|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: następna zostawiona.............
Napisz proszę co z pracą? idz na jakis kurs z UP, są darmowe a to dla Ciebie też kontakt z innymi ludżmi. Płacą nawet za to jakiś dodatek mobilizacyjny.
W końcu każda nowa umiejętnośc się przyda w poszukiwaniach pracy Pozdrawiam milutko
|
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj znów ogromny krok w tył.Znów mi się wszystko co złe "skasowało" i znów buczę.Jak ja zanim tęsknię takim jaki był dzisiaj w domu, przyszedł na chwile,nazwał mnie tak jak dawniej załatwilismy sprawe dot.pięniedzy dla dzieci i szybko wyszedl do.........kogos innego. Jak "mój ......" mógł mi to zrobić? Dlaczego?Zaczynam znów winić siebie za wszystko................. ..
Jolmiras -z pracą kicha, M. |
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Wyjdź do ludzi ..........siedząc w domu ciągle tylko myslisz....... i tym samym wpadasz w zły nastrój...... uwierz proszę, zacznij cos załatwiać, jesli jeszcze jakis kurs, na pewno lepiej sie poczujesz ale i tak pozostaną Ci jeszcze wieczory na rozmyslania, niestety to tak szybko nie przechodzi
|
|
|
#34 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo moze nie po takim długom stażu ale tezs ie rzstałąm i myslałąm podobnie... do tej pory to we mnie siedzi... ale uwierzcie sie zamęczycie sie rozmyslaniem o NIM i wspomnieniami... nie katujcie sie zdjęciami, płytami.... Cytat:
|
||
|
|
|
|
#35 |
|
Raczkowanie
|
NIE DAJE SOBIE RADY sama z sobą, wiem ze tak nie moze byc, ja musze jakos zyc.
Jutro jestem umówiona z psychologiem, musi mi pomóc poukładać sobie w głowie. Nie wiem Stella czy on sie zneca, wiem ze nie rozumie co zrobil mnie i corkom. Pozdrawiam Was serdecznie M |
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Bądź silna Ciociuwładziu po prostu
Mam nadzieję, ze ten psycholog Ci pomoże chociaż ja np wolę to sama przechodzić np. wtedy bowiem czuję się silniejsza A to znasz? co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() Pozdrawiam cieplutko Ciągle tylko myślisz, weż się w garśc (zabrzmi to być moze zbyt okrutnie z mej strony w tej chwili) ale podejmij jakieś działania a nie skupiaj się tylko na sobie. Wyjdz przede wszystkim między ludzi, do ludzi - kurs, praca, zainteresowania wlasne, jakiś klub czy coś podobnego. Buziaczki
|
|
|
#37 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Idź do fryziera.Zmien kolor,fryzure ,ciecie .Cos zmien!
Wystąp o rozwód z orzekaniem o winie (męża) masz dowody czarno na bialym i o alimenty na siebie (ew.dzieci jak sa niepelnoletnie)!!! Wiecej ruchu moze jakis areobic czy plywalnie,spacerki... Dbaj o psychike -czyli ew. psycholog. Acha on Cie nazywa tak jak dawniej zeby toba manipulowac..nie daj sie zrobić i walcz o swoje czyli alimenty!Należą Ci sie jak psu zalewajka.
|
|
|
|
#38 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
patrzę jak sobie wspaniale żyja w mieszkaniu urządzonym przeze mnie.... a mi głupiej szkoda było ciagnać go do odpowiedzialnosci materialnej |
|
|
|
|
|
#39 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam, nie doczytałam całego wątku, może ktoś już to powiedział, ale powiem tylko krótko - Twoim problemem jest, że zostałaś sama, nie jesteś do tego przyzwyczajona, to tak naprawdę Cię uwiera. Mąż-dzieciak nikomu nie jest potrzebny, dzieci przecież masz, mężczyzna powinien być wsparciem a nie kłodą pod nogami i smarkaczem, którym trzeba się zająć. Poszedł? Super, problem z głowy. Teraz tylko znajdź sobie zajęcie. Sama nie zauważysz kiedy poprawi Ci się humor. Trzymaj się!
|
|
|
|
|
#40 |
|
Raczkowanie
|
Z pelnym optymizmem poszlam do psychologa, z optymizmem wrocilam, otrzasne sie.
Przyszedl wieczor a ja znow "smędzę" o ramionach................ ........ Jaka ja jestem głupia, przecież tak rzeczowo mówię co chcę a co nie, sama momentami się siebie pytam _ to o co ja tak płaczę? , I przychodzi moment chwila i znów się wali. Dziewczyny to co piszecie jest smutne i Stella - przerażające!!! A tak wogóle to macie racje ale dla mnie potrzeba jeszcze czasu i musze to poukładać sobie Pozdrawiam M> |
|
|
|
|
#41 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
płacz i zal to normalne i masz do tego prawo..dlatego placz...
ale zadbaj o siebie w sensie finasowym ,o swoja przyszlość ,nie odpuszczaj i podaj go o alimenty mam wrazenie że wtedy mina mu zrzednie a tak nawiasem pisząć..skoro tak tesknisz za tymi ramionami to bedąc z nim robilas to?? wtulałas sie w jego ramiona?? czy teraz tak sobie "dokuczasz" marzeniami i wyobrażeniami????
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Nutka "nie dokuczam sobie marzeniami wyobrazeniami" ale ZŁUDZENIAMI!!!! bo moje ostatnie lata żyłam tylko złudzeniami, i to" złudzenie" odeszło do innej i Do mnie to dopiero teraz dotarło!!!.
Co k..de nie przeszkadza mi za tym jeszcze tęsknić. A jak już wcześniej pisałam na basen chodziłam i chodze, do fryzjera tez .... tutaj nie mam co zmieniać, tylko do ludzi nie potrafie jeszcze(?) pozdrawiam M |
|
|
|
|
#43 |
|
Raczkowanie
|
A ja myślę, że właśnie "wyszłaś do ludzi" tym postem. Rozumiem tylko niechęć do spotykania "życzliwych" sąsiadek. Jeśli Cię takowa zaczepi to trzymaj pion i mów, że wszystko w porządku i skieruj rozmowę na temat pogody. Odczepią się. Niestety wzrokowego "węszenia padliny" nie powstrzymasz, ale staraj się nie reagować. Trzymaj się!!
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Magna tu tez masz racje, wiem ze bliskie oteczenie juz zauwazylo - przez niestety moja wage-spadlam 10 kg i brak samochodu meza pod domem i niestety pytania sa wprost do dzieci.....
Czy czlowiek moze sie zmienic na lepsze i byc innym przy innej kobiecie? moze tylko ja "prowokowałam i pracowałam na to przez tyle lat" ze teraz byl dla nas niedobry?Wina jest zawsze po obu stronach? pozdrawiam i dalej mi sie kotłują myśli M. |
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
Paradoksalnie wina zawsze leży po obu stronach, czasami już od momentu rozpoczęcia związku, bo związek został oparty na totalnie złych założeniach. Nie wiem jak było u Ciebie, ale tak było u moich rodziców, dojście do takiego wniosku zajęło mi ok. 20 lat. Znam te szepty sąsiadów, spojrzenia, domysły, pytania naprowadzające, jest to trauma. Trzeba sporo czasu, żeby się z tego otrząsnąć i stanąć mocno na nogach. ALE jest to możliwe. Nie będzie Ci łatwo, ale najgorsze co możesz zrobić to rozgryzać co by było gdyby... niestety czasu cofnąć się nie da, drugiej osoby zmienić się nie da. Teraz należy się zmierzyć z tym co jest teraz, powolutku, małymi krokami buduj swój nowy świat, on będzie miał mnóstwo zalet, zobaczysz. Głowa do góry, nie daj się zaszczuć!!
|
|
|
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
żadne słowa nie przybiosa teraz pocieszenia i ukojenia...
niestety tylko czas leczy rany i trudno w to uwiezyc... wyobraż sobie siebie za rok siebie za 5 lat... to nie bedziesz ta sama ty wyobraż sobie siebie bez niego... i na pewno dasz radę! bo codzien dajesz... a teraz wyobraż sobie ze on do Ciebie wraca... i nie bedziesz miała pewności że o nie mysli o tamtej ze do niej nie jeżdzi zastanwaiałabyś się czy jest mu z Toba dobrze... ty byłąbyś cały czas podejrzliwa i zazdrosna a on nie zniósłby Ciebie zazdrosnej... i tak by sie to wszystko rozpadło i tak.... teraz dziekuj losowi za to CIę spotkałao bo jeszcze o tym nie wiesz ale jest to Twoje katharsis... masz czas dla siebie... schudlaś 10 kg.. ćwicz, idz do kosmetyczki... fryzjera odmieć swoje zycie odmieć siebie!!! zacznij mysleć o tym coCię spotkało w pozytywny sposób! |
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
To jest właściwe motto na dalszy początek Twojej drogi
Zacznij myślec pozytywnie - naprawdę to pomaga, po prostu jest ciut lepiej nam wtedy ![]() Buziaczki no i trzymaj sie nam po prostu
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was
Próbuje sobie radzić dalej sama, nie znaczy że "nie myśle o ramianach ...itd" bo tu dalej zle!!!. Chodze na kurs, spotykam sie z przyjaciólkami, niestety ciagle wraca jeden temat którym mi sie chce wymiotowac. Dzisiaj ide do psychologa. Dom w miare uporzadkowany z roznymi sprawami nabral biegu. Corki chetnie wracaja i tesknia za domem co uwazam za duzy plus. Jestesmy malutka rodzinka, moze nawet bardziej zcementowana bo zrobily sie scislejsze wiezy - bardzo sie mna dziewczyny opiekuja czego dawniej nie robily.Szkoda ze brzydka jesien, tak bardzo chcialabym pojechac nad morze, nie bylam tam30 lat........ i bez wpomnien o mezu. Chcialabym byc jeszcze dla kogos wazna, zeby ktos czekal na mnie,myslal o mnie......... pozdrawiam M. |
|
|
|
|
#49 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Beato mamo Amelki dziekuje za dobre slowo ale nie bardzo juz w to wierze....
Dzisiaj maz zabral reszte rzeczy (byl na wyjezdzie) i dowiedzialam sie ze tylko placi na dzieci a reszta "sorry Winetou sama chcialaś", zostalam sama, z dlugami, życiem ale ...chcialam, juz zapomnialam o ramionach..... Ja dalej jestem bez pracy...... Nie chce mi sie żyć. M. |
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#52 |
|
Raczkowanie
|
czy byłaś u adwokata? ALIMENTY?
|
|
#53 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja od roku jestem znawca psychologii może za dużo powiedziane ale zaczytuje się .. skorzystałam z kilku porad...wiem jedno... faceci są ... no właśnie na pewno zazdrośni... jeśli zobaczy ze ci się wiedzie dobrze że dobrze wyglądasz itd to będzie mu.... żal... wiem po sobie... wiem że mojego eks zżera zazdrość... i to że mnie stracił zrozumiał wtedy gdy okazało się ze jestem w ciąży z innym ...bo chyba myślał ze co roku mozna mi odstawiać numer w stylu nie kocham cie nigdy nie kochałem i bylem z toba z litosci... wiem ze trudno Ci naprawdę Cię rozumiem.... i trudno dostrzec cos pozytywnego... ale są pozytywy masz czas zastanowić sie nad sobą na pewno masz za co dziekować... za córki i za wszystko to co było dobre.. a ja wierze ze prawdziwa miłosć czeka jeszcze na ciebie bo nigdy nie jest za póxno na miłosć.... |
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Maz ma zlozyc pozew o rozwod, narazie na dzieci bedzie dawal z dobrej woli a jest to wiecej niz alimenty, bo oficjalnie nie pracuje. poczekam, zabacze, presja na niego przez dzieci jest duza.
Doceniam ze okazalo sie ze b.duzo zyczliwych (w dobrym tego slowa znaczeniu) ludzi mam wokol siebie, ale niczego mi JESZCZE to nie zastapi. Przypadkiem odnowilam kontakty z kolezanka sprzed 20 lat i okazalo sie jak bardzo za soba tesknimy. Poddalam sie czasowi, chodze na kursy, wroce do nauki angielskiego, zmusilam sie do zrobienia paru rzeczy dla innych, co kiedys mi sprawialo ogromna radosc ( to pamietam ) , nie radze sobie z przytlamszona kobiecoscia, jest mi zle. A meza ........ mi zal.mimo wszysko.Sa mysli ze chcialabym sie obudzic że tego nie ma, ale to jest. pozdrawiam M. |
|
|
|
|
#55 |
|
Raczkowanie
|
Stella, pisalysmy rownolegle,
mile to co piszesz, mnie sie tez wydaje ze bedzie mu czegos jednak zal ale nic poza tym , nie wiem czy nawet sam przed soba sie przzna do tego, to czlowiek ktora nagina rzeczywistosc do wlasnych potrzeb i zawsze musi byc super, sa tacy ludzie ktorzy zawsze maja dobre samopoczucie. |
|
|
|
|
#56 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Niech sklada pozew
Dobrze że wychodzisz miedzy ludzi,rozumiem Cie bardzo Nie wpadaj w panike z powodu wieku !!
|
|
|
|
#57 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozwalają otworzyć oczy na pewne sprawy. Nie jest łatwo, nie ma recepty na udane życie, myślę że wiele zależy od nas samych, ale też od łutu szczęścia. Z obserwacji jednak widzę, że pewne postępowania/schematy się powtarzają. Przeraża mnie czasem, jak czytam różne historie, że ludzie potrafią tak bardzo się zmienić. Niby jesteś z kimś, wydaje ci się, że znasz tę osobę, a potem wykręca ci taki numer. Nie żal wspólnych lat, dzieci, wspomnień. Nie wiem, może jestem zbyt sentymentalna, a nie warto być. Bo przecież facet jakoś nie bawi się w sentymenty, ma gdzieś czyjeś uczucia i zależy mu na własnym szczęściu, a najbardziej uderza mnie stwierdzenie "sama tego chciałaś"....![]() Tym bardziej uważam, że trzeba zrobić wszystko by mu nie dawać więcej satysfakcji. Bo już wystarczająco nas źle potraktował i nawet jak będziemy błagać, płakać, to nic nie da. Wiem z autopsji On już wybrał i patrzy na nas z góry. Wiem, nie jest łatwo, ale można tę całą złość, ból i rozczarowanie wykorzystać, zacisnąć zęby i pokazać, że sobie radzimy. Najpierw na złość jemu, aż z czasem zobaczymy, że o dziwo, świat się nie zawalił i świetnie sobie radzimy...... Cytat:
wyjdz do ludzi, zajmij sie sobą, rób to, na co masz ochotę lub to, na co wcześniej nie mogłaś sobie pozwolić z różnych powodów. Masz wsparcie dzieci. Masz więcej czasu, bo nie musisz troszczyć się o męża. Korzystaj ze wszystkich okazji! Rozpieszczaj się, naucz się być trochę egoistką. Walcz o siebie! Bądź otwarta na nowe i nowych ludzi, a zobaczysz, że uczucie stłamszenia przejdzie. Poczujesz się kobietą na nowo i kto wie, jakie miłe niespodzianki czekają za rogiem Polecam lekturę " Kuźni na Rozdrożu", Ewy Siarkiewicz. Naprawdę daje do myślenia
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję Wam, bardzo dużo daje mi czytanie Waszych postów adresowanych do mnie, widze ile mądrości jest w kobietach i teraz już wiem że świat się nie skończył, że były , są i będą zdradzone i opuszczone kobiety ( te do których odchodzą też będą).Podziwiam jak sobie radzicie ja narazie egzystuje.
Ksiażke postaram sie przeczytac. Teraz wrocilam do ksiazki ktora czytalam w liceum (z wypiekami , wchodzac w dorosle zycie z ciekawościa , podnieceniem nowym, bez bagażu doświadczeń i zwykłej ludzkiej mądrosci ) Kwartet Aleksandryjski "Justyna" i 3 pozostale czesci Durrella. Wtedy czekalam na własną Aleksandrie, teraz już wiem że ją miałam ............. Ciesze sie ze jesteście ze mna, może za jakiś czas ja będę mogła tak kumuś pomóc, Stella ciesze sie ze dla Cibie sie juz ulożyło, Nutka jak wiesz o czym pisze..... to mi tez cie żal bo tego się nie przeskoczy a trudno przejsc obojetnie |
|
|
|
|
#59 | ||
|
Nutka nie gryzie!
|
Kochana, to juz za mna ...walczylam żeby zapomniec ,walczylam o siebie i swoja psychikę i o swoja godność.
Teraz jestem w szczęsliwym związku i...bardzo sie dziwie sama sobie "po czym ja tak rozpaczałam" ![]() ![]() Dlatego nie daj sie zwieść słówkom ,nie daj sie też zastraszyć .Jeżeli nie pracujesz ,jeżeli jesteś chora ,to należa Ci sie alimenty jak psu zupa!! Nie rozpamietuj tego faceta i nie idealizuj go ,bo z tego co piszesz wcale znów takiego cudnego związku nie mialaś ![]() Każda mysl o nim spalaj w glowie , jakby zdmuchując świeczke w glowie .
|
|
|
|
#60 |
|
Raczkowanie
|
Nutka, potrafilas walczyc ja sie jescze zadreczam : a moglam...., nie wiedzialam, moze bylo by lepiej., gdzie i dlaczego. wszystko jeszcze rozpamietuje . Nie moge sie pogodzic ze zmarnowalismy kawal zycia , bo wiem dlaczego wzielismy slub, sa dzieci i co to dla mnie znaczylo ( tylko dla mnie??), tak drecze sie jeszcze, teraz rozumiem ludzi ktorzy zadaja sobie ból fizyczny i żyletka się tna.
Bylam znow u psychologa, nie jest lepiej depresja przeszla w depresje lekowa, musze zmienic leki bo te nic nie pomagaja.Znow jestem w dolku.... Chce mi sie wyć..... M |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

może za dużo powiedziane ale zaczytuje się .. skorzystałam z kilku porad...
Pozwalają otworzyć oczy na pewne sprawy. Nie jest łatwo, nie ma recepty na udane życie, myślę że wiele zależy od nas samych, ale też od łutu szczęścia. Z obserwacji jednak widzę, że pewne postępowania/schematy się powtarzają. Przeraża mnie czasem, jak czytam różne historie, że ludzie potrafią tak bardzo się zmienić. Niby jesteś z kimś, wydaje ci się, że znasz tę osobę, a potem wykręca ci taki numer. Nie żal wspólnych lat, dzieci, wspomnień. Nie wiem, może jestem zbyt sentymentalna, a nie warto być. Bo przecież facet jakoś nie bawi się w sentymenty, ma gdzieś czyjeś uczucia i zależy mu na własnym szczęściu, a najbardziej uderza mnie stwierdzenie "sama tego chciałaś"....
On już wybrał i patrzy na nas z góry. Wiem, nie jest łatwo, ale można tę całą złość, ból i rozczarowanie wykorzystać, zacisnąć zęby i pokazać, że sobie radzimy. Najpierw na złość jemu, aż z czasem zobaczymy, że o dziwo, świat się nie zawalił i świetnie sobie radzimy......