Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-10, 23:43   #721
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

witam nawet was nie poczytałam od początku tylko ostatnią stronę jutro spróbuję nadrobić ale też dopiero wieczorem bo wybieramy się na imprezkę do mojej babci odprawia swoje 85 urodziny a że nasza cała rodzina jest bardzo liczna to odprawia to w restauracji

Sosnowa ja nie byłam do końca zadowolona ze znieczulenia bo za szybko mi zeszło i 2 etap miałam już bez znieczulenia co prawda trwał on coś ok 20-30 min ale była wściekła na nich bo nie chcieli mi dać następnej dawki bo się bali że to opóźni cały poród

Ale was na wspominki wzięło porodowe

Leonko zielone kupy to o niczym nie świadczy ale ze śluzem to wiem że coś jest nie w porządku i lepiej się skontaktuj z lekarzem może wystarczy telefonicznie ale lepiej to z konsultować
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 08:39   #722
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Widzę, ze dzisiaj jestem pierwsza. Antoś zrobił mi pobudkę o 3 potem o 6 ale nie jest źle. Już nawet zrobił kupkę i z tego się cieszę. Wychodzi słoneczko to pójdę z nim na spacer. Dzisiaj też mamy małą imprezkę rodzinną i zobaczymy czy Antek na niej będzie miał kolki. Życzę wszystkim miłego dnia

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 09:21   #723
Mijalea
Zakorzenienie

No no, ja wczoraj ogladajac w wiadomosciach o tych porodach i znieczuleniach wszystko sobie na nowo przypomnialam...coz, osobiscie dziekuje Bogu , ze mialam Z.o.o, bo porod byl tak dlugi, ze z samego wyczerpania juz mialam dosc...a znieczulenie wzielam na sam koniec, nic sie nie przedluzylo, a ja przynajmniej cos pamietam z tych najpiekniejszych chwil...

Judi kochana, co to za fotelik ma Tymek na zdjciu na Nk??? Cos z Fisher Prica jak widze, ale co to za cudo??

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 09:33   #724
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł,

Boszzz ale jestem spiaca dzisiaj, albo taka glupia pogoda, albo jakos zle spalam. Mlody tez byl jakis taki bardziej nerwowy w nocy, nie wiem czy znow nie marudzi bo zbliza mu sie skok rozwojowy

Milej sobotki dziewczyny, wpadne jeszcze pozniej tymczasem ide na kawe zbozowa

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 10:05   #725
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Leonka, Judi, dziękuję

Judi babo Nie chodziło mi o dwa podbródki Oczy, nos, usta... rysy twarzy mamusine jak nic

A jeśli chodzi o poród to była to dla mnie trauma i nie chcę na razie nawet myśleć o drugim dziecku. A jeśli bym się skusiła to niech spadają na drzewo z tymi "mądrościami" na temat szkodliwości ZZO (wypowiedź tej położnej mnie rozwaliła po prostu), drugi raz takiej jazdy na pewno sobie nie zafunduję. Wolę jechać 40km do Krakowa i tam urodzić ze znieczuleniem.

A pedofilów powinno się kastrować sekatorem a nie kurna leczyć... paranoja jakaś.

Aaaaa i ja też lubię "House'a"
wiem wiem

Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
No no, ja wczoraj ogladajac w wiadomosciach o tych porodach i znieczuleniach wszystko sobie na nowo przypomnialam...coz, osobiscie dziekuje Bogu , ze mialam Z.o.o, bo porod byl tak dlugi, ze z samego wyczerpania juz mialam dosc...a znieczulenie wzielam na sam koniec, nic sie nie przedluzylo, a ja przynajmniej cos pamietam z tych najpiekniejszych chwil...

Judi kochana, co to za fotelik ma Tymek na zdjciu na Nk??? Cos z Fisher Prica jak widze, ale co to za cudo??
http://www.allegro.pl/item457246777_...ainforest.html
coś takiego jest super bo oparcie ma 3 stopniow regulację i jak dałam najbardziej leżącą to akurat tymek może w tym "siedzieć" przynajmniej na moich kolanach tak siedzi

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 10:06   #726
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
I ja pochwale sie moim kochaniem:
Mario jest przesliczny !

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
kolejny przystojniak
Cytat:
Poulette, cudowny!!!

.
Cytat:
Napisane przez LeoNa86 Pokaż wiadomość
Poulette przystojniak z tego twojeo synka
Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
O jaa, przeoczyłam przystojaniaka! Czy dobrze myślę, że Gino czyta się "Dżino"?
Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Poulette, Gino jest uroczy

Dziekujemy za komplementy. Tak Aniu, Gino czyta sie tak jak napisalas. W Polsce jst taka marka butow Gino Rossi, nie wiem czy znacie. Jak ktos tu nie moze skojarzyc tego imienia to mu to mowie, i wtedy wszyscy : aaaa....no, tak....

Wspominanie porodu..... hmmm
Moj byl tragiczny bo 30 godzin trwal i bolalo jak cholera i skonczylo sie cesarka. Ja tak jak Marti, tez juz nie bede taka glupia i na drugi raz jak sie okaze, ze znow mam tak wielkie dziecko, to od razu sie na cc zapisuje.....
Ale szkoda mi, ze nie udalo mi sie urodzic sn..... no coz, tak mialo widocznie byc. Najwazniejsze ze Ginowi sie nic nie stalo....

A propos.... to mi sie dziecko zepsulo.
Juz tak ladnie spal cala noc a od dwoch nocy budzi mi sie o 2.00 i jesc wola !!!!
U mnie ten patent ze smoczkiem nawet nie przejdzie, bo moj maly w ogole nie nawidzi smoka, wiec nawet nie probuje.... i co tu poczac ?
A bylo juz tak pieknie.....
poulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 10:13   #727
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Werstuś Twoja Sofijka to dopiero dziewucha! Taka duża, pewnie większa już od Borysa.

Dziś jedliśmy jabłuszko, poniżej link jak to u nas wyglądało :p- może i pół łyżeczki zjadł.

http://www.youtube.com/watch?v=hbMWRNNK02Y
super !
to to juz tak mozna ? Borys jest na butli czy na cycusiu ?
Stary 2008-10-11, 10:17   #728
poulette
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
Pulpecik
Hmmmmm, slodki ten pulpecik ! I jak juz ladnie sam siedzi ! Tez planuje kupic ten sam fotelik, fajny jest chyba.
Stary 2008-10-11, 10:56   #729
jowisz
Zakorzenienie

Aniu wg wykresu najbliższy skok będzie trwał od 15 do 19 tygodnia a w 17. będzie armagedon.
normalnie kentłejt
(Iga kończy dziś 14, to już naprawdę blisko)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 10:59   #730
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Witajcie mamusie....my wstalysmy cos o 10 ....mala nakarmiona przebrana i teraz ja ide sie zrobic i wyruszamy na spacer...moze cieplo super nie jest ale słonko swieci mala wsadzedo wozka i polazimy troche
A tak w ogole przyszedl mi ten dlugo oczekiwany spiwór ktory zamowilam 2 tyg temu...
I jeszcze sie zdenerwowalam bo listonosz zamiast wniesc go na góre to awizo zostawil

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
Leonko zielone kupy to o niczym nie świadczy ale ze śluzem to wiem że coś jest nie w porządku i lepiej się skontaktuj z lekarzem może wystarczy telefonicznie ale lepiej to z konsultować
Tak zrobie w poniedzialek pójde do lekarza...Martwi mnie to jeszcze ze tak malo je...Wczoraj jadla tylko 3 razy na sile jej wpychalam ale nie chciala
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 11:07   #731
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez jowisz Pokaż wiadomość
Aniu wg wykresu najbliższy skok będzie trwał od 15 do 19 tygodnia a w 17. będzie armagedon.
normalnie kentłejt
(Iga kończy dziś 14, to już naprawdę blisko)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

strach sie bac..

moj cwaniak nauczyl sie, ze jak czegos nie chce to bedzie sobie plakal wielkimi łzami jak narazie ma problemy ze spaniem w ciagu dnia dluzej niz 40 min, potem bywa mocno zmeczny i placze, wczoraj go na sile uspalam i udalo mi sie bo drzemal ponad 2,5h, za to po kapieli spedzilam 1,5h by go uspac, larmo bylo bo chcialam mu dac cyca dopiero oszustwo wymiana smoczka na cycek zadzialala i ssał ladnie..
Pomijam fakt, ze co godzine bylo lekkie przebudzenie dopoki sama nie poszlam spac i sie obok niego nie polozylam..

My jutro konczymy 14 tydzien.. Takze Madzia, łacze sie z toba w armagedonie

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 12:04   #732
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
super !
to to juz tak mozna ? Borys jest na butli czy na cycusiu ?
na cycu, ale leci mu 4 mies.i jest duzym chlopkiem wiec troszke probuje
Stary 2008-10-11, 13:24   #733
leleth
Wtajemniczenie

no ja potwierdzam ze mialam zzo...i moj porod odbyl sie ekspresowo... ok 4 godzin od pierwszego skurczu tak wiec odrobinke dluzszy niz porod leonki chyba...
a co do samego znieczulenia to bylo swietnie dopoki nie doszly bole parte (nawet nie pczulam samego uklucia w kregoslup) ... a jak byl czas przec to nagle zaczelam wszystko czuc znowu... prawdopodobnie zmniejszyli mi dawke z jakiegos powodu....
i nie chcieli jej zwiekszyc jak prosilam...
ktos wspomnial ze przy zzo potrzebna jest obecnosc anestezjologa caly czas... u mnie on tylko wbijal sie w kregoslup... mialam taka specjalna pompe ktore wisiala obokkroplowki ipotem juz polozna przy niej majstrowala... w kazdym razie samym znieczuleniem zdazylam sie necieszyc moze 15 min bo potem byl czas przec... ogolnie SUPER I GORACO POLECAM (nie wiem czy pamietacie ale to ja sialam panike o skutkach ubocznych- bo w jakims przyplywie 'geniuszu' wyszukalam sobie opisy najgorszych mozliwych komplikacji i potem panikowalam..)
Stary 2008-10-11, 16:42   #734
jowisz
Zakorzenienie

nasza wczoraj poszła spać o 23ciej
po 22giej jeszcze tak pozowała
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5938.jpg (45,1 KB, 25 załadowań)
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 17:25   #735
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmmmm, slodki ten pulpecik ! I jak juz ladnie sam siedzi ! Tez planuje kupic ten sam fotelik, fajny jest chyba.
jest super i cena też fajna
no dzisiaj na spacerku mój Tymek leżał na plecach bo normalnie na brzuchu już się na szerokość nie miesci... Oczywiście protest trwał około 30 minut-prężenie sie, wycie i takie tam a później padł na godzinę także zaczęłam przyzwyczajanie do spania na plecach w wózku

dzisiaj narobiłam... pojechaliśmy do tz-ta do domu, bo chciał coś tam zabrać, teściów nie było tylko tz-ta siostra z meżem i dzieciakami. Przyjechalismy, ja siedziałam w aucie bo mały ledwo zasnął. No i przyszli sie wszyscy przywitać. Szwagierka cos tam opowiada i po chili mówi ze "orgaznizuje wraz z chłopakiem przyjaciółki imprezę urodzinową ale nas nawet nie zapraszają bo i tak z powodu małego nie damy rady przyjść... "
Trochę głupio mi się zrobiło, nie odezwałam sie. Wracqamy do domu i mówię tz-towi o tym, jak się wkurzył... mimo moich protestów zadzwonił do siostry, pokłócił się z nią i odłożył słuchawkę
nie wiem ale przecież ja nie karmię cycem, mieszkamy z moją mamą więc zaden problem iść na jakąkolwiek imprezę... także gdyby sytuacja byłą normalna to wyrwalibyśmy sie z checią, ale teraz to taka głupia sytuacja jest że nie pójdziemy napewno

Stary 2008-10-11, 18:32   #736
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Judi21_84 Pokaż wiadomość
jest super i cena też fajna
no dzisiaj na spacerku mój Tymek leżał na plecach bo normalnie na brzuchu już się na szerokość nie miesci... Oczywiście protest trwał około 30 minut-prężenie sie, wycie i takie tam a później padł na godzinę także zaczęłam przyzwyczajanie do spania na plecach w wózku

dzisiaj narobiłam... pojechaliśmy do tz-ta do domu, bo chciał coś tam zabrać, teściów nie było tylko tz-ta siostra z meżem i dzieciakami. Przyjechalismy, ja siedziałam w aucie bo mały ledwo zasnął. No i przyszli sie wszyscy przywitać. Szwagierka cos tam opowiada i po chili mówi ze "orgaznizuje wraz z chłopakiem przyjaciółki imprezę urodzinową ale nas nawet nie zapraszają bo i tak z powodu małego nie damy rady przyjść... "
Trochę głupio mi się zrobiło, nie odezwałam sie. Wracqamy do domu i mówię tz-towi o tym, jak się wkurzył... mimo moich protestów zadzwonił do siostry, pokłócił się z nią i odłożył słuchawkę
nie wiem ale przecież ja nie karmię cycem, mieszkamy z moją mamą więc zaden problem iść na jakąkolwiek imprezę... także gdyby sytuacja byłą normalna to wyrwalibyśmy sie z checią, ale teraz to taka głupia sytuacja jest że nie pójdziemy napewno
Ja karmię, a niejest to żadnym problemem, moja mama zostaje z małym z miłą chęcia. Więc szczerze współczuję, pewnie nieźle przykro Ci się zrobiło. Ale rodziny niestety się nie wybiera...:/ Mam podobną syt. ale z bratową...
Stary 2008-10-11, 18:37   #737
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej cudne...

Umarłam. Tak się obżałam Bo jedzeniem tego nazwać nie można zaraz muszę iść posprzątać kuchnię Werstunia dziękuję za poradę włosową. Pokażę Ci wreszcie jak wyglądałam wcześniej, mam nadzieję że w miarę widać ten kolor. I nie śmiejcie się za bardzo bo te zdjęcia są z komóry wysyłałam małżowi zaraz po moim wstaniu z wyrka

Gino cudowny! Wspaniale się prezentuje

My dziś połaziliśmy trochę na spacerku, byliśmy w sklepie z Olcią, a teraz kochana padla, za chwilę pewnie się jednak obudzi bo przyjdzie pora na jedzonko.

Ogólnie to sobota ucieka zbyt szybko. A i pochwalę się że zakupiliśmy z małżonem tv w poniedziałek nam zamontują telewizję - wzięliśmy tvn-owską "n-kę" mam nadzieję że dobry wybór i zobaczymy w każdym razie cieszę się bo dawno nie oglądałam tv - choć w domu są 2 telewizory, jeden u mamy i drugi u babci to teraz wykokosić się choćby na fakty to dla mnie niejednokrotnie sztuka, więc jest git
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdj_cie003.jpg (23,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdj_cie004.jpg (25,0 KB, 30 załadowań)

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 18:55   #738
ver_ona
Zakorzenienie

Ja też się objadłam, bo byliśmy u mamy na działce na grillu. Było 23oC i łapaliśmy ostatnie promienie słoneczka. Jutro chrzciny tz-ta siostrzenicy..w sumie nie chce mi się iść, więc pewnie w połowie się ulotnię na spacerek z Borysem.
Poniżej nasz mały więzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czego.jpg (64,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smiech.jpg (61,5 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wie.jpg (61,2 KB, 12 załadowań)
Stary 2008-10-11, 18:56   #739
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Ja karmię, a niejest to żadnym problemem, moja mama zostaje z małym z miłą chęcia. Więc szczerze współczuję, pewnie nieźle przykro Ci się zrobiło. Ale rodziny niestety się nie wybiera...:/ Mam podobną syt. ale z bratową...
zrobiło mi się przykro i głupio bo powiem szczerze, że poszłabym z wielkąąąąąąąą checia gdyby normalnie nas zaprosiła. To zawsze jakaś odskocznia, chetnie bym potańczyła, pobawiła sie. Ale teraz to nawet nie mam ochoty przez tą sytuację

ale nie mogę powiedzieć bo ją bardzo lubię, nie wiem o co w tej sytuacji chodzi, bo jesteśmy w bardzo dobrych stosunkach

Edytowane przez Judi21_84
Czas edycji: 2008-10-11 o 19:52
Stary 2008-10-11, 19:46   #740
marticia
Zakorzenienie

A u mnie przeziebienie..i nas dpadlo, maly troche goraczkuje i jest strasznie marudny, a ten katar...az szkoda chlopaka...
no wiec walczymy z katarem
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 19:47   #741
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi wcale Ci się nie dziwię, okropnie się szwagierka zachowała i postąpiłabym tak samo jak Ty, w takim wypadku już na pewno bym nie poszła.

Ver_Onko Borysek jest śliczny! Niesamowicie duży już z niego chłopczyk Moja Olcia właśnie wpatruje się w karuzelkę, ale coś już marudzi więc zaraz będzie spanko

Stary 2008-10-11, 20:03   #742
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Judi wcale Ci się nie dziwię, okropnie się szwagierka zachowała i postąpiłabym tak samo jak Ty, w takim wypadku już na pewno bym nie poszła.

Ver_Onko Borysek jest śliczny! Niesamowicie duży już z niego chłopczyk Moja Olcia właśnie wpatruje się w karuzelkę, ale coś już marudzi więc zaraz będzie spanko
Dziękuję

Borys właśnie wykąpany- odpłynął. A ja się też męcze z przeziębieniem, gardło strasznie mnie boli, migdały powiększone, ale nie idę do lekarza jeszcze mi coś wymyśli ;p.
Hmm...co tu dziś w tv leci?
Stary 2008-10-11, 20:16   #743
Kasiulka22
Zakorzenienie

Ver_Onko ja będę oglądać na tvn mam talent tylko teraz muszę się odkleić od laptopa, umyć kibelek bo jeszcze nie zdązyłam i wykąpać się... ale może jeszcze na kawałek tego programu zdążę

Stary 2008-10-11, 20:22   #744
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Ver_Onko ja będę oglądać na tvn mam talent tylko teraz muszę się odkleić od laptopa, umyć kibelek bo jeszcze nie zdązyłam i wykąpać się... ale może jeszcze na kawałek tego programu zdążę
O właśnie, zapomniałam że ma być ten program. A nasz znajomy w nim występuje. W ostatnim odcinku był w tej grupie atletów co się nie dostała, a później zmienili zdanie i jednak ich wzięli.

No mi się dziś udało i mój mężulek wymył łazienkę także mam cały wieczór labę
A teraz oglądam na allegro krzesełka do karmienia i znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/item450881435_krze..._rt_002_a.html tylko nie wiem na ile to wytrzymałe będzie. Nie wiem co to za firma, a chciałabym żeby miało regulowane oparcie, albo jak tu było huśtawką.
Stary 2008-10-11, 20:48   #745
mrówk@
Raczkowanie

cześć wszystkim
Ależ dawno nie zaglądałam na forum. Przeprowadzilismy sie i teraz narazie nie mam dostepu do neta. Wasze dzieciulki baardzo się pozmieniały.

A my mamy problem z kupami. Grześ potrafi ich nie robic przez tydzień, potem daje mu czopka i tylko dlatego zrobi kupę. Sam niestety nie robi. Nie chce nadużywac tych czopków żeby się nie przyzwyczaił. Ale jak sobie z tym poradzić? Te kupy nie są zbite, konsystencja raczej normalna, kolor też tylko zapach okropny. Od baków tez pozna paść.
kiedyś Anisiu pisalaś że tak może być w trzecim miesiącu zycia, Grześ skończył 2 mies. ale problem już zaczął się wcześniej. Aha dodam że jest tylko na moim mleku.
Prosze dziewczyny pomóżcie.
mrówk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 21:04   #746
Ando
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mrówk@ Pokaż wiadomość
A my mamy problem z kupami. Grześ potrafi ich nie robic przez tydzień, potem daje mu czopka i tylko dlatego zrobi kupę. Sam niestety nie robi. Nie chce nadużywac tych czopków żeby się nie przyzwyczaił. Ale jak sobie z tym poradzić? Te kupy nie są zbite, konsystencja raczej normalna, kolor też tylko zapach okropny. Od baków tez pozna paść.
kiedyś Anisiu pisalaś że tak może być w trzecim miesiącu zycia, Grześ skończył 2 mies. ale problem już zaczął się wcześniej. Aha dodam że jest tylko na moim mleku.
Prosze dziewczyny pomóżcie.
Mi lekarz przepisal "debridat" - taki plyn wspomagajacy prace ukl.pokarmowego. eEfekt jest taki ze Didi robi kupe 2x na tydzien, no i sie tak nie meczy przy tym jak na poczatku. Poza tym "esputicon" na purty bierze. My konczymy 3 miesiac za tydzien i caly czas jeszcze tak ma. Ale widac ze sie poprawia. A tez na poczatku tylko na czopkach byla. Aha-i jeszcze "bio-gaia" brala - to bakterie, cos jak Lakcid ale niby lepsze. Mysle ze lekarz powienien zareagowac.
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 21:26   #747
Ando
Rozeznanie

mielismy dzis przesuperowy piknik na lonie natury. rewelacyjna pogoda, oby jak najdluzej, bo za tydz sie nad morze wybieramy

a Didi dzis 1szy raz noc przespala (znaczy 1 karmienie o 5, pobudka po 7) eh...
Ando jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 21:28   #748
mrówk@
Raczkowanie

my też stosujemy debridat, tylko że dopiero 5 dzień i do tej pory nie zauważyłam poprawy, no ale to co piszesz Ando napawa mnie optymizmem, dzięki, może będzie lepiej. A o tym bio-gaia nie słyszałam. Ale z probiotyków stosujemy dicoflor.
mrówk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 21:49   #749
marticia
Zakorzenienie

Cytat:
Mario jest przesliczny !

A propos.... to mi sie dziecko zepsulo.
Juz tak ladnie spal cala noc a od dwoch nocy budzi mi sie o 2.00 i jesc wola !!!!
U mnie ten patent ze smoczkiem nawet nie przejdzie, bo moj maly w ogole nie nawidzi smoka, wiec nawet nie probuje.... i co tu poczac ?
A bylo juz tak pieknie.....
A dziekujemy dziekujemy

Ojej Poulette, jakby moj synalek wstawal tak tylko o to ja bym skakala z radosci...niestety wstaje z reguly 3 razy, a teraz jak sie przeziebil to nawet co godzina..ojej jak ja to wytrzymam

Cytat:
Hej cudne...

Umarłam. Tak się obżałam Bo jedzeniem tego nazwać nie można zaraz muszę iść posprzątać kuchnię Werstunia dziękuję za poradę włosową. Pokażę Ci wreszcie jak wyglądałam wcześniej, mam nadzieję że w miarę widać ten kolor. I nie śmiejcie się za bardzo bo te zdjęcia są z komóry wysyłałam małżowi zaraz po moim wstaniu z wyrka
Kasiulko obzartuchu..seksownie wygladasz o poranku

Judi ja kiedys bylam glupia i dawalam soba pomiatac mojej szwagierce. To byla tragiczna osoba i do dzis zaluje, ze jej nic nie powiedzialam, moj brat sie z nia rozwidl w koncu..i cale sczzescie

Normlanie wlasnie wylam z rozpaczy po plukance noska mojego Mario. On plakal jak nie wiem a pozniej frida wyciagalam gilki i on jesczez bardziej wyl...czulam sie tragicznie jako matka. No ale teraz przynajmnije normlanie oddycha.
Goraczka spadla i teraz smacznie spi...mam nadzieje, ze jak najdluzej.

A ja sama cierpie strasznie na hemoroidy. Mama poradzila mi zwykla oliwke dla dzieci i wiecie co...dziala! jak kiedys bedziecie mialy takie problemy (odpukac) to polecam serdecznie.

Alez mi sie chce gdzies wsyskoczyc.. a tu sen mnie morzy na calego...

Veronko, Borysek to juz duzy chlop. Widze ze tez mu wieksze ubranka na noc zakladasz
marticia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 21:56   #750
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Ooo...wspominki porodowe? nie dziekuje, ja nastepnym razem nie bede taka glupia tylko od razu polece na znieczulenie
Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
A która z nas rodziław znieczuleniu?
Pamiętam że Kristi, ale wiem , że nie była zadowolona.. No i chyba Leleth, a ona z kolei dobrze wspomina poród..
Cytat:
Napisane przez Mijalea Pokaż wiadomość
a znieczulenie wzielam na sam koniec, nic sie nie przedluzylo, a ja przynajmniej cos pamietam z tych najpiekniejszych chwil...
Poród... mój był masakryczny, do tego stopnia, że nawt nie chcialam go tutaj opisywać co by o tym nie myśleć...

Ale miałam ZZO no i szczerze mówiąc to niewiele mi to dało, może miało to związek z kroplówką - oksytocyna na wywołanie, ale jak zaczęła się akcja ok 11, o 14 dostałam pierwszą dawkę zzo i tak co 1,5 godziny dostawałam kolejne, aż do 22 gdy urodziłam Raefała. Szczerze to bolało strasznie, no i właściwie nie wiem czy na mnie to zzo nie zadziałało bo inaczej nie wyobrażam sobie tego bólu bez znieczulenia. II faza trwala ponad 2 godziny, myślałam że umrę, nie miałam już wogóle siły, wrzeszczałam "pomóżcie mi", a jak połozyli mi go na brzuchu to byłam tak zamroczona że niewiele pamiętam...

Osobiście uważam, że zzo powinno być dostępne dla każdej kobiety
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości