|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV
ja tez nie mam nastroju na pisanie, chyba to przez tą pogode.
Kuba od przedwczoraj samodzielnie stoi, fajnie to wygląda i jeszcze sobie bije brawo jak stoi. W związku z tym mam pytanko, czy moze pamiętacie ile czasu mineło od stania samodzielnego do pierwszego kroczku u waszych dzieciątek?? nie wiem czy zrozumiale to napisałam. kanciu- ja tez mam podobny problem, do następnej ciązy musze schudnąć, ale moja waga stoi w miejscu od 5 m-cy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
|
Adrian najpierw chodził a póżniej nauczył sie stac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zadomowienie
|
dzien doberek
![]() wiecie ja jakos tez nie mam ochoty pisac...ale za to czytac taaaak.dzis 9 stopni , wiatr i w ogole brrrr... bylismy juz na spacerku a teraz gotuje kapusniaczek dla mnie i miska bo tz ma fasolke po berytonsku. juz drugi dzien a zostalo jej z 14litrow jeszcze:Pa niech je skoro tyle narobil. a z niusow to takie szokujace: mam kumpla czesto gadamy na gg i takie tam, kiedys jak pracowalam w szkole a tz nie byl moim tztem to sie widywalam z nim ...kawkowalam itp .a teraz spotykamy sie raz na rok ...i on wczoraj mi pisze ze zawsze, wciaz i jeszcze o mnie mysli i ze bedzie czekal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() joannah u nas to bylo ok tygodnia , dwoch... dla wszystkich zdolowanych i chorowitkow ![]() ![]() ![]() ![]()
#2824 |
Zakorzenienie
|
olunek no to masz branie
![]() Nie no a tak na poważnie to hmmmmm - a twój TŻ wie o tym jego bracie ![]() Bo o koledze to wychodzę z założenia, ze nie wie ![]() Takie rzeczy to ciężka sprawa i jeszcze tym bardziej, ze ma się rodzinę, dzieci ![]() Bo do niektórych typów pewne rzeczy nie docierają i wtedy robią się problemy mimo, ze Ty chcesz zakończyć wszystko szczerą rozmową i nie chcesz się pakować w jakieś głupie gierki nie mówieąc już o romansach ![]() Wiem coś o tym - sama byłam kiedyś w niezłych tarapatach jak mój były nie potrafił zrozumieć, że to koniec, że związałam się z Robertem i to z nim chcę spędzić resztę życia ![]() Dostawałam głuche telefony, kartki, listy, anonimy, zaczepiał mnie na ulicy, śledził i jeszcze chciał pobić Roberta ![]() Mówię Wam co ja wtedy przeżyłam ![]()
#2825 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A dziewuchy masz urocze. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() a blokada psychiczna.. tu chyba jest największy problem, bo przeciez samoakceptacja jest w tym względzie najważniejsza. Chyba musimy Cie wkręcic do programu z TVN Style- Gok Wan, czy jak mu tam. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a tak na poważnie, to przypuszczam , że głupio się czujesz, mimo, że z Twojej strony nie ma żadnych dwuznacznych zachowań. Musisz chyba ździebko zwiększyć dystans z tymi osobnikami, to powinni wreszcie odpuścic i połapac się, że jest to dla Ciebie niezręczna sytuacja. U nas ok, na podwórku nie byliśmy, bo od rana padał deszcz. ja byłam na zakupach spożywczych, bo TŻ ma jutro urodziny i będzie imprezka. ![]() I wyobraźcie sobie, że wymyśliłam sobie, że SAMA zrobię tort, po raz pierwszy w zyciu. ![]() Trzy biszkoptowe placki już gotowe, wyszły bardzo dobrze potem zrobię masę malinową, i taką zwykła białą ze śmietany, do tego malinki, na boki kokos, górę też ustroję malinkami, no i powbijam świeczki. ![]() ![]() ![]() zmykam na obiad. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 |
Zakorzenienie
|
olunek wow to masz branie
![]() ![]() ![]() lea ![]() ![]() pokaz torcika jak juz machniesz ![]() my bylismy na chwile na dworze ale za mocno wieje chociaz nie pada ![]() co robicie z dziecmi jak nie da sie wyjsc na dwór bo ja mam limit zabaw juz wyczerpany ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Zadomowienie
|
minisiu tz wie o koledze i zawsze mi mowi ze mam nie rezygnowac ze znajomych ...no ostatniej rozmowy nie widzial bo po co. a co do brata tzta ...trudno zachowac wiekszy dystans w koncu widujemy sie przy okazjach rodzinnych a i bez okazji on przychodzi do swojej mamy jak akurat my tam jestesmy.ja jak juz rozmawiam z nim to tak normalnie , nieraz polslowkami a nieraz nawet ...lekcewazaco i wrecz grubiansko nieraz...a on nic dalej swoje - moze tu jest blad? a moze to ze na poczatku bardzo sie lubielismy i duuuuzo gadalismy no i w ogole traktowalam go jak brata ...ech ...faceci. a swoja droga to kiedys zakochalam sie o szalenstwa w facecie bylismy razem ponad miesiac i okazalo sie ze on ma zone i corke
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2828 |
Konto usunięte
|
Kanciu, jest czas na zabawę- więc książeczki, klocki, ... itd.
ale tez zawsze trzeba coś w domu zrobić, jak dzidzia nie śpi. Więc po prostu angażuje Maksia w moje zajęcia. ![]() ![]() np. dziś robiłam te biszkopty, a Maksiu wisiał na mojej nodze, chciał zobaczyć co się dzieje, więc posadziłam go obok siebie, w wysokim krzesełku, dostał w łapkę coś miksero-podobnego, miseczkę, i sobie buczał. ![]() Gdy wieszam pranie, to zawsze Maksiu rozsypuje wszystkie klamerki na ziemi i po jednej mi podaje. Gdy zmywam naczynia, to Maksiu obok w krzesełku grzebie w szufladzie z akcesoriami kuchennymi. Nawet wyprawa do wc jest ciekawa, ![]() ![]() Układanie w szafkach, które wcale tego nie potrzebują, ale co tam... więc mama otwiera drzwiczki, Maksiu wyrzuca ubrania, skarpetki, cokolwiek jest zawartością szafy, i podaje mamusi z powrotem do poskładania i odłożenia na miejsce. Wspólne oglądanie fotek, też jest fajne. ![]() Babranie się farbkami plakatowymi jest już całkiem super dla mojego dzidka. ![]() ![]() Farbek do malowania rączkami jeszcze nie kupiłam, nie ma u nas na wsi, a na allegro drogo wszytsko wychodzi jak się przesyłkę doliczy. I ostatnio Maksiu uwielbia się huśtać. ![]() ![]() ![]() Dmuchany zamek tez jest fajny, ale MAksiu znalazł nowe zastosowania: rzuca się na jedną z jego ścian i przewraca się z całym zamkiem na kanapę- frajdy co nie miara. A jak już zupełnie nie wiem, co z nim zrobic, to zawsze jest rozwiązanie typu: dziecko dostaje przedłużacz i jakiś sprzęt z wtyczką, siedzi i celuje, żeby tarfić wtyczką do gniazdka przedłużacza. To chyba na tyle. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zadomowienie
|
lea dokladnie tak samo robie
![]() ![]()
#2830 |
Wtajemniczenie
|
Hejo!!!
kanciu- uszy do góry..Myślę,że jka znalazłaś przyczyne tycia to będzie Ci łatwiej nad tym zapanować i po unormowaniu gospodarki hormonalnej oraz przy wysiłku/niestety/ fizycznym dojdziesz do wymarzonej formy ![]() ![]() A i jeszcze Ci powiem,że odkąd wróciłam do pracy mam mniej czasu na zamartwianie się każdą krostką Weronki, kaszką na placach, krzywym stawianiem stópek o niechodzeniu już nie wspomnę. Co do towarzyskiego życia mam kilka koleżanek z którymi spotykam się sporadycznie a intesywne kontaktu utrzymuje z dwiem przyjaciółkami. Tak więc bez szału. No i mamy- fakt- regularne spotkania ze znajomymi ze studiów raz na miesiąc, a i tak zamiast tam iść wolę siedzieć z Weroniką. lea- kupuję pomysł na wkładanie wtyczki do przedłużacza, choć jak dam Weronce coś długiego do zabawy to tak czy siak wszystko jest zakręcone wokół szyi ,więc muszę siedzieć z nią i bardzo uważać. Jak zdrówko??? olunek- baź czujna w tych damsko-męskich kontaktach, bo faceci to z reguły zupełnie inaczej odczytują nasze sygnały ![]() ![]() miniu- już pewnie z TŻ jest okey czego Ci bardzo życzę. Jestem wkurzona na Huggiesy , normalnie pęcznieją w mgnieniu oka i przeciekają odkąd zmienili ich szatę graficzną- zauważyłyście??? A z dobroci przyszły moje zakupy z all TYLKO DLA MNIE ![]() ![]() ![]() Werka z przeziębieniem już lepiej choć w nocy jeszcze chrapie noskiem. MAm nadzoeję.,że do poniedziałku będzie okey. Ciekawe jak ajanna z chłopcami na wywczasach. Pewnie się grzeje cwaniarka na słoneczku.
#2831 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki!
Ale dobrze, że już weekend, bo w domku trzeba ogarnąć ![]() ![]() Kanciu - głowa do góry ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli zaś chodzi o ciało, to najlepszym lekarstwem jest ruch, nie tylko na schudnięcie, ale też na lepsze samopoczucie ![]() ![]() ![]() Także kochana - głowa do góry, bierz się w garść i zrób coś dla siebie!!! Buziaki ![]() Lea - ja też kupuję pomysł z przedłużaczem - Mati uwielbia kable ![]() olunek - wydaje mi się, że powinnaś stanowczo porozmawiać z tymi adoratorami!!! Acha, ostatni hicior zabawy Matiego: 2 komplety zwykłych ołówkowych kredek wsypane do plastikowego koszyczka. On te kredki wywala, potem wrzuca wszystkie po kolei z powrotem, potem znów wywala i turla po podłodze i wrzeszczy na nie i rzuca nimi ![]() ![]()
#2832 |
Zakorzenienie
|
Właśnie sobie ściągam
![]() Ja w czasie biegania na orbim muszę wrzucić coś na dvd i wtedy jakoś fajniej się ćwiczy. A taki odcinek w sam raz trwa ok 40min ![]() olunek ja też kiedyś miałam takiego kolegę, sprawy potoczyły się tak, że o mały włos nie doszło do rozwodu z mężem ![]() iwka co takiego kupiłaś? Pochwal się Kanciu moja Klaudia uwielbia pudełka po filmach dvd. Długi czas potrafi siedzieć z nimi i przekładać z kupki na kupkę.
![]() |
#2833 |
Wtajemniczenie
|
anula- no to ja wczoraj dzielnie ogląda łam Gotowe i zapowiadają sie jak zwykle ciekawie. Bardzo lubię ten seria. Oto moje nowe nabytki za wszystko z przesyłką 83 zł
![]()
#2834 | ||||
Zakorzenienie
|
Wy też nie????
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aaaa, co do torebki to jeszcze nie przyszła, dostałam info że została wysłana 15/10, ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9377493]ja byłam na zakupach spożywczych, bo TŻ ma jutro urodziny i będzie imprezka. ![]() I wyobraźcie sobie, że wymyśliłam sobie, że SAMA zrobię tort, po raz pierwszy w zyciu. ![]() Trzy biszkoptowe placki już gotowe, wyszły bardzo dobrze potem zrobię masę malinową, i taką zwykła białą ze śmietany, do tego malinki, na boki kokos, górę też ustroję malinkami, no i powbijam świeczki. ![]() ![]() ![]() zmykam na obiad.[/quote] Świetna niespodzianka dla TŻ na urodziny ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wklejam zdjęcia mojej córci, co ja bym bez niej zrobiła?? No i chwalę się chlebkiem. Mam zamiar dziś jeszcze piec drożdżówkę, składniki mam już przygotowane, niech dojdą do temperatury a i automat musi ostygnąć ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65158&page=6
![]() |
#2835 |
Wtajemniczenie
|
xantia- Ala jest piękna, a chlebek wygląda pysznie
Przeczytała streszczenia kilku odcinków Gotowych z 4 serii- nie mogłam się powstrzymac ![]()
#2836 |
Zakorzenienie
|
iwka zakupy super
![]() Xantia jak patrzę na te Twoje chlebki, to normalnie ![]() A Ala super pomocnica ![]() ![]() Zmykam naszykować lekarstwa mężowi, bo przecież sam nie może wstać ![]()
![]() |
#2837 |
Wtajemniczenie
|
anula- mój jak choruje to też pełną gębą, a temp .37.5 unieruchamia go na weekend w łóżku... z pilotem oczywiście
![]()
#2838 |
Zakorzenienie
|
uj to fajnie macie tak chorujących małżów u nas tak to nie wygląda mój małż choruje b.rzadko ale ma ponad 40 i najczęsciej kończy sie pogotowiem
![]() xantia Ala boska u nas tez zwierzaki to najlepsi kompani do zabawy ![]() chlebuś super ![]() co do zabaw Pola tez siedzi na blacie w kuchni jak coś robię, jedynie w łazience grzecznie siedzi i ogląda co robię np biorę prysznic ![]() ![]() ![]() Byliśmy u lekarza nie jest super zdrowa, ale źle też nie jest zobaczymy jak noc minie ... ![]()
![]() |
#2839 | ||
Konto usunięte
|
Patrilla,
![]() ![]() Cytat:
Zakupy świetne, i za taka małą kasę!! ![]() Ja wciąż czuję się fatalnie, nos mam cały obszczypany, popękany... piecze, boli, a do tego non stop kapie w ciągu dnia, a w nocy się przytyka i dychać nie można. ![]() zazdroszczę ajannie, też bym teraz wolała być w jakimś cieplejszym klimacie. ![]() Cytat:
![]() no, torcik skończyłam. Jutro go sfotografuję, jak juz w niego te wszystkie świeczki wkomponuję. ![]() Więc górę tylko wiórkami kokosu i taka kolorową posypka obsypałam, i tez jest ok. ![]() Obsmarowanie boków ubitą smietanką wyszło mi średnio, ale cóż.. praktyka czyni mistrza, na kolejne urodzinki kogoś z rodzinki zrobię to z pewnością lepiej. ![]() Jutro pewnie nie będę miała czasu anwet do Was zajrzec, od rana czeka mnie szykowanie sałatek, nacieranie kurczaczków do pieczenia, co by sie tymi wszytskimi ziołami przeżarły... no i sprzątanie całej chałupy. TŻ robi sobie wolne, tylko na godzinkę skoczy warsztat posprzątać, a potem zajmie się Maksiem. Pogode nawet niezłą na jutro zapowiadają, to wyslę ich na plac zabaw. Xantia, podeślij Elis na Śląsk, moja łazienka tez czeka na sprzątnięcie. ![]() A teraz zmykam, poczytam cos sobie. pa. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2840 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9383760]Xantia, podeślij Elis na Śląsk, moja łazienka tez czeka na sprzątnięcie.
![]() Wybieramy się z Elis do Sosnowca w listopadzie ![]() ![]() ps. Kurcze, 5 minut do końca pieczenia drożdżówki zostało!! Wygląda suuuuper ![]() ![]() EDIT: Ciacho wyciągnięte. Pyyyyyyyyyszne!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65158&page=6
Szefowa wydziału ds. niemożliwych Edytowane przez Xantia Czas edycji: 2008-10-17 o 22:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2841 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza! i sama na wątku;(.
xantia- pychota to ciasto..mniam, mniam lea- licytowałam, ponieważ jest to dziwna rozmiarówka to musiałam kupić L, a eMki z tych bluz schodziły po 50zł za sztukę, kurtki po 70nawet. Wera od rana wyje ![]()
#2842 |
Rozeznanie
|
Xantia - ślinka mi pociekła na widok Twoich wypieków. miałam napisać, ze wczoraj po wycieczce z dzieciakami od razu położyłam się spać, ale widząc jak działasz i ile masz obowiązków głupio mi się zrobiło (z lenistwa własnego) i nie napiszę.
Iwka - a wiesz kiedy są powtórki Gotowych na wszystko? nie widziałąm w czwartek i żałuję. wszystko za karę, że nie zajrzałąm na forum, bo byś mi przypomniałą. Pati - ![]() Kancia - jeśli chodzi o choroby tarczycy to ja mam 8 letnie doświadczenie. chodzę prywatnie, bo państwowy endokrynolog doprowadził mnie do przełomu taczycowego, co groziło nawet śmiercią. wszystko mi się unormowało, ale powiem Ci z doświadczenia, że najważniejszy jest dobry lekarz. zbierz wywiad w swojej okolicy i nie idz do byle kobo. A niedoczynność faktycznie może powodować tycie, więc leki powinny zadziałać. jakby co służę radą. ps. dziś idę na kotrolę... poza tym naczytałam się w gazecie o raku piersi i zacznę robić samobadania, bo do tej pory to mało regularna w tym byłam. wiecie - nie mam w rodzinie przypadków zachorowań, nie palę, prowadzę aktywny, zdrowy tryb życia, więc myślałam, ze mnie problem nie dotknie raczej (i mam nadzieję, że tak będzie).a le zacznę badać swoje wypustki ![]()
#2843 |
Zakorzenienie
|
ha ja wczoraj zostałam przebadana na wszystkie strony przez mojego gina (cytologia piersi usg dopochwowe) umówiłam sie za miesiąc na wkładkę i waham się miedzy zwykłą a Mireną
![]() ![]() ja nzów będę malo obecna na wątku, bo następna wielka praca - ksiażka przyszła ![]() miłego wekendu idę wstawic pranie ![]() p.s u nas pogoda zimna ale malownicza już bylismy na spacerku ![]()
![]() |
#2844 |
Wtajemniczenie
|
barwa- uroczy avatar, nie wiem kiedy są powtórki, więc jakbyś wybadała to będę wdzieczna- bo ta 22.35 to dla mnie ostateczność... "wypustki" dobre, dobre...
pati- ja po zanikającym ![]() ![]() xantia- to już 20 dni.BRAWO!!!
#2845 | |||||||
Zakorzenienie
|
kurcze miniu zle dobrego poczatki
![]() nienawidze zlodziei ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiele objawów jest spowodowana niskim poziomem tyroksyny. W gruncie rzeczy wszystko jest spowolnione. Ale nie wszystkie objawy wystąpią we wszystkich przypadkach. • Objawy występujące najczęściej to: zmęczenie, przybieranie na wadze, zaparcia, uczucie zimna, sucha skóra, matowe i suche włosy, zatrzymywanie wody w tkankach, spowolnienie umysłowe i depresja. • Mniej częste objawy to: zgrubienie głosu, nieregularne obfite miesiączki i niepłodność u kobiet. Bóle nadgarstka, drętwienie ręki, utrata pamięci i utrata poczucia rzeczywistości u ludzi starszych. moja mama miala nadczynnosc i byla niesamowicie chuda ale strasznie szybko sie meczyla ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do brania to niejedna panienka by pozazdroscila ale rozumiem ze tobie nie jest za wesolo ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9377879]ale tez zawsze trzeba coś w domu zrobić, jak dzidzia nie śpi. Więc po prostu angażuje Maksia w moje zajęcia. ![]() ![]() [/quote] dokladnie.. ja sie tam nie przejmuje ze mieszkanie wyglada jak po tornado ale Adi "pomaga mi" w wiekszosci prac domowych ![]() a do krakowa sie czasem nie wybieracie ![]()
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mąż lepiej, nawet poszedł dziś do pracy. Popatrzyłam co Wy kupujecie na allegro i też się zarejestrowałam. Widziałam już parę fajnych rzeczy ![]() Klaudia pospała dziś do 9.20 ![]() ![]() Do potem
![]() |
#2847 |
Zakorzenienie
|
Xantia będziesz na serio w Sosonowcu
![]() Musimy się koniecznie spotkać jak jest taka okazja ![]() Mam do Sosnowca 15 minut autkiem, więc ze spotkania się nie wymigasz ![]() iwka ta ostatnia kurtawa wymiata - bardzo mi się podoba ![]() A ja dziś i jutro jeszcze do pracy na 17:00 i potem poniedziałek i wtorek wolne i w pon jadę na lumpki ![]() Wczoraj zrobiłam Han i zakupy w Zarze - kupiłam jej dresik, jeansy, sweter i dwie bluzeczki - są boskie ![]()
#2848 |
Zadomowienie
|
hej.
minisia a gdzie foty ![]() xantia ala super sprzata no to masz luzy w domu majac takkkkiego pomocnika ![]() ![]() ![]() kropka branie jest ale nie te co trzeba i kiedy trzeba ![]() ![]() ![]() joannah gratki za stojaki kubusia ![]() co do znajomych jak juz pisalam nie mam wiele kolezanek. jedna przyjaciolka od zerowki zostala w katowicach, a tu spotykamy sie od czasu do czasu z dziewczyna z ktora bylam w szpitalu podczas porodu. ostatnio poznalam fajnych ludzi maja synka w wieku miska i nieraz uda mi sie wyjsc na spacer razem.a tak to zostaja smsy od czasu do czasu i gg wszyscy zapracowani albo wrecz przeciwnie zatrzymali sie na wieku 15 lat i sa jakgowniarze tak wiec nie mamy wspolnych tematow. mam pytanko jak zrobic ciasto do pizzy ale tak zeby bylo puszyste? wyprobowalam chyba z 1000 przepisow i za kazdym razem wychodzi cieniutkie, dobre ale plaskie strasznie.co robie zle?
#2849 |
Zakorzenienie
|
olunek fotki będą jutro, bo dziś nie zdążę
![]()
#2850 |
Zadomowienie
|
Witam po spacerze
![]() u nas jest przepięknie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Po wczorajszej depre ani śladu ![]() ![]() ![]() ![]() Xantia ale Ty zdolniacha jesteś, fiu fiu, wygląda rewelka ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:21.