|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
witam nawet was nie poczytałam od początku tylko ostatnią stronę jutro spróbuję nadrobić ale też dopiero wieczorem bo wybieramy się na imprezkę do mojej babci odprawia swoje 85 urodziny a że nasza cała rodzina jest bardzo liczna to odprawia to w restauracji
Sosnowa ja nie byłam do końca zadowolona ze znieczulenia bo za szybko mi zeszło i 2 etap miałam już bez znieczulenia co prawda trwał on coś ok 20-30 min ale była wściekła na nich bo nie chcieli mi dać następnej dawki bo się bali że to opóźni cały poród ![]() Ale was na wspominki wzięło porodowe ![]() Leonko zielone kupy to o niczym nie świadczy ale ze śluzem to wiem że coś jest nie w porządku i lepiej się skontaktuj z lekarzem może wystarczy telefonicznie ale lepiej to z konsultować |
|
|
|
#722 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Widzę, ze dzisiaj jestem pierwsza.
Antoś zrobił mi pobudkę o 3 potem o 6 ale nie jest źle. Już nawet zrobił kupkę i z tego się cieszę. Wychodzi słoneczko to pójdę z nim na spacer. Dzisiaj też mamy małą imprezkę rodzinną i zobaczymy czy Antek na niej będzie miał kolki . Życzę wszystkim miłego dnia
|
|
|
|
#723 |
|
Zakorzenienie
|
No no, ja wczoraj ogladajac w wiadomosciach o tych porodach i znieczuleniach wszystko sobie na nowo przypomnialam...coz, osobiscie dziekuje Bogu , ze mialam Z.o.o, bo porod byl tak dlugi, ze z samego wyczerpania juz mialam dosc...a znieczulenie wzielam na sam koniec, nic sie nie przedluzylo, a ja przynajmniej cos pamietam z tych najpiekniejszych chwil...
Judi kochana, co to za fotelik ma Tymek na zdjciu na Nk??? Cos z Fisher Prica jak widze, ale co to za cudo?? |
|
|
|
#724 |
|
Zakorzenienie
|
heloł,
Boszzz ale jestem spiaca dzisiaj, albo taka glupia pogoda, albo jakos zle spalam. Mlody tez byl jakis taki bardziej nerwowy w nocy, nie wiem czy znow nie marudzi bo zbliza mu sie skok rozwojowy ![]() Milej sobotki dziewczyny, wpadne jeszcze pozniej tymczasem ide na kawe zbozowa
|
#725 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
coś takiego jest super bo oparcie ma 3 stopniow regulację i jak dałam najbardziej leżącą to akurat tymek może w tym "siedzieć" przynajmniej na moich kolanach tak siedzi
|
|
#726 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mario jest przesliczny !
Cytat:
Wspominanie porodu..... hmmm Moj byl tragiczny bo 30 godzin trwal i bolalo jak cholera i skonczylo sie cesarka. Ja tak jak Marti, tez juz nie bede taka glupia i na drugi raz jak sie okaze, ze znow mam tak wielkie dziecko, to od razu sie na cc zapisuje..... Ale szkoda mi, ze nie udalo mi sie urodzic sn..... no coz, tak mialo widocznie byc. Najwazniejsze ze Ginowi sie nic nie stalo.... A propos.... to mi sie dziecko zepsulo. ![]() Juz tak ladnie spal cala noc a od dwoch nocy budzi mi sie o 2.00 i jesc wola !!!! U mnie ten patent ze smoczkiem nawet nie przejdzie, bo moj maly w ogole nie nawidzi smoka, wiec nawet nie probuje.... i co tu poczac ? A bylo juz tak pieknie..... |
|
|
|
|
#727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to to juz tak mozna ? Borys jest na butli czy na cycusiu ? |
|
|
|
|
#728 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#729 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu wg wykresu najbliższy skok będzie trwał od 15 do 19 tygodnia
a w 17. będzie armagedon.normalnie kentłejt ![]() (Iga kończy dziś 14, to już naprawdę blisko) |
|
|
|
#730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie mamusie....my wstalysmy cos o 10 ....mala nakarmiona przebrana i teraz ja ide sie zrobic
i wyruszamy na spacer...moze cieplo super nie jest ale słonko swieci mala wsadzedo wozka i polazimy troche ![]() A tak w ogole przyszedl mi ten dlugo oczekiwany spiwór ktory zamowilam 2 tyg temu... I jeszcze sie zdenerwowalam bo listonosz zamiast wniesc go na góre to awizo zostawil Cytat:
na sile jej wpychalam ale nie chciala
|
|
|
|
|
#731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() strach sie bac.. ![]() moj cwaniak nauczyl sie, ze jak czegos nie chce to bedzie sobie plakal wielkimi łzami jak narazie ma problemy ze spaniem w ciagu dnia dluzej niz 40 min, potem bywa mocno zmeczny i placze, wczoraj go na sile uspalam i udalo mi sie bo drzemal ponad 2,5h, za to po kapieli spedzilam 1,5h by go uspac, larmo bylo bo chcialam mu dac cyca dopiero oszustwo wymiana smoczka na cycek zadzialala i ssał ladnie.. ![]() Pomijam fakt, ze co godzine bylo lekkie przebudzenie dopoki sama nie poszlam spac i sie obok niego nie polozylam.. My jutro konczymy 14 tydzien.. Takze Madzia, łacze sie z toba w armagedonie
|
|
#732 |
|
Zakorzenienie
|
na cycu, ale leci mu 4 mies.i jest duzym chlopkiem wiec troszke probuje
|
|
|
|
#733 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja potwierdzam ze mialam zzo...i moj porod odbyl sie ekspresowo... ok 4 godzin od pierwszego skurczu
tak wiec odrobinke dluzszy niz porod leonki chyba...a co do samego znieczulenia to bylo swietnie dopoki nie doszly bole parte (nawet nie pczulam samego uklucia w kregoslup) ... a jak byl czas przec to nagle zaczelam wszystko czuc znowu... prawdopodobnie zmniejszyli mi dawke z jakiegos powodu.... i nie chcieli jej zwiekszyc jak prosilam... ktos wspomnial ze przy zzo potrzebna jest obecnosc anestezjologa caly czas... u mnie on tylko wbijal sie w kregoslup... mialam taka specjalna pompe ktore wisiala obokkroplowki ipotem juz polozna przy niej majstrowala... w kazdym razie samym znieczuleniem zdazylam sie necieszyc moze 15 min bo potem byl czas przec... ogolnie SUPER I GORACO POLECAM (nie wiem czy pamietacie ale to ja sialam panike o skutkach ubocznych- bo w jakims przyplywie 'geniuszu' wyszukalam sobie opisy najgorszych mozliwych komplikacji i potem panikowalam..)
|
|
#734 |
|
Zakorzenienie
|
nasza wczoraj poszła spać o 23ciej
![]() po 22giej jeszcze tak pozowała
|
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i cena też fajnano dzisiaj na spacerku mój Tymek leżał na plecach bo normalnie na brzuchu już się na szerokość nie miesci... Oczywiście protest trwał około 30 minut-prężenie sie, wycie i takie tam a później padł na godzinę także zaczęłam przyzwyczajanie do spania na plecach w wózku![]() dzisiaj narobiłam... pojechaliśmy do tz-ta do domu, bo chciał coś tam zabrać, teściów nie było tylko tz-ta siostra z meżem i dzieciakami. Przyjechalismy, ja siedziałam w aucie bo mały ledwo zasnął. No i przyszli sie wszyscy przywitać. Szwagierka cos tam opowiada i po chili mówi ze "orgaznizuje wraz z chłopakiem przyjaciółki imprezę urodzinową ale nas nawet nie zapraszają bo i tak z powodu małego nie damy rady przyjść... " Trochę głupio mi się zrobiło, nie odezwałam sie. Wracqamy do domu i mówię tz-towi o tym, jak się wkurzył... mimo moich protestów zadzwonił do siostry, pokłócił się z nią i odłożył słuchawkę ![]() nie wiem ale przecież ja nie karmię cycem, mieszkamy z moją mamą więc zaden problem iść na jakąkolwiek imprezę... także gdyby sytuacja byłą normalna to wyrwalibyśmy sie z checią, ale teraz to taka głupia sytuacja jest że nie pójdziemy napewno
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#737 |
|
Zakorzenienie
|
Hej cudne...
Umarłam. Tak się obżałam Bo jedzeniem tego nazwać nie można zaraz muszę iść posprzątać kuchnię Werstunia dziękuję za poradę włosową. Pokażę Ci wreszcie jak wyglądałam wcześniej, mam nadzieję że w miarę widać ten kolor. I nie śmiejcie się za bardzo bo te zdjęcia są z komóry wysyłałam małżowi zaraz po moim wstaniu z wyrka ![]() Gino cudowny! Wspaniale się prezentuje My dziś połaziliśmy trochę na spacerku, byliśmy w sklepie z Olcią, a teraz kochana padla, za chwilę pewnie się jednak obudzi bo przyjdzie pora na jedzonko. Ogólnie to sobota ucieka zbyt szybko. A i pochwalę się że zakupiliśmy z małżonem tv w poniedziałek nam zamontują telewizję - wzięliśmy tvn-owską "n-kę" mam nadzieję że dobry wybór i zobaczymy w każdym razie cieszę się bo dawno nie oglądałam tv - choć w domu są 2 telewizory, jeden u mamy i drugi u babci to teraz wykokosić się choćby na fakty to dla mnie niejednokrotnie sztuka, więc jest git
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się objadłam, bo byliśmy u mamy na działce na grillu. Było 23oC i łapaliśmy ostatnie promienie słoneczka. Jutro chrzciny tz-ta siostrzenicy..w sumie nie chce mi się iść, więc pewnie w połowie się ulotnię na spacerek z Borysem.
Poniżej nasz mały więzień. |
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale nie mogę powiedzieć bo ją bardzo lubię, nie wiem o co w tej sytuacji chodzi, bo jesteśmy w bardzo dobrych stosunkach
Tymek ![]() Juleczek Edytowane przez Judi21_84 Czas edycji: 2008-10-11 o 19:52 |
|
|
|
|
#740 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie przeziebienie..i nas dpadlo, maly troche goraczkuje i jest strasznie marudny, a ten katar...az szkoda chlopaka...
no wiec walczymy z katarem |
|
|
|
#741 |
|
Zakorzenienie
|
Judi wcale Ci się nie dziwię, okropnie się szwagierka zachowała
Ver_Onko Borysek jest śliczny! Niesamowicie duży już z niego chłopczyk
|
#742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Borys właśnie wykąpany- odpłynął. A ja się też męcze z przeziębieniem, gardło strasznie mnie boli, migdały powiększone, ale nie idę do lekarza jeszcze mi coś wymyśli ;p. Hmm...co tu dziś w tv leci? |
|
|
|
|
#743 |
|
Zakorzenienie
|
Ver_Onko ja będę oglądać na tvn mam talent
tylko teraz muszę się odkleić od laptopa, umyć kibelek bo jeszcze nie zdązyłam i wykąpać się... ale może jeszcze na kawałek tego programu zdążę ![]()
|
#744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mi się dziś udało i mój mężulek wymył łazienkę także mam cały wieczór labęA teraz oglądam na allegro krzesełka do karmienia i znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/item450881435_krze..._rt_002_a.html tylko nie wiem na ile to wytrzymałe będzie. Nie wiem co to za firma, a chciałabym żeby miało regulowane oparcie, albo jak tu było huśtawką. |
|
|
|
|
#745 |
|
Raczkowanie
|
cześć wszystkim
Ależ dawno nie zaglądałam na forum. Przeprowadzilismy sie i teraz narazie nie mam dostepu do neta. Wasze dzieciulki baardzo się pozmieniały. A my mamy problem z kupami. Grześ potrafi ich nie robic przez tydzień, potem daje mu czopka i tylko dlatego zrobi kupę. Sam niestety nie robi. Nie chce nadużywac tych czopków żeby się nie przyzwyczaił. Ale jak sobie z tym poradzić? Te kupy nie są zbite, konsystencja raczej normalna, kolor też tylko zapach okropny . Od baków tez pozna paść. kiedyś Anisiu pisalaś że tak może być w trzecim miesiącu zycia, Grześ skończył 2 mies. ale problem już zaczął się wcześniej. Aha dodam że jest tylko na moim mleku. Prosze dziewczyny pomóżcie. |
|
|
|
#746 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#747 |
|
Rozeznanie
|
mielismy dzis przesuperowy piknik na lonie natury. rewelacyjna pogoda, oby jak najdluzej, bo za tydz sie nad morze wybieramy
![]() a Didi dzis 1szy raz noc przespala (znaczy 1 karmienie o 5, pobudka po 7) eh... |
|
|
|
#748 |
|
Raczkowanie
|
my też stosujemy debridat, tylko że dopiero 5 dzień i do tej pory nie zauważyłam poprawy, no ale to co piszesz Ando napawa mnie optymizmem, dzięki, może będzie lepiej. A o tym bio-gaia nie słyszałam. Ale z probiotyków stosujemy dicoflor.
|
|
|
|
#749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojej Poulette, jakby moj synalek wstawal tak tylko o to ja bym skakala z radosci...niestety wstaje z reguly 3 razy, a teraz jak sie przeziebil to nawet co godzina..ojej jak ja to wytrzymam Cytat:
![]() Judi ja kiedys bylam glupia i dawalam soba pomiatac mojej szwagierce. To byla tragiczna osoba i do dzis zaluje, ze jej nic nie powiedzialam, moj brat sie z nia rozwidl w koncu..i cale sczzescie Normlanie wlasnie wylam z rozpaczy po plukance noska mojego Mario. On plakal jak nie wiem a pozniej frida wyciagalam gilki i on jesczez bardziej wyl...czulam sie tragicznie jako matka. No ale teraz przynajmnije normlanie oddycha. Goraczka spadla i teraz smacznie spi...mam nadzieje, ze jak najdluzej. A ja sama cierpie strasznie na hemoroidy. Mama poradzila mi zwykla oliwke dla dzieci i wiecie co...dziala! jak kiedys bedziecie mialy takie problemy (odpukac) to polecam serdecznie. Alez mi sie chce gdzies wsyskoczyc.. a tu sen mnie morzy na calego... Veronko, Borysek to juz duzy chlop . Widze ze tez mu wieksze ubranka na noc zakladasz
|
||
|
|
|
#750 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale miałam ZZO no i szczerze mówiąc to niewiele mi to dało, może miało to związek z kroplówką - oksytocyna na wywołanie, ale jak zaczęła się akcja ok 11, o 14 dostałam pierwszą dawkę zzo i tak co 1,5 godziny dostawałam kolejne, aż do 22 gdy urodziłam Raefała. Szczerze to bolało strasznie, no i właściwie nie wiem czy na mnie to zzo nie zadziałało bo inaczej nie wyobrażam sobie tego bólu bez znieczulenia. II faza trwala ponad 2 godziny, myślałam że umrę, nie miałam już wogóle siły, wrzeszczałam "pomóżcie mi", a jak połozyli mi go na brzuchu to byłam tak zamroczona że niewiele pamiętam... Osobiście uważam, że zzo powinno być dostępne dla każdej kobiety |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.

Antoś zrobił mi pobudkę o 3 potem o 6 ale nie jest źle. Już nawet zrobił kupkę i z tego się cieszę. Wychodzi słoneczko to pójdę z nim na spacer. Dzisiaj też mamy małą imprezkę rodzinną i zobaczymy czy Antek na niej będzie miał kolki
. Życzę wszystkim miłego dnia 
tymczasem ide na kawe zbozowa 

a w 17. będzie armagedon.
na sile jej wpychalam ale nie chciala