|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 |
Raczkowanie
|
Dot.: WYPADAJĄCE WŁOSY- kontynuacja
znów się poryczałam a musze iść do pracy wypadło mi przy myciu i czesaniu ze 200 włosów........ja już nie mam sił wcierki, leki, badania oki ....trwa to od września
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że "wiśta, wio" -łatwo mówić, ale nie płacz ! Stres nie jest najlepszym lekarstwem na wypadanie włosów. Popatrz - jaki świat za oknem piękny! A może Twoja włosowa migracja spowodowana jest porą roku ?! Pisałaś, że problemy zaczęły się we wrześniu. Dziewczyny w tym wątku o tym pisały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Raczkowanie
|
miałam zabieg ze znieczuleniem miejscowym , i się zaczęło............teraz pewno i jesień się dołożyła ...........dzieki za miłe słowa
ale ja już nie mam sił ![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-10 o 09:00 Powód: Post pod postem, proszę korzystać z funkcji edycji. |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem czy to samo sugestja czy co ale zauwazyłam że wypada mi ich mnie. jak Rano ich nie i ide pod prysznic wypada wtedy tak koło 50 włosow jak rozczeszę około 10 podczas mycia. Tak w ciagu dnia zamykam sie w normie 100 włosow a miałam takie dni przed kuracją że wypadało ponad 150 podczas samego rannego mycia
![]() ![]()
![]() |
#2046 |
Raczkowanie
|
czy jest tu ktoś na tym forum, komu drastycznie wypadały włosy powyzej setki i kuracje pomogły i wygrał pokonał to dziadostwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Zakorzenienie
|
strzyga - już Ci pisałam : tylko spokój nas może uratować ! Stres = włosy uciekają !
W tym wątku piszą dziewczyny {chłopcy też} z takim samym problemem jak Ty. Domyślam się, że ta świadomość Ci nie pomaga. Ale ... daj szansę zadziałać środkom na włosy. Z tego co czytam na fryzjerskim - Dziewczyny piją pokrzywę. drożdże, wcierają rzepę, oleje, mają wytrwałość i wiarę. Spróbuj - może i Tobie pomoże. Nie oczekuj jednak zmian z dnia na dzień. Życzę sukcesów ! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Zakorzenienie
|
mi wlsoy wypadaja od dziecinstwa powyżej 200 teraz wzialam sie za siebie i wypada ich kolo setki ale walcze dalej.
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ja ![]() teraz ani jeden mi nie wypada (pewnie i tam wypada ale ja tego nie czuję i nie widzę ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i jeszcze jedno dziewczyny, przegladalam pare stron i poczytalam o wax-ie, ze polecacie. Tylko powiedzcie mi teraz co i jak dokladnie, bo nie moge znalezc informacji- gdzie kupic, jak czesto uzywac, w jaki sposob. Mam krecone, a tym samym slabsze wloski, prawie ich nei czesze, bo sie nie da jak sie skreca ![]()
![]() |
#2051 |
Zakorzenienie
|
wax kupuje sie w aptece a na opakowaniu podane jest jak dlugo trzymac na glowie i jak czesto sie go stosuje.
a ja mam takie pytanie bo kiedys czytalam tu o naparze w pokrzywy ktorym sie polewa wlosy po umyciu.tylko teraz nie moge tego znalesc.czy ktoras moglaby mi napisac w jakich proporcjach sie go robi.czy polewa sie glowe cieplym czy zimnym naparem.splukuje sie to woda pozniej czy nie? z gory dziekuje ![]()
![]() |
#2052 |
Raczkowanie
|
incOrret a co zrobiłaś że już się nie męczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Raczkowanie
|
Babylandia ale czym Twoja utrata włosków była spowodowana
|
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Zakorzenienie
|
Badylandia, mam podejrzenie, ze Twoj poprzedni post to tzw. reklama szeptana, jestes nowym uzytkownikiem, a w swoim pierwszym poscie od razu podajesz namiary na produkt, w dodatku dosc drogi
wycinek z regulaminu, bo chyba nie czytalas Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
Nie potrafie powiedzieć bo to płyny i maście robione z 10 składnikami, więc nawet nie wiem co mi pomogło....
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Wtajemniczenie
|
Przyłączam się do wątku
![]() Przeczytała kilkanaście pierwszych stron, wypisałam wszystkie środki które stosujecie i wybrałam pare dla mnie, jednak proszę o opinię czy nie przesadzę czy coś takiego. Także jak Wam wszystkim mi także wypadają włoski - już 5 lat ![]() - jeść jabłka - co najmniej 1 dziennie (teraz nie jem w ogóle więc to będzie duża zmiana) - pić herbatę ze skrzypu polnego i robić przerwy, tak jak mówiłyście - dokończę tą Silce (po 1 opakowaniu przerwa) - ampułki Seboradin - Wax dla blondynek - olejek rycynowy - nafta kosmetyczna Wydaje mi się tego trochę za dużo jak na początek, ale nie wiem z czego zrezygnować. Boje się także, że moje loki pod wpływem Wax-u się rozprostują, a włosy przez olejek rycynowy ściemnieją. Dodam że normalnie mam malutko włosów i dopiero po ich odpowiednim wysuszeniu i potraktowaniu pianką robią się kręcone, puszyste i wydaje się że jest ich dużo. Dlatego proszę o rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zadomowienie
|
A ja oprócz Waxa zaczęłam pomagać włosom żelem Aloe Vera Palomy, który jest tematem oddzielnego wątku! Powiem Wam, że włosy mi się mniej przetłuszczają, czyli myję teraz nie co 2 a co 3 dni, a w trakcie mycia i suszenia najwięcej mi wypada, więc mimo tego, że nie zauważyłam, żeby mniej wypadało, to bilans powinien być dodatni jeżeli myję rzadziej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na Twoim miejscu jak miałabym z czegoś zrezygnować to odpuściłabym sobie naftę kosmetyczną, a co do WAXa to u mnie właśnie po jego użyciu jest większy skręt ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dokładnie to ile ma trwać ta przerwa? ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Rozeznanie
|
Wczoraj zamówiłam w aptece internetowej ampułki vichy dercos i szampon z aminexilem. Do łykania kapsułki wzmacniające włosy dermedic capilarte, kiedyś mi pomogły, wierzę że tym razem też tak będzie. Zyczę Wam wytrwałości i rezultatów w walce z osłabioną czuprynką.
#2062 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Piszesz, że już kiedyś pomogły Ci kapsułki Dermedic Capilarte, czy używałaś także tonik z tej serii przeciw wypadaniu. Ja już trace siły, wszystko co robie to metoda prób i błędów, eksperymenty, bo przecież 100 % przyczyny nie znam, pani dermatolog twierdzi, bez zernięcia chociaż w skórę głowy,że powód hormony.Zrobiłam badanie na które skierowała mnie ginekolog Estradiol 65,59 Prolaktyna 13,66 Testosteron 0,20 wg. wskażników to wszystko w normie Poszłam do internisty po skierowanie na bad. krwi, jonogram... TSH 1,29 norma Zelazo134 sód 140 chlorki 104 potas 4,2 krew w niższej granicy normy, ale jednak Wybieram sie jeszcze do innego dermatologa i znów może iskierka nadzieji Loxon 5%, Alpicort E i nic i zero, czy są dziewczyny którym te preparaty pomogły i po jakim czasie. ( ja stosuję je od miesiąca więc może jeszcze za wcześne na rezultaty ) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Raczkowanie
|
ja stosowałam aplicort zużyłam dwie butelki i nic, ale to był ten sterydowy więc pewnie słabszy, loxonu się boję, bo czytałam że powoduje jakieś lnienie czy coś takiego a potem niby wypadanie ustaje ....ale po jakimś czasie wraca i trzeba tego płynu używać latami . Ja mam problem po operacji z włosami też czekam na cud mam nadzieję, że co nagle przyszło samo też pójdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | ||
Wtajemniczenie
|
Zalecana była miesięczna przerwa po każdym opakowaniu. Ja biorę 1 dziennie, więc 100 tabletek starczy mi na trochę ponad 3 miesiące. Pomogły Ci te tabletki? Bo zaczęłam się zastanawiać czy nie odczekać tych 3 miesięcy, po których mogę spodziewać się jakichkolwiek efektów i dopiero wtedy zacząć stosować inne metody.
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez 'Estelle' Czas edycji: 2008-10-13 o 13:32 Powód: Post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Zadomowienie
|
Myślałam, że już mam ten problem na dobre za sobą... ale wrócił
![]() Wygląda na to, że włosy zaczęły ponownie wypadać ze stresu. Piję skrzyp i pokrzywe, używam delikatnych szaponów (bez sls), waxa, seboradionu lotionu, zażywam żelazo i bio-silicę... Noszę się też z kupnem szamponu vichy dercos. Może wiecie w co mogłabym wzbogacić dietę żeby wzmocnić włosy, jakie konkretne produkty spożywcze będą dobre?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Pestki dyni, jabłka, zmielne siemie lniane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Zadomowienie
|
Dziękuję ![]() ![]()
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Przyczajenie
|
Tak masz racje galaretki, wogóle żelatyna no i drozdże, ja kupiłam w tabletkach Lewiatan, biore 3 razy dziennie po 4 szt. Póki co 3 tygodnie łykania i
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Raczkowanie
|
Szociku5 ja też biorę te tabletki lewiatan ale z dodatkiem melisy, biorę tylko 2 bo rano i wieczorem inneov a juz chyba mój brzuszek zastrajkuje....powiedz mi czym te drożdże popijasz a może łykasz z posiłkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.