Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 22:44   #331
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2008 ;)))) część II - rozpakowywanie ;) !!!

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
No właśnie nie, napisałaś tp. 02.11.2008, a Karolinka urodziła się dzisiaj, czyli 15.10.2008.
a co jest wytluszczonym drukiem przed nawiasem???
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 22:47   #332
drobciaa
Raczkowanie

Scorpionec do łóżka marsz!!!
Miłego wykurzania Igi
drobciaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 22:52   #333
"Magdalena"
Rozeznanie

GG do "Magdalena"

O kurcze juz sie zaczelo no to teraz juz poleci z gorki

Gratulacje dla Niobe!!!

Ja tez po wczorajszej wizycie, rozwarcia niet, wszystko ok tylko za malo zelaza i musze dodatkowo w tabletkach brac,
A dzien mialam wczoraj kiepski, poczawszy od wyjazdu do doktorka, ubrana poszlam pranie do pywnicy powiesic a ze moi sasiedzi lubia zbierac wszystkie graty swiata i rozwalaja je po calym przedsionku ze juz prawie pod moimi drzwiami stoja wiec na rowery ktorych tez maja mnostwo niema miejsca to stal na samaym srodku a ze ja z praniem i moim brzuszkiem niezmiascilam sie pomiedzy to rower huknol na ziemie, uszarpalam sie z nim i postawilam centralnie przed ich wejsciem do pywnicy, jak wyszlam stamtad i moj tz zdziwil sie ze ja taka zdyszana i czerwona klne pod nosem az sie bal zapytac o co chodzic, po doktorku pojechalismy do sklepu po panele do malego pokoiku to oczywiscie nieplanowany zakup ktorego niemoglam wczoraj przebolec, przyjechalismy do domu zabralam sie za sprzatanie, chcialam sobie wyprasowac poszewki na poduszki na sofy, a ze mi zelazko przychwycilo jednego jaska i z dziurek poszla flama wkurzylo mnie jeszcze bardziej, i czaruje z tym zelazkiem dalej a one zimne , no i co znowu lipa bo je szlag trafil, za 5 minut przychodzi tz i mowi "kochanie ale wieszco jutro nie poloze tych paneli bo pojade na 5 godz do pracy (takiej dodatkowej u ogrodnika dorabia na wydatki) ale nieprzejmuj sie zarobie na nowe zelazko" a ja juz wybuchlam i zaczelam ryczej jak bobr ze juz wszystko mnie tu wkurza, wszystko boli, zrobic trzeba i ciagle rozgrzebany pokoik i ze my do wigili niezdazymy, no ale dzis mi juz przeszlo i caly dzien przesiedzialam u kolezanki
no i znowu sie wyzalilam cos ostatnio tylko wam wylewam moje zlosci spoko czytac niemusicie i tak mi zawsze ulzy jak na klawiaturze wszystko wystukam

a tak powoli powstaja moje dziela
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kubus.jpg (49,0 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obr1.jpg (32,9 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-10-15, 23:08   #334
drobciaa
Raczkowanie

Magdalena no to miałaś przeboje
wyżalaj się tutaj kiedy tylko chcesz, aforumowe koleżanki zawsze Ciebie chętnie wysłychają
uszy do góry! a malunki na ścianie super!!!
Stary 2008-10-15, 23:14   #335
xandra78
Zakorzenienie

Sniezynka21,100 lat, 100 lat, niech żyje żyje nam!!!!

lisey,dzięki za miłe słowa. W sumie jeszcze się tak bardzo bardzo nie przejmuję, ale postanowiłam rozwagę w odżywianiu. Wczoraj np.w porze obiadowej zajadłam prawie całą tabliczkę czekolady,więc obiadu już nie skubnęłam. Bardziej mi chodzi o to, co się je,bo mój apetyt na słodycze zaczyna mnie przerażac.

"Magdalena",wyżalaj się kochana ile chcesz-zawsze Cię "wysłuchamy"
Mnie też jest lepiej, jak sobie na klawiaturce ulżę...hmmm...dośc jednoznacznie to brzmi heh

drobciaa, faktycznie-dziś poziom w YCD,że ho ho. Wreszcie sparawiedliwie wybrali pary do solówek.Typowałam do odpadnięcia Błażeja(chociaż miał super solówkę) i odpadł. A Basi mi szkoda,bo ona tak walczyła o udział w programie, ale faktycznie troche za wysoki poziom dla niej. Chciałabym, żeby nastepna odpadła ta dziewczyna Roofiegio-tez średni poziom
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 23:28   #336
drobciaa
Raczkowanie

Mi też szkoda Basi, przeszła dziewczyna trudną drogę..
Kurczę dziewczyny wygońcie mnie spać! Coś nie mogę dziś stąd wyjść, ciekawe co u an.ki.b, też przecież coś u niej zaczynało się dziać..

dobrej nocki wszyskim mamusiom, brzuszkom i jak na razie jednej jedynej naszej wyklutej kruszynce życzę
Stary 2008-10-15, 23:37   #337
xandra78
Zakorzenienie

"Magdalena", no oczywiście,że piekne te Twoje malunki. Ja też mam ochotę coś malnąc po remoncie,ale nie mam pokoiku dla dzidzi, więc to musi byc coś "dorosłego"

drobciaa,ale dlaczego mamy Cię wyganiac??Nam tu dobrze z Tobą hihi

scorpionec, miałaś rację, pierniczki się nie zmarnowały. Właśnie się nad nimi zlitowałam hehe...
Stary 2008-10-16, 01:28   #338
logest
Zadomowienie

Dziewczyny, jestem w szoku.
Niobe7-gratulacje dla ciebie, taty i corci!!! Az sie poplakalam ze wzruszenia. Karolinka wyglada tak slodko! Ja juz sie nie moge doczekac swojego synka, ale niech posiedzi jeszcze ze 2 tyg.
Dziewczyny, chce sie tez pochwalic, ze dzisiaj dostalismy zielona karte! Jestem tak szczesliwa! W koncu nasze czekanie sie skonczylo! Jejku, jaki ekscytujacy koniec roku!!! Wszystko sie uklada i rozwiazuje pomyslnie. Aby tak dalej.
Wczoraj wymyslilismy, ze pojedziemy na weekend do Kanady, ale teraz po wiadomosci o Niobe7 nie jestem pewna, czy to dobry pomysl. Moze lepiej siedziec w NY?
Stary 2008-10-16, 08:37   #339
Paula Szyszka
Zadomowienie

logest chyba że chcesz żeby dzidzia urodziła się w Kandzie

xandra78 całe szczęście że zajęłaś się tymi pierniczkami bo aż mi się ich żal zrobiło że tak biedne leżą i się marnują

drobciaa
w YCD faktycznie był wczoraj wysoki pozom! mi się bardzo podobało jak tańczyli ten taniec nowoczesny i jezz super było...

"Magdalena" bidulka mam nadzieję, że kolejne dni będą zdecydowanie lepsze! a rysunki są superowe!!!!!!!!!!!!! zdolniacha z Ciebie!

Sniezynka spóźnione życzonka urodzinowe

becia_leszno ojj chyba chcesz o srebro powalczyć

Ja od kąd wczoraj pojawiła się wiadomość że Niobe urodziła Karolinkę to jak wchodzę na wizaz cała drże i czekam która teraz się rozpakowała

A dzisiaj dostałam od mężusia do łóżeczka kanapkę i herbatkę ale się ucieszyłam!
Paula Szyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 08:38   #340
tola3804
Zakorzenienie

Magdalena! Twoje malunki są śliczne! Zapraszam do mnie!

Mój ukochany małż po wczorajszych zajęciach w szkole rodzenia powiedział, że chce mi kupić worek sako. Mam zrobić rozeznanie... Fajnie, ale się cieszę. Szkoda tylko, że nie pomyślał wcześniej, bo na całą ciążę by się przydał, no ale lepiej późno niż wcale, nie?
Stary 2008-10-16, 09:09   #341
ana~`
Przyczajenie

Witam mamusie!

Niobe gratulacje! Karolinka śliczności.

Dziewczynki podczytuje was, ale że leże większość czasu w łózku ( nakaz lekarza bo po przytulanku z mężem zaczęłam krwawić, no i szyjka skrócona i rozwarcie się już robi) to nie mam za bardzo jak pisać. A jak już wstane to szybkie jedzonko robię i znowu do łóżeczka.

ana~` jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 09:11   #342
KaSiaEG
Raczkowanie

NIOBE GRATULACJE , ale się zaczyna dziać córeczka przepiękna

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 09:30   #343
asiak1981
Rozeznanie

Niobe gratulacje i całuski dla Ciebie i Karolci!!! Tatusiowi tez oczywiście gratuluję ślicznej córeczki!!

Zaczynam się bać bo mam planowany termin 7 dni po Niobe, a jeszcze chcę zdążyć zrobić imieninki mężusiowi za tydzień.. Na szczęście torba spakowana

A dziś popołudniu wizyta u gina, już się doczekać nie mogę..
asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 09:37   #344
scorpionec
Zakorzenienie

ciężki dzień sie zapowiada.. najpierw ledwo z łóżka się zwlokłam.. a potem utknelam na kibelku... chyba jedzenie salatki jarzynowej o 22 nie bylo dobrym pomyslem...

melduje tez sukces... dorwałam wczoraj męzola i takie wykurzanie lokatorki z brzucha to mi sie podoba..

ale na malej chyba nie robi wrażenia.... HALO PROSZĘ PANI TO JUŻ 39 TYDZIEŃ SIĘ ZACZĄŁ !!!!

"Magdalena" śliczne 'kubusie" i nie nerwuj sie kochana choć wiem ze to bywa nie łatwe..

xandra78 jedz póki możesz ja musze pochlonąć zapas batoników ktore mam aby nie kusiły po porodzie no i żeby nie dostaly się w nie powolane ręce..

logest gratuluje karty... to na pewno sporo rzeczy ulatwi

tola3804 ja mam plan męza do sklepu wyciągnąć bo nie wiem ktory rozmiar tego worka zamowić www.fatty.pl tu jest opcja dobrania sobie rozmiaru ale nie ma to jak naocznie wybadać

ana~` odpoczywaj i w miare mozliwości zaglądaj do nas
Stary 2008-10-16, 09:52   #345
Paula Szyszka
Zadomowienie

scorpioniec ja mam ten worek rozmiar 3xl czyli największy i powiem Ci że jest taki wygodny że mogę sobie też prawie leżeć na nim i Igorek jak podrośnie będzie mógł ze mną siadać powiem wam że jest tak wygodny że tacham go po całym domu żeby na nim siedzieć bo kręgosłup mnie wtedy nie boli

mam do Was pytanko od wczoraj ci jakiś czas czuje nagle takie kłucie na dole ( w kroczu ) czy wy też tak macie?to tak nagłe jest i szczególnie jak chodzę lub stoję hmmm wogóle to czuje jak bym mi zasami Igor jakby naciskał co raz to niżej też tak macie bo wczoraj się aż przestraszyłam?
Stary 2008-10-16, 10:01   #346
ana~`
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Paula Szyszka Pokaż wiadomość
mam do Was pytanko od wczoraj ci jakiś czas czuje nagle takie kłucie na dole ( w kroczu ) czy wy też tak macie?to tak nagłe jest i szczególnie jak chodzę lub stoję hmmm wogóle to czuje jak bym mi zasami Igor jakby naciskał co raz to niżej też tak macie bo wczoraj się aż przestraszyłam?
Ja tak miałam jak zaczęła mi się szyjka skracać, dzidziuś jak jest coraz większy to naciska na nią i podobno stąd te bóle.
Stary 2008-10-16, 10:08   #347
Paula Szyszka
Zadomowienie

ana~` to zaczynam się bać bo ostatnio mi lekarz powiedział że zapowiada się że się wcześniej Igorek urodzi muszę tylko wytrzymać jeszcze ze 3 tygodnie
Stary 2008-10-16, 10:16   #348
ana~`
Przyczajenie

Paula Szyszka to staraj się dużo odpoczywać i nie przemęczać, ja dostałam takie zalecenei od gina. Widzę, że mamy podobny termin porodu, trzymam kciuki ja też jeszcze te 2-3 tyg chciałabym wytrzymać. Damy rade
Stary 2008-10-16, 10:17   #349
drobciaa
Raczkowanie

Dzień dobry Wszystkim
Ja też ledwo co wstałam.. Byłam na pobraniu krwi, blee, nie lubię tego, chyba zaraz jeszcze wrócę do łóżeczka
scorpionec widzę, że wczorajszy plan udało się zrealizować
Paula Szyszka, ja takie kłucie jak Ty mam od jakiegoś tygodnia dosyć często, czasem bardziej nasilone, czasem tylko tak troszeczkę i też tam na dole. Pewnie dzidzie nam na coś naciskają. Mówiłam o tym lekarzowi jak byłam tydzień temu, ale jak mnie badał to mówił, że szyjka jeszcze długa, więc już sama nie wiem..
Stary 2008-10-16, 10:26   #350
Paula Szyszka
Zadomowienie

ja chyba troszkę zwolnię i będę więcej odpoczywać bo ciągle gdzieś latam a mi mówił że szyjka jest dosyć wiotka i delikatna no i troszkę się skróciła więc muszę uważać ale to kłucie to dopiero do wczoraj mam... w środe mam ktg i wizytę u lekarza zobaczymy co powie
Stary 2008-10-16, 10:46   #351
tola3804
Zakorzenienie

Paula i Skorpionec! Ja się zastanawiam nad tym rozmiarem 2XL. Ja mam 170 cm wzrostu, mój małż 178 i wydaje mi się, że taki byłby wystarczający. Nie chcę jakiegoś olbrzyma, bo miejsce, ktore będzie zajmowal też ma dla mnnie znaczenie. Jak myślicie te 2XL wystarczy? Skorpionec! Fajnie, że masz ten salon firmowy niedaleko, ja niestety nie mogę sprawdzić na żywo, ktory byłby najlepszy... Kiedy się tam wybierasz?
Stary 2008-10-16, 10:50   #352
Paula Szyszka
Zadomowienie

tola3804 ja myślę że spokojnie powinien taki rozmiar wystarczyć ale najlepiej nich Ci scorpioniec powie czy jest duża różnica między tymi 2 rozmiarami jak zobaczy na żywo bo tak ciężko sobie wyobrazić jak podają tylko wymiary
Stary 2008-10-16, 11:06   #353
scorpionec
Zakorzenienie

PAULA ja takie kłucia mam drugi miesiąc... i nic z tego nie wynika

dziś w nocy jak nie mogłam spać odkryłam ze nawet bóle miednicy mi przeszły

ale zwolnic tempo uż czas najwyższy..

tola3804 chciałabym ten fotel dziś albo jutro obejrzeć (tz obiecuje wcześniej wrocić z pracy)

ja mam 174 cm i skłaniam się ku 3 xl ale nie wiem czy będzie nie za wielki do pokoju...

jak coś sie dowiem to dam znać
Stary 2008-10-16, 11:46   #354
LadyM
Rozeznanie

Witam Kuleczki Ja jeszcze w piżamce sobie łażę po domku, pogoda pod psem to i energii brak. Dopiero popołudniu muszę wystawić nos za drzwi bo mam wizytę u gina, mam nadzieję, że wszystko dobrze, bo przez Niobe jakoś się zaczęłam bać a jeszcze dwa miesiące muszę wytrzymać, ale na wszelki wypadek wydrukowałam już listę co mam zabrać do szpitala. Przy najbliższej wizycie w aptece zapytam o podkłady i majciochy. Ile par tych gaci kupowałyście??
A w sobotę w końcu jedziemy na zakupy dla dzidziusiów, kupimy już wszystko hurtem i zamówimy wózek. Już sie nie mogę doczekać

Magdalena śliczne te rysunki!
LadyM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 11:49   #355
nelijka
Raczkowanie

Niobe7 gratulacje dla calej rodzinki, Karola jest przesliczna. Mam nadzieje ze porod byl do zniesienia i nie meczylas sie za bardzo.

Magdalena sasiadami sie nie przejmuj, takie juz ich uroki. Ja tez ostatnio odkrylam ze ktos cala suszarnie gratami i meblami zastawil

Scorpionec zycze udanego wykurzania malej, slyszlam jednak ze ten sposob jest dobry dopiero po termine...

A ja mialam 2 skurcze we wtorek i od tamtej pory cisza, nawet jakos mnie wszystko mniej boli, przestraszylam sie ze cos nie tak ale mala sie rusza w brzuszku wiec staram sie nie panikowac.
Co do rozpakowywania to ciesze sie ze wkoncu torbe spakowalam jakos mi lzej przez to.
Szwagierka obiecala mi dac pajacyki (jakies 50 szt) i czekam i czekam na nie i nic. Zaczynam sie martwic ze da mi je dopiero jak urodze i kiedy ja je popiore i poprasuje.

A co z ankab?

3majcie sie mamuski
nelijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 13:01   #356
lisey
Zadomowienie

GG do lisey

hej mamusie
teraz to nawet zaczyna brzmiec adekwatnie zcazynamy byc mamusiami
jak widze mamy zloto srebro dalej czeka

ja jak nigdy wstalam o 6 30 bo maz wrocil z pracki i juznie oplacalo mi sie wracac spac, maialm wizytke u lekarza,bo pomimo poloznej wczorajszej musisialam skonsulotwac sie z lekarzem, ale wszystko w porzadeczku.Mialam kilka skurczy i odnowila mi sie grzybica wiec musialam pogadac z lekarzem.Musze to wyleczyc przed porodem bo moze przejsc na maluszka a tego nie chce. I dostalam mocniejsza kuracje niz ostatnio ale... to moze spowodowac szybszy porod.Mam nadzieje,ze nie dojdzie do tego.

dziewczynki chcialabym ponowic pytanie,poniewaz zadna mi nie odpowiedziala wczoraj ale rozumiem bo byla radosna nowina niobe wiec wybaczam
kochane szukam pomyslu na prezent dla Meza na pierwsza rocznice slubu,pomozcie

Fasolinka
lisey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 13:25   #357
xandra78
Zakorzenienie

Cześc Dziewczyny. Ja sobie tez łażę w szlafroczku jeszcze-a co

Paula Szyszka,no mnie też się żal pierniczków zrobiło,bo opakowanie się rozwaliło i nie chciałam,żeby tak biedne leżały i schły hihi

logest,mam pytanko-czy na kosmetykach w USA są daty przydatności albo produkcji? Chciałam kupic taniej coś na allegro i zadałam pytanie sprzedającej czy kosmetyki nie są przeterminowane,a ona mi odpowiedziała,że tam nie ma żadnych dat na kosmetykach,bo to tylko wymóg unijny.Jak w takim razie sprawdzic świeżośc takich produktów??Dziw ne...

lisey,no tak-troszkę się wczoraj podjarałyśmy nowinami . Jak dla męża,to musi byc coś osobistego,ja bym wybrała coś ze sfery "sypialnianej". Może kup sobie (czyli jemu hehe) jakąś super seksi koszulkę,pończoszki i takie tam fatałaszki i się "zaprezentuj".Wcześni ej można przyszykowac jakąś skromną kolacyjkę(co by miał siłę się ruszac potem),kąpiel-a jak wyjdzie z wanny-Ty już na niego czekaj w tym seksownym ciuszku...Albo zrób sobie sama rozbieraną sesję zdjęciową i wręcz mu w ładnym albumiku
Stary 2008-10-16, 13:29   #358
molka86
Rozeznanie

Niobe, Karolinka jest po prostu prześliczna. Nie mogę się napatrzeć.

Niestety Lisey ja Ci nie pomogę ponieważ ja zawsze mam problem co komu kupić i sama korzystam z rad innych .

Ja mam te kłucia od ok dwóch tygodni i czasami jak idę to mam wrażenie, że mała zaraz mi wypadnie . Jutro wizyta u gin. Moja szyjka już od dłużeszego czasu jest miękka ale długa i zamknięta. Może choć troszkę się już skróciła... w końcu we wtorek kończę 37 a zaczynam 38 tydz więc mogłoby się coś zacząć dziać...
molka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 13:38   #359
Paula Szyszka
Zadomowienie

lisey super pomysł ma xandra78 z tym albumem z sexi zdjęciami! z takiego prezentu to by się na pewno ucieszył a jeszcze takie zdjęcia z brzuszkiem rewelacja!!!!!!!!! tylko jakaś koleżanka musiała by ci porobić te zdjęcia! ja kiedyś mojemu mężowi też takie wręczyłam mam to szczęście że kumpela zajmuje się fotografią i porobiła mi takie sexi zdjęcia niby nic nie wiadać a takie kuszące ale się cieszył dałam mu płytkę ze zdjęciami i od razu sobie wywołał pare hehehe! może jakiś super olejek do masażu albo balsam do kąpieli żebyście razem mogli sie wypluskać
Stary 2008-10-16, 13:48   #360
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelijka Pokaż wiadomość

Scorpionec zycze udanego wykurzania malej, slyszlam jednak ze ten sposob jest dobry dopiero po termine...
pocieszaj mnie tak dalej.. moja mała uparta jak mamusia i musi postawić na swoim i wyjdzie pewnie jak jej sie zachce

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
kochane szukam pomyslu na prezent dla Meza na pierwsza rocznice slubu,pomozcie
fajny pomysł ten z albumem.. ja mam zawsze problemy z prezentami dla tz..
w necie można np zamówić kalendarz ze swoimi zdjęciami itp..

ja chyba dzis oszaleje.... sąsiad z mieszkania nad nami postanowil mnie wykończyć chyba...

nawala jakąś wielka wiertarka albo młotem po ścianach i jest tak głośno ze ja tv nie słyszę i to już od 11 rano...

blok ma dopiero 3 lata a ten juz kolejny remont robi...

zwariuje chyba

czekam na tz moze pojedziemy do sklepu z pufkami to chociaz na chwile odetchnę...

ale chyba jeszcze se troche poczekam....

moje zycie to glownie czekanie ostatno więc powinnam się przyzwyczaić
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości