Scent Bar V - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-12, 09:14   #4891
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka
Dot.: Scent Bar V

Fenris - skoro masz takie priorytety (znajomi), to ja cię na studiach nie widzę I nie piszę tego złośliwie. Na studiach zdarza się tak, że coś przekładają, trzeba czasem przyjść dodatkowo, odrobić coś, zostac czasem dłużej - tak się zdarza. Zdarzało się tak i mnie - że ktoś przełożył ćwiczenia i musiałam zostać w mieście, a miałam jechać do domu. Musiałam jechac dzień później, mimo, że czasem tez czekali na mnie znajomi. Owszem byłam zła, ale uznałam to za wliczenia "w koszta" I jeżeli takie zdarzenia, wytrącają się z równowagi, bo koliduje to z twoimi planami osobistymi, to serio- rzuć studia. Bo przy takim nastawieniu nie będziesz miała z tych studiów ani satysfakcji ani radości ani motywacji Będziesz chodziła zła i wściekła na cały świat - a w studiach nie o to chodzi. Przecież to dobrowolny wybór.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 09:17   #4892
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Dobry wieczór przy wieczornej kawie
Trochę ni z gruszki ni ze schabowego, ale nurtuje mnie dziś pewna francuska fraza i, choć prze rok cały zgłębiałam tajniki tego szlachetnego języka, to nie jestem pewna czy dobrze rozumiem zwrot: 'Ne peut etre vendu'. Zdawało mi się, że to poczciwe 'Not for sale', ale jak zobaczyłam ten napis na męskich perfumach Lalique w perfumerii, to mnie wody mojej pewności odeszły.
Que?
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
Hm... moim skromnym zdaniem wyraznie napisane nie do sprzedazy ale ja sie dawno uczylam
też się dawno uczyłam, co nie zmienia faktu,że na moje to po prostu "nie do sprzedaży"

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 09:18   #4893
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Blue - ale Ci fajnie Ja niedługo wychodzę na zajęcia (na pierwsze nie poszłam) i czuję się trochę zmiętolona po imprezie, ale było super.
Zrobiłam porządki w drugiej części szafki z kosmetykami, do tej do której zaglądam codziennie, ale nie z taką uwagą, jak do części którą zajmują zapachy. Wyrzuciłam kilka rzeczy, które kurzyły się w rogu i straciły ważność. Czyli te które nie spisywały się dobrze, a czasem szkodziły.
Zaraz nastawiam rosół i zabieram się za zrobienie listy zakupów.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 09:29   #4894
Fenris
Czekam na Ragnarok

Madziczko - jeśli zaglądam dzień wcześniej do grafiku i widzę jakie są zajęcia to tak powinno być. A nie, że w dzień szkoły się coś zmienia. Dla mnie to nie do zaakceptowania i wszystkie zmiany powinny być do dnia wcześniej, żeby można się było przygotować.
A znajomi są teraz ważni dlatego, że miesiąc nie mogłam się z nimi spotkać i pić. I była ekipa, z którą już od jakiegoś czasu nie spotykam się często i która nigdy normalnie nie jest w kupie, bo są z różnych miast. Także impreza obowiązkowa, nie jakaś popijawa w knajpie.

Czuję się coraz gorzej. Wypiłam Tiger'a i dalej chce mi się spać.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 09:42   #4895
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Fenris - ja rozumiem,że cię ta sytuacja mogła wkurzyć - każdego by chyba wkurzyło. Ale ja ogólnie odbieram to tak, że jesteś zła na cały świat, bo studiujesz, i że ci to ogólnie bardzo nie na rękę.

Frank Zappa

Stary 2008-10-12, 09:56   #4896
Fenris
Czekam na Ragnarok

Nie na cały świat, a na kolesia z BHP i jest mi to nie na rękę, bo tracę swój czas. Chcę papier, pisałam już. A że przy okazji się czegoś nauczę, to się cieszę, ale mimo wszystko mogłabym robić w tym czasie coś ciekawszego.

Lecę na uczelnię.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 10:01   #4897
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
(...)
A znajomi są teraz ważni dlatego, że miesiąc nie mogłam się z nimi spotkać i pić. I była ekipa, z którą już od jakiegoś czasu nie spotykam się często i która nigdy normalnie nie jest w kupie, bo są z różnych miast.
Fenris, nie chcę rzucać kamieniami, bo każdy ma inne priorytety, ale trudno mi zrozumieć, że znajomi i picie w knajpie mogą być dla kogoś ważniejsze niż edukacja, poszerzanie wiedzy, zdobywanie tytułu naukowego itp.
Czasem jak czytam Twoje posty, to zastanawiam się czy Ty aby na pewno zdajesz sobie sprawę z tego co piszesz...
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 11:10   #4898
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Męski, nowy, biały Lalique (nie pamiętam dokładnej nazwy), pojemność duża 50 lub 75 ml perfumeria? Douglas...
Ale napis był na pudełku, takim, które stoi na półce na sprzedaż Przecież tylko testery i gifty mają taki napis Ja bym zapytała ekspedientkę o co chodzi.
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 11:14   #4899
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Przy piątym piwie zemdlałam.... Zamiast wyjść na powietrze weszłam do toalety, w której wiem od 2 lat i zwracałam obsłudze uwagę, że brakuje powietrza. Nie wiem w co rąbnęłam, ale dziura w głowie i krew leci. Od 10 nie jadłam tylko na piwo poszłam. O ja głupia #&%#$#!!! Nie wiem czy jechać na szycie do szpitala czy iść spać. A właściciel knajpy zamiast zapewnić jakąkolwiek opiekę posłał mnie na h... Ledwo do domu doszłam....
Betty i jak się czujesz ?

Cytat:
Coś niedobrego wisi w powietrzu, poza recesją, o której trąbi BBC i cały świat, a w Posce tylko wspominają w wiadmościach gospodarczych....
Właśnie
Ja tez to czuję. Normalnie odczuwam jakiś irracjonalny strach. Nie wiem czemu U nas zawsze tylko się wspomina a potem jesteśmy nieprzygotowani. Źle się dzieje z gospodarką światową, ten spadek kursu dolara ( z którego się cieszyłyśmy ) chyba teraz owocuje.
Mam nadzieję, że sytuacja się unormuje - ale to nie będzie takie proste.

Byle nic poważniejszego ....
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 12:18   #4900
Betty83
Zakorzenienie

Moniu, Favkes dziękuję
Nie pojechałam do lekarza, senność wygrała. Nawet z moją paniką
Chyba będzie ok, dziś rana wydaje się już trochę mniejsza ale głowa jeszcze boli. I musiałam uczesanie zmienić, a się już odzwyczaiłam od dzielenia włosów na środku. Obrażam sie na piwo na jakiś czas...

1:0 dla jesieni

1:0 dla byłego, tak mi umila życie, że musiałam przebookować bilet.... nie dam się, mam nadzieję, że uda mi sie wyjechać w tym miesiącu....

Fav, łatwo to nie unormuje. Tak się mówi, że jak USA kichnie, to cały świat choruje.... Ale bać się nie ma czego. Chyba najbardziej kopnie instytucje finansowe, niech się trochę wyrówna. Tak ma być wg cyklu, to niech będzie
Przecież na zawsze tak nie zostanie - to sinusoida jest.
Stary 2008-10-12, 12:19   #4901
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Miałam dzis bardzo przyjemny sen - a rzadko takie mam. Albo mam koszmary albo nic mi się nie śni.

Śniło mi się, że siedziałyśmy z Tulipanką na jakiejś nudnej lekcji angielskiego, po czym wymknęłyśmy się z niej i chodziłyśmy sobie po wrocławskim Rynku i uliczkach przylegających - ot takie wagary. Było bardzo ciepło, świeciło słonko a Tulipanka cały czas się uśmiechała

Frank Zappa

Stary 2008-10-12, 13:16   #4902
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Fav, łatwo to nie unormuje. Tak się mówi, że jak USA kichnie, to cały świat choruje.... Ale bać się nie ma czego. Chyba najbardziej kopnie instytucje finansowe, niech się trochę wyrówna. Tak ma być wg cyklu, to niech będzie
Przecież na zawsze tak nie zostanie - to sinusoida jest.
Wiem. I na razie powolutku tylko zmierza w dół. Żałuję jedynie, ze moje dzieci początki swoje kariery ( cokolwiek by nie zamierzały robić ) mogą przezywać w dole tej sinusoidy Bo to jest bardzo realne niestety. Mam nadzieje tylko, że amplituda będzie dodatnia

Kurczę - czy ceny perfum przypadkiem nie wzrosną
Stary 2008-10-12, 13:32   #4903
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
Wiem. I na razie powolutku tylko zmierza w dół. Żałuję jedynie, ze moje dzieci początki swoje kariery ( cokolwiek by nie zamierzały robić ) mogą przezywać w dole tej sinusoidy Bo to jest bardzo realne niestety. Mam nadzieje tylko, że amplituda będzie dodatnia

Och, Fav, przecież nie możesz ich wychowywać w atmosferze mniej lub bardziej irracjonalnych strachów, bo później będą mieli z tym większy problem niż ze sprawami globalnymi.
Jak ceny perfum wzrosną jakoś bardzo, to same dla siebie zaczniemy kręcić

Miałam jakąś cichą nadzieję że po tym upadku, może rano zacznę mówić językami świata, a tu nic
Hiszpańskiego i Rosyjskiego na początek spróbuję...
Francuski mnie kręci, ale to chyba wyższa szkoła jazdy. Miałam przez rok w podstawówce, ale już prawie nic w głowie nie zostało.
Stary 2008-10-12, 13:41   #4904
Zuziunia
BAN stały

Witam, zaległości nadrobie póżniej, wrócilam z gór i jestem w Rudzie Śl i zaraz bede sie szykowac na spotkanie w Silesii
Bylo super, mam mnóstwo zdjęc, góry daly porządnie w kość...a raczej mięśnie.
Karkonosze są super.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 14:23   #4905
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
(...)
Oby nie, w końcu są i tak wystarczająco wysokie
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 14:36   #4906
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Och, Fav, przecież nie możesz ich wychowywać w atmosferze mniej lub bardziej irracjonalnych strachów, bo później będą mieli z tym większy problem niż ze sprawami globalnymi.
Nie, no ja ich nie uświadamiam - tylko się martwię .
Cytat:
Jak ceny perfum wzrosną jakoś bardzo, to same dla siebie zaczniemy kręcić
Może zrobimy na tym interes - ja bym była nawet za
Cytat:
Miałam jakąś cichą nadzieję że po tym upadku, może rano zacznę mówić językami świata, a tu nic
Hiszpańskiego i Rosyjskiego na początek spróbuję...
Francuski mnie kręci, ale to chyba wyższa szkoła jazdy. Miałam przez rok w podstawówce, ale już prawie nic w głowie nie zostało.
Mnie tez Francuski kręci - już kilka lat mam zamiar nauczyć się tego języka, próbowałam trochę sama - ale to takie srajdupierdu. Musze się zapisać do szkoły językowej - tylko ciągle mi brakuje na to i czasu i kasy

Moje średnie dziecię przesiedziało wczoraj ze mną 1,5 godziny nad pudełkiem z próbkami - chciał obwąchać wszystkie - oczywiście nie daliśmy rady - bo w pewnym momencie nos odmawia posłuszeństwa - ale jestem zachwycona jego zainteresowaniem
Stary 2008-10-12, 15:57   #4907
tulipanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Miałam dzis bardzo przyjemny sen - a rzadko takie mam. Albo mam koszmary albo nic mi się nie śni.

Śniło mi się, że siedziałyśmy z Tulipanką na jakiejś nudnej lekcji angielskiego, po czym wymknęłyśmy się z niej i chodziłyśmy sobie po wrocławskim Rynku i uliczkach przylegających - ot takie wagary. Było bardzo ciepło, świeciło słonko a Tulipanka cały czas się uśmiechała
Ojej! Jak mi miło
Madzik, to znak, przyjeżdżaj do nas kurs angielskiego odpuścimy sobie od razu, a zaliczymy łażenie po mieście Taka właśnie pogoda dzisiaj we Wrocławiu była, bardzo przyjemnie i ciepło, całe miasto w słońcu (a uśmiechać się staram jak najczęściej, chociaż nie zawsze jest to łatwe...).

Jak ciężko przestawić się po wakacjach na tryb uczelniany... zupełnie nie mogę się zmobilizować do nauki... (ok, prawdę mówiąc nigdy mi to mobilizowanie się nie szło najlepiej )
tulipanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 16:30   #4908
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
A znajomi są teraz ważni dlatego, że miesiąc nie mogłam się z nimi spotkać i pić. I była ekipa, z którą już od jakiegoś czasu nie spotykam się często i która nigdy normalnie nie jest w kupie, bo są z różnych miast. Także impreza obowiązkowa, nie jakaś popijawa w knajpie.
Fenris, czy Ty bodaj przez sekundę zastanowiłas się nad tym, co napisałaś? Bo jakoś szczerze watpię i mam dla Ciebie z serca płynącą propozycję: jak już dostaniesz ten kredyt, udaj się na lokalny odpowiednik Stadionu Dziesięciolecia i kup sobie ten wymarzony PAPIER - a jak Ci coś zostanie, będziesz mogła pić do nieprzytomności.

I, o ile do tej pory nie zauważyłas, to Cię poinformuję: życie w żadnym jego aspekcie nie jest zaplanowane i poukładane, a rzadko też kiedy układa się po naszej myśli. I im wczesniej się tego nauczymy, tym lepiej dla nas.

Przyszłam się przywitać po jednodniowej przerwie od Wizażu (i od komputera w ogóle) ale czuję, ze jak przeczytam jeszcze jedną podobną wypowiedź to się stąd wyloguję na amen
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 16:46   #4909
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Margot, Dwórko - nie wylogowuj się na amen

Czy ktoś wie, co się dzieje z Leą?

Tulipanko - jak będę wybierać się kiedyś do Wrocławia na troszkę dłużej, to dam ci znać

Frank Zappa

Stary 2008-10-12, 16:48   #4910
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę ni z gruszki ni ze schabowego, ale nurtuje mnie dziś pewna francuska fraza i, choć prze rok cały zgłębiałam tajniki tego szlachetnego języka, to nie jestem pewna czy dobrze rozumiem zwrot: 'Ne peut etre vendu'. Zdawało mi się, że to poczciwe 'Not for sale', ale jak zobaczyłam ten napis na męskich perfumach Lalique w perfumerii, to mnie wody mojej pewności odeszły.
Que?
Not for sale a dosłownie "nie może być sprzedawane".
Dziwne, czemu nie "ne peut pas etre...", ale w sumie - dawno zakończyłam naukę fr.

Fenris - trochę rozumiem, bo szkolenie BHP to mało przydatne pierdoły, ale takie są studia.
Ale impreza i picie jako sens życia? Tu już mniej rozumiem.
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:00   #4911
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Moniu, Favkes dziękuję
Nie pojechałam do lekarza, senność wygrała. Nawet z moją paniką
Chyba będzie ok, dziś rana wydaje się już trochę mniejsza ale głowa jeszcze boli. I musiałam uczesanie zmienić, a się już odzwyczaiłam od dzielenia włosów na środku. Obrażam sie na piwo na jakiś czas...
to dobrze że jest lepiej, ufff jednak może upewnij się u lekarza, czy nie przywaliłaś tą głową za mocno bo to nigdy nic nie wiadomo

Zuziu
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:08   #4912
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Witam wszystkich i przesylam gorace pozdrowienia z Tunezji Bardzo milo mi sie tu wakacjuje, idealny wypoczynek dla leniwych Opalam sie (pogoda cudowna), duzo plywam, duzo czytam. Zyc nie umierac
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:08   #4913
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Kufa.... odrzucili moją kandydaturę do pracy. Nawet nie zadzwonili tylko odrzucli na podstawie CV. Pewnie uznali, że po fililogii polskiej nie dam rady z pracą biurową.

Normalnie mi się odechciało na dziś wszystkiego.
wiesz co Madziczko, tak mnie to od wczoraj zastanawia...a może tu nie chodzi o treść, a o formę? Przecież w biurach pracują ludzie z bardzo różnym wykształceniem...
Myślałaś kiedyś żeby wysyłać cv do firm, które Cię interesują, nawet jeśli nigdzie się nie ogłaszają,że szukają pracowników? To czasem lepszy pomysł niż być jednym z całej góry kandydatów odpowiadających na ogłoszenie

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:15   #4914
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
wiesz co Madziczko, tak mnie to od wczoraj zastanawia...a może tu nie chodzi o treść, a o formę? Przecież w biurach pracują ludzie z bardzo różnym wykształceniem...
Myślałaś kiedyś żeby wysyłać cv do firm, które Cię interesują, nawet jeśli nigdzie się nie ogłaszają,że szukają pracowników? To czasem lepszy pomysł niż być jednym z całej góry kandydatów odpowiadających na ogłoszenie

Vesenko - oczywiście, że myślałam - i chciałabym tak zrobić. Tylko, że póki co nie ma takiej firmy- tzn. żadna mnie nie zaniteresowała. Ale o tym, żeby tak zrobić to myślę, myślę. Tzn. myślę o firmach w pobliżu mijesca mojego zamieszkania.

Frank Zappa

Stary 2008-10-12, 17:21   #4915
MoniaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Witam wszystkich i przesylam gorace pozdrowienia z Tunezji Bardzo milo mi sie tu wakacjuje, idealny wypoczynek dla leniwych Opalam sie (pogoda cudowna), duzo plywam, duzo czytam. Zyc nie umierac
ale zazdroszczę też bym chciała tak poleniuchować
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:24   #4916
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mendosito-

Frank Zappa

Stary 2008-10-12, 17:24   #4917
gryx82
BAN stały

Alkohol to zło...

Cytat:
Czy ktoś wie, co się dzieje z Leą?
Lea mignęła mi parę dni temu "u dołu"

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Szczęściara
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:39   #4918
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Alkohol to zło...
Główka boli? Madzik Monster usunie ból

Frank Zappa

Stary 2008-10-12, 17:44   #4919
gryx82
BAN stały

Cytat:
Główka boli?
Śmieszne to takie?

Cytat:
Madzik Monster usunie ból
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-12, 17:47   #4920
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Główka boli? Madzik Monster usunie ból
Naskuteczniej to razem z głową

Biedny Gryxiu cierpi, a niedobre baby jeszcze się nabijają...

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości