Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :) - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-17, 05:44   #1141
Kasiulka22
Zakorzenienie

Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Bry baby

Dorbarku wyglądałyście cudownie! Torcik wielce smakowity

AAAA śpię... a moje dziecie sadzi kupkę Pędzę ugotwać wodę na dalsze szamanka.

Wiecie, ale dziś pogoda. U Was tak samo? U nas w nocy lało jak z cebra, teraz nie słyszę, ale jak wieje. Chyba nici ze spacerku!

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 07:16   #1142
rusalka
Zadomowienie

GG do rusalka
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Anisia25 Pokaż wiadomość
Moze w przyszlym tygodniu???
Kurcze Anisia dopeiro się doczytałam twojego posta , ja w przyszłym tyg mam badania okresowe potem szkolenie i juz praca ale wiem ze w srodku mi wsadziła 6 dni urlopu więc jak tylko obejrze grafik to napiszę kiedy będe miała czas, jak mi się nie chce do pracy
rusalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 07:17   #1143
Judi21_84
Zakorzenienie

Bry
Tymcio zasypia koło 7, je koło 23-24 potem koło 5-5:30 i wstaje o 8 co za porządne dziecko (tfu tfu-żeby mu się nie odmieniło) S
ale wiecie już kilka azy oszukałam go herbatką. Obudził się nam o 22, wiedziałam że głodny nie jest więc hop mu herbatkę, golnął kilka razy i dalej kimono Ostatnio w nocy tez go tak oszukałam, tyle ze ja do herbatki daję glukozy bo samej pić nie chciał wcale i bałam się że się odwodni

a co do basenu to ja ciagle myślę nad tym ale też boję się jakiegos syfa zwłaszcza ze sama nie raz coś z basenu przyniosłam

Widzę ze wczoraj był dzień frytek, mężowi się zachciało wiec zrobiłam i mimo ze się odchudzam to skusiłam się na kilka :pli z:

Judi21_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 08:38   #1144
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Dzien dobry
Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Wiecie, ale dziś pogoda. U Was tak samo? U nas w nocy lało jak z cebra, teraz nie słyszę, ale jak wieje. Chyba nici ze spacerku!
no kasiuniu pogoda tragiczna ale ja ide pomimo wszystko...Tak sobie mysle ze dzieci trzeba przyzwyczajac rowniez do takiej pogody

DorbarQ śliczne zdjeciafajnie wygladacie razem

a my wlasnie wstalysmy jakies pol godzinki temu...Lila nakarmiona...Ja pije kawke a mala sobie wsadza lapke do buzi...Nawet nauczyla sie zasypiac z reka w buzi a nie ze smoczkiem...zawsze go wypycha i wsadza raczke
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 09:06   #1145
Kasiulka22
Zakorzenienie

Martusia hihi ja też pójdę bo mnie z domu wywalają, że dziecko trzeba hartować, no to się kopsniemy. Najważniejsze że nie pada.

Baby tragedyja Dostałam okres po niecałych dwóch tygodniach od poprzedniego i już mnie brzuch napinkala. Mama mnie straszy, że u niej babki w pracy miały tak samo i że to macica nie jest dobrze oczyszczona i muszę iść do gin. A takiego wałka... nie dam się skrobać i usypiać brrrrrrrrr. Myślałam, że to po wczorajszych szaleństwach z małżonem... ale to gadziostwo się rozkręca i ilość krwi się zwiększa, więc okres jak w pysk!

Stary 2008-10-17, 09:11   #1146
jowisz
Zakorzenienie

bry. położyłam młodą spać, pierwsza drzemka, i wybudziła się po 3 minutach to będzie ciekawy dzień, zwłaszcza że dziś kiblujemy w domu, wczoraj szczepiona więc spaceru nie będzie. tu też piździ i lało pół nocy.

ehh, dobrze że już weekend i mąż w domu
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 09:15   #1147
Kasiulka22
Zakorzenienie

A ja dziś sama siedzę bo małżon do 19:30 na angielskim bieduje. Mama do 19 w pracy, więc będę gębulę otwierać wyłącznie do dziecka i królika hmmm muszę sprawdzić jaka jest temperatura na zewnątrz. Chyba Olę w kombinezon wpakuję

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 09:16   #1148
LeoNa86
Wtajemniczenie

GG do LeoNa86

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Martusia hihi ja też pójdę bo mnie z domu wywalają, że dziecko trzeba hartować, no to się kopsniemy. Najważniejsze że nie pada.

Baby tragedyja Dostałam okres po niecałych dwóch tygodniach od poprzedniego i już mnie brzuch napinkala. Mama mnie straszy, że u niej babki w pracy miały tak samo i że to macica nie jest dobrze oczyszczona i muszę iść do gin. A takiego wałka... nie dam się skrobać i usypiać brrrrrrrrr. Myślałam, że to po wczorajszych szaleństwach z małżonem... ale to gadziostwo się rozkręca i ilość krwi się zwiększa, więc okres jak w pysk!
Kasiu to ne jest tragedia usypianie i czyszczenie....A lepie sprawdzic czy wszystko ok
Odezwij sie na gg jak mozesz
LeoNa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 10:07   #1149
maladT
Zakorzenienie

heloo no ja nie wiem co jest z moim dzieckiem ale od kilku dni sama zasypia właśnie leży na ziemi na kocyku i śpi od godziny... moda na sukces jej się nie podobała

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 10:40   #1150
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

heloł

dzisiaj to pospalismy z Młodym wstaliśmy dopiero o 10.30 Piotrek kokosił się w świeżej pościeli i nie miał zamiaru wychodzić Całe szczęście że ta szczepionka pozostała przez jego organizm niezauważona, bo nie gorączkował ani też nie marudził Dzisiaj wesoły chłopek z niego

Dorbarku, śliczne foteczki z chrzcin! Cudnie wyglądałaś i Ala również

MaladT fajnie, że córcia ci tyle śpi u mnie to jest pobożne życzenie, tankuje co 3 lub 4h więc nie ma zmiłuj ale póki śpi koło mnie to nie mam problemu i się również wysypiam

Rusałko, to sie dostosujemy w dni wolne jak bedziesz takowe miała, wiec nic sie nie martw a ja jako ze na macierzynskim i potem na urlopie to z Beatka moge sie spotkac w kazdej chwili

It is what it is

Anisia25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 11:25   #1151
jowisz
Zakorzenienie

moje dziecko pospało 20 minut. od godziny 8. to będzie ciężki dzień naprawdę
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 11:46   #1152
ver_ona
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki.
Dorbarku śliczne foteczki z chrztu!

My dziś też byliśmy na szczepieniu. Borys się nawet nie zająknął przy wkłuciu- i całe szczęście bo się już martwiłam, że będe musiała patrzeć jak on płacze. P. dr pytala czy dalej pije mleko i zebym przestala bo mi astmatyk wyrosnie- ma co jakis czas suche plamki na policzkach...Waży 7 kg i ma 42cm w klacie i glowce. Pozatym powiedziała nam żebym kupiła sobie bebilon pepti 2 dla mnie i z tym robiła płatki, kakao, czy kawe...fuuuj.
U nas pogoda tez do d...strasznie wieje i chyba nici ze spacerku. Na razie to Borys lezy w lozeczku i stara sie zasnac i chyba mu to nawet wychodzi. Wiec ja zabieram sie za jakis obiad, tylko pomyslu mi na niego brak
Stary 2008-10-17, 12:06   #1153
dorbar
Wtajemniczenie

Hello Kobietki.

Dziękujemy za pochwały naszych fotek

Ala zrobiła mi o 3 pobudkę , normalnie byłam zdziwiona bo zasnęła ok 24 to powinna to 7 przynajmniej spać. No ale to nic. Jak karmiłam to walneła kupkę a jaka była zadowolona jak ją przewijałam, zaczęła sobie ślicznie gaworzyć, uśmiechać się (lubi chyba takie pory - pewnie to ma po tatusiu). Nie chciała zbytnio zasnąć, ale położyłam ją do łóżeczka, wygasiłam światło, trochę się wierciła, ale zasneła. Po 6 musiałam wstać bo do miasta jechałam oddać mocz i krew do badania bo we wtorek na zabieg idę.

Jak długo można trzymać odciągniete mleko w lodówce? Bo ja bym musiała do wtorku troche odciagnąć żeby Maluda miała na cały dzień. Mogłabym zaczać od dzisiaj??

Mam jeszcze jedno pytanie- czy podkładałyście pod materac w łóżeczku tam gdzie dziecko leży coś by materac był troszke ze skosu? Bo mi położna tak kazała zrobić, ale nie wiem czy nadal musi tak być? Jak Wy macie materace płasko czy lekko ze skosu?

Judi ja się też boję jeszcze na basen chodzić, ze coś złapie.

U mnie tak jak u Jowisz brzydka pogoda. Zastanawiam się czy wyjść z Małą na spcer.
Martwie się jej główką bo ciagle tzryma w jedną stronę, przekręcanie drugą troche sprawia jej trudności.
Stary 2008-10-17, 12:07   #1154
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość
heloo no ja nie wiem co jest z moim dzieckiem ale od kilku dni sama zasypia właśnie leży na ziemi na kocyku i śpi od godziny... moda na sukces jej się nie podobała

Nie dziwie się, ze moda na sukces jej się nie podoba
Stary 2008-10-17, 12:12   #1155
taka sobie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorbar Pokaż wiadomość
Nie dziwie się, ze moda na sukces jej się nie podoba
taka akcja ze zasnęła z nudów

Dorbar super fotki i mała nie była na biało

Anisia a jakie godziny Ci odpowiadają? umawiamy na serio

skakanka od 01.03....
taka sobie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 12:31   #1156
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

Dziekuję no pajacyk nie był biały . On jest dosyć ciepły jak go kupowałam nie wziełam pod uwagę, ze moze być ładna pogoda, ale na szczescie sie nie przegrzała

Super macie że mozecie się spotkać. My kobietki z Poznania też mogłybyśmy się kiedyś spotkać na jakimś soczku.

Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale na dwóch zdjęciach widać u Ali na rączce bransoletkę - mała dostała ją od swojej babci (mamy jej ojca)

Nie moge sobie dać rady z główką Małej, ciagle trzyma ją w jedna stronę, w prawo, już blokuje w łóżeczku by jej nie pzrekręcała ale to nic nie daje, próbuje kłaść na bok-pzrekręca się na wznak. Nie wiem co mam z tym zrobić. Będę musiała do lekarza chyba pójść.
Stary 2008-10-17, 12:31   #1157
leleth
Wtajemniczenie

Heh... a ja od wczoraj mam wojne z mezem... oczywiscie o tesciowa.... bo za dwa tygodnie wybieramy sie na impreze na halloween i wszytko bylo w najlepszym porzadku do wczoraj gdy sie zorientowalam ze tz chyba obiecal swojej matce ze bedzie sie mogla opiekowac malym (wg planu miala sie nim opiekowac moja ciotka) .... oczywiscie sie wscieklam strasznie bo juz dawno mu zapowiedzialam ze nigdy z nia dziecka nie zostawie... (pomine fakt, ze musiala by u nas spac przez co jej obecnosc przeciagnelaby sie na dwa dni- ciotka mieszka kilka przecznic dalej, wiec spokojnie zawiezlibysmy ja do domu).... powiedzialam tztowi ze nigdzie nie ide jak on mi knuje za plecami (zaczal cos krecic bo nie chcial sie przyznac ze jej obiecal)... no i on wtedy przestraszony wizja zostania w domu stwierdzil ze zabieramy mlodego z nami.... no i poszlismy spac w miare dobrych humorach... a rano znowu zaczal mi truc o jego matce.... tak wiec chodze wsciekla jak chmura burzowa... znajac tesciowa to sie tu pewnie pojawi w dzien imprezy niezaproszona ale ja sie wtedy nie bede hamowac i jej malo-delikatnie wytlumacze ze w zyciu nie zostanie sam na sam z malym... i jesli tz nie chce takiej konfrontacji to musi cos wymyslic i jej to wybic z glowy
Stary 2008-10-17, 12:37   #1158
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

Cytat:
Napisane przez taka sobie Pokaż wiadomość

najlepsze by byly takie miedzy 11 a 15 bo potem wiadomo i korki wieksze, i mezul z pracy wraca itd

It is what it is

Stary 2008-10-17, 12:50   #1159
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Jak długo można trzymać odciągniete mleko w lodówce? Bo ja bym musiała do wtorku troche odciagnąć żeby Maluda miała na cały dzień. Mogłabym zaczać od dzisiaj??

Mam jeszcze jedno pytanie- czy podkładałyście pod materac w łóżeczku tam gdzie dziecko leży coś by materac był troszke ze skosu? Bo mi położna tak kazała zrobić, ale nie wiem czy nadal musi tak być? Jak Wy macie materace płasko czy lekko ze skosu?

Martwie się jej główką bo ciagle tzryma w jedną stronę, przekręcanie drugą troche sprawia jej trudności.
1) chyba do3 dni- ale zamroź to moze byc do kilku mies.

2) ja teraz mam pod nogami lozeczka od str. glowki ksiazki bo Borys mial katar ale tak to ma na plasko
3) A probowalas powiesic zabawki w lozeczku z tej str w ktora nie chce odwracac?
Stary 2008-10-17, 12:51   #1160
ver_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez leleth Pokaż wiadomość
Heh... a ja od wczoraj mam wojne z mezem... oczywiscie o tesciowa.... bo za dwa tygodnie wybieramy sie na impreze na halloween i wszytko bylo w najlepszym porzadku do wczoraj gdy sie zorientowalam ze tz chyba obiecal swojej matce ze bedzie sie mogla opiekowac malym (wg planu miala sie nim opiekowac moja ciotka) .... oczywiscie sie wscieklam strasznie bo juz dawno mu zapowiedzialam ze nigdy z nia dziecka nie zostawie... (pomine fakt, ze musiala by u nas spac przez co jej obecnosc przeciagnelaby sie na dwa dni- ciotka mieszka kilka przecznic dalej, wiec spokojnie zawiezlibysmy ja do domu).... powiedzialam tztowi ze nigdzie nie ide jak on mi knuje za plecami (zaczal cos krecic bo nie chcial sie przyznac ze jej obiecal)... no i on wtedy przestraszony wizja zostania w domu stwierdzil ze zabieramy mlodego z nami.... no i poszlismy spac w miare dobrych humorach... a rano znowu zaczal mi truc o jego matce.... tak wiec chodze wsciekla jak chmura burzowa... znajac tesciowa to sie tu pewnie pojawi w dzien imprezy niezaproszona ale ja sie wtedy nie bede hamowac i jej malo-delikatnie wytlumacze ze w zyciu nie zostanie sam na sam z malym... i jesli tz nie chce takiej konfrontacji to musi cos wymyslic i jej to wybic z glowy
Ja tez mimo,ze mieszkamy z tesciowa zawsze zawoze Boryska do mojej mamy jak gdzies wychodzimy.
Stary 2008-10-17, 12:53   #1161
Anisia25
Zakorzenienie

GG do Anisia25

jaki kolor oczu maja wasze dzieci???

Piotrusiowi robia sie zielone!!!! po mamusi

It is what it is

Stary 2008-10-17, 12:56   #1162
Kasiulka22
Zakorzenienie

Heloł właśnie wróciłyśmy ze spacerku prawie 3 h, Ola cały czas spała i teraz jeszcze dosypia. Odmroziło mnie ręce mi skostniały, następnym razem wezmę rękawiczki Ole ubralam w cieplutką czerwoną kurteczkę i ocieplane spodenki. W kombinezon - ten nowy z paczki z ubrankami się nie zmieściła ale mam smoczycę. No nic schowam go w takim razie co by mi miejsca w szafie nie zajmował.

Na spaceru fajniuśko było, bardzo nostalgicznie, szeleszczące liście pod nogami, szumiący wicherek, chmury zasuwające po niebie, przyjemnie

Taaaaak i Ola już nie śpi Zjadła mlesio i teraz spożywa swoje rączki a ja mam talerz pierogów

A wiecie podczas spaceru przechodzili koło mnie gimnazjaliści z dwoma nauczycielkami, obok mnie przeszli, a zaraz była tez kobietka - taka babcia z wózkiem i wnusią, malutką w gondolce. I jeden gówniarz tak ryknął specjalnie, że mała się obudziła. Babcia zaczęła go opierniczać, a gimnazjum oczywiście miało świetną zabawę. Stanęła kobitka kolo mnie i mówi, że trzeba powiedzieć nauczycielkom, pogadałam z nią sekundę i moim zdaniem nic nie pomoże, nauczycielki widziały i ani słowa.

Stary 2008-10-17, 13:07   #1163
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ver_ona Pokaż wiadomość
Ja tez mimo,ze mieszkamy z tesciowa zawsze zawoze Boryska do mojej mamy jak gdzies wychodzimy.
O kurcze i co na to teściowa, nie ma pretensji?

U nas raz była taka sytuacja, ale wykombinowałam że z Olą została moja babcia. Nie wiem czy Wam opowiadałam, kiedyś teściowa zaproponowała że gdybyśmy bliżej mieszkali, ona by przeszła na emeryturę i bawiła na małą... wkurzają mnie takie stwierdzenia z tego względu, że mówi tak bez wiedzy czy mnie by taka sytuacja odpowiadała, a nie odpowiadałaby ponieważ chcę być z Olą jak najdłużej sama

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 13:13   #1164
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
no u nas sytuacja wyglada tak ze tescikowa mieszka ok godzine drogi od nas a ciotka 3 minuty..... do tego ciotka jest w miare normalna i ma 3 letnia wnuczke (mieszkaly w tym samym domu do niedawna) wiec wiadomo, ze jest na biezaco z opieka nad bobasami... a tesciowa wiadomo jaka jest i w dodatku po tym jak probowala z malego sciagnac bluze bez rozpinania guzikow (zaczela go szarpac nie wyciagajac mu nawet raczek z rekawow...mlody normalnie sie purpurowy zrobil na twarzy z krzyku) stwierdzila ze ona musi sie nauczyc od nowa jak sie dziecmi opiekowac... na moim dziecku sobie przypominac nie bedzie... ;P
Stary 2008-10-17, 13:36   #1165
Cestia
Zakorzenienie

Ależ jestem wściekła

Pier...ona polska służba zdrowia!!!! Ortopeda kazał nam przyjść po 6 tygodniach do kontroli z biodrami. Dziś TŻ dzwoni żeby wyciągnąć kartotekę na przyszły tydzień i co się okazuje??? Szanowny Pan doktor ma urlop do końca listopada! To jest delikatnie mówiąc chore Umówiliśmy się już prywatnie, przynajmniej będzie miała od razu USG zrobione. A do tego starego dziada już nie pójdziemy.

Sosnowa, Kasiulka, Leonka, dzięki kochane za odpowiedzi Czyli wychodzi na to, że nie jest ze mną tak źle... myślałam, że jestem jakoś źle poinformowana albo co najgorsze tylko moje dziecko "tam" się brudzi

Kasiulko, jeśli chodzi o gimnazjalistów to brak słów. Te gimnazja to jest największe cholerstwo jakie mogli wymyślić. Kiedyś jak była tylko podstawówka i LO to młodzież była jakaś inna. Gimnazjaliści to takie małolaty które uważają się za meeeeega dorosłych, a głupie to takie (Ofkors nie wszyscy gimnazjaliści są tacy ale większość. Żeby ktoś się znowu nie oburzył).

Co do chodzenia na basen to ja też bym bardzo chciała z małą chodzić. Ale boję się tych cholernych infekcji, zwłaszcza że to dziewczynka.

Teściowe... ja też mam teraz kurde beznadziejną (jak dla mnie) sytuację. Wybieramy się jutro z TŻtem do Katowic do IKEI. Mała jak zwykle zostałaby z moją mamą i nie byłoby problemu. Ale mojemu mężowi dziś odwaliło i stwierdził, że w z małą zostanie jego matka bo do mojej jedziemy w niedziele na obiad więc jego matka też się chce małą nacieszyć. Ciśnienie mi się podniosło momentalnie i od razu powiedziałam, że jego matka mówiła kiedyś, że bałaby się z małą zostać na dłużej. No i przed chwilą dostaję SMSa od TŻta, że pytał matki i ona chętnie zostanie I co ja mam teraz zrobić? Powiedzieć że nie chcę jechać (jak chcę), czy tachać dziecko po IKEI? Kurde nic nie mam do kobiety, ale boje się jej zostawić Mati.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 13:45   #1166
dorbar
Wtajemniczenie

Cytat:
1) chyba do3 dni- ale zamroź to moze byc do kilku mies.

2) ja teraz mam pod nogami lozeczka od str. glowki ksiazki bo Borys mial katar ale tak to ma na plasko
3) A probowalas powiesic zabawki w lozeczku z tej str w ktora nie chce odwracac?
No Mała ma tam karuzele, ale to zbytnio nie pomaga niestety. Chciaż teraz zasnęla w bujaczku i ma główkę na lewo czyli nie w swoim ulubionym kierunku.

Aniusiu moja Ala ma nadal szaro niebieskie tak jak się urodziła.

Cestia a spróbuj dać jej szanse, napewno sobie da radę, wkońcu wychowała Twójego męża

Właśnie Ala przekręciła główkę na ulubiona stronę
Stary 2008-10-17, 13:50   #1167
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Ależ jestem wściekła

Pier...ona polska służba zdrowia!!!! Ortopeda kazał nam przyjść po 6 tygodniach do kontroli z biodrami. Dziś TŻ dzwoni żeby wyciągnąć kartotekę na przyszły tydzień i co się okazuje??? Szanowny Pan doktor ma urlop do końca listopada! To jest delikatnie mówiąc chore Umówiliśmy się już prywatnie, przynajmniej będzie miała od razu USG zrobione. A do tego starego dziada już nie pójdziemy.

Sosnowa, Kasiulka, Leonka, dzięki kochane za odpowiedzi Czyli wychodzi na to, że nie jest ze mną tak źle... myślałam, że jestem jakoś źle poinformowana albo co najgorsze tylko moje dziecko "tam" się brudzi

Kasiulko, jeśli chodzi o gimnazjalistów to brak słów. Te gimnazja to jest największe cholerstwo jakie mogli wymyślić. Kiedyś jak była tylko podstawówka i LO to młodzież była jakaś inna. Gimnazjaliści to takie małolaty które uważają się za meeeeega dorosłych, a głupie to takie (Ofkors nie wszyscy gimnazjaliści są tacy ale większość. Żeby ktoś się znowu nie oburzył).

Co do chodzenia na basen to ja też bym bardzo chciała z małą chodzić. Ale boję się tych cholernych infekcji, zwłaszcza że to dziewczynka.

Teściowe... ja też mam teraz kurde beznadziejną (jak dla mnie) sytuację. Wybieramy się jutro z TŻtem do Katowic do IKEI. Mała jak zwykle zostałaby z moją mamą i nie byłoby problemu. Ale mojemu mężowi dziś odwaliło i stwierdził, że w z małą zostanie jego matka bo do mojej jedziemy w niedziele na obiad więc jego matka też się chce małą nacieszyć. Ciśnienie mi się podniosło momentalnie i od razu powiedziałam, że jego matka mówiła kiedyś, że bałaby się z małą zostać na dłużej. No i przed chwilą dostaję SMSa od TŻta, że pytał matki i ona chętnie zostanie I co ja mam teraz zrobić? Powiedzieć że nie chcę jechać (jak chcę), czy tachać dziecko po IKEI? Kurde nic nie mam do kobiety, ale boje się jej zostawić Mati.
Cestia jak ja Cię rozumiem... nie zostawiaj, takie jest Twoje zdanie. Ja bym wzięła dziecko pod pachę i tachała po Ikei, albo przeforsowałabym zostawienie małej u Twojej mamy a jakby TŻ nie dawał za wygraną strzeliłabym focha i nie pojechałabym, na pewno byłabym nieźle wkurzona, ale to ja bo jak się na coś uprę, nastawię, lub czegoś nie chcę to nie ma zmiłuj. Jestem uparta jak wół.

co do gimnazjalistów w pełni się zgadzam, choć akurat jak robiłam ankietę do magisterki to byli bardzo fajni i miło było z nimi pogadać czy pożartować. Niestety niektóre zachowania mają powalające. Nauczycielki w tej sytuacji też zero reakcji i jak taki jeden z drugim ma się zachowywać, jak w domu rodzice nie radzą sobie, brakuje autorytetów, nauczyciele pozostają obojętni... to wyrastają później .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 13:51   #1168
leleth
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Cestia Pokaż wiadomość
Ależ jestem wściekła

Cestia.... tachaj Matylde do IKEI.. ja swojego wzielam w tamtym tygodniu ( i biore dzisiaj) i on to uwielbial... moze ze wzgledu na kolory... w kazdym razie byl w siodmym niebie..... ciesze sie ze nie tylko ja mam takie problemy... juz myslalam ze jestem przewrazliwiona
Stary 2008-10-17, 14:04   #1169
Cestia
Zakorzenienie

Cytat:
Cestia a spróbuj dać jej szanse, napewno sobie da radę, wkońcu wychowała Twójego męża
Tylko że tak go wychowała... że ja go muszę wychowywać od nowa

Cytat:
Napisane przez Kasiulka
Cestia jak ja Cię rozumiem... nie zostawiaj, takie jest Twoje zdanie. Ja bym wzięła dziecko pod pachę i tachała po Ikei, albo przeforsowałabym zostawienie małej u Twojej mamy a jakby TŻ nie dawał za wygraną strzeliłabym focha i nie pojechałabym, na pewno byłabym nieźle wkurzona, ale to ja bo jak się na coś uprę, nastawię, lub czegoś nie chcę to nie ma zmiłuj. Jestem uparta jak wół.

co do gimnazjalistów w pełni się zgadzam, choć akurat jak robiłam ankietę do magisterki to byli bardzo fajni i miło było z nimi pogadać czy pożartować. Niestety niektóre zachowania mają powalające. Nauczycielki w tej sytuacji też zero reakcji i jak taki jeden z drugim ma się zachowywać, jak w domu rodzice nie radzą sobie, brakuje autorytetów, nauczyciele pozostają obojętni... to wyrastają później .
Miło być zrozumianą A moje dziecko najprawdopodobniej zaliczy pierwszą wizytę w IKEI
Tia... pisałam pracę na temat nauczycieli. Sobie tam troszkę po nich pojeździłam

Cytat:
Napisane przez leleth
Cestia.... tachaj Matylde do IKEI.. ja swojego wzielam w tamtym tygodniu ( i biore dzisiaj) i on to uwielbial... moze ze wzgledu na kolory... w kazdym razie byl w siodmym niebie..... ciesze sie ze nie tylko ja mam takie problemy... juz myslalam ze jestem przewrazliwiona
Przewrażliwiona? Przy takiej teściowej? Moja to się do Twojej myje
A swoją drogą zanim tu weszłam, to też myślałam, że przesadzam.
Cestia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:05   #1170
maladT
Zakorzenienie

weźcie mi nie przypominajcie gimnazjum... przeszłam to na własnej skórze... zlot bandy bydła w najgorszym wieku... i mówię to ja absolwentka gimnazjum gminnego

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości