|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść - część III
Cześć dziewczyny!
![]() Przepraszam, że tak rzadko piszę, ale mało siedzę przy komputerze, dużo wychodzę z domku, o jedzeniu to nie pamiętam kiedy ostatni raz myślałam. ;] Ostatnio zapuściłam żurawia w lusterko stojąc sobie roznegliżowana i wyglądam po przytyciu jak kobieta, a nie jak wieszak. ;D I stwierdzam, że człowiek, który nie odmawia sobie niczego, ma trochę tłuszczu (mam tak fajnie teraz na udach i biodrach, na brzuszku też ^^), nie przejmuje się tym co je - ma dużo siły na wszystko i jest wesoły. ![]() Dlatego macie kopa w tyłki i jedzcie, kurczę, to nie boli! ![]() Z tego da się wyjść. Orzeszku, jesteś w Krk? Jest sporo miejsc, gdzie można tanio zjeść i nie musi to być od razu fast-food czy jedna akademicka stołówka znana ze swej parszywości. ;] A wiadomo, że zrobić coś samej wychodzi i tak taniej. Ostatnio ze współlokatorką machnęłyśmy gar spaghetti - 6 sporych obiadów każdy za 4 zł. ;] I było to z dobrych produktów. ![]() Enex, współczuję Ci tego chamstwa ze strony kolegów. :/ Ja tam bym Cię chciała jako koleżankę mą, taka jesteś fajna dziewczyna! Nie podłamuj się! ![]() Ayu, witaj! Dobrze, że masz wsparcie swego chłopaka, dobrze że Cię wyprowadził z tej paskudnej sekty. Dużą masz niedowagę? ![]() Niusia, tyć, tyć. Warto. ![]() Hypnotic, ojej idź koniecznie do lekarza. ![]() ![]()
I can ride my bike with no handlebars ![]() Edytowane przez monochrome Czas edycji: 2008-10-12 o 19:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4472 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kurczę. mam nadzieję, że kiedyś też tak będę myślała. kop w tyłek by się przydał i to porządny. żeby ten lęk przed przytyciem sobie poszedł precz. huśtawki, depresje też.
![]() ![]() |
![]() |
#4473 |
Zadomowienie
|
Joanelle: nie, nie byłam u psychologa. Jakiś uraz mam, nie chcę tam iśc, boję się. Sama nie wiem. A jesli chodzi o anoreksję, to mam tak, że jem malutko przez kilka dni, czuję się silna, prefekcyjna, czysta, lepsza, a potem taki straszny, ciężki głód, jakoś z nim walczę, a za kilka dni napad nie do powstrzymania. No i wtedy czuję się zupełnie na odwrót, słąba, brzydka, nic nie warta.
monochrome: jakieś 2-3 kilogramy niedowagi, przy wzroście 157 ważę jakieś 45 kilogramów. Nie do końca ufam swojej wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4474 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to, co dzieje się później z organizmem i psychiką.. nie jest tego warte. niusia nie chudnij, proszę. to nie doprowadzi do niczego dobrego.
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() spróbuj się przełamać. psycholog może naprawdę pomóc. na początku miałam jakąś idiotkę. potem trafiłam kobietę tak fantastyczną, że pędziłam do niej jak na skrzydłach. dawała mi niesamowicie dużo sił i motywacji do zdrowienia. wyjechała. znalazłam inną. beznadziejną. niedawno zmieniłam i znów uwierzyłam w to, że psycholog coś daje. dopiero 2 terapie, ale po każdej jest mi jakoś tak.. lepiej. nie bój się. zrób ten pierwszy krok, spróbuj chociaż ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4476 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Naprawdę cieszę się, że dałam się namówic chłopakowi na napisanie w tym temacie ![]() A tak zupełnie, zupełnie odbiegnę od dyskusji: jaki polecacie balsam ujędrniający? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mojej koleżance chłopak powiedzial ze byłby z nią gdyby nie była taka chuda. Ale, wiesz co? Ja chciałabym byc taka chuda jak ona. I ona sama chciałaby przytyc, chociaż nie wystają jej tak kości, bo jest poprostu taka z natury. I coś widocznie dlatego ze mną jest nie tak. ale to i tak do Ciebie nie dotrze, bo zrobisz co będziesz chciała. Monochrome strasznie się cieszę, że u Ciebie tak się układa wszystko ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4478 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tydzień temu miałam biust i kształty..a teraz jestem jak wieszak Sama tego nie rozumiem. Nie chce zebyście myslały że to co pisze to coś wymyślonego...a można tak pomyslec wnioskując po zmiennym charakterze moich postów. Jestem chyba zbyt emocjonalna, nadwrażliwą osobą..kieruje sie uczuciami i mówię o tym co odczuwam..dlatego to jest takie zmienne. Poza tym sformuowanie "byłbym z toba jeśli byś nie była taka chuda.." mówi samo za siebie ze chłopak jest nic nie warty...dzieciak po prostu.nic dziwnego. Bo mi na gorze kosci wystają a nóg i tak nie mam tak szczupłych jakbym chciała..chociaż dzisiaj jak ubrałam obcasy i krótką spódniczkę to słyszałam komentarze ze mam ładne nogi jakieś gwizdniecia itd. niech wreszcie przyjdzie siła zebbym to zrozumiała.że nie musze sie juz odchudzac ze wystarczy..że to jak wygądam jest juz na granicy dobrego smaku... To koszmar po prostu... Rodzice mówia ze mam przytyć chociaz 2 kilo.a tata "co z ciebie za dziewczyna..żadna..jak ty wyglądasz" - on lubi jak sa pełne kształty i mnie to dobija..ale czasem tez mówi ze wygladam ładnie i w ogóle super...to samo mama.. wiec jestem rozdarta..nie wiem...nie wiem co myślec..jak oni to widzą ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Też jestem tak emocjalna i ciągle piszę tu coś innego, więc rozumiem. Skoro słyszałaś, że masz ładne nogi to może wkońcu trzeba w to uwierzyc? Jak widzę powinnaś popracowac sporo nad samoakceptacją, a figurę zostawic w spokoju ![]()
![]() |
#4480 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Boże, przecież postanowiłam sobie, że przytyje... Ale ja po prostu nie mogę widzieć wyższej liczby na wadze.. To jest chore.. Nawet chciałabym mieć trochę więcej ciała, mieć jakiś tyłek czy coś, ale nie przyjmuje do wiadomości tego, że mogę więcej ważyć. Nie potrafie przekroczyć tego progu... To jest chore ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4481 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiem jakie są tego konsekwencje i wcale nie będe wyglądac wtedy ładniej. ale do jasnej ch. dlaczego ja nadal to robie?? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 |
Wtajemniczenie
|
Monochrome kurczę, no
![]() ![]() Ech. U mnie porażkowo. Mama dziś kazała mi sie zważyć no i schudłam. Zawiodła się na mnie. Mówiła, że przewidziała tą sytuacje i ma do mnie żal, że jej sama nie powiedziałam. Nie obyło się oczywiście bez sprzeczki. Musiałam obiecać, że przytyję, ale źle mi z tym. Chociaż wiem, że to będzie dla mnie dobre. Tylko nawet nie wiem, czy przechodzić na P. Boje się tego trochę. Podobno wyglądam źle i potwornie chudo. Tylko ja tego nie widzę. Ja nie wiem jak to zrobię, żeby przytyć. Mam blokadę wewnętrzną. Cały czas mam zakodowane, że nie mogę przybrać na wadze. No i apetyt też zerowy. Kurcze będzie trudno, bo waga cały czas w dół. Bmi około 15. Tylko ja nie widzę tej chudości. Mam wrażenie, że poleciało mi tylko z biustu (którego i tak nie miałam), a przybędzie na pewno w udach. Tego sie boję. Dobrze mi z tą sylwetką, którą mam teraz. Ach, ogarnij się dziewczyno, ogarnij... Nie rób sobie krzywdy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4483 |
Zakorzenienie
|
Nie mam dzisiaj nastroju no jak sobie pomyśle o przyszłym tygodniu to szlag mnie trafi, więc Was jutro poczytam...
właśnie ściągnełam maseczkę z twarzy i doszłam do wniosku, że lepiej wyglądałam jak ją miałam na twarzy ![]() ![]() Ale to nic jutro terapia - ciekawe co mi na teście wyszło ![]() A teraz niech mi ktoś da naładowany pistolet bym mogła sobie w łeb z tej radości strzelic... Ale zanim sobie strzele w łeb to mam straszną ochotę zalać się w trupa... bosh jakie to wszystko jest do dupy ;/
![]() |
#4484 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze, to strasznie mało ![]() ![]() ![]() Ja tez nie zawsze widze, że wcale nie jestem gruba. Dzisiaj oglądałam zdjęcia klasowe i wyszłam na nich ładnie, całkiem szczupło na tle innych dziewczyn. Nie mam ostatnio czasu ćwiczyć, w diecie wpadki dość spore, ale dzisiaj nie wydziwiałam i zjadłam z rodzicami KFC grandera, a nie jak jakiś alien sałatke. Coś też mi się od życia należy ![]() Nie ważę się tak jakoś szczególnie często, tylko wtedy, jak mi się przypomni, ale waga baaaaaaardzo powoli leci w dół, pewnie przez te wpadki, ale leci. Nie planuję posiłków, staram się jeść to na co w danej chwili mam ochotę i jest w miarę dietetyczne, tylko śniadania przygotowuję dzień wcześniej. Napady takie jak na początku września już długo u mnie nie zawitały, jakieś dwa tygodnie. Wpadka z orzeszkami wprawdzie była, ale żołądka mi nie rozrywało. Dzisiaj ten grander. Ale wróciłam i zjadłam na kolację małą porcję twarogu i jest dobrze. Taki nastrój jak dzisiaj mógłby zostać, chociaż wkurza mnie to, że we wszystkich spodniach dobrych w pasie uda są zdecydowanie zbyt opięte :/ ale będę nad tym pracowac od przyszłego tygodnia, teraz mam ten tydzień strasznie zawalony. Monochrome- gratuluję, podziwiam i zazdroszczę takiego obrotu spraw i pozytywnego nastroju ![]()
![]() |
#4485 |
Raczkowanie
|
Jestem pozornie szczęśliwa tylko wtedy, gdy czuje się chuda... dobija mnie już to. A zazwyczaj czuje się chuda gdy nic nie jem. Zjadam pół śliwki i już jakies czarne myśli.
![]() Maggie_90 "Nie ważę się tak jakoś szczególnie często, tylko wtedy, jak mi się przypomni, ale waga baaaaaaardzo powoli leci w dół, pewnie przez te wpadki, ale leci. Nie planuję posiłków, staram się jeść to na co w danej chwili mam ochotę i jest w miarę dietetyczne, tylko śniadania przygotowuję dzień wcześniej. Napady takie jak na początku września już długo u mnie nie zawitały, jakieś dwa tygodnie." Ojj też bym tak chciała nie myśleć tyle o jedzeniu, jeść to na co mam ochotę, nie ważyć się codziennie. Dobrze, że przynajmniej Ty tak umiesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() p.s. napiszesz mi wymiary na pw?
![]() ![]() |
![]() |
#4487 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#4488 |
Raczkowanie
|
Gorzej niż źle. Dość takiego życia.
Znowu jakies myśli samobójcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4489 |
Wtajemniczenie
|
Kochana, co się stało?
![]() To jest chore, ta cała szopka wokół dbałości o figurę, odchudzania... Robiłam dzisiaj porządki w szafie z racji dużych zakupów, odpuściłam sobie, nie będe czekać z kupnem ciuchów aż schudnę, bo to się bedzie ciągnąć w nieskończoność. I co najśmieszniejsze- w tych nowych się sobie podobam, wyglądam szczupło, natomiast w części tych starych wyglądam jakby były po młodszej siostrze, grubo. Nie można mieć takiej samej figury przez całe życie. Nawet wystające obojczyki nie zmienią tego, że noszę rozmiar M, bo mam taką budowę i to trzeba zaakceptować- pewnych rzeczy się nie zmieni... I jeszcze z czegoś sobie zdałam sprawę. Nie jem słodyczy, ale jak było to ostatnim razem to odliczałam każdy dzień, teraz się już pogubiłam, nawet nigdzie nie zapisałam pierwszego dnia, raz musiałam zacząć od nowa, bo po prostu zapomniałam... Jest tak jakoś bardziej... Na luzie. To jest fajne. Naprawdę. wszystkim Wam życzę takiego wyluzowania.
![]() |
#4490 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Izuś , zlituj sie, po co Ci wymiary Hypnoric? Podobały Ci sie moje zdjęcia, które Ci wysyłałam? Ponoc wyglądałam orkopnie, w tej chwili wyglądasz tak samo. Pewnie miesiączki tez nie masz. Iza, nie maruj sobie zycia. Czemu to wrócił9o cholerstwo? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4491 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4493 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jestem na tym forum dopiero od wczoraj, wytłumaczcie mi co to są za tajemnicze literki R,U,P? ^^
Dzisiaj jadłam normalnie w miarę (tzn, musli z mlekiem na śniadanie, jakis obważanek, pomarańcza, zupa warzywowa), ale naprawdę dobrze mi z ta figura, którą mam teraz, a myślę, że jeszcze lepiej będzie jak schudnę do 43 kilogramów ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4494 |
Zakorzenienie
|
P - przytycie u - utrzymanie r - redukcja
Aloha my się jeszcze nie znamy ![]() ![]()
![]() |
#4495 |
Zadomowienie
|
Miło mi
![]() Boże, nie sądziłam, że wyjście z pro-any będzie aż tak ciężkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4496 |
Zakorzenienie
|
eee... pro any??
![]()
![]() |
#4497 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4498 |
Zakorzenienie
|
Matko kochana
![]() ![]()
![]() |
#4499 |
Zadomowienie
|
Cieszę się. Aż się dziwię, że nie znudzi mu się ciagłe tłumaczenie, że to źle i przekonywanie. Bardzo mnie wspiera, chociaż wywinęłam mu dwa razy numer z potajemnym blogiem i pro-anowaniem...
Ja sam bym ze sobą nie chciała dłużej byc. Anioł a nie chłopak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4500 |
Wtajemniczenie
|
Źle, źle, źle i jeszcze raz źle. Wielka awantura, histeria płacz. No i nienawidzę siebie, again!
Teraz już nie mam wyboru. Pozostaje mi tylko P. Jeśli nie przytyję zabiorą mi wszystko. Już nie mogę chodzić na tenisa i w-f. W sumie dla mojego dobra. Tak właściwie to nawet nie mam im tego za złe. No bo niby chcą dobrze, nawet jeśli nie zawsze wiedzą jak się za to zabrać. Nawet jeśli przy okazji ranią, to ja też potrafię w emocjach powiedzieć coś czego nie chcę. No, ale tak czy siak to już postanowione, że będę znowu chodzić na kontrolę do szpitala, mama będzie mi patrzeć na ręce i pilnować tego co jem, a ja póki co wywalczyłam to, że mogę się spotykać ze znajomymi (no gdyby mi to odebrano to chyba bym sie już do końca pogrążyła.) Boje się przytyć, ale wiem, że muszę. Innego wyboru już nie mam. Dzisiaj miałam też wielkie wyrzuty sumienia, bo zjadłam całe 1200 kcal. Nie wiem jak ja tego dokonam, że przytyję, ale trzeba wierzyć w cuda. Może sprawię, by niemożliwe stało się realnym. Spójrzmy na to w innej perspektywie. Jeśli tego dokonam to znaczy, że jestem silna i COŚ mi wychodzi. Czyli, że nie jestem, aż tak beznadziejna. Chyba będę się trzymać tej wersji. Na nic innego mnie już nie stać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.