Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-13, 19:41   #871
Cestia
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez poissonivy Pokaż wiadomość
Jeśli Ciebie uraziłam wypowiedzią o opiekunkach, to przepraszam.
Nie uraziłaś Doskonale wiem, że są takie niańki o jakich pisałaś

Cytat:
Napisane przez ver_ona
a też miałam praktyki (skończyłam fizjoterapię) i widziałam co się dzieje w takich placówkach. Moim zdaniem nic złego się tam nie działo. Prawdę mówiąć w przedszkolach jest tak samo jak w żłobkach więc co do przedszkola też nie puszczać?
Sorry Weroniko, ale jak się ma fizjoterapia do zdrowych maluszków w żłobkach?

Jeśli chodzi o przedszkola to też bywałam i mam całkiem inne zdanie o nich Poza tym tak jak pisze Judi, przedszkolaki opowiedzą wszystko.

Cytat:
Napisane przez Sosnowa
Cestia, Kasiulka, a co takiego widziałyście? jestem ciekawa szczegółów, muszę myśleć o sprawie.. (szczerze mówiąc mnie by najbardziej ta niepewność zjadała..)
Mnie zraziło podejście opiekunek. Dzieci tam były traktowane jak zło konieczne. Do płaczących dzieci leciały teksty w stylu "i czego ryczysz", "zamknij się wreszcie", albo typowa znieczulica w stylu - niech się wypłacze. Dzieciaki obowiązkowo sadzane na nocnikach (wszystkie, lub prawie wszystkie w jednym czasie... one chyba za przeproszeniem miały srać na komendę). Faworyzowanie niektórych dzieci (rodzice prezenty przynosili). Pieluchy (z kupą) zmieniały kiedy im się podobało. Dużo by pisać. Może ja źle trafiłam akurat, ale to nie był jeden żłobek więc...

Judi dzięki
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 19:50   #872
ver_ona
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Nie uraziłaś Doskonale wiem, że są takie niańki o jakich pisałaś

Sorry Weroniko, ale jak się ma fizjoterapia do zdrowych maluszków w żłobkach?

Jeśli chodzi o przedszkola to też bywałam i mam całkiem inne zdanie o nich Poza tym tak jak pisze Judi, przedszkolaki opowiedzą wszystko.

Mnie zraziło podejście opiekunek. Dzieci tam były traktowane jak zło konieczne. Do płaczących dzieci leciały teksty w stylu "i czego ryczysz", "zamknij się wreszcie", albo typowa znieczulica w stylu - niech się wypłacze. Dzieciaki obowiązkowo sadzane na nocnikach (wszystkie, lub prawie wszystkie w jednym czasie... one chyba za przeproszeniem miały srać na komendę). Faworyzowanie niektórych dzieci (rodzice prezenty przynosili). Pieluchy (z kupą) zmieniały kiedy im się podobało. Dużo by pisać. Może ja źle trafiłam akurat, ale to nie był jeden żłobek więc...

Judi dzięki
To się ma, że u nas są żłobki do których chodzą zdrowe i chore dzieci, więc są tam zajęcia rehabilitacyjne dla nich, pozatym zdrowe też się masuje itp..
Stary 2008-10-13, 19:51   #873
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
ale chcecie spacerówkę ściągnąć tak? na jakim etapie jesteście to zobaczę w moją instrukcję.
nie wiemy co wcisnąć po odpięciu wszystkich nap
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 19:54   #874
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
bardzo dobry pomysl bo jak sie ma talent i cierpliwosc to daje taka umiejetnosc niezly pieniadz
cierpliwosc mam a talent hmm...to sie okaze
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Leoncia trzymam kciuki za Lili u doktorki Niech wszystko będzie dobrze!
Kasiuniu u lekarza wszystko dobrze...na te zielone kupki narazie dala mi priobiotyk Lakcid i przez jakis czas kazala mi zamiast herbatek dawac wodeprzegotowana z cukrem....Dzieki kochana za kciuki
Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
Kasiulko mi się zdaje, że dobrze by Ci było w takiej grzywce jak na 1szym zdj, a kolor średni blond (podobny do tych z ostatnich 2) z uwagi na kolor brwi.
jestem takiego samego zdania

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Dzięki Anisiu

wersta fajowy chopperek Moje klimaty to co prawda ścigacze, ale chopery też mi się podobają. Zresztą ogólnie motorki to super sprawa

to nadalabys sie jezeli chodzi o zainteresowanie motorami z moim mezem

Cytat:
Napisane przez Sosnowa Pokaż wiadomość
Baby... Jak się miewają wasze cycole? Bo ja dziś się przyglądałam sobie i mam bardzo niefajne spostrzeżenia. Kiedys były mała, ale takie fajnutkie-jędrniutkie. A teraz mam dowód, że małe tez może wisieć

..
jednym slowem masakra
Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość
jakas mało asertywna jestem
ja tez mam z tym problem....

a w ogole jakis humor mam do dupy....Nie radze sobie z mężem
i w ogole ryczec mi sie chce

zmykam spac...

dobranoc kochane kobietki
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 20:06   #875
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
nie wiemy co wcisnąć po odpięciu wszystkich nap
Wiesz co, sprawdziłam instrukcję i tu nie ma nic więcej napisane. Odpinasz napy, wysuwasz z prowadnic budkę i nic więcej nie ma. Nie pamiętam raczej, żeby trzeba było coś jeszcze wciskać, no ale ja nie zakłałam jeszcze spacerówki więc niestety nie wiem dokładniej co tam może byc.
Stary 2008-10-13, 20:06   #876
taka sobie
Zakorzenienie

Cestia sliczne ciuszki!!!!!!! a to nowe czy uzywane kupowałas?

ja do pracy wracam 3 grudnia, tak mi sie konczy macierzynski + wypoczynkowy mała zostaje z moją mamą, mieszkamy w jednym domu wiec nie bedzie problemu. A moja mama jest od kwietnia na wczesniejszej emeryturze wiec mi sie udało. Nie chciałam brac urlopu wychowawczego, mam ten komfort ze mam z kim dziecko zostawic wiec sie nie martwie, ale gdybym nie miała to oddałabym do żłobka, jakos bardziej ufam tym instytucją niz opiekunką. A na wychowawczy nie chce iść z tego względu ze juz teraz brakuje mi kontaktu z ludzmi, mam wrazenie ze sie uwsteczniam

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 20:13   #877
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Wiesz co, sprawdziłam instrukcję i tu nie ma nic więcej napisane. Odpinasz napy, wysuwasz z prowadnic budkę i nic więcej nie ma. Nie pamiętam raczej, żeby trzeba było coś jeszcze wciskać, no ale ja nie zakłałam jeszcze spacerówki więc niestety nie wiem dokładniej co tam może byc.
dzięki okazało się, że nie dostaliśmy niektórych części.. musimy jechać jutro i reklamować..
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 20:58   #878
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

wrocilam od lekarza w srodku cycus glancus mucha nie chucha, jest git a lekarz pytal kiedy nastepne dziecko, bo widac po mnie jakbym wcale nie rodzila

w kazdym razie wszystko wrocilo na swoje miejsce i pieknie pogojonam rozwalil mnie tekstem bo prosze go o delikatnosc, a ze zazwyczaj srednio delikatny jest to mowi do mnie, ze przewidzial moje mysli i przygotowal wziernik dla dziewic faktycznie bylo komfortowo, susza w srodku przez laktacje, kazal kupic jakis zel nawilzajacy bo moge sie obetrzec jak zaczne z mezem szalec a od obtarcia do nadzerki daleko nie jest

Wzielam tabletki anty dla karmiacych matek no i sie bije z myslami czy brac czy nie.. ktora z was bierze i moze mi o nich cos powiedziec??

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 21:20   #879
taka sobie
Zakorzenienie

Anisia ja juz nawet wykupiłam ale nie biore, póki co a jakie masz? i jak masz zacząć? musisz czekac na okres czy nie?

skakanka od 01.03....
Stary 2008-10-13, 21:26   #880
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisia ja juz nawet wykupiłam ale nie biore, póki co a jakie masz? i jak masz zacząć? musisz czekac na okres czy nie?
cerrazette czy jakos tak.. kazal lykac od razu bez przerw.. no ale mam mieszane uczucia.. jakos tak nie przywyklam do brania tabsow bez mozliwosci zaobserwowania swojego cyklu, a okresu nie mam i lekarz powiedzial ze sadzac po mojej sluzowce w srodku szybko nie nadejdzie

wiecie co, Piotrus od 3 dni podczas kąpieli strasznie płacze, a zawsze uwielbiał się kąpać i chlapał nóżkami, uśmiechał sie do nas, nawet nie zająkał się jak mu myłam głowę... nie wiem czy to efekt skoku rozwojowego, bo larmo konczy sie w momencie wyjecia go z wody i opatuleniem recznikiem na przewijaku, wtedy automatycznie wchodzi na dziub usmiech i mozna przy nim robic i robic do momentu wlozenia mu w nosek fridy i wciagania katarku..

It is what it is

Stary 2008-10-13, 21:29   #881
taka sobie
Zakorzenienie

ja mam te same, ale jakos nie wiem na co czekam, moze sie zmobilizujemy i razem wezmiemy

a moze sie czegos przestraszył w trakcie kąpania? i przywołuje Cie do porzadku Anisiu droga, przestan wszystko zwalać na skoki rozwojowe

skakanka od 01.03....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 21:35   #882
maladT
Zakorzenienie

a my mamy albo akcję zęby albo skok albo 2 w 1....

Wiki szaleje jak dzika i ogólnie to czasem mam jej dosc... jak wyje to jeszcze sie wygina i jej ciało przybiera kształt litery c... czasem mysle że się złamie w pół. Dzis masowałam jej dziąsła to była cisza potem ryk dalej... jutro kupuję szczoteczkę na dziąsła i masc.. kurde kończą się kolki to zęby zaczynają

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 21:40   #883
taka sobie
Zakorzenienie

a ja dzis o Tobie myślałam masz jeszcze taki nawał pokarmu? bo mi juz powoli zanika...czasem nachodzą mnie mysli ze małą głodzę

skakanka od 01.03....
Stary 2008-10-13, 21:41   #884
ver_ona
Zakorzenienie

No i kupiłam krzesełko, jednak to co wydawało się trwalsze: http://www.allegro.pl:80/show_item.php?item=458179911

Do do tabletek to ja na razie nie będę brała, bo ochoty na sex to raczej nie mam. Po ostatnich próbach, niestety dalej mnie coś pobolewa w środku, nie szew więc nie wiem co...nawet zakupiłam żel durexowy co by nie było tak strasznie...ale niestety przyjemnie nie było
Stary 2008-10-13, 21:44   #885
maladT
Zakorzenienie

Taka sobie o mnie myslałas???

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-10-13, 21:46   #886
taka sobie
Zakorzenienie

o Tobie MaladT zrobiłam cytuj ale nie wiem czemu nie ma. Jak tam pokarm? nadal sciągasz czy mała juz pije z piersi?

skakanka od 01.03....
Stary 2008-10-13, 21:56   #887
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Beatko, probuje znalezc winowajce, nie mam za bardzo argumentow ktore moglyby przemawiac ze sie czegos wystraszyl, poza tym jest bardziej marudny od wczoraj, nie wiem... moze meczy go jeszcze ten katar.. mam nadzieje ze zadne chorobsko go nie lamie, chociaz nie powinno, bo z nim jest tak, lezy w bujaczku, wierzga tak mocno nogami ze jeszcze chwila a odleci a po chwili jest taki placz ze nic nie jest w stanie go uspokoic, dopiero jak go przytule do piersi i zaczne zalowac to sie uspokaja i slimta mi jeszcze w klate

Jutro pojde wykupic tableciory i jak co to mozemy sie spiknac i bedziemy brac razem, a ty juz okresujesz?? czy krwawa merry cie jeszcze nie dopadla ( a tak bajdełej to bym sie napila dobrej krwawej merry)

It is what it is

Stary 2008-10-13, 21:57   #888
maladT
Zakorzenienie

nadal ściągam ale powoli wprowadzam sztuczne tj od piątku mieszam w proporcji 1/4 sztucznego a reszta mojego... młoda zadowolona wypija 180ml na raz normalnie dziecko ma chyba w brzuchu tylko żołądek skoro tak żre... ja odciągam już tylko 6 razy dziennie po 200ml i czesc je Wiki a czesc zamrazam... cycki są nadal duze jak melony tylko czemu takie zwisy... juz chodze tylko z wkładkami laktacyjnymi które rzadko przeciekaja... nieraz są suche nawet przez 1,5dnia, także mleko mi nie ucieka

kurde moja młoda sobie zasneła na 30minut i teraz fika u mnie w łozku... normalnie kiedys zasypiała jak tylko przyłozyła głowe do mojej poduszki a dzis niet... nie podoba mi sie to... znowu cała noc z nią u mnie??

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-10-13, 22:02   #889
maladT
Zakorzenienie

takze jestem zywym dowodem na to ze ksiazki kłamia bo gdzies czyrałam ze odciagajac mozna miec laktacje tylko 6 tygodni... a ja smigam juz ponad 3 miesiace i jest git... czasem mamm nawet przerwy 6h i nadal mleko jest... a sztuczne wprowadzam powoli bo chce by mala sie przyzwyczajala bo nie znam dnia ani godziny gdy mleczarnia zacznie strajkowac

Oliwka 07.02.2015
Stary 2008-10-13, 22:09   #890
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

młody padł o 21.00, maz tak samo... i chrapie tak pieronsko ze go slysze 2 pokoje dalej.. a ja siedze, wizazuje, jem kolacje i zaraz se moj serial wlacze bo spac to mi sie nie chce choc 3 karmienia nocne beda na bank

Malad, mysle ze niektore ksiazki klamia, dobrze odciagasz pokarm wiec sie on produkuje nie ma reguly ze laktacja zanika po 6 tyg

It is what it is

Stary 2008-10-13, 22:16   #891
ver_ona
Zakorzenienie

Mala normalnie Cię podziwiam za wytrwałość,ja bym już pewnie dawno wymiękła odci agając tyle pokarm. Dostawiałaś małą w między czasie, czy już nie próbujesz?
Stary 2008-10-13, 22:35   #892
taka sobie
Zakorzenienie

Anisia ja nie mam okresu, miałam jakies dziwne krwawienie ale to raczej było jeszcze z macicy, juz nawet zapomniałam jakie miałam przeboje po cc no na krwawą merry to aczej pójść nie mozemy ale na soczek jak najbardziej moze sie kiedys spotkamy , np w Forum? ja z moją juz śmigam na zakupy i grzecznie czeka az matka se po sklepach polata wiec nie byłoby problema

MaladT rzezczywiscie masz zacięcie, ja chyba tez bym skapitulowała

a teraz do Kasiulki przez Ciebie babo jedna uzalezniłam sie od allegro tylko piszesz i piszesz o tym allegro i smaka robisz znowu wydałam kase a tak powaznie to spokojnej nocki

skakanka od 01.03....
Stary 2008-10-13, 22:56   #893
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

witam pewnie już śpicie a ja dopiero teraz was nadrobiłam

Anisia ja też mam chyba te same tabletki ale jeszcze na recepcie nie zdążyłam jeszcze wykupić jakoś mi się z tym nie śpieszy bo też nie bardzo mi się śpieszy do seksowania się jeszcze mi to nie sprawia frajdy nie wiem czemu ale niby mam wszystko zagojone ale jak dotykam tam gdzie miałam szyte to mnie to jeszcze boli i oczywiście przeszkadza podczas stosunku

Muszę przyznać że naprawdę to jest zaraźliwe to buszowanie po allegro też zaczynam coraz częściej tam zaglądać ostatnio tam zakupiłam i dziś dostałam podgrzewacz samochodowy na butelki i słoiki i parę grzechotek termometr
Jeżeli chodzi o ciuszki to ja wolę jakoś w sklepie zobaczyć na żywo ewentualnie przymierzyć bo te rozmiary są różne

dobra zmykam idę już spać życzę dobrej nocki wszystkim
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 23:05   #894
Sosnowa
Zakorzenienie

Mała - ściemniaro widzę Cię Co u Was?

Edytowane przez Sosnowa
Czas edycji: 2008-10-13 o 23:30
Sosnowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 23:09   #895
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Anisia ja nie mam okresu, miałam jakies dziwne krwawienie ale to raczej było jeszcze z macicy, juz nawet zapomniałam jakie miałam przeboje po cc no na krwawą merry to aczej pójść nie mozemy ale na soczek jak najbardziej moze sie kiedys spotkamy , np w Forum? ja z moją juz śmigam na zakupy i grzecznie czeka az matka se po sklepach polata wiec nie byłoby problema

MaladT rzezczywiscie masz zacięcie, ja chyba tez bym skapitulowała

a teraz do Kasiulki przez Ciebie babo jedna uzalezniłam sie od allegro tylko piszesz i piszesz o tym allegro i smaka robisz znowu wydałam kase a tak powaznie to spokojnej nocki
Beatko, ja jestem za Piotrus tez lubi centra handlowe, szczegolnie jak go nosze i moze obserwowac sie mozemy kiedys umowic, ja jestem jak najbardziej za

moze jeszcze Rusałka dołączy?

It is what it is

Stary 2008-10-13, 23:12   #896
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez kristi75 Pokaż wiadomość
witam pewnie już śpicie a ja dopiero teraz was nadrobiłam

Anisia ja też mam chyba te same tabletki ale jeszcze na recepcie nie zdążyłam jeszcze wykupić jakoś mi się z tym nie śpieszy bo też nie bardzo mi się śpieszy do seksowania się jeszcze mi to nie sprawia frajdy nie wiem czemu ale niby mam wszystko zagojone ale jak dotykam tam gdzie miałam szyte to mnie to jeszcze boli i oczywiście przeszkadza podczas stosunku

Muszę przyznać że naprawdę to jest zaraźliwe to buszowanie po allegro też zaczynam coraz częściej tam zaglądać ostatnio tam zakupiłam i dziś dostałam podgrzewacz samochodowy na butelki i słoiki i parę grzechotek termometr
Jeżeli chodzi o ciuszki to ja wolę jakoś w sklepie zobaczyć na żywo ewentualnie przymierzyć bo te rozmiary są różne

dobra zmykam idę już spać życzę dobrej nocki wszystkim
kristi, matki karmiace tak maja

poki karmia to seksa sie nie chce, wysoki poziom prolaktyny blokuje libido a jak ktoras napisala ze probowalo i na suchara bolalo jak cholera, to mi sie probowac nie chce..

biedny moj mezul, dokladnie rok temu bylam 2 dni w ciazy i mozna powiedziec ze od tamtego czasu nie bylo zadnego porzadnego super seksa

It is what it is

Stary 2008-10-13, 23:18   #897
taka sobie
Zakorzenienie

Anisia no to trzeba cos ustalic i nie odwlekac bo Rusalka niedługo do pracy wraca wiec czasu nie bedzie miała potem poczekamy na Rusalke i sie zgadamy, ja nie mam planow na przyszly tydzien wiec mozemy dzialac a teraz zmykam, dobranoc babeczki

skakanka od 01.03....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-13, 23:26   #898
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

dobranoc babeczki! Slodkich i ciaglych snow!

It is what it is

Stary 2008-10-13, 23:29   #899
kristi75
Zakorzenienie

GG do kristi75 Send a message via Skype™ to kristi75

u nas jest podobnie staraliśmy się o dziewczynkę i podobno trzeba było mieć krótką abstynencje przed dniami płodnymi potem 1 seksik w pierwszym dniu płodnym i koniec jak już zaciążyłam to mogliśmy się bzykać ale nieszło bo do początku 4 m-ca miałam ogromne mdłości24 na dobę potem miałam trochę ulgi może miesiąc i zaczęły się skurcze i znów nici z seksiku no i tak do dzisiejszego dnia prawie bo już ze 2 razy się skusiłam ale to nie było to więc czekamy dalej
I przez to nie wiem czy jest sens brania tabletek
kristi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 06:58   #900
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

hello

My juz na nogach jak nigdy.. Młody zasadził sporawą kupkę wiec jest git Jelitka puste to i chlopek wesoly Ladnie w nocy spal, zbudzil sie o 3.45 na karmienie i bylam w szoku bo bylo tylko jedno a wczoraj trzy karmienia

Ide sobie zrobić kawkę

It is what it is

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości