Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 16:43   #3931
emzeta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Raspberry, no faktycznie masz niefajnie, ale glowa do gory, my z Toba spedzimy urodzinki a kiedy to?
Bedzie ciezko, ale jak to mowia, co Cie nie zabije to wzmocni!

A ty jestes inzynierem jakims?

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:08   #3932
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Emilko dziekuje za slowa otuchy i przedwczesne zyczenia Ja tez bez mojego wytrzymac nie moge, ale musze sie do tego przyzwyczaic

Fajnie, ze masz dzis USG na ktora idziesz?
na 17 miałam i......oczywiście niewiele się dowiedziałam...ale i tak super było, bobasek do nas pomachał rączką i był skulony w kłębuszek, rączki trzymał przy buzi. Widzieliśmy nawet łuki brwiowe, tzn tak lekarz powiedział, ja to w życiu bym ich nie dostrzegła....jedno ujęcie było super jak widzieliśmy dzidziusia głowkę, rączki i minimalnie wystawały jeszcze nóżkisuper po prostu
dostaliśmy zdjęcie ostatniego ujęcia na którym prawie nic nie widać...zarys głowki od góry i rączkę z dłonią - nie wiem czy ktoś się sam by domyślił co jest co...
spytalismy, czy widać co jest czy dziewczynka czy chłopczyk i powiedział, że czekał na to pytanie i że coś widział ale wolałby się wstrzymać bo jest pewnien na 80-92% a nie lubi mówić jak nie ma 100% pewności..mój TZ mu przyznał rację więc dowiemy się dopiero za 4 tygodnie...chyba że wybierzemy sie na usg 4d

tzn tak zastanawiając się nad tym co powiedział czyli "że coś widział" wychodziłoby na to, że chłopak lub widział ze nic nie widać czyli dziewczynka....hmmm;]
to nic wolę się jednak nie nastawiać bo jeszcze bym zakupy porobiła a tu okazałoby się coś innego;]
tak czy inaczej chyba Wy wszystkie będziecie już wiedzieć a ja jeszcze nie...
zresztą najważniejsze że bobas zdrowy

P.S. a moja i mojego TZ buzia usmiechnieta od ucha do ucha jeszcze do teraz;]
ale jestem szczęśliwa

e.m.i.l.k.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:36   #3933
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
. Jak sie czuje sunia? Pewnie wyczerpana biedulka. Ja jestem straszna psiara wiec ucaluj ja w pyszczek ode mnie

PS. Bochnia niedaleko od Krakowa jak bede kiedys u rodziny to moze wpadne
Oto moje cuda sunia jest chyba już w miarę wypoczęta,ciągle tylko myje i myje te swoje maluszki mam 3 nowe skarby w domku,ale to dla mnie szczęście.Powiększyła nam się rodzinka

p.s. jak byś była w Krakowie i byś do mnie nie zaglądnęła to byłabym zła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (28,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (34,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (46,1 KB, 22 załadowań)

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:41   #3934
dull
Raczkowanie

Przesłodkie są! Ale musi byc wesoło obserwować takei nieporadne kłebuszki
dull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:43   #3935
Judy_21
Wtajemniczenie

Właśnie wróciłam z pracy i zabieram się za czytanie Upichcę jakas kolację i postaram się przejść przez nastukane strony
Zniosłam komputer do kuchni i w międzyczasie będę czytać... Bo już denerwuje mnie latanie z góry na dół i spowrotem...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 17:46   #3936
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez dull Pokaż wiadomość
Przesłodkie są! Ale musi byc wesoło obserwować takei nieporadne kłebuszki
mogłabym z nimi cały czas przesiedzieć ale mąż mnie goni,że brzuch za bardzo gniotę jak tak siedzę nad nimi.Ale wiecie co jest cudowne?Jaka natura jest wspaniała,moja sunia mimo tego,że pierwszy raz została mamąświetnie się spisuje,bardzo o nie dba i je mocno pilnuje.A dzieciaczki,ślepe jak krety a ciągną do mamy jak bym miały wewnętrzną nawigację widać jak bardzo już się kochają

emilka-szkoda,ze płci nie było widać,ale i tak nie ma to jak USG,humor się tak poprawia jak ja lubię patrzeć jak moje dziecko bryka ale Wam zazdroszczę tego dzisiejszego USG

moje maleństwo
Stary 2008-10-16, 17:53   #3937
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
gosiunia22
Cytat:
Napisane przez e.m.i.l.k.a Pokaż wiadomość

Gzosiunia oczywiście trzymamy kciuki ale w dzisiejszych czasach konflikt serologiczny to nic poważnego i zagraża dopiero kolejnemu dziecku lub pierwszemu - jeżeli było poronienie. Ja mam kolnflikt i jest ok, myślę, że u Ciebie też będzię w jak najlepszym porządku;]
Cytat:

Dziewczyny, dzięki, że trzymałyście kciuki, pomogło Nie ma konfliktu!

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:00   #3938
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
bardzo się cieszę gratuluję

moje maleństwo
Stary 2008-10-16, 18:11   #3939
gosiunia22
Zadomowienie

Raspberry, głowa do góry, będziemy z Tobą w dniu urodzin. No a poza tym nie zostajesz sama, tylko z dzieciątkiem! To będą Wasze wspólne, pierwsze urodziny

Jastinada, piękne te pieski, chcę takiego

Wiecie, jak tam zdrowie naszej ciężarówki, której mąż wczoraj do nas pisał?? (niestety zapomniałam jej nicku)

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:21   #3940
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Raspberry, no faktycznie masz niefajnie, ale glowa do gory, my z Toba spedzimy urodzinki a kiedy to?
Bedzie ciezko, ale jak to mowia, co Cie nie zabije to wzmocni!

A ty jestes inzynierem jakims?

Dziekuje emzeta, naprawde jestescie kochane. I moje ulubione przyslowie napisalas, zawsze je sobie powtarzam kiedy mam dola. A urodzinki wypadaja 11.11

Ja ciagle sie o niego staram, tzn ucze sie w tym kierunku (studiuje Natural Sciences).

Cytat:
na 17 miałam i......oczywiście niewiele się dowiedziałam...ale i tak super było, bobasek do nas pomachał rączką i był skulony w kłębuszek, rączki trzymał przy buzi. Widzieliśmy nawet łuki brwiowe, tzn tak lekarz powiedział, ja to w życiu bym ich nie dostrzegła....jedno ujęcie było super jak widzieliśmy dzidziusia głowkę, rączki i minimalnie wystawały jeszcze nóżkisuper po prostu
dostaliśmy zdjęcie ostatniego ujęcia na którym prawie nic nie widać...zarys głowki od góry i rączkę z dłonią - nie wiem czy ktoś się sam by domyślił co jest co...
spytalismy, czy widać co jest czy dziewczynka czy chłopczyk i powiedział, że czekał na to pytanie i że coś widział ale wolałby się wstrzymać bo jest pewnien na 80-92% a nie lubi mówić jak nie ma 100% pewności..mój TZ mu przyznał rację więc dowiemy się dopiero za 4 tygodnie...chyba że wybierzemy sie na usg 4d

tzn tak zastanawiając się nad tym co powiedział czyli "że coś widział" wychodziłoby na to, że chłopak lub widział ze nic nie widać czyli dziewczynka....hmmm;]
to nic wolę się jednak nie nastawiać bo jeszcze bym zakupy porobiła a tu okazałoby się coś innego;]

ale jestem szczęśliwa
Wiedzialam, ze Tz bedzie zachwycony wizyta ja to caly dzien chodze z takim usmiechem na twarzy ze szok. Sama do siebie sie smieje

Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość
Oto moje cuda sunia jest chyba już w miarę wypoczęta,ciągle tylko myje i myje te swoje maluszki mam 3 nowe skarby w domku,ale to dla mnie szczęście.Powiększyła nam się rodzinka

Justynka ja to sie chyba dzis zapakuje w pociag, skradne noca i porwe jednego takiego malego szczeniaka sa przepiekne

Cytat:
Gratuluje
Stary 2008-10-16, 18:37   #3941
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Raspberry, głowa do góry, będziemy z Tobą w dniu urodzin. No a poza tym nie zostajesz sama, tylko z dzieciątkiem! To będą Wasze wspólne, pierwsze urodziny

Jastinada, piękne te pieski, chcę takiego

Wiecie, jak tam zdrowie naszej ciężarówki, której mąż wczoraj do nas pisał?? (niestety zapomniałam jej nicku)

Gosiu dziekuje Bedzie ciezko wiem to, ale musze to jakos przetrwac. Wierze, ze bedzie dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 18:37   #3942
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z pracy i zabieram się za czytanie Upichcę jakas kolację i postaram się przejść przez nastukane strony
Zniosłam komputer do kuchni i w międzyczasie będę czytać... Bo już denerwuje mnie latanie z góry na dół i spowrotem...
co ten wizaz z nas robi...

Cytat:

Maluszki piekne, ale masz fajnie

Cytat:

Dziekuje emzeta, naprawde jestescie kochane. I moje ulubione przyslowie napisalas, zawsze je sobie powtarzam kiedy mam dola. A urodzinki wypadaja 11.11

Ja ciagle sie o niego staram, tzn ucze sie w tym kierunku (studiuje Natural Sciences).
O, to 1 dzien po nszej rocznicy slubu i 1 dzien przed imieninami mojej siostry, bedzie zabawa tylko ze ja 11 wracam z Polski... ale i tak bede duchem i myslami z wami i z Toba
A ze studiami zycze powodzenia! i zapraszam do grona pan inzynierowek

Stary 2008-10-16, 18:42   #3943
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
O, to 1 dzien po nszej rocznicy slubu i 1 dzien przed imieninami mojej siostry, bedzie zabawa tylko ze ja 11 wracam z Polski... ale i tak bede duchem i myslami z wami i z Toba
A ze studiami zycze powodzenia! i zapraszam do grona pan inzynierowek

No to jestem sobie taki rodzynek po miedzy Twoimi uroczystosciami rodzinnymi
A powiedz mi, bedziesz do PL leciec? Czy jedziesz samochodem?
Fajnie, ze znow zobaczysz rodzine. Ja ciagle bije sie z myslami, aby na te dwa tygodnie pojechac do rodzicow ale koszta mnie przerazaja.
Dziekuje za zaproszenie i zyczenia
Stary 2008-10-16, 18:52   #3944
Anvi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Jaga1111 Pokaż wiadomość
wiadomsc od mojej zony bo neisety trafila dzis do szpitala

"witajcie dziewczny niesety musialm jechac do szpitala bo zaczela abrdzo krwawic mam nadzieje ze bedzie dobrze z dzieckiem i ze mna.Trzymajcie mocno za nas kciuki" Pozdraiwam PS: narazie z jagoda i dzidzia jest dobrze miala mase nbadan i narazie zostaje w szpitalu na obserwacji....Pozdrawiam
Biedna....kciuki zaciśnięte!!

Cytat:
Dziewczyny, jutro odbieram wyniki badań na konflikt serologiczny, trzymajcie kciuki!
Na kciuki troche za późno bo już przeczytałam nastepny post że jest ok! Bardzo się cieszę

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość
jutro ide na usg polowkowe-zwykle. chyba jestem jedyna,ktora nie chce miec 3d/4d.. ja chce zobaczyc twarzyczke dzidziusia przy porodzie, jak w randce w ciemno . oczywiscie jak wyjdzie cos podejrzanego na zwyklym usg (tfu,tfu) i bedzei 3d/4d wskazane to tez pojde. wbrew pozorom ma ono zastosowanie w medycynie, chocby w rozszczepach wargi i podniebienia czy innych wad.
ja też nie chce 3d...bardzo mi się podoba twoja wizja "randki w ciemno"

Cytat:
Napisane przez gosia j. Pokaż wiadomość
Uff a my po wizycie. Krwiaczek sie ladnie wchłania. Takze juz jest wszystko dobrze. Malenstwo sie nardzo dobrze rozwija, lekarz powiedzial ze ma duze oczodoly . I wiecie co.. chyba zauwazysl jak to mowi Sonera sisiorka ..
Fajnie że wszystko ok )

Cytat:
Ja dzis jestem strasznie smuta. Wczoraj maz mi oswiadczyl, ze musi na 2 tygodnie wyjechac, i to dzien przed moimi urodzinami. Pewnie nie bylby to zaden problem gdyby nie to, ze jestem tutaj calkiem sama. A spedzac urodziny samej w pokoju to troche depresyjne jest... Wiem, ze maz kocha swoja prace i musze sie pogodzic z tym, ze beda mi go zabierac czesciej. Mam tylko nadzieje, ze zdarzy wrocic z business trip w marcu przed porodem naszego malenstwa
Będzie dobrze! Dzidzia ci będzie towarzyszyć i zwsze możesz wpaść na imprezę na wizaż!

Cytat:
Napisane przez rudalbn Pokaż wiadomość
Pokaże Wam co mi się podoba na allegro: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=452071754
chce taki zestawik
fajne mi się podobają bardzo te kieszonki co się wiesza na łozeczku, ale ja rezygnuje z poduszki bo dziecko podobno powinno na plaskim i z baldachimu też (zawsze mi wtłaczali na zajęciach z rozwoju dziecka że odcina malucha od bodźców zewnętrznych i jakoś się tak zraziłam... ).

Cytat:
joooo....ale słodziaki

Strasznie dużo piszecie!! Jak wracam wieczorem z pracy to mam klopot zeby nadrobić...i zawsze jestem do tylu
Mój dzidzik nie rusza sie od dwóch dni...ucichl...pewnie to normalne, ale ja nadwrażliwa chcialabym juz go czuc codziennie
Milego wieczoru kochane mamy!
Anvi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:58   #3945
emzeta
Zadomowienie

a no tym razem jeszcze lece, ale na swieta jade samochodem i to mnie troche przeraza, a teraz to bedzie moj 11 i 12 lot samolotem w ciazy...

Mam pytanie kochane o ta nieszczesna toxoplazmoze, jak mialyscie robione badania to potem lekarze kazali wam powtarzac za 3 tygodnie? Bo w interpretacji, ktora znalazlam w necie wlasciwie kazdy wyniki nalezy potwierdzic badaniem za 3 tygodnie i nie wiem co mam robic...

Mam IgM - i igG + przy czym IgG jest znacznie podwyzszone bo wyszlo 380 przy normie >3 +

w ogolnych artykulach pisze ze IgM - i igG + znaczy o przebytej toxo i jest ok, ale gdzies znalazlam ze jak igG jest znacznie wyzsze to moglo byc zakazenie niedawno

I w sumie nie wiem co robic, moze najpredzej sprobuje sie tu z polozna umowic, bo tu mi robili tez toxo ale wynikow nie bylo po 2 tygodniach i powiedzieli ze przedyskutujemy w grudniu....

Albo lece w listopadzie na 4 dni do PL i moge znow zrobic, ale zanim beda wyniki to ja juz wroce... ech...

Stary 2008-10-16, 19:00   #3946
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Dobry wieczór wszystkim Mamusiom

Cytat:
Piękne są!!!!
Ucałuj ode mnie sunię, ja też jestem straszna psiara i najchętniej to bym się cały czas do mojej suni przytulała!!!

Gosiunia22: To super, że nie macie konfliktu, to chyba nic strasznego nie jest, ale jednak chyba jakieś tam zastrzyki trzeba przyjmować, czy cuś, zawsze trochę zachodu z tym i stresu też..

Rapsberry, a czy Ty nie miałaś przypadkiem przyjechać do Warszawy z połowie października?

Ja wczoraj byłam na jodze dla kobiet w ciąży w Gimnasionie, ale chyba jednak bardziej podoba mi się "forma w ciąży" (też w Gimnasionie).
A, a w zeszły piątek byłam w Mariott'cie na takim spotkaniu "Diagnostyka w ciąży", o badaniach przed i w trakcie ciąży, wypowiadali się specjaliści i można było zadawać pytania. Ale najlepsze, że rozdawali darmowe wejściówki na zajęcia dla ciężarnych właśnie do Gimnasionu, mam ich razem 8, więc na 1 miesiąc nie muszę kupować karnetu A na końcu rozdawali jeszcze poporodowe kremy Pharmaceris, też się przyda Warto chodzić na takie spotkania, można się dowiedzieć ciekawych rzeczy.
jakby któraś z Was wiedziała o jakimś takim spotkaniu w Warszawie, dajcie please znać, ja zawsze z chęcią na nie chodzę

A do spzitala poszła Jaga, ale mąż się nie odzywał od tamtej pory A z McKinley to już w ogóle nie wiadomo co się dzieje?? Ma ktoś z nią kontakt poza Wizażem?

A, posłuchajcie, gdzie można sprawdzić jak się robi na Wizażu emotikonki?
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:26   #3947
Judy_21
Wtajemniczenie

Miałam gotowy post i gdzieś mi wcięło.... :/
No dobra, to spróbujemy jeszcze raz...
Gosia
DZIEWCZYNKA = BRZUCH W SZPIC ALBO ROZLANY NA BOKI
CHŁOPIEC = BRZUCH JAK PIŁKA

Buziaczek i raspberry tylko nie jedzcie nic slodkiego, nich dzidzia leży spokojnie podczas badania, to może cos tam Wam pokaże i sie dowiemy co tam w sobie nosicie
spicegirl daj znać co z tym domem trzymamy kciuki

raspberry nie martw się nie będziesz sama, teraz masz Maluszka i nas Będziemy Cię cały dzień wspierać oczywiście samamy soczkiem
jastinada śliczności te Twoje maleństwa a jakie slodziutkie ja tez chcę jednego, zawsze marzył mi się Huski w domu... ale one przestrzeni potrzebują...
Emilka super że wszystko u dzidzi dobrze, szkoda, że jeszcze nie wiecie, ale jeszcze macie czas
Gosiu ta cięzarówka o którą pytasz to Jagoda, Jaga

WDF

-28 kg

Stary 2008-10-16, 20:01   #3948
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
jakie cudeńka prześliczne.....trochę się obawiałam tych Twoich zdjęć...myślałam, że będą wyglądać trochę "nieapetycznie" a tu takie piękności;]

Judy, a więc w Twoim avatarze to zdecydowanie chłopak

Stary 2008-10-16, 20:07   #3949
kasiek146
Przyczajenie

Dziewczyny czytam Was regularnie chociaż rzadko się udzielałam Ale teraz mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś z Was udzieli mi odpowiedzi.

Chodzi mi o ilość usg, chodzę prywatnie, lekarz robi co 3 tygodnie usg i z tego co wiem od znajomych to tak przez całą ciążę. Nie uważacie, że za często i bez potrzeby aż tak często?????? Zaczęłam się zastanawiać nad zmianą lekarza.... I tak porównywalnie napiszcie ile płacicie za wizytę, ja 90 zł.

Pozdrawiam i zyczę zdrówka
kasiek146 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 20:16   #3950
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Miałam gotowy post i gdzieś mi wcięło.... :/
No dobra, to spróbujemy jeszcze raz...
Gosia
DZIEWCZYNKA = BRZUCH W SZPIC ALBO ROZLANY NA BOKI
CHŁOPIEC = BRZUCH JAK PIŁKA

Buziaczek i raspberry tylko nie jedzcie nic slodkiego, nich dzidzia leży spokojnie podczas badania, to może cos tam Wam pokaże i sie dowiemy co tam w sobie nosicie

raspberry nie martw się nie będziesz sama, teraz masz Maluszka i nas Będziemy Cię cały dzień wspierać oczywiście samamy soczkiem
jastinada śliczności te Twoje maleństwa a jakie slodziutkie ja tez chcę jednego, zawsze marzył mi się Huski w domu... ale one przestrzeni potrzebują...
Emilka super że wszystko u dzidzi dobrze, szkoda, że jeszcze nie wiecie, ale jeszcze macie czas
Gosiu ta cięzarówka o którą pytasz to Jagoda, Jaga

Znajoma ma brzuch w piłkę i to rasowa piłka i bedzie miala dziewczynke wiec na odwrot niz piszesz
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:17   #3951
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Cytat:
Napisane przez kasiek146 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam Was regularnie chociaż rzadko się udzielałam Ale teraz mam kilka pytań i mam nadzieję, że ktoś z Was udzieli mi odpowiedzi.

Chodzi mi o ilość usg, chodzę prywatnie, lekarz robi co 3 tygodnie usg i z tego co wiem od znajomych to tak przez całą ciążę. Nie uważacie, że za często i bez potrzeby aż tak często?????? Zaczęłam się zastanawiać nad zmianą lekarza.... I tak porównywalnie napiszcie ile płacicie za wizytę, ja 90 zł.

ja mam co 4 tygodnie wizytę i za każdym razem mam usg. Poprzednio miałam krótko, dzisiaj średnio a zapowiedział lekarz, że następnym razem dokładnie pomierzy poważy i wogóle...chyba jednak pełne usg co 3 tyg to troszkę za często,
u mojego lekarza wizyta kosztuje 80zł

Stary 2008-10-16, 20:18   #3952
kasiek146
Przyczajenie

I jeszcze jedno pytanko. Lekarz nagrał mi na płytę film z usg, który mi się teraz nie otworzy.... Błędy jakies się sypią.... Może któraś z was wie jakim programem to odtworzyc????? Pomocy, tak długo czekałam, żeby zobaczyc sobei w domku dzidziusia i .... nic z tego ...
kasiek146 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:24   #3953
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:

Mi lekarz do 14 tygodnia ciazy robil USG co 3 tyg (tak mialam wizyty)czyli wsumie 3 USG mialam, w 17 tyg nie mialam bo powiedzial ze juz nie trzeba robic czesto i nie ma takiej potrzeby jesli ciaza przebiega prawidłowo, a lepiej nie robi czesto jesli nie trzeba, byłam zła ale coz jak nie trzeba i lepiej nie robic to ok, sprawdzil tylko puls dziecka, teraz wizyty bede miec co 4 tyg, teraz USG bede miec w 21 tyg czyli w poniedzialek (bedzie 7 tyg pomiedzy jednym a drugim USG) tak wiec wybor nalezy do ciebie, jesli ciaza przebiega prawidlowo i skonczylas 1 trymestr to popros zeby ci nie robil na kazdej wizycie jesli nie trzeba tylko co druga wizyte, ale na kazdej niech ci sprawdza puls dziecka, chyba ze musi robic to USG bo masz jakies wskazanai do tego to niech robi..... niektore dziewczyny maja co chwile i jest ok (jak maja zagrozone ciaze)
Ja za kazda wizyte płace 100 zł i niewazne czy z USG czy bez

http://widgets.clearspring.com/o/487...ate/05-03-2009"

Edytowane przez buziaczekk
Czas edycji: 2008-10-16 o 20:52
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:31   #3954
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:

ale jestem szczęśliwa
szkoda, że nic w sumie się nie dowiedziałaś, wiem jak to jest

Cytat:

śliczne maluszki

Cytat:
wiedziałam, że będzie dobrze, cieszę się z Tobą

Ja znowu u rodziców byłam, śmieję się, że częściej u nich jestem teraz niż jak z nimi mieszkałam, bo wtedy zawsze u męża siedziałam pół dnia do późnego wieczora.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:44   #3955
e.m.i.l.k.a
Wtajemniczenie

GG do e.m.i.l.k.a

Kasiek, jeżeli to płytka DVD to: DVD Player, PowerDVD, Media Player Classic lub Windows Media Player
może Ci tez brakowac sterowników, pobierz np stad: http://www.darmoweprogramy.org/progr...sze_kodeki.php
polecam k-lite
powodzenia

a najlepiej to napisz jakie masz pliki i jaka płytka

Stary 2008-10-16, 20:45   #3956
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
jakie cudeńka prześliczne.....trochę się obawiałam tych Twoich zdjęć...myślałam, że będą wyglądać trochę "nieapetycznie" a tu takie piękności;]

Judy, a więc w Twoim avatarze to zdecydowanie chłopak
Niestety nie wiem i się nie dowiem, bo zdjęcie "zapożyczone"

Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z dziąsłami??? Od dwóch tygodni mam straznie wrazliwe dziąsła, juz myslałam, że jakieś zapalenie mi się przyplątało, ale co zalecze w jednym miejscu, zaczynają mnie boleć w następnym i tak w kołko, ani szałwia, ani płyny, ani żele...
Pomagają ale tylko na jakiś czas...
A poza tym zaczyna mnie męczyć zgaga, a Was? I to wcale nie od przejedzenia, bo rano po dwóch malutkich kromeczkach z żółtym serem też mam... to ja juz nie wiem... na razie ratuję sie kropelkami miętowymi...

WDF

-28 kg

Edytowane przez Judy_21
Czas edycji: 2008-10-16 o 21:18
Stary 2008-10-16, 21:19   #3957
ilonchen
Raczkowanie

Hej dziewczyny.Czasem Was podczytuje.Wklejam zdjęcie mojego brzucha z dzisiaj.Dzis sie zaczał 22 tydzień.W zeszłą sobotę miałam usg i wyszedł chłopak.Wątpi ę żeby coś mu odpadło do porodu bo ten no... organ to nawet ja rozpoznałam na monitorze.
Brzuchol(chyba bardziej mam okrągły niż szpiczasty)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 043.jpg (21,9 KB, 14 załadowań)

ilonchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 21:25   #3958
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anvi Pokaż wiadomość
Będzie dobrze! Dzidzia ci będzie towarzyszyć i zwsze możesz wpaść na imprezę na wizaż!
Dziekuje Anvi

Cytat:
a no tym razem jeszcze lece, ale na swieta jade samochodem i to mnie troche przeraza, a teraz to bedzie moj 11 i 12 lot samolotem w ciazy...
Wow, to ty busy woman jestes, ze tak czesto latac musisz. Strasznie Ci zazdroszcze, bo ja do samolotu wsiasc nie moge. Uraz do latania pozostaje we mnie do dzis. A szkoda bo kiedys kochalam latac.

Ja mialam badanie na toxo tylko raz i nie wiem kiedy musze je powtorzyc. Ale jak sie dowiem to napisze
Cytat:
Napisane przez Charlotte Pokaż wiadomość
Rapsberry, a czy Ty nie miałaś przypadkiem przyjechać do Warszawy z połowie października?
Dokladnie tak mialo byc. Maz mial wyjechac w trase i mialam w tym czasie jechac do PL. Okazalo sie (juz nie po raz pierwszy), ze wyjazd zostal wlasnie przeniesiony na listopad!I mam nadzieje, ze jest to juz ostateczny termin. Przepraszam, ze mnie teraz nie bedzie. Zreszta napisze PW

Tez bym chciala przejsc sie na joge.

Cytat:

Dziekuje Judy Soczku sie napije z mila checianajlepiej marchewkowego
A ja myslalam o tym aby wlasnie zjesc cos slodkiego zeby nie spal ten moj maluszek tak jak ostatnio na usg nawet doktor go nie byl wstanie obudzic. Tylko kopal tymi nozkami i nic wiecej

Cytat:

Ja mam usg robione co 4 tygodnie i na kazdej wizycie. Tak chcial moj lekarz i tak tez jest. USG kosztuje mnie 30 Euro
Stary 2008-10-16, 21:27   #3959
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilonchen Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.Czasem Was podczytuje.Wklejam zdjęcie mojego brzucha z dzisiaj.Dzis sie zaczał 22 tydzień.W zeszłą sobotę miałam usg i wyszedł chłopak.Wątpi ę żeby coś mu odpadło do porodu bo ten no... organ to nawet ja rozpoznałam na monitorze.

I mamy nastepnego chlopca a mowi sie, ze rodzi sie ich coraz mniej
Gratuluje i ciesze sie razem z toba
Brzuszek masz piekny
Stary 2008-10-16, 21:43   #3960
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
I jeszcze jedno pytanko. Lekarz nagrał mi na płytę film z usg, który mi się teraz nie otworzy.... Błędy jakies się sypią.... Może któraś z was wie jakim programem to odtworzyc????? Pomocy, tak długo czekałam, żeby zobaczyc sobei w domku dzidziusia i .... nic z tego ...
Moze jakbys podala rozszerzenie jakie ma plik...

Cytat:
Niestety nie wiem i się nie dowiem, bo zdjęcie "zapożyczone"

Dziewczyny, czy Wy też macie problemy z dziąsłami??? Od dwóch tygodni mam straznie wrazliwe dziąsła, juz myslałam, że jakieś zapalenie mi się przyplątało, ale co zalecze w jednym miejscu, zaczynają mnie boleć w następnym i tak w kołko, ani szałwia, ani płyny, ani żele...
Pomagają ale tylko na jakiś czas...
A poza tym zaczyna mnie męczyć zgaga, a Was? I to wcale nie od przejedzenia, bo rano po dwóch malutkich kromeczkach z żółtym serem też mam... to ja juz nie wiem... na razie ratuję sie kropelkami miętowymi...
Mi dentystka mowila cos o dziaslach w ciazy ale zapomnialam co dokladnie, polecila stosowac paste Meridol na zmiane z Elmex zielonym

Cytat:
Napisane przez ilonchen Pokaż wiadomość
Wow, ale masz piekny brzuszek! Gratuluje chlopca!

Cytat:
Wow, to ty busy woman jestes, ze tak czesto latac musisz. Strasznie Ci zazdroszcze, bo ja do samolotu wsiasc nie moge. Uraz do latania pozostaje we mnie do dzis. A szkoda bo kiedys kochalam latac.

Ja mialam badanie na toxo tylko raz i nie wiem kiedy musze je powtorzyc. Ale jak sie dowiem to napisze
Dzieki za odpowiedz, a ja wcale busy nie jestem, tych lotow tak duzo bo latamy z przesiadkami a na dodatek charakter i sezonowosc mojej pracy sprawiaja ze w ciazy i na jesien zime, na prawde nie ma co robic...

Tanie masz to usg, u mnie £50 wizyta i £50 usg w polskiej przychodni, ale tylko czytalam bo ja tylko panstwowo chodze, usg mialam do tej pory 2, w sumie byloby jedno, to 11-14 tydz ale jak poszlismy pierwszy raz to dzidzia byla za malutka sie okazalo

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości