Panny Młode - Kielce cz. II - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-15, 23:38   #2911
dagunia24
Raczkowanie

GG do dagunia24
Dot.: Panny Młode - Kielce cz. II

Witam ponownie udało mi się załatwić dziś to co zaplanowałam obrączki też odebrane, chciałam wkleić zdjecia ale TŻ zabrał pokazać rodzince.

Dziękuje dziewczynki za kciuki trzymane za pogodę, to nie tylko dla mnie trzymacie w sobotę ślubuje jeszcze Oniaczeq, Ewson 13, Aga_ck, Iwa 4 i jak dziewczynki się trzymacie?
Stary 2008-10-16, 07:13   #2912
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

hmmm ja mialam sale z kateringiem. wystrój piękny, sala super a jedzenie wyśmienite. do tego kenlerki rewelacyjne.
a żeby tego było mało to wszystko co zostąło dosaliśmy do domu i to w ich własnych garkach (oczywiście to zwrotu)
więc też sie dziwie że ktoś boi się odgrzewanych posiłków.

ok może sie bać ze np za cene 130zł ma 6 posiłków a gdzie indziej tylko (a może aż)4. wtedy zgadzam sie ze z tymi 6 moża być cos nie tak ale to raczej chodzi nie o to że są nieświerze tylko o to że jest mało.

ale skoro ktoś się boi kucharza z sali to niech znajdzie kucharza osobno i sale osobno.

dagunia super że wszystko już dopinasz na ostatni guzik. zobaczysz pogoda wogóle nie będzie ci przeszkadzała.
Stary 2008-10-16, 08:01   #2913
trooskava
Zadomowienie

karothka , moonikkaa i GabielaP

bardzo dziękuję za pomoc na pewno odwiedzimy te miejsca w pierwszej kolejności

mam niestey tylko 5 dni wolnego i potem znowu Poznan wiec chcielibysmy ta sale już zaklepac

Jesli słyszałyscie o jakiś jeszcze innych miejscach w które warto zajrzec chetnie je wpisze na moją liste.

Liczy sie dla mnie opinia ludzi o danym miejscu

dzięki jeszcze raz
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 08:13   #2914
kasiaher
Wtajemniczenie

ktoś wspominał o jakiś dziwnych praktykach w Leśnym Dworze mówcie wszystko co wiecie bo ja mam za 7,5 miesięcy tam wesele
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 08:50   #2915
Justyna3011
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ktoś wspominał o jakiś dziwnych praktykach w Leśnym Dworze mówcie wszystko co wiecie bo ja mam za 7,5 miesięcy tam wesele

Koleżanka była tam na weselu chyba w sierpniu i mówiła, że jedzenie zarówno przystawki jak i dania były odświeżane i nie mieli ochoty tego jeść, wesele było chyba w sobote i podejrzewają że część jedzenia to pozostałość z piątku.
Zdziwiło mnie to bardzo bo lokal ma dobrą opinię o czym świadczy liczba rezerwacji i cena nie jest wygórowana.
A może to wina upału? Najlepiej pojechać i samemu sprawdzić przed innym weselem co jest na stołach
Justyna3011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 10:09   #2916
Daysy85
Zakorzenienie

Kocurski
Bardzo cieszę się , że moja porada była dla Ciebie pomocna
I ja się też do tej Celii muszę przejść i do Anny obowiązkowo też bo w listopadzie i na początku grudnia będą nowe modele

A mam takie pytanko?
Ile płaciłyście za kg tortu? U mnie w osiedlowej cukierni Pani mi powiedziała 37zł za śmietanowy a 42zł za orzechowy.
Nie wiem czy to dużo czy mało czy lepiej rozejrzec się gdzie indziej za innymi smakami?
Bo ja wolałabym taki mniej mdły trochę owocowy... mchociaż mój TŻ nie lubi owoców i nie wiem czu zjadł by taki owocowy tort ... :/

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-10-16 o 11:51 Powód: proszę nie pisać post pod postem, do dodawania treści służy funkcja multicytowania bądź edytuj
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 10:47   #2917
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
A mam takie pytanko?
Ile płaciłyście za kg tortu? U mnie w osiedlowej cukierni Pani mi powiedziała 37zł za śmietanowy a 42zł za orzechowy.
Nie wiem czy to dużo czy mało czy lepiej rozejrzec się gdzie indziej za innymi smakami?
Bo ja wolałabym taki mniej mdły trochę owocowy... mchociaż mój TŻ nie lubi owoców i nie wiem czu zjadł by taki owocowy tort ... :/
to dużo jak na mój gust, i to bardzo dużo. Ja polecam tort od Braci Janusz, o ile dobrze pamiętam to tam było coś koło 30zł za kilogram. A torty mają przepyszne, właśnie śmietanowo owocowe. Wiem, że kilka osób u nas na weselu najpierw torta nie chciało, ale jak spróbowali to się mocno zastanawiali czy nie iść po dokładkę. Jeszcze nie słyszałam, żeby komuś tort od nich nie smakował, a już kilkoro znajomych miało od nich torty, i tutaj dziewczyny na forum też

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 11:03   #2918
Daysy85
Zakorzenienie

Dzięki serdecznie na radę.
Nie maiłam pojęcia zupełnie o tych cenach!
To rzeczywiście dość drogo...
Stary 2008-10-16, 11:06   #2919
Justyna3011
Raczkowanie

Byłam w Celii i mają różne typy sukienek ale co jest najfajniejsze to to, że każdą sukienkę można przerobić na swój sposób lub jeszcze lepsze to przynieść zdjęcie wypatrzonej sukni i uszyją podobną.
Oani z salonu proponowała wybrać się na targi z aparatem i jak coś się spodoba to przyjść do nich. Ceny 1300-2000
Stary 2008-10-16, 11:16   #2920
Daysy85
Zakorzenienie

Super
Podobno w listopadzie mają byc Targi mody Ślubnej u nas na Targach Kielce tak?
Ma ktoś może jakieś konkretne info?
Stary 2008-10-16, 11:19   #2921
Justyna3011
Raczkowanie

Cytat:
Super
Podobno w listopadzie mają byc Targi mody Ślubnej u nas na Targach Kielce tak?
Ma ktoś może jakieś konkretne info?

14-15-16 listopad
Ale będzie biegania
Stary 2008-10-16, 11:25   #2922
Daysy85
Zakorzenienie

Taaaaaaaaa
serio wielkie dzięki
Ciekawe po ile będą bilety :P
Stary 2008-10-16, 13:12   #2923
DORIS0208
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to DORIS0208

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
to dużo jak na mój gust, i to bardzo dużo. Ja polecam tort od Braci Janusz, o ile dobrze pamiętam to tam było coś koło 30zł za kilogram. A torty mają przepyszne, właśnie śmietanowo owocowe. Wiem, że kilka osób u nas na weselu najpierw torta nie chciało, ale jak spróbowali to się mocno zastanawiali czy nie iść po dokładkę. Jeszcze nie słyszałam, żeby komuś tort od nich nie smakował, a już kilkoro znajomych miało od nich torty, i tutaj dziewczyny na forum też

podpisuje sie tutaj pod tym co Agunia napisala.
a tak poza tym to chyba mialysmy identyczny tortale za to jaki pyszny...
DORIS0208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 13:16   #2924
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DORIS0208 Pokaż wiadomość
podpisuje sie tutaj pod tym co Agunia napisala.
a tak poza tym to chyba mialysmy identyczny tortale za to jaki pyszny...
jeśli truskawkowo-bananowy, to identyczny Ehh do dzisiaj ludzie ten tort wspominają W sumie to tort i orkiestra to były dwa strzały w dziesiątke, bo non stop słyszę, że achy i ochy na ten temat

Stary 2008-10-16, 13:30   #2925
Daysy85
Zakorzenienie

A dużo miałyście gości bo ja planuję na około 100 to chyba wielki ten tort musi byc???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 13:38   #2926
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A dużo miałyście gości bo ja planuję na około 100 to chyba wielki ten tort musi byc???
u mnie było brane na 120 osób i wyszlo nam za tort jakies 400 parę złoty. Zresztą wyliczenia zostawiasz im, mówisz tylko na ile osób i o której godzinie podawany (bo to też trzeba uwzględnić żeby wyliczyć ile tego tortu potrzeba)

Stary 2008-10-16, 13:40   #2927
Daysy85
Zakorzenienie

Dzięki za informacje
Co ja bym bez Was zrobiła ....
Stary 2008-10-16, 14:33   #2928
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lupetita Pokaż wiadomość
moonikkaa widzę, że mamy wesele w tym samym dniu o tej samej godzinie!
to miło co masz juz pozałatwiane?? ja z takich podstawowych spraw to nie ma jeszcze kamerzysty
trooskava nie ma za co
Stary 2008-10-16, 17:43   #2929
trooskava
Zadomowienie

buuuu ;( a ja dzisiaj dzwoniłam do Masłowa i niestety okazało sie że nie ma szans na termin w 2010 ;(

ale dowiedziałam sie że wlascieciele Masłowa zostali tez włascicielami pałacyku zielińskich w Kielcach i podobno jest juz po remoncie.

Słyszeliście jakieś opinie o tym pałacyku ?
trooskava jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 19:36   #2930
Lupetita
Raczkowanie

moonikkaa mam salę, zespół, kamerzystę, fotografa, godzinę w kosciele, czekoladową fontannę.... już wybrałam zaproszenia ale na razie nie będę zamawiać bo nie wiem jeszcze kogo konkretnie zaproszę mam nadzieje, że te wzory zaproszenia nie znikną... rozglądasz się już za sukienkami? zastanawiam się czy czekać do nowej kolekcji sukien 2009 czy skusic się na jakąś promocje hmmm....
Lupetita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:42   #2931
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
zastanawiam się czy czekać do nowej kolekcji sukien 2009 czy skusic się na jakąś promocje hmmm....
ja bym Ci radziła skusić się na promocyjną. Przeważnie jest tak, że te nowe kolekcje, to jedynie lekko zmienione stare, zazwyczaj nie ma drastycznych różnic, więc nie ma sensu przepłacać

Stary 2008-10-17, 07:34   #2932
moonikkaa
Raczkowanie

Cytat:
moonikkaa mam salę, zespół, kamerzystę, fotografa, godzinę w kosciele, czekoladową fontannę.... już wybrałam zaproszenia ale na razie nie będę zamawiać bo nie wiem jeszcze kogo konkretnie zaproszę mam nadzieje, że te wzory zaproszenia nie znikną... rozglądasz się już za sukienkami? zastanawiam się czy czekać do nowej kolekcji sukien 2009 czy skusic się na jakąś promocje hmmm....
sporo masz pozałatwiane, jesli chodzi o sukienki, to własnie jutro będę chodziła po salonach i zacznę przymierzac, bo w sumie, to nawet jednej nie miałam na sobie. Mysle ze teraz w czesci salonów są juz tez nowe kolekcje, wiec zobaczymy
a zaproszenia chyba bedę robić sama, choć ostatnio mam mało wolnego czasu i nie wiem co z tych moich planów wyjdzie

trooskava moja kolezanka miała wesele w Pałacyku Zielińskiego ale to było z cztery, piec lat temu i była bardzo zadowolona. Wydaje mi się że jesli własciciel jest ten sam co w Masłowie, a z Dworku w Masłowie dziewczyny sa bardzo zadowolone, to pewnie w Pałacyku tez jest w porzadku.
Stary 2008-10-17, 09:35   #2933
Daysy85
Zakorzenienie

Wiecie, że ja nawet jak szukałam sali nie pomyślałam o tym Pałayku Zielińskich a wydawało mi się , że już wszędzie byłam i pytałam ...
Wie ktoś może jaka jest tam cena i co wchodzi w tą cenę?

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 10:02   #2934
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

a co do celi dziewczynki
to ja ogólnie nie mam złych wrażeń po wizycie tam ale w pierszej częsci wyątku gdzień na początku pare dziewczyn pisało że to co chciały a to co otrzymały to dwie różne rzeczy. i że materiał nie taki i jakoś nie ta.
Stary 2008-10-17, 10:11   #2935
agunia82
Zakorzenienie

no niestety, ale trzeba pamiętać, że tańsza suknia zazwyczaj równa się tańsze materiały. Na przykładzie- w tańszych sukniach zamiast organzy używa się tiulu. Niby materiał podobny, ale efekt końcowy nie ten sam. Tak mogą robić w niektórych salonach, że suknie do przymiarek szyją z lepszego materiału, a dla klientki biorą gorsze (nie mówię, że tak jest, bo tego nie wiem)
I nie chodzi mi tu o to, żeby Was namawiać na kupno sukni za 3 tysiące, no chyba że zależy Wam na pięknej, hiszpańskiej koronce Wtedy taniej kupić będzie ciężko.
W ogóle to przed kupnem sukni w salonie do szycia- czy droższej, czy tańszej, najlepiej jest po prostu zasięgnąć języka, czy w tym salonie na pewno dostaniecie to, co zamawiacie. Bo to nie chodzi do końca o to czy suknia szyta z droższych czy tańszych materiałów, bo te z tańszych też mogą ślicznie wyglądać przecież, tylko czy produkt końcowy to będzie to, w czym zakochałyście się przy przymiarkach. Bo niestety, często zmiana materiału może popsuć cały efekt

Stary 2008-10-17, 11:44   #2936
madziadominik
Zadomowienie

GG do madziadominik

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
no niestety, ale trzeba pamiętać, że tańsza suknia zazwyczaj równa się tańsze materiały. Na przykładzie- w tańszych sukniach zamiast organzy używa się tiulu. Niby materiał podobny, ale efekt końcowy nie ten sam. Tak mogą robić w niektórych salonach, że suknie do przymiarek szyją z lepszego materiału, a dla klientki biorą gorsze (nie mówię, że tak jest, bo tego nie wiem)
I nie chodzi mi tu o to, żeby Was namawiać na kupno sukni za 3 tysiące, no chyba że zależy Wam na pięknej, hiszpańskiej koronce Wtedy taniej kupić będzie ciężko.
W ogóle to przed kupnem sukni w salonie do szycia- czy droższej, czy tańszej, najlepiej jest po prostu zasięgnąć języka, czy w tym salonie na pewno dostaniecie to, co zamawiacie. Bo to nie chodzi do końca o to czy suknia szyta z droższych czy tańszych materiałów, bo te z tańszych też mogą ślicznie wyglądać przecież, tylko czy produkt końcowy to będzie to, w czym zakochałyście się przy przymiarkach. Bo niestety, często zmiana materiału może popsuć cały efekt
dokładnie.
a co do hiszpańskich korone i wogóle koronek to z nich suknie są najdroższe. koronki zawsze były i zawsze bedą drogie i tyle. ale czasami warto dać wiecej i wyglądać olśniewajaco niż zastąpić drogą koronkę tańszą i wygladać jak w firance - takie niestety efekty też widziałam

oczywiście zakłada zakładowi nie równy, salon salonowi. czasami sie zdarza ze suknia za 5tysiecy wyglada gorzej niż ta za 800. widziałam taką za 5,5 tyściaca w cymbeline - wyglaała jak hmmmm obrus na stół
Stary 2008-10-17, 12:01   #2937
pseMM123
Przyczajenie

Witam wszystkie kieleckie panny młode!!!
Jestem nowa i dopiero jestem na etapie planowania zaślubin.
Mam gorąca prośbę o podanie namiarów na dobrych dj, video i foto w CK.
Wyprowadziłam się z Kielc kilka lat temu i w ogóle nie jestem w temacie.
Dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi i zabieram się za szczegółowe czytanie forum od początku.
pseMM123 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 12:23   #2938
moonikkaa
Raczkowanie

agunia82 i madziadominik dziękuję za rady, napewno zwrócę na to uwagę podczas poszukiwań

pseMM123 na forum pojawiało się kilka nazwisk DJów, ja pamiętam trzech: Piotr Gładkowski, Piotr Kurowski i Mirek Piróg (mysle ze jak wpiszesz w przeglądarkę nazwiska, to spokojnie znajdziesz namiary, na priv moge Ci przesłać namiary do Piotra Gładkowskiego, bo akurat ja jego wybrałam
Stary 2008-10-17, 16:26   #2939
palila
Raczkowanie

pseMM123 - Witam na forum Kilka namiarów przesyłam na prv powodzenia w poszukiwaniach
palila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 16:42   #2940
kasiaher
Wtajemniczenie

Wszystkim naszym kochanym wizażankom które jutro ślubuje życzę słonecznej pogody, świetnych humorów wzruszającego ślubu i szampańskiej zabawy na weselu, oby ten dzień był dla was jedyny i wyjątkowy. Trzymam kciuki

Aha czekamy na relacje PO i oczywiście fotki
\
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości