Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-17, 10:57   #2821
joannah
Rozeznanie

GG do joannah
Dot.: Dzieciaczki Czerwcowo-lipcowo-sierpniowe 2007 I Ich Szczęśliwe Mamy IV

ja tez nie mam nastroju na pisanie, chyba to przez tą pogode.

Kuba od przedwczoraj samodzielnie stoi, fajnie to wygląda i jeszcze sobie bije brawo jak stoi.
W związku z tym mam pytanko, czy moze pamiętacie ile czasu mineło od stania samodzielnego do pierwszego kroczku u waszych dzieciątek?? nie wiem czy zrozumiale to napisałam.

kanciu- ja tez mam podobny problem, do następnej ciązy musze schudnąć, ale moja waga stoi w miejscu od 5 m-cy.
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 12:48   #2822
Kancia
Zakorzenienie

Adrian najpierw chodził a póżniej nauczył sie stac ale on wszystko na odwrót
Stary 2008-10-17, 13:21   #2823
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

dzien doberek

wiecie ja jakos tez nie mam ochoty pisac...ale za to czytac taaaak.dzis 9 stopni , wiatr i w ogole brrrr... bylismy juz na spacerku a teraz gotuje kapusniaczek dla mnie i miska bo tz ma fasolke po berytonsku. juz drugi dzien a zostalo jej z 14litrow jeszcze:Pa niech je skoro tyle narobil.

a z niusow to takie szokujace: mam kumpla czesto gadamy na gg i takie tam, kiedys jak pracowalam w szkole a tz nie byl moim tztem to sie widywalam z nim ...kawkowalam itp .a teraz spotykamy sie raz na rok ...i on wczoraj mi pisze ze zawsze, wciaz i jeszcze o mnie mysli i ze bedzie czekal na mnie ...:e ek: ale ale to nie wszystko .: brat mojego tzta zawsze mnie bardzo lubil i to okazywal ale ostatnio to juz przesadza. mowi takie rzeczy ze podwojny szok normalnie mnie podrywa. i uwaga woli spedzac czas u nas niz ze swoja rodzina. a jak jetesmy gdzies wszyscy to innych olewa i rozmawia ze mna ...jego zona mnie niecierpi i pewnie to jest powod ale ja naprawde nic nie robie. nie wiem o co chodzi powariowali czy co ??????? staram sie go olewac, unikac ale znowu nie mowil mi nic wprost - kobiety czuja pewne rzeczy...bardzo go lubie ale bez przesady no masakra mowie wam :P

joannah u nas to bylo ok tygodnia , dwoch...

dla wszystkich zdolowanych i chorowitkow : cmok:

DOKĄDKOLWIEK PÓJDE, PONIOSĘ ZE SOBĄ TWÓJ PIERWSZY KRZYK....
paula darcy

dukan
68......67.....65..... .63....61.....58.....57:l ove:.....55
olunek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 13:58   #2824
minisia
Zakorzenienie

olunek no to masz branie
Nie no a tak na poważnie to hmmmmm - a twój TŻ wie o tym jego bracie
Bo o koledze to wychodzę z założenia, ze nie wie

Takie rzeczy to ciężka sprawa i jeszcze tym bardziej, ze ma się rodzinę, dzieci
Bo do niektórych typów pewne rzeczy nie docierają i wtedy robią się problemy mimo, ze Ty chcesz zakończyć wszystko szczerą rozmową i nie chcesz się pakować w jakieś głupie gierki nie mówieąc już o romansach

Wiem coś o tym - sama byłam kiedyś w niezłych tarapatach jak mój były nie potrafił zrozumieć, że to koniec, że związałam się z Robertem i to z nim chcę spędzić resztę życia
Dostawałam głuche telefony, kartki, listy, anonimy, zaczepiał mnie na ulicy, śledził i jeszcze chciał pobić Roberta
Mówię Wam co ja wtedy przeżyłam

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
http://suwaczki.maluchy.pl/li-19141.png
minisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 13:59   #2825
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
No to ja przyłanczam się do mega zdołowanych .
Tak pokłóciłam się z TŻ, że powiedziałam mu, żeby się lepiej do mnie ine odzywał i mijał mnie szerokim łukiem, bo wolałam nic nie mówić, żeby nie powiedziec zbyt dużo...
miniu, szkoda, że Wam sie taki barman trafił, normalnie szok. ludzie sobie za nic pracy nie szanują.

Cytat:
Napisane przez izuniak Pokaż wiadomość

Ps: nastraszyłyscie mnie ta krzywicą( a ze mna też nie wszystko w porządku w tym kierunku)

Oto nasze zdjątka:
a byłaś u ortopedy z Jagódka? jak w ogóle takie badanie u ortopedy wygląda? tylko lekarz się przygląda, czy też jakies prześwietlenia, itp??

A dziewuchy masz urocze.

Cytat:
Napisane przez Anula123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u mnie tragedia: mąż się pochorował. Zaraz będę pogotowie musiała wzywać
Leży cały czas pod kołdrą. Ja ostatnio chorowałam 2 tyg, a nie mogła się doprosić, żeby mi pomógł w domu. Ach te chłopy

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
taaa z takim wyglądem na siłownie wstydzę sie mam jakas blokade psychiczna wiem, ze musze ale nie moge sie do tego zabrac i az mnie dół łapie jak sbie pomysle
Kanciu, nie widziałam Cię na żywo, a szkoda, bo bardzo chciałabym Cie osobiście poznać. ale na mój gust, to Ty się nie masz czego wstydzić, na fotkach zawsze tak ładnie wyglądasz. .. wiesz, są kobiety, które są naprawdę wielkie!! a Ty jestes masz po prostu kobiece kształty.

a blokada psychiczna.. tu chyba jest największy problem, bo przeciez samoakceptacja jest w tym względzie najważniejsza.
Chyba musimy Cie wkręcic do programu z TVN Style- Gok Wan, czy jak mu tam. już on Ci pokaże, jak siebie pokochać.

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
Kuba od przedwczoraj samodzielnie stoi, fajnie to wygląda i jeszcze sobie bije brawo jak stoi.
W związku z tym mam pytanko, czy moze pamiętacie ile czasu mineło od stania samodzielnego do pierwszego kroczku u waszych dzieciątek?? nie wiem czy zrozumiale to napisałam.
joannah, Maks pierwszy raz stanął w łóżeczku samodzielnie, podtrzymując się szczebelków 6 marca, wtedy zaczął stawac przy wszystkim, i przemieszczac się przy meblach, a pierwsze kroki bez trzymanki miały miejsce 8 maja. początek czerwca to już chodził sam po całym mieszkaniu i podwórku. A wstawać sam bez podtrzymywania się czegokolwiek zaczął 18 maja.

Cytat:
Napisane przez olunek Pokaż wiadomość

. nie wiem o co chodzi powariowali czy co ??????? staram sie go olewac, unikac ale znowu nie mowil mi nic wprost - kobiety czuja pewne rzeczy...bardzo go lubie ale bez przesady no masakra mowie wam :P
olunek, a kto by nie powariowała przy takiej fajnej babce??
a tak na poważnie, to przypuszczam , że głupio się czujesz, mimo, że z Twojej strony nie ma żadnych dwuznacznych zachowań.
Musisz chyba ździebko zwiększyć dystans z tymi osobnikami, to powinni wreszcie odpuścic i połapac się, że jest to dla Ciebie niezręczna sytuacja.

U nas ok, na podwórku nie byliśmy, bo od rana padał deszcz.
ja byłam na zakupach spożywczych, bo TŻ ma jutro urodziny i będzie imprezka.
I wyobraźcie sobie, że wymyśliłam sobie, że SAMA zrobię tort, po raz pierwszy w zyciu. i to oczywiście będzie niespodzianka.
Trzy biszkoptowe placki już gotowe, wyszły bardzo dobrze potem zrobię masę malinową, i taką zwykła białą ze śmietany, do tego malinki, na boki kokos, górę też ustroję malinkami, no i powbijam świeczki. - 27 sztuk. a co tam, niech TŻ poczuje się jak dziecko.

zmykam na obiad.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:18   #2826
Kancia
Zakorzenienie

olunek wow to masz branie ja mam branie wsród starych dziadów i meneli ot taki ze mnie ideał

lea na zdjęciach zawsze da sie cos ukryc

pokaz torcika jak juz machniesz

my bylismy na chwile na dworze ale za mocno wieje chociaz nie pada jutro chccielismy isc do zoo ale to sie zobaczy.

co robicie z dziecmi jak nie da sie wyjsc na dwór bo ja mam limit zabaw juz wyczerpany ksiazeczki wieze z klocków wieze z kółek, rajdy samochodowe oglądanie bebe lily i juz sama nie wiem co robic
Stary 2008-10-17, 14:30   #2827
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

minisiu tz wie o koledze i zawsze mi mowi ze mam nie rezygnowac ze znajomych ...no ostatniej rozmowy nie widzial bo po co. a co do brata tzta ...trudno zachowac wiekszy dystans w koncu widujemy sie przy okazjach rodzinnych a i bez okazji on przychodzi do swojej mamy jak akurat my tam jestesmy.ja jak juz rozmawiam z nim to tak normalnie , nieraz polslowkami a nieraz nawet ...lekcewazaco i wrecz grubiansko nieraz...a on nic dalej swoje - moze tu jest blad? a moze to ze na poczatku bardzo sie lubielismy i duuuuzo gadalismy no i w ogole traktowalam go jak brata ...ech ...faceci. a swoja droga to kiedys zakochalam sie o szalenstwa w facecie bylismy razem ponad miesiac i okazalo sie ze on ma zone i corke jak sie dowiedzialam to zakonczylam ta znajomosc, malo tego jego zona pracowala w tym samym budynku i znalysmy sie.ale on nie chcial zakonczyc , nachodzil mnie , dzwonil , sledzil. zmienilam numer,nawet mieszkanie wynajelam gdzie indziej i bylo chwile spokoju az tu nagle ktoregos dnia patrze w nocy przez okno a tu jego samochod pod domem . sledzil mnie i wiedzial gdzie mieszkam . a potem zamieszkal ze mna moj tz i tamten dal spokoj . ale ja chyba takich wariatow przyciagam tak wiec minisu mozemy podac sobie rece.

paula darcy

dukan

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 14:30   #2828
Konto usunięte

Kanciu, jest czas na zabawę- więc książeczki, klocki, ... itd.
ale tez zawsze trzeba coś w domu zrobić, jak dzidzia nie śpi. Więc po prostu angażuje Maksia w moje zajęcia. przez co wszystko zajmuje mi dwa razy więcej czasu, ale cóż.
np. dziś robiłam te biszkopty, a Maksiu wisiał na mojej nodze, chciał zobaczyć co się dzieje, więc posadziłam go obok siebie, w wysokim krzesełku, dostał w łapkę coś miksero-podobnego, miseczkę, i sobie buczał.

Gdy wieszam pranie, to zawsze Maksiu rozsypuje wszystkie klamerki na ziemi i po jednej mi podaje.

Gdy zmywam naczynia, to Maksiu obok w krzesełku grzebie w szufladzie z akcesoriami kuchennymi.

Nawet wyprawa do wc jest ciekawa, Maks tylko czeka aż mamusia się odsika, wtedy włazi na ubikację, żeby spuścić wodę, i jest dumny jak paw.

Układanie w szafkach, które wcale tego nie potrzebują, ale co tam...
więc mama otwiera drzwiczki, Maksiu wyrzuca ubrania, skarpetki, cokolwiek jest zawartością szafy, i podaje mamusi z powrotem do poskładania i odłożenia na miejsce.

Wspólne oglądanie fotek, też jest fajne.

Babranie się farbkami plakatowymi jest już całkiem super dla mojego dzidka. tylko wtedy jest uziemiony w krzesełku, bo widmo sprzątania całego mieszkania mnie nie bawi. Więc jest dzidek w krzesełku, stół i kartka na stole, która zawsze okazuje się za mała, ale ze stólu łatwo się farbki zmywa.
Farbek do malowania rączkami jeszcze nie kupiłam, nie ma u nas na wsi, a na allegro drogo wszytsko wychodzi jak się przesyłkę doliczy.

I ostatnio Maksiu uwielbia się huśtać. na takiej zwykłej drewnianej huśtawce powieszonej w drzwiach. normalnie bije rekordy, dzisiaj siedział w niej 24 minuty i nie chciał wyjść.

Dmuchany zamek tez jest fajny, ale MAksiu znalazł nowe zastosowania: rzuca się na jedną z jego ścian i przewraca się z całym zamkiem na kanapę- frajdy co nie miara.

A jak już zupełnie nie wiem, co z nim zrobic, to zawsze jest rozwiązanie typu: dziecko dostaje przedłużacz i jakiś sprzęt z wtyczką, siedzi i celuje, żeby tarfić wtyczką do gniazdka przedłużacza.

To chyba na tyle. mam nadzieję, Kanciu, że odpowedź była wystarczająco wyczerpująca. Jak mi się coś wspomni to dopisze.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 14:38   #2829
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

lea dokladnie tak samo robie

paula darcy

dukan
Stary 2008-10-17, 16:23   #2830
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Hejo!!!

kanciu- uszy do góry..Myślę,że jka znalazłaś przyczyne tycia to będzie Ci łatwiej nad tym zapanować i po unormowaniu gospodarki hormonalnej oraz przy wysiłku/niestety/ fizycznym dojdziesz do wymarzonej formy.
A i jeszcze Ci powiem,że odkąd wróciłam do pracy mam mniej czasu na zamartwianie się każdą krostką Weronki, kaszką na placach, krzywym stawianiem stópek o niechodzeniu już nie wspomnę.
Co do towarzyskiego życia mam kilka koleżanek z którymi spotykam się sporadycznie a intesywne kontaktu utrzymuje z dwiem przyjaciółkami. Tak więc bez szału. No i mamy- fakt- regularne spotkania ze znajomymi ze studiów raz na miesiąc, a i tak zamiast tam iść wolę siedzieć z Weroniką.

lea- kupuję pomysł na wkładanie wtyczki do przedłużacza, choć jak dam Weronce coś długiego do zabawy to tak czy siak wszystko jest zakręcone wokół szyi ,więc muszę siedzieć z nią i bardzo uważać. Jak zdrówko???

olunek- baź czujna w tych damsko-męskich kontaktach, bo faceci to z reguły zupełnie inaczej odczytują nasze sygnały Sam fakt adoracji jest jednak miły.

miniu- już pewnie z TŻ jest okey czego Ci bardzo życzę.

Jestem wkurzona na Huggiesy , normalnie pęcznieją w mgnieniu oka i przeciekają odkąd zmienili ich szatę graficzną- zauważyłyście??? A z dobroci przyszły moje zakupy z all TYLKO DLA MNIE i jeste baaardzo zadowolona i z ceny i z jakości.

Werka z przeziębieniem już lepiej choć w nocy jeszcze chrapie noskiem. MAm nadzoeję.,że do poniedziałku będzie okey.

Ciekawe jak ajanna z chłopcami na wywczasach. Pewnie się grzeje cwaniarka na słoneczku.

.
iwka2002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 17:38   #2831
juleczka1980
Zadomowienie

GG do juleczka1980

Cześć Mamuśki!

Ale dobrze, że już weekend, bo w domku trzeba ogarnąć . W tygodniu nie mam czasu na sprzątanie, tylko z grubsza ogarniam .

Kanciu - głowa do góry . Kochana, spraw sobie jakąś przyjemność, np. jakiś wypad na zakupy, pójście do kina, czy coś innego , co sprawia ci przyjemność. Ja pamiętam, że jak mieszkałam w Wałczu to baaardzo tęskniłam za rodzinką i znajomymi, a tam miałam samych znajomych z pracy i czułam się bardzo samotna. Wtedy starałam się przynajmniej raz w miesiącu jechać do Goleniowa na jeden dzień weekendu, albo na cały weekend i umawiałam się ze wszystkimi, których mi brakowało. Jak wracaliśmy po takim weekendzie do Wałcza to byłam wyczerpana psychicznie i fizycznie i czułam się jakaś taka spełniona i miałam naładowane akumulatory na następny miesiąc . Może powinnaś sobie taki wypad do rodziny zorganizować . Doskonale wiem, jak się czujesz . Ogromniaste buziaki dla Ciebie .
Jeśli zaś chodzi o ciało, to najlepszym lekarstwem jest ruch, nie tylko na schudnięcie, ale też na lepsze samopoczucie . Ja jak chodziłam na aerobik to też byłam strasznie skrępowana bo tam były głównie szczupłe dziewczyny, a jak już jakaś okrąglejsza się trafiła to miała więcej niż 50 lat ... i było mi po prostu głupio! Ale po 2 tygodniach jak wracałam z aerobiku to czułam się rewelacyjnie pomimo fizycznego zmęczenia (a jestem leń okropny jeśli chodzi o ruszanie się i sport ogólnie) i jakaś taka dumna z siebie byłam i patrzyłam na siebie przychylnej. Uwierz mi Kanciu, wyglądamy podobnie, ty chyba nawet jesteś szczuplejsza ode mnie, ale już sam fakt, że robisz coś dla siebie powoduje żemasz lepsze samopoczucie .
Także kochana - głowa do góry, bierz się w garść i zrób coś dla siebie!!! Buziaki .

Lea - ja też kupuję pomysł z przedłużaczem - Mati uwielbia kable .

olunek - wydaje mi się, że powinnaś stanowczo porozmawiać z tymi adoratorami!!!

Acha, ostatni hicior zabawy Matiego:
2 komplety zwykłych ołówkowych kredek wsypane do plastikowego koszyczka. On te kredki wywala, potem wrzuca wszystkie po kolei z powrotem, potem znów wywala i turla po podłodze i wrzeszczy na nie i rzuca nimi - zabawa na ok godzinkę
juleczka1980 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 17:44   #2832
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Właśnie sobie ściągam Gotowe na wszystko 3 i 4 sezon. Jakoś nigdy nie mogę doczekać w czwartek do odcinka, a poprzedni sezon też tak oglądałam co któryś odcinek.
Ja w czasie biegania na orbim muszę wrzucić coś na dvd i wtedy jakoś fajniej się ćwiczy. A taki odcinek w sam raz trwa ok 40min

olunek ja też kiedyś miałam takiego kolegę, sprawy potoczyły się tak, że o mały włos nie doszło do rozwodu z mężem

iwka co takiego kupiłaś? Pochwal się

Kanciu moja Klaudia uwielbia pudełka po filmach dvd. Długi czas potrafi siedzieć z nimi i przekładać z kupki na kupkę.
Stary 2008-10-17, 18:54   #2833
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

anula- no to ja wczoraj dzielnie ogląda łam Gotowe i zapowiadają sie jak zwykle ciekawie. Bardzo lubię ten seria. Oto moje nowe nabytki za wszystko z przesyłką 83 zł.l
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bluza1.jpg (53,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bluza2.jpg (67,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kurtka.jpg (71,4 KB, 32 załadowań)

.
Stary 2008-10-17, 19:49   #2834
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

Cytat:
ja tez nie mam nastroju na pisanie, chyba to przez tą pogode.
Cytat:
wiecie ja jakos tez nie mam ochoty pisac...
Wy też nie????

Cytat:
tz ma fasolke po berytonsku. juz drugi dzien a zostalo jej z 14litrow jeszcze:Pa niech je skoro tyle narobil.

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
olunek no to masz branie
Nie no a tak na poważnie to hmmmmm - a twój TŻ wie o tym jego bracie
Bo o koledze to wychodzę z założenia, ze nie wie

Takie rzeczy to ciężka sprawa i jeszcze tym bardziej, ze ma się rodzinę, dzieci
Bo do niektórych typów pewne rzeczy nie docierają i wtedy robią się problemy mimo, ze Ty chcesz zakończyć wszystko szczerą rozmową i nie chcesz się pakować w jakieś głupie gierki nie mówieąc już o romansach

Wiem coś o tym - sama byłam kiedyś w niezłych tarapatach jak mój były nie potrafił zrozumieć, że to koniec, że związałam się z Robertem i to z nim chcę spędzić resztę życia
Dostawałam głuche telefony, kartki, listy, anonimy, zaczepiał mnie na ulicy, śledził i jeszcze chciał pobić Roberta
Mówię Wam co ja wtedy przeżyłam
Nooo, minisia masz rację

Aaaa, co do torebki to jeszcze nie przyszła, dostałam info że została wysłana 15/10,

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9377493]ja byłam na zakupach spożywczych, bo TŻ ma jutro urodziny i będzie imprezka.
I wyobraźcie sobie, że wymyśliłam sobie, że SAMA zrobię tort, po raz pierwszy w zyciu. i to oczywiście będzie niespodzianka.
Trzy biszkoptowe placki już gotowe, wyszły bardzo dobrze potem zrobię masę malinową, i taką zwykła białą ze śmietany, do tego malinki, na boki kokos, górę też ustroję malinkami, no i powbijam świeczki. - 27 sztuk. a co tam, niech TŻ poczuje się jak dziecko.

zmykam na obiad.[/quote]

Świetna niespodzianka dla TŻ na urodziny

Cytat:
co robicie z dziecmi jak nie da sie wyjsc na dwór bo ja mam limit zabaw juz wyczerpany ksiazeczki wieze z klocków wieze z kółek, rajdy samochodowe oglądanie bebe lily i juz sama nie wiem co robic
U nas pies jest ZAWSZE najlepszą zabawką , tylko nie pozwalam Elis go za bardzo dręczyć, bo ona to jak mu robi "mój-mój" to on biedny prawie nie oddycha ze stresu... Na zajęcie daję właśnie coś, co wymaga precyzji , to znaczy na przykład Chipsa szelki - zatrzaskuje i przychodzi żeby jej otworzyć. Jego smycz do tego i mam na godzinę dziecko z głowy . No i robię podobnie jak Lea, Elis mi we wszystkim towarzyszy, łącznie z pieczeniem chleba. Sadzam ją obok automatu i następne pół godziny mam z głowy . Ale mimo każdej pogody staram się wychodzić na dwór, nawet jak pada. Po części jestem zmuszona, bo Chipson chce olać moczykiem więc bez względu na pogodę zabieram Elis. Mogłabym go przetrzymać ale wychodzę z założenia że 20 minut nawet w niesprzyjającej pogodzie tylko Elis zahartuje

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość
anula- no to ja wczoraj dzielnie ogląda łam Gotowe i zapowiadają sie jak zwykle ciekawie. Bardzo lubię ten seria. Oto moje nowe nabytki za wszystko z przesyłką 83 zł.l
Twoje zakupy wymiatają !! Extra!!

Wklejam zdjęcia mojej córci, co ja bym bez niej zrobiła??

No i chwalę się chlebkiem. Mam zamiar dziś jeszcze piec drożdżówkę, składniki mam już przygotowane, niech dojdą do temperatury a i automat musi ostygnąć
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65158&page=6
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4844(1).jpg (58,3 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4846(1).jpg (48,1 KB, 40 załadowań)

Szefowa wydziału ds. niemożliwych
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 20:05   #2835
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

xantia- Ala jest piękna, a chlebek wygląda pysznie

Przeczytała streszczenia kilku odcinków Gotowych z 4 serii- nie mogłam się powstrzymac.

.
Stary 2008-10-17, 20:12   #2836
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

iwka zakupy super

Xantia jak patrzę na te Twoje chlebki, to normalnie Chyba i ja się skuszę na takie urządzenie.
A Ala super pomocnica

Zmykam naszykować lekarstwa mężowi, bo przecież sam nie może wstać
Stary 2008-10-17, 20:15   #2837
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

anula- mój jak choruje to też pełną gębą, a temp .37.5 unieruchamia go na weekend w łóżku... z pilotem oczywiście

.
Stary 2008-10-17, 21:04   #2838
Patrilla
Zakorzenienie

uj to fajnie macie tak chorujących małżów u nas tak to nie wygląda mój małż choruje b.rzadko ale ma ponad 40 i najczęsciej kończy sie pogotowiem
xantia Ala boska u nas tez zwierzaki to najlepsi kompani do zabawy
chlebuś super
co do zabaw Pola tez siedzi na blacie w kuchni jak coś robię, jedynie w łazience grzecznie siedzi i ogląda co robię np biorę prysznic ostatnio kocha książeczki a i wkładanie/wyjmowanie czegoś w coś

Byliśmy u lekarza nie jest super zdrowa, ale źle też nie jest zobaczymy jak noc minie ...
Stary 2008-10-17, 22:05   #2839
Konto usunięte

Patrilla, dla Poli, oby jednak bardziej w stronę całkiem zdrowej była.

Cytat:
Napisane przez iwka2002 Pokaż wiadomość

lea- kupuję pomysł na wkładanie wtyczki do przedłużacza, choć jak dam Weronce coś długiego do zabawy to tak czy siak wszystko jest zakręcone wokół szyi ,więc muszę siedzieć z nią i bardzo uważać. Jak zdrówko???

Jestem wkurzona na Huggiesy , normalnie pęcznieją w mgnieniu oka i przeciekają odkąd zmienili ich szatę graficzną- zauważyłyście??? A z dobroci przyszły moje zakupy z all TYLKO DLA MNIE i jeste baaardzo zadowolona i z ceny i z jakości.

Ciekawe jak ajanna z chłopcami na wywczasach. Pewnie się grzeje cwaniarka na słoneczku.
iwka, Huggisów nie używam, więc nie wiem, jak się sprawują.
Zakupy świetne, i za taka małą kasę!! to wszystko udało ci się w licytacjach upolować czy w kup teraz?

Ja wciąż czuję się fatalnie, nos mam cały obszczypany, popękany... piecze, boli, a do tego non stop kapie w ciągu dnia, a w nocy się przytyka i dychać nie można.

zazdroszczę ajannie, też bym teraz wolała być w jakimś cieplejszym klimacie.

Cytat:

olunek ja też kiedyś miałam takiego kolegę, sprawy potoczyły się tak, że o mały włos nie doszło do rozwodu z mężem
.

no, torcik skończyłam. Jutro go sfotografuję, jak juz w niego te wszystkie świeczki wkomponuję. z malinek na udekorowanie musiałam zrezygnowac, takie rozmemłane były z tej mrożonki, że wcale ładnie by nie wyglądały.
Więc górę tylko wiórkami kokosu i taka kolorową posypka obsypałam, i tez jest ok.
Obsmarowanie boków ubitą smietanką wyszło mi średnio, ale cóż.. praktyka czyni mistrza, na kolejne urodzinki kogoś z rodzinki zrobię to z pewnością lepiej.

Jutro pewnie nie będę miała czasu anwet do Was zajrzec, od rana czeka mnie szykowanie sałatek, nacieranie kurczaczków do pieczenia, co by sie tymi wszytskimi ziołami przeżarły... no i sprzątanie całej chałupy.
TŻ robi sobie wolne, tylko na godzinkę skoczy warsztat posprzątać, a potem zajmie się Maksiem.

Pogode nawet niezłą na jutro zapowiadają, to wyslę ich na plac zabaw.

Xantia, podeślij Elis na Śląsk, moja łazienka tez czeka na sprzątnięcie.

A teraz zmykam, poczytam cos sobie.
pa.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-17, 22:16   #2840
Xantia
Zakorzenienie

GG do Xantia

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9383760]Xantia, podeślij Elis na Śląsk, moja łazienka tez czeka na sprzątnięcie. [/quote]

Wybieramy się z Elis do Sosnowca w listopadzie

ps. Kurcze, 5 minut do końca pieczenia drożdżówki zostało!! Wygląda suuuuper

EDIT: Ciacho wyciągnięte. Pyyyyyyyyyszne!! https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=65158&page=6

Szefowa wydziału ds. niemożliwych

Edytowane przez Xantia
Czas edycji: 2008-10-17 o 22:41
Xantia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 08:03   #2841
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

Pierwsza! i sama na wątku;(.

xantia
- pychota to ciasto..mniam, mniam

lea- licytowałam, ponieważ jest to dziwna rozmiarówka to musiałam kupić L, a eMki z tych bluz schodziły po 50zł za sztukę, kurtki po 70nawet.

Wera od rana wyje.

.
Stary 2008-10-18, 08:12   #2842
barwa
Rozeznanie

Xantia - ślinka mi pociekła na widok Twoich wypieków. miałam napisać, ze wczoraj po wycieczce z dzieciakami od razu położyłam się spać, ale widząc jak działasz i ile masz obowiązków głupio mi się zrobiło (z lenistwa własnego) i nie napiszę.

Iwka - a wiesz kiedy są powtórki Gotowych na wszystko? nie widziałąm w czwartek i żałuję. wszystko za karę, że nie zajrzałąm na forum, bo byś mi przypomniałą.

Pati - dla Poli

Kancia - jeśli chodzi o choroby tarczycy to ja mam 8 letnie doświadczenie. chodzę prywatnie, bo państwowy endokrynolog doprowadził mnie do przełomu taczycowego, co groziło nawet śmiercią. wszystko mi się unormowało, ale powiem Ci z doświadczenia, że najważniejszy jest dobry lekarz. zbierz wywiad w swojej okolicy i nie idz do byle kobo. A niedoczynność faktycznie może powodować tycie, więc leki powinny zadziałać. jakby co służę radą. ps. dziś idę na kotrolę...

poza tym naczytałam się w gazecie o raku piersi i zacznę robić samobadania, bo do tej pory to mało regularna w tym byłam. wiecie - nie mam w rodzinie przypadków zachorowań, nie palę, prowadzę aktywny, zdrowy tryb życia, więc myślałam, ze mnie problem nie dotknie raczej (i mam nadzieję, że tak będzie).a le zacznę badać swoje wypustki
Stary 2008-10-18, 08:29   #2843
Patrilla
Zakorzenienie

ha ja wczoraj zostałam przebadana na wszystkie strony przez mojego gina (cytologia piersi usg dopochwowe) umówiłam sie za miesiąc na wkładkę i waham się miedzy zwykłą a Mireną (ona jest z hormonami) (po tabsach libido miałam zerowe nie nawt ujemne )

ja nzów będę malo obecna na wątku, bo następna wielka praca - ksiażka przyszła

miłego wekendu idę wstawic pranie

p.s u nas pogoda zimna ale malownicza już bylismy na spacerku
Stary 2008-10-18, 08:53   #2844
iwka2002
Wtajemniczenie

GG do iwka2002

barwa- uroczy avatar, nie wiem kiedy są powtórki, więc jakbyś wybadała to będę wdzieczna- bo ta 22.35 to dla mnie ostateczność... "wypustki" dobre, dobre...

pati- ja po zanikającym libido po tabsach przeszłam na plasterki EVRA i jest lepiej. Demonem seksu dalej nie jestem, ale jest mocno lepiej.

xantia- to już 20 dni.BRAWO!!!

.
Stary 2008-10-18, 09:45   #2845
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Napisane przez minia99 Pokaż wiadomość
No to ja przyłanczam się do mega zdołowanych .
kurcze miniu zle dobrego poczatki

nienawidze zlodziei

Cytat:
Napisane przez juleczka1980 Pokaż wiadomość

Oj widzę, że jakaś jesienna chandra panuje na wątku ...
No to ja zaczynam ją odganiać
mi juz lepiej

Cytat:
Dziewczyny, u mnie tragedia: mąż się pochorował. Zaraz będę pogotowie musiała wzywać
o to koniec swiata

Cytat:
z badan mi wyszło, ze mam niedoczynnosc tarczycy i podwyzszony testosteron ( pewnie jakis problem z nadnerczami bo jajniki w porzadku)najsmiesznejsze jst to, ze przy niedoczynnosci sie chudnie a ja tyje, boje sie, ze jak bede musiała brac leki na tarczyce to jeszcze bardziej przytyje
musiałam sie tu wypłakać no bo komu innemu
Jakie są objawy niedoczynności tarczycy?
Wiele objawów jest spowodowana niskim poziomem tyroksyny. W gruncie rzeczy
wszystko jest spowolnione. Ale nie wszystkie objawy wystąpią we wszystkich
przypadkach.
Objawy występujące najczęściej to: zmęczenie, przybieranie na wadze, zaparcia,
uczucie zimna, sucha skóra, matowe i suche włosy, zatrzymywanie wody w tkankach,
spowolnienie umysłowe i depresja.
Mniej częste objawy to: zgrubienie głosu, nieregularne obfite miesiączki i
niepłodność u kobiet. Bóle nadgarstka, drętwienie ręki, utrata pamięci i utrata
poczucia rzeczywistości u ludzi starszych.

moja mama miala nadczynnosc i byla niesamowicie chuda ale strasznie szybko sie meczyla mysle ze przy leczeniu wszystko wroci do normy

Cytat:
Napisane przez minisia Pokaż wiadomość
Co do znajomych to mamy ich dużo - wspólnych i także każdy ma swoich. Ja mam dużo koleżanek i regularnie się spotykamy Cieszę się z tego, że udało mi się te znajomości utrzymać jeszcze z dawnych czasów mimo dziecka, pracy itp.
Ale to świadczy też o tym, że są to prawdziwi znajomi
ja po wyprowadzeniu sie z lbn zostawilam znajomych i rodzine.. czasem mi smutno ale ogolnie ok

Cytat:

no nic najgorsze jest to, ze zanim sie dostane do endokrynologa to umrę pewnie terminy u nas sa na styczen prywatnie to zbankrutuje bo jedna wizyta 100 zł i tak badania robiłam na własna reke zapłąciłam 200 zł ehhhh
mam nadzeje ze nie umrzesz

Cytat:

Cytat:
wiecie ja jakos tez nie mam ochoty pisac...ale za to czytac taaaak.dzis 9 stopni , wiatr i w ogole brrrr... bylismy juz na spacerku a teraz gotuje kapusniaczek dla mnie i miska bo tz ma fasolke po berytonsku. juz drugi dzien a zostalo jej z 14litrow jeszcze:Pa niech je skoro tyle narobil.

co do brania to niejedna panienka by pozazdroscila ale rozumiem ze tobie nie jest za wesolo

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;9377879]ale tez zawsze trzeba coś w domu zrobić, jak dzidzia nie śpi. Więc po prostu angażuje Maksia w moje zajęcia. przez co wszystko zajmuje mi dwa razy więcej czasu, ale cóż.
[/quote]

dokladnie.. ja sie tam nie przejmuje ze mieszkanie wyglada jak po tornado ale Adi "pomaga mi" w wiekszosci prac domowych

Cytat:
Napisane przez Xantia Pokaż wiadomość
Wybieramy się z Elis do Sosnowca w listopadzie

a do krakowa sie czasem nie wybieracie??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 10:12   #2846
Anula123
Zakorzenienie

GG do Anula123

Cześć

Mąż lepiej, nawet poszedł dziś do pracy.

Popatrzyłam co Wy kupujecie na allegro i też się zarejestrowałam. Widziałam już parę fajnych rzeczy

Klaudia pospała dziś do 9.20 ja razem z nią oczywiście. Zjadłyśmy śniadanko i trzeba sie zabrać za porządki.

Do potem
Stary 2008-10-18, 12:15   #2847
minisia
Zakorzenienie

Xantia będziesz na serio w Sosonowcu
Musimy się koniecznie spotkać jak jest taka okazja
Mam do Sosnowca 15 minut autkiem, więc ze spotkania się nie wymigasz

iwka ta ostatnia kurtawa wymiata - bardzo mi się podoba

A ja dziś i jutro jeszcze do pracy na 17:00 i potem poniedziałek i wtorek wolne i w pon jadę na lumpki

Wczoraj zrobiłam Han i zakupy w Zarze - kupiłam jej dresik, jeansy, sweter i dwie bluzeczki - są boskie

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-10-18, 13:12   #2848
olunek
Zadomowienie

GG do olunek

hej.

minisia a gdzie foty chwal sie kobieto !

xantia ala super sprzata no to masz luzy w domu majac takkkkiego pomocnika a chlebus i drozdzowa...:slina :

kropka branie jest ale nie te co trzeba i kiedy trzeba pozatym jeden to rodzina i tak jakos dziwnie normalnie fuuuu...a drugi..coz myslalam ze mam fajnego kumpla a tu okazuje sie poraz kolejny ze nie ma przyjazni miedzy kobieta a facetem , a ja glupia na bledach nie ucze sie 10 lat bylismy przyjaciolmi z tztem zanim zaczelismy byc razem.ale co ja mam na to poradzic skoro mam wiecej kolegow niz kolezanek...choc to sukcesywnie sie zmienia...choc niukrywam to mile i budujace i gdzies lechce moje ego. no bo w sumie ani urodziwa , ani madra, ani wolna a te chlopy kleja sie strasznie moze dlatego ze niedostepna?

joannah gratki za stojaki kubusia

co do znajomych jak juz pisalam nie mam wiele kolezanek. jedna przyjaciolka od zerowki zostala w katowicach, a tu spotykamy sie od czasu do czasu z dziewczyna z ktora bylam w szpitalu podczas porodu. ostatnio poznalam fajnych ludzi maja synka w wieku miska i nieraz uda mi sie wyjsc na spacer razem.a tak to zostaja smsy od czasu do czasu i gg wszyscy zapracowani albo wrecz przeciwnie zatrzymali sie na wieku 15 lat i sa jakgowniarze tak wiec nie mamy wspolnych tematow.

mam pytanko jak zrobic ciasto do pizzy ale tak zeby bylo puszyste? wyprobowalam chyba z 1000 przepisow i za kazdym razem wychodzi cieniutkie, dobre ale plaskie strasznie.co robie zle?

paula darcy

dukan
Stary 2008-10-18, 13:29   #2849
minisia
Zakorzenienie

olunek fotki będą jutro, bo dziś nie zdążę

I NAJSZCZĘŚLIWSZA MAMA
Stary 2008-10-18, 13:34   #2850
minia99
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to minia99

Witam po spacerze
u nas jest przepięknie cieplutko i słonecznie. Przed chwilą wróciłam z parku, byłam z Olą i dziećmi, Olivka szalała na placu zabaw a mamusia z nią do tego stopnia, że nie zauważyłam drewnianej belki (pułapka na głupie stare baby) i tak walnęłam dyńką, że aż mnie zamroczyło i nie wiedziałm co się stało, Ola mnie zbierała. No a potem śmiałyśmy się do rozpuku, za to teraz raczej mi nie do śmiechu bo głowa pęka a guza mam jak Kopiec Kościuszki .
Po wczorajszej depre ani śladu poszałam na sklepach i jest ok. Kurcze ale ja płytka jestem, kilka łaszków a tak działa . Kupiłam torebkę, sweterek, spódnicę, butki i spodnie a Olivka ma 2 zimowe kurteczki i 2 pary kozaczków . Lepiej żeby dzisiaj był dobry utarg bo TŻ zawału dostanie .
Xantia ale Ty zdolniacha jesteś, fiu fiu, wygląda rewelka
minia99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości