Wszystko o Avonie 4 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 17:45   #3961
valentine85
Przyczajenie

GG do valentine85
Dot.: Wszystko o Avonie 4

Cytat:
Napisane przez messy Pokaż wiadomość
Było w 2 terminie. Jestem dzien wysylkowy B a paczke dostalam wczoraj. Na fakturze nie bylo prezentu, pomyslalam ze moze w paczce juz bedzie a tu nic Napisze do nich, pewnie doślą z nastepnym zamowieniem.
Upomnij się, na pewno doślą
valentine85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:51   #3962
MaT
Wtajemniczenie

Exclamation Dot.: Wszystko o Avonie 4

Pęseta - produkt zamienny

Droga Konsultantko/ Drogi Konsultancie

W katalogu 14/2008 na stronie 102 zaprezentowano Pęsetę do brwi (28670) z serii Color Trend.
Informujemy, że ze względu na nieregularne dostawy tego produktu, w przypadku braku magazynowego zostanie dostarczony produkt zamienny - Pęseta w kolorze grafitowym o wartości 21,90 zł (zaprezentowana w katalogu 07/2008 na stronie 21).
Jednocześnie informujemy, że na fakturze i do bazy opustu zostanie doliczona wartość Pęsety Color Trend - 8,90 zł, czyli tej, która została zamówiona.

Prosimy o przekazanie powyższej informacji Klientom zainteresowanym zakupem pęsety z Serii Color Trend.

Przepraszamy za niedogodności.
MaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:19   #3963
Barwinek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie, nie to nie taki fioletowy fiolet jak np. w sypkich cieniach ze str. 147 Chodziło mi o to, że ten kolor napewno czystą czerwienia nie jest To raczej taki hmmmm brudny buraczkowy/bordo, z nutka ciemnego fioletu przełamanego różem
<-- O to, to!

No taki kolor to chyba już mam w swoich zbiorach... Ale ten Icy Nude kusi
Dzięki Ci za cierpliwość, Hosenko

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;9368985]Jak jest taki, jak piszesz to byłoby super Dzięki

Hmm on jest naprawdę malutki, jak najmniejszy palec u dłoni i ja go wzięłam tylko dlatego, że do zamówienia kwoty mi brakowało. Kolor nawet ok ale myślę, że smarnę nim jeszcze z 5razy usta i koniec
(tak na off bardziej polecam błyszczyki choćby wibo )[/quote]

A mnie ten błyszczyk zainteresował ze względu na małe opakowanie - szybko by się zużył i byłaby buteleczka do mieszania błyszczyków Ale 9 zł za 1,2 ml to, delikatnie mówiąc, żarcik. Chyba wreszcie zużyję błyszczyk Wibo () - ma 3 ml, dam radę
Barwinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:37   #3964
ashiva
Wtajemniczenie

jest już nowa oferta internetowa
ashiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:49   #3965
valentine85
Przyczajenie

GG do valentine85

Czy ma ktoś kartę kolorów 2008/2009? Widziałam tylko zdjęcia i na nich kolory wydają mi się niezbyt naturalne. Być może to źle zrobione fotki ale zamówiłam 4 sztuki i boję się ,że niepotrzebnie. Możecie podzielić się opiniami?
Stary 2008-10-16, 20:10   #3966
andziat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez valentine85 Pokaż wiadomość
Czy ma ktoś kartę kolorów 2008/2009? Widziałam tylko zdjęcia i na nich kolory wydają mi się niezbyt naturalne. Być może to źle zrobione fotki ale zamówiłam 4 sztuki i boję się ,że niepotrzebnie. Możecie podzielić się opiniami?
ja dostałam i myślę, że kolory są adekwatne z naturalnymi, zresztą podobno tak właśnie robią te karty, że próbkę produktu nakładają na papier, co prawda na papierze może troszkę inaczej wyglądać niż na skórze ale ja uważam że są wiarygodne te poprzednie też były ok
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:14   #3967
valentine85
Przyczajenie

GG do valentine85

Dziękuję Ci andziat, ja z niecierpliwością czekam na moje zamówienie. Klientki też się ucieszą.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 20:25   #3968
andziat
Zakorzenienie

tak właśnie przeglądam te kartę kolorów i zdziwiły mnie odcienie podkładów, już to kiedyś zauważyłam w przypadku próbek ale myślałam, że mi się wydaje, ale jednak nie, dlaczego te same nazwy odcieni mają trochę inne kolory w różnych rodzajach podkładów, np. ivory w rozświetlająco-antystresowym jest inny niż ivory w pefect wear, np. nude w podkładzie w płynie idealny kolor jest o wiele jaśniejszy niż nude w rozświetlająco-antystresowym cream jest zdecydowanie najciemniejszy w perfect wear a ivory w rozświetlająco-antystresowym
andziat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:55   #3969
czelsi
Raczkowanie

hej dziewczyny
mam prośbę o wrzucenie netto do katalogu 15 do wątku z katalogami
przeszukałam, ale nie znalazłam, jak przegapiłam to proszę o linka
Z góry dziękuję
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 21:14   #3970
dwi071
Doncia

Cytat:
Napisane przez Suszara Pokaż wiadomość
Składam dziś zamówienie - 30ci termin, a nad zestawieniem dali informację:

Informacja o dostępności produktów z Ofert Netto. Zielone - produkt dostępny, żółte - nie gwarantujemy dostępności, czerwone - produkt niedostepny.

W końcu coś wiadomo, unowoczesniają się
... w angielskim avonie też tak jest że przy zamówieniu odrazu wyskakuje info o dostępności produktów i ostatnio jak zamawiałam płyny do kąpieli z wyprzedaży to też miałam ze są niedostępne i dostarczą coś innego, ale dziś odebrałam paczke i były moje płyny. wiec nie do końca to chyba działa

Cytat:
Napisane przez ceres86 Pokaż wiadomość
Mam mały problem z dobraniem klientce odcienia podkładu rozświetlająco-antystresowego. Bo chciała jakiś ciemny, i z tego jak patrzyłyśmy w katalogu to odcień Nude byłby odpowiedni. Teraz znalazłam próbki Idealnie trwałego podkładu gdzie kolor Nude jest strasznie blady I wg tych próbek odpowiedni byłby kolor Cream. Teraz już sama nie wiem co zrobić, boję się że jak zamówię Nude to będzie za jasny. Nie wiem, może któraś z was miała do czynienia z tymi dwoma odcieniami podkładu rozśw.-antystres. Nude i Cream, i jest w stanie powiedzieć, który z nich jest ciemniejszy (nie sugerując się katalogiem)? Byłabym przeogromnie wdzęczna...
... cream jest ciemy ale jeśli chodzi o podkład rozświetlająco-antystresowy to wcale tak nie jest. ten podklad jest "półprzejrzysty" więc fajnie wtapia się w cerę. ja mam nie opaloną, ale też nie strasznie bladą taką poprostu naturalną i używam właśnie cream bo nadaje jej ciepły odcień ale wcale nie opalony, więc jesli twoja klientka jest opalona to raczej weź jeszcze ciemniejszy
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 21:21   #3971
karola_plm
Rozeznanie

no to teraz ja mam pytanko

Czy może się wypowiedzieć jak się "zachowuje" po dłuższym używaniu torebka Gabriella? Nie niszczy się za bardzo? nie pęka gdzieś? Bo zakochałam się w tej musztardowej bez pamięci, szczególnie jak obejrzałam zdjęcia które powrzucałyście, bo wygląda na całkiem solidną Ale wolałabym się upewnić. No i teraz czekam na katalog 16, żeby móc ją zamówić i dostać jeszcze tą piękny jedwabny szal ))

Failure is only an option if you make it one.
karola_plm jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-16, 22:18   #3972
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czelsi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam prośbę o wrzucenie netto do katalogu 15 do wątku z katalogami
przeszukałam, ale nie znalazłam, jak przegapiłam to proszę o linka
Z góry dziękuję
nie robiłam skanów netto do K15 ponieważ na infokatalog została umieszczona oferta netto 15/2008 - infokatalog.pl

Cytat:
Napisane przez karola_plm Pokaż wiadomość

Czy może się wypowiedzieć jak się "zachowuje" po dłuższym używaniu torebka Gabriella? Nie niszczy się za bardzo? nie pęka gdzieś? Bo zakochałam się w tej musztardowej bez pamięci, szczególnie jak obejrzałam zdjęcia które powrzucałyście, bo wygląda na całkiem solidną Ale wolałabym się upewnić. No i teraz czekam na katalog 16, żeby móc ją zamówić i dostać jeszcze tą piękny jedwabny szal ))
mam tą torebkę w kolorze czekoladowym, kupiłam ją od razu kiedy tylko się pojawiła i nie mam z nią żadnych problemów, wygląda nadal jak nowa i szczerze ją polecam, ślicznie zrobiona
Stary 2008-10-16, 23:26   #3973
ceres86
Raczkowanie

GG do ceres86

Cytat:
Napisane przez kasia2439 Pokaż wiadomość
bo jedna dziewczyna reklamuje się w szkole że maluje portrety i pomyślałam że to Ty tym bardziej że jesteś z Bytomia A Kolegium jest na ul. Chorzowskiej na przeciwko Stacji Ratowniczej
Aaaa takie buty dobrze wiedzieć, konkurencję też trzeba znać

Dziękuję ashiva i dwi071 za wyczerpujące odpowiedzi I tak też zrobię. Sama używam odcienia Cream i jest idealny, ale właśnie z klientką porównywałam kolory w katalogu, które jak widać strasznie nas zmyliły. Ogólnie pomieszanie z poplątaniem z tymi odcieniami podkładów. Mogliby to jakoś ujednolicić i dać porządne zdjęcia do katalogów. Znacznie by to ułatwiło odpowiedni dobór koloru... no ale cóż...

ceres86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 06:39   #3974
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Ostatnio powąchałam próbkę tej nowej wody Bond Girl 007 i bardzo przypomina mi jakąś wodę. Z początku nie mogłam dojść jaką, ale teraz już wiem - Tomorrow.
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 07:30   #3975
dwi071
Doncia

Cytat:

... podłączam się pod pytanie koleżanki i mam jeszcze jedno czy ona ma czarną podszewkę?? bo strasznie mi się podoba ale nie cierpię czarnych podszewek w torebkach, a w większości avon'owych torebek jest czarna??
dwi071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 07:34   #3976
czelsi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ashiva Pokaż wiadomość
nie robiłam skanów netto do K15 ponieważ na infokatalog została umieszczona oferta netto 15/2008 - infokatalog.pl
dziękuję
czelsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 08:06   #3977
Suszara
Rozeznanie

GG do Suszara

Cytat:

Cytat:
Napisane przez dwi071 Pokaż wiadomość
... podłączam się pod pytanie koleżanki i mam jeszcze jedno czy ona ma czarną podszewkę?? bo strasznie mi się podoba ale nie cierpię czarnych podszewek w torebkach, a w większości avon'owych torebek jest czarna??
Mam musztardową i podeszka jest tega samego koloru, co torebka, nie jest czarna!

Jak do tej pory nic się z nia nie dzieje, nie rozklaja się, ani nie rozprówa.
Kupiłam ją zaraz jak sie pojawiła, w katalogu.

AVONOWE I ORIFLAMOWE
Suszara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 08:09   #3978
Hosenka*
Zakorzenienie

Widziałam w watku katalogowym zdjecia szminek Anew. Czy szminka Silky Pink jest tak transapentna jak to widać na zdjecu szminki na dłoni?? I taka błyszcząca?? Jeśli tak to chyba ma niewiele wspólnego ze zdjeciem w katalogu I jeszcze jedno pytanie: czy one są miękkie czy twarde?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 10:43   #3979
Monique :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Spośród wszystkich błyszczyków najbardziej mi się spodobał lip radiance (w tubce), ale już go nie ma w katalogu. A z tych co są dostępne wybrałabym UCR, grubszą warstwę pozostawia niż pozostałe.
Dziękuję. Chodzi Ci o to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20180?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 11:34   #3980
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Widziałam w watku katalogowym zdjecia szminek Anew. Czy szminka Silky Pink jest tak transapentna jak to widać na zdjecu szminki na dłoni?? I taka błyszcząca?? Jeśli tak to chyba ma niewiele wspólnego ze zdjeciem w katalogu I jeszcze jedno pytanie: czy one są miękkie czy twarde?
kolory w katalogu niestety nie mają nic wspólnego z kolorami rzeczywistymi.. tzn tak jak w katalogu wygląda sztyft szminki sam w sobie natomiast po pomalowaniu kolorjest całkiem inny.. Silky Pink jest bardzo delikatna, transparentna i błyszcząca, jest taka jakby lekko metaliczna.. na dłoni ledwo ją widać, na moich ciemnych ustach daje efekt metaliczny i blady, a szminka jest miękka, dobrze się rozprowadza i ładnie pachnie, choć mamie kupiłam dwa kolory i Modest Mauve ma jakiś dziwny zapach inny zupełnie niż próbka i taki jakiś piekący?
Stary 2008-10-17, 11:43   #3981
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
kolory w katalogu niestety nie mają nic wspólnego z kolorami rzeczywistymi.. tzn tak jak w katalogu wygląda sztyft szminki sam w sobie natomiast po pomalowaniu kolorjest całkiem inny.. Silky Pink jest bardzo delikatna, transparentna i błyszcząca, jest taka jakby lekko metaliczna.. na dłoni ledwo ją widać, na moich ciemnych ustach daje efekt metaliczny i blady, a szminka jest miękka, dobrze się rozprowadza i ładnie pachnie, choć mamie kupiłam dwa kolory i Modest Mauve ma jakiś dziwny zapach inny zupełnie niż próbka i taki jakiś piekący?
Dziękuję

Liczyłam na efekt zblizony do tego katalogowego zdjęcia ...
Składam w środe zamówienie na III termin wiec wezmę próbkę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 12:12   #3982
justysiek
Zadomowienie

Co do odcieni podkladow to niestety chyba nie mozna sie sugerowac ani podobienstwem w innych podkladach Avonu ani katalogiem juz tym bardziej - mam 2 podklady w odcieniu Cream: w musie i Perfect Wear (jeszcze ten w butelce) - sa zupelnie inne: mus jest idealny, wpadajacy w bez i dosc jasny, a PW jest ciemniejszy i musze go szybko i dokladnie rozcierac, bo wpada w lekki pomarancz.

Z K15 kusi mnie tylko promocja na blyszczyki 2 za 28,90 czy jakos tak: tylko, ze nie potrzebuje powiekszajacego, a chlodzacych nie lubie, wiec tylko te lsniace wchodza w gre. Musze oblukac kolorki

EDYCJA: Oblukalam kolorki w watku z fotkami i czytam teraz KWC i stad moje pytanie: czy one wszystkie, wlacznie z tymi lsniacymi, ktore sa po raz ostatni w K15, zawieraja mentol???

Edytowane przez justysiek
Czas edycji: 2008-10-17 o 12:35
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 12:46   #3983
ashiva
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
EDYCJA: Oblukalam kolorki w watku z fotkami i czytam teraz KWC i stad moje pytanie: czy one wszystkie, wlacznie z tymi lsniacymi, ktore sa po raz ostatni w K15, zawieraja mentol???
lśniące raczej nie mają.. pachną słodko bardzo przyjemnie i nic mentolowego w nich nie czuję
Stary 2008-10-17, 13:11   #3984
kotekpsotek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez edytcia Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi do kiedy ważny jest katalog 14? Jestem nie na czasie

Miała może już któraś ten krem anev rejuvenate? Jak się spisywał?

Dla mnie rewelacyjny ! Testowlam w probkach i po testach od razu zamowilam! gladka, mieciutka twarz po obudzeniu rano (a mialam zawsze rano probolem z wyschnieta sciagnieta cera - ogrzewanie w mieszkaniu )

Polecam !

Cytat:
Napisane przez Deborah100 Pokaż wiadomość
Czy ktoś miał Uniwersalną kredkę do makijażu? Jest w kat. 14, str.34. Warta kupna?

A i jeszcze jedno, jeśli kupię 1sztukę perfum Ungaro Men a 1.szt. Ungaro women to także mam opust 45% ?

Mialam ja - jako podmadka trzyma sie dosc dobrze na ustach i nie wysusza, chociaz nie pasuja mi kolory jak na pomadke,

jako cien do powiek beznadziejna - klei sie i szybko splywa z oczu + zbrylanie

Przepraszam,ze nie odpowiedzialam w multicxytacie - rzadko odpisuje i zapominam o tej mozliwosci (

Kotek Psotek

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-10-17 o 17:11 Powód: prosze nie pisac postu pod postem tylko korzystać z funkcji "edytuj" i "multicytuj"
kotekpsotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 15:08   #3985
aiso87
Rozeznanie

Ktoś pytał się o neonowe eyelinery, dziś oglądałam fiolet i czerń i: wyglądają naprawdę przyzwoicie!Mają jakby żelową konsystencję, pędzelek robi ładną,nie za grubą kreskę. Fiolet jest mocny,nasycony, natomiast czerń jakby grafitowa (ma w sobie srebrzyte,ale nie tak wyraźne jak brokat, drobinki,wiec to pewnie przez nie).
Dałam się skusić na fiolet, wieć za jakies 3 tygodnie zdobędę go

Kasia/Katarzyna poprostu
aiso87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 15:14   #3986
little_bad_girl
Raczkowanie

Witajcie.
Czy mogę prosić cennik próbek??

Z góry dziękuje
Stary 2008-10-17, 15:18   #3987
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Monique :) Pokaż wiadomość
tak

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Co do odcieni podkladow to niestety chyba nie mozna sie sugerowac ani podobienstwem w innych podkladach Avonu ani katalogiem juz tym bardziej - mam 2 podklady w odcieniu Cream: w musie i Perfect Wear (jeszcze ten w butelce) - sa zupelnie inne: mus jest idealny, wpadajacy w bez i dosc jasny, a PW jest ciemniejszy i musze go szybko i dokladnie rozcierac, bo wpada w lekki pomarancz.
Ale wiesz, podkład w musie tak ma, że wszystkie odcienie są jaśniejsze.
Stary 2008-10-17, 15:39   #3988
ankoro
Wtajemniczenie

Cytat:
nie tylko Tobie, już kiedyś o tym pisałam na forum ale nikt nie podjął tematu więc uznałam, że pewnie przesadzam, ale jak widać nie ja jedna mam zastrzeżenia co do zwycięzców..
Napisałam do nich w sprawie tych nagród za rozwiązanie krzyżówki,że ciągle te same osoby itd. Otrzymałam odpowiedź godną Avonu, że nagrody przyznawane są losowo, czyli wszystko gra.Takiej odpowiedzi się spodziewałam, czy ktoś dobrowolnie przyzna się do szachrajstwa?Żałosne.:nie :
ankoro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 15:44   #3989
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
lśniące raczej nie mają.. pachną słodko bardzo przyjemnie i nic mentolowego w nich nie czuję
Dziekuje Moze dziewczyny pisza o tym powiekszajacym rowniez i stad wspominanie o chlodzeniu i mentolu w recenzjach

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ale wiesz, podkład w musie tak ma, że wszystkie odcienie są jaśniejsze.
Acha, to nie wiedzialam
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 15:56   #3990
little_bad_girl
Raczkowanie

Smile

Witajcie.
Czy mogę prosić cennik próbek??

Bo ja nie jestem konsultantką, tylko pomagam kuzynce robić zamówienia, a ona mi za to zawsze daje opust 25 % (nawet jak mam zamówienie na 30 zł).
I chciałam moim koleżankom za zamówienie dołożyć kilka próbek, ale nie wiem ile one kosztują . Nie chcę zamawiać w ciemno, bo potem się okaże, że za głupie próbki mam zapłacić 15 zł.

Nie mogę się dowiedzieć ile kosztują próbki, bo kuzynka wyjechała.
Bardzo proszę o pomoc.

Już znalazłam

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2008-10-17 o 16:56 Powód: Prosze nie pisac postu pod postem tylo korzystać z funkcji "edytuj"
little_bad_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości