Czy stanik musi być przekleństwem? - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 20:31   #4021
inc0rrect
Zakorzenienie

Dot.: Czy stanik musi być przekleństwem?

Czyli mam się rozglądać za 60D, 60DD;] noo to nieźle... wydaje mi się, że dobrze się zmierzyłam bo zawsze jak się mierze to tyle mi wychodzi, a mówicie, że zawyżyłam, czy zaniżyłam obwody?

Mhm_ dobre masz oko, bo stanik rzeczywiście 70b imp18 czasem noszę z wkłądkami, ale ten akurat bez ale dalej nie wiem czemu mówicie, że się źle zmierzyłam

nafretam dzięki za podanie sklepu, velika napewno się tam wybiore, a te firmy chyba muszę spisać bo pierwszy raz słysze Tylko powiedzcie mi w jakich mniej więcej cenach są tam staniki ( w tym sklepie "Milla" we Wrocławiu), muszę się przygotować, mam nadzieje że nie zapłace powyżej 50zl...

Yaza - co zrobiłaś, że tak nagle Ci urosły ? Też bym chciała, mam nadzieje ze moje też jeszcze urosną...chociaż troche...

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 20:48   #4022
agta85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
Tylko powiedzcie mi w jakich mniej więcej cenach są tam staniki ( w tym sklepie "Milla" we Wrocławiu), muszę się przygotować, mam nadzieje że nie zapłace powyżej 50zl...
Przypuszczam, że więcej.
agta85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 21:05   #4023
velika
Winter is coming

inc0rrect- niestety ceny są w okolicach 130-150 zł. Wybierz się tam i poprzymierzaj, ale dokładnie! Porób notatki- spisuj nazwy modeli, zapisz sobie, co jak leży, wszelkie uwagi dotyczące szerokości obwodu, miseczek, szerokości ramiączek, fiszbin. Staniki z innych kolekcji niż najnowsze można dostać taniej na brtyjskim e-bay'u, na allegro i w brytyjskim sklepie wyprzedażowym brastop.com .Na początek najważniejsze jest, zebyś ustaliła swój rozmiar i zobaczyła co na tobie dobrze leży oraz jak czujesz się w wąskim obwodzie. Możesz też zwrócić uwagę na polskich producentów- są tansi niż brytyjczycy, ale gorsi jakościowo i staniki są często bardziej rozciągliwe. Na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ w rozmiarze 60 D,E na przykład są 4 biustonosze kostara- złe recenzje ma ostatnia bardotka, resztę możesz wypróbować Biustonosze w małych obwodach ma też firma Milena- milena-bielizna.pl . Być może coś znajdziesz dla siebie, ale w szerokiej rozmiarówce występuje tylko kilka modeli. Warto tez przed złożeniem zamówienia zapytać mailem o sugerowany rozmiar. Zapraszam też na LMB:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
Znajdziesz tu dużo dziewczyn o wymiarach zbliżonych do twoich i przeczytasz recenzje poszczególnych modeli. Zapewne niejeden stanik zamówisz przez internet i nie bój się tego. Masz prawo zwrotu w ciągu 10 dni(z kompletem metek oczywiście i nieuszkodzony), a mierzenie w domu ma wiele zalet- możesz spokojnie zobaczyć co jak leży, także pod różnymi bluzkami.
velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 21:37   #4024
joa_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pushit Pokaż wiadomość
"UWAGA ŁODZIANKI!

Będzie stanikowy zlot w Łodzi - czyli zbiorowe oglądanie i przymierzanie. Zapraszamy Was i Wasze staniki
Szczegóły tu:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...976&a=84900976"

ostatecznie termin stanal na 25, o 16 punkt zborny czy w mercado? i czy ktos z wizazu sie wybiera?
No ja oczywiście jak najbardziej!!! 16 w mercado.
joa_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 22:29   #4025
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
inc0rrect- niestety ceny są w okolicach 130-150 zł. Wybierz się tam i poprzymierzaj, ale dokładnie! Porób notatki- spisuj nazwy modeli, zapisz sobie, co jak leży, wszelkie uwagi dotyczące szerokości obwodu, miseczek, szerokości ramiączek, fiszbin. Staniki z innych kolekcji niż najnowsze można dostać taniej na brtyjskim e-bay'u, na allegro i w brytyjskim sklepie wyprzedażowym brastop.com .Na początek najważniejsze jest, zebyś ustaliła swój rozmiar i zobaczyła co na tobie dobrze leży oraz jak czujesz się w wąskim obwodzie. Możesz też zwrócić uwagę na polskich producentów- są tansi niż brytyjczycy, ale gorsi jakościowo i staniki są często bardziej rozciągliwe. Na ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠ w rozmiarze 60 D,E na przykład są 4 biustonosze kostara- złe recenzje ma ostatnia bardotka, resztę możesz wypróbować Biustonosze w małych obwodach ma też firma Milena- milena-bielizna.pl . Być może coś znajdziesz dla siebie, ale w szerokiej rozmiarówce występuje tylko kilka modeli. Warto tez przed złożeniem zamówienia zapytać mailem o sugerowany rozmiar. Zapraszam też na LMB:
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=50580
Znajdziesz tu dużo dziewczyn o wymiarach zbliżonych do twoich i przeczytasz recenzje poszczególnych modeli. Zapewne niejeden stanik zamówisz przez internet i nie bój się tego. Masz prawo zwrotu w ciągu 10 dni(z kompletem metek oczywiście i nieuszkodzony), a mierzenie w domu ma wiele zalet- możesz spokojnie zobaczyć co jak leży, także pod różnymi bluzkami.

Dziękuje bardzo ! za linka do forum dla małobiuściastych, za info o producentach i szczegółowe wyjaśnienie
Będę się musiała zagłębić w temat i znaleść jakiś wymarzony stanik, coś czuje że to nie będzie łatwe może uda mi się coś u polskiego producenta znaleść, żeby nie przepłacić. Wkońcu kondycja moich piersi zmusza mnie do tego jak by nie patrzeć 6 lat chodzilam ze stanikiem 70B, albo 75B także mimo że takie mało to zwisy widać A i odchudzanie dobrze na ich wygląd nie wpłyneło, kiedyś były wieksze, nagle zmniejszyły się i jakby opadły

Jeszcze raz dziękuje

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
Stary 2008-10-14, 22:45   #4026
eyo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje bardzo ! za linka do forum dla małobiuściastych, za info o producentach i szczegółowe wyjaśnienie
Będę się musiała zagłębić w temat i znaleść jakiś wymarzony stanik, coś czuje że to nie będzie łatwe może uda mi się coś u polskiego producenta znaleść, żeby nie przepłacić. Wkońcu kondycja moich piersi zmusza mnie do tego jak by nie patrzeć 6 lat chodzilam ze stanikiem 70B, albo 75B także mimo że takie mało to zwisy widać A i odchudzanie dobrze na ich wygląd nie wpłyneło, kiedyś były wieksze, nagle zmniejszyły się i jakby opadły

Jeszcze raz dziękuje
nic się nie martw
ja noszę nowe staniki gdzieś od miesiąca i juz widać, że się biust wyraźnie przesunął tam gdzie powinien być już tak nie opada smetnie na boki a się zaczyna porządnie trzymac - moze jeszcze nie jest idealnie jak byc powinno ale to dopiero początek

po nowym roczku planuje kolejna zmiane rozmiaru trzeba w końcu sprobowac 65tki

Prędzej czy później cmentarze są pełne wszystkich.

15.02.2017 ♥
eyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-14, 23:53   #4027
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

No ja cos moge powiedziec o stanie biustu po schudnieciu (z 112 cm na 95 cm) przy czym to chudniecie odbywalo sie w wiekszosci w dobrze dobranych stanikach ale co sie podnioslo przez dobry stanik, to zaraz opadlo przez utrate ciala nawet nie chce myslec co by bylo w zlych stanikach
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:00   #4028
moooniaaaa
Zakorzenienie

Dzisiaj się zmierzyłam i w przeciągu paru m-cy z 76/90 zrobiło się 73/92, z kalkulatora wyszedł polski 65H i brytyjski 65F, idę przekopać allegro
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 08:29   #4029
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Ja noszę dobrze dobrany stanik od 3ech m-cy i też widzę poprawę Wprawdzie nie mierzyłam się ostatnio ale biust jest zdecydowanie bardziej jędrny i trzyma się "w kupie". Na początku strasznie mnie bolał i myslałam, że coś jest nie tak (pisałam nawet tu o tym) ale teraz juz się przyzwyczaił
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:19   #4030
spioch7
BAN stały

A ja sie dzis wybrałam po pozadne staniki do triumpha i niestety przezylam lekkie zalamanie zawsze nosilam 75B a teraz przymierzajac zauwazylam z stanik spelnia swoje zadanie tylko przy rozmiarze 75A (zbliza piersi i podnosi je) stare staniki wyrzucilam poniewaz zaczelam odczowac bole piersi noszac je bo podnosily sie do gory. Trochemi przykro ze jest to rozmiar 75A do ktorego roku zycia rozwija sie biust?Mam 17,5 lat czy jest mozliwe ze moj biust zmieni jeszcze rozmiar bez przybyciu na calej masie ciala?Jestem szczupla i przyznam ze nie raz bylo mi przykro gdy chcilam kupic np stroj podobal mi sie jednak na mnie byl to efekt splaszzenia i wychodzilam z niczym
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:32   #4031
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
A ja sie dzis wybrałam po pozadne staniki do triumpha i niestety przezylam lekkie zalamanie zawsze nosilam 75B a teraz przymierzajac zauwazylam z stanik spelnia swoje zadanie tylko przy rozmiarze 75A (zbliza piersi i podnosi je) stare staniki wyrzucilam poniewaz zaczelam odczowac bole piersi noszac je bo podnosily sie do gory. Trochemi przykro ze jest to rozmiar 75A do ktorego roku zycia rozwija sie biust?Mam 17,5 lat czy jest mozliwe ze moj biust zmieni jeszcze rozmiar bez przybyciu na calej masie ciala?Jestem szczupla i przyznam ze nie raz bylo mi przykro gdy chcilam kupic np stroj podobal mi sie jednak na mnie byl to efekt splaszzenia i wychodzilam z niczym
Jesli stanik podnosi sie do gory w trakcie noszenia to jest to wina zbyt szerokiego obwodu.
Jesli podasz swoje wymiary - bardzo ciasno mierzone pod biustem i luzno w biuscie, latwiej bedzie Ci doradzic odpowiedni rozmiar.

Mnie biust urosl najbardziej w okolicach 30-tki
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 14:37   #4032
djprinzesin
Rozeznanie

zmierz sie dobrze wg www.bra-fitter.prv.pl
i wtedy mozesz się obracac w ogól podanego rozmiaru
bo jesli zeszłas z 75AB do 75A...to mi to nie pasuje
obwód bedzie mniejszy i miska większa i będzie lezec ideal;nie, nic sienie powinno podsuwac
Stary 2008-10-15, 15:07   #4033
spioch7
BAN stały

No teraz mam idealnie nic sie nie przesowa nawet przy unoszeniu rak do gory skakaniu itp tylko moje pyt brzmi do kiedy rozzwija sie bist nastolatki lub mlodej kobiety bo oumiem ze po 30stce to rzecz naturalna ze moze sie zmienic ale to biust w pelni dojrzalej a czy bust zakonczyl juz swoj rozwoj na dluzszy czas?(pomijam maciezynstwo czy tabletki anty)
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 15:11   #4034
201704051255
Konto usunięte

doszla do mnie polka i sahara,
zrobie fotki jak tylko bateria sie naladuje

polka to porazka
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 15:36   #4035
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
doszla do mnie polka i sahara,
zrobie fotki jak tylko bateria sie naladuje

polka to porazka
Dlaczego?

Edit:
Dziewczyny, w jakich cenach są staniki M&S? Opłaca się kupować nowy za 55zł.? + 6zł. przesyłka. Domyślam się,że się opłaca ale chce się upewnić czy na pewno :P

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2008-10-15 o 16:28 Powód: dopisek
Stary 2008-10-15, 16:27   #4036
joa_b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
No teraz mam idealnie nic sie nie przesowa nawet przy unoszeniu rak do gory skakaniu itp tylko moje pyt brzmi do kiedy rozzwija sie bist nastolatki lub mlodej kobiety bo oumiem ze po 30stce to rzecz naturalna ze moze sie zmienic ale to biust w pelni dojrzalej a czy bust zakonczyl juz swoj rozwoj na dluzszy czas?(pomijam maciezynstwo czy tabletki anty)
Zmierz się dokładnie - tzn. ciasno i na wydechu pod biustem oraz wyprostowana lużno w biuście i podaj wymiary. Spróbujemy pomóc.

PS mi biust urósł po 20 roku życia.
Stary 2008-10-15, 17:44   #4037
201704051255
Konto usunięte

fotki:
sahara jest za mała 65dd, 66/83-4, obwod ciut luźinejszy niz w antoinette, ale scisliwy, miski mniejsze, wydaje mi sie, ze fiszbiny sa jakies plytsze, bo tamta nie robi mi waleczka pod pacha, ale moze kwestia za malych misek, probowac 65E, czy w ogole nie lezy dobrze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sahara.jpg (22,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sahara1.jpg (16,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sahara2.jpg (11,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sahara4.jpg (22,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg sahara en face.jpg (17,0 KB, 87 załadowań)
Stary 2008-10-15, 17:46   #4038
201704051255
Konto usunięte

polka bułki, luz w miseczce, kacze dzioby, tak sie to nazywa?
65dd
no i wyglada seksownie jak majty mojej babci na kogo to jest szyte?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg polka.jpg (28,2 KB, 105 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg polka dzioby.jpg (22,9 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg polka dzioby2.jpg (18,2 KB, 79 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg polka bulka.jpg (27,4 KB, 59 załadowań)
Stary 2008-10-15, 17:57   #4039
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dlaczego?

Edit:
Dziewczyny, w jakich cenach są staniki M&S? Opłaca się kupować nowy za 55zł.? + 6zł. przesyłka. Domyślam się,że się opłaca ale chce się upewnić czy na pewno :P

ja ostatnio kupowałam na allegro m&s - 34zł z przesyłką ;> (tzn to licytacja była, akurat mi się udało )

Cytat:
fotki:
sahara jest za mała 65dd, 66/83-4, obwod ciut luźinejszy niz w antoinette, ale scisliwy, miski mniejsze, wydaje mi sie, ze fiszbiny sa jakies plytsze, bo tamta nie robi mi waleczka pod pacha, ale moze kwestia za malych misek, probowac 65E, czy w ogole nie lezy dobrze?
po pierwsze- to Ty myślałaś o silikonach czy ja coś pomyliłam? dziewczyno, masz super piersi naprawdę
po drugie - gdzie kupiłaś ten staniczek i za ile? (jeśli pisałaś już gdzieś to przepraszam, nie doczytałam )

aaaaa i ja bym spróbowała większy

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:16   #4040
201704051255
Konto usunięte

wydaje mi sie, ze po 140 były oba, teraz polka jest za 89, sahara za 165, na dopasowana.pl

dzieki
wiem, ze źle nie jest, ale ja kocham chodzic latem bez stanika, a jak schudlam to sie zrobilam meega płaska jak stelaza na klatke nie zaloze, a jak zaloze to jest ładnie
Stary 2008-10-15, 19:40   #4041
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wdowa_po_leninie Pokaż wiadomość
ja ostatnio kupowałam na allegro m&s - 34zł z przesyłką ;> (tzn to licytacja była, akurat mi się udało )
No i teraz sama nie wiem czy kupowac :P

A jakie są średnie ceny staników Wonderbra, orientujecie się?
Stary 2008-10-15, 20:05   #4042
Yaza
Rozeznanie

Cytat:
Czyli mam się rozglądać za 60D, 60DD;] noo to nieźle... wydaje mi się, że dobrze się zmierzyłam bo zawsze jak się mierze to tyle mi wychodzi, a mówicie, że zawyżyłam, czy zaniżyłam obwody?

Mhm_ dobre masz oko, bo stanik rzeczywiście 70b imp18 czasem noszę z wkłądkami, ale ten akurat bez ale dalej nie wiem czemu mówicie, że się źle zmierzyłam

nafretam dzięki za podanie sklepu, velika napewno się tam wybiore, a te firmy chyba muszę spisać bo pierwszy raz słysze Tylko powiedzcie mi w jakich mniej więcej cenach są tam staniki ( w tym sklepie "Milla" we Wrocławiu), muszę się przygotować, mam nadzieje że nie zapłace powyżej 50zl...

Yaza - co zrobiłaś, że tak nagle Ci urosły ? Też bym chciała, mam nadzieje ze moje też jeszcze urosną...chociaż troche...
Kupiłam dobre miękkie staniki, codziennie wygarniam do nich biust przy zakładaniu a nie zakładam tylko jako sutozakrywacza, przy myciu masuję buły pod pachą i 'zagarniam' w biust. Na początku nosiłam puszapy (od zawsze - czyli jakieś 6 lat ) 75A, głównie intimissimi, rozciągały się do 95 cm . Żal jak wspominam.

Urosną urosną, jeszcze się zdziwisz. Chyba migracyjną rekordzistką jest jednak Lobbystka na małobiuściastych, jej zmigrowało 10 cm, ale w rok - masaże i dobry stanik.
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 20:19   #4043
201704051255
Konto usunięte

hmm nie wiem czy wszystkim sie tak wydaje, ale mnie chyba nic nie przybedzie od noszenia dobrego stanika, bo nie ma mi co i skad migrowac, albo za glupia jestem na te filozofie
Stary 2008-10-15, 20:31   #4044
joa_b
Raczkowanie

Cytat:
polka bułki, luz w miseczce, kacze dzioby, tak sie to nazywa?
65dd
no i wyglada seksownie jak majty mojej babci na kogo to jest szyte?
Przymierzałam polkę, podobny efekt.
A Sahara za mała w misce - masz buły.
Przyjedź na zlot w Mercado, to poprzymierzasz inne rozmiary - mają tam saharę i inne maskaradki
Stary 2008-10-15, 20:34   #4045
inc0rrect
Zakorzenienie

Podnosicie mnie na duchu

ot taki stanik a jaka szybka poprawa ;] już się nie mogę doczekać kiedy zrobi się ładny, z tymi migracjami też szczerze mowiac nie wiem czy coś zdzialam, bo pod pachami to ja mam jedynie suche kości, wogole tluszcz to tylko na piersiach, chodz tez nie wiem czy w dobra strone rozumuje,. Mam nadzieje ze same z siebie chociaż urosna

Stary 2008-10-15, 20:37   #4046
201704051255
Konto usunięte

ja sie tam wybieram odkad tylko wyczailam sklep, ale przeraza mnie dojazd
pewnie, ze jesli tylko nic mi nagle nie wyskoczy, to sie dotelepie

no wlasnie, jak napne reke to tam wszystko twarde i zylaste, nie widze zeby cos mialo wrocic do dekoltu... tym bardziej, ze ja juz nawet w bisucie chyba tluszczu nie mam, bo wiekszosc to miesien twardy, tylko na dole cos sie majta..
Stary 2008-10-15, 20:59   #4047
Yaza
Rozeznanie

Cytat:
hmm nie wiem czy wszystkim sie tak wydaje, ale mnie chyba nic nie przybedzie od noszenia dobrego stanika, bo nie ma mi co i skad migrowac, albo za glupia jestem na te filozofie
Pocieszę, że nosze rozmiar 34 Więc niby też nie ma skąd migrować. A jednak...

Nawet jeżeli którejś nie zmigruje mocno w centymetrach to stan biustu na pewno się poprawi, mi w końcu cyc nie wisi smętnie (tak, mam 18 lat, tak, 75A wisiało jakieś 5 cm niżej niż powinno) a sterczy radośnie pragnąc poznawać świat
"When you loved the one who was killing you, it left you no options. How could you run, how could you fight, when doing so would hurt that beloved one? If your life was all you had to give your beloved, how could you not give it?

If it was someone you truly loved?"
Yaza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 22:40   #4048
201704051255
Konto usunięte

no ja nosze 32 na gorze i teskie wypatruje rozmiaru 0, bo sweterek dobrac nie za duzy to łojezu...
Stary 2008-10-15, 23:16   #4049
foxy123
Zakorzenienie

Pushit to ja sie musze klasc na stol a Ty masz takie piekne cycuszki ..ehh...jakie to zycie jest niesprawiedliwe
Stary 2008-10-15, 23:42   #4050
201704051255
Konto usunięte

Foxy coś za coś, Ty masz nogi , ja mam piekny cellulit i duże uda
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości