|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
BAN stały
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II
a co powiecie o tym???Nada sie na psikacz??Juz zamowilam mleczko
![]() http://www.allegro.pl/item449333259_...l_pokrzyw.html Jolie mam jeszcze prosbe do ciebie i przepraszam ze zawracam glowe ale masz jakis przepis na psikacz z mleczka krolewskiego i miodku???jakie moga byc proporcje??i jeszcze przypomnij mi prosze ile dodaje sie mleczka na ile wody..bede Ci bardzo wdzieczna Edytowane przez loloita20 Czas edycji: 2008-10-13 o 17:48 |
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie pojawił łupież po szamponie nivea elastyczność i blask ale tylko na poczatku przedziała przy czole ;/
juz nizoral kupiłam tylko ze tam jest napisane żeby stosowac miejscowo a to niby szampon....więc mam umyc tylko to miejsce nim a reszte tamtym? help
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
mam do was pytanie przepraszam bo zapewne byla tutaj o tym mowa ale przez wieczny brak czasu nie mam kiedy przeczytac calego watku.przelecialam tylko tak co kilka stron ale nie znalazlam.mam nadzieje ze moderatorki mnie za to nie ochrzania zadalam juz to pytanie w innym watku ale niestety nikt mi nie odpowiedzial![]() no wiec chodzi mi o napar z pokrzywy.kiedys gdzies czytalam ze po myciu splukuje sie wlasnie takim naparem wlosy.tylko nie wiem jak dokladnie.znaczy w jakich proporcjach go zrobic,polac zimnym czy cieplym,splukac potem woda ![]() mam nadzieje ze ktos mi odpowie i z gory dziekuje
|
#4594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to znajdziesz płukanke nie tylko z pokrzywy. Jesli chcesz samą pokrzywą przepłukać to na litr wody wystarczą dwie łyżki-wsypujesz pokrzywę jak woda się zagotuje i trzymasz jeszcze 5 min na ogniu, jak przestygnie siup na głowę, aha pokrzywę sitkiem zbierz-na głowie nie bedzie potzrebna .Może być lekko ciepła, ja czasem zapominałam, że studzę i poleawałam całkiem zimną. Napewno nie może to być gorąca woda Najlepiej żeby płukanka była przestudzona
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje bardzo za odpowiedz.napewno sprobuje przy kolejnym myciu
|
#4596 |
|
Konto usunięte
|
wiecie co czytałam w poprzedniej czesci,ze wiele dziewczyn polecało ten wosk WAX... ja zauwazyłam ,ze wlasnie 2tyg temu mama mi go kupiła
;PTo jest wosk do włosow suchych i zniszczonych o kolorze blond. Rzeczywiscie stosujecie go raz w tyg ? czy czesciej?(bedzie miało to wtedy jakis szybszy wpływ na wzmocnienie? czy tylko wlosy beda się przetłuszczać ? pozdrawiam
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Nic tu nie ma o stosowaniu miejscowym. Przeczytaj uważnie, dla mnie jest wszystko jasne: http://www.domzdrowia.pl/39267,nizor...pon-60-ml.html
|
|
|
|
|
#4598 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;9336428]Rzeczywiscie stosujecie go raz w tyg ? czy czesciej?(bedzie miało to wtedy jakis szybszy wpływ na wzmocnienie? czy tylko wlosy beda się przetłuszczać ?
pozdrawiam [/quote]To zalezy w jakim masz stanie włosy Mi wychodzi średnio mycie 2 razy w tygoniu (co 3 dni), były okresy że używałam waxa przy każdym myciu Inne wizażanki tez tak robiły. Także śmiało próbuj zobaczysz jak twoje włosy będą reagowały, tzn. czy się będą bardziej przetłuszczały
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak go używam : myję głowę "swoim" szamponem. następnie Nizoralem, który pozostawiam na całej głowie około 5-ciu minut. Dobrze spłukuję. Uwaga - mnie Nizoral pomaga, ale bardzo wysusza włosy. Po kuracji muszą dostać one zwiększona dawkę odżywienia. Nizoral jest pod postacią szamponu - też się pieni. Jeśli to konieczne -zabieg powtarzam dwa- trzy- razy w odstępie kilkudniowym. |
|
|
|
|
#4600 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja podzielę się swoją radością, właśnie na mejla dostałam potwierdzenie wysłania do mnie paczki z:
- 3 emulsjami glorii, - maską joanny z miodem i cytryną (w mieście u siebie nie mogę jej nigdzie znaleźć )- maską glorii. Będzie się działo
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj pierwszy raz użyłam Glorii , wreszcie znalazlam coś dla siebie
Wax niestety nie jest dla moich włosów, za to Gloria wyszła na prowadzenie No i żel Dermeny jak dla mnie genialny, więc już mam dwa hity
|
|
|
|
#4602 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie na razie kallos mleczny był the best - ale szukam dalej czegoś absolutnie najlepszego
|
#4603 |
|
Raczkowanie
|
Czy kosmetyki Kallos napewno są bezpieczne?
Wkońcu w sklepach ich nie można dostać tylko na allegro, dlaczego>> Czy nie podraźniają włosow, czy ich skład jest pewny? (czy zawierają jakieś SLS czy detergenty czy coś innego co mogłoby zaszkodzić włosą ? )Mam kallosa mlecznego latte ale jego intensywny zapach mnie odstraszył
|
|
|
|
#4604 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 |
|
Wtajemniczenie
|
POpieram, nie wzięłabym byle czego
, w dodatku tyle już osób go przetestowało
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki ![]() Benia na mojej saszetce bo kupilam kilka akurat jest napisane że stosować miejscowo
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
[1=cb4f5ffaf57e20df9ee4e2d 0ab40072d3e70b02c_5ea21df 28819a;9336428]wiecie co czytałam w poprzedniej czesci,ze wiele dziewczyn polecało ten wosk WAX... ja zauwazyłam ,ze wlasnie 2tyg temu mama mi go kupiła
;PTo jest wosk do włosow suchych i zniszczonych o kolorze blond. Rzeczywiscie stosujecie go raz w tyg ? czy czesciej?(bedzie miało to wtedy jakis szybszy wpływ na wzmocnienie? czy tylko wlosy beda się przetłuszczać ? pozdrawiam [/quote]Przeczytaj wątek o WAX'ie, znajdziesz w nim odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania.
|
#4608 |
|
Zakorzenienie
|
Dermatolog mówiła mi coś o oleju lnianym nakładanym na włosy....ponoć dobrze się zmywa, nie trzeba używać tyle szamponu, ładnie odżywia wlosy...
czy któraś z Was go stosuje?? http://www.olejlniany.zdrowe-produkt...?go=olejlniany Gdzie go można dostać?
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
|
|
|
|
#4609 | ||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Albo Allegro. |
||||
|
|
|
#4610 |
|
BAN stały
|
no i szukam i szukam przepisu na ten psikacz z mleczka krolewskiego ale nie moge znalsc
a paczka juz lada dzien u mnie bedzie
|
|
|
|
#4611 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
SKÓRA, WŁOSY, PAZNOKCIE: Ze względu na swoje dobroczynne właściwości olej lniany bywa używany w leczniczym masażu skóry, odżywiając ją i nadając jej elastyczność. Niedobór NNKT jest związany z występowanie różnego rodzaju chorób skóry, w tym m.in. egzemy i łuszczycy. Polecany dla skór suchych z objawami łuszczenia, mało elastycznych, szorstkich. Kwasy omega-3 aktywizują procesy likwidujące zgubne skutki nadmiernej ekspozycji na promienie UV na komórki naskórka (suchość, akantoza). Udowodniono też, że bez kwasów omega-3 poddana działaniu czynników agresywnych (WR, mydło, warunki atmosferyczne, itd.) warstwa rogowa skóry nie jest w stanie utrzymać odpowiedniego stopnia nawilżenia. W przypadku skór tłustych odpowiedni procent kwasu alfa-linolenowego gwarantuje właściwą płynność łoju skórnego i jego równomierne rozprowadzanie na powierzchni naskórka. Nie dochodzi wówczas do zaczopowania ujść gruczołów łojowych i powstawania zaskórników. Lignany zawarte w oleju lnianym hamują aktywność 5-alfa-reduktazy, enzymu uczestniczącego w przekształcaniu testosteronu do dihydrotestosteronu, który powoduje łysienie u mężczyzn. Do kupienia w Oleofarmie http://www.oleofarm.com.pl/produkty.php Olej lniany 0,25l cena 12.50 |
|
|
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na Kallosa mam uczulenie , miałam ten z łozyska czy innego świństwa- nie dość że obrzydzenie miałam to zapach był tragiczny ![]() Zuzyłam połowę, poprawy nie zaobserwowałam i wylądowała w koszu
|
|
|
|
|
#4613 |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tabletkach Skrzypo Vity?
|
#4614 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
|
|
|
|
#4615 |
|
BAN stały
|
Jeśli chciałyście przesłać do mnie wiadomość na priva, to zablokowałam wcześniej taką opcję, bo miałam dosyć otrzymywania niemiłych uwag od jednej z moderatorek. Dla niej problemy techniczne komputera to "hipokryzja". Nadal mam problemy z kompem, znika mi kursor myszki i pojawiają się kwadraciki. Nie mam wirusów, mam dobry komp, mam antywirusa i firewalla. Muszę dać komputer do naprawy, ech niestety.
Oj, fajnie, że się teraz udało edytować wiadomość. Wielkie podziękowanie dla AgiZ za skasowanie mi niesprawiedliwego punktu karnego. ![]() Dziewczyny, byłam dzisiaj w Douglasie. Kupiłam sobie kolejną maskę, tym razem Kanebo Intensive Hair Mask i pani w sklepie powiedziała, że włosy farbowane 4 razy farbami blond, nie rozjaśniaczami mogą odpaść. Ja je farbowałam 4-krotnie, bo to blond był zbyt błękitny, to zbyt ciepły, to nie podobał mi się efekt po. Tak więc, jak Wy farbujecie włosy tyle razy całość to ja nie wiem w jakim stanie muszą być te włosy. Normalnie od 7 lat farbuję odrosty na bardzo jasne blondy i nie niszczyły się wogóle a jak 4-krotnie pofarbowałam całość (różne blondy) to ucierpiały na tym, ale nie odpadły. Matko, jak ja się zdziwiłam, że mi to powiedziała. A mówiła jeszcze, że ona kiedyś też robiła sobie bardzo jasne blondy a teraz to już nawet nie próbuje. Mają Farouka Biosilk szampony, odżywki itp. We Farouku jest jedwab syntetyczny... zaś w Kanebo ten prawdziwy. Kanebo jest najlepsza, bo odbudowywuje włos jako jedyna od środka a nie daje tej sztucznej złudy, że włosy jest zdrowy. Ponoć jest lepsza od Loreal prof. Absolut Repair!!!!!!!! A szampony i odżywki Silver Lights niewiele ochładzają kolor-to prawda. Poza tym, wszytkie fioletowe płukanki niszczą włosy-to prawda ![]() A jedwab Biosilk od Farouk należy potrafić używać. Używamy przez kilka dni na końcówki i robimy 2 tyg. przery a ja o tym nie wiedziałam i pewnie dlatego tak nie odpowiadał mi ten jedwab. Edytowane przez johnw57 Czas edycji: 2008-10-14 o 20:55 Powód: Próba edycji |
|
|
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4617 |
|
BAN stały
|
Jolie, napisałam ten post w wątku, na wypadek gdyby pewna Wizażanka chciałaby napisać do mnie list a tu nie może. Tylko dlatego. A propo uwagi załatwiłam sprawę i wyjaśniłam AdzeZ. A jestem zadowolona z tego, więcjeszcze raz tu podziękowałam.
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4619 |
|
Zakorzenienie
|
Olej lniany
właśnie go dzis wypróbowałam:p zmieszałam go tak mniej wiecej pół na pół z olejem z pestek winogron![]() Efekty są super, jak na 1 raz więc chciałabym kontynuować. Ale... czy nie wiecie nic na temat czy te oleje moze przyciemniają (jak olej rycynowy) albo powodują żółknięcie włosów (jak miód) ?? bo mam jasny blondzik na głowie i nie chciałabym żeby mój kolor w jakimkolwiek stopniu uległ zmianie
|
|
|
|
#4620 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do pielęgnacji polecam: mleko do płukania włosów, zostawiamy na 15min. i spłukujemy, naturalne odżywki z żółtka, mało farb, ograniczenie ich do minium, zdrową dietę, witaminy, pierwiastki, sporo owoców, warzyw, tłuste ryby morskie (zarazem są bardzo zdrowe), wszelkie odżywki i maski firm eksluzywnych i profesjonalnych. Pozdrówka
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.

help
zadalam juz to pytanie w innym watku ale niestety nikt mi nie odpowiedzial

.
. Nic tu nie ma o stosowaniu miejscowym. Przeczytaj uważnie, dla mnie jest wszystko jasne: 

, miałam ten z łozyska czy innego świństwa- nie dość że obrzydzenie miałam to zapach był tragiczny
?? bo mam jasny blondzik na głowie i nie chciałabym żeby mój kolor w jakimkolwiek stopniu uległ zmianie