|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
Wczoraj nie wytrzymałam. Wstałam rano i nałożyłam na włosy ściągacz koloru Elgonu.Kiedy robiłam nim pierwszy raz wyszedł rudawy-miedziany brązik...tym razem ponieważ "ultrafiolet" brillance ma rozjaśniacz a miałam to na włosach jakiś czas wcześniej wyszedł jasno rudy marchewkowy ( no ale odrostów nie ruszył
..Straszne to było.. na wątku o castingu loreala nikt mi nie pomógł co do wyboru koloru więc ścieżka...u nas ciemny blond za granica ta sama farba zwie się jasny brąz czyli mi wyjdzie pewnie czarny ciemny brąz( po elgonie trzeba farbowac jaśniejszym preparatem) czyli muszę wziaźć jakiś średni blond.. nie było takiego ale pomyślałam że lepiej miec ciemniejszy odrost od reszty niż jaśniejszy bo wtedy wygląda jak łysina.Wzięłam blond (700) i wyszedł brązik nie za ciemny nie za jasny w tej chwili w sam raz( zobaczymy jak się będzie zmywał..Ale jestem zadowolona i mam nadzieje że teraz uda mi się już włosów nie farbować..ciemniejszy odrost zniosę
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
na zdjeciach jabym miała czerwone
( oczywiscie ze szalałam:P
|
|
#1143 |
|
Raczkowanie
|
A to moje naturalne wlosy, po pozbyciu sie blon pasemek. Czy uwazacie, że są zniszczone?
|
|
|
|
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
mi wygladaja na aldne i zdrowe ale zdjecie troche niewyrazne;P
|
|
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wklej jakąś fotkę fryzurki ślubnej
Ocenimy czy faktycznie wyszły tak tragicznie jak opisujesz. ![]() Cytat:
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
samanta
to nie ja wychodziłam za mąz hah ale sama zdjec sobie nie robiłam (strasznie ich nie lubie)
|
|
#1147 |
|
Raczkowanie
|
dołączam się dziewczyny.. mam piękne czarne włosy a skusiłam się na farbowanie..;/ nigdy więcej.
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1148 |
|
Raczkowanie
|
u mnie 5 listopada minie rok od ostatniego farbowania
|
|
|
|
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny miałam takie długie włosy i jak juz tu pisałam sciełam je do ramion sa takie krótkie
( ale mało tegosciełam je głównie z powodu wypadania. ale teraz wypadaja tak samo co robic
|
|
#1150 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się muszę pochwalić. Podczas ostatniej wizyty u fryzjera pozbyłam się rozjaśnionych końcówek dzięki czemu wreszcie mam naturalny kolor włosów
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1152 |
|
Wtajemniczenie
|
Trochę się pochwaliłam na wyrost
Dziś wyprostowałam ładnie włosy i w świetle dziennym okazało się, że z przodu końcówki jeszcze są jaśniejsze od reszty. Będę musiała poczekać do następnego strzyżenia - wtedy zetnę już wszystko co nie moje.Ale zdjęcie mogę załączyć jak będzie zainteresowanie mimo wszystko
|
|
|
#1153 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie, że interesuje
|
|
|
|
|
#1154 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do wypadania włosów może zajrzyj tutaj : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=225859 Pozdrawiam.
|
|
|
#1155 |
|
Wtajemniczenie
|
W takim razie jak umyję i ułożę jakoś włosy to zapodam fotkę
|
|
|
#1156 |
|
Raczkowanie
|
Ostatnio farbowałam 3,08,2008 ale wczoraj miałam chwile zwątpienia i już trzymałam szamponetke ciemny blond w rękach.
Odrosty nie są super widoczne ,ale im włosy dłuższe tym bardziej je widać . Jeśli będą odrażające to albo zrobie w grudniu pasemka ciemny blond /jasny brąz albo sięgne do szafki po szamponetke
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Mi fryzjerka ostatnio powiedziała że świetnie mi w tym kolorku jaki mam-a mam farbowane
Koleżanka też się zachwycała... niedobre babsztyle ...psują motywację ![]() Ale jestem dzielna. Tydzień temu podcięłam włoski i teraz mam już zupełnie krótkie.. Ale ta fryzurka jest fantastyczna i... szybciej wrócę do naturalek.
|
|
#1158 |
|
Konto usunięte
|
cóż, a u mnie wracanie do naturalnego kolory wcale nie przebiega tak traumatycznie ^^
miałam włosy długości mniej więcej do połowy pleców, farbowane, czarne. Tylko że były bardzo zniszczone i wypadały, a pielęgnacja pochłaniała bardzo dużo czasu i pieniędzy, farbowanie też, bo włosy mi bardzo szybko rosną. Więc postanowiłam, chociaż kosztowało mnie to bardzo wiele, bo zapuszczałam włosy dość długo - ściąć je na krótko i powoli wracać do naturalnego blondu (który swoją drogą jest bardzo ładny, hehe). Poszłam zatem do fryzjerki która ścięła mi kudły, nałożyła dekoloryzator i farbę w odcieniu takiego ciemnego rudawego blondu (z tego względu, że po zdjęciu czarnej farby zostały wściekle pomarańczowe końcówki i trzeba to było czymś pokryć, a zwykłym blondem się nie dało). To było niecały miesiąc temu - teraz farba się mocno sprała, więc kolor jest jaśniejszy, a blond odrosty nie są bardzo widoczne (przy czarnych były i to mnie doprowadzało do białej gorączki). Teraz wystarczy tylko ścinać włosy, póki nie zostanie sam blond, a potem zapuścić od nowa. Polecam ścięcie włosów, bo odrastają już nowe, nieobciążone długością i zdrowe. U mnie powrót do naturalnych długich zajmie jakieś 3 lata, bo szybko rosną. Martwi mnie tylko to, że wciąż wypadają, ale może przestaną, skoro przestałam je osłabiać farbami. |
|
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
Mam ochotę ściąć sobie włosy
Boje się tylko, że źle będą mi się układać po obcięciu.
|
|
#1160 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja miałam od długiego czasu ochotę zafarbować włosy od spodu na czarne i zrobiłam to. Na wakacjach tyle ze szamponetką... Po ok 2-3 tygodniach kolor zaczął blaknąć i postanowiłam zrobic to jeszcze raz... Tyle ze tym razem kupiłam farbę zamiast szamponetki, nawet o tym nie widziałam.. :/ Okazało się jak po ok 3 tygodniach włosy były nadal takiego samego koloru jak po zafarbowaniu i pojawiły się odrosty. Farbowałam na granaową czerń bardzo ładny kolor ale do momentu gdy nie pojawiaja się widoczne odrosty.. :/ A pod koniec sierpnia poszłam przyciąć włosy do fryzjera i dofarbowałam resztę dolnej części włosów na około głowy łącznie z grzywką.. Tak ze dół mam farbowany a górę naturalną... Owszem bardzo ładnie się to prezentuje i wszystkim się podoba... Mi równiez, ale teraz to co farbowałam u fryzjera zaczęło tracić ten czarny kolor i zaczęło się robić tak ciemno brązowe w jakis fiolet wpadające pod światło... A dół z tyłu jaki buył taki jest... I do tego odrosty... I zastanawiam się czy coś z tym można zrobic..? Jakoś usunąć ten kolor czy muszę czekać aż odrosna?
|
|
|
|
|
#1161 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, chyba zetnę się na całkiem krótko
Odrosty mam ciągle coś około czterech centymetrów, już sobie wyobrażam, że śmiesznie będę wyglądała z takimi krótkimi (ostatni raz miałam takiej długości kiedy byłam nimowlakiem ), ale wkurzają mnie te czarne, więc chyba się poświęcę
|
|
#1162 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Mam wielki problem . Moje naturalne włosy to jasny brąz od dziecka miałam takie,ale jakieś dwa lata temu użyłam rozjaśniacza na całe włosy do tego dużo byłam na słońcu i powstał blond z czasem zrobiły się jakieś rudawe i postanowiłam zapuszczać żeby odzyskać mój ciemny kolor. Odrostu miałam bardzo ciemny brąz jakieś 5cm . Ale postanowiłam je zafarbować na brąz i pomyslałam że jak włosy zaczną rosnąć to odrosty nie będa aż tak widoczne ,bo mają też ciemny kolor. Zrobiłam to mam bardzo ciemny brąz pofarbowane ,ale odrosty są koloru... blond!! :O jakieś 2cm jasny blond :O jestem załamana ,jak to mogło się stać? Przecież wcześniej miałam ciemne odrosty tak jak moje naturalne włosy które miałam od dziecka ,a teraz .. jasny blond rosną ![]() Teraz pomysleć jak to będzie wyglądac ;( ech... może są jakieś sposoby ,jakieś zioła,tabletki czy coś?
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Wtajemniczenie
|
Na moim przykładnie mogę ci powiedzieć że ci się wydaje że to inny kolor..Ja zawsze byłam święcie przekonana że mam ciemne włosy( urodziłam się z czarnymi).Kiedy chciałam wrócić do naturalnych wszystkie brązy były za ciemne..odrost wydawał się szary dużo jaśniejszy.. w końcu usunęłam ciemną farbę elgonem i zafarbowałam na blond 700 z castinga ( po elgonie trzeba zafarbować o ton jaśniejszy niż się chce mieć). Nikt mi w tej chwili nie powie że to co mam na głowie to jest blond, włosy są ciemne ale nie za ciemne.
|
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jako dziecko miałam prawie czarne ... Czyli masz na myśli,że wydawało mi się wtedy że miałam ciemny odrost a w rzeczywistości moje naturalne to jasne?
Myslałam ,że może moje odrosty wydają mi się przy tych farbowanych takie jasne ,ale nawet na zdjęciu są bardzo jasne . |
|
|
|
|
#1165 |
|
Wtajemniczenie
|
Nancy, mnie się wydaje, że to takie złudzenie - przy rozjaśnionych włosach niemal każde odrosty wydają się superciemne, a przy ciemnym brązie, czyli prawie czarnych włosach odrosty wydają się z kolei jasne.
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Krótkie fryzurki są super-funkcjonalne..Bo wysychają w pół godziny i zawsze się dobre układają. A Tobie mogę tylko życzyć odwagi bo jak nie obetniesz to nie dowiesz się jak to jest gdy ma się krótkie włoski Cytat:
Prawda!!!! Jak farbowałam na blond to moje wydawały się ciemne (mam ciemny blond) a jak na brąz to suuper jasne! Ale to tylko takie wrażenie!
|
|
|
#1167 |
|
Konto usunięte
|
Melduję, że poraz kolejny bohatersko oparłam się pokusie. Loreal wprowadziło jakieś nowe beże... tak mnie ściskało, że chyba przestanę wogóle wchodzić do drogerii
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Konto usunięte
|
Też ciężko staram się dojść do swojego naturalnego koloru, coraz częściej mnie kusi by zafarbować, ale jakoś się trzymam, mam 7 cm odrosty, nie wygląda to za dobrze, może jeszcze kilka miesięcy poczekam i zetnę włoski tak by mieć tylko swój naturalny kolorek. Trzymam za wszystkie wizażanki wracające do naturalnego koloru
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Przyczajenie
|
Ja już prawie wróciłam do swojego naturalnego koloru.Niestety okazało się że jestem prawie siwa gdzieniegdzie tylko widać pasma jasnego brązu.Czuję się jak staruszka a mam 36 lat .Zaczynam poważnie zastanawiać nad balejażem.Może wtedy nie będzie widać tej siwizny.Narazie jeszcze się trzymam i nie farbuję .
|
|
|
|
|
#1170 |
|
Zadomowienie
|
Hmm może faktycznie mi sie wydaje ,no ale pozostało czekac i zoabczymy jaki to kolor :P No najwyżej jak będa bardzo się różnić będe nosić materiałową opaskę heh
Będę pisac tu jak idzie zapuszczanie . Zmierzyłam dzisiaj dokładnie (13.10.08) i są prawie 2cm odrostów. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

..Straszne to było.. na wątku o castingu loreala nikt mi nie pomógł co do wyboru koloru więc ścieżka...u nas ciemny blond za granica ta sama farba zwie się jasny brąz czyli mi wyjdzie pewnie czarny ciemny brąz( po elgonie trzeba farbowac jaśniejszym preparatem) czyli muszę wziaźć jakiś średni blond.. nie było takiego ale pomyślałam że lepiej miec ciemniejszy odrost od reszty niż jaśniejszy bo wtedy wygląda jak łysina.Wzięłam blond (700) i wyszedł brązik nie za ciemny nie za jasny w tej chwili w sam raz( zobaczymy jak się będzie zmywał..Ale jestem zadowolona i mam nadzieje że teraz uda mi się już włosów nie farbować..ciemniejszy odrost zniosę

( oczywiscie
ze szalałam:P

Dziś wyprostowałam ładnie włosy i w świetle dziennym okazało się, że z przodu końcówki jeszcze są jaśniejsze od reszty. Będę musiała poczekać do następnego strzyżenia - wtedy zetnę już wszystko co nie moje.

jakieś 2cm jasny blond :O jestem załamana ,jak to mogło się stać? Przecież wcześniej miałam ciemne odrosty tak jak moje naturalne włosy które miałam od dziecka ,a teraz .. jasny blond rosną