|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 |
Raczkowanie
|
która z was odstawiła juz tabl.?
po 1,5roku branie tabl chce na jaki nie cały rok je odstawic. Mam dziwne humory gdy je biore i złe samopoczucie ale dalej bede wspolzyc z moim facetem.
Odczulyscie jakies zmiany po odstawieniu tabl. ? Jakies zmiany w swoim ciele? Piszcie |
![]() ![]() |
![]() |
#2162 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: która z was odstawiła juz tabl.?
Cytat:
po drugie na pierwszej stronie parę wątków dalej znajduje się ten: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=106188 za mało w nim informacji? ![]()
![]() |
#2163 |
Rozeznanie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy
u mnie to sie jeszcze slimaczy, ale wyraznie czuje ze jamniczki pracuja
![]() ![]()
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2165 |
Przyczajenie
|
Beautymilky powiem ci, że mialam przykre doświedczenie z odstawieniem tabletek..przez długi czas zażywałam cilest, ale musialam zrobic sobie wlasnie polroczna przerwe..noi koszmar sie zaczal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2166 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2167 |
Zadomowienie
|
No to te pryszcze świadczą o tym, że z pewnością coś sie zbliża. Wiem to po sobie bo przeszłam to co Wy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2168 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2169 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2171 |
Zakorzenienie
|
no i moje mini plamienie zniknęło
![]()
#2172 |
Przyczajenie
|
witam. Biorę diane35 10 lat, zaczęłam je brać ze względu na trądzik. Wszystko było ok. Nie miałam przez te 10 lat żadnych złych objawów typu tycie, wypadanie włosów, próby wątrobowe robiłam co roku były OK. No i rok temu zaczęło się wypadanie włosów trwało jakieś dwa miesiące, brałam wszystkie możliwe witaminy. Po dwóch miesiącach przestały wypadać i odrosły. Przez rok było dobrze. No i teraz znowu zaczęły mi wypadać, cały czas biorę diane 35, Dermatolog która mi je przepisała mówi ze to nie od nich bo one wzmacniają włosy. Zrobiłam wszystkie badania krwi, tarczycy wszystko jest ok. Czy to możliwe że od tych tabletek mi wypadają? Boję się je odstawić ze względu na cerę, boję się wysypu pryszczy ale moje włosy zmniejszyły swą objętość o połowę w ciągu 3 mcy, najgorzej jest przy myciu i rozczesywaniu wyciągam je jak z "masła". Odwiedziłam chyba wszystkich lekarzy, zrobiłam mnóstwo badań przy okazji przez przypadek dowiedziałam się że mam wodonercze oraz przepuklinę międzydyskową, czekają mnie 2 operacje. Czy to możliwe że od tej chorej nerki wypadają mi włosy czy raczej od diane? jestem załamana. W środę powinnam rozpocząć nowe opakowanie, nie wiem co mam zrobić...żeby było śmieszniej to dermatolog zmieniła mi diane na Yasminelle...które mają chyba jeszcze gorszą opinie. mam też jeszcze jedno opakowanie diane...co robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2173 |
BAN stały
|
Czytając o tych dolegliwościach utwierdzam się w przekonaniu, że pigułki odstawię w czewrcu, na wakacje. Nie chcę pryszczami na uczelni straszyć
![]() A podobno z włosami jest tak, że pod wpływem hormonów z pigułek staja się one bardziej gęste...no i może dlatego potem wypadają w takich ilościach, gdy tych hormonów brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#2174 |
Przyczajenie
|
ja chciałam sie wam pochwalić ze w koncu w 53 dniu cyklu dostałam okres
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2175 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2176 |
Rozeznanie
|
witam. Biorę diane35 10 lat, zaczęłam je brać ze względu na trądzik. Wszystko było ok. Nie miałam przez te 10 lat żadnych złych objawów typu tycie, wypadanie włosów, próby wątrobowe robiłam co roku były OK. No i rok temu zaczęło się wypadanie włosów trwało jakieś dwa miesiące, brałam wszystkie możliwe witaminy. Po dwóch miesiącach przestały wypadać i odrosły. Przez rok było dobrze. No i teraz znowu zaczęły mi wypadać, cały czas biorę diane 35, Dermatolog która mi je przepisała mówi ze to nie od nich bo one wzmacniają włosy. Zrobiłam wszystkie badania krwi, tarczycy wszystko jest ok. Czy to możliwe że od tych tabletek mi wypadają? Boję się je odstawić ze względu na cerę, boję się wysypu pryszczy ale moje włosy zmniejszyły swą objętość o połowę w ciągu 3 mcy, najgorzej jest przy myciu i rozczesywaniu wyciągam je jak z "masła". Odwiedziłam chyba wszystkich lekarzy, zrobiłam mnóstwo badań przy okazji przez przypadek dowiedziałam się że mam wodonercze oraz przepuklinę międzydyskową, czekają mnie 2 operacje. Czy to możliwe że od tej chorej nerki wypadają mi włosy czy raczej od diane? jestem załamana. W środę powinnam rozpocząć nowe opakowanie, nie wiem co mam zrobić...żeby było śmieszniej to dermatolog zmieniła mi diane na Yasminelle...które mają chyba jeszcze gorszą opinie. mam też jeszcze jedno opakowanie diane...co robić?
DZiewczyno dobrze radze odstaw te tabsy to prehistoria z ogromnymi dawkami hormonow - obecnie przepisuja je tylko właśnie dermatolodzy ktorzy nie wiedza ze sa nowsze lepsze np yasmine ktore działają rowniez antyandrogennie czyli z czasem zmiejsza sie dodatkowe owłosienie wzmacnija włosy poprawia cera , włosy pp pogorszyły ci sie z innego powodu ale diane 35 wyrzadzi Ci wiecej szkody niz pozytku popros najlepiej ginekologa o inna terapie jezeli jestes na nia zdecydowana bo tabletki nie lecza gdy tylko je odstawisz problem wroci co do boli jajnika to u mnie po odstawieniu bolał przez 2 mce non stop - bałam sie ze cos nie tak ale nie teraz juz nie boli jedynie w czasie owulacji i przed @ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2177 |
Raczkowanie
|
Witam, ja na tym forum jestem po raz pierwszy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2178 |
Zakorzenienie
|
ja chce okres
![]()
#2179 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny ja już 3 miesiac nie biore tabletek okres dostaje regularnie co 28 dni. z organizmem nic sie nie dzieje niepokojacego.Jak to przed okresem wypadnie jeden 2 syfki,włosy tez mi nie wypadaja garściami.Jestem zadowolona że odstawiłam tabletki nie wróciła tylko szalona ochota na seks a przed tabletkami ojjj się działo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2180 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2181 |
Rozeznanie
|
#2182 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Ja czekam na @ od 23 września, kiedy to odstawiłam tabletki
![]() Narazie się nie martwie i oczekuję w spokoju na jej przyjście ![]() ![]()
![]() |
#2184 |
Przyczajenie
|
Dostaniesz!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja póki co ja też nie odczuwam złych skutków odstawienia (mam nadzieję że tak zostanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2186 |
Wtajemniczenie
|
cześć
7ego września odstawiłam Microgynon21 i choć brałam go TYLKO 2 miesiące, dostałam łysienia na tle androgennym w środe czeka mnie wizyta u gina i endokrynologa, oraz badania hormonów ![]() ostatnim razem po braniu przez 8 miesięcy Diane35, też włosy wychodziły mi jak z masła, ale tylko pierwszy miesiąc teraz nie wygląda to za ciekawie, bo oprócz utraty 1/4 włosów mam jeszcze koszmarny łojotok, popsucie cery etc (chociaz teraz jak estem tydzien po okresie to syfki znikaja jak po dotknieciu czarodziejskiej różdżki, niestety kaszka z czoła nie chce zejśc bo łojotok nadal ostry) po Diane35 miałam z kolei koszmarny cellulit, oraz ogromny wysyp gul wielkosci 2zł, utrzymujacy sie 2 miesiące, po ktorym zostały blizny, a w trakcie brania duże problemy z oczami, zakonczone wizyta u okulistki. Problemy z widzeniem zakończyły sie po odstawieniu Diane35 Brałam tez Regulon, ale tylko jeden blister, gdyż z kolei w trakcie jego brania miałam CIĄGŁE nieustajace nudności, chudłam przez niechęc do jedzenia no to tak tytułem wstepu witam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2187 |
Rozeznanie
|
hej dziewczyny... biore już dwa lata harmonet, przez te 2 lkata przytyłam kilka kilo, piersi dostały rozmiar większy, troszke cellulitu dostałam i na tym objawów koniec, choć to i tak nie mało, no ale z reesztą było ok, więc piguły brałam
![]() teraz chce odstawić... ide do ginekologa w czwartek, planuje skonczyc obecną paczkę i odstawić... Czy którejś z Was udało sie wrócić do wagi z przed jeżeli przytyła w trakcie brania pigułek? co z piersiami? ![]() Przytyłam nie naraz, a w ciągu tych 2 lat jakieś 8-10 kg... ostatnio puchne juz nie tylko przed @ dlatego troche sie niepokoje i razem z TŻ stwierdzilismy ze dosc tej wygody ![]()
#2188 |
Wtajemniczenie
|
natalaplo
mi pomogło picie zielonej herbaty, wcieranie Ziaja Rebuild masła oraz 8 Minute Buns i 8 Minute Legs (ćwiczenie z filmikami z YouTube) powiem Ci, że zero wysiłku, a cellulit pohormonalny znika i po 6 miesiącach obwód uda poleciał z centymetrów piersi spadną do wcześniejszego rozmiaru, mi też kazde pigułki powieksząły, to przez to, że podczas brania cały czas jest sie w II fazie cyklu ale po odstawieniu wrócą do siebie, no i jak zrzucisz kilogramy i cell, to tymbardziej ja życze wytrwałości i powodzenia mam tez nadzieję, że nie dostaniesz duzych powikłań po odstawieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2189 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A cellulit mialam okropny jak bralam tabletki, a podobno cerazette nie powoduje zatrzymania wody ![]()
![]() |
#2190 |
Rozeznanie
|
Silwena
dzięki za odp, pocieszyłaś mnie ![]() zawsze moja waga była super, przy pigułkach tłuszczyk zaczął mi sie odkładać na brzuszku, pupie i udach włącznie z cellulitem... a nie mam do tego predyspozycji, moja mama dostała cellulit dopiero po drugiej ciąży czyli w wieku 40 lat!!! i to mało... pierwszy stopień... ciesze sie tez ze piersi może wrócą... teraz mam duze D, wygodniej było z C ![]() ![]() licze ze odstawienie minie mi bez jakis większych przebojów... czytając niektóre posty w tym wątku można dostać zawału ![]() ![]() Equita Ty mnie wystraszyłas teraz troszke :/ mam nadzieje ze moja chudziutka sylwetka wróci z odrobiną wysiłku... no i ten cellulit... harmonet tez TEORETYCZNIE nie miał odkładac wody, a przed okresem czuje sie napompowana jak balon!!!
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.