|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz.IV
Cytat:
co to za MOŻE???????????????? proszę odpoczywać i zdrowieć ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle to ostatnio mam wrażenie, ze żyje w dwóch wcielaniach jednocześnie - jedno to to codzienne : praca, treninigi, dom i w ogóle a drugie to to które myśli o ślubie - niestety tak to jest, że trzeba umieć to rozdzielic, bo byłoby głupio jakbym zaczęła studentom zamiasta o turbinach to moim ślubie gadać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4143 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() taki żarcik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko co na to TŻ ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4145 | |||
Wtajemniczenie
|
Śliczne! To na pomoście najbardziej mi sie podoba. Takie...romantyczne.
To gratulacje! Wytrzymaliście tyle ze sobą i na dodatek jesteście szczęśliwym małżeństwem. Czego chcieć więcej. U mnie już 10 latek stuknęło. U mnie kawa rozpuszczalna ale bez jakichkolwiek dodatków. Tylko taka mi smakuje. Taką z mlekiem - late piję tylko w kawiarniach typu costa albo coffeeheaven. Za to nie mogę pić takiej kawy z domowego expresu. Ile razy próbowałam zawsze źle sie po niej czułam. Może trafiałam na osoby, które robią za mocną albo mają zbyt małe pojęcie o parzeniu w ekspresie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A jeszcze z trzeciej strony to i tak się kłócimy ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4146 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super zdjęcia ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4147 |
Wtajemniczenie
|
Katarzinka pewnie byłby oburzony
![]() ![]() Gosiu plotkami będziemy się dzielić bo od listopada zaczynamy remont i urządzanie mieszkania ktre dostaliśmy u Bartka ![]() ![]() Nam stukło 24 sierpnia 3 latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Kubica to mój idol ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobra spadam popracować. Sprawozdanie samo się nie zrobi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4151 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#4152 |
Wtajemniczenie
|
Kinuś
![]() Gosiu już tłumaczę- B. dostał mieszkanie z pracy 56m-tam się przeprowadzam a za pieniądze uzyskane ze sprzedaży domu chcemy kupić wyremontowac i urządzić mieszkanie w rodzinnym mieście-narazie pójdzie pod wynajem, a potem bedzie dla mnie i B. albo dla mojej Siostry. także czekają nas 2 remonty ![]() z tym, że z kupnem mieszkania w rodzinnym mieście nie musimy się śpieszyć |
![]() ![]() |
![]() |
#4153 | ||
Zakorzenienie
|
Dziękuje Kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nom ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 |
Wtajemniczenie
|
No Lilstar supero pomysł
![]() ![]() Ja właśnie skończyłam urządzać nasz drugi pokoik- tam będzie nasza sypialnia ![]() Muszę kupić nowe firanki jeszcze ![]() ![]() Dziś też na obiad mało zdrowe danie- hamburgery ![]() a) z porem i marchewką w lekkim sosie musztardowo-jogurtowym b) z cebulką marchewka jabłkiem i koperkiem- w sosie jogurtowo- czosnkowym c) z ogórkiem zielonym w sosie sojowo-sezamowym z lekka nutką musztardy ![]()
![]() |
#4156 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej Słoneczka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4157 | ||
Zakorzenienie
|
Martulek gratuluje rocznicy !!!
Cytat:
A co do zaswiadczenia to oczywiscie nnie odebralysmy go jeszcze ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4159 |
Zakorzenienie
|
Teoretycznie tak Aguniu ale praktycznie to za 2 tygodnie zmianiam urzad Skarbowy w zwiazu ze zmiana miejsca zamieszkania i wysylanie kilku aktualizacji jest bez sensu.... Dla mnie to w ogole jest parodia ze musze im zglaszac zmane dowodu osobistego do 30 dni, jak im i tak to jest na chwile obecna do niczego nie potrzebne. Skoro najblizszy kontakt z moja osoba beda miec w lutym jak splynie pit 11 z mojej pracy ... No ale ja nie bede mowic nic na temat biurokracji w naszym kraju bo jako pracownik panstwowy nie powinnam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4160 |
Wtajemniczenie
|
nie mam jeszcze zrobionego nowego dowodu ani nie zgłosiłam do skrabówki. narazie to bezsens bo musiałabym wymieniać dokumenty:
-I raz bo zmiana nazwiska -II bo zmiana adresu-przecież sprzedaję dom i musiałam się wymeldować z obecnego adresu -III bo muszę sie gdzieś narazie zameldować czyli u mamy -IV bo będę się przeprowadzać do Męża ![]() i dlatego jak się wymeldowałam z dotychczasowego miejsca tato zameldował mnie u nich na pobyt czasowy już na nowe nazwisko ![]() ![]() nie dam im tyle razy zarobić byłam tylko w banku z aktem małżenstwa ![]() a tak wogóle to u mnie dzisiaj wielkie pakowanko było-trochę ciuchów, mnóstwo książek moich i B., płyty albumy i inne pierdoły bo to ostatnie dni w moim domku-chcę się wyprowadzić do przyszłego tygodnia.żeby mieć to wszystko za sobą. tylko wiem że teraz jak B. przyjedzie będzie wybór z noclegiem-u moich albo u jego rodziców. także będzie kompromis-z piątku na sobotę u moich a z soboty na niedzielę u jego-i na odwrót.myśle że będzie sprawiedliwie ![]() jeszcze tyle rzeczy zostalo do przewiezienia- prze te kilka dni mój aparat rozgrzeje się do czerwoności chcę uwiecznić te wszystkie miejsca kątki zakamarki....tak na przyszłość.... |
![]() ![]() |
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ot chociażby taki przykład- stary dowód wydali mi bez problemu i bez zbędnej bieganiny. Jak wyrabiałam nowy- dodam że w tym samym miejscu, to musiałam już mieć odpis aktu urodzenia, no bo się urodziłam gdzie indziej niż jestem zameldowana. To się pytam pani, jak to jest, że wcześniej dowód mi wydano bez tego papierka a teraz mowy nie ma. Co usłyszałam? Że zmieniła się ustawa i teraz trzeba i już.
![]() |
#4162 | |||||
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() zdjęcia też sobie pozwoliłam obejrzeć i są fajowskie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4163 |
Wtajemniczenie
|
Aguniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4164 |
Wtajemniczenie
|
To ja wam opowiem- to byla moja pierwsza praca wakacyjna. Wnioskowałam o wydanie numeru NIP. Miałam mieć zwrot 300 zl (praca wakacyjna). Złożyłam PIT i dostalam potem wezwanie. Poszłam- panie byly bardzo niemile, nastraszyly mnie ze za oszustwa podatkowe grozi mi 10 lat za kratkami!!!Mialam wtedy cos kolo 20 lat niecałe.
Co sie okazalo?? Z winy błedu pracownika Urzędu skarbowego byłam przez 3 miesiace zameldowana w... urzędzie skarbowym w Kamieniu Pomorskim. To nic że byłam mieszkanką Raciborza w województwie śląskim-700 km od Kamienia. Poza tym kto widział by można było mieszkać w Urzędzie? Na szczęście wymogłam na paniach by dostarczono mi pisemne przeprosiny oraz pismo w którym wyraźnie napisano że błąd popełnila pracownica US. Na zakończenie nagadałam że przestępców zamiast ścigać to biedną studentkę straszą kiciem co na pewno nie zachęca do legalnej pracy!
#4165 |
Wtajemniczenie
|
heh Izuś-dobrze że się nie ugięłaś i pani musiała przyznać się do błędu
![]() ja na V roku dojeżdżałam na zajęcia i jako że posiadam II stopien niepełnosprawności i mam legitymację osoby niepełnosprawnej na dojazdy z miejsca zamieszkania do szkoł czyli do Opola przysługiwała mi zniżka 78%. szkopuł w tym że niektórzy kierowcy i panie kasjerki nie znali się na przepisach i traktowali mnie w taki sposób że chce wyłudzić znizkę która mi sie nie należy-dla nich osoba niepełnosprawna to odrazu musi byc na wózku itp....i jeszcze te kpiące spojrzenia i chamskie odzywki.na prawdę źle się czułam ale czarę goryczy przechylił kierowca który nie chciał sprzedać mi tego biletu rzucił mi legitymacjąw twarz i wycedził że jak mi nie wstyd ![]() rozgoryczona poszłam do prezesa pks-u i napisałam oficjalną skargę na kierowców. oczywiście uznano moją rację i dostałam przeprosiny na piśmie ale niesmak został. widać jak u nas respektuje się przepisy. ja mogę wszystko zrozumiec że kierowca może zagubić się w gąszczu zniżek itp ale to nie daje mu prawa do poniżania i kpienia z pasażerów. ale sie rozpisałam-to tyle ![]() Izuś zapomniałam wcześniej dodać że fajne danka tworzysz na obiadki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4166 |
Wtajemniczenie
|
Izazusia - ale miałaś akcje
![]() ![]() ![]() a na polską biurokrację to chyba nic nie poradzimy ![]() jakoś tak tęsknie za Wami ![]()
![]() |
#4167 |
Wtajemniczenie
|
z wzajemnością Kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4168 |
Wtajemniczenie
|
a dobrze, tylko męczą mnie jeszcze te ranne wstawania
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale historia z tymi kierowcami ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4169 |
Wtajemniczenie
|
przyzwyczaisz się
![]() ![]() a mój B. jeszcze w pracy-od rana-strzelanie czy cuś ![]() a Twój Sz. w trasie? pamietasz o YCD ![]() Edytowane przez LilStar Czas edycji: 2008-10-15 o 21:06 Powód: bo dzastuś pewnie zapomniała o tańcachh wygibańcach:D |
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój Sz. na drugim krańcu Polski, pewnie niedaleko niektórych z Was, bo gdzieś tam w okolicach Wrocławia ![]() o YCD pamiętam, pamiętam ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.