tragiczne pomyłki w kuchni... :D - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zabawa > Uśmiechnij się

Notka

Uśmiechnij się Uśmiechnij się to miejsce dla wszystkich, którzy chcą poprawić sobie nastrój. Tutaj obejrzysz śmieszne zdjęcia i komiksy. Możesz podzielić się swoim zdjęciem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-10-20, 14:28   #1
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

tragiczne pomyłki w kuchni... :D

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...019338&v=2&s=0

http://www.v10.pl

Narodowa strona Polaków-> http://www.narzekalnia.pl

Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-20, 14:36   #2
Ines1985
Zakorzenienie

Re: tragiczne pomyłki w kuchni... :D

Od razu mi sie robi lepiej jak to czytam hehe... W kuchni mam dwie lewe rece i czesto zdarzaja mi sie jakies wpadki... Dobrze wiedziec ze nie jestem sama

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-20, 15:56   #3
kasiulka
Zakorzenienie

W mojej rodzinie talent do takich pomyłek przekazywany jest z pokolenia na pokolenie, taka rodzinna tradycja

Moja babcia - wyprodukowała śmiercionośne pączki dodając gips zamiast mąki, przecedziła rosół przez co na obiad dla całej rodziny musiały wystarczyc 3 wygotowane marchewki
Moja mama - zaprawiła kapustę czerwoną rozpuszczalnikiem (zamiast octem)
Ja - będąc smakoszem twarożku na słodko przygotowałam sobie kiedys takowe śniadanie - serek feta polałam kozim mlekiem i posypałam cukrem - smak był... no cóż - niezapomniany . na swoje usprawiedliwienie dodam że było wczesnie rano i działałam w totalnym niewyspaniu.
dolałam mleka do herbaty miętowej i co gorsza napilam sie.

wiecej w tej chwili nie pamiętam ale jak sobie przypomnę to dopiszę

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-20, 16:08   #4
monika_t
Rozeznanie

kasiap napisał(a):

> Moja babcia - przecedziła rosół przez co na obiad dla całej rodziny musiały wystarczyc 3 wygotowane marchewki

Z tym rosolem to sie jakos czesto zdarza. Swoich wpadek wlasciwie nie mam (jakos do tej pory mnie ominely ), ale moja tesciowa wspomina do dzisiaj jak chciala ugotowac pyszny rosol, gotowal sie i gotowal, przyprawiala, "tancowala" w kolo niego, a na koniec przecedzila go do zlewu (zapomniala podlozyc garnek)
monika_t jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-20, 18:44   #5
Małgosia.O
Raczkowanie

Ja już przecedzony wylałam do zlewu, bo myślałam, że to jakaś woda.
Małgosia.O jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-20, 19:46   #6
zygmus
Wtajemniczenie

GG do zygmus

moja siostra chcac sprobowac znanego tylko ze slyszenia serka plesniowego (valbon camembert) wyjela go z pudelka, odpakowala z papierka i ze zdziwieniem stwierdzila ze pod nim jest jeszcze jeden. ale co tam, zabrala sie za nastepny papierek, a przeciez to nie jej wina, ze ta plesn kolorem przypomina papier i wzorek odcisniety na sobie ma
zygmus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-20, 23:03   #7
WioletaM
Zakorzenienie

1. Moją specjalnością jest babka posypana cukrem pudrem. Kiedyś przyszli do mnie goście, którzy odwiedzili mnie pierwszy raz i podałam im tę babkę. Sama ją jadłam i zastanawiałam się, czemu ten cukier puder nie jest słodki. Po wyjściu gości moja mama powiedziała mi, że babkę posypałam... mąką kartoflaną. Ale dało się zjeść to ciasto.

2. Jak nastało jedzenie w puszkach dla kotów, to moja koleżanka spróbowała to zjeść, bo chciała wiedzieć jak to smakuje. Potem usłyszała w radio, że mięso dla kotów robi się z ... myszy. Oczywiście był to żart spikera, ale od tego czasu koleżanka już nie próbowała kocich przysmaków.

3. Moja teściowa po swoim ślubie chciała pierwszy raz ugotować makaron i wrzuciła go do zimnej wody.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-21, 15:40   #8
nan
Wtajemniczenie

Sama mam niewielkie doświadczenie w kuchni, ale mimo to (a może właśnie dlatego)stosunkowo mało wpadek mi się zdarzyło. Pamiętam jedynie ciasto, którego spód był tak twardy, że możnaby nim zabić człowieka, za to wierzch miało zupełnie surowy. Miałam wtedy 13 lat, tym niemniej wpadka bardzo efektowna.
No i jeszcze jeden niefortunny wypiek: razem z moim ojcem (ktory bardzo dobrze piecze ciasta w przeciwieństwie do mnie) postanowiliśmy upiec obwarzaneczki na śmietanie do herbaty, podług przepisu z "Kucharki Litewskiej". Składniki jak to w takich książkach: 10 jaj, pół wora świetnej mąki i mnóstwo innych specjałów. Zrobiliśmy ciasto i probowaliśmy wrzucić "obwarzaneczki" na wrzątek. Miały wypłynąć - oczywiście zatonęły. Natępnie postanowiliśmy kłaść obwarzaneczki na blachę z pominięciem wrzątku - przywarły natychmiast. W efekcie ojciec dosypał mąki i zamiast obwarzaneczków wyszedł nam ogromny kołacz, żółty (10 jaj!) i całkiem dobry.
nan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-21, 21:52   #9
Nefretete
Zadomowienie

GG do Nefretete

no ja przecedziłam barszczyk do zlewu... o durszlaku zapomniałam

http://www.v10.pl

Narodowa strona Polaków-> http://www.narzekalnia.pl

Nefretete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-23, 11:52   #10
blo
Raczkowanie

Pierwsza wizyta w domu mojego przyszłego męża..pobiegł zrobić mi herbatę, wyobraźcie sobie moją reakcje jak wchodzi moj przyszły teść do pokoju wita się i od drzwi zerkając na moj kubek z napojem pyta kto zabrał z kuchni jego kubek na sztuczną szczęke ;-(

kur...f kto trzyma szczęke w kuchni ;(
blo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-23, 12:12   #11
ANASTI
Raczkowanie

GG do ANASTI

z rodzinnych opowieści - moj dziadek razem w moim wujkiem wypili mleko dla mojej kuzyneczki w wieku niemowlęcym, z tym, że nie było to mleko krowie ani z proszku... mleko było odciągnięte i pozostawione w kuchni na pozniejsze karmienie, bo ciocia pracowała i odciagala dla małej...a tato, od małego oszczedny, chcąc ugotowac sobie kawałek kiełblasy wrzucił do gotującego sie rosoły babci, chcąc zaoszczędzić wodę, gaz i zeby było wygodniej, hihi
ANASTI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-23, 19:38   #12
Hyang
Raczkowanie

Wyślij wiadomość przez MSN do Hyang

Mój tata tez ma na koncie takie wpadki. Raz wypił całą szklankę mieszanki ludwikowo-mydlanej( na bańki ), myśląc, że to sok. Innym razem pół butelki octu, bo pomyliła mu sie butelka z woda mineralną
Pozdrawiam
Stary 2005-07-29, 22:28   #13
klaudia_243
Raczkowanie

Dot.: tragiczne pomyłki w kuchni... :D

ee.. nie znam się.. ale czy taki rosół się w ogóle powinno cedzić?
klaudia_243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-29, 22:46   #14
maja101
Rozeznanie

niektórzy cedzą żeby był bardziej klarowny. Pzey cedzeniu wszystkie fragmenty mięsa, czy męty z warzyw powinny zostać na sitku. Wlewa się szklankę zimnej wody, czekasz aż się ustoi i przecedzasz. Moim zdanien najlepiej przez szmatkę - wtedy nie ma możliwości ża zapomniesz o garnku i wylejesz rosół do zlewu.
maja101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-29, 23:10   #15
kizia mizia
Wtajemniczenie

Ja kiedys zrobiłam jajecznice na wodzie (miałam 15 lat)...tzn rozbiłam jajka ,wrzuciałam do gotujacej się wody ..i zamieszałam

Edytowane przez kizia mizia
Czas edycji: 2006-03-22 o 11:40
kizia mizia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-07-30, 21:33   #16
aniielica
Zakorzenienie

Ja upiekłam kiedys takie ciasto, które było większe przed włozeniem go do piekarnika. Po wyjęciuy można było nim gwoździe wbijać I oczywiście opadło i zajmowało jakąs połowę tego, co przed upieczeniem Oprócz tego ugotowałam płaty na lazanię i wszystko mi się przepięknie pozlepiało. Ale klęłam potem
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-02, 19:42   #17
Flofferek
Zakorzenienie

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-09-02, 20:19   #18
ollkaa
Rozeznanie

majac chyba z 13 lat, po usmazeniu kotletów chciałam od razu umyć patelnie. No i wsadziłam ja pod kran... (smażyłam na oleju). Ale były efekty specjalne
ollkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Uśmiechnij się

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości