![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
![]() ![]() Baileys jest pycha ![]() że też chciało Ci się jeszcze przepis wklejać ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Kagan trzymaj się
![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam solo i z kawą
![]() Miss, gratuluję - praca- marzenie ![]() Madziczko fajny av.
#94 |
Zakorzenienie
|
Mariolu - dziękuję
![]() Ale mam ochotę na piwo, jutro trzeba będzie uzupełnić niedobory witaminy B ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Natalia, obiecałam przepis, więc wkleiłam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Kagan
![]() ![]() ![]() Natasho, masz cudowną robotę ![]() ![]() Madzik, Melkmeisje - avatary tak różne, a każdy świetny ![]()
#97 |
Zakorzenienie
|
#98 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzik, super avatar Cytat:
![]() nic nie przegapiłaś, podawałam ten przepis wieki temu, ciacho jest proste i pyszne Cycki Murzynki: Składniki: Ciasto: 9 białek 2/3 szkl cukru pudru 1 i 2/3 szkl wiórków kokosowych 1 i 1/4 szkl maku 5 żółtek Krem: 300 g masła 1/3 szkl cukru pudru 3 budynie waniliowe (porcje na 1/2 l. mleka) 1 litr mleka 4 żółtka Polewa: 3 łyżki masła 1 szkl cukru pudru 5 łyżek kakao 1 i 1/3 szkl mleka Dodatki: 1 i 1/2 paczki biszkoptów okrągłych 1 szkl wódki lub innego alkoholu 1/3 szkl wody rodzynki lub kropelki czekoladowe Ubić sztywną pianę z 9 białek, dodawać stopniowo 2/3 szklanki cukru pudru i ubijać dalej. Dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Piankę delikatnie wymieszać z wiórkami i makiem (nie mielonym i nie parzonym!). Formę wysmarować masłem i obsypać bułką tarta lub kaszą manną. Wyłożyć ciasto. Piec przez ok. 20 min. w rozgrzanym piekarniku - 160C, po upieczeniu wyłączyć piecyk i zostawić ciasto na kilka minut w zamkniętym piekarniku; otworzyć drzwiczki i jeszcze chwilę poczekać.) Ugotować budyń. Utrzeć masło z cukrem pudrem i żółtkami i zmiksować z zimnym budyniem waniliowym. Ugotować polewę z podanych składników. Gotować aż zgęstnieje. Po wystudzeniu "spodu" ciasta, wyłożyć krem budyniowy i poukładać na nim okrągłe biszkopty (zamoczone w ponczu: 1 szklanka alkoholu, 1/3 szklanki wody, nie należy ich zbyt długo moczyć aby się nie rozpadły), na wierzchu każdego biszkopta umieścić po jednej rodzynce, zalać przestudzoną polewą czekoladową,. Trzymać w chłodnym miejscu. Cytat:
![]() Trzymajcie się obie ![]()
![]() |
#99 | ||||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A taki osobiśvie zasłuzony szacunek cieszy jeszcze bardziej. ![]() Cytat:
![]() U mnie pogoda ładna, ciepło i sucho. Ale powinnam pisać recenzję pewnej książki i ta recenzja bedzie zła - jak ostatnio większośc moich. Pecha mam. ![]() Cytat:
![]() Będziemy miały śliniaki w stylu Hard Core Brutal Lolita. ![]() Nie przyznam się. Już się przyznałam na innym wątku, starczy tego ekshibicjonizmu. ![]() Skrót od Digital Brain. Syntetyczna struktura będąca wierną kopią indywidualnego mózgu, funkcjonująca w sieci internetowej. To termin z 'Gamedeka' Marcina Przybyłka. Kagan ![]() Nie napisałaś co konkretnie się dzieje, ale i tak mam głębokie przekonanie, że sobie poradzisz. ![]() ![]() Cytat:
A awatar śliczny! ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Papugo, Vesenko, Sabbath - dziękuję
![]() ![]() ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Kagan
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Oglądacie mecz?
![]() "..długo, długo, długo rozgrzewa się i napędza swoje serce i nogi..." "polski bramkarz wyskoczył daleko, jakby chciał zajrzeć aparaturą optyczną w oczy sędziego..." "teraz już można się rozluźnić, można wypuścić to powietrze z płuc..." "Słowak, wolno poruszający się w rytmie nurtu Dunaju, a tu trzeba biegać w rytmie nurtu Amazonki po jakichś letnich, ulewnych deszczach..." "są piękne momenty, ale nie perły, a perełeczki, perełeczki to jednak za mało aby nałożyć kolię z pereł jako znak zwycięstwa..." Zgadłyście ![]() ![]() ![]()
#103 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie ogladam - Ciachulec tak
![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co pachnie podobnie do kremu do masażu "Mirra&Mirra" I Coloniali? Uwielbiam zapach tego kremu i chciałabym wodę w podobnym klimacie. Znacie coś co pachnie podobnie? Może mirra Tesori d'Oriente? Macie jakieś typy?
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Wam bardzo, potrzebuję teraz wsparcia. Mam wrażenie, że zaczyna mnie to przerastać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | ||||||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Kagan, trzymaj się
![]() ![]() Cytat:
![]() Motylica mnie rozbroiła ![]() Cytat:
![]() Ktoś Cię skomplementował? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Taaa, widziałyśmy na zdjęciach ![]() Cytat:
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Truskawko - właśnie wypróbowałam go na twarzy ( tzn. na strefie "T") i nie jest źle. Poszczypało, poswędziało, pomrowiło - ale do przeżycia
![]() ![]() "Hard Core Brutal Lolita".... - na dziś ÓMARŁAM ze śmiechu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Znam tę bezsilną rozpacz, kiedy człowiek marzy o tym, żeby móc przejąć ten dziecięcy ból, bo łatwiej znieść własne cierpienie, niż cierpienie ukochanego dziecka... Wkrótce ból minie. Musi. ![]() Myślałaś może, czy to nie stres, może coś z jelitkami? Może coś rozkurczowego pomoże...? Kagan, ślę Ci całe morze pozytywnej energii i uściski od mamusi dla mamusi - takie pełne zrozumienia. ![]() ![]() Motylica w rozciętej wątrobie to jeden z najbardziej poruszających obrazów, jaki w życiu widziałam. Zostanie ze mną na wieki. ![]() Oż Ty Truskawo! ![]() ![]() ![]() ![]() No nie - aż taka tragedia się nie wydarzyła. ![]()
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Sabbath - dobrze wiedzieć, że w żółtym człowiekowi do twarzy ![]() A teraz czas na South Park - taaaa, to już uzależnienie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Kagan, trzymajcie się
![]() Mam nadzieję że szybko przejdzie. Grypę, przepuklinę i Ostre Zapalenie Trzustki też wykluczyliście? Cytat:
![]() Nawet scull pattern znalazłam. ![]() Ale dziś nie dam rady dokończyć tego cudaka.
![]() |
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Trzymajcie kciuki, są nam teraz potrzebne.
Betty83, Olu ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
rude jest piękne:)
|
Agnieszko trzymam
![]() ![]() ![]()
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna mała ![]()
![]() |
#120 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.