![]() |
#1411 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
witam jonathan ![]() no ja mam weselicho 23 maja, w moje imieninki hehhe ![]() no ja w janowicach ale s tarej sali, teraz podobno juz jakis czas jest nowa sala wybudowana, tylko jak ja podpisywalam umowe jakis rok temu wlasciciel nic nie wposmnial o nowej sali ![]() pozdrawiam ps a kiedy twoje heheh?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Salony Mody Ślubnej w Tarnowie
wiwcia, witaj w naszym gronie
![]() my w ten piatek zaczynamy kurs przedmalzenski, dokladniej to sa wieczorki dla zakochanych i podobno nie polega to na godzinnym sluchaniu ksiedza, mam nadzieje, ze sie nam spodoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
Hey - ja mam ślub 30. maja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1414 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co sądzicie o wesleu z kucharka ? z tego co słyszałam jest o połowe taniej nic w restauracji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1415 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
heh ja mialam dokladnie te sama sytuacje , maj lub październik i wybrałam maj, w koncu to tez fajny miesiac, wszystko kwitnie ...powinno byc peiknie, to wyglada ze mamy w tym samym czasie jonathan ![]()
![]() |
#1417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wogole to mam pytanie do wszystkich - myslalyscie juz o piosence na 1. taniec? I czy planujecie zatanczyc walca czy pokusicie sie o jakis efektowniejszy uklad, co niewatpliwie zrobiloby wrazenie? Piszcie propozycje piosenek, dawniej podobala mi sie ta http://sandra1303.wrzuta.pl/audio/dS...ndra_-_forever , bo jest taka romantyczna , ale trudno by bylo z krokami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Zakorzenienie
|
o kursie mowila mi moja kolezanka, ktora brala w nim udzial, byla zachwycona, a tutaj sa szczegolowe informacje:
http://www.moscice.diecezja.tarnow.p...id=60&Itemid=8 ten kurs jest w Moscicach, jutro o 19 startujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() mam do tej pory: sale, orkiestre, kamerzyste, fotografa, date w kosciele...chyba tyle najbardziej sie martwie o suknie bo niemam czasu za bardzo szukac ![]() to do napisania buzki ![]()
![]() |
#1420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a powiedz jakiego masz kamerzyste i fotografa? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Hey - chetnie wybralibysmy sie z wami bo to nasza parafia, tym bardziej znam prowadzacych i ks Ważnego ale chyba nie w kazdy piatek bedziemy w Tarnowie a to ma trwac 9 tyg. z rzedu co tam widzialam na stronce. Na pewno bedzie super. Czekam na relacje, aha napisz jeszcze ile par bylo i jak to wygladalo A tak wogole to zazdroszcze Ci daty ślubu, to byla moja wymarzona noi lokalu, w tym dworku modrzewiowym jest przepieknie, w wakacje bylam tam popatrzec na wesele i powiem ze z zewnatrz wygladalo cudnie, ogród oswietlony zwisajacymi swiatelkami, no zrobilo wrazenie. pzdr |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
no to fajnie , mamy wspolny temat hehe zamrtwianie sie czy nam sie uda na czas i na odleglosc ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1424 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja rowniez przebywam w UK (no dzisiaj przylecialam na kilka dni do PL), rowniez wszystko bedziemy zalatwiac na odleglosc, najbardziej sie martwie o sprawy zw. z kosciolem ze nie zalatwimy wszystkiego na czas- juz rozmawialam z polskim ksiedzem w Uk w wakacje i mial dac znac co to nauk przedmalzenskich i poradni po wakacjach i narazie sie nie odzywa, musze go przycisnac jak wroce do Anglii. Suknia sie tak bardzo nie martwie, wiem ze cos kupie (przed weselem bedziemy jakies 3 miesiace wczesniej na 2 tyg a pozniej jeszcze przylecimy na slub, pewnie tez ok 2 tyg.), ale stresuje sie bo inaczejby to wygladalo gdybysmy byli na miejscu. Ze spraw organizycacyjnych mamy wiec: lokal (rzecz jasna ![]() ![]() Pozdrawiam!
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
![]()
jadira!
heh no to fajnie ze tez jestes w UK, bedziemy sie razem dzielic naszymi przygotowaniami do slubu... tylko ty masz troszke wiecej czasu, ja bede w Polsce w styczniu jakies niecale dwa tyg i wtedy mam zamiar kupic suknie, jak nie kupie to nie wiem co ?? ![]() pozdrawiam wszystkich ![]()
#1426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bylo 18 par, kazda para ma swoj stoliczek, na jednym spotkaniu sa omawiane 2 tematu, najpierw jest wstep, ktorkie opowiadanie, ktore przedstawiaja malzenstwa, potem kilka slow mowi ksiadz, nastepnie dostajemy karki z pytaniami i mamy czas na rozwiazanie, z kolei wymieniamy sie kartkami i dyskutujemy, nikt nas nie soprawdza, nikt nie wystepuje na forum, a tematy sa superowe, po prostu zyciowe, dziewczyny, naprawde polecam! ![]() a i w miedzyczasie mamy herbatke i placka, co tydzien inna para przynosi placka badz jakies ciastka, kurs jest bezplatny ![]() rewelacja to malo powiedziane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Raczkowanie
|
![]()
hej dziewczyny !!!
zyjecie jeszcze ??? strasznie cicho ostatnio na forum hmmm czyzbyscie sie az tak zajely przygotowaniami do slubu ??? moje na razie stanely w mijscu zamierzam sie rozgladnac w angielskich salonach sukni slubnych ale pewnie i tak kupie w Polsce ![]() milego dzionka ![]()
#1428 |
Raczkowanie
|
wiwcia! W Uk sa bardzo drogie suknie, jedyne w miare normalnych cenach widzialam na stronach debenhamu http://www.debenhams.com/webapp/wcs/...tegoryId=65006
jest tam rowneiz napisane ktore miasta je maja w salonach na stanie ( z tego co pamietam napewno Birmingham) patrzylam w moim miescie (heh! w moim tzn tam gdzie chwilowo mieszkam w UK)tak mniej wiecej na wystawy i ceny wahaja sie w graniacy 900Ł wiec calkiem sporo. Gdybys cos wykukala to daj cynk, wiesz nad czym jeszcze mysle? Myslalam zeby uszyc sukienke ze wzoru ktory mi sie podoba, a taka usluge oferuje pani na allegro, mozesz wplacic u niej 50% zaliczki i jesli ci sie nie spodoba to ja oddajesz. Podajesz tej pani wymiary o ktore prosi na aukcji i przekazuje je swoim krawcowym. Pisalam juz do kilku osob ktore zakupily u niej suknie i sa super zadowolone, ponoc materialy sa takiej samej jakosci jak w salonach i nie ma mowy o niedopasowanej sukni. Aczkolwiek jest jedno ale... jak ta suknia bedzie na mnie wygladac. I chyba z tego wzgledu nie odwaze sie na taki krok ( choc ceny sa naprawde kuszące bo 999zl). A gdzie bedziesz zakupywac obraczki? I jakie Ci sie marzą? Do uslyszenia.
![]() |
#1429 |
Zakorzenienie
|
puk puk... ale tutaj cisza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny. Moje przygotowania na razie stoja w miejscu ponieważ musiałam wrócić na studia do Bydgoszczy. Na razie TZ jest w trakcie załatwiania samochodu. Jakim samochodem Wy będziecie jechały do ślubu??
![]()
#1431 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() My zdecydowalismy sie na Rekolekcje dla narzeczonych w Centrum Formacyjno - Rekolekcyjne Diecezji Tarnowskiej ARKA w Gródku n.Dunajcem. Kolega tam i mowił ze takie głekokie tematy poruszali że naprawde zaczął troche inaczej myslec nie tylko o małżeństwie co o życiu. Ogólnie wyjechał stamtąd bardzo zadowolony,naładowany energią noi z nowymi perspektywami. ![]() Dlatego slysząc takie słowa chcialam to po prostu sprawdzic, wyslalam zgloszenia na 7-9.11. , kurs trwa 3 dni . Zreszta wszystko pisze na stronce http://www.cfr-arka.pl/ Kurcze powiem szczerze ze na poczatku to chcialam troche odwalic ten kurs, isc, wysluchac co maja do powiedzenia (albo i nie) i wziac papierek. Ale tak naprawde to zaczelam sie zastanawiac dla kogo ja to robie? Jak juz mam isc, to tam gdzie bedzie to warte zachodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej, wiem ze suknie sa drogie w UK ale widzialam sliczna w Maggie Sotero http://www.maggiesottero.com/maggieBrides.aspx sa naprawde piekne, ta która ja mierzylam kosztowala jakies 750 funtów, czuli okolo 3000 zl ... rozgladam sie tutaj w Anglii z tego wzgledu ze boje sie ze nie zdaze kupic sukni w Polsce.. co do obraczek podobaja mi sie takie dwukolorowe z przewaga bialego zlota, z lekkim zoltym akcentem, np z apartu a co do samochodu to w Tarnowie ciezko znalezc, tylko na Budowlanej maja 3 modele ale mi sie nie podobaja a ja bym chciala taki fajny samochod w stylu retro , jak macie jakies namiary dziewczyny dajcie znac plis !!!! ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
#1433 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Co do tych spotkań dla Narzeczonych i Gródka nad Dunajcem też słyszałam same pozytywne opinie ![]() Co do samochodów o które pytała Wiwcia, wiem że ci Państwo Chłoń którzy zajmują się obsługą wesel mają na swojej stronie dość duży wybór, oto ich strona : http://www.wesele-tarnow.pl/ tam w zakładce transport są samochody wraz z cenami wypożyczenia. Nie wiem na ile to jest aktualne ale jak Ci się coś podoba to zawsze można zadzwonić i zapytać ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S Ok ogladnelam stronke, hmm najbardziej to podoba mi sie ostatni samochod ale jesli mialabym wybierac chcialabym jechac w jaguarze, takim starym jak w filmach gangsterskich ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny tak się składa że ja i mój narzeczony braliśmy udział w Rekolekcjach narzeczńskich w Gródku nad Dunajcem.. I co tu dużo mówic..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
hej syper ten jaguar, tylko mi sie marzy biały taki , granatowy nie bardzo ale ewentualnie jak nie znajde nic innego to moze zadzwonie do tego goscia bo w Tarnowie i okolocach tak jest ciezko cos znalesc strasznie maly wybor ![]() apropo sukienek z firmy Maggie Soterro, jak widzisz sa piekne i oryginalne, takich w polsce mozesz nie spotkac, jak sobie zobaczysz na ich stronke to masz tam "store locator" i poszukaj gdzie bedzie najblizej kolo twojego miasta, ja mam najblizej do Slough i Londynu wiec moze sie wybiore i akurat ![]() no a teraz jestem na etapie , oprocz rozgladania sie za sukenika i autem, wymyslaniem koncepcji zaproszen, chcemy takie oryginalne z naszym zdjeciem ale marzenia marzeniami... a w praktyce sie okaze pozdarwiam i czekam na wasze pomysly dziewczyny ![]()
![]() |
#1437 |
Raczkowanie
|
Hej wiwcia, wlasnie sprawdzilam gdzie sa salony w UK i okazuje sie ze sa calkiem niedaleko mojej miejscowosci, a co więcej okazuje sie ze model ktory mialam zapisany na kompie jest wlasnie z tej firmy
![]() ![]() wiwcia, a jakie zaproszenia bys chciala (piszesz ze ze zdjeciem- widzialam takie na allegro ![]() P.S trzecie zdjecie to moj wlasnoreczny fotomontaz ![]() ![]()
![]() |
#1438 |
Zakorzenienie
|
jadira, super te przywieszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Magdziu dziękuje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1440 |
Zakorzenienie
|
no cicho cicho...
my tez bedziemy sami robic, podpatrzylam jedne na allegro, ale moze sie tez skusze na Twoje ![]() winietki tez bedziemy sami robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.