![]() |
#61 |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
NEBYA ja chyba nie jestem w temacie ale o jaki mecz chodzi??
![]() ![]() Ja wróciłam z zakupów z mamą i oglądam TV (maraton seriali ![]() Przeraża mnie to, że do matury jeszcze 7 miesięcy a do rekrutacji na studia 9 ![]() ![]() ![]() ehhhh a co u Was? skąd jesteście? Ja z południa Polski, z Krakowa ![]()
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś miałam zamiar powtarzać tkanki roślinne, ale miałam takiego lenia, że nic z tego nie wyszło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mnie też przeraża to o czym napisałaś, niby czas leci mi szybko, bo zanim się obejrzałam nadszedł październik ale jak sobie pomyślę jaki to ogrom czasu jeszcze to słabo mi się robi ![]() Jak już pisałam, ja jestem ze wschodu, ale na poziomie Białorusi, a nie Ukrainy ![]() Cytat:
![]() ![]() Mówię wszystkim Dobranoc. Jutro odezwę się pewnie po południu, albo wieczorem. Pozdrawiam ![]()
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2008-11-21 o 10:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Mnie te 7 miesięcy przeraża bo boję się, że nie zdążę z materiałem
![]() Cytat:
![]() Niedziela to samo - nauka, nauka i jeszcze raz nauka. W maju będzie ponad 80% Musi! koniec świrowania ![]()
![]() |
![]() |
#65 |
Zadomowienie
|
Tak w zasadzie to powiem Wam, że jak kiedyś patrzyłam an hasła "Matura w 2-3 lata" to chciało mi się śmiać. Teraz myśle, zę jakby przez choćby rok uczyć się TYLKO do matury, a jednego przedmiotu to już w ogóle, to miałoby to większy sens niz nauka w liceum
![]() Ja wpadłam jakiś czas temu na szalony pomysł. Otóż studiuję teraz prawo dziennie, ale jako z ehistoria poszła mi masakrycznie zastanawiałam się czy w maju nie pisac jej jeszcze raz. W suemie w tym roku na studiach mam głównie historię i do maja te moje 3 500 stronicowe książki muszę UMIEĆ na blachę, wiec w sumie czemu by nie wykorzystać tej wiedzy ![]() Przysłżo mi to do głowy, bo mój znajomy, który w tym roku robił licencjat z ekonomii zdawał geografie roz bez żadnego przygotowania i chyba napisał na 75% No i tka się zastanawiam, bo wstyd mieć tyle % z histy co miałam, a może kiedyś najdzie mnie na 2gi kierunek... Nie wiem. Co o tym wszystkim myślicie? I pyt 2 : Czy deklarację trzeba bło złożyć do 30.09, czy nas absolwentów obowiązuje luty?
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie na razie nic nie przeraża ![]() Ale chciałabym już być na studiach ![]()
![]() |
![]() |
#68 |
Zakorzenienie
|
o, ja też poprawiam
![]() studiuję dziennie prawo ale myślałam o drugim kierunku, wtedy prawo studiowałabym zaocznie. piszę jeszcze raz WOS i polski (tym razem rozszerzony).
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#71 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was po raz pierwszy dzisiaj
![]() Jestem po kursie i padam na twarz, całe 1,5 godz. wałkowaliśmy hybrydyzację. Teraz rozumiem temat w 100%. DOPIERO teraz, bo w liceum nie mogłam tego jakoś ogarnąć ![]() ![]() Cieszę się, że nas przybywa ![]() ![]() Pozdrawiam
![]() |
#72 |
Zakorzenienie
|
Ja też się cieszę, że nas przybywa. Że nie jestem sama w tym poprawianiu
![]() Chociaż i tak wydaje mi się, że będę się czuła jak idiotka w tej szkole, po raz kolejny pisząc te same 4 przedmioty. I te spojrzenia młodszych ode mnie maturzystów ![]() (Rok młodsza klasa humanistyczna dobrze mnie zna, chodziłam sobie do nich na lekcje historii i WOSu przez prawie całą trzecią klasę). Jestem po 2,5 godzinach jazd, jutro na 9 kolejne 2,5 godziny ![]() ![]() ![]() A Wy, macie prawko ![]() ![]()
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja prawka nie mam, ale bardzo bym chciała mieć. Nie brałam się za nie przed maturą bo bałam się, że jak pójdę na studia to nie będę w ogóle jeździć. Nie wiem czy się na kierowcę nadaje ![]()
![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Ja sie zapisze tymczasowo poki co
![]() Zatem witajcie ![]() Znajome pseudonimy ![]() Zapisalam sie na poprawke historii rozszerzonej, bo moj wynik jest stanowczo ponizej moich ambicji, ale nie wiem do konca, czy bede poprawiac, bo zdaje na uczelnie angielska i decyzje, czy uniwersytet wymaga ode mnie poprawki bede znala po 15 stycznia. Ale mozliwe, ze tak czy siak napisze. Jestem teraz w Anglii u Tz na moim gap year planowanym od dawna i zaczynam powtarzac material, by pocisnac 80% w tym roku ![]() Stad moje pytanie. Jakie pozycje warto przeczytac pod katem matury rozszerzonej z historii? Pozdrawiam ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zadomowienie
|
Witam Was w słoneczną niedziele
![]() Ja mam prawko od lutego ![]() ![]() Albo jestem mało inteligentna albo nie zauważyłam ale czy któraś poprawia rozszerzony angielski? ![]() z Tego co widzę to w weekand mało nauki zaliczę bo wczoraj sprzątanie, mecz (hurra ![]() ![]() ![]() Miłego poranka dziewuszki ![]()
![]() |
![]() |
#78 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie mam i na razie nie będę mieć- to chyba lepiej nawet ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wenedka Witaj ![]() ![]() ![]() Taka piękna pogoda, że chyba wybiorę się na spacer ![]()
![]() |
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi też się marzy 80%, ale będzie ciężko ![]() Myślę, że tak: do starożytności Wolski, do historii powszechnej średniowiecza Manteuffel albo Zientara, a do Polskiej średniowiecza Szczur; dalej nowożytność nie wiem ![]() ![]() Ja, ale zdawałam teraz podstawowy.
![]() |
![]() |
#80 |
Zadomowienie
|
Też mam ochotę na spacer, ale nie chce mi się makijażu robić i włosów układać
![]() ![]() i biologia poszła w kąt... nie ma jak silna wola ![]()
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#82 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś namiętnie oglądałam mecze. Koledzy się dziwili ![]() A biologia sobie na mnie czeka - i chyba się nie doczeka ![]()
![]() |
![]() |
#84 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() F1 też lubię ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Stwierdziłam, że chyba zacznę się, równolegle do powtórek, uczyć anatomii. Czyli tego co będzie mi potrzebne na I roku medycyny. Później będzie mi łatwiej po prostu. ![]()
![]() |
![]() |
#85 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mojej mamy znajoma studiowała fizjoterapię i będę miała książkę do anatomii od niej właśnie. Nie wiem dokładnie co to będzie, ale podobno opasłe tomisko z anatomią szczegółową i łaciną. Jak będę miała tę książkę w domu to napiszę co to ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
nebya, nie chodzi o szkole muzyczna. Kierunek muzyczny bedzie drugi, bo nie jestem gotowa. Poki co gram w okriestrze tutaj, a za jakis czas zapisze sie na lekcje, mam nadzieej.
A w tym roku zdaje na Sheffield Hallam na Criminology+Psychology. Nie napisalam jeszcze personal statement (cos takiego jak list motywacyjny na uniwerek) ![]() Do Anglii bym nie pojechala, gdyby nie Tz tutaj. Nie polecam na samotne wyjazdy. Nija_, dzieki za lekturki. Zapisze sobie w notesie i jak bede miala kase, to nakupie ksiazek :P misiu12, mam czarne grzbiety, ale wiedza w nich zawarta mnie nie zadowala :P W szczegolnosci starozytnosc.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziewczyny jak cos to jestem i dalej z moim postanowieniem pisania biologii ...tylko ostatnio duzo problemów mam na glowie... ![]() dziewczyny które zdaja historie wiecie ja miałam w lo takiego historyka który byl mlody mowilismy do niego po imieniu i wogole i on nie owijał w bawełne tylko mowil konkrety i do matury np nie oplaca sie czytac ksiag encyklopedii jakis...tylko zwykle podreczniki szkolne bo tam sa własnie takie informacje które sa potrzebne do matury ...bo przeciez pytania do matury ukladaja na podstawie podrecznikow skzolnych a nie wielkich ksiag encyklopedycznych... a jeszcze jedno nija gdzie jestes na stazu?? i pytanie pracuje jeszcze któras jesli tak to gdzie?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 |
Raczkowanie
|
Witam!
ja tez sie poprawiam;] chce sie dostac tym razem na UJ, dlatego wos pisze na rozsz. Czytam wlasnie ksiazke wosu rozsz Nowej Ery, polecala mi ja moja nauczycielka ze szkoly. Czy polecacie cos innego? Ja zdawalam pol rozsz i zdaje jeszcze raz (napisalam na 63%, zdecydowanie za malo). Chcialabym Was sie spytac, czy poprawiajac mature liczy sie tylko wynik wyzszy, tak? czyli jesli nie uda mi sie poprawic wyniku jakiegos przedmiotu, to wtedy nie zmienia sie wynik dotychczasowy? siedze w krk, szukam pracy, a w wolnym czasie wlasnie robie sobie notatki z wosu, najbardziej mi na tym zalezy. Moze mi ktos polecic jakies pomoce naukowe z tego przedmiotu? bylabym bardzo wdzieczna...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:15.