|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zapach rodem z apteki
Dla mnie najbardziej apteczny ze wszystkich znanych mi zapachów jest L'Eau D'Hiver F.Malle
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Rozeznanie
|
A ja dorzucę Terre D'Hermes.
Po tym jak Panu Połówkowi zadano pytanie dlaczego pachnie kamforą nie mogę się oprzeć aptecznym skojarzeniom ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Nindżopesz
|
Dla mnie stanowczo Serge Noire - jakaś mentolowa maść rozgrzewająca, ziołowe syropy, melisa... Znieść go nie mogę
![]() I otwarcie Nu EDP - pieprz, szałwia (?) plus masa ziółek, których nazw nie znam połączone w uroczą całość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zostalam zainfekowana ( ciekawoscia ) Cabochard, moj ci on, i nijak z apteka porownac go nie moge, znajduje w nim natomiast sporo dymu, sexu i alkoholu, co poniekad moze poprowadzic do choroby wenerycznej ( i tak wlasnie pseudowenerycznie kojarzy mi sie Cabochard ) ![]() Desnuda, przenigdy sie przy mnie z wnetrzem aptekarskim nie ujawnila, a szkoda, bo wciaz probuje w niej znalezc cos, co pozwoli mi ja zatrzymac, i cieszyc sie, i uzywac... Habanita, to zlot czarownic, kly jednorozca, luski jaszczurki, pazury smoka, korzen mandragory. W takiej to "aptece" mozna znalezc Habanite ;-) Czarna Mania, w tym otoz "cudzie" nic nie znalazlam, tak wiec trudno w nic szukac apteki ![]() Cinnabar, na szczescie po pierwszym leczniczym niuchu przenosi mnie do bardziej malowniczej krainy, tam gdzie w cedrowej szafie mieszkaja cynamonowe dietetyczne ( niestety ) ciasteczka wyprodukowane przez babcie zeszlorocznej zimy (rowniez niestety ) a Terre to tak piekny melancholijny zapach, ze z przyjemnoscia moglabym go porownac do waleriany, ktorej co prawda nie wyczuwam, ale wyobrazam sobie, ze tam jest, bo tak na mnie obezwladniajaco dziala, ze nawet szostke bez znieczulenia pozwolilabym sobie wyrwac ![]() Z ostatnich testow: drzwi apteki uchylil przede mna Jatamansi i Naviagateur |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Gorzko-apteczny zawrót głowy.
![]() Olejek z nowej serii Amouage - Attar Homage. Dziewczynom z Warszawy serdecznie polecam, jest w Quality Edytowane przez em-jani Czas edycji: 2008-11-12 o 13:53 Powód: poprawiłam nazwę olejku z Lyric na Homage, przepraszam za wprowadzenie w błąd |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
I jeszcze Hinoki - znowu kamfora podbita mocno maścią rozgrzewającą z mentolem, suszony tymianek z jakiejś mikstury na oczyszczenie dróg oddechowych albo umysłu i eukaliptus, jak z sauny z sosnowych desek - też leczniczo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
![]() I tak, jak pisze Taiwa - kiedy się przemęczysz robi się spokojniej. A na końcu jest chory waleń. Nie wiem, czy warto czekać. ![]() Cytat:
![]() Apteczny jak maść Vick nieomal jest jeszcze Spirit Of The Tiger Heeley. Lekarstwowe nuty ma na mnie także Piper Nigrum.
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
A ja kocham własnie te pierwsze, herbapolowe nuty Sułtana. Dla nich dopsikiwałam się zbyt często i znacznie ponad miarę hihi jednak otoczenie nie protestowało
![]() Moze ktoś ma niechcianego Sułtana na zbyciu? U mnie znajdzie dom, w którym będzie kochany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Witam,
nikt nie wspomnial jeszcze o "Dzing!", a dla mnie poczatek tego zapachu to wlasnie apteka. Nawet ostatnio gdy bylam w szpitalu na zdjeciu opatrunku, mialam na sobie Dzing! na dadanie sobie otuchy. Gdy tak stalam w poczekalni razem z 10-atka innych osob(urazowka) tak sobie myslalam ze moje ubranie przesiaknie zapachem szpitala i w tym ubraniu bede musiala jechac do pracy. Dopiero w tramwaju skojarzylam, ze ten zapach rozsiewalam ja w moim Dzing!u ![]() La Gata |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Magie Noire to prawdziwy sadysta-dentysta. Zapach tak dosłowny, że aż mnie podczas pierwszych testów siódemka rozbolała. I zaczęłam wyczekiwać dźwięku włączonego wiertła...
Nie wiem co poeta miał na myśli, ale wyszła mu mała trauma. Perles, Dzonghka - moja skóra je okropnie zmienia; ale rzeczywiście w tych perfumach jest sporo aptekarskich nut... Natomiast Chergui czasem przypomina mi gęsty, ziołowy, dosładzany malinami syrop na kaszel. Taki wyciskacz łez, "symfonia smaku", itd. Ale jest tematycznie. Chory waleń w aptece, to ma sens ![]()
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
zdecydowanie Antidote Viktor&Rolf'a !
![]() uwielbiam, notabene ![]() (edit) oo, i może jeszcze Cabaret Gres'a - rozkosznie klasztorno-szpitalny ^^ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Mam właśnie na nadgarstku Statkusa i czuję się jako żywo niczym w aptece. Takiej retro, z porcelanowymi moździerzami i tajemniczymi preparatami w wielkich słojach.
Statkusa testowałam jakiś czas temu śledząc nuty kadzidlane i mnie nie urzekł. Teraz powąchałam pod kątem apteki i po prostu poległam! Chyba muszę pojechać na ferie do Wilna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Roma; Jil Sander No'4.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alien edp jest ostatnimi czasy największym i wzruszającym moim odkryciem.Po dosłownie setce prób, czułam sie momentami zdegustowana,myslałam, że już nic mnie nie zaskoczy... Czekam teraz na BC... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
epteka to nie wiem
ale Eternity to rzeczywscie pachna stomatologiem- uwielbiam ![]() fajny watek ![]() Edytowane przez _Adelajda_ Czas edycji: 2008-10-29 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Za każdym razem jak się popsikam Diune to córka mówi: Znów sie spryskałaś dentystą??? DZIWNE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
BAN stały
|
<buhaha>
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
dziekuje
![]() to piekny zapach jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
buhaha, dziękuję
![]() Pachnę sobie w najlepsze najpiękniejszą apteką, czyli Perles ![]() ![]() Moje ulubione aptekarskie zapachy oprócz Pereł to także Dzongkha; Dzing i Alien również mają w sobie coś aptecznego ![]() Po przeczytaniu tego wątku biorę kartkę i robię spis próbek do przetestowania ![]()
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Może nie pachnący starą apteką, ale kojarzący się z syropem na kaszel pitym w dzieciństwie- Gucci Eau de Parfum. Na jesień, sezon przeziębień, idealny
![]()
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Perfume Lover
|
Zachciało mi się ostatnio apteki, dlatego odgrzebuję wątek - jakieś nowe sugestie?
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i jeszcze coś ostatnio wąchałam, chyba z niezmierzonych zasobów Daffi, pachniało zupełnie jak syrop Pini ale nie przypomnę sobie co to było... Edytowane przez kriss_de_valnor Czas edycji: 2014-03-28 o 11:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.