|
Notka |
|
Fotografia, sprzęt fotograficzny, galerie zdjęć Miejsce dla miłośników fotografowania. Tutaj dowiesz się wszystkiego na temat sprzętu fotograficznego, metod fotografowania. Możesz zamieścić zdjęcia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nikon d90
D50 bodajze już nie produkują. Tak mi się kiedyś o uszy obiło
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
D50 to nick użytkownika, mówimy o D80
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
|
Ojej a to głupia pomyłka
![]() D50 przepraszam, że Cię uprzedmiotowiłam
![]() |
#304 |
Wtajemniczenie
|
Hihihi
![]() A co do D80 - znajomy fotograf miał i sprzedał... Podobno paskudnie zżerał kolory(aparat nie fotograf ![]() Ale jak ktoś chce znaleźć coś do czepienia się to znajdzie zawsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zadomowienie
|
moj brat ma d300 i jest z niego bardzo zadowolony
![]() wczesniej mial d70 i nie marudzil |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
d300 to raczej pro
![]() ![]() a tak btw to nikon d60 tez nie jest zły. w porównaniu z tym "wypasionym:" d90, dla amatora, nie robi wiekszej róznicy.. pozdr ![]() ps: po chwili zastanowienia pytam doswiadczonyhc: co lepiej dla amatora: sony alpha 350 z wyjsciowym obiektywem 18-70 czy nikon d60 zdwoma obiektywami: 18-55 i 55-200mmVR? ![]() Edytowane przez Opiumalfa Czas edycji: 2008-09-23 o 11:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
Dot.: LUSTRZANKO- CYFRÓWKA- pomóżcie wybrać! :)
Wiadomo ze w takiej cenie najlepiej juz wybierac lustrzanki, ale jesli chcesz hybryde pomysl Nikon P80 - mam sama i polecam
![]()
![]() |
#308 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam a200 i jestem przeszczęśliwa. No i nie jest drogi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
no teraz inaczej
![]() sony A200 plus obiektyw 75-300 czy nikon d60 plus 55-200 czy ktos moze jest jakims fanem nikona i powie ze jest absolutnie ekstra? czy minolta jest ok...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Raczkowanie
|
ja mam d60 ale przed kupnem zastanwiałam się nad A200 i wybrałam d60 gdyż zdjęcia z tego aparatu bardziej przypadły mi do gustu. No i lepiej układa mi się w dłoniach.
![]() |
#311 |
Wtajemniczenie
|
Mi znowu lepiej układa się a200. Co tu dużo mówić - kocham ten sprzęt.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
ciekawa co mi sie układa lepiej
![]() vogelek i clarissa moglabym prosic jakies bardzo kolorowe zdjecie z waszych aparatów? prosze o link jak macie w necie lub na mejla: skrzypek.k.m@gmail.com dzieki ![]() ps: widziałyscie to?? http://www.fkn.pl/1,350,1830357,1,wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Raczkowanie
|
Dot.: LUSTRZANKO- CYFRÓWKA- pomóżcie wybrać! :)
Cytat:
btw.jaki masz aparat?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 |
Raczkowanie
|
Wybór Olympus E-510 a Nikon D90
Co myślicie, który z tych aparatów jest lepszy
![]() Specyfikacja Olympusa jest wprost zaskakująca, ale w sumie o nich mało wiem. Nie mam takiego zaufania. Także napiszcie co myślicie, szczególnie dziewczyny, które miały lustrzanki cyfrowe olympusa. Właściwie skłonna byłabym właśnie na niego stawiać, nie na nikona, ale może się mylę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybór Olympus E-510 a Nikon D90
Jestem szczęśliwą posiadaczką olympusa e510, i mogę go tylko polecić. Głównym argumentem który mnie przekonał do zakupu tej właśnie lustrzanki było to,że kitowe obiektywy mają opinię całkiem dobrych, jak również to, że za bardzo przyzwoitą cenę, można kupić zestaw z dwoma obiektywami. ( ja za 1800zl kupilam body+2 obiektywy w czerwcu '08). Jako osoba początkująca w tej dziedzinie, chciałam oszczędzić sobie tego, by od razu po zakupie dokupować jeszcze dobre szkło. Olympus pięknie oddaje kolory, zapewnia mnogość funkcji, jest łatwy w obsłudze. Nie mam porównania z nikonami, wiem jedynie, że szczerze mogę polecić olympusa.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Raczkowanie
|
może to już przeglądałaś, ale wkleję...
Olympus E-510 - test: http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6030&p=0 Nikon D90 - pierwsze zdjęcia testowe http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=7753 Nikon D90 - test, część 1 http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=7734 Nikon D90 - test, część 2 http://d90.fotopolis.pl/index.php?n=7816&p=0 Ja osobiście wybrałabym Nikona D90
![]() |
#317 |
Raczkowanie
|
Dzięki w sumie bardziej jestem za olympusem - czy on ma ostrzenie manualne w obiektywie? body to znaczy że "goły aparat" bez obiektywu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
ja brałabym nikona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Raczkowanie
|
ja na razie nie kupuje w przyszłym roku myślę, że kupie, pouczę się jeszcze na swoim fuji5800, ale tylko tak sobie oglądałam w necie aparaty i byłam ciekawa Waszego zdania. I może ktoś inny też z ciekawością przeczyta ten wątek
![]() Biała Damo a dlaczego nikona? W czym jest lepszy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
zdecydowanie Olympus
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Raczkowanie
|
ja tez mialam olympusa kompakta i kolory mial niesamowite, soczyste intensywne. a z lustrzanki cyforej tez wychodza obłędne. zaś nikon ma takie stonowane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#322 |
Zadomowienie
|
Mam E-510 cudo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wątek lustrzankowo-plotkowy;)
Hej hej bywa tu jeszcze ktoś??
Ja właśnie chodzę z zamiarem zakupu lustrzanki i chciała bym zaciagnąc waszej rady ale tu cicho sza ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jak zadasz pytanie, to na pewno ktoś kompetentny Ci odpowie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
Nikon. (duży dostęp do szkieł... różnej marki) Olympus to system szkieł 4/3
![]() A kolory w D90 wykręcisz w body takie jakie będziesz chciała. ![]() btw: D90 kręci filmy ![]() ![]()
![]() |
#326 |
Raczkowanie
|
Myśląc przyszlościowo - nikon.
![]() |
#327 |
Konto usunięte
|
Również wybrałabym Nikon.
![]() O Olympusach nie mam dobrego zdania ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2008-10-13 o 16:53 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
Chciała bym kupić lustrzanke jednka jestem amatorem i bedzie to moje pierwsze lustro, przewertowałam mnustwo stronek poświęconych tym tematom jednak musze przyznać ze wiele rzeczy jest dla mnie jeszcze czarną magią, zdecydowałam się na poszukiwania mojego wymarzonego lustra posrod nikonow (chociaż po przewertowaniu tego wątku zerkalam rowniez na Canony).
Narazie udalo mi sie uzbierac 2000 i mam dylemat, doczytałam sie ze lepiej kupić tansze body i ewentualnie obiektyw, rozmyslalm nad nikonem d40 i d60 (choć marzy mi sie d80) no i niezabardzo roznice pomiedzy nimi chodzi naprzyklad o silniczek (d40 i d60 nie posiadaja go i kazdy zakupiony obiektyw w pozniejszym terminie bedzie musial go posiadac) tylko ze niebardzo rozumiem do czego on sluzy (moze glupie pytanie jednak przebuszowalam troszku stron i nie znalazlam odpowiedzi) Co do reszty to chciala by fotografowac ludzi (jako temam glowny) no i widoki, natomist profesjonalista z wlasnym studio chyba nie planuje zostac ![]() I coz ja mam poradzic, jakies opinie i sugestie plisss
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Z tego co ja się orientuję to chodzi o silniczek w body lub w obiektywie, który odpowiada za auto focusa.
Moim zdaniem jeśli masz już te 2000zł to jest to kwota bliska tego, ile trzeba wydać na d80 i ja doinwestowałabym już jednak w to body (a nie d40 czy d60) - później obiektywy są za to tańsze ![]() Ale lepiej niech Ci tu odpowie jeszcze ktoś, kto się na tym naprawdę zna, bo ja to amatorka jestem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I pamiętaj, że poziomem Canon się za bardzo nie różni od Nikona. Natomiast, jeżeli zdecydujesz się na któryś z nich, to jest decyzja na inne systemy operacyjne itp., ale przede wszystkim determinujesz sobie wybór obiektywów. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym, przeceniacie trochę to body. Bo to jednak obiektyw jest ważniejszy.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.