|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Bry baby
Dorbarku wyglądałyście cudownie! Torcik wielce smakowity ![]() AAAA śpię... a moje dziecie sadzi kupkę ![]() Wiecie, ale dziś pogoda. U Was tak samo? U nas w nocy lało jak z cebra, teraz nie słyszę, ale jak wieje. Chyba nici ze spacerku!
#1142 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Kurcze Anisia dopeiro się doczytałam twojego posta , ja w przyszłym tyg mam badania okresowe potem szkolenie i juz praca ale wiem ze w srodku mi wsadziła 6 dni urlopu więc jak tylko obejrze grafik to napiszę kiedy będe miała czas, jak mi się nie chce do pracy
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Tymcio zasypia koło 7, je koło 23-24 potem koło 5-5:30 i wstaje o 8 ![]() ![]() ale wiecie już kilka azy oszukałam go herbatką. Obudził się nam o 22, wiedziałam że głodny nie jest więc hop mu herbatkę, golnął kilka razy i dalej kimono ![]() ![]() a co do basenu to ja ciagle myślę nad tym ale też boję się jakiegos syfa zwłaszcza ze sama nie raz coś z basenu przyniosłam ![]() Widzę ze wczoraj był dzień frytek, mężowi się zachciało wiec zrobiłam i mimo ze się odchudzam to skusiłam się na kilka ![]() ![]() ![]()
#1144 | |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Cytat:
![]() DorbarQ śliczne zdjecia ![]() ![]() a my wlasnie wstalysmy jakies pol godzinki temu...Lila nakarmiona...Ja pije kawke a mala sobie wsadza lapke do buzi...Nawet nauczyla sie zasypiac z reka w buzi a nie ze smoczkiem...zawsze go wypycha i wsadza raczke |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Zakorzenienie
|
Martusia hihi ja też pójdę bo mnie z domu wywalają, że dziecko trzeba hartować, no to się kopsniemy. Najważniejsze że nie pada.
Baby tragedyja ![]()
#1146 |
Zakorzenienie
|
bry. położyłam młodą spać, pierwsza drzemka, i wybudziła się po 3 minutach
![]() ehh, dobrze że już weekend i mąż w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś sama siedzę bo małżon do 19:30 na angielskim bieduje. Mama do 19 w pracy, więc będę gębulę otwierać wyłącznie do dziecka i królika
![]() ![]()
#1148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odezwij sie na gg jak mozesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Zakorzenienie
|
heloo no ja nie wiem co jest z moim dzieckiem ale od kilku dni sama zasypia
![]()
#1150 |
Zakorzenienie
|
heloł
![]() dzisiaj to pospalismy z Młodym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dorbarku, śliczne foteczki z chrzcin! Cudnie wyglądałaś i Ala również ![]() MaladT fajnie, że córcia ci tyle śpi ![]() ![]() ![]() Rusałko, to sie dostosujemy w dni wolne jak bedziesz takowe miała, wiec nic sie nie martw ![]() ![]()
#1151 |
Zakorzenienie
|
moje dziecko pospało 20 minut. od godziny 8. to będzie ciężki dzień naprawdę
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki.
Dorbarku śliczne foteczki z chrztu! My dziś też byliśmy na szczepieniu. Borys się nawet nie zająknął przy wkłuciu- i całe szczęście bo się już martwiłam, że będe musiała patrzeć jak on płacze. P. dr pytala czy dalej pije mleko i zebym przestala bo mi astmatyk wyrosnie- ma co jakis czas suche plamki na policzkach...Waży 7 kg ![]() U nas pogoda tez do d...strasznie wieje i chyba nici ze spacerku. Na razie to Borys lezy w lozeczku i stara sie zasnac i chyba mu to nawet wychodzi. Wiec ja zabieram sie za jakis obiad, tylko pomyslu mi na niego brak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 |
Wtajemniczenie
|
Hello Kobietki.
Dziękujemy za pochwały naszych fotek ![]() Ala zrobiła mi o 3 pobudkę , normalnie byłam zdziwiona bo zasnęła ok 24 to powinna to 7 przynajmniej spać. No ale to nic. Jak karmiłam to walneła kupkę a jaka była zadowolona jak ją przewijałam, zaczęła sobie ślicznie gaworzyć, uśmiechać się (lubi chyba takie pory - pewnie to ma po tatusiu). Nie chciała zbytnio zasnąć, ale położyłam ją do łóżeczka, wygasiłam światło, trochę się wierciła, ale zasneła. Po 6 musiałam wstać bo do miasta jechałam oddać mocz i krew do badania bo we wtorek na zabieg idę. Jak długo można trzymać odciągniete mleko w lodówce? Bo ja bym musiała do wtorku troche odciagnąć żeby Maluda miała na cały dzień. Mogłabym zaczać od dzisiaj?? Mam jeszcze jedno pytanie- czy podkładałyście pod materac w łóżeczku tam gdzie dziecko leży coś by materac był troszke ze skosu? Bo mi położna tak kazała zrobić, ale nie wiem czy nadal musi tak być? Jak Wy macie materace płasko czy lekko ze skosu? Judi ja się też boję jeszcze na basen chodzić, ze coś złapie. U mnie tak jak u Jowisz brzydka pogoda. Zastanawiam się czy wyjść z Małą na spcer. Martwie się jej główką bo ciagle tzryma w jedną stronę, przekręcanie drugą troche sprawia jej trudności.
#1154 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dziwie się, ze moda na sukces jej się nie podoba
![]() |
#1155 |
Zakorzenienie
|
taka akcja ze zasnęła z nudów
Dorbar super fotki ![]() ![]() Anisia a jakie godziny Ci odpowiadają? umawiamy na serio ![]()
#1156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Super macie że mozecie się spotkać. My kobietki z Poznania też mogłybyśmy się kiedyś spotkać na jakimś soczku. Nie wiem czy zwróciłyście uwagę, ale na dwóch zdjęciach widać u Ali na rączce bransoletkę - mała dostała ją od swojej babci (mamy jej ojca) ![]() Nie moge sobie dać rady z główką Małej, ciagle trzyma ją w jedna stronę, w prawo, już blokuje w łóżeczku by jej nie pzrekręcała ale to nic nie daje, próbuje kłaść na bok-pzrekręca się na wznak. Nie wiem co mam z tym zrobić. Będę musiała do lekarza chyba pójść.
![]() |
#1157 |
Wtajemniczenie
|
Heh... a ja od wczoraj mam wojne z mezem... oczywiscie o tesciowa.... bo za dwa tygodnie wybieramy sie na impreze na halloween i wszytko bylo w najlepszym porzadku do wczoraj gdy sie zorientowalam ze tz chyba obiecal swojej matce ze bedzie sie mogla opiekowac malym (wg planu miala sie nim opiekowac moja ciotka) .... oczywiscie sie wscieklam strasznie bo juz dawno mu zapowiedzialam ze nigdy z nia dziecka nie zostawie... (pomine fakt, ze musiala by u nas spac przez co jej obecnosc przeciagnelaby sie na dwa dni- ciotka mieszka kilka przecznic dalej, wiec spokojnie zawiezlibysmy ja do domu).... powiedzialam tztowi ze nigdzie nie ide jak on mi knuje za plecami (zaczal cos krecic bo nie chcial sie przyznac ze jej obiecal)... no i on wtedy przestraszony wizja zostania w domu stwierdzil ze zabieramy mlodego z nami.... no i poszlismy spac w miare dobrych humorach... a rano znowu zaczal mi truc o jego matce.... tak wiec chodze wsciekla jak chmura burzowa... znajac tesciowa to sie tu pewnie pojawi w dzien imprezy niezaproszona ale ja sie wtedy nie bede hamowac i jej malo-delikatnie wytlumacze ze w zyciu nie zostanie sam na sam z malym... i jesli tz nie chce takiej konfrontacji to musi cos wymyslic i jej to wybic z glowy
![]()
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2) ja teraz mam pod nogami lozeczka od str. glowki ksiazki bo Borys mial katar ale tak to ma na plasko 3) A probowalas powiesic zabawki w lozeczku z tej str w ktora nie chce odwracac? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Zakorzenienie
|
jaki kolor oczu maja wasze dzieci???
Piotrusiowi robia sie zielone!!!! po mamusi ![]()
#1162 |
Zakorzenienie
|
Heloł właśnie wróciłyśmy ze spacerku prawie 3 h, Ola cały czas spała i teraz jeszcze dosypia. Odmroziło mnie
![]() ![]() ![]() Na spaceru fajniuśko było, bardzo nostalgicznie, szeleszczące liście pod nogami, szumiący wicherek, chmury zasuwające po niebie, przyjemnie ![]() Taaaaak i Ola już nie śpi ![]() ![]() ![]() ![]() A wiecie podczas spaceru przechodzili koło mnie gimnazjaliści z dwoma nauczycielkami, obok mnie przeszli, a zaraz była tez kobietka - taka babcia z wózkiem i wnusią, malutką w gondolce. I jeden gówniarz tak ryknął specjalnie, że mała się obudziła. Babcia zaczęła go opierniczać, a gimnazjum oczywiście miało świetną zabawę. Stanęła kobitka kolo mnie i mówi, że trzeba powiedzieć nauczycielkom, pogadałam z nią sekundę i moim zdaniem nic nie pomoże, nauczycielki widziały i ani słowa.
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas raz była taka sytuacja, ale wykombinowałam że z Olą została moja babcia. Nie wiem czy Wam opowiadałam, kiedyś teściowa zaproponowała że gdybyśmy bliżej mieszkali, ona by przeszła na emeryturę i bawiła na małą... wkurzają mnie takie stwierdzenia z tego względu, że mówi tak bez wiedzy czy mnie by taka sytuacja odpowiadała, a nie odpowiadałaby ponieważ chcę być z Olą jak najdłużej sama ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 |
Wtajemniczenie
|
no u nas sytuacja wyglada tak ze tescikowa mieszka ok godzine drogi od nas a ciotka 3 minuty..... do tego ciotka jest w miare normalna i ma 3 letnia wnuczke (mieszkaly w tym samym domu do niedawna) wiec wiadomo, ze jest na biezaco z opieka nad bobasami... a tesciowa wiadomo jaka jest i w dodatku po tym jak probowala z malego sciagnac bluze bez rozpinania guzikow (zaczela go szarpac nie wyciagajac mu nawet raczek z rekawow...mlody normalnie sie purpurowy zrobil na twarzy z krzyku) stwierdzila ze ona musi sie nauczyc od nowa jak sie dziecmi opiekowac... na moim dziecku sobie przypominac nie bedzie... ;P
#1165 |
Zakorzenienie
|
Ależ jestem wściekła
![]() ![]() ![]() Pier...ona polska służba zdrowia!!!! Ortopeda kazał nam przyjść po 6 tygodniach do kontroli z biodrami. Dziś TŻ dzwoni żeby wyciągnąć kartotekę na przyszły tydzień i co się okazuje??? Szanowny Pan doktor ma urlop do końca listopada! To jest delikatnie mówiąc chore ![]() Sosnowa, Kasiulka, Leonka, dzięki kochane za odpowiedzi ![]() ![]() Kasiulko, jeśli chodzi o gimnazjalistów to brak słów. Te gimnazja to jest największe cholerstwo jakie mogli wymyślić. Kiedyś jak była tylko podstawówka i LO to młodzież była jakaś inna. Gimnazjaliści to takie małolaty które uważają się za meeeeega dorosłych, a głupie to takie ![]() Co do chodzenia na basen to ja też bym bardzo chciała z małą chodzić. Ale boję się tych cholernych infekcji, zwłaszcza że to dziewczynka. Teściowe... ja też mam teraz kurde beznadziejną (jak dla mnie) sytuację. Wybieramy się jutro z TŻtem do Katowic do IKEI. Mała jak zwykle zostałaby z moją mamą i nie byłoby problemu. Ale mojemu mężowi dziś odwaliło i stwierdził, że w z małą zostanie jego matka bo do mojej jedziemy w niedziele na obiad więc jego matka też się chce małą nacieszyć. Ciśnienie mi się podniosło momentalnie i od razu powiedziałam, że jego matka mówiła kiedyś, że bałaby się z małą zostać na dłużej. No i przed chwilą dostaję SMSa od TŻta, że pytał matki i ona chętnie zostanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniusiu moja Ala ma nadal szaro niebieskie tak jak się urodziła. Cestia a spróbuj dać jej szanse, napewno sobie da radę, wkońcu wychowała Twójego męża ![]() Właśnie Ala przekręciła główkę na ulubiona stronę ![]()
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() co do gimnazjalistów w pełni się zgadzam, choć akurat jak robiłam ankietę do magisterki to byli bardzo fajni i miło było z nimi pogadać czy pożartować. Niestety niektóre zachowania mają powalające. Nauczycielki w tej sytuacji też zero reakcji i jak taki jeden z drugim ma się zachowywać, jak w domu rodzice nie radzą sobie, brakuje autorytetów, nauczyciele pozostają obojętni... to wyrastają później ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1168 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1169 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tia... pisałam pracę na temat nauczycieli. Sobie tam troszkę po nich pojeździłam ![]() Cytat:
![]() ![]() A swoją drogą zanim tu weszłam, to też myślałam, że przesadzam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
weźcie mi nie przypominajcie gimnazjum... przeszłam to na własnej skórze... zlot bandy bydła w najgorszym wieku... i mówię to ja absolwentka gimnazjum gminnego
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:28.