|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki :D - część III
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Idę kłaść swoją "mądrą głowę" spać, bo nie nadużywałam snu przez ostatnich kilka nocy... śpijcie spokojnie |
|
|
|
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny ! Dziękuję za słowa otuchy i przepraszam za krótką przerwę -
ale powitaniom nie było końca ! Znajomi dojechali cali i zdrowi, wysyłając -na skutek mojego rozpaczliwego telefony - co pół godziny SMS-y. Jednak mój sen się sprawdził. Nie z tej strony, z której uderzenia oczekiwałam. Znajomych- automobilistów pierwszych miałam na myśli, nie myśląc już o nikim innym. Moja przyjaciółka odebrała wczoraj wyniki USG-dopplerowskiego; diagnoza : w prawej łydce niewielki {ufffff !!!} zakrzep. W ciąg najwyżej trzech tygodni na stół operacyjny, żyły jej będą z nogi - nie wiem jak to nazwać; napiszę obrazowo : wyciągać i obcinać. To bolesny zabieg. Siedzi i ryczy. A że nie miałam już więcej snów - wiem, że będzie wszystko dobrze. P.S. Ze znajomymi, którzy przyjechali nie widzieliśmy się rok. Słowa jednego z Panów {jeszcze na trzeźwo} - dziewczyno, ale masz fajne włosy, jakieś takie ładniejsze niż w ubiegłym roku. Spostrzeżenie to potwierdziła też osoba płci żeńskiej. Skakałam pod sufit. Moja katorżnicza praca została uhonorowana ! Dzisiaj jedziemy do Gdańska. Dzięki Dziewczyny za miłe słowa i serdecznie Was wszystkie pozdrawiam. INESKA - witaj w gronie włosomaniaczek. |
|
|
|
|
#4773 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
Szpilki całkiem zwykłe, najniższe jakie mam, niestety nie pokażę, bo nie mam aparatu ![]() Lakier inglot, nr 802 Uwielbiam lakiery inglota za wybór kolorów i niezłą trwałość![]() Cytat:
No to my Cię tu już przypilnujemy Proszę umówić się do lekarza, bo z kręgosłupem nie ma żartów. Wiem, co mówię, bo sama miałam problemy po urazie na snowboardzie a jakiś czas temu moja mama leżała z kręgosłupem w szpitalu.. Skoro już załatwiłaś sprawy z indeksem, to spokojnie możesz odwiedzić kota i porobić dla nas zdjęcia ![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że w środę uda nam się spotkać, ja mam w miarę luźny dzień![]() Cytat:
Przyjaciółce współczuję. Od samego wyobrażenia sobie tego zabiegu, przewraca mi się żołądek Mam nadzieję, że będzie to dla Niej jak najmniej bolesne.No a skoro znajomi po roku niewidzenia zwrócili uwagę na Twoje włosy, to muszą wyglądać rewelacyjnie Gratuluję![]() Udanej wycieczki do Gdańska
|
|||||
|
|
|
|
#4774 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Xyoko - super A lakier... coś czuję, że zdefrauduje dla niego fundusze na nowe perfumy ![]() Kasiu, Heroldin - dobrze, że skończyło się 'tylko' na tym. Trzymam kciuki za operacje koleżanki Jestem w temacie, bo moja mama prawdopodobnie będzie mieć niedługo operowane żylaki.A co do włosów, pokuszę - może by tak zdjęcie?Prosiiimy ![]() Z wymianki z wizażanką dostałam wczoraj prześliczną fioletową kredkę do oczu YSL. Daje przepiękny efekt
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lakier do paznokci to tylko kilkanaście zł, więc można sobie pozwolić na taka małą przyjemność ![]() I przyłączam się do prośby o zdjęcie do Kasi
|
|
|
|
|
|
#4776 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
i nie poszlam na wyklady a wszystko dlatego, ze postanowilam zrozumiec w koncu to, co robimy na cwiczeniach z matmy, czyli musze nad tym przysiasc na conajmniej 2h +nauczyc sie na wejsciowke z laborkow. i umyc wloski [odzywka w koncu!!], pomalowac pazurki, nalozyc maseczke...![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
sa kobiety stworzone do posiadania dzieci i... takie ciocie od rozpieszczania cudzych za to mnie przeraza obizanie sie wieku matek. co patrze na nk np. to kolejne moje kolezanki ze szkol sa w ciazy albo juz im se cos tam urodzilo. no ale na boga, one maja zaledwie 20 lat! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() milej wydzieczki do gd, ja go dzis unikam ]i ja, i ja!!
|
|
|
|
#4777 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Hello, dzień dobry, ja tylko wpadłam się przywitać w ten piękny, słoneczny dzień
Jak na złość, kiedy ja zaczęłam używać kwasów to świeci słońce i muszę się filtrem tłuścić ![]() Ale nic nie zepsuje mi humoru od chwili kiedy dowiedziałam się, że Anathema znowu gości w Polsce. Zawsze na tą wieść dostaję mega-powera . Wczoraj kupiłam bilety Miłego dnia |
|
|
|
|
#4778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie przez jakiś czas macierzyństwo było oczywistością. Tzn. w odpowiednim wieku Dopiero parę lat temu stwierdziłam, że faktycznie niektóre kobiety poprostu nie nadają się na matki i lepiej dla nich, żeby nie miały dzieci. Uleganie presji w tej kwestii najczęściej kończy się katastrofą.. Chociaż zdarza się, że dziewczyna przez 25 lat nie myśli w ogóle o dzieciach a potem nagle dopada ją instynkt Ale jeśli chodzi o mnie to od zawsze, do tej pory, byłam i jestem przekonana, że matką chcę być
|
|
|
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Jak tam wszystkie mądre głowy wyspane ?? ![]() Czekajcie cierpliwie ![]() Heroldin cieszę się, że sytuacja skończyła bez większych nieszczęść, a z przyjaciółką również na pewno wszystko będzie dobrze Podpinam się do próśb o zdjęcie włosów ![]() Krakowianki już Wam zazdroszczę spotkania Proszę wypić za mnie Orkę (może być też Elephant lub Tiger) A najlepiej zrobicie, jak z Milką zamiast na kawę pójdziecie do lekarza - z tym kręgosłupem Miłego dnia
|
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie również... ![]() Cytat:
![]() reklamacja - wczoraj byłam w Empiku i nie było! ![]() ja również!! ![]() miłego dnia dziewczyny! ja zmykam do telekomunikacji przepisac telefon na siebie. pani mi powiedziala ze to trwa godzine!! byłam już wcsesniej ale przed zamknieciem i nie udało mi sie załątwic bo to za długo trwa... a potem do pracy... buziaki! |
||
|
|
|
|
#4781 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Ale nie wyobrażam sobie porodu, przecież to musi być straszny ból..Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Do mnei ostatnio jakaś pierwszoklasistka obca mi, w łazience szkolnej, powiedziałą,że mam piękne włosy, zadbane i widac,że proste naturalnie i,że w ogóle są super. Ale byłam radosa ![]() Przy okazji , przypomniało mi się coś Byłam w sobotę z mamą na zakupach. Szukałam czegoś na osiemnastkę kuzynki. Mama spotkała swoją byłą profesorkę zagadały się, a ja psozłąm do przymierzlani. Ubrałam tunikę i wołam mamę,żeby przyszła ocenić. no to porfesorka do niej "leć, leć , córka osiemnastkę ma, a Ty ją zaniedbujesz" to ja grzecznie mówię, że to nie moja osiemnastka, a jakaś obca babka patrzy na mnie i mówi "przeciez to widać,że pani już kilka lat po osienastych urodzinach" Ale tunika jest śliczna :P Swoją drogą, w tych sklepach nic nie ma. Bluzki kosztują około 60 zł, takie szmaty... W normalnym sklepie nic nie kupiłabym. Dobrze,że istnieją lumpeksy, to chyyba moje ulubione sklepy. Może nie zapłacę tam wiele mniej niż w normlanym sklepie,ale przynajmniej mam naprawdę łądną rzecz, często jescze z metką, a nie jakąś szmatę.
|||||
|
|
|
|
#4782 |
|
Wtajemniczenie
|
dajcie mi po dupci, bo ja sie nic nie ucze
czemu ja sie nie umiem zmusic?! caly dzien sie opierniczam...
|
|
|
#4783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj lenistwo, mam wolny dzień w szkole
|
|
|
#4784 |
|
Raczkowanie
|
Kochane Włosomaniaczki!
Mam kilka pytań i liczę, że znajdę tu życzliwe osoby, które mi pomogą ![]() A więc: 1. Kupiłam sobie wax dla blondynek i jestem rozczarowana Wszyscy go tak zachwalają, ja również miałam nadzieję na poprawę ogólnego stanu moich włosów. Niestety nie mogę ich po tej masce w ogóle rozczesać, w rezultacie wypada ich trzy razy więcej! Czy macie podobne doświadczenia?2. Mam włosy długie - brakuje im 10 cm do pasa. Kolor ciemny blond (naturalny) z refleksami jasny blond (rozjaśnianymi). Chciałabym je jakoś wzmocnić, odżywić, nawilżyć i pomóc sobie w rozczesywaniu. Czy istnieją jakieś dobre drogeryjne lub apteczne preparaty, które mogą mi w tym pomóc? Nie mogę znależć nic odpowiedniego dla siebie. 3. Mówi się, że codzienne mycie nie szkodzi włosom. Czy jesteście tego samego zdania? W końcu to narażanie ich na dodatkowe tarmoszenie, wycieranie i inne nieprzyjemne ingerencje w ich życie. Gorąco pozdrawiam!
|
|
|
#4785 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na forum Fryzjerskie, a dokładniej na podforum "Pielęgnacja włosów", tutaj jedynie plotkujemy, niekoniecznie na temat włosów
|
|
#4786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
||
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w takich momentach robiłam takie śliczne mini-karteczki, coby mi pomogły w dalszym życiu
|
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
zebralam sie, zaczelam
jestem na etapie szkla laboratoryjnego, zaraz beda palniki a na koncu sposoby... czegos tam i zadanka z objetosci albo stezenia, nie pamietam![]() wracam do roboty bo jeszcze matma czeka a o 14.45 agenci ncis wiec godzinka z glowy. a chcialam tym razem cala nauke do 19 skonczyc zobaczymy.
|
|
|
#4789 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nawet dziś wyspałam, nie powiem
![]() Cytat:
![]() Ja opracowuję pytania do wywiadu z rodzicami dziecka, które będzie moim badanym w badaniach psychologicznych, które muszę w najbliższym czasie przeprowadzić. Aktualnie mam przerwę na turban , znalazłam wreszcie czas na nałożenie maski na włosy na dłużej ![]() Miłego dnia |
|
|
|
|
|
#4790 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mi też leci . Jak myje włosy to cały się zapycha ta nakładka, gdzie woda leci i jak wyciągam to tego jest tyle :/. Jak odżywkę nakładam to 2 razy tyle leci.Ale ja myję włosy co 2 dni i poza tym, że czeszę je po myciu, to już później w ogóle, więc może one nadrabiają jakoś . Bo normalnie to bym wyłysiała, a wręcz przeciwnie, mam bardzo dużo włosów. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bardzo ładne, tanie i bardzo grubo ocieplane w środku, więc jednak dostanie pozytywną recenzję ten sprzedający ode mnie, mimo tego opóźnienia 3 tygodniowego . Byłam w tesco na zakupach - chciałam powiedzieć, że Fix knorra ser z brokułami do makaronu jest przepyszny ![]() Teraz przyszłam, sprzątałam, wymieniłam śwince,obiad robiłam, resztę prania ręcznego a teraz siedzę na necie. Za wszystko się potrafię zabrać, tylko nie za naukę :/. A na czwartek muszę się nauczyć dosyć obszernego materiału z fizjologii, całe oko szczegółowa budowa, procesy widzenia, mięśnie oczu :/. Szkła, sposobów destylacji, jakiś zestawów to co roku się muszę na coś uczyć :/. |
|||||
|
|
|
|
#4791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tym Fix'ie mówisz Olka? http://www.knorr.pl/upload/fix4_sery_z_brokulami.jpg Chyba muszę wypróbować, bo smak brzmi zachęcająco Ja właśnie pichcę obiadek (kotlety+ziemniaczki+suró wka). Umieram już z głodu, mam nadzieję, że niedługo skończę
|
|
|
|
|
|
#4792 |
|
Wtajemniczenie
|
smacznego dziewczyny, ja juz zjadlam swoja zupke
![]() boze, ale dzis przygnebiona jestem. to chyba pogoda [u mnie dzis wietrzno i pochmurno] +nawal nauki. wrrr... najgorsze jest to, ze ja nawet nie wiem do konca czego sie uczyc, a wszystko mi do glowy nie wejdzie czuje, ze to bedzie porazka...a fixa serowobrokulowego tez polecam, tylko nie za czesto bo szybko sie nudzi
|
|
|
#4793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może nie będzie tak źle![]() Cytat:
Także Narku Olu spodziewaj się mnie tam w rannych godzinachCytat:
Krótka przerwa i spadam znowu do nauki Staram się teraz jak mam wolne (czyt. jestem chora) nadrobic wszystkie zaległości. Wole nie myślec o tym co mnie będzie czekało po powrocie ![]() Iza Nikt za Ciebie tego nie zrobi, a potem będziesz miała jeszcze większe zaległosci. Powtarzam sobie to każdego dnia
|
||||
|
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chwilka przerwy i zaraz zabieram się za pisanie CV
|
|
|
#4795 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj znalazłam pewien przepis z wykorzystaniem tego Knorra: http://poprostugotuj.pl/home/kuchnia/videoprzepisy/144 Muszę to kiedyś wypróbować
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Jestem u koleżanki więc jak zwykle postanowiłam chwilkę popasożytować ![]() Nie mam jeszcze pojęcia ile kosztuje bilet autobusowy do Krakowa ale jutro prawdopodobnie przejdę się na dworzec i zapytam - i (jak się pewnie domyślacie) oczywiście wybiorę tańszy środek transportu A jeśli tańszy okaże się autobus (Marzenka sprawdziła, że ostatni mam o 13.50) będę musiała się źle poczuć - co za pech, akurat w piątek 24go, kiedy w Krakowie odbędzie się Sabat Czarownic - i nie przyjść do pracy ![]() Asia założyłam konto w Inteligo ![]() poszło szybciej niż myślałam - w ciągu tygodnia od wypełnienia wniosku w necie dostałam przesyłkę z numerem konta i tymi wszystkimi papierkami ![]() teraz musze tylko iść jeszcze do KB i zlikwodować stare konto. i dzięki za PW na temat Obcego ![]() A tak w ogóle to ja jeszcze tego nie napisałam - ale nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo się cieszę, że spotkam się z Wami w Krakowie! I jeszcze czegoś nie napisałam - jesteście wspaniałe ale pewnie o tym wiecie! Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2008-10-14 o 19:17 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#4797 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Tak, o tym . Ja go rozmieszałam troszeczkę jeszcze z fixem bolognese (też pysznnym) Cytat:
.
|
||
|
|
|
|
#4798 |
|
Zadomowienie
|
Bry
Ola - uwielbiam ten sos Aguś - my też się nie możemy doczekać ![]() Dziewczyny, wiecie może gdzie mam się udać do lekarza z takim ... ziazi(?) na stópce? Uwiera mnie bardzo podczas chodzenia właściwie już w każdych butach i zastanawiam się czy nie trzeba tego jakoś leczyć.Dziś znów biegałam po mieście zbierając informacje. Jak zwykle super roztrzepana pomykałam w okolicach przystanków busowych, przeprowadzałam rozmowy z panami kierowcami i niezadowolonymi ludźmi narzekającymi na wszystko. Wysłuchałam chyba ze trzy historie życia, czułam się prawie tak, jak wtedy gdy pracowałam za barem i klientom po trzecim piwie zbierało się na zwierzenia I robiłam dziś jeszcze za pielęgniarkę. Musiałam przy tym wszystkim wyglądać naprawdę spokojnie i grzecznie, bo cztery razy zwrócono się do mnie per 'aniołku'Emilka, Gosia - na którą się jutro umawiamy? I gdzie? Fontanna w GK?
'Jak gdyby znajome szlaki wyznaczone na letnim niebie mogły równie łatwo prowadzić do więzienia, jak do niewinnych snów' (Camus) I need perfection, some twisted selection that tangles me to keep me alive
|
|
|
|
|
#4799 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiem, że marudzę
ale ten staż jest strasznie męczący... Po tych kilku godzinach wślepiania się w cyferki ledwo widzę na oczy, nie mówiąc już o tym, że ciężko utrzymać je otwarte ![]() Dobrze, ze wślepiam się w te cyferki na papierze a nie na komputerze, bo wtedy to już w ogóle byłaby masakra a szkła do okularów miałabym jak denka od słoików ![]() W tej Agencji mają tak w ogóle koszmarny system komputerowy i część ludzi musi pracować od 14 do 22 Nie wyobrażam sobie takiej pracy do godziny 22 |
|
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i przepadam za mięsem drobiowym
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

śpijcie spokojnie 

No to my Cię tu już przypilnujemy
Proszę umówić się do lekarza, bo z kręgosłupem nie ma żartów. Wiem, co mówię, bo sama miałam problemy po urazie na snowboardzie a jakiś czas temu moja mama leżała z kręgosłupem w szpitalu..
Jestem w temacie, bo moja mama prawdopodobnie będzie mieć niedługo operowane żylaki.
a wszystko dlatego, ze postanowilam zrozumiec w koncu to, co robimy na cwiczeniach z matmy, czyli musze nad tym przysiasc na conajmniej 2h
+nauczyc sie na wejsciowke z laborkow. i umyc wloski [odzywka w koncu!!], pomalowac pazurki, nalozyc maseczke...

Proszę wypić za mnie Orkę (może być też Elephant lub Tiger)

byłam już wcsesniej ale przed zamknieciem i nie udało mi sie załątwic bo to za długo trwa...

i zadanka z objetosci albo stezenia, nie pamietam