|
|
#61 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. IV
Hej Dziewczyny, czy któraś z Was wie dokładnie kiedy zaczynaję się nauki małżeńskie u Dominikanów????
|
|
#62 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
np nam sie ten spodobał, ale w końcu mamy kucharkę http://www.allegro.pl/item426858323_..._catering.htmlDziewczyny, pisałyście, że polecacie cukiernie "beza" z Modliborzyc, orientuje sie ktoś czy ceny podane na stronie www sa nadal aktualne? Bo maja bardzo korzystną ofertę. |
|
|
|
|
|
#63 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja narazie tez nie mam watpliowsciCytat:
|
||
|
|
|
|
#64 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety ale tą salę już na wstępie odrzuciłam bo mam wiadomość z pierwszej ręki że właściciel nie ma swojego stałego kucharza, w ogóle zmienia kucharzy jak rękawiczki bo nie może się z nimi dogadać.... a szczerze mówiąc wolę nie ryzykować żeby później się nie okazało że jedzenie będzie do kitu bo akurat sobie kucharza zmieni albo coś w tym stylu...
|
|
|
#66 |
|
Raczkowanie
|
no to i ja dołączę do IV części naszego wątku
mogę się pochwalić że mamy kolejny problem z głowy bo właśnie kilka dni temu podpisaliśmy umowę z p.Pliszko teraz tylko jeszcze jesteśmy w trakcie zmieniania lokalu na wesele bo się okazało że troszkę więcej osób przyjdzie jak się spodziewaliśmy i boimy się (tak jak Wizażanka która pisała o wesele w Katarzynce) że może po prostu być za ciasno. Ale znaleźliśmy już nową salę w Dysie termin jest wolny więc na dniach podpiszemy umowę mam nadzieję, że będziemy zadowoleni z tego lokalu, bo już dosyć mam perypetii weselno - ślubnych jeśli macie jakieś informacje na temat sali weselnej w Dysie to piszcie chociaż jesteśmy już raczej na nią zdecydowani.no tylko jest jeden minus pewnie nie uda nam się odzyskać zaliczki z poprzedniego lokalu...
|
|
#67 |
|
Zakorzenienie
|
ufff całe szczęście moja sala ma zapas osób bo rzeczywiście w trakcie przygotowań gości ciągle przybywa i no a liczyc ze dużo z nich się nie zjawi to można się przeliczyć... szkoda tych zaliczek ale jakbyś miała sobie zepsuć wesele to już trzeba się poświęcic..
jednak miły lokal i orkiestra to fundament wesela..
|
|
#68 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
hihih tak piszecie o tych przybywających gościach, to aż przypomniała mi sie głupkowata komedia która ostatnio w tiwi leciała 'ojciec panny młodej'.
chciał oszczedzac na czym sie da i liczbe gości zmniejszyc.
|
|
#70 |
|
Przyczajenie
|
Oczywiście Magialena. Chcesz je na prv?
|
|
|
|
|
#71 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Powoli zbliża się u mnie godzina zero a ja się nic a nic nie stresuję , na taki sam kolor jak naturalnie mam na łebku, no może ciut ciemniejszy ale za to jak pięknie się błyszczą teraz włosy. Farba była bezamoniakalna więc mam nadzieję, że nie zniszczę sobie za bardzo włosów. Winietki już zrobiłam, menu i podziękowania dla gości też. Organza właśnie wczoraj przyszła (bo umaniłam sobie że ustroję miejsce za nami). Umówiona jestem już na depilację, i pazurki. Kwiaty zamówione i chyba wszystko już jest gotowe. Tylko zostało jeszcze sprawy kościelne załatwić do końca ale to w czwartek a i odebrać suknię ale to dziś. /4/...
|
|
|
#72 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#73 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czy zauwazylas, ale jak juz pisalam wczesniej w okolicach radawca polecam Dom Biesiadny w Wojciechowie - sala na max 500 osob, bardzo duza, ladna, wystroj ok (w zasadzie nie wymagająca dodatkowego strojenia), elegancka, jedzenie bardzo smaczne. do tego maja ogródek, jeszcze w tym roku był co prawda nie wykończony, ale mysle ze do 2010 r. na pewno juz bedzie przepiekny |
|
|
|
|
|
#74 |
|
Kniaginia
|
|
|
|
|
|
#75 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jasne że zauważyłam pojadę tam w sobotę i się rozejrzę popytam itp... może akurat będzie tam jakieś wesele to od razu zobacze jak ta sala wygląda udekorowana... dzięki dziewczyny za tyle pomocnych odpowiedzi, tym bardziej ze o tej sali w Wojciechowie to nawet nic nie słyszałam wcześniej...jak wrócę z poszukiwań to zdam relację co i jak może komuś się kiedyś przyda
|
|
|
#76 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I obie jesteśmy zadowolone, i to baaardzo
|
|
|
|
|
|
#77 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki by wszystko się udało Ps. My tak ciągle tylko o sobie : jaka suknia, jakie dodatki A czy nasi ukochani panowie też mają jakieś pomysły co do swojego stroju? Albo czy wy już myślałyście w co ich wsadzić na ten wielki dzień?My myślimy nad garniturem czarnym lub może z cienkimi paseczkami no nie wiem. Do tego krawat prosty, biały czy ecri i bez kamizelki ;D
|
|
|
#78 |
|
Przyczajenie
|
Jestem na etapie poszukiwania fotografa. Straasznie podoba mi się Monika Wasylewska, ale na 2009 ma cenę 3000, a na 2010 jeszcze nie ustaliła. Znając życie będzie 3500, a to jak dla mnie przesada.
|
|
|
|
|
#79 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję dziewczyny kolejnej częsci wątku
Ja co prawda juz nie lubelska panna,a zonka,ale lubieod czasu do czasu was podczytywac![]() Pozdrawiam i zyczę wszystkiego naj ślubującym w najbliższą sobotę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#80 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisując umowe płacisz za wynajem sali, dekorację, naczynia, chłodnie i sprzęty kuchenne (w sumie koło 3000zł) resztę załatwiasz sama: bierzesz catering albo wynajmujesz kucharza jaki Ci odpowiada![]() A to adres www. do cukierni w Modliborzycach: http://www.beza.lublin.pl/ Ja tam jeszcze nie byłam, ani nie dzwoniłam, ale jakby któras cos sie dowiedziała, np czy ceny nadal aktualne i czy dowożą placki;p Dajcie znać, bo oferta serio wydaje się atrakcyjna |
|
|
|
|
|
#81 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie pisałam o jaśminie tylko o Romaxie w garbowie to w romaxie nie mają stałego kucharza
|
|
|
#82 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
Dawno mnie juz nie bylo a tu 4 czesc sie zaczela.. Sporo mnie ominelo Ale musze sie pochwalic ze wczoraj bylam pierwszy raz na naukach w Kosciele na Al. Warszawskich i jestem nawet zadowolona bo myslalam ze bedzie to inaczej wygladalo. Czy ktoras z Was tez tam wczoraj byla?? Bo tak sie wlasnie zastanawiam Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
|
|
#83 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie powiedzcie mi odnośnie pana młodego- czy wy idziecie ze swoimi tżcikami do sklepu i wybieracie z nimi garnitury pokazując dyskretnie pani w sklepie zdjęcie z waszą suknią i żeby pomogła wam dobrać coś żebyście ładnie w parze wyglądali??? czy jak to zamierzacie zrobić
bo ja tylko na taki pomysł wpadłam hehehe bo chcę żebyśmy nie różnili się potem dziesięcioma odcieniami hehehe a wiecie jak to mężczyżni- nawet nie wiedzą co to jest suknia ecri itp i wszystko jest dla nich biała suknią ślubną
|
|
#85 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby zaoszczędzić hi hi) bo na poprawiny też potrzebny, a skoro ja będę mieć nową suknie na drugi dzień, to on też chce mieć nowy garnitur...
|
|
|
#86 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja już nie wyobrażam sobie Tego dnia a co mówic jak będzie za rok kilka dni przed. Podziwiam Twój spokójFajnie jakby w sobote była taka pogoda jak np teraz. Taka prawdziwa jesień. ![]() Cytat:
Ja bym chciała go ubrać w jakiś jasny kolor- w takim mi sie bardziej podoba A co myślicie dziewczyny o frakach u pana mlodego na weselu?? |
||
|
|
|
|
#87 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Jak któraś dziewczyna ma jakiś taki łamany kolor to może lepiej wziąć kawałek materiału lepiej będzie widać niż na zdjęciu co to za kolor ![]() Bardzo elegancko wygląda frak i do tego pas i muszka, ale to facet musi chcieć coś takiego założyć i się dobrze czuć w tym, mój by nie założył... niestety bo podobają mi się bordowe pasy i muchy już nawet nie musi być frak ![]() Ps. Jeśli chodzi o cukiernię Beza to jak zastanawialiśmy się nad wyborem cukierni to braliśmy ją pod uwagę ale jak pojechaliśmy i kupiliśmy na spróbowanie ciasta to były ohydne. Dawno tak chemicznych wypieków nie jadłam. Mnie nie smakowały. Ale lepiej pojechać samemu i spróbować bo każdy ma inny gust.
|
|
|
|
#88 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a propos, w piątek jadę z mamą i TŻ (on będzie nas podwoził) szuakć suknienki. już mama zapowiedziała TŻ, że będzie musiał wziąć sobie jakąś ksiązkę, bo będzie czekał w samochodzie. ![]()
|
|
|
|
|
|
#89 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Czy słyszałyście jakieś opinie o Dworze Lwowskim w Bogucinie? Jakie jedzenie na weselach , jaka obsługa? |
|
|
|
|
#90 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Słyszałyście coś o trwałości takich obrączek?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:49.

np nam sie ten spodobał, ale w końcu mamy kucharkę 
Chociaż nie jesteśmy "idealną" parą- kłócimy się często, nawet w dzień ślubu się pokłóciliśmy

flejksy

za 4 dni