|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
|
|
|
|
|
#3722 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka ja myślę że twój brzusio jest na chłopca raczej niż na dziewczynkę.
![]() A powiedzcie mi dziewczyny jaki szpital wybieracie taki że dziecko będzie 24h koło was czy tak w którym bedzie przynoszone na karmienie i na życzenie? A i jeszcze coś chciałam zapytać póki pamiętam jakich kremów przeciw rozstepom używacie a jakich będziecie używały na rozstęp? |
|
|
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym chciała się zacząć do czegoś przymierzać ![]() w szpitalu,w którym będę rodzić dzieci są z mamami cały dzień,zabierają je chyba w nocy,a ze mną jak będzie to nie wiem,bo moja teściowa jest tam położną więc całkiem możliwe,że dzidzi bedzie ze mną cały czas ![]() ja kupiłam na rozstępy krem Palmers ze Stanów na Allegro http://www.allegro.pl/item452649889_...nal_z_usa.html moim zdaniem jest supe,jest wydajny i używam go już od 2 miesięcy i nic na razie mi nie wyszło,bo szczególnie zależało mi na tatuażu,który mam w miejscu gdzie akurat najbardziej teraz tyję polecam,tani ,duzy i bardzo wydajny ![]() tym smaruję piersi,brzuch i boczki oraz uda i pupę,a resztę smaruję oliwką Johnsona
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Wtajemniczenie
|
w 2 i 4 linku musisz usunąć na końcu "- a" bo się przez przypadek dołączyło do linku zamiast do tekstu poza linkiem, albo po prostu skopiować adres bez końcówki
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie otworzyly ci sie dlatego ze po html jest -a a tego ma nie byc poprostu tak jej wskoczyli jak to pisala wiec jak otworzysz ta strone to u gory w adresie wykresl to -a, albo podam ci te linki poprawnie http://www.allegro.pl/item450799430_...owe_50_56.html http://www.allegro.pl/item449379061_...rek_w_0zl.html teraz sprobuj |
|
|
|
|
#3726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A sa jeszcze takie szpitale ze sie dziecka nie ma przy sobie tylko przynoszą na karmienie i na zyczenie?? bo mi sie wydaje ze te czasy juz minely?? i teraz kazda matka ma dziecko przy sobie 24 h ? z tego co wiem to mozna tez poprosic zeby dziecko np zabrali na na jakis czas np jak chcemy isc pod prysznic, czy do toalety czy sie przespac, bo idac pod prysznic to nie wiem czy sie zostawia samo dziecko? no chyba ze jest sie z kims w pokoju to ewentualnie ta sasiadka moze przypilnowac, albo jak mezus przyjdzue, jak to jest ? moze sie ktoras doswiadcozna wypowie bo sama jestem ciekawa Ja uzywam tylko oliwki bambino, uzywałam johnsona, ale ta z bambino jest gesciejsza i ładniej pachnie a co do innych kremow to kremy przeciw rozstepom dla kobiet w ciazy, idź do apteki to ci cos daja albo do drogerii, nie powinno sie uzywac kremow ujedrniajacych !!!! bo one dzialaja na odwrot w ciazy tak gdzies ostatnio przeczytałam ze my mamy rozluźniac skore a nie napinac
|
|
|
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż jak dla mnie to tańsze są x landerki,któe podobają mi się bardziej a ja za cały wózek z gondolą zpłaciłam mniej niż za tą tylko samą spacerówkę,więc mój podoba mi się dużo bardziej ale ten graco to tez ponoć świetny wózek
|
|
|
|
|
#3728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie da się odroznic po wielkosci i kształcie brzucha kto tam siedzi w srodku to sa tylko takie zabobony niby sie mowi ze jak kobieta ładnieje w ciazy to bedzie chłopak a jak jest brzydsza to dziewczynka bo dziewczynki niby odbieraja mamie urode, takze sa rozne takie przepowiednie wlasnie tez po kształcie i wielkosci brzucha ale nie pamietam teraz kolejnosci jak to było mi np powiedziano na poczatku ciazy ze schudłam i wyładniałam - ciekawe bo ja tego nie zauwazylam bo jak mialam dziennie mdlosci przez wiekszosc dnia i wymioty codziennie to jak mozna ładniej wygladac predzej to wygladalam jak skazaniec ktory prosi o litosc
|
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
podobno jak brzuch szpiczasty to chłopak
a jak okrągły to dziewczynka, poza tym jak rośnie sam brzuch to na synka, a jak oprócz brzuch rosną biodra, uda i tyłek to dziewczynka. Mam szpiczasty brzuch, ale kilogramy mi przyszły też w biodrach i tyłku, więc to chyba nie sprawdza się zupełnie. To tylko przesądy takie...
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
memi dzięki za pamieć
. Na usg ide jutro wiec mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze.
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za usg
|
|
#3732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja mowie dzien dobry i sie przyznam ze mam ju 5,5kg na plus... |
||
|
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Żanetko... ja mam to samo... brzuch do szpica,tyłek rośnie... co tu o tym myśleć. Będę ryczeć
|
|
|
|
|
#3734 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry wszystkim
![]() Ja dzis mialam o 7 juz byc na basenie ale jak widac nawet tam jeszcze nie dotarlam lozko mialam wieksza sile przyciagania... No ale zaraz sie zbieram bo trzeba sie troszke poruszac... Siedzenie przy ksiazkach wcale nie jest takie fajne na dluzsza mete.Cytat:
Oj zazdroszcze tych grzybkow . nie ma to jak swieze,prosto z lasu...Cytat:
Ja tez przez caly czas biore magnez Cytat:
http://www.amazon.de/gp/product/B000...F8&me=&seller= Teraz uzywam na zmiane body butter dla mam z Hipp i jeszcze taki inny tutejszy krem.Mam tez oliwke z tej serii. http://www.rossmann.de/DesktopModule...0/681476_1.jpg http://www.dm-drogeriemarkt.de/dmDHo...0on_20top.html
|
|
#3735 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie, że jakiś miesiąc temu martwiłam się, że na USG okaże się, że mam synka i wydawało mi się to "tragedią", a teraz tak sobie myślę, że nie ważne czy chłopczyk czy dziewuszka ale chcę już do mojego maleństwa mówić po imieniu, kupować ubranka i inne rzeczy. Teraz marzę tylko o tym, żeby się dowiedzieć, i może być chłopak, będę najszczęśliwsza na świecie
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki Gosia. Oby sie wszystko ladnie wchlonelo
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Za tydzien lekarz wiec wtedy dowiem sie ile mi przybylo.
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe to ja to samo, okragły brzuch to niby dziewczynka bedzie, ale rosnie mi jak narazie tylko brzuch, nic nie poszlo mi ani w biodra ani w tylek piersi tez tylko troszke urosły bo mialam i tak duze, zrobiły sie bardziej pełniejsze niz wieksze wiec musialby byc to chlopak wiec ani tak, ani tak, i zostałysmy dalej w tym samym punkcie, ja sie chyba przez ten tydzien bede modlic i błagac malucha zeby w poniedzialek ładnie sie wystawil przynajmniej na ta chwilke moze mu cos obiecam ze kupie lale albo autko zeby tylko przekupic i zeby tylko sie odwrocil.....bo naprawde nie chce mi sie juz kupowac uniwersalnych ciuszkow!! a pewnie kolejne USG ooprcz tego teraz w 21 t, bede miec za 2 m-ce czyli w 29 tyg a to juz jest pozno, nie chce tak dlugo i jeszcze pewnie zrobi focha i tez sie nie ujawni, ujawni sie dopiero jak wyjdzie
|
|
|
|
|
#3739 | |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze za wczesnie, niestety. Narazie wizyta kontrolna. Ale wsparcie sie przyda, dzieki
.Cytat:
. A mi ise waha od 0.5 do 2 kg.Dziekuje, tez mam taka nadzieje
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty sie dowiesz wagi u lekarza a ja musze ja sama kontrolowac bo u mojego lekarza nie waza !!!! On nawet nie pyta o wagę!!! I nie wiem czy ja wogole ma! bo nie widzialam. Nie wpisuje tez do ksiazeczki ciazy a jest tam taka rubryka, i jest kilka innych ktorych tez nie uzupelnia, zastanawiam sie dlaczego, czyzby nie były wazne? ale po cos tam chyba są! Mierzą tylko cisnienie i to tez od swieta !!! Mialam juz 3 wizyty u niego a tylko 1 raz mi mierzyla polozna cisnienie, bo akurat nie miala nic innego do roboty a siedziało nas tam tylko 2, wiec sie pofatygowała, ale na szczescie ja z cisnieniem nigdy nie mialam problemu, wage mam porzadniejsza bo elektroniczna ktora pokazuje kg i dkg, ale musi stac zawsze w tym samym miejscu bo jak sie juz gdzies indziej postawi to wazy inaczej, ostatnio chodzilam z nia po pokoju i za kazdym razem inaczej wazyłam ![]() ![]() ![]() A na 15 ide dzisiaj do dentysty, mam zapisane 2 zeby do zrobienia ale zastanawiam sie czy robic oba, i narazie dac sobie spokoj z dentysta bo chodze prywatnie wiec place nie malo i czy ta kase wydac lepiej na wyprawke ale z drugiej strony chcialabym w czasie ciazy wyleczyc wszystkie zeby (ale nie sa tragiczne zeby je szybko trzeba było leczyc) no i mam dylemat ![]() plomba bez znieczulenia kosztuje 60 zł, jeszcze niedawno kosztowała ponad 80 zł + do tej ceny 20 zl za znieczulenie jesli bedzie potrzebne ale na szczescie Pani poszła po rozum do głowy i podpisała umowe z NFZ wiec te 20-30 zł jest taniej
|
|
|
|
|
#3741 |
|
Raczkowanie
|
DZIEN DOBRY WSZYSTKIM
emzeta dziekuje za mile slowa Kika83 Charlotte i SoNeRa gratuluje chlopcow Spicegirl zycze Tobie zebys wkoncu dostala wymarzony domek, ja na swoje mieszkanko czekam juz 2 tydzien i doczekac sie nie moge. Zanka205 i buziaczekk piekne brzuszki, tylko pozazdroscic. Zanka moja siostra w ciazy miala tak samo, nie wiadomo skad sie braly te kg. Ale szybo przytyla i rownie szybko po porodzie zrzucila te kg, a w sumie ich bylo napewno 25. Ja jak narazie 8kg do przodu ![]() Wczoraj bylam na usg polowkowym, z dzidzia i ze mna wszystko w jak najlepszym porzadku. Na szczescie moja kruszynka chetnie nozki "rozlozyla" hehe i okazalo sie ze bedziemy mieli chlopczyka
|
#3742 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cos malo dziewczynek chce sie pojawic w marcu.
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Sznapi gratuluję synka!
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
ja pewnie za dwa tygodnie (jeśli szczęście dopisze) dołączę do mamuś synków
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
Shnapi gratuluję synka
![]() Ja mam usg w czwartek więc już tylko dwa dni zostały moze też się dowiem co będę miała już się nie mogę doczekać![]() ale faktycznie strasznie męsko zaczyna nam się na wątku robić....dobrze, że mamy jednego rodzyneczka u Spicegirl
|
#3748 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie nałożyłam farbę na włosy i sobie siedzę
|
#3749 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Poszlam dzis na poczte i do banku a po drodze wstapilam do H&m i benetton i kupilam nastepne ciuszki dla dzidzi, tym razem zielone unisex, mi tam kolory unisex nie przeszkadzaja ale czasami sa fajne ubranka z nadrukami i te juz sa jakos bardziej plciowo nastawione... A w ogole to rano mialam ostry bol i jak wracalam to tez mnie zlapal i teraz mnie mocno boli nad lewa pachwina, jakby jajnik czy cos, dosc ostro i juz dlugo wiec ide sie polozyc, jak nie przejdzie to jak maz wroci gdzies z nim pojade do lekarza i do tego sie jakos tak poce i mi duszno ale temp nie mam podwyzszonej |
||
|
|
|
#3750 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc myślę,że to tak trzeba pocierpiec troszki.A dla mamuś pierwszy raz w ciąży to myślę,że to zdwojony problem,bo tak na prwdę nie wiemy czego sie spodziewać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.

. Za tydzien lekarz wiec wtedy dowiem sie ile mi przybylo.

gratulacje