![]() |
#4561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Cytat:
Pisalam o ludzkich lekach na przeziebienie, (takich bez recepty, nie antybiotykach), bo rzadko sa one jednoskladnikowe, dlatego nie potrafie przewidziec czy nie beda zawieraly aspiryny czy paracetamolu- a wiem, ze one akurat sa szkodliwe. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4562 |
Zakorzenienie
|
Wiem, wiem ze dobrze byloby zaszepic, gdy go kastrowalam pytalam o szczepienia- 100-150 w zaleznosci jakie, Pewnie to nie byloby tylko jedno szczepienie- tylko na pare chorob, wiec to duze pieniadze sa- pieniadze nie na moja kieszen;/// wklejam 2 zdjecia biedaczyska
![]() ![]() ![]() ![]()
#4563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit- znalazlam informacje na temat szkodliwosci paracetamolu: http://www.czterylapy.net.pl/sug_plu...topic.php?2533 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4564 |
Zakorzenienie
|
hm, któreś tabletki można podawać kotom... Na miau.pl poszukaj lepiej, może coś znajdziesz, tam może ci pomogą.
a właśnie, myślicie że moja kota mogła dwa razy obsikać pościele dlatego, że kuweta wywędrowała na balkon a jest dość zimno? Dodam, że dzisiaj jak się posikała to dopiero wieczorem gdy się chłodno zrobiło (przedtem był ciepły dzień i nic takiego nie było). Kotka niedawno wyleczona, więc w sumie wykluczam zapalenie dróg moczowych. Zastanawia mnie to, w sumie człowiek też by nie chciał się załatwiać na zimnie ![]() Edytowane przez sabbatha Czas edycji: 2008-10-09 o 20:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4566 |
Zakorzenienie
|
no tak mi się właśnie wydaje, więc kuweta wróciła do przedpokoju, gdzie kota ma prywatność i ciepło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4567 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mojej młodej "chodzi" skóra na pleckach.
Zastanawiam się czy powinnam leciec z tym do weta, czy to raczej nie jest żaden niepokojący objaw?
#4568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne- koty sa takie miekkie i elastyczne, zeby uchronic sie przed urazami, m.in. podczac skokow. Nawet kosci ramienia i lopatki, sa u nich przymocowane do ciala pojedynczym miesniem, zeby kociarze mogly poruszac przednia lapa we wszystkich kierunkach. Tak naprawde, to swietnie przystosowani mysliwi, ktorzy chodza praktycznie na palcach, a nie na calych stopach- zeby zachowac gotowosc do szybkiego biegania, no i oczywiscie ogolna zwinnosc i precyzje ruchow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio zaobserwowałam, że skóra jej jakby... WIEM! Faluje! O! Np. stoi w łazience, gapi sie na mnie, a skóra na pleckach jejt ak jakby FALUJE właśnie. Nie weidziałam jak to nazwać. I kurcze zaniepokoiło mnie to starsznie, ale nie wiem czy to powód jechania do weta, czy to coś złego... bo jeżdzę do wetki z każdym problemem i juz mam mnie za przewrażliwionego świta ![]()
![]() |
#4570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I właśnie w tylnej części plecow ![]()
![]() |
#4572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony, jesli sie mysle, to nie chcialabym narazic Twojego kotka na chorobe, zatem moze podjedz do weterynarza ![]() A moze inne kociary sie jeszcze wypowiedza? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4574 |
Zakorzenienie
|
To jest jak najbardziej normalne u kićkow, hihi
![]()
#4575 |
Zakorzenienie
|
Pisalam wczesniej o chorobie kociaka, dzis wstal pochodzil, pozniej zjadl, napil sie, kuwetka
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4576 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4577 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4578 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4579 |
Raczkowanie
|
ja zdjecia dodam jutro bo dzisiaj sie spiesze ale mam mala slodziuska kicie. I co jest dziwne strasznie lubi ludzi najchetniej caly czas bylaby glaskana i w ogole. Jest szalona jak nie wiem co ostatnio wdrapala sie na moje lozko pietrowe po rurce
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4580 |
Raczkowanie
|
a to zdjecie kiciusia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4581 |
Raczkowanie
|
i jeszcze ..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4582 |
Zakorzenienie
|
Moja kota jest z nami 2 godziny i jest super - 0 problemów z adaptacją w nowym miejscu, jedzono, poszalała i zasnęła. Bardzo się ciesze, że jest z nami, bo w poprzednim mieszkaniu była stara kotka, która jej nie akceptowała, ale na szczęście bywała w innym domu. A teraz jest z nami, ma 6 tyg, ale wygląda na więcej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4583 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękna, a jaki ma dojrzałe spojrzenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj znalazłam małego kociaka. Jest chudziutki i ma koci katar, ale już dziś czuje się lepiej- byłam z nim u weterynarza, dostał zastrzyki, antybiotyk.
Dziś już ładnie je, bawi się. Wczoraj cały dzień spał, a karmić musiałam go na siłę ze strzykawki, bo taki był wyczerpany. Maluch zostanie u mnie dopóki nie wydobrzeje, jednak nie mogę go zatrzymać na stałe... Płakać mi się chce już na samą myśl rozstania z nim. Chcę mu znaleźć dobry dom, gdzie będzie kochany i rozpieszczany- to naprawdę miły i słodki kociak. Może któraś z Was zna kogoś lub sama chciałaby kotka? Szukam kogoś z Lublina i okolic. Dodaję zdjęcie śpiącego Kocurka.
#4586 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Joj taki malutki i chory ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4587 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jeśli ma objawy przeziębinia czyli np. kicha - jak Twój to możesz mu podawać rutinoscorbin i tran przez tydzień. Jesli kot jest markotny, nie myje się, nagle sierść zrobiła się matowa to KONIECZNIE musisz skontaktować się z weterynarzem. Cóz, muszę też dodać, że odpowiedzialny opiekun zwierzęcia koniecznie musi go szczepić i odrobaczać. Na odrobaczanie dobry jest frontline i jeśli kot wychodzi na dwór to odrobacza się go co trzy miesiące - w Polsce koszt tabletki to ok. 15 zł. Szczepienie raz w roku - ok. 50 zł (np. felovax) no i dodatkowo przeciwko wściekliźnie- tez tylko raz w roku po ukończeniu przez kota 1 roku zycia. Jakiej karmy używasz? Jesli z wyższej półki to wtedy ok, ale jeśli czegoś typu kiticat czy whiskas to dokup odkłaczacz - np. bezopet. Albo posadź trawkę w doniczce- o wiele zdrowiej. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4588 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam takie pytanie. Moja kotka zawsze szalona - biegala wszedzie, bawila sie - a ostatnio zrobila sie jakas taka apatyczna.....ciagle spi, albo lezy, chowa sie do lozka cyz gdzies....jakos sie tak dziwnie zachowuju - niby je normalnie wyglada zdrowo...ale zachowuje sie dziwnie....wiecie co to moze byc?to normalne,ze koty w pewnym momencie sie tak uspokajaja? Mnie dosc czesto nie ma -czasem caly dzien sama siedzi - moze jakas depresje ma czy co?
dodaje nowa fotke mojej lilith z psem mojej babci ![]()
![]() |
#4589 |
Zakorzenienie
|
moja kota ma czasami fazy wyciszenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4590 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny kurcze mojemu kotu ostatnio zdarza się tak prychać, kaszleć(?).... Niby chciałby zwymiotować, ale nic mu z buzi nie leci.... Zdarzyło mu się tak ostatnio 2 razy.... Stresujace to jest bo nie wiem co to ma znaczyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.