Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-11, 21:59   #751
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez marticia Pokaż wiadomość
Veronko, Borysek to juz duzy chlop. Widze ze tez mu wieksze ubranka na noc zakladasz
Hihi, to było na dzień :P Ale to fakt, ubranko jest na 6 mies. i jest na niego dobre, tylko rękawki za długie i muszę wywijać.
Stary 2008-10-11, 22:40   #752
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Co do porodu... to mój też był dość długi, ponieważ rozwarcie nie postępowało mimo bardzo częstych i długich skurczy - co 3 minuty. Całą noc się męczyłam i dopiero jak rano zajęła się mną położna to ruszyło. Ja dostałam dolargan o czym nie wiedziałam, powiedziano mi tylko że coś przeciwbólowego bo darłam się jak opętana. Nie wiele mi on pomógł jeśli w ogóle bo nie czułam różnicy w bólu, a w głowie tak mi się kręciło że ledwo właziłam na łóżko porodowe i z niego schodziłam dotaczając się na piłkę na której miałam skakać. U mnie faza II trwała 30 minut, starałam się jak mogłam, choć wydawało mi się że poród się nigdy nie skończy i nie dam razy. A w myślach, wstyd się przyznać miałam cały czas poczucie że to najgorszy dzień w moim życiu. Jak położna kazała mi się przekręcić bo rodziłam na czworaka i chciała żebym znalazła sie na plecach bo Ola już wychodziła i miałam ją dostać na brzuch, to spanikowana darłam się że nie! nie przekręcę się! Tak bolało, iż nie chciałam w ogóle się ruszać. Oj było ciekawie ból kosmiczny nie ma co gadać, nie wyobrażałam sobie że aż tak boli, ale na szczęście dało się przeżyć a jakie cuda mamy teraz hoho! Możemy być dumne!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 23:06   #753
Cestia
Zakorzenienie

Ha ha... Kasiulko ja też się darłam na położną, że się nie będę odwracać, tylko że ja leżałam na boku. Brrrr... przypomniał mi się ten ból.
A tak w ogóle to czy któraś też przysypiała podczas porodu??? Bo ja się usypiałam między skurczami. A jak miałam parte to czułam się jak naćpana i wydaje mi się że kilka razy straciłam świadomość

Super te krzesełka pokazujecie. To Tymka jest prześliczne a znowu to co wkleiła ver_ona fajne jest ze względu na te płozy do bujania.

Lecę na allegro pooglądać co tam jeszcze mają ciekawego.

Nie mogę się doczekać tego karmienia zupkami

Aaaaa... no i oczywiście śliczni chłopcy z Gino i Boryska A z Igi dziewczynka
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 23:11   #754
Sosnowa
Zakorzenienie

Ja nie zasypiałam, ale osiągałm jakiś kosiczny stan (nie)świadomosci. Jak przez mgłę dochodziło do mnie co się dzieje, z bólu nie mogłam skupić myśli. Brrrrrrrrr, kosmos... Ale działo się to przed (po przebicu pęcherza płodowego myślałam, że umrę) i na partych jak jeszcze miałam się wstrzymać. Bo jak już mogłam cisnąć, to pełna mobilizacja. Nawet jakiś kontkat z ekipą łapałam i informowałam ich, że skurcz nadchodzi , pytałam o coś i takie tam. Nie wiem jakim cudem, ale się zawzięłam.

a potem cała ekipa mnie chwaliła, że ładnie rodziłam...
<wstrętna chwalipięta>
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 23:19   #755
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

mrowka, jesli maly ma miekki brzuszek, jest wesoly itp to spokojnie mozesz czekac na big kupona. Czopek podalabym gdyby plakal cisl a efektow zadnych. U nas 3 doba bez kupy, jutro winna byc. Twoj pokarm jest trawiony w calosci, odpady sa malo drazniace dla jelit wiec moga troche dluzej w nich kiblowac. Za to pozniej kupa jest ogromna i bardzo smierdzi podobnie poprzedzajace ja baki takze kochana nie przejmuj sie jesli brzuszek miekki

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-11, 23:27   #756
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dzisiaj przygotowalam sie na dlugie i bezskuteczne usypianie, a psisiek zrobil mi numer i usnal po kapieli i karmieniu a ja se siedze, mam twardy cycek a on kima juz 3 dobe i zaraz bedzie 4. Na spacerze 2h spal cale 20 min. W kazdym razie jest git pytanie kto dluzej wytrzyma cycek czy pitek

It is what it is

Stary 2008-10-12, 00:00   #757
Cestia
Zakorzenienie

Sosnowa, ja też pamiętam jak przez mgłę Kilka godzin później jak opisywałam mojej ciotce poród to mówiłam o "mistycznych przeżyciach"... i coś w tym było. O mamo, jak miło mieć to już za sobą... i zawartość brzucha obok siebie

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
dzisiaj przygotowalam sie na dlugie i bezskuteczne usypianie, a psisiek zrobil mi numer i usnal po kapieli i karmieniu a ja se siedze, mam twardy cycek a on kima juz 3 dobe i zaraz bedzie 4. Na spacerze 2h spal cale 20 min. W kazdym razie jest git pytanie kto dluzej wytrzyma cycek czy pitek
Anisia, to ma ten Twój synuś spanie, nie powiem
A tak poważnie to moja Mati też wczoraj tyle spała, że miałam cyce twarde jak kamienie... no i nie wytrzymały
Stary 2008-10-12, 00:03   #758
leleth
Wtajemniczenie

no a my wrocilismy wlasnie z nad oceanu... niestety maly wiekszosc wycieczki przespal... najciekawsze bylo to ze my go ubralismy dosyc cieplo (bo mimo dosyc wysokiej temperatury nad oceanem strasznie wialo)...maly mial dlugie rekawki i czape (co widac na zdjeciu) i jeszcze tz go cieniutki kocykiem przykrywal..... a tak jakas kobieta wyskoczyla z noworodkiem (dwa razy mniejszy dzieciak od naszego babla) w body z krotkimi rekawkami i bez czapki... normalnie az mnie ciarki przeszly jak to zobaczylam.... dolaczam zdjecie spiocha ( brzydko wyszedl ale to jedyne zdjecie gdzie widac mnie w tle )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mal 195.jpg (51,4 KB, 31 załadowań)
Stary 2008-10-12, 00:07   #759
taka sobie
Zakorzenienie

mi to dopiero dziecie odwaliło numer po kąpieli, otóż nie chciało mojego cycka a jak płakała, taka głodna, łzy jak grochy a piersi nie chciała. Odciągnełam trochę do butelki i wypiła, a ze z tym odciąganiem mały problem bo juz mam duzo mniej pokarmu wiec zebrałam sie i pojechałam do apteki po mleko. Nie wiem co jej było, bo ewidentnie była głodna, plesniawek zadnych nie ma, boje sie ze przez to ze podaje jej 3x dziennie ten debridat z odrobiną mojego mleka w butelce, to nie chce jej sie ciągnąć z piersi. A moze ja juz mam za mało pokarmu mleko kupiłam, wróciłam do domu a ona spała na klacie mojej mamy a jak sie obudziła to wypiła z piersi, i bądz tu mądry

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 00:14   #760
Cestia
Zakorzenienie

taka sobie, nie daj sie! Ja miałam to samo z Mati Z tym, że ja podawałam jej w odciągniętym mleku probiotyk. Przeczekałam kilka karmień (przy których wrzeszczała) i wszystko wróciło do normy. To czyste lenistwo jest z ich strony i tyle
Stary 2008-10-12, 07:58   #761
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej kochane

Co do przysypiania podczas porodu, to ja też nie miałam czegoś takiego. Najpierw nie spałam całą noc przez te skurcze, a potem już kolejne noce Ola szalała i ze szpitala wyszłam jak zombik. Na przerwach między skurczami siedziałam otumaniona, na piłce i próbowałam podskakiwać, albo kręcić koła biodrami. A jak przychodził skurcz zaciskałam ręce na czym mogłam i darłam się, że siwy dym Nie spodziewałam się że aż tak potrafię

Ola właśnie usadziła kupice jak co ranek To już nasz rytuał. Bujaczek jest w tym względzie fantastyczny od razu sadzi w nim kupę

Stary 2008-10-12, 08:39   #762
Judi21_84
Zakorzenienie

Bry
Lelth super fotka, jak ja wam zazdroszczę tych spacerów nad oceanem, nad morzem... ja mam góry

Taka SObie nie daj się!! Dzieci to cwaniaki, do dzisiaj pamięttam jak walczyłam na początku z Tymkiem który nauczony był tylko butli i cyca mu się nie chciało-leń jeden
ja wczoraj kupiłam małemu zestaw do karmienia z Tommee tippee-talerzyk, miseczkę, kubek itd
bo za miesiąc można zacząć podawać więc sprzęt trza mieć a z tej firmy można podgrzewać w mikrofali i myć w zmywarce-temu się zdecydowałam. Mamy dużo naczyń dla dzieci w domu ale wszystko z melaminy której ani nie można podgrzewać ani myć w zmjywarce
No nic trza się iść ubrać i cosik zjeść

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 08:56   #763
anka1900
Zakorzenienie

hej dziewczynki nie bylo mnie tyle czasu ze szok, przeprowadzka i zalatwianie neta troche czasu pochlonely

Judi kochana sprawa lezaczka nieaktualna , testowalam u znajomych i Miki nie widzial w nim nic fajnego , dla niego bujanie ale na boki jak juz jest fajniejsze, przepraszam za korowod i radze na allegro wystawic tam sa bardzo chodliwe,

czy ktoras juz uzywa pieluszek 4?
Miki byl na szczepieniach i wazy 7,300 kg, ale ma nozki grubiutkie i 3 mu obsciskuja te tluscioszki, wiec sie zastanawiam nad 4 , mimo ze one od 8 kg
Stary 2008-10-12, 09:09   #764
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka1900 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki nie bylo mnie tyle czasu ze szok, przeprowadzka i zalatwianie neta troche czasu pochlonely

Judi kochana sprawa lezaczka nieaktualna , testowalam u znajomych i Miki nie widzial w nim nic fajnego , dla niego bujanie ale na boki jak juz jest fajniejsze, przepraszam za korowod i radze na allegro wystawic tam sa bardzo chodliwe,

czy ktoras juz uzywa pieluszek 4?
Miki byl na szczepieniach i wazy 7,300 kg, ale ma nozki grubiutkie i 3 mu obsciskuja te tluscioszki, wiec sie zastanawiam nad 4 , mimo ze one od 8 kg
spoko kochana jasna sprawa

Stary 2008-10-12, 10:09   #765
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
taka sobie, nie daj sie! Ja miałam to samo z Mati Z tym, że ja podawałam jej w odciągniętym mleku probiotyk. Przeczekałam kilka karmień (przy których wrzeszczała) i wszystko wróciło do normy. To czyste lenistwo jest z ich strony i tyle
U nas było to samo!Nie poddawaj się!
Ja musiałam nachyliś się nad Borysem tak, żeby leżał mi na kolanach na wznak i moja pierś musiała być nad nim- wtedy zaczynał jeść, nie wiem o co chodziło, bo po chwili zmieniałam pozycję na normalną i było juz ok.
Stary 2008-10-12, 10:13   #766
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
U nas było to samo!Nie poddawaj się!
Ja musiałam nachyliś się nad Borysem tak, żeby leżał mi na kolanach na wznak i moja pierś musiała być nad nim- wtedy zaczynał jeść, nie wiem o co chodziło, bo po chwili zmieniałam pozycję na normalną i było juz ok.
widocznie taki miał dzień, lena od czasu do czasu też się tak zachowuje, ostatnio to nawet na stojąco ją karmiłam bo inaczej był ryk albo dwa pociągnięcia i koniec.
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:34   #767
NibyNic
Zakorzenienie

Dzień dobry
Czytam tutaj wspomnienia porodu. Mi najbardziej zapadła w pamięc rozmowa moja z położną:
ona - ale pani cierpliwa
ja - oj bo pewnie będzie jeszcze mocniej bolało
ona - mocniej nie ale napewno częściej

Mam do Was dziewczyny pytanie, zwłaszcza do mam dwumiesięczniaków: czy Wasze skarby mają otwarte dłonie jak leżą na brzuszku i podnoszą główkę, czy zaciśnięte w piąstki? Proszę odpowiedzcie bo to dla mnie ważne.

NibyNic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:44   #768
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka

Cytat:
Napisane przez NibyNic Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Czytam tutaj wspomnienia porodu. Mi najbardziej zapadła w pamięc rozmowa moja z położną:
ona - ale pani cierpliwa
ja - oj bo pewnie będzie jeszcze mocniej bolało
ona - mocniej nie ale napewno częściej

Mam do Was dziewczyny pytanie, zwłaszcza do mam dwumiesięczniaków: czy Wasze skarby mają otwarte dłonie jak leżą na brzuszku i podnoszą główkę, czy zaciśnięte w piąstki? Proszę odpowiedzcie bo to dla mnie ważne.

no to może ja jako mama prawie 4 miesięcznej Lenki sie wypowiem , mała ma zaciśnięte piąstki jak leży
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:47   #769
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

witajcie

U nas ladna pogoda dzis wiec kroi sie kolejny spacerek. Choc mam wrazenie ze nasilil mu sie katarek, bo w nocy musialam zakrapiac nosek i wyciagac gluta frida, choc 2 dni temu nie mial nic w nosku, no chyba ze sie przesuwaja gluty i co jakis czas przeszkadzaja. Bede mu zatem kropic nos codziennie niewazne czy charczy czy nie, a woda morska ponoc mozna

Nie chce mi sie dzisiaj nic robic, mozliwe ze zjemy dzis na miescie bo jakos tak nie mam weny na gotowanie

Poza tym czekamy na kupe wciaz... puszcza mega smierdzace bąki wiec powinien za niedlugo sie odkorkowac hmmm

It is what it is

Stary 2008-10-12, 13:07   #770
Sosnowa
Zakorzenienie

Ale mam obrzydliwy dzień paszteta. Zbliża mi się @ i mnie coś od środka rozsadza! Czuję się brdzydka, brudna (chociaż się myłam przed chwilą) i wściekła na wszystko. TŻ wziął mała na wycekczkę a ja mam magisterkę pisać, zamiast tego mam ochotę kogoś udusić...
źleeeee mi...
Stary 2008-10-12, 14:27   #771
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

WITAM WSZYSTKICH CHCIAŁAM WCZORAJ COŚ NASKROBAĆ WIECZORKIEM ALE NIE WIEM CZEMU NEOSTRADA MI SIĘ CIĄGLE WYŁĄCZAŁA I NIE MOGŁAM NIC ODTWORZYĆ

KAROLEK WCZORAJ SKOŃCZYŁ 2 MIESIĄCE

NIBYNIC KAROLEK JAK LEŻY NA BRZUSZKU TO ZAMYKA RĄCZKI I CIĄGLE COŚ CHWYTA ALBO PIELUSZKĘ ALBO PRZEŚCIERADEŁKO

BYLIŚMY WCZORAJ NA IMPREZIE U BABCI SKOŃCZYŁA 85 LAT I JESZCZE SIĘ TRZYMA DOBRZE FAJNIE SPOTKAĆ SIĘ Z CAŁĄ RODZINĄ I KUZYNOSTWEM
CZŁOWIEK JAK SIĘ JUŻ OŻENI TO KONTAKTY SIĘ URYWAJĄ A RODZINA WCIĄŻ ROŚNIE
MOJA BABCIA MA 21 WNUKÓW I JUŻ 11 PRAWNUKÓW I PAMIĘTA WSZYSTKICH

ANISIA MÓJ KAROLEK TEŻ MIAŁ WCZORAJ DZIEŃ SPANIA PO NOCY TO PIERWSZY RAZ PIŁ O 9.30 I TO DUŻO KRÓCEJ NIŻ ZAWSZE I TAK CAŁY DZIEŃ DUŻO SPANIA MAŁO PICIA A CYCE TAKIE PEŁNE I TWARDE JAK KAMIEŃ

TAKA SOBIE MOJE PIERWSZE DZIECKO PRZESTAŁO PIĆ Z PIERSI JAK MIAŁ 6 MIESIĘCY
I TO SAM PRZESTAŁ ZA CHINY NIE CHCIAŁ CHWYCIĆ Z CYCEK I NIE BYŁO INNEJ RADY TYLKO DAWAĆ BUTLE Z INNYM MLEKIEM A ŻE MIAŁ SKAZĘ BIAŁKOWĄ TO MIAŁ SOJOWE MLEKO I NIE WIEM OD CZEGO TO ZALEŻY ŻE DZIECKO NIE CHCE PIĆ Z PIERSI

ŻYCZĘ MIŁEJ I SPOKOJNEJ NIEDZIELI
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 16:16   #772
taka sobie
Zakorzenienie

helołłłł

przezylismy na piersi dzisiejszą nocke ale przed chwilką małej znowu nie psowało, za któryms razem w koncu zassała a juz sie bałam ze nie przejdzie jutro ide do lekarza spytac jak mam jej dawac sztuczny mleko + piers, i spytam o te rotawiruski mi juz chyba mleka brakuje i moze stąd te zachowania Wiki, no trudno, trzeba bedzie na butle przejsc, póki co będę próbowac jak najdłuzej ale boje sie ze mała sie nie najada. Najbardziej przeraza mnie przygotowywanie butli w nocy oi rano, bo ja leniuch jestem i długo śpie, a tak trzeba bedzie wstac, na dłuzej niz tylko do piersi przyłożyc

zobaczcie jakie moje dziecko zainteresowane

skakanka od 01.03....

Edytowane przez taka sobie
Czas edycji: 2008-12-15 o 19:48
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 16:35   #773
Sosnowa
Zakorzenienie

Taka sobie, walcz o tą pierś, szkoda, żebyś rezygnowała z niej jeśli nie trzeba. Naprawdę dużo na tym zaoszczędzisz

Natomiast przygotowanie butli w nocy nie jest takie skomplikowane. Jana początku też byłam przerażona, ale opracowałam system i teraz zrobienie jedzonka w nocy to zalediwe sekundy. Trzeba wszystko wieczorem przygotować i będzi raz-dwa.

Sto lat dla Karolka z okazji 2 miechów

Judi, Ty idziesz "pofikać" na aerobie jutro, czy za tydzień ?
Stary 2008-10-12, 16:42   #774
Judi21_84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Taka sobie, walcz o tą pierś, szkoda, żebyś rezygnowała z niej jeśli nie trzeba. Naprawdę dużo na tym zaoszczędzisz

Natomiast przygotowanie butli w nocy nie jest takie skomplikowane. Jana początku też byłam przerażona, ale opracowałam system i teraz zrobienie jedzonka w nocy to zalediwe sekundy. Trzeba wszystko wieczorem przygotować i będzi raz-dwa.

Sto lat dla Karolka z okazji 2 miechów

Judi, Ty idziesz "pofikać" na aerobie jutro, czy za tydzień ?
właśnie miałam pisać tylko przygotowywałam pokoik bo gosci będziemy mieli

więc idę jutro na 18 ale będę chciała być już tam gdzieś o 17:40 żeby wykupić karnet itd

ja też system butelkowy mam opracowany do perfekcji Tylko coś podgrzewacz odmawia nam posłuszeństwa ostatnio... wstajemy w nocy a tu woda w podgrzewaczu zimna.... więc mały drze się póki nie dostanie

Stary 2008-10-12, 16:50   #775
Kasiulka22
Zakorzenienie

Hej kochane

Umieram... moje nogi, w zad mi wlażą. Piękna dziś pogoda była więc praktycznie cały dzień z Olą spędziłam na powietrzu. Konam Zaraz pędzę oglądać super nianię Olcia jeszcze kima w wóziu przed domkiem. Mam ją tu pod oknem, żeby dobrze widzieć i słyszeć

Taka sobie Wikunia jest cudna faktycznie już naprawdę interesuje się matą, super!!! Piękna kobitka O cycusia walcz jak najbardziej ale butlą w razie czego się nie przerażaj. Tak jak Sosnowa pisze to są sekundy. Ja mleczko szykuje do butli wieczorkiem. Odmierzam 4 miarki na 120 ml - bo nie chwaliłam sie Wam jeszcze, ale Olcia ostatnio już cały czas zajada 120-tki cieszę michę

NibyNic moja Ola też ma zaciśnięte piastki gdy leży na brzuszku i mocno zaciska gdy ją kąpie, chyba niepewnie się czuje... choć staram się jak mogę żeby była spokojna i żeby kąpiel była dla niej przyjemna

Kochane a jak tam Wasze pojazdy się sprawują czyli wózki, zadowolone jesteście z wyborów dokonywanych jeszcze w ciązy? Ja z mojego toledo bardzo jestem zadowolona Dziś pojechałam z mamą do sklepu sprawdzić czy mieli dostawę wody Gerber i mieli, więc napakowałam 10 butelek i do domu Wózek przeżył, wszystko się zmieściło. Poza tym super lekko się prowadzi i jest bardzo zwrotny nio i uwielbiam jego kolor oczodajny

Zrobię też reklamę. Wypróbowałam ten Softlan biały jest boski! Pachnie naprawdę ślicznie i długo. Dziś ściągnęłam sobie pranie ze sznurków i tak mi tu pachnie. Cud miód orzeszki. To będzie mój faworyt Nie uczula Oli i faktycznie trzyma zapach na ubraniach

Sosnowa kochana ja ostatnio czułam się dokładnie tak samo, myślałam że mnie rozniesie. Taka wnerwiona byłam

Stary 2008-10-12, 16:54   #776
Kasiulka22
Zakorzenienie

Judi u mnie to samo z tym podgrzewaczem coś mu odpiernicza ostatnio, czasem mam nastawione na prawie 2-kę a woda zimna, nie wiem co mu bije, ale widzę że nie jestem z tym sama

Stary 2008-10-12, 18:03   #777
Kasiulka22
Zakorzenienie

No nie! Co to za porządki! Wracam po super niani i nikt nic nie napisał! Armagedon. Gdzie się podziewacie babulaki?

Stary 2008-10-12, 18:06   #778
Sosnowa
Zakorzenienie

Bo wszystkie pewnie się wietrzą na polku, tylko biedna Sosnowa kiśnie nad magisterką
Stary 2008-10-12, 18:13   #779
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Bo wszystkie pewnie się wietrzą na polku, tylko biedna Sosnowa kiśnie nad magisterką
A co Ty kochana, już ciemno Wszystkie w domu siedzą i Bóg wie co robią Hihihi może któraś próbuje załapać się na lipiec 2009

Stary 2008-10-12, 18:55   #780
Mijalea
Zakorzenienie

Ale mnie dzis moj czpiotek wykonczyl, a spi w ciagu dnia po pol godzinki, wiec czasu dla siebie nie mam nic o necie nie wspomne

dziewczyny jakie macie maty edukacyjne?? Edward zaczyna sie nudzic swoja zabawka i chyba mu kupie jakas mate

A shopaholic's confessions: http://lenasplanetblog.blogspot.de/
Mijalea jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości