|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - cz. 5
no tak
![]() nie bez powodu jestem blondynkom
|
#3842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szkoda. A gazetke kupie do samych próbek no i do gazetki bo lubie TS
|
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Rzyrafko jesli znajdziesz ten rozswietlacz to daj znac,bo bardzo mi sie podoba
a gruszeczki przekaze dla Ciebie jak sie spotkam z Emusia Bedziecie mialy jeszcze jeden powod do spotkania![]() Zizku mail poszedl Musze zrobic obiad ale tak mi sie chce spac ze nie wiem czy dam rade sie ruszyc.Mam jutro az jedne zajecia ale za to na 8 rano
|
#3845 |
|
Zakorzenienie
|
Gajenko skarbie moj dziekuje
![]() biore sie za ogladanie
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co Zizku
To byl moj kosmetoholiczny obowiazek
|
#3847 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I też nie znoszę takich jasnych kolorów, unikam takich ![]() Ja mam dość jasne włosy, cerę taką ciemniejszą i jakbym się wysmarowała czymś takim wyglądałabym ohydnie. Przeważnie wybieram takie neutralne beżowo-różowe odcienie. Muszę zobaczyć w takim razie te revlony chociaż teraz mam puder mineralny essence i odpowiada mi on Cytat:
![]() Jak Ty coś powiesz Ja je uwielbiam Są przepiękne i bardzo mi pasują na jesień. Cytat:
jakieś dziwne rozumowanie ![]() Cytat:
Jest wiele zapachów które podobają mi się średnio i je ledwie toleruję ale tego nie umiem czuć ![]() Cytat:
![]() Już wczoraj miałam kupić ale nie było u mnie w okolicy. I ja Ja wczoraj kupiłam z Nivei mój ulubiony, wygładzający
|
|
#3848 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
Nie ma czegoś takiego jak odpowiednik oryginalnych perfum. To wystylizowana i upiększona nazwa na podróbę z betoniarki. Polecę wulgaryzmem z lektury klasyka tj. Masłowskiej - takie "gówno w złotym papierku" Sorry, za nieparlamentarne słownictwo, ale mnie jako osobę kochającą perfumy mierzi dorabianie ideologii do kradzieży praw autorskich właścicieli receptur kompozycji zapachowych.Fakt, że ceny oryginalnych perfum są diabelnie wyśrubowane, ale wszystko ma swoją przyczynę. Jeśli kogoś nie stać na Chanel czy Frederica Malle to nie powinien kupować Channel czy Federico Mahory tylko Avon czy Yves Rocher. Kupując podróbę to po pierwsze pachnie się nią paskudnie (nawet osoby postronne czują, że to jakieś podejrzane szkaradzieństwo) a co ważniejsze przykłada się rękę do oszustwa i wierzy w iluzję namiastki luksusu za 20zł. Wolę żyć świadomie i nie dawać się nabijać w butelkę. Jestem po pierwszym zastosowaniu Aussie i znowu nie mogę się nacieszyć moimi włosami Są przemiłe w dotyku, supergęste z natury stały się kosmicznie gęste, nie puszą się i odzyskały swoją naturalną fakturę Byłam dziś w salonie YR i kupiłam dużą butlę mleczka do ciała o zapachu obłędnej maliny Jezuuuu, ale cudeńko
|
|
#3849 | |
|
Zakorzenienie
|
wcale nie dziwne. drobinki odbijaja swiatlo wygladzajac przy tym otycznie skore. nie widac wtedy zmarszczek, zalaman
![]() Cytat:
![]() kusisz tym aussie ja mam superekstra geste wlosy z natury, do tego bardzo grube i przydaloby mi sie cos mocno odzywczego, a jakby bylo przy tym wygladzajace to w ogole cod miod
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
O Aniołku
![]() Musisz tak kusić ?? No musisz ? Tymi obłędnymi malinami !! I aussie !! Aj żesz Ty I jak ja mam oszczędzać ![]() EDIT: Zizku, ale to chyba zależy od drobinek? Bo jeśli to są wielkie drobiny to ja jakoś nie wierzę w efekt wygładzenia. Chyba że to taka złota poświata, efekt mikki, to wtedy owszem
|
#3851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dobrze
![]() Cytat:
Ja nawet zapomniałam, że to już dziś wychodzi Jakos na odwyku szybko mi czas leci Dziś połowa miesiąca a ja jeszcze nie kupiłam nic kosmetycznego A wczoraj wykończyłam micel Biodermy ![]() Cytat:
|
|
#3852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny aussie jest na allegro
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
Madziarra jaki podpis
|
#3854 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie przez tą chorobę na oczy padło i przeczytałam "odwykom do odwołania"
I pomyślałam że już tyle tych odwyków, bo co i rusz tutaj o odwykach czytam Tutaj każda z nas ogłasza odwyk a wciąż któraś coś kupuje i nakręca inne ![]() mmmrrr ja chcem to: ![]() http://snobka.pl/artykul/4506/balsam_do_ust_rose_co
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja trwam w odwyku dzielnie![]() Vibesko jak wrażenia po dłuższym użytkowaniu błyszczyka Ziaji?
|
|
#3857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3858 | ||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
O, zapomniałam o bardzo istotnym Ta trzyminutowa maska jest zadziwiająco gęsta i treściwa i śmiem podejrzewać, że na cieniutkich baby hair nie zadziała tak spektakularnie jak w przypadku głów posiadających istną lwią grzywę Istnieje spore ryzyko, że użyty w większej ilości na cieniutkie włosy obciąży je niemożebnie. Ale może się mylę - ciężko stwierdzić. W każdym razie moje gęste, grube i suche włosy sączą te wszystkie składniki odżywcze jak motylki nektar Za pierwszym razem miałam tą maskę na głowie jakieś 2 minuty - następnym razem skuszę się na 3 ![]() Powiem Wam szczerze - naprawdę rewelacja i bardzo szybkie rezultaty. Ja będe kolejną osobą, która poleci te specyfiki z całego serca ![]() Cytat:
![]() Testuję drugi dzień perfumy Mukhallat Montale. Zasadzałam się na zakup w ciemno skuszona bajecznym składem (truskawki, migdały, wanilia, piżmo) i renomą marki Cena obłędna, ale w głowie dopieszczałam idylliczny obrazek tego zapachu i zaczynałam zbierać kasę do skarbonki Testuję z próbki i jestem zażenowana... Co za syntetyczny szkaradek. Z resztą pachnie identycznie jak avonowski krem do ciała o zapachu truskawek z wycofanej już dawno, dawno temu serii Naturals.O nieba całe szlachetniejsza i realniejsza jest Truskawka z YR ![]() Madziarro, na Allegro 11 zł za jeden kosmetyk a za dwa 18zł
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam właśnie od koleżanki
Mały jest słodki ![]() Nie siedziałyśmy za długo, ale wybierzemy się za to do koleżanki jakoś w najbliższym czasie ponownie. Jedno wiem na pewno, tyle się nasłuchałam o porodzie, że aż mnie wszystko bolało od samego słuchania
|
#3860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A błyszczyk Ziaji fajny jest, ale raczej działa jak balsam, na pewno zimą byłby dobry w ochronie ust przed mrozem. Póki co - jestem zadowolona z niego Ja to jednak jestem kiepska w odwykowaniu. Ale ostatnio mam jakieś ponure dni i wciąż sobie humor poprawiam ![]() Cytat:
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, muszę chyba powoli się zacząć rozglądać za nowym tuszem, bo Hypnose choć jeszcze jest dobry, to powoli mi podsycha(używam go prawie codziennie od 2 miesięcy jakoś). Może jeszcze z miesiąc pociągnie, ale dziś trochę mi się osypał a miałam go na rzęsach raptem 3 godziny
A jak mi się tusz zaczyna kruszyć to znaczy, że pora go wymienić. Najgorsze, że ja tak lubię mojego Hypnosika, taki piękny efekt daje, a na nowy mnie nie stać
|
#3864 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie racja...że ściągają czyjś pomysł a potem przez kombinacjtwo ..starają się stowrzyć perfumy o podobnej lini zapachowej..To tak jakby ktoś namalował obraz a 2 osoba starała się namalować taki sam ale inną techniką...I tak będzie kradzieżą pomysłu. Kupiłam kilka razy w życiu zapachy z bazarku..choć na ogół mam orginały albo średnio-półkowe :avon, ori czy addidas etc. Lubie "DOBRE" perfumy ..bo wiem że są pewnego rodzaju luksusem..czymś ekstraa.Dopieszczeniem duszy. Ale nie potępiam kobiet które kupują i wyłącznie bazarowe Channele ...Jeżeli nie mają pieniędzy nawet na takiego addidasa za30 zł...A poczują się ładnie i kobieco po po perfumowaniu bazarowym Channelem to czemu nie? ![]() Mój ostatni nabytek. C_TRUE PEARL GARDEN... Jak on pachnie brzoskwinią...Dziewczyny. .. normalnie mogłabym go wychłeptać ![]() ![]() Czemu wcześniej go nie kupiłam???????? ![]() ![]() Brawo! ja znalazłam nowy sposób na "nie-myślenie o kosmetykach" zapisałam się do biblioteki
|
|
#3866 |
|
Zakorzenienie
|
Ha! Zamówiłam sobie fajne pojemniczki 10 ml
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() uwielbiam takie zapachy, z malinowych miałam tylko balsam AA
|
|
#3868 |
|
Zakorzenienie
|
jestem tu nowa ale postanowiłam się podzielić z wami moimi dzisiejszymi spostrzeżeniami na temat super pharm
od 3 dni wpadam tam po pracy (mam po drodze) i ślęczę za kremem pod oczy bo mi się kończy. mam tam taka fajną panią sprzedającą co już mnie rozpoznaje i wita (nic dziwnego jak co dzień ostatnio jestem :P ) i ona przy okazji rozmów o peelingach poleciłam mi clairial peel SVRa który kosztuje niestety 180 zł. jak wychodziłam przeszłam się na druga stronę ulicy do innej apteki i tam... ten sam specyfik kosztował normalnie (bez promocji) 148 zł zraziłam się do SP pośledzę jeszcze ich ceny i zobaczę czy to był wyjątek czy reguła a może ktoś mi doradzi dobry krem pod oczy? cera mieszana ale pod oczami cieniutka skóra, więc żele odpadają |
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli ćwiczysz z nim aktywnie, a nie biernie to sporty nocne się jak najbardziej liczą ![]() ![]() ja akurat miałam wf na który przyszło aż.. 5 osób, to o 1 więcej niż tydzień temu - - a zgadnijcie kto u mnie wczoraj był bo widzę, że się nie pochwaliła |
|
|
|
|
#3870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:18.

Ale znów mają kwiatowy motyw na okładce więc nie jest całkiem nudny
Bedziecie mialy jeszcze jeden powod do spotkania

chcialam sobie sprowadzic jakos czeska krytyke katolicka i nikt nie chcial mi sprowadzic,normalnie zadna ksiegarnia Panie na mnie spojrzaly jakbym weszla conajmniej ze shrekiem na glowie jak sie o to zapytalam i powiedziala: "Ale po co pani to?takiej niszowej literatury sie nie oplaca sprowadzac".
jakieś dziwne rozumowanie 

Sorry, za nieparlamentarne słownictwo, ale mnie jako osobę kochającą perfumy mierzi dorabianie ideologii do kradzieży praw autorskich właścicieli receptur kompozycji zapachowych.
Są przemiłe w dotyku, supergęste z natury stały się kosmicznie gęste, nie puszą się i odzyskały swoją naturalną fakturę
Jezuuuu, ale cudeńko