Wesele w Lesznie i okolicach - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-12, 20:15   #61
cynamonofilia
Przyczajenie

Dot.: Wesele w Lesznie i okolicach

a widzialyscie juz moze banki mydlane na slub? w takich malych pojemniczkach w ksztalcie tortu albo z para mloda i golebiami? Taka babka z leszna tym handluje..
http://wesele-leszno.blogspot.com/
Ja biore slub w sierpniu 2009, ale juz sobie powoli zbieram to co bedzie potrzebne.
O! Ostatnio bylam na weselu, gdzie para mloda miala w toaletach poustawiane takie fajne kosze, w ktorych bylo to, co moze byc potrzebne gosciom, czyli na przyklad w toalecie damskiej kosz z zapasowymi rajstopami, wykalaczkami, plastrami, podpaskami i dezodorantem, W meskiej byla jeszcze podobno pasta do butow i takie tam inne,. Mysle ze warto sie podzielic tym pomyslam,
cynamonofilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 18:48   #62
sylwiatkoo1
Zadomowienie

hmmm. ciekawe. powiem szczerze ze wczesniej o tym nie wiedzialam, fajny efekt i pewnie pieknie to na zdjeciach wyglada. ja jednak pozostawiam wybor dla gosci. czy bedzie to ryz, platki kwiatow, czy banki mydlane napewno bedzie super. wiem ze kazda z nas chce aby ten dzien byl perfekcyjny jednak tam gdzie nie musze ingerowac zostawiam wybor dla reszty. P.S no moze najblizszym przyjaciolom szepne slowko na temat platkow.
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:49   #63
mikanda83
Przyczajenie

Udało nam sie wszystko zgrać i ślubujemy 26 września 2009. Mam do Was pytanko czy wy już zarezerwowałyście godzine w kościele? My chcemy ślubować w parafii Sw. Jana - mimo ze to nie jest ani moja parafia ani tż. Mam nadzieje ze przeszkód nie będzie.

sylwiatkoo1 ty pisałaś ze będziesz miała ślub w kościele Św. Jana na godzine 15- dawno temu rezerwowałaś godzine no i jak to wygladało była jakaś rozmowa czy coś takiego ?
mikanda83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:06   #64
baja_86
Zakorzenienie

Świetnie, że udało się wszystko pozałatwiać
My nie mamy jeszcze zaklepanego terminu w kościele poczekamy z tym jeszcze trochę.
A propos parafii św. Jana, wiecie kiedy odbywają się tam nauki? Bo ktoś mi mówił, że mają być w październiku, może akurat któraś z was wie, czy na pewno i dokładnie kiedy
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:35   #65
mikanda83
Przyczajenie

baja_86 też chcecie ślubować w parafii Św. Jana?

Co do nauk odbywających się w tej parafii to nic nie wiem, mam nadzieje ze z nimi nie będzie poblemu wkońcu nie musze ich odbyć w parafii gdzie będe mieć ślub.
mikanda83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 15:41   #66
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikanda83 Pokaż wiadomość
baja_86 też chcecie ślubować w parafii Św. Jana?

Co do nauk odbywających się w tej parafii to nic nie wiem, mam nadzieje ze z nimi nie będzie poblemu wkońcu nie musze ich odbyć w parafii gdzie będe mieć ślub.
nie ja będę ślubować w mojej rodzinnej miejscowości k. Leszna
Tak zgadza się nauki można zrobić z zupełnie innej parafii, z tym, ze mi zależy na tych u Jana
Stary 2008-09-15, 17:45   #67
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mikanda83 Pokaż wiadomość
Udało nam sie wszystko zgrać i ślubujemy 26 września 2009. Mam do Was pytanko czy wy już zarezerwowałyście godzine w kościele? My chcemy ślubować w parafii Sw. Jana - mimo ze to nie jest ani moja parafia ani tż. Mam nadzieje ze przeszkód nie będzie.

sylwiatkoo1 ty pisałaś ze będziesz miała ślub w kościele Św. Jana na godzine 15- dawno temu rezerwowałaś godzine no i jak to wygladało była jakaś rozmowa czy coś takiego ?
czesc! tak moj slub bedzie w parafi sw. Jana. termin mamy juz zaklepany. poczatkowo byla to godzina 15 ale zmienilismy na 17 Z ksiedzem zadnego problemu jak narazie nie bylo, mowil nam nawet ze nie trezba bylo tak szybko przychodzic, ale z tego wzgledu ze w Polsce bywam tylko dwa razy do roku zrobilismy to szybciej. Mozesz isc jak bedzie biuro parafialne czynne, wiem ze napewno jest w srody od 19, ale czesto w kosciele sa siostry zakonne, ktore tez moga z toba uzgodnic date. jesli chodzi o nauki to narazie nic nie wiem na ten temat.

aha. termin rezerwowalam w czerwcu

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2008-10-10 o 08:24 Powód: post pod postem
Stary 2008-10-02, 15:45   #68
baja_86
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny Widzę, że zastój macie w przygotowaniach skoro nic nie piszecie

Właśnie się dowiedziałam kiedy odbywają się nauki przedmałżeńskie w kościele św. Jana, może się którejś z Was to info przyda No więc będą trwać od 20-25 października od godziny 19. Mamy zamiar się wybrać
Stary 2008-10-06, 11:05   #69
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

Cześć Dziewczyny!!!
Jestem z Leszna, latem zaręczyłam się i własnie się szykujemy do oragnizacji wesele i szczerze - nie wiemy za co się najpierw zabrać....
Czytam ten wątek i się załamałam myslałam ze uda się zorganizowac szybko jakies małe wesele, ale jak widze te problemy ze salami....
Kurde felek załamałam się

Pozdrawiam...
Stary 2008-10-06, 13:47   #70
baja_86
Zakorzenienie

Witaj Niestety co fajniejsze sale pewnie będą zajęte, szczególnie w miesiącach najbardziej rozchwytywanych, czyli tych letnich, ale na kwiecień, październik to myślę, że aż tak źle nie będzie. Koniecznie zadzwońcie do sal spytać o wolne terminy, to na samym początku trzeba załatwić, potem zespół/ DJ, fotografa i kamerzystę. Powodzenia
Stary 2008-10-07, 07:33   #71
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Witaj Niestety co fajniejsze sale pewnie będą zajęte, szczególnie w miesiącach najbardziej rozchwytywanych, czyli tych letnich, ale na kwiecień, październik to myślę, że aż tak źle nie będzie. Koniecznie zadzwońcie do sal spytać o wolne terminy, to na samym początku trzeba załatwić, potem zespół/ DJ, fotografa i kamerzystę. Powodzenia
Dzięki wielkie za odpowiedź!! Troche wpadłam w panike, ale trzeba wziaść się w garść i przystąpic do poszukiwań. Wczoraj bylismy w dworku w Wyciażkowie dopiero remontowanym i nie był to chyba dobry start. Pan Właściciel pokazał lokal, ale trudno stwierdzić jak dokładnie bedzie wyglądał, bo wszedzie bałagan był. Do tego namolnie sugerował, że powinnismy się szybko zdecydować bo własnie wychodzą ogłoszenia i tabuny chętnych będą walić drzwiami i oknami. Klientów już niby ma, podobno niektórzy juz w ciemno zarezerwowali nie widząc lokalu, a na nasze ptytanie czy ma umowe wstępną stwierdził ze jeszcze nie ma hmmmmmm Menu miał nagryzmolone na kartce i w ogóle ostatecznie stwerdził że jemu "to tita" czy wybierzemy jego lokal ... grrr
Stary 2008-10-07, 12:36   #72
baja_86
Zakorzenienie

Jednym słowem się nie popisał, ech jak takim podejściem ma zachęcać ludzi to nie wróżę mu sukcesu w interesach. Może spróbujecie skontaktować się z pałacem w Pawłowicach, ja co prawda namiaru nie mam, ale jedna z dziewczyn zachwalała to miejsce i podobno terminy były wolne. Proponuję tez restaurację Ramzes w Wilkowicach, tam są dwie sale, pisałaś że chcecie małe wesele, więc może tam właśnie na tej mniejszej sali będzie wolne. Nie wiem gdzie jeszcze, chyba by trzeba było przedzwonić po kolei wszystkie lokale
Stary 2008-10-07, 14:02   #73
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

No coś chyba sie zaczyna dziać, skontaktowałam się z Edenem pod Rydzyną, mają terminy jedziemy pogadac.
Macie moze jakies namiary na fajnego DJ, bo zespołu raczej nie chcemy
Stary 2008-10-07, 14:09   #74
baja_86
Zakorzenienie

To super DJ żadnego nie polecę niestety
Stary 2008-10-08, 20:18   #75
Agnieszka121
Przyczajenie

hej dziewczyny! Myślę że spotkamy się na naukach w parafii św. Jana w Lesznie...
Znacie lub może orientujecie się jakiej jakości są zdjęcia i filmowanie przez pana Piotra Trojka z Włoszakowic. Może macie jakieś namiary na dobrych fotografów. Pozdrawiam
Agnieszka121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-08, 20:23   #76
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka121 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! Myślę że spotkamy się na naukach w parafii św. Jana w Lesznie...
Znacie lub może orientujecie się jakiej jakości są zdjęcia i filmowanie przez pana Piotra Trojka z Włoszakowic. Może macie jakieś namiary na dobrych fotografów. Pozdrawiam
hej
Zdjęć na żywo nie widziałam, jedynie te na stronie internetowej- średnio mi się podobają, za dużo przeróbek, ramek itd. Natomiast film spod jego ręki był świetny, fajne zbliżenia, co mi się spodobało to to, że filmował plener jak taki obserwator z boku, montaż tez dobry. Nawet się nad nim zastanawialiśmy. Namiary polecanych przeze mnie fotografów i kamerzystów są tu w wątku, przeszukaj sobie, podawałam stronki
Stary 2008-10-09, 22:07   #77
espace
Przyczajenie

<usunięte przez moderatora>

Czas edycji: 2008-10-10 o 08:23 Powód: nieopłacona reklama
espace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 17:43   #78
czegos
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylwiatkoo1 Pokaż wiadomość
hej baja_86! tak wlasnie sobie pomyslalam czy macie juz autko do slubu? jak tak to wypozyczaliscie gdzies czy od rodziny?? ja wlasnie poszukuje, najbardziej podobaja mi sie auta retro, ale niestety w naszym woj. narazie nic nie moge znalezc wiem tez na przy ul. leszczynskiej (tam gdzie jest kwiaciarnia) wynajmuja auta, maja sporo ofert takze os osob prywatnych, ale wszytskie auta sa czarna a ja poszukuje jakiegos jasnego koloru. pozdrawiam
A o której kwiaciarni mówisz?? Bo z tego co pamiętam to są dwie, na rogu szkolnej i przy rynku.
czegos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-13, 18:27   #79
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!!! troche ostatnio nie mialam czasu aby odwiedzac forum i tu prosze!! widze ze leszczynskich Pań Młodych przybywa!!! to super!!! jesli chodzi o p. Piotra Tojka to wlasnie my go bedziemy mieli, ale bedzie tylko film krecil bez zdjec, bo na fotografa wybralismy kogos innego. Mam nadzieje ze sie spisze bo film jest dla mnie bardzo wazny. najbardziej zalezy mi na oryginalnym poczatku no i zeby filmik byl fajnie zmatowany mam nadzieje ze nie bedziemy zalowac.

Cytat:
Napisane przez czegos Pokaż wiadomość
A o której kwiaciarni mówisz?? Bo z tego co pamiętam to są dwie, na rogu szkolnej i przy rynku.
chodzi mi o te pierwsza po prawej stronie na samym poczatku ( jak bys szla od rynku)

Czas edycji: 2008-10-14 o 18:35 Powód: proszę nie pisać post pod postem i przypominam o funkcji "edytuj" bądź "multicytowania", takie są zasady forum
Stary 2008-10-14, 11:06   #80
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

Hej Dziewczyny !!!
Pędzę się pochwalić - na dniach podpisujemy umowe z Edenem i z Duetem "Power" z Lipna wiec jest coraz bardziej do przodu!
Sukienke tez juz prawie mam - koleżanka koleżanki sprzedaje, atłasową rybkę z trenem na gorsecie, do tego zakladana koronka zapinana na szyi. Jak przymierzyłam to sie zakochałam! Musze tylko uszyc nową koronke bo jest lekko sfatygowana....
Jakos nam łatwo idzie, jeszcze nie bylismy u księdza, teraz to pewnie zaczną się schody
Pozdrawiam!!!
Stary 2008-10-14, 12:58   #81
baja_86
Zakorzenienie

No super, gratuluje a jaka data? jeśli można wiedzieć?
Stary 2008-10-14, 16:16   #82
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

Wbrew zabobonom czy jak by to nazwać "przepisom ślubnym" chcemy się pobrać w maju a dokładnie 30go maja
Wracając do sukienki - znacie jakiś punkt gdzie można uszyć sukienkę? Dokładnie chce uszyć nową koronkę. Dzwoniłam do atelier p. Polus wspominanej tutaj, ale tak sie zastnawiam czy nie ma gdzieś czegoś bliżej Leszna
Znacie kogoś kto w Gostyniu szył sukienkę, był zadowolony z usługi?
Stary 2008-10-14, 17:44   #83
baja_86
Zakorzenienie

Przesądów ślubnych jest tak wiele, że nawet jeśli by się chciało, nie da się ich wszystkich przestrzegać
Jak dla mnie bardzo dobra data
Znajoma szyła tam sukienkę, poleca, bo obsługa profesjonalna, dobrze jej doradzono i co najważniejsze cena bardzo korzystna.
Kontaktowałam się mailowo z tą pracownią i ceny sukienek rozpoczynają się od 300 zł za suknie z wyprzedaży do ok. 2000 zł- więc całkiem przyzwoite.
Myślę, że wybiorę się tam gdy będę szukać sukienki dla siebie
Stary 2008-10-16, 18:19   #84
Pelasia79
Przyczajenie

hej, chciałam zapytać czy Ktoś słyszał o Restauracji Toscania we Włoszakowicach? Jest to blisko Leszna. Ja będę mieć tam wesele w sierpniu 2009 r.
Pelasia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:45   #85
baja_86
Zakorzenienie

Niestety nie znam tego lokalu, nie przypomina mi się tez żeby ktoś ze znajomych tam był na weselu, więc nie pomogę
Stary 2008-10-18, 19:45   #86
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pelasia79 Pokaż wiadomość
hej, chciałam zapytać czy Ktoś słyszał o Restauracji Toscania we Włoszakowicach? Jest to blisko Leszna. Ja będę mieć tam wesele w sierpniu 2009 r.
dzwonilam tam nawet jak poszuiwalismy sali, ale mieli nasz termin zajety i jak sie tez okazalo sala dla nas bylaby za mala, ale mnie ogolnie bardzo sie podoba. coprawda nie widzialam na zywo tylko przez internet, ale wygladala napradwe super.
Stary 2008-10-20, 06:41   #87
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

Ja tez nie znam tego lokalu, ale na www patrząc - podoba mi się
Stary 2008-10-29, 18:41   #88
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka121 Pokaż wiadomość
I jak Agnieszko, byliście na tych naukach?
Stary 2008-10-30, 10:54   #89
Leosia
Raczkowanie

GG do Leosia

A ja szykuje sie w listopadzie na nauki u św. Józefa - to moja parafia
Do tego usiłujemy upolować panią z poradni rodzinnej zeby umówić się na spotkania ale na razie nic ;-)
Pozdrawiam
Stary 2008-10-30, 15:37   #90
baja_86
Zakorzenienie

A właśnie jak to jest? poradnia jest przy każdym kościele? bo u nas na naukach nic nie powiedzieli w tej kwestii, oprócz tego, że musimy zaliczyć dwa spotkania. Ale gdzie i kiedy to nie wiemy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości