|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!
Kryszynka9008 lepiej jak najszybciej zglos się do lekarza silny bół jest zawsze sygnałem ze cos jest nie tak..a im większy brzuch tym będzie gorzej.. nie chcę cie straszyć ale moja sąsiadka miala silne bóle miednicy i okazalosię ze rozeszła sie kość i musiala cala ciążę przeleżeć w sztywnych gatkach typu szyna...) lepiej działac wcześniej...
poisone obawiam się., że wczasie porodu ew skurcze łydek to pikuś przy całej akcji ![]() ale zawsze jak to skurcz łydki można odciągnąć palce stóp w stronę kolana a wypiąć piętę.. ja bore dodatkowy magnez (asmag forte 2x dziennie po jednej ) i mi skurcze przeszły.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Zadomowienie
|
wlasnie leze pod ktg i licze skurce (sa co 7 minut)
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Rozeznanie
|
an.ka.b trzymam kciuki, żeby mała jak najdłużej posiedziała w brzuszku!!!
![]() KaSiaEG trzymaj się kochana i leż żebyś jak nadłuzej wytrzymała w dwupaku ![]() poisone ja myślę, ze jakby Cie złapał skurcz łydki podczas porodu to nawet bys tego nie zauważyła ![]() Melduję się z rana i uciekam jeść śniadanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Zakorzenienie
|
Jak to leżysz pod KTG? To jak piszesz?
an.ka.b Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok.
#215 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie,
Nie odzywałam się przez jakiś czas bo postanowiłam wszystko pozakańczać przed porodem. Nawet zabrałam się za uzupełnianie książki praktyk - niestety musze uzupełnić 2 lata wstecz i na razie zbieram materiały. Dużo naprodukowałyście i nie bardzo wiem co napisac. Ankab - trzymaj się malutka i zaciskaj nóżki Niobe7 czy ty zaczełaś rozpakowywanie?? ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie niobe pewnie z komórkowego neta korzystasz...?
jak ja ci zazdroszczę tych skurczów... moja mała jakaś niemrawa.. przestało jej się spieszyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Rozeznanie
|
ankabe trzymamy kciuki!!! Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
![]() A ja od dwóch dni też mam skurcze, biegam do kibelka co pół godziny na siusiu a dzisiaj obudziłam się z potwornymi mdłościami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Rozeznanie
|
aaaaa i jeszcze miałam zapytać niobe, jak Twoje skurcze?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Zadomowienie
|
cześć laseczki!
znowu brzydki dzień i mnie bleeee ... pada i pada ooo widzę że niobe zaczyna się szykować i walczyć o medal ![]() Salomea1 wiec coś o takim dzienniku bo moja siostra taki wypełniała i narzekała zawsze ![]() Kryszynka9008 biedna mi też się wydaje że to może być jakiś ucisk ja na twoim miejscu żeby się nie męczyć pojechałabym do szpitaa i powiedziała co i jak może by dali jakieś lekarstwa albo coś zalecili... poisone ja też się nad tym zastanawiałam ale widzę że to w porównując do bóli porodowych będzie dla nas pikuś ![]() ale mam dzisiaj lenia! ale odkurzyłam w mieszkanku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
poszłam jednak dzis do gin bo niepokoił mnie ten twardy brzuch, i dostałam skieowanie do szpitala , prawdopodobnie juz tam zostane na cesarkę, bo moja gin powiedziała , że łożysko mam coraz mniej wydolne cokolwiek by miało to znaczyć, do końca tygodnia zostaje w łóżku a w poniedziałek ide się zgłosić na oddział już.
niobe daj znać co z Tobą koniecznie pozdrawiam Mamusie |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
niobe, Kasiaeg już coraz bliżej do przytulanek z maluszkami, chyba podium mamy już zarezerwowane dla Was!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ciekawa jestem która będzie miała złoto
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Zakorzenienie
|
hehe rywalizacja nabiera rumieńców...
moja Iga chyba postanowiła się wycofać z walki o trofeum bo śpi cały dzień i ma to gdzieś.. (zupełny brak ducha rywalizacji - chyba ma to po mnie ![]() ja za to mam dziś mega doła i wszystko mnie drażni i juz opierdzieliłam męza przez telefon i kotu też się dostalo... aby poprawić sobie humor objadłam się słodyczy i teraz dodatkowo mi nie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Rozeznanie
|
niobe się nie odzywa... czyżby coś się rozkręciło?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Zadomowienie
|
molka86 ja wczoraj miałam taki dzień
scorpioniec hehe biedny kciuś i mąż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja też cieakwa jestem bardzo co u niobe i u ankabe słychać ![]() ja dzisiaj jem same dziwne rzeczy nie zjem nic pożądnego tylko tak skubie to jabłka to jogurt to chleb z masłem ale na obiadek robię spagethi więc z chęcią wciągnę ![]() ![]() a może któraś z Was poleciłaby mi przepis na jakąś dobrą sałatkę bo mam ochotę na coś innego i chce zrobić na weekend jakąś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!! No co tutaj się wyrabia
![]() an.ka.b , niobe7, KaSiaEG trzymam za Was moooooooocno kciuki!!!!! Jejku, już zaczyna się coś dziać.. U mnie od wczoraj była koleżanka, właśnie pojechała i wraz z jej wyjściem opuścił mnie dobry humor i resztki wigoru, chyba tak na mnie działa samotność.. Właśnie czekam na siostrę i szwagra, niech przyjadą jak najszybciej, bo ja się tutaj zaryczę, nie wiem co mi jest, zachowuję się jak dziecko. molka86 powyję razem z Tobą.. Niech ten zły nastrój odejdzie wraz ze łzami |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Raczkowanie
|
tola3804 jak Twoja zgaga?
Idę na spacer, bo zaraz zwariuję ![]() aniak2888 wiesz ostatnio sobie tak myślałam o naszych szpitalach i chyba jednak zrezygnuję z tego na Polnej.. Skłaniam się coraz bardziej w stronę Szpitala Świętej Rodziny na Engla. Moja kuzynka pierwsze dziecko rodziła na Polnej, a drugie właśnie na Engla i mówiła, że bez porównania pod względem opieki i miłej atmosfery szczerze poleca ten drugi szpital, tam jest o wiele spokojniej. Polna przeważa pod względem standardu. No i teraz nie wiem, a już byłam zdecydowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane ojj dawno mnie niebylo a mamy juz 2 czesc
![]() Jeju sie nie obejrzymy a zaraz i my razem z niobe bedziemy mialy skurcze a potem naszych maluchów ![]() Bylam wczoraj u lekarza Moj Kubus wazy juz prawie 2 kg ![]() ![]() ![]() Co do mdlosci to i ja wczoraj wnocy cos nie tak mialam , niemoglam zasnąć , kręcilam sie jak nigdy i na dodatek cos mi sie jeszcze odbijalo i chyba mam tak jak zjem banana ![]() ![]() A teraz lece zjem zupki , zrobilam wlasnie szczawiówke ![]() ![]()
#229 |
Zadomowienie
|
hej mamusie
ja wlasnie wrocilam od poloznej,wszystko dobrze ze mna i maluszkiem ale jak badala gdzie jest glowka to tak mnie nacisnela,ze myslalam ze zawyje z bolu.Uprzedzila ze bedzie bolalo ale nie myslalam ze az tak. kasiaEg, an.ka.b, niobe a co wy tak szybko? nozki zaciskac,jeszcze nie pora.Widze ,ze sie akcja zaczyna rozwijac i chyba bedziemy sie rozpakowywac na dobre, a ja nawet torby spakowanej nie mam.No,no,no, jak powiem Mezeowi ze juz prawie zaczynamy akcje rozdwajania to chyba sie przestraszy, bo mysli ze jak teramin jets na dana date to ma byc tego dnia.Oj biedny on. paulaszyszka ja moge Ci polecic taka zwykla ale dobra,robie ja dzis wlasnie. pomidorek,kukurydzka,papr yczka (ja lubie czerwona i pomaranczowa) i do tego takie wloskie pierozki ravioli,tortleini i inne(gotowane oczywiscie),szczypiorek ewentualnie.Proporcje jakie chcesz i do tego troszke majonezu,nie przyprawiam bo lubie naturalny smak tej salatki.Niby nic a lubie ja bo mozna nawet jesc ja sama lub jako dodatek. drobcia trzymaj sie kochana.Wlaz pod kocyk i pomasuj brzusio i bajeczke opowiedz to napewno pomorze. dziewczyna a ja mam prosbe. zbliza sie nasza pierwsza rocznica slubu i nie mam abslutnie pomyslu na prezent dla Mezusia.Co proponujecie? Albo co Wy dalyscie swoim Mezusiom? Normalnie mam mnostwo pomyslow a teraz klops, zero,nic nul.Pustynia w glowie Pomorzcie blagam
#230 |
Rozeznanie
|
O rany co się tutaj dzieje - straszne poruszenie.
an.ka.b , niobe7, KaSiaEG - dziewczyny trzymajcie się!!! Paula Szyszka nie wiem czy robiłaś gyrosa albo z makaronem ryżowym?? Jeśli nie to napisz to podam przepis. Są przepyszne i u mnie zajmują pierwsze miejsce w rankingu sałatek. U mojego męża szczególnie gyros ![]() A ja wczoraj byłam u lekarza i wszystko jest w porządku. Mały waży 2 kg, łożysko ok, szyjka zachowana. Doktor powiedział, że nie ma się czego czepić ![]() Poza tym w poniedziałek byłam na drugim spotkaniu w szkole rodzenia i porodu boję się coraz mniej. Szczególnie po odwiedzinach sali porodowej dla porodu rodzinnego. Jak dla mnie rewelacja. Oprócz tego sala poporodowa 3 osobowa z dodatkowym pokojem dla gości (foteliki, ława, czajnik, kawka, herbatka itp), osobną łazienką dla kobiet leżących na tej sali. Baaardzo mi się podobało i bardzo zmieniłam swoje nastawienie do porodu i pobytu w szpitalu. Mam nadzieję, że w praktyce się to nie zmieni i będzie tak pięknie i różowo jak teraz w wyobraźni ![]() Pozdrawiam cieplutko. Trzymajcie się kobitki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zakorzenienie
|
mam newsa od an.ka.b lezy nadal pod kroplówkami.. jutro szczegółowe badania i więcej wiadomości.. na razie skurcze trochę odpuściły
kciuki i dobre fluidki nadal potrzebne ![]() ![]() Ania pozdrawia wszystkie mamusie i brzusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Zadomowienie
|
trzymamy kciuki za naszą Anię
![]() lisey super przepis aż się głodna zrobiłam tą sałatkę koniecznie muszę zrobić! zaraz zapiszę sobie co muszę kupić jak na zakupach będziemy a jak zrobię to się pochwalę jak wyszła ![]() Gosiaczek1211 gyrosa znam i często robię uwielbiam ją ale o tej z makaronem ryżowym nie słyszałam więc bardzo proszę o przepis ![]() ![]() i dzięki dziewczynki bo już mi się moje sałatki przejadły będę miała coś innego |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Zadomowienie
|
an.ka.b
![]() niobe7 mnie zmobilizowała i poszłam sobie kupić koszule do karmienia i kocyk dla małej i kilka kosmetyków i już mam prawie wszysto. Ja dopiero jestem 34 tydz więc niby jeszcze troszke czasu mi zostało ale nigdy nic nie wiadomo. ![]() Paula Szyszka jak chcesz to ja ci wypożycze mojego kociaka z przyjemnością. Dzisiaj wstał przed 5 rano i zachciało mu sie bawić, a że my spaliśmy to biegał po mieszkaniu i co chwila przynosił mi do łóżka zabawki. Gosiaczek1211 mozesz dać tez przepis na gyrosa?? Co do szkoły rodzenia - to ja jestem bardzo zadowolona. Dużo ciekawych rzeczy sie dowiaduję, a poza tym wizja porodu już mnie tak nie przeraża. Uczę się dzielnie jak mamy oddychać i jak wygląda cała akcja porodowa i co się może wydarzyć i jakie są schematy działania. lisey i Gosiaczek1211 - super ze maluszki zdrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
skorpionic to wszystko przez ciebie napisałaś rozpakowywanie i proszę
![]() ![]() ale sie dzisiaj wkurzylam przywieżli nam wczoraj w końcu komodę dla dzidziusia mąż chciał ja złożyć i co nie dali śrubek i kołków a jakpojechałam dzisiaj do sklepu to facet mi powiedział że trzeba spisać reklamacje i czekać ja mu na to że na czekanie to ja już nie mam czasu spojrzał na mnie i wtedy chyba dopiero do niego dotarło że jestem w ciąży i obiecał załatwić wszystko w tym tygodniu ![]() drobcia ja też słyszałam wiele dobrych opinii na temat świętej rodziny tylko tam nie masz dzidziusia cały czas przy sobie ja jestem zdecydowana na polną |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
niobe7 napisz co u Ciebie bo widzę ze jesteś tu z nami
|
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
niobe mama dzwonila ze juz sie zaczelo a ty na wizazu siedzisz?
co 7 min skurcze to pewnie dzis sie rozpakujesz ![]() powodzenia wszyscy 3mamy kciuki niech Karolka juz bedzie z nami od cioci i Hubisia ![]()
#237 |
Zadomowienie
|
tak tak dziewczyny (chlopacy?) interent jest wszedzie. Ale tak na serio tamten post pisalem ja (Robert) w Magdy imieniu z telefonu. Pytacie jak jej "idzie". No coz nadal lezy i walczy z Karolina - wyjdziesz... nie... wyjdz... nie. Niedlugo bede znowu dzownil do szpitala i jak juz Karola powie "ok wyjde" to dam Wam tutaj znac.
Trzymajcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Zadomowienie
|
No dobra wiecie jako pierwsze .... jak juz sie tak wypytujecie ;P
54cm 2,88kg - Karola i mama maja sie bardzo dobrze |
![]() ![]() |
![]() |
#239 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie chce krakac ale chyba mamy dziewczyny zloto
![]() |
#240 |
Zadomowienie
|
a co post pod postem ale co tam
![]() ![]() ![]() super mamy pierwsza mamusie az mi lezka poszla z tego szczescia i radosci tacie gratulujemy i prosimy o przytulenie mamusi i corci od nas i oczywiscie zyczymy zdroweczka ale siem wzruszylam,ze to juz
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.