|
|
#331 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sweet Nuka i jej Candy Dreams
1 jest śliczny
|
|
|
|
|
#332 |
|
Zadomowienie
|
z poprzednich sliczne 2 i 3 - z dymnymi
![]() a nowiutkie naszyjniczki są tez bardzo ładne , ale dziewczyny mają rację, że w 1 - jeśli asymetria to taka na maxa, albo wcale.ja wolalabym kwiatek po srodku . a drugi jest idealny - dobrze ,że z koralowcem nie wyszło bo tak znacznie lepiej i delikatniej wygląda.
|
|
|
|
|
#333 |
|
Wtajemniczenie
|
no ja tu taka ucieszona ze pokusilam sie o asym a wy ble i bla ;P Jak wizazanka od kwiatuszkow pozwoli, zrobie symetrczne. To tutaj macie cos symetrycznego, nowego i swiezego, prostego, srebrnego i mysle ze ladnego
|
|
|
|
|
#334 |
|
Zakorzenienie
|
Eh, zawsze żałowałam, że mieszasz do ładnych wrapów takie dziwne cosie. Tutaj weź mi te szklane rurki
a na gwiezdny pył mam alergię i używam tylko, jak muszę
|
|
|
|
|
#335 |
|
Wtajemniczenie
|
ach... ja kupiłam mnóstwo gwiezdnego pyłu i teraz nie wiem co z tym począć...
u Ciebie wygląda bardzo fajnie. Generalnie wisior mi sie podoba, no moze poza rurkami
|
|
|
|
|
#336 |
|
Zadomowienie
|
Z poprzedniego wrzutu ten pierwszy wisior jest przepiękny
Kwiatek zdecydowanie dodaje mu uroku i takiej dziewczęcej delikatności. Druga zawieszka też jest ładna.Odnośnie Twojego pytania o gronka - ja po prostu nawlekam je na łańcuszek... Zależnie od tego jak szeroki ma być dany twór, taki dobieram łańcuszek. Jak ma być smukły, to łańcuszek jest cienki i nawlekam jeden koralik w jedno oczko, a jak gruby, to więcej. Nie ma możliwości żeby to tylko wszerz poszło.
|
|
|
#337 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
aisah, jakie dziwne cosie? Swarki i mineraly oraz kamienie to chyba nie sa dziwne cosie wg mnie. No ale gust to gust ![]() a co sugerujecie zamiast rurek? Mnie sie podobaja, na zywo wygladaja troche jak chinskie ( bo w chinach pelno takich frendzelkow) poza tym nie mam za bardzo co tam dac
Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2008-10-12 o 11:31 |
|
|
|
|
#338 |
|
Zakorzenienie
|
swarki i minerały mi pasują
ale nie gwiezdny pył albo zwykłe szklane elementy
|
|
|
|
|
#339 |
|
Wtajemniczenie
|
no widzisz, a ja lubie
Chcialabym rubiny, szmaragdy i cyrtryny, ale to za jakis czas
|
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
obfotoszopowałam to i wygladalo by to bez rurek tak. Lepiej? Bo wg mnei za pusto, ale to nie mnie sie ma podobac, ja ma mdosc specyficzny gust
|
|
|
|
|
#341 |
|
Zadomowienie
|
A mi się podoba z rurkami, bo bez nich to za pusto. Ale może zamiast zwykłych rurek szklanych columny Swarovskeigo crystal ab?
|
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
ze swarkami i tym całym gwiezdnym pyłem na raz, to by wyglądało za przeproszeniem jak "wieś tańczy i śpiewa". Ja bym ucięła te rurki, ale dorobiła coś wewnątrz ramki, jakieś kuleczki, może drobne kryształy górskie - ale generalnie i tak ładny wisiorek
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
a mi tam tak pasuje
znaczym się bez rurek
|
|
|
|
|
#344 |
|
Wtajemniczenie
|
nie mam rurek swarka i krysztalu, ja ma mtylko swarki bicone i to nie mam bezbarwnych, a potem to jzu duze kamyki
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
Wizażanki nie musisz się pytać, zrób symetryczny i jaki chcesz
Jak juz pisałam, nie mam patentu na ten wzór, a co do ostatniego wisiora- bez rurek zdecydowanie lepiej.
|
|
#346 |
|
Wtajemniczenie
|
jak go jutro nie sprzedam w pracy, wyladuje bez rurek na wylegarni, albo pace jak mnie przyjma.
Dzieki Kasia za pozwolenie i tak sie bede pytac, wole miec wsyztsko jasno ![]() A tu rzodkiewki. Mialy byc winogrona, ale wyszly rzodkiewki ze swarkowymi korzonkami :P Mialam z tego powodu wiele smiechu dlatego nazwlam je HATHOR - od boginii radosci |
|
|
|
|
#347 |
|
Zakorzenienie
|
ale śliczniaste
nie mam się do czego doczepić
|
|
|
|
|
#348 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
to dobrze, że miłe zaskoczenie
|
|
|
|
|
#350 |
|
Rozeznanie
|
KOlczyki bardzo ładne, sama troszeczkę próbuję wrapków i wiem jak okropnie trudno jest zrobić tak dokładnie i symetrycznie.
Zawieszka zaś bez tych rureczek na dole wydaje mi się pusta. |
|
|
|
|
#351 |
|
Zadomowienie
|
poprzedni wisiorek sam w sobie sliczny, ale jak większosc - wolę go bez rurek i tez mam lekka alergię na kulki diamentowy pył, wiec zamienilabym tam ta kulke na cokolwiek innego, mógłby byc nawet jakis jablonex w ciekawym kolorku.
a ostatnie kolczyki słodziutkie
|
|
|
|
|
#352 |
|
Raczkowanie
|
kurczę, ciągle się nie mogę nadziwić symetrii w Twoich pracach. Tzn tak idealnie wyginasz te druty, że aż wszoku jestem o.O WigJiga używasz?
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
a tym poprzednim te rureczki jak pięść do nosa... bez nich znacznie lepiej.
rzodkiewki super
|
|
|
|
|
#354 |
|
Wtajemniczenie
|
nie uwywam wig jiga. Podstawowe moje narzedzia to:
szczypce okragle(bociany) tusz loreal telescopic ( tubka ma 5 wieloksci kół, bo wyglada jak teleskop) piorko z tabletu ( 2 wielkosci kol) mazak (male kola) Flamaster( male, ale wieksze niz mazakowe kola) Teraz tak. Jesli chce zrobic duze kola, to owijam je na czyms co ma odpowiednia srednice. Jesli robie np dol wisorka z kwiatkiem, to robie ta lezke a potem po bokach owijam na mazaku, albo flamastrze boki Jak chce zrobic to co w tych kolczykach na gorze, te 2 takie loopy niby, to robie baze (drut w pol zginam, potem na mazaku kolo (dziobek zostaje) i w miejscu przeciecia obu drutow konczacych na gorze kolo maluje flamastrem kreske na 1 i 2 drucie. Potem na bocianach 2 kreske, zebym w tym samym miejscu zlapala pierwszy a potem 2 drut. Lapie wiec w tym miejscu gdzie mam znaczek na druciku szczypcami w szerokosci gdzie mam zaznaczenie na szczypcach (znaczek na drucie pokrywa sie ze znaczkiem na szczypcach) i wywijam jak nie rozumiecie, zrobie do piatku tutka, moze sie wielu osoba przydac ![]() aha, flamaster to taki zmywalny |
|
|
|
|
#355 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za tak wyczerpującą odpowiedź (;
Czyli widzę, że generalnie używasz tego co ja - cokolwiek, aby miało kształt koła ![]() widocznie jeszcze poćwiczyć muszę (; dzięki. |
|
|
|
|
#356 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem rozwijasz się i to widać, ale muszę też powiedzieć parę słów niekoniecznie pochlebnych. Może to kwestia gustu, ale prawie wszytskie Twoje prace (poza jednym czy dwoma wyjątkami) wydają mi się puste, trochę jakby niedokończone. Mam wrażenie, że oglądam tylo powyginany drut z powlplatanymi swarkami bądź kamieniami, a to dla mnie jeszcze nie jest biżuteria. Mam wrażenie, że ten powyginany drut to dopiero baza do kollczyków czy wisiorów. Jest to oczywiście moja osobista opinia i zrobisz z nią co zechcesz
|
|
|
#357 |
|
Wtajemniczenie
|
leemonka, podaj o ktora prace ci chodzi i co bys zmienila, bo ja tez nie jestem ze wszytskich zadowolona (w sumie ostatnia praca z ktorej bylam naprawde praud to byla z ponad meisiac temu) i wydaja mi sie bardzo bazowate
Bardzo chcialabym robic prace takie jak np Magda, gdzie sa one trojwymiarowe, ale nie wiem jak sie za to zabrac, a prace Pani Izy sa dla mnie zupelnie czarna magia
|
|
|
|
|
#358 |
|
Wtajemniczenie
|
na przykład tenże wisior klik, według mnie w ogóle trudno nazwać go wisiorem, to raczej kompozycja kółek z drutu, (starannie wykonana btw)a ten z kolei klik aż się prosi żeby coś go jeszcze powypelniać, napleść, ankombinować
nie uważam się za jakiegoś eksperta wrappingu, opisuję tylko oje subiektywne odczucia wcale nie uważam, że każdy kto para sie wrappingiem musi pleść misterne ośmiornice w stylu pani Izy, są różne style, gusta itd
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#360 |
|
Wtajemniczenie
|
a, ten wisior Lee_monka ma ponad rok
tylko foto jest nowe, bo stare bylo nieladne. A ten wisorek z noca kairu taki mial byc i jakby cos tam jeszcze doac, byl by chyba raeczej kiczowaty. Ale dziekuje za rady, postaram sie robic bardziej misterne prace, narazie jednak mam jeszcze pare pomyslow mniej misternych chyba i 2 zamowienia na rzeczy ktore juz zrobiolam, tylko w innych kolorach. No i moze niedlugo bedzie srebro
Edytowane przez Sweet_nuka Czas edycji: 2008-10-14 o 15:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:39.

i delikatniej wygląda.

i tak sie bede pytac, wole miec wsyztsko jasno