|
|
#4651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. V
Bo on pracuje i ja też , jak już wcześniej pisałam on kocha komputery bardziej niż mnie i rzuca mi jakieś nędzne ochłapy czasu ...
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
za to my pracujemy razem, a ja dodatkowo dorabiam w weekendy, wiec tez dupa z weekendow ;/
|
|
|
|
#4653 |
|
Zakorzenienie
|
o matko a ja myslalam, ze musze je dusic w oddzielnym garnku z godizne. a to jak je dodam na koniec gotowania rosołku to tez sie uduszą. kurde zwykłaa pomidorowa potrafie zrobic, ale chciałam taka z prawdziwych pomidorkow i tu jest pies pogrzebany
|
|
|
|
#4654 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zrób coś by bardziej pokochał Ciebie niż komputer... Nie powinno być tak,że nie ma czasu dla Ciebie:/ Ja z Moim Skarbem nie możemy być na co dzień razem,ale weekend jest NASZ i koniec |
|
|
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak chcesz je poddusić to możesz 10 minut spokojnie tak zrobić w oddzielnym rondelku na masełku. Ja tak robię, a mycie garnka to pikuś.
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
Może i pikuś, ale po co robić coś w dwóch garnkach jak można w jednym ?
|
|
|
|
#4657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe, ja bez koncentratu bym nie zrobiła . Pomidory wystarczy obrać ze skórki i wrzucić do rosółku, a one same się rozdrobnią, po co kombinować na dwa garnki :p
|
|
|
|
|
#4658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja już nie mam siły błagać go o to by się wkońcu mną zainteresował, poza tym też mam jakieś swoje "ego" i ta sytuacja jest dla mnie poniekąt upokarzająca, więc postanowiałm , że przestanę tak się starać i zacznę go olewać- ciekawe jak się wtedy poczuje, nie będę do niego dzwnić, niech to on kiedyś pierwszy wykręci numer do mnie... Nie ma nic gorszego niż żebrać o miłość i zainteresowanie, dlatego zastanawiam się coraz bardziej nad sensem tego ślubu.... Jest mi bardzo przykro i smutno...
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2008-10-13 o 13:47 Powód: błąd |
|
|
|
|
#4659 |
|
Zakorzenienie
|
Daysy85-ja mam podobny problem
![]() Jaga - śliczne sukieneczki, ta rozcięta z koronką jak dla mnie najfajniejsza!poza tym mamy dość podobne figury, więć teraz wiem co mierzyc i mam nadzieje, ze bedzie mi dobrze w gorsecie bez ramiaczek! aaaa jesli chodzi o diety to dzis zaczelam garsciowa-jem co 2,5-3 godziny ale tylko tyle ile sie zmiesci w jednej garsci! troche wkurzona chodze, bo mam w nawyku jesc tylko sniadanie i obiad ale za to podwojne porcje!!! |
|
|
|
#4660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4661 |
|
Zakorzenienie
|
oj przykre to jest co napisałaś, nie powinien tak się zachowywać
Najgorsze jest obojętność i chłód drugiej osoby Ja nigdy tego nie odczułam od strony Mojego Ukochanego i za to go tak KOCHAM
|
|
|
|
#4662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4663 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka12344321--->>>>>>>>>>>>>Jak przyrządzić zupę pomidorową?
Składniki: - 1/2 kg mięsa: np. żeberka wieprzowe, drób, lub wołowina z kością, - włoszczyzna, - 1 cebula, - 1/2 kg tzw. pomidorów na zupę, czyli już nieco miększych od tych sałatkowych, ale za to dojrzalszych i tańszych, - 1 opak. śmietany 12 - 18%, - 1 mała puszka koncentratu pomidorowego (zwłaszcza jeśli mamy mało świeżych pomidorów), - natka pietruszki, - sól, - cukier, - opcjonalnie: pieprz czarny, liść laurowy. 1) Nastawiamy mięso w dwulitrowym garnku z wodą. Mięso wkładamy do zimnej wody. Właściwie dobór rodzaju mięsa zależy od naszego smaku, bo właściwie na każdym można ją ugotować. 2) Do gotującego się wywaru dodajemy cebulę, oczyszczoną włoszczyznę. 3) Teraz pomidory. To dosyć pracochłonne zajęcie, ale zupa pomidorowa jest warta pracy włożonej w przygotowanie jej ze świeżych pomidorów. Bez nich smak zupy jest o jedno niebo uboższy. Parzymy pomidory, odzieramy ze skórki, drobimy na mniejsze części i wrzucamy do niedużego garnuszka stojącego na umiarkowanym ogniu. Mięknące pod wpływem temperatury, rozduszamy widelcem i pozwalamy im parować. Kiedy zrobi się z nich dosyć jednostajna papaja, zabieramy się do przecierania. Przyda się spore sitko, bo szybciej wtedy idzie. Przecieramy naszą papaję łyżką lub widelcem do jakiegoś naczynia. Na sicie pozostaną pestki. Ja dosyć często czyszczę takie sito, żeby łatwiej i szybciej to co dobre spadało do garnuszka. 4) W międzyczsie nasz wywar mięsno-jarzynowy na pewno uzyskał właściwe natężenie smaku. Przelewamy przez sito (nawet to po pomidorach) wywar do czystego garnka. Pakujemy do niego przetarte pomidory, mieszamy, solimy, dodajemy odrobinę cukru i próbujemy. Bez tego ani rusz. Sprawdzamy czego brakuje i po chwili próbujemy jeszcze raz. Teraz zaczyna to powoli mieć smak zupy. Jeśli intensywność smaku nas nie zadawala, pomagamy sobie koncentratem pomidorowym, dokładając do zupy łyżkę lub dwie. Jeśli uważamy, że koncentracja smaku jest właściwa zdejmujemy zupę z ognia. 5) Do niedużego garnuszka odlewamy nieco zupy (ok. 1/5 l.). Gdy trochę przestygnie, dodajemy śmietanę. Najpierw powoli, małymi porcjami łyżką, mieszając dokładnie, potem nieco śmielej. Niektórzy dodają płaską łyżkę zwykłej mąki, bo wtedy śmietana się nie warzy w zupie. Tak przygotowaną śmietanę wlewamy do stygnącej zupy. Oczywiście jeszcze raz dokonujemy próby smaku - jeszcze możemy co nieco zmienić, np: złagodzić kwaskowatość cukrem, dosolić, lub jak ja, na pewno dopieprzyć. 6) Do gotowej pomidorówki wkładamy pokrojoną w talarki ugotowaną marchewkę, a nawet co smakowitsze, drobne kawałeczki mięsa z wywaru. 7) Wydajemy gorącą z ryżem albo makaronem lub kluskami lanymi, posypawszy suto drobno pokrajaną zieloną pietruszką. Jeśli makaron lub ryż jest zdecydowanie zimny, prosto z lodówki, to proponuję włożyć go na chwilę do jakiegoś ocieplacza. Uwagi: Oczywiście istnieje wersja dla leniwych, która dopuszcza ominięcie pomidorowego duszenia i zadowolenie się wyłącznie koncentratem pomidorowym, ale ja polecam zdecydowanie dodatek świeżych pomidorów, nawet w śladowych ilościach jeśli brak czasu na przecieranie. Nie spotkałam w swoim życiu osoby która nie lubiłaby zupy pomidorowej. Często gotuję ją na bazie rosołu ugotowanego i wydanego poprzedniego dnia. Ponieważ to naprawdę wielki gar, zawsze pozostaje tyle, żeby dało się wykroić z tego pomidorówkę. |
|
|
|
#4664 |
|
Zakorzenienie
|
Już jestem tak zestresowana całą tą sytuacją, że nie mogę spać w nocy w gardle siedzi mi kulka której nie mogę przełknąć a moja plecy są spięte szpilkami, przez co ledwo oddycham i ciągle chce mi się płakać...
Ale co obchodzi to Jaśniepana zakochanego w sobie i w komputerach bez których nie umie życ!!! |
|
|
|
#4665 |
|
Zakorzenienie
|
ihihi lepiej nie dam sprobowac Tż jak smakuje pomidorowa z duszonymi pomidorami na maśle - no i te dodatkowe kalorie ihihih.
![]() Kuchnia dla leniwych - to ja. w sensie jak zorbić pyycha i się nie narobić. ![]() Jak ten chleb wczorajszy, nic się nie narobiłam, a szamać mamy co ![]() Daysy wsółczuję. Może wersja Ciebie obojętna, otworzy oczy Twojemu Tz. |
|
|
|
#4666 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykre
|
|
|
|
|
#4667 |
|
Zakorzenienie
|
Emilka dzieki
![]() a co sadzicie o tym przepisie?? http://poprostugotuj.home.pl/home/ku...eoprzepisy/155 tylko zamaist czerstwej ciabaty nie wiem co dodac czy lepiej te grzanki pokrojone w kostke (kupione w sklepie) czy makaron
|
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
na moje nie wiele pomoże wersja obojętna , a tylko pogorszy stan uczuć :/ |
|
|
|
#4669 |
|
Zakorzenienie
|
http://poprostugotuj.home.pl/home/ku...eoprzepisy/155
też spoko przepis.MAKARON
|
|
|
|
#4670 |
|
Zakorzenienie
|
zupa pomidorowa z bazylią - jak dla mnie to musi zmakowac jak sos do spagetti
Nic nie zastapi pietruszki i zdecydowanie makaron, najlepiej te szersze nitki - tagiatelle
|
|
|
|
#4671 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja zwykle nie robię zup na mięsie, stąd te masełka
![]() Ja potrzebuję ciągłej adoracji, potrzebuję codziennie miłego słowa i jakiegoś gestu. Jeśli tak jest to niech sobie siedzi przy komputerach, ale tylko w tygodniu. W weekend ma spędzać ze mną czas i nie ma zmiłuj się Wtedy oglądamy wspólnie telewizję jedząc góóóóóóóóóóóórę ulubionych domowych frytek, albo idziemy na spacer tak jak wczoraj (2 godziny łaziliśmy), albo do jakiegoś markietu, albo na rower, albo po prostu razem tj. każdy siedzi przy swoim laptopie i nikt nie zgłasza problemu![]() Zgodzę się z Kliwią, pomidorówka z bazylią to jak bardziej płynne spaghetti. Edytowane przez popscene Czas edycji: 2008-10-13 o 14:08 Powód: dopisek |
|
|
|
#4672 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja z moim Tż też niezbyt czesto się spotykam, ale weekendy są obowiązkowo dla nas. Teraz przez to, że zaczęłam studia zaoczne to może nie pełne, ale jednak zrobimy wszystko żeby się chociaż na kilka godzin zobaczyć.Skoro praca i inne zobowiązania nie pozwalają wam na częste spotkania zadbajcie raczej o ich jakość. Mam nadzieję, że Tż się obudzi i dostrzeże, że czas spędzony z Tobą jest o wiele przyjemniejszy niz przy komputerach. Może właśnie twoja obojętność będzie dla niego jak zimny prysznic, tego ci życze Cytat:
Cytat:
szybko porównując do nas znali się natomiast jakieś 2 lata zanim zostali parą- poznali się w szkole chodzili do jednej klasyCytat:
to było jakiś tydzień po tym jak oficjalnie staliśmy się parą u mnie w domu to było ale mi się mordka cieszy jak sobie to przypomnę![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie przepadam za bazylią, najlepsza jest PIETRUSZKA Świeżutka z Ogródka i długi makaron kup Madzialenka12344321 , by każdą niteczkę TŻ wyciągał i podawał Tobie tak by się WASZE usta spotkały , a gwarantuję,że TWOJĄ pomidorową będzie chciał, byś gotowala codziennie
|
|
|
|
|
#4675 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak mówicie, że idę robić te klopsy
|
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
wersja z duszeniem.:
http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis34739.html a ja dziosiaj wcinac będę pierogi z mięsem robione przez mamusinkę. ![]() popscene te klopsy w sosie z mięsa mielonego będziesz robić?
|
|
|
|
#4677 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie zrobiłam sobie ZUPĘ BOROWIKOWĄ z makaronem firmy KNORR i trochę zjadłam
, a teraz brzuszek mnie boli .JAK JA NIE LUBIĘ ZUP Z PACZKI
|
|
|
|
#4678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja dziś mam grochową, nie za bardzo lubię, ale zjem. Mam smake na jakieś jabłka w cieście czy coś... dostaliśmy mnóstwo ślicznych jabłek, coś by z nimi trzeba było zrobić |
||
|
|
|
#4679 |
|
Zakorzenienie
|
baja ryż z jabłuszkami ze śmietaną i cynamonem pyyycha. Albo drożdzowe albo 'kruszawiec'
![]() A grochową mogłabym jeść codziennie. ![]() ps. Tż mój nie pamięta dokłądnie tego pierwszego pocałunku, ale mówi że na pewno było to pierwszego dnia. ![]() Mieliśmy ułatwione zadanie, bo ja od razu u niego nocowałam. w jednym łóżku.
|
|
|
|
#4680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zjadłam już 4 jabuszka UWIELBIAM JABŁKA szczególnie gdy widzę je na wieu posesjach jak wracam do domku :p
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

Nie powinno być tak,że nie ma czasu dla Ciebie:/

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
też spoko przepis.
. Podobno starszy płaci, tak mi się obiło o uszy.
, a teraz brzuszek mnie boli
.