Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-10, 12:06   #3511
McKinley
Raczkowanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Właśnie wróciłam od lekarza. Mam skierowanie do szpitala. No to idę. Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny.
Pa
McKinley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:12   #3512
Amparo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez McKinley Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od lekarza. Mam skierowanie do szpitala. No to idę. Trzymajcie za nas kciuki dziewczyny.
Pa
Kciuki naszykowane, dobre życzenia również. Pisałaś wcześniej, dlaczego ten szpital (jeśli tak, to przepraszam, musiałam przegapić), czy coś ujawniło się dopiero u lekarza? Wracaj do nas jak najszybciej.
Amparo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:18   #3513
joann88
Raczkowanie

Cytat:
Pa
Powodzenia. Trzymam kciuki.

Jestem żoną od 10.01.2009
joann88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:21   #3514
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Pa

skarbie,widzę,że my tak na zmianę.mam nadzieję,że to tylko obserwacja,poleżysz 3 dni,dostaniesz kaprogeścik i wszystko będzie super.Trzymam kciuki mocno,tak jak Ty za mnie trzymałaś. a ha i moje maleństwo teżtrzyma kciuki,więc od nas masz dwie pary napisz od razu do nas jak wrócisz

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:41   #3515
gosiunia22
Zadomowienie

jastinada, jak się cieszę

Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i cieszę się, że brzuszek się podoba Dziś pierwszy raz jakiś facet ustapił mi miejsca w banku, aż się zdziwiłam

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:43   #3516
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość

Dziekuję Wam wszystkim za miłe słowa i cieszę, sie że brzuszek się podoba Dziś pierwszy raz jakiś facet ustapił mi miejsca w banku, aż się zdziwiłam
mi to nikt nie chce na razie nic ustąpić nikt nie widzi ż jestem w ciąży,a Twój brzuszek oglądnęłam dopiero dziś i jest na prawdę sliczny,już bym chciała mieć tyle tygodni co Ty

moje maleństwo
Stary 2008-10-10, 12:50   #3517
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

A ja musialam sie dzisiaj 2 razy zdenerwowac i to porzadnie niedosc ze firma mnie wyh...a na wypłacie bo siedze 3 m-c na L4 w tym 2 m-ce całe i dostałam 120 zł mniej wypłaty niz w tamtym miesiacu a powinno byc tyle samo! Dzwonilam do firmy zrobilam chaje obiecali to sprawdzic i kazali dzwonic w poniedzialek, a po drugie wkurzylam sie na sklep internetowy w ktorym kupilam płytki, przywieźli mi kurierem płytki do łazienki i 11 sztuk było polamanych w drobny mak, reklamacja uznana ale Pani mnie dzis poinformowała ze te 11 płytek beda mogli mi dopiero wyslac za min 1,5 m-ca do tego czasu to ja juz cały remont skoncze i co zrobie jak mi tych 11 sztuk braknie ????? Pani zaproponowała zwrot pieniedzy ale qwa pieniedzmi lazienki ne wypłytkuje i zgodzilam sie na zwrot i musze szukac na miejscu tych płytek ale sa duzo drozsze ehh trudno, nawet nie wiecie jak ja mam serdecznie dosyc juz tego remontu, burdel, syf, ruina, i brak kasy ktora idzie w ten cholerny remont gdybym wiedziala ile bedzie problemow to bym sie za to nie zabierała wogole! przez ten remont to czesciej sie kluce z moim o byle co !!!!

Ja jutro zaczynam 20 tydzien a mam duzo mniejszy brzuch niz gosiuna22 a mamy te same tygodnie i po mnie jeszcze tez nikt nie widzi ze jestem w ciazy i niestety musze stac w kolejkach i w autobusach!!! Ale z drugiej strony nie wiem czy czułabym sie fajnie jakby mi zaczeto ustepowac miejsc, czulabym sie jak jakas niedolezna, ale z drugiej strony jak jest taka okazja to dlaczego nie wykorzystac
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:51   #3518
zanka205
Zakorzenienie

ja posprzątałam i teraz odpoczywam sobie tyle czekania mam na męża, będzie przed trzecią
dziewczyny kupujecie do łóżeczka dla malucha taki materac kokos-gryka? bo ja do tego łóżeczka z ikei kupiłam w razie czego materac, zwykły piankowy bo tani za 29 zł, ale i tak chcę kupić ten kokos-gryka, podobno dobry dla kręgosłupa maluszka

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:52   #3519
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cześć dziewczęta Ja jak zwykle z doskoku ale jakże mogłabym nie zajrzeć na wizaż Dzisiaj mam w końcu wizytę ale mam takie wredne przeczucie, że lekarka mi powie, że np płeć mi powie następnym razem czy cuś....albo, że teraz nie będzie wogóle USG robiła.Myślicie, że w takiej sytuacji mogę ją poprosić czy to raczej nietaktowne będzie??bo sama nie wiem.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 12:55   #3520
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta Ja jak zwykle z doskoku ale jakże mogłabym nie zajrzeć na wizaż Dzisiaj mam w końcu wizytę ale mam takie wredne przeczucie, że lekarka mi powie, że np płeć mi powie następnym razem czy cuś....albo, że teraz nie będzie wogóle USG robiła.Myślicie, że w takiej sytuacji mogę ją poprosić czy to raczej nietaktowne będzie??bo sama nie wiem.
Alinko poproś, co Ci zależy, powiedz, że strasznie chciałabyś poznac płeć maluszka i jeśli tylko sie dobrze ułoży niech podpatrzy
trzymam kciuki, żebyś jednak już wiedziała kto tam u Ciebie mieszka. Pamiętaj jakbyś nie mogła już dziś do nas zajrzeć to napisz smsa bo ja nie wytrzymam hehe

Stary 2008-10-10, 12:57   #3521
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
....albo, że teraz nie będzie wogóle USG robiła.Myślicie, że w takiej sytuacji mogę ją poprosić czy to raczej nietaktowne będzie??bo sama nie wiem.
ja się wczoraj nie odważyłam
ginka wyznaczyła mi usg aż na 17 XI (aż za 5 tygodni - będę już w 22 tc.) i tyle muszę czekać.
A miałam cichą nadzieję że wczoraj zrobi i płeć zobaczy
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 13:00   #3522
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ja posprzątałam i teraz odpoczywam sobie tyle czekania mam na męża, będzie przed trzecią
dziewczyny kupujecie do łóżeczka dla malucha taki materac kokos-gryka? bo ja do tego łóżeczka z ikei kupiłam w razie czego materac, zwykły piankowy bo tani za 29 zł, ale i tak chcę kupić ten kokos-gryka, podobno dobry dla kręgosłupa maluszka

Ja słyszałam ze podobno dobry jest ten materac kokos-gryka i posciel z tego tez czyli poduszka i kolderka ktora ma wsrodku wlasnie ten kokos i gryke czy jakos tak tez to chce kupic, ze to jest antyalergiczne i zdrowe a ile płacilas za lozeczko ??
Stary 2008-10-10, 13:00   #3523
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Co do materacy to jest różnie.Też czytałam, że dobry ale niedawno czytałam artykuł w prasie, że te piankowe są dobre jeżeli dziecko ma np. alergię....a poza tym ja kupuje zwykły piankowy bo będę trzymała dziecko w pieluszce tetrowej więc jak zasika materac to on szybko wyschnie....

Maja
Stary 2008-10-10, 13:01   #3524
zanka205
Zakorzenienie

ja pojutrze zaczynam 21. t.c. i też nie wiem jaka płeć

Stary 2008-10-10, 13:02   #3525
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
ginka wyznaczyła mi usg aż na 17 XI (aż za 5 tygodni - będę już w 22 tc.) i tyle muszę czekać.
no tak tyle, że ja jestem w 19 tygodniu więc może jednak już coś tam zerknie

Maja
Stary 2008-10-10, 13:03   #3526
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
Ja słyszałam ze podobno dobry jest ten materac kokos-gryka i posciel z tego tez czyli poduszka i kolderka ktora ma wsrodku wlasnie ten kokos i gryke czy jakos tak tez to chce kupic, ze to jest antyalergiczne i zdrowe a ile płacilas za lozeczko ??
samo łóżeczko kosztowało niecałe 100 zł jak dla mnie takie same jak te co za 200, 300 czy 400 zł były, więc po co przepłacać
dodaję link:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00115751

Stary 2008-10-10, 13:03   #3527
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość

Ja tez na ostatniej wizycie 23 wrzesnia mialam taka nadzieje na poznanie płci a tu niedosc nie nie poznalam plci to jeszcze nie mialam robionego USG, dopiero bede miala robione USG i sprawdzana płec 20 października czy cały miesiac musiałam czekac i zostało jeszcze 10 dni juz zaczynam byc niecierpliwa bardzo i ciagnie mi sie ten czas
Stary 2008-10-10, 13:15   #3528
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

a ja dziewczątka pewnie szansę na oznanie płci mam dopiero za 4 tyg

co do łóżeczek,to jeszcze wogóle nie zastanawiałam się nas materacykiem,bo wogóle my z mężem chcemy takie turystyczne łóżeczko z podnoszonym spodem na dwa poziomy jak np:

http://www.allegro.pl/item447005101_...hwyty_wwa.html

tzn widziałam tańsze te łóżeczka,ale teraz za długo trwałoby szukanie.Zależy nam na takim,dlatego,ze mamy 1-poziomowe mieszkanie i będzie nam wygodnie kiedy dziecko będzie spało a my będziemy mogłi przewieźć łóżeczko,zeby mieć dziecko pod nosem ma kółeczka i możemy je spokojnie przewozić z pokoju do pokoju,albo na dwór jak będzie ładna pogoda a ja nawet nie wiem jakie są materacyki w takich łóżeczkach. Ja nie mam nic przeciwko zwykłym łóżeczkom,w sumie t mi się bardziej podobają niż te turystyczne,ale idę pod względem użyteczności,bo jak dzidzio będzie większe to łózeczko przez dłuższy czas posłuży nam jako kojec

o a jakie tu fajne znalazłam

http://www.allegro.pl/item448582461_...a_hurtowa.html

moje maleństwo
Stary 2008-10-10, 13:18   #3529
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

wiecie co ...a apropos USG,nie powinnyście się wstydzić poprosić o USG.Taki jest obowiązek lekarza,tym bardziej,że większośc z nas i tak płaci za to USG,a robienie go raz na miesiąć nie szkodzi dziecku więc dziewczynki-sprawdzajcie jaką macie płeć dzidziusia jeśli tylko się da

moje maleństwo
Stary 2008-10-10, 13:24   #3530
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Pa
trzymam kciuki bedzie dobrze

Cytat:

Ja jutro zaczynam 20 tydzien a mam duzo mniejszy brzuch niz gosiuna22 a mamy te same tygodnie i po mnie jeszcze tez nikt nie widzi ze jestem w ciazy i niestety musze stac w kolejkach i w autobusach!!! Ale z drugiej strony nie wiem czy czułabym sie fajnie jakby mi zaczeto ustepowac miejsc, czulabym sie jak jakas niedolezna, ale z drugiej strony jak jest taka okazja to dlaczego nie wykorzystac

Buziaczekk
ja wczoraj wyczytalam w gazecie, ze to calkiem normalne, ze nie masz jeszcze brzuszka. I ze to wcale nie oznacza,ze cos jest zle . Bedzie mniej kg do zrzucania po porodzie . Zreszta to pewnie w duzej mierze zalezy tez od naszej budowy ciala. A dzidzius i tak moze urodzic sie duuzy

Zanka
bardzo fajen to lozeczko. Ja bede musiala sie przejechac do ikei niedlugo i sobie poogladac co tam maja ciekawego.

A ja wlasnie wrocialm z basenu i jestem pozytywnie zaskoczona nic a nic sie nie nudzilam i pewnie w poniedzialek wykupie karnet.
Stary 2008-10-10, 13:29   #3531
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Ja tez na ostatniej wizycie 23 wrzesnia mialam taka nadzieje na poznanie płci a tu niedosc nie nie poznalam plci to jeszcze nie mialam robionego USG, dopiero bede miala robione USG i sprawdzana płec 20 października czy cały miesiac musiałam czekac i zostało jeszcze 10 dni juz zaczynam byc niecierpliwa bardzo i ciagnie mi sie ten czas
no ja byłam na wizycie 12 września i też nie miałam USG dlatego myślę, że tym razem mi zrobi

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość

co do łóżeczek,to jeszcze wogóle nie zastanawiałam się nas materacykiem,bo wogóle my z mężem chcemy takie turystyczne łóżeczko z podnoszonym spodem na dwa poziomy jak np:

tzn widziałam tańsze te łóżeczka,ale teraz za długo trwałoby szukanie.Zależy nam na takim,dlatego,ze mamy 1-poziomowe mieszkanie i będzie nam wygodnie kiedy dziecko będzie spało a my będziemy mogłi przewieźć łóżeczko,zeby mieć dziecko pod nosem ma kółeczka i możemy je spokojnie przewozić z pokoju do pokoju,albo na dwór jak będzie ładna pogoda a ja nawet nie wiem jakie są materacyki w takich łóżeczkach. Ja nie mam nic przeciwko zwykłym łóżeczkom,w sumie t mi się bardziej podobają niż te turystyczne,ale idę pod względem użyteczności,bo jak dzidzio będzie większe to łózeczko przez dłuższy czas posłuży nam jako kojec

No ja coprawda nie jestem zwolenniczką takich łóżeczek ale wiadomo każdy robi jak uważa.Powiem Ci tylko, że moja szwagierka ma takie i tam się kupuje normalnie jak do drewnianego łóżeczka materacyk
Cytat:
wiecie co ...a apropos USG,nie powinnyście się wstydzić poprosić o USG.Taki jest obowiązek lekarza,tym bardziej,że większośc z nas i tak płaci za to USG,a robienie go raz na miesiąć nie szkodzi dziecku więc dziewczynki-sprawdzajcie jaką macie płeć dzidziusia jeśli tylko się da
No właśnie chyba jak coś to poproszę

Ja już właśnie włosy umyłam...umalowałam się za niecałą godzinę ruszam ciekawa jestem...oj ciekawa ale kurcze najgorsze jest to, że przeważnie jak się człowiek tak nastawi to się mało dowie...

Maja
Stary 2008-10-10, 13:31   #3532
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już właśnie włosy umyłam...umalowałam się za niecałą godzinę ruszam ciekawa jestem...oj ciekawa ale kurcze najgorsze jest to, że przeważnie jak się człowiek tak nastawi to się mało dowie...
wiem coś o tym

Stary 2008-10-10, 13:32   #3533
gosia j.
Rozeznanie

Dobrze ze jak narazie nic z naszymi dzeciatkami sie złego nie dzieje.
Ja ogladałam Mamo to ja i tam dr Zawitkowski mówił, że materacyk musi wracac do normalnego ksztaltu jak sie go reka nacisnie i ze nie moze byc ani za twardy ani za miekki. I on polecal piankowy bo inne bede sie odksztalcaly i potem maluszek bedzie lecal w tej dziurce ktora powstala wczesniej i kregoslup bedzie sie zle rozwijal.

gosia j. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-10, 13:34   #3534
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

o a jakie tu fajne znalazłam

http://www.allegro.pl/item448582461_...a_hurtowa.html

My te zastanawiamy sie nad taka opcja lozeczka bo mojemu sie ono podoba, ja bardzije wole zwykle lozeczki no bo i tak go nigdzie zabierac ze sobą nie bede, jeździc tez nie a jako bardziej estem przekonana do zwyklego drewnianego, i kurcze mamy dylemata ale na lozeczko jest jeszcze czas, teraz ksupiam sie na ciuszkach dostaam wypłate i wieczorem poszaleje

A łozeczka to jesli turystyczne to takie:

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=427052831

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=425824073

a jesli zwykle to takie

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=427024254

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=427024228

albo to ze wszystkim czyli posciela

http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=432411844
Stary 2008-10-10, 13:35   #3535
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Swoją drogą aż się boję pomyśleć ile mam kg na plusie....bo brzuchol mam z dnia na dzień coraz większy a w domu się nie ważę bo nie mam wagi....zresztą po co mam się stresować.Wystarczy mi ten wagowy szok raz w miesiącu

Maja
Stary 2008-10-10, 13:37   #3536
zanka205
Zakorzenienie

ja właśnie muszę wydrukować sobie listę co potrzeba dla dzidzi i zaznaczać co już mam a co nie, bo się pogubię
Póki co tylko 2 kaftaniki, 4 body i skarpetki 4 pary mam. Więc mało imponująca wyprawka...

Stary 2008-10-10, 13:38   #3537
zanka205
Zakorzenienie

- 5 koszulek bawełnianych lub body
- 5 bawełnianych kaftaników
- 5 bawełnianych śpioszków (najlepiej na zatrzaski w kroku co ułatwia szybkie,
a częste w tym czasie przewijanie)

- pajacyki
- 2 pary skarpetek bawełnianych lub buciki bawełniane
- 2 sweterki + spodenki
- czapeczka na dwór (grubość w zależności od pory roku)
- 2 czapeczki bawełniane (po kąpieli)
- rękawiczki bawełniane (zapobiegają bolesnym zadrapaniom)
- kombinezon zimowy jednoczęściowy (opcjonalnie od pory roku)

Spanie:

- Rożek- becik (cieplutko otula malucha już od urodzenia)
- 1 kocyki lekki bawełniany + 1 kocyk cieplejszy (akrylowy lub polarowy)
- łóżeczko +materacyk
- kołderka + poduszeczka + ochraniacz na szczebelki
- poszewki na kołderki (2 komplety na zmianę)
- prześcieradło do łóżeczka, ok. 3 szt.
- 2 ceratki do łóżeczka

Przewijanie:

- ok. 40 - 50 pieluch z tetry (jeśli zdecydujecie się na korzystanie z pieluszek
tetrowych) lub pieluchy jednorazowe

- majteczki z suchą pieluchą (4 szt. – jeśli decydujecie się na stosowanie pieluch
tetrowych)

- Przewijak (na komodę lub nakładany na łóżeczko) + pokrowiec frotte na przewijak
- Chusteczki wilgotne lub waciki bawełniane
- Krem przeciw odparzeniom (np. Sudocrem)
- 5 pieluch flanelowych (po kąpieli, na przewijak, do przytulenia)

Kąpiel i higiena:

- 2 ręczniki kąpielowe z kapturem
- wanienka do kąpieli
- myjka
- bezpieczne nożyczki dla niemowląt do obcinania paznokci
- szczotka do włosów z miękkiego włosia
- termometr do wody
- mydełko dziecięce
- puder
- oliwka dla niemowląt
- sterylne gaziki
- spirytus 70 % (wystarczy kupić 100 ml spirytusu rektyfikowanego, rozcieńcza się go przegotowaną wodą w stosunku 2:1)
- sól fizjologiczna do przemywania oczu lub czyszczenia noska
- waciki z bezpiecznymi końcówkami do czyszczenia uszu.
- aspirator do noska z filterkami lub gruszka gumowa do usuwania wydzieliny z nosa

Karmienie:

- butelka do podawania picia lub karmienia ze smoczkiem o małym przepływie (w rezerwie gdyby okazało się, że są problemy z laktacją)
- podgrzewacz do pokarmu (warunek jak wyżej, można więc dokupić gdy sprawa się wyklaruje)
- sterylizator do butelek (warunek jak wyżej)
- zestaw szczotek do czyszczenia butelek i smoczków (warunek jak wyżej)
- termoopakowanie (jak wyżej)

Pozostałe rzeczy:

- wózek (pamiętaj o folii przeciwdeszczowej i moskitierze przeciwko owadom).
- jeśli masz samochód musisz zakupić fotelik samochodowy odpowiedni do wieku i wagi dziecka
- proszek do prania ubranek, pościeli i pieluszek malucha

Lista rzeczy potrzebnych świeżo upieczonej mamie:

- biustonosz do karmienia (2 szt)
- wkładki laktacyjne (1 opakowanie)
- laktator/odciągacz pokarmu
- podkłady higieniczne (3 opakowania)
- majteczki jednorazowe 14 szt.
- zioła na laktację o ile w zamiarze jest karmienie piersią
- koszulka rozpinana lub z rozcięciami na piersiach do karmienia piersią
- płyn do higieny intymnej (najlepiej z dodatkiem typu nagietek)

DODATKI różne ułatwiające życie

- śpiworek, zapobiegający odkrywaniu, dzięki czemu dziecku w trakcie spania jest cieplutko.
- podkłady do przewijania wielorazowe lub jednorazowe (szalenie przydatne w trakcie wszelkich wyjść, gdzie nie ma przewijaka, możemy wówczas przewijać bez obawy o czyjąś kanapę)
- jeśli karmimy malucha mlekiem modyfikowanym to polecamy pudełko na pokarm, w który mieszczą się trzy odmierzone wcześniej porcje mleka czy herbatki w proszku. Dzięki temu nie zabieramy całej puszki mleka tylko mały pojemniczek.
- termometr do pomiaru temperatury ciała (przy niemowlaku najlepiej zainwestować i zakupić termometr z jednosekundowym pomiarem w uchu lub na czole), będziecie błogosławić ten wynalazek
- Mini butelka ze smoczkiem lub specjalna łyżeczka do podawania lekarstw.
- Niania elektroniczna, przydatna szczególnie gdy dziecko śpi w innym pokoju niż rodzice, gdy dom jest duży lub posiadacie ogródek w którym dziecko może spać chronione przez „nianię”.
- Poduszka do karmienia piersią, bardzo wygodny gadżet dla mamy

Stary 2008-10-10, 13:42   #3538
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

ja jeszcze nie kompletuje wyprawki....chyba najpierw poczekam na płeć

Maja
Stary 2008-10-10, 13:45   #3539
zanka205
Zakorzenienie

ja też jeszcze nie, te kilka rzeczy kupiłam na poprawę humoru po ostatnim usg, na którym nic sie nie dowiedziałam, jedynie wystraszyłam że mi się może szyjka skracać.
Myślę, że po następnej wypłacie coś zacznę kupować jak będę w pobliżu sklepu dla dzieci bo specjalnie na zakupy "wyprawkowe" nie planuję jechać

Stary 2008-10-10, 13:48   #3540
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

nie no specjalnie to nie bo chyba jednak lepiej kupić w jednym miesiącu kilka rzeczy w następnym coś innego niż później na raz wydać kupę pieniędzy....

Maja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości