|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
Dzięki za serdeczne przyjęcie od Waszego grona
![]() Jeżeli chodzi o bryczkę to według mnie super pomysł ... tylko fakt , że się dłużej jedzie niż samochodem i zależy jak daleko masz Kościół od domu i gdzie sala? Czy tylko chcesz z domu do Kościoła a potem samochód na salę? Musisz to przemyśleć i musi być gwarancja super pogody jeżeli chcesz jechać odkrytą. |
|
|
|
#4562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki dziewczyny... już mi lepiej...choć dalej jestem smutna... wczoraj poryczałam trochę i poszłam do Małej oglądałyśmy wygrane marzenia więc w domku byłam o 1:00 tż niestety nocki miał....jak i cały tydzień niestety..;/ a teraz ten tydzień ma 3 zmiany...więc lipa ( buuuon idzie na 18:00 a ja o 18:00 jestem w domu dopiero z pracy za to dziś jadę na koniki
|
|
|
#4563 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4564 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
witaj Daysy Cytat:
ojoj toż to środek nocy.. chyba bym na zajęciach odsypiała ![]() Cytat:
ale na początku zauroczyła mnie w nim jego opiekuńczość, odpowiedzialność, to jak się zajmuje swoim chrześniakiem, to, że mogłam z nim rozmawiać i rozmawiać i czułam się jakbyśmy się znali lata, a jednocześnie mogliśmy milczeć i nie czułam że musze coś powiedzieć na siłe teraz tych rzeczy/cech jest więcej ale już wtedy wiedziałam, że to ten jedyny a ja mam w domu kociątko od siostry TŻ'ta jest słodki hyhy, i jeszcze taki troszke nieporadny.. a wogóle dziś na te chrzciny jedziemy na 16 a ja... nie wiem co ubrać
|
|
#4565 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to chyba dlatego, ze po poprzednich zwiazkach jakos nie chcialam do siebie doposzczac mysli, ze wreszcie spotkalam tego jedynego-za to moja mama wiedziala od poczatku, ze to ten dobre![]() ![]() , nio ale po jakims czasie juz wiedzialam, ze to ten byl(jest) taki "inny" od wszystkich i mial w sobie wlasnie to cos czego zawsze szukalam nio a teraz to zyc biez niego nie moge![]() przykro mi ![]() Cytat:
![]() a ja leniuszek wstalam niedawno a teus dzis w pracy..nio ale mam nadzieje, ze niedlugo bedzie juz w domku...
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||
|
|
|
#4566 |
|
Zakorzenienie
|
u malej wszystko oki
!! ![]() nie ma internetu bo laptop w naprawie
|
|
#4567 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i tam myslalam ze fotek niewolno..![]() ano przepieknie.. Polanica jak zwykle rewelacyjna.. ale pojechalismy jeszcze do szczytnej pozwiedzac zamek, i do dzusznik zdroj do muzeum papiernictwa itd.. a co jak szalec to szalec.. tam jest przepieknie... Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4568 |
|
Zakorzenienie
|
no jestem na etapie szukania...ale ciezko jest
|
|
#4569 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie szukam jakiejś ładnej bielizny na romantyczna kolacje z okazji urodzin TZ
|
|
|
|
#4570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4571 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
![]() Melduję sie po pierwszym weekendzie w nowej uczelni. No wiec nie jest źle, nie jest źle Jestem w grupie z kumpela z licencjatu z czego się ogromnie ciesze, no i jakoś to będzie![]() Ale mi się śmiesznie zrobiło, bo już dziś wykładowcy mówli kiedy będą egzaminy itd, padły pierwsze daty na styczeń 2009 no i jak zapisywałam ten termin to aż nie mogłam uwierzyć, że ten 2009r. rok tak blisko A to oznacza, że już niedługo zacznie się Nasz rok i będzemy sie żegnac ze stanem wolnym![]() własnie w tę sobote ślubowała moja kumpela ze studiów. Byliśmy na ślubie. Pięknie wyglądała, cud miód i orzeszki, miała zwiwną sukienkę, długi welon, rozpuszczone loki, a w nich wpięty kwiat-wyglądała jak nimfa ślicznie. Msza piękna, przysięga też, aż mi się łza zakręciła. Potem natomiast się cały kośiół zaśmiał, gdy PM przy zakładaniu obrączki wybuchnęła śmiechem wyglądało to mniej więcej tak " Mężu przyjmuj tę obrączkę na znak mojej miłości hahahahah i wierności hahahah itd" Usmialiśmy się razem z nią Pamiętam jak jeszcze kilka m-cy temu rozmawiałyśmy o jej ślubie i już wtedy stwierdziła, że albo się rozpłacze, albo wybuchnie śmiechem- no i miała rację słowna jest![]() Cytat:
zapraszamy do dyskusji![]() Cytat:
Cytat:
o matkości toż to noc jak dałaś radę wstać?Cytat:
pomimo tego, że jestem straszną złośnicą![]() No i tylko przy nim czuję się dobrze i bezpiecznie. Można by wiele pisać... Cytat:
tylko pogoda musi być dobra i mała odległość do kościoła i na salę.A jeszcze się chciałam podzielić spostrzeżeniem. No więc dziewczyny przemyślcie sprawę rzucania monetami pod kościłem, teraz na tym ślubie co byłam Młodym na całe szczeście nikt nie rzucał pieniążkami. Pisze na całe szczescie, bo pod kościołem ustawiła się spora grupa dzieciaków z pobliskich kamienic, które tylko czekaja na to żeby zebrać tę kasę. Dzieciaki stoją pod kościołem w każdą sobotę i czekają by za przeproszeniem wyżulić coś od nowożeńców! wpychają się przed gości żeby złożyc życzenia i zażadać w zamian drobnych. Kościelny uprzedził młodych by nie podawali im ręki przy tych życzeniach, bo były przypadki, że zabierali obrączki masakraJa ślubuję w małej miejscowości, u nas takich akcji nie ma, nikt nie przychodzi pod kościół w takim celu, no ale w mieście to się juz różnie dzieje i trzeba o tym pamiętac. |
|||||
|
|
|
#4572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nasza parafia mieści się na emerytalnym osiedlu, więc spodziewam się ewentualnie, że przyjdą jakieś babuszki sobie popatrzeć. W sumie to nie takie jakieś, tylko pewnie koleżanki babci TŻta
|
|
|
|
|
#4573 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kobietki znowu po długiej przerwie
Ostatnio jestem trochę zakręcona przez początek roku akademickiego i ten cały uczelniany bałagan. Nawet nie chce mi się o tym wszystkim pisać. Powiem tylko tyle, że jak uda mi się skończyć te studia w terminie to będzie prawdziwy cud ![]() W sprawach ślubnych przygotowań posunęliśmy się krok do przodu - już niedługo powinniśmy odbierać obrączki od złotnika. Wyszły nas jeszcze taniej niż sądziliśmy, z czego bardzo się cieszymy. Mamy też już zaklepany termin u babeczki, która będzie piekła nam ciasto na wesele. W tym tygodniu wybieramy się też do księdza zaklepać godzinę mszy - mam nadzieję, że nie będzie problemu ![]() Moja mama zaczęła się wreszcie angażować w nasz ślub i bardzo przeżywa wszelkie sprawy związane z dekoracją. Cieszę się bardzo, bo już myślałam, że kwestia budowy domu mojego brata całkowicie ją pochłonęła. Do ślubu zostało nam już tylko 7 miesięcy i 4 dni Jejciu jak ten czas leci ![]() Oczywiście jestem szczęśliwa, ze to już niedługo, ale z drugiej strony zaczyna mnie dopadać stres, że nie zdążę ze wszystkim. Właściwie już powinnam zacząć więcej uwagi poświęcać pielęgnacji swojego ciała, ale ciągle brakuje mi na to czasu i boję się, że przyjdzie maj i brzydko mówiąc obudzę się z ręką w nocniku... Chciałam w tym tygodniu zacząć chodzić na aerobik 2 razy w tygodniu, żeby trochę poprawić kondycję i w ogóle wygląd, ale od wczoraj walczę z przeziębieniem i już nici z tego w tym tygodniu ![]() A Wy już zaczęłyście jakieś zabiegi pielęgnacyjne, diety czy cokolwiek innego co miałoby poprawić wygląd? |
|
|
|
#4574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit ktosiu już się niepokoiłam, że nam zaginęłaś, dobrze, że się odezwałaś. Co do zabiegów poprawiających wygląd, no to miałam zapał, ale słomiany, półka w łazience się ugina pod ciężarem różnych maseczek, peelingów i innych mazideł do twarzy i ciała, które czekają aż je zacznę uzywać regularnie. No ale na to nie ma czasu i ochoty niestety. Musze się ogarnąć z tym troszkę. Swego czasu piłam herbatkę pokrzywową, ale po jakiś 2 m-cach o niej nagle zapomniałam, chyba musze wrócić do tego porzuconego nawyku. Trzeba sie brac za siebie żeby wyglądać jak bogini w tym dniu ![]() edit 2 jednak coś robię dla urody zapuszczam włosy i prawie wcale ich nie prostuję, żeby były zdrowe i piękne- to juz coś
|
|
|
|
|
#4575 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już miesiąc temu zaczęłam chodzić na peeling kawitacyjny. Uważam, że dobrze wypielęgnowana cera i skóra to tak jak piękne ubranie. Z włosami też trochę zaczynam walczyć. Kupiłam Seboradin i olejek rycynowy. W tygodniu zamierzam kupić Wax. Oprócz tego dobra odżywka do paznokci Nail Tek. Ćwiczyć nie ćwiczę. Starczą mi 2 tygodnie przed, żeby poprawić jędrność skóry, bo nie mam innych problemów związanych z wagą. Ewentualnie trochę chcę sobie wyrzeźbić delikatnie mięśnie rąk. No i to chyba na razie wszystko.
Na wiosnę zobaczę jak woda utleniona wybiela włoski na rękach. Oprócz tego planuję też wybielić sobie jakimś sposobem ząbki. Przypomniało mi się jeszcze, że łykam skrzypowitę i masuję skórę głowy i jeszcze coś robię.....aha nie suszę i nie prostuję. Pozwalam włosom normalnie schnąć. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-12 o 20:08 Powód: dopisek |
|
|
|
#4576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale miło, że o mnie pamiętasz ![]() Zastanawiam się też nad piciem pokrzywy, mama mnie od dłuższego czasu namawia, bo ona piła i zdecydowanie poprawiła jej się kondycja włosów. Moim wielkim problemem oprócz rozmiaru jest cera, więc chyba muszę zacząć regularnie odwiedzać kosmetyczkę. A pokrzywa na cere też jakoś wpływa? Ale chyba najpierw muszę doprowadzić swój stan zdrowia do jakiegoś porządku, bo od jakiegoś czasu walczę z głupią przypadłością o nazwie zespół jelita drażliwego i co bym nie zjadła to od razu brzuch mam napompowany jak w 5 miesiącu ciąży Mam jeszcze pytanie, nie wiem czy jest tu jakaś panna młoda "okularnica"? Jeśli tak, to czy idziecie do ślubu w okularach czy zamieniacie na soczewki? Ja osobiście myślę o soczewkach, okulary niezbyt mi pasują do sukni, do tego dochodzą względy praktyczne, bo przy składaniu życzeń pewnie miałabym tak umaziane szkła, że wpadłabym w furię. edit: Popscene jestem pod wrażeniem !!! |
|
|
|
|
#4577 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam wadę wzroku, ale noszę tylko jak idę do kina, albo prowadzę auto po zmroku. Nie chcę się przyzwyczajać do ostrości, żeby mieć wrażenie że dobrze widzę.
Chyba soczewki będą dobrym pomysłem dla Ciebie Ktosiu jestem teraz bezrobotna, mam czas na czytanie wizażu no i na dbanie o siebie
Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-12 o 20:23 Powód: dopisek |
|
|
|
#4578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to na cerę chyba troszkę tak, nie miałam niespodzianek na twarzy, jak mi się czasem zdarzało wcześniej. U niektórych jej działanie na cerę widać właśnie w momencie gdy ich wysypie na twarzy, ale podobno w ten sposób oczyszcza się cera, potem juz jest ok. Być może i od zmiany diety ci sie cera i włosy poprawią, to by był dodatkowy plus Dużo zdrowiaedit jeszcze jakieś 400 postów i nowy wątek nam otworzą, ale z nas gaduły Edytowane przez baja_86 Czas edycji: 2008-10-12 o 20:45 |
|
|
|
|
#4579 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Znowu muszę nadrabiać Dziewczynki małe pytano czy wiadomo już coś o mężu Tav nie wiem może już się odezwała, a ja to przegapiłam.
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#4580 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam zamiar przed slubem wybielic troszku zabki.. no i zaczynam i zaczac niemoge nawilzanie ciala.. ale to bardziej dla siebie bo mnie denerwuje succhosc skory niz ze wzgledu na slub.. reszta jak dla mnie jest super wiec nic niebede zmieniac ![]() Cytat:
Rybulka to co to sie dzialo... mialam wrzucic fotki iwki ze slubu.. wiec wrzucam ale dostala narazie tylko probke wiec niewysle wam duzo.. reszte jak dostanie wszystkie ![]() 512_Iwona i Aleksander 0051-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 0973-Edit.jpg512_Iwona i Aleksander 1207-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 1345-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 1365-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 1503-Edit.jpg
|
|
|
#4581 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem okularnicą i to z dość sporą wadą -4.0 i -3.5 więc beż okularków ciężko by mi się żyło...
![]() Ale do ślubu chciałabym iść w soczewkach żeby rodzinkę zaskoczyć a poza tym co by mi te okulary w tańcu nie spadły bo już nie raz na dyskotece tak się stało... a potem na klęczkach ich szukam .. ![]() Na studniówce byłam w soczewkach to mnie koleżanki nie poznały i myślę, że takie rozwiązanie będzie też na ślubie.Tylko muszę wybrać te bardziej nawilżone np. Johnsona coś tam Oasis bo one tak bardzo nie wysuszają mi oczu. |
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze jedne ale to juz koniec
![]() 512_Iwona i Aleksander 1613-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 1741-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 1836-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 1919-Edit.jpg 512_Iwona i Aleksander 2045-Edit.jpg
|
|
#4583 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha świetnego będziecie miec fotografa
![]() kasiaher nic mi nie wiadomo na ten temat |
|
|
|
#4584 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadążyć za Wami to sztuka
jestem na stronie 149 i tyle, nie wiem jak ja to nadrobie, musze już uciekać spać, bo jutro pobudka 5:30 i codziennie na kursik, a do tego przez najbliższe dwa weekendy studia.. jestem trochę przerażona ...Wczoraj byliśmy oglądać naszą salę, jak są stoły ustawione, ile osób się zmieści .Ania i Michał A. część nazwiska mi zostanie moja, a dokładnie 4 pierwsze litery.![]() Cytat:
aczkolwiek w tym roku ususzyłam pudełko płatków róż, może się do czegoś przydadzą.Cytat:
![]() Sas, wszystkiego najlepszego
|
||
|
|
|
#4585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4586 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha super te fotki.I super kieckę miała
Nie pamietasz czasem z jakiego salonu była?Bo poluję na coś podobnego
|
|
|
|
#4587 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Ostatnio jakoś nawet nie miałam siły pisać na Wizażu, jakaś taka senna byłam od tej pogody, ale podczytywałam Was u mnie w zasadzie bez zmian, nadal szukam pracy, przygotowania do ślubu stoją w miejscu, chociaż ostatnio tata dzwonił do naszej knajpki pytać o noclegi dla gości i jutro muszę je zarezerwować. Poza tym szukam sobie jakiegoś ładnego, taniego welonu w necie, ale nie ma nic co by mi odpowiadało... marzy mi się mgiełka, jednowarstwowa, prosta do pasa, bez lamówki, prosta i skromna. Pewnie w salonie będą mieli coś takiego, tylko że szkoda mi 200 złotych na kawałek tiulu. Wczoraj byliśmy z TŻtem i teściową na targu antyków, takim comiesięcznym. Jakie piękne rzeczy tam mieli, no coś wspaniałego! znaleźliśmy cudny kredens z litego drewna, rzeźbiony, stylizowany na początek XIX wieku (ile lat miał naprawdę to nie pytałam) za jedyne 2000 złotych! i to nie jakąs tam ruinę, tylko w idealnym stanieno ale niestety póki nie znajdę pracy to nie stac nas na takie wydatki. Ale już wiemy, że nasze mieszkanko będzie wypełnione stylowymi meblami i antykami, a nie ikeą. W bardzo nowoczesnych meblach jakoś się nie czujemy, a szkoda kasy na meble z których nie będziemy do końca zadowoleni, więc powoli skompletujemy sobie wyposażenie z naszych marzeń ![]() Martucha- Iwonka przepięknie wyglądała, zdjęcia są bajeczne! ![]() straszne, biedna Taverney...to pewne?
|
#4588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
salon classa![]() Cytat:
![]() tak to pewne ale proszono aby otym nierozmaiwac i niepisac wiec szanujemy prosbe tav i wracamy do watku panien mlodych
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
nie, chyba nie, miałam na myśli cały wieczor, łącznie z przeniesieniem się ze stołu do łóżka, mam ochotę zaskoczyć TZ
|
|
|
|
#4590 |
|
Rozeznanie
|
jadalna bielizna raczej nie jest bardzo podniecająca, więc chyba lepiej faktycznie skusić TŻta kolacją
![]() ale jadalne olejki do masażu to co innego
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.

Widocznie jednak ten nie był Wam pisany... Jestem pewna jednak, że przy twoim zapale i miłości do koni za niedługo i tak kupicie sobie jakiegoś pięknego 
( buuu
ojoj toż to środek nocy.. chyba bym na zajęciach odsypiała 

za to na cerę chyba troszkę tak, nie miałam niespodzianek na twarzy, jak mi się czasem zdarzało wcześniej.