził bo mieliśmy ją kąpać a on za chwilę wychodził do pracy) o 19 zjadła troszeczkę, wykąpaliśmy ją, usnęła i śpi do teraz. Osiwieję przez to dziecko. Powinnam się cieszyć że tak śpi, ale ewidentnie jest coś nie tak.

Pozwalam sobie wkleić kilka fotek z dzisiejszego spacerku... nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam polską złotą jesień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jesień1.jpg (125,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jesień2.jpg (90,4 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aston.jpg (129,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg spacer.jpg (112,3 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jesień3.jpg (70,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg jesień4.jpg (109,7 KB, 6 załadowań)
Stary 2008-10-10, 07:36   #646
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
no Kasiulko szampan to wiadomo, że żółty czekam na foty
dobranoc
Werstunia bo ja jestem inteligentna inaczej

Bry babeczki.

My jak co dzień z Olą siedzimy i sadzimy ale Ola się już spisała bo czuję Lecę przebierać.

Cestia boskie zdjęcia, po prostu fantastyczne!

A u nas za oknem mega mgła... tak jak wczoraj

Stary 2008-10-10, 08:14   #647
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

cestia, cudowne fotki! Chwale za dobre ujecia, kadr a takze glebie ostrosci milo wiedziec ze mokre od potu konczyny to normalka Leleth fota dr housa wymiata, tez taka chce

It is what it is

Stary 2008-10-10, 08:33   #648
Kasiulka22
Zakorzenienie

a jednak zaszalałam, nabyłam różności z L'oreala do kłaków i zobaczymy. Kupiłam też jeszcze jednego majiblonda nie koniecznie do robienia teraz, najwyżej zostanie na przyszłość Jak wstanie małżon to mnie ufoci. Ola padla, ale pewnie nie na długo bo będzie zaraz głodna. Leje u nas jak właśnie zauważyłam. To dziś zapewne będzie dzień spędzony w domu, chyba że pogoda się poprawi.

Anisiu dzięki za wieści o serialiku muszę przekazać bratu żeby mi ściągnął

Stary 2008-10-10, 08:36   #649
Mijalea
Zakorzenienie

Anisia, przypomnialas mi o serialku i bede teraz molestowac mezula o Dr Housa, poki co czeka mnie jesczze seria Dextera do obejrzenia, ale to juz chyba masz za soba o ile dobrze pamietam

Moj maly w koncu dal mi sie wyspac i budzil sie na papu w nocy tylko 2 razy....

a co do zasypiania, to on juz od dawna chodzi spac ok 20, klade go do lozeczka i zasypia sam, bez marudzenia...wieczorem nigdy nie bylo z tym problemu. Zreszta w ciagu dnia tez nie, chyba, ze jest juz za bardzo zmeczony i troche marudzi, ale umiem opanowac sytuacje

To wy juz maluchom dajecie papu?? Jabluszka, serki Danio- nie za wczesnie to

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 08:46   #650
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

mija, papu nie dajemy. Ja posmarowalam mu ciutke usta serkiem by sprawdzic reakcje a co do seriali to mam obejrzane wszystkie sezony gotowych, dextera, house, californication. Teraz polujemy na nowe z tego co tu wymienilam bo sa z kazdego nowe. Mam jeszcze gossip girl do obejrzenia i 2 sezon ugly betty

It is what it is

Stary 2008-10-10, 08:54   #651
afro_dyta85
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!

Gosiu spóźnione wszystkiego naj naj! (wczoraj mnie Małż sprzed komputera przesiedlił)

Daniel kilka dni temu odkrył że w łapki można sobie coś chwycic i wpakowac do buźki więc teraz ostro praktykuje.

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
kurcze chyba zmusze tzta zeby kupil sobie laske bo mnie to zaczyna krecic...albo kopne go mocno w moge i sam sobie kupi bo nie bedzie mogl chodzic
No niezły pomysł! Trzeba ubrac odpowiednie buty do kopania

Mój blog

afro_dyta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 09:36   #652
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Moj to samo, odkryl ze ma łapki i ladnie chwyta i obraca kartki w mieciusiej ksiazeczce z materialu, ktora szelesci i piszczy, wiec on caly happy, teraz mi padl bo sie strasznie zmeczyl ta zabawa

dzis musze przypilnowac zeby byla choc jedna drzemka 2h.. bo znow bedzie marudny wieczorem, naszczescie wczoraj po kapieli, 20 min kwekaniu przez sen i purkaniu ladnie zasnal i obudzil sie o 8.00 mimo przebudzenia o 2 i 4.30 na papu, ale tego nie licze bo wtedy to on nawet oczu nie otwiera tylko szuka mi piersi i otwiera buzke

It is what it is

Stary 2008-10-10, 10:36   #653
Mijalea
Zakorzenienie

Cytat:
mija, papu nie dajemy. Ja posmarowalam mu ciutke usta serkiem by sprawdzic reakcje a co do seriali to mam obejrzane wszystkie sezony gotowych, dextera, house, californication. Teraz polujemy na nowe z tego co tu wymienilam bo sa z kazdego nowe. Mam jeszcze gossip girl do obejrzenia i 2 sezon ugly betty

tak myslalam, ze to proba smakow

Ogladam te same serialiki Tylko ostatnio z wiadomych wzgledow jestem troche do tylu...niedlugo zaczne nadrabiac

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:21   #654
ver_ona
Zakorzenienie

WItam
A ja dziś oszukiwałam mojego brzdąca w nocy smoczkiem. Wiem, że nie był głodny bo wiem ile wytrzymuje w nocy bez jedzenia. Nakarmiłam go koło 24 i obudził się o 3:30, kręcił się więc mu podałam smoczek (tak ze 2 razy) no i przspał tak do 5:30. Nie wiem czy będę tak dalej robiła, ale może nauczy się dłużej przesypiać.
Stary 2008-10-10, 11:27   #655
Sosnowa
Zakorzenienie

Z tego co pamiętam, to w "Języku niemowląt" to był właśnie sposób na robienie w nocy dłuższej przerwy, jak najbardziej polecany przez autorkę.

W ogóle to zazdroszczę Wam tych zasypiających z marszu dzieciaczków. Łucja ma bardzo różnie.. czasem zaśnie bez niczego, a czasem musi się nawrzeszczeć..
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:40   #656
natoha
Raczkowanie

Hej
też zazdroszczę, że dzieciaki potrafią usnąć same. Moja tylko rano jak zje i leży w łóżeczku to czasem zaśnie sama. Najczęściej cyc potrzebny, wtedy w minutę usypia, a jak próbujemy uśpić na smoku to wycie okropne - uśnie jak się zmęczy.
ale za to jak uśnie na noc koło 23, 24 to śpi do rana tj 7, 8.
Dziś o 8:30 zastałam ją leżącą i uśmiechającą się do karuzeli, nawet jeść nie wołała
natoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:42   #657
maladT
Zakorzenienie

a moja dzis spała znowu ładnie bo od 21 do 6.20 a potem karmienie i zasnęła do 10.30 nakładając sobie pieluchę tetrową na głowę... no jak dziecko chce to tego nie będe jej odmawiać

my wczoraj miałyśmy szczepienie jak przeciwko grypie a młoda to co zawsze i pneumokoki... dzisiaj jest ok ale nóżka spuchła... lekarz mówił coś o tym, że mała ma jednostronne spłaszczenie czaszki wynikające z tego, że za często leży(tj. sama sie przekreca) na jednym boku... mam kłasc na drugim i teeraz mi powiedzcie niby jak jak ten mały piorun ciagle sie przekreca... wczoraj nawet leżac na brzuchu obrociła sie na plecy... normalnie nie nadążam za tym dzieckiem... ostatnio nawet gada jak najęta

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:49   #658
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Cestia boskie zdjęcia, po prostu fantastyczne!
Cytat:
Napisane przez Anisia25
cestia, cudowne fotki! Chwale za dobre ujecia, kadr a takze glebie ostrosci
Dzięki dziewczynki Tylko jedno zdjęcie robił mój mąż (chyba się nie trudno domyślić które ). Ja dopiero zaczęłam zabawę pt. fotografowanie więc bardzo dziękuję za pochwały. Szczególnie, że Ty Aniu z tego co wiem, znasz się na fotografii

Ja wczoraj obudziłam Mati na jedzenie, wsuwała aż miło i zaraz usnęła... później obudziła się o 5tej i była tak głodna że się obawiałam czy czasem nie wyssie ze mnie czegoś więcej niż mleko potem standardowa pobudka za 2 godziny, a jak wstała o 9tej to nieświadomie zastosowałam to co Ver_ona (nieświadomie bo jakoś dziwnie mi się wydawało, że od karmienia nie minęły jeszcze 2h) podałam jej ze 2 razy smoczek i tak dospałyśmy do 10. Mati nie wygląda na chorą więc chyba wszystko jest ok
Stary 2008-10-10, 11:49   #659
Sosnowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
mam kłasc na drugim i teeraz mi powiedzcie niby jak jak ten mały piorun ciagle sie przekreca... wczoraj nawet leżac na brzuchu obrociła sie na plecy... normalnie nie nadążam za tym dzieckiem... ostatnio nawet gada jak najęta
MaladT nie wiem Mam ten sam problem. Podkładamy jej, za radą lekarki, kilogram mąki owinięty w ręcznik, żeby nie przekręciła jej. Ale co z tego, jak ona się w łóżku tak wierci, że dziś zastałam ją w poprzek ....

Ciekawe co u Piekło...
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 11:58   #660
maladT
Zakorzenienie

hmmm no i masakra bo jak jestem to staram się ją pilnować... no teraz nie mogę jej położyc na boku bo się zabije... właśnie lezy na wznak i wyzywa sie na materacu waląc nogami i łapkami... także jakby byla na boku to byłoby cieżko... jak ją normalnie kładę na boku to ryczy... na brzuchu też mało udaje się ja utrzymac... za to uwielbia siedziec i leżeć na wznak... no zobaczymy co to bedzie jakos ja musze nauczyc bo bedzie miała kanciasty globus... wczoraj zasneła na tym boku do korekcji że tak powiem ale bo rano budze się a ona już na wznak, a ją bardzo mocno opatuliłam za plecami by się nie przekręciła... i nic... nawet jak wczoraj się wkurzała na brzuchu to tak się wyginała ze myslalam ze kregosłup sobie złamie a sie przekręciła i tak n brzuch

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości