Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-14, 22:12   #4021
mikunia305
Raczkowanie

Dot.: Loki, loczki i fale - wątek zbiorczy

olka G moglabys mi odpowiedziec na moj post ostatni?
mikunia305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 10:48   #4022
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez erzebet Pokaż wiadomość
Mam takie same wrażenia po używaniu tego specyfiku, jedyne co mi sie podoba to buteleczka ze spryskiwaczem, bardzo fajna i praktyczna do różnych mikstur.
O tak jedyny plus tego specyfiku , tylko jeszcze tego smrodku malinowego muszę się pozbyć, trochę drażni moje nozdrza.

Dziś się nie wyspałam z tymi zwieszonymi włosami, tak się kręciłam, że kołdra w poszewce się poplątała i nie mogłam jej ułożyć jak należy.
Skręt jest imponujący, a zwłaszcza włosów przy skórze głowy ładnie się podniosły i falują już przy skórze. Gorzej z końcówkami było-za dużo vatkiki wklepałam chyba posklejane trochę były, ale lekko rozczesałam i spryskałam samą wodą i jest .

Coś tak patrzę, że znowu ciutkę więcej wypadają mi włosy - chyba rzepę czas zastosować

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 15:34   #4023
moooniaaaa
Zakorzenienie

Moje jakby się trochę uspokoiły z wypadaniem, teraz wypada ich gdzieś 1/3 mniej, zawsze to coś

Byłam dzisiaj podciąć grzywkę i wybrałam się to takiego osiedlowego fryzjera - ścinam się u innego, ale tam są m-czne kolejki, więc pomyślałam że nie będę tyle czekała z grzywką i raz kozie śmierć. Kobieta oddzielając grzywkę od włosów przejechała z przodu po moich falach grzebieniem z gęsto rozstawionymi ząbkami - spuszyła mi je okropnie
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 15:54   #4024
olkaG
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mikunia305 Pokaż wiadomość
olka G moglabys mi odpowiedziec na moj post ostatni?
Przepraszam ale wydawalo mi sie dosc logiczne to wszystko. Tym bardziej ze powinnas miec dolaczona instrukcje obslugi tej lokowki. A ja w zyciu nie uzywalam zadnej lokowki. A umiem sie domyslic jak dziala Wode trzeba wlac przed podlaczeniem do pradu
olkaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-15, 18:50   #4025
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Kobieta oddzielając grzywkę od włosów przejechała z przodu po moich falach grzebieniem z gęsto rozstawionymi ząbkami - spuszyła mi je okropnie
Dla niej to zwisa i powiewa , ale jakby musiała tak dbać o swoje jak my to by inaczej się z nimi obchodziła.
Pamiętam jak mi grzywkę ze skosa robiła rok temu we wrześniuz prawej najkrótsze miały być równo z brwiami, a wyszło ... 2 cm od skóry. Na domiar złego dęba stawały i nie mogła ich przyklepać.
Swoją drogą śmiałam się w duchu bo widziałam jak się troi i dwoi, żeby je położyć (pryskała, mazała czymś tam) i jej nie wychodzi, aż jej powiedziałam, zeby już zostawiła tą grzywkę i że sama sobie poradze.
Widziałam, że głupio jej było - to był jedyny plus uwalenia mi grzywki na 2 cm.

Swoją droga dalej do niej chodzę, grzywki juz mi nie robi - zapuściłam ją, poza tym jest bardzo posłuszna - robi to o co ją proszę - jak ma być 1 cm to jest, nawwt mi pokazuje ile ścina .

Ot tak mały offtop

Dziś mi mój skręt się nie podoba - widzę, że fajne są loki w ładnie spływające smużki spręzynek, ale oplecione są innymi włosami spuszonymi jak u starej lalki - takie pojedyncze antenki - to chyba ta gliceryna z szamonu .
Odstawiam sehat, przerzucam się na odzywkę

Stary 2008-10-15, 19:37   #4026
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
Dla niej to zwisa i powiewa , ale jakby musiała tak dbać o swoje jak my to by inaczej się z nimi obchodziła.
Pamiętam jak mi grzywkę ze skosa robiła rok temu we wrześniuz prawej najkrótsze miały być równo z brwiami, a wyszło ... 2 cm od skóry. Na domiar złego dęba stawały i nie mogła ich przyklepać.
Swoją drogą śmiałam się w duchu bo widziałam jak się troi i dwoi, żeby je położyć (pryskała, mazała czymś tam) i jej nie wychodzi, aż jej powiedziałam, zeby już zostawiła tą grzywkę i że sama sobie poradze.

Swoją droga dalej do niej chodzę, grzywki juz mi nie robi - zapuściłam ją, poza tym jest bardzo posłuszna - robi to o co ją proszę - jak ma być 1 cm to jest, nawwt mi pokazuje ile ścina .

Ot tak mały offtop

Dziś mi mój skręt się nie podoba - widzę, że fajne są loki w ładnie spływające smużki spręzynek, ale oplecione są innymi włosami spuszonymi jak u starej lalki - takie pojedyncze antenki - to chyba ta gliceryna z szamonu .
Sama ma krótkie, proste to mnie nie rozumie :P Jak opowiedziałam TŻ co zrobiła to się ze mnie śmiał, że opowiadałam to z takim oburzeniem i przejęciem w głosie - też nie rozumie mojej obsesji Faceci to w ogóle chyba myślą, że my się od razu rodzimy z pięknymi gęstymi lśniącymi włosami
A co do skrętu to mój też dzisiaj trochę napuszony, pewnie przez wilgoć w powietrzu
Stary 2008-10-15, 21:57   #4027
olkaG
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość

Ot tak mały offtop

To taki jakby puch na okolo wlosow to zasluga gliceryny??:P Dobrze wiedziec uzywam mleczka nivea jako stylizujacego kosmetyku i szczerze mowiac nie spodziewalam sie ze to wina gliceryny Bardzo mnie denerwuja ten puch czasami szczegolnie po nocy tak mi sie dzieje wyglada jakbym miala jakas aureolke momentami:P A tak apropo ide myc wlosy i pojde spac z wilgotnymi zobaczymy co z tego powstanie:P
Stary 2008-10-16, 08:02   #4028
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
co do skrętu to mój też dzisiaj trochę napuszony, pewnie przez wilgoć w powietrzu
O tak nadeszły trudne dni dla naszych włosów .
Cytat:
Napisane przez olkaG Pokaż wiadomość
To taki jakby puch na okolo wlosow to zasluga gliceryny??:P Dobrze wiedziec uzywam mleczka nivea jako stylizujacego kosmetyku i szczerze mowiac nie spodziewalam sie ze to wina gliceryny Bardzo mnie denerwuja ten puch czasami szczegolnie po nocy tak mi sie dzieje wyglada jakbym miala jakas aureolke momentami:P A tak apropo ide myc wlosy i pojde spac z wilgotnymi zobaczymy co z tego powstanie:P
Tu coś apropo gliceryny:
Gliceryna jest niesamowita substancja, mając dobroczynne znaczenie dla procesu nawilżania włosów i dlatego tez znajduje zastosowanie do produkcji wielu różnego typu odżywek. Ma ona jednak własności higroskopijne, przyciąga więc do siebie cząsteczki wody. Zjawisko to jest bardzo korzystne, jeżeli odżywka zadziała w odpowiedni sposób i po jej aplikacji cząstki gliceryny dostana się do wnętrz włosów. Powoduj wtedy gromadzenie cząsteczek wilgoci wewnątrz włosa. Jeśli jednak cos się nie udało i cząsteczki gliceryny z jakiegoś powodu nie przeniknęły do wnętrza włosa, tylko pozostały na powierzchni, mogły powodować efekt odciągania wilgoci z wnętrza włos na jego powierzchnie, gdzie z kolei wilgoć jest podatna na wyparowanie.

Znalazłam to na necie.

Ogólnie mówiąc gliceryna jest potrzebna, tylko widocznie jej nadmiar na moich włosach źle wpływa (ładny lśniący lok, a wokół niego pajęczyna pojedynczych włosów- brrrrrrrr) .

Jeśli któreś z was nie widzą żeby się źle włosy układały po kosmetykach z gliceryną to nie ma sensu ich odstawiać. Zresztą na zielono widocznie pisze, że jest bardzo potrzebna włosom.
Ja mam niektóre swoje w miarę ulubione, które będę dalej używała, ale podejrzewam, że gliceryny w ich składzie jest zdecydowanie mniej niż w szamponie, który postanowiłam odstawić (gliceryna była w nim na samym początku - wody wogulwe nie było, zresztą to właśnie ona napewno przyczyniła się do większej intensywności w wypadaniu moich włosów).
Ja was nie straszę - piszę jakie ja tylko miałam doświadczenia i przypuszczenia.

A teraz:
Środki skręcające włosy

I. Węglan sodu - 5 gramów
Silny roztwór amoniaku - 2,4 grama
Rozczyn gumy arabskiej a akacji - 14 gramów
Olejek goździkowy - 0,3 grama
Woda różana - do 283,5 grama

Zaaplikować na włosy za pomocą szczotki i pozwolić wyschnąć.

II. Węglan potasu - 1,77 grama
Gliceryna - 1,77 grama
Roztwór amoniaku - 1,8 grama
Woda kwiatowa czarnego bzu - do 283,5 grama

III. Suszony węglan sodu - 56,7 grama
Guma akacjowa w proszku - 28 gramów

Zmieszać w suchym moździerzu i trzymać w szczelnie zakorkowanej butelce. Rozpuścić potrzebną ilość w gorącej wodzie.

Zbliżają się długie zimne i nieprzyjemne wieczory-trzeba będzie poeksperymentować

Edytowane przez kosmarka
Czas edycji: 2008-10-16 o 08:10 Powód: dopisek
Stary 2008-10-16, 10:35   #4029
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

A skąd wziąć coś takiego jak węglan sodu/potasu czy roztwór amoniaku?
Z trudem nauczyłam się rozszyfrowywać składy, a to dla mnie brzmi trochę jak po chińsku
Nie mój fach, ale może wypróbuję:P
erzebet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 11:02   #4030
kosmarka
Wtajemniczenie

Napisałam do Jolie e-maila z prośbą o sprawdzenie tych przepisów, jak będzie wszytsko w porządku to się pokusze o zamówienie.

Napewno na necie mozna kupić-na razie nie szukam, poczekam na werdykt Jolie , też się na tym nie znam

Stary 2008-10-16, 12:22   #4031
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Ok, to czekam na raport z werdyktu
Stary 2008-10-16, 14:15   #4032
kodeina
Zakorzenienie

kosmarko te domowe specyfiki na lepszy skręt włosów wyglądają ciekawie
Dołączam do oczekujących na werdykt Jolie
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 18:51   #4033
AngelOfDestiny
Raczkowanie

Dot.: Re: Grzywka i loki

Lubię czasem zakręcić loki i robię to na papiloty te "gąbki".
Myślę jednak żeby kupić sobie coś profesjonalnego do robienia loków - nie chcę jednak "w ciemno".
Moje pytanko - czy któraś z was mogłaby mi coś polecić? Chcę robić duże loki
AngelOfDestiny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:02   #4034
confused
Zadomowienie

o ile się nie mylę to węglan sodu to potocznie nazywany proszek do pieczenia ale nie jestem pewna
confused jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:28   #4035
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

melduje ze seboradin balsam regenerujacy trzymany 2 godz. na wlosach spisal sie lepiej niz wax, wlosy skrecily mi sie w spirale , super naprawde sie odzywily, do tego olejek ze slodkich migdalow super podkrecil skret. za kilka dni zamieszcze zdjecia
Stary 2008-10-16, 19:58   #4036
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez confused Pokaż wiadomość
o ile się nie mylę to węglan sodu to potocznie nazywany proszek do pieczenia ale nie jestem pewna
No z tego co ja wiem to nie węglan sody a wodorowęglan sodu.
Przynajmniej Wikipedia tak sądzi :P

Ale z chęcią przeczytam co na ten temat ma do powiedzenia ekspertka

Edytowane przez Chatul
Czas edycji: 2008-10-16 o 20:57
Chatul jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 20:13   #4037
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
melduje ze seboradin balsam regenerujacy trzymany 2 godz. na wlosach spisal sie lepiej niz wax, wlosy skrecily mi sie w spirale , super naprawde sie odzywily, do tego olejek ze slodkich migdalow super podkrecil skret. za kilka dni zamieszcze zdjecia
czekam z niecierpliwością na zdjęcia
to chyba będzie kolejny balsam który kupię jak wykorzystam te co teraz posiadam
Wax u mnie kompletnie się nie sprawdził
Stary 2008-10-16, 22:13   #4038
tulipanna.
Zakorzenienie

Niektórzy stosują glicerynę w czystej postaci na włosy i z tego co widziałam osiągają niezłe efekty. Kwestia trafienia składnikiem we włos.
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 12:47   #4039
erzebet
Rozeznanie

GG do erzebet

Cytat:
Mam ten seboradin i też jestem z niego zadowolona, trafił na moją listę sprawdzonych specyfików czyli na stałe zagościł w łazience

Edytowane przez erzebet
Czas edycji: 2008-10-17 o 12:51 Powód: dopisek
Stary 2008-10-17, 16:43   #4040
olkaG
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
czekam z niecierpliwością na zdjęcia
to chyba będzie kolejny balsam który kupię jak wykorzystam te co teraz posiadam
Wax u mnie kompletnie się nie sprawdził
U mnie to samo w ogole nie jestem zadowolona Jedyne co robie z zWaxem to wcieram w skore glowy bo podobno przyspiesza porost wlosow

Cytat:
A gdzie kupilas olejek ze slodkich migdalow? Gdzies w sklepie czy w internecie?

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Niektórzy stosują glicerynę w czystej postaci na włosy i z tego co widziałam osiągają niezłe efekty. Kwestia trafienia składnikiem we włos.
Szkoda ze to nie jest metdoa dla mnie

Edytowane przez olkaG
Czas edycji: 2008-10-17 o 17:03
Stary 2008-10-17, 19:56   #4041
moooniaaaa
Zakorzenienie

Kupiłam dzisiaj odżywkę nivei do fal i loków,polecaną przez Tulipannę i zobaczymy jutro jak się spisze
Stary 2008-10-17, 22:37   #4042
Mraleczka
Raczkowanie

Cytat:
Kupiłam dzisiaj odżywkę nivei do fal i loków,polecaną przez Tulipannę i zobaczymy jutro jak się spisze
Witam wszystkie zakręcone dziewczyny
Od razu napiszę, że na wizażu jestem może po raz 4 w życiu i coraz bardziej mnie wciąga
Mam kilka pytań na razie nie o włosach! Jutro może uda mi się usiąść i przeczytać cały wątek!
Jak mogę odnaleźć Ten wątek bez długiego szukania? teraz trochę to trwało i czytałam wątek zamknięty Można w jakiś sposób dany wątek dodać do ulubionych?
Co znaczą przy nicku a właściwie pod informacje typu: raczkowanie, zadomowienie, przyczajenie?
Wiem piszę nie na temat ale jak już się tu zadomowię na dobre to będziecie miały mnie dość i moich pytań i problemów z moimi włosami!
Włosy mam w tej chwili trochę za łopatki raczej falowane niż kręcone! Z przodu to w ogóle tragedia bo się puszą i są prawie proste! a z tyłu na dole to dość fajne fale jakie chciałabym mieć na całej długości! Nie wiem czy widziałyście kiedyś w ddtvn reportaż o włosach kręconych które ciężko ułożyć. (podejrzewam, że była to wykupiona reklama Nivea) i tego magicznego balsamu! ja mam mniej więcej takie włosy jak miała ta dziewczyna albo jeszcze gorsze!
Wstydzę się wyjść na ulicę bo są beznadziejne! nie dość, że się puszą to jeszcze oklapują! Podejrzewam, że gdyby nie moje odstające i duże uszy dawno bym się zgoliła na łyso!
Kupiłam dzisiaj ten magiczny balsam z Nivei i zobaczymy jakie będę miała cuda hihihi!
Dobra zmykam pomału bo już ledwo widzę na oczy!
Jutro postaram się prześledzić cały wątek!
ps. strasznie mnie zainteresowało to, że jest kilka grup loków 3a, 3b o ile dobrze pamiętam!
Poczytam tu o tym i zobaczę przykłady na zdjęciach?
Ps. 2 a dlaczego jak odpowiadam nie mam możliwości wstawienia buziek?
Mam nadzieję, że nie macie mnie już dość!
pozdrawiam!
Mraleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-17, 22:50   #4043
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mraleczka Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zakręcone dziewczyny
Od razu napiszę, że na wizażu jestem może po raz 4 w życiu i coraz bardziej mnie wciąga
wciągnie Cię na dobre ..zobaczysz
Cytat:
Jak mogę odnaleźć Ten wątek bez długiego szukania? teraz trochę to trwało i czytałam wątek zamknięty Można w jakiś sposób dany wątek dodać do ulubionych?
dodaj do ulubionych
Napisałaś posta w tym wątku więc subskrycja będzie Ci przychodzić na maila
Cytat:
Co znaczą przy nicku a właściwie pod informacje typu: raczkowanie, zadomowienie, przyczajenie?
terminy te są nadawane w zależności od ilości napisanych postów
Cytat:
Ps. 2 a dlaczego jak odpowiadam nie mam możliwości wstawienia buziek?
..przy odpowiadaniu na posta daj "zaawansowe" tam są buźki do wyboru

Jeśli chodzi o problemy z włosami to poczytaj ten wątek..nie Ty jedna walczysz o piękne loki
Stary 2008-10-18, 09:48   #4044
moooniaaaa
Zakorzenienie

Mraleczka, witamy

Siedzę sobie właśnie z glorią na głowie i aż strach wyjrzeć przez okno, deszcz aż wisi w powietrzu Niecierpliwie czekam na wątek jak dbać o loki/fale jesienią i zimą
Stary 2008-10-18, 10:18   #4045
olkaG
BAN stały

Cytat:
Mraleczka, witamy

Siedzę sobie właśnie z glorią na głowie i aż strach wyjrzeć przez okno, deszcz aż wisi w powietrzu Niecierpliwie czekam na wątek jak dbać o loki/fale jesienią i zimą
Nio ja tez czekam Bo juz sama zglupialam czy na te chlodniejsze dni nie splukiwac dokladnie odzywki czy nie nakladac srodkow stylizujacych bo jedni pisza ze odyzwiac wlosy i nie splukiwac zeby mialy ochrone a drudzy mowia ze jak najmniej bo klapna:P
Stary 2008-10-18, 12:16   #4046
Mraleczka
Raczkowanie

Smile Dot.: Loki, loczki i fale - wątek zbiorczy

Dziewczynki dzięki za odpowiedzi i przywitanie
Dzisiaj postaram się usiąść i przeczytać cały wątek! Nie wiem ile mi to czasu zajmie ale pewnie sporo!
Później pewnie będę bombadarowała Was pytaniami
No chyba, że moje włosy pod wpływem czytania tego wątku same stwierdzą, że muszą się słuchać swojej Pani
A we Wrocławiu świeci piękne słońce tylko zimno mimo to!
a jak mam dodać wątek do ulubionych? bo subskrypcja na e-maila mi nie przychodzi(jestem przyzwyczajona do forum na Gazecie a tu inaczej to wygląda)
No i za każdym razem jak będę wchodziła na wizaż nie będzie mi się pewnie chciało wchodzić na pocztę i tam szukać subskrypcji! ostatnio leń ze mnie straszny się zrobił!
Zmykam pora zrobić obiad! Może dziś mi się uda tu jeszcze zajrzeć
Mraleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 16:22   #4047
olkaG
BAN stały

Cytat:
Dziewczynki dzięki za odpowiedzi i przywitanie
Dzisiaj postaram się usiąść i przeczytać cały wątek! Nie wiem ile mi to czasu zajmie ale pewnie sporo!
Później pewnie będę bombadarowała Was pytaniami
No chyba, że moje włosy pod wpływem czytania tego wątku same stwierdzą, że muszą się słuchać swojej Pani
A we Wrocławiu świeci piękne słońce tylko zimno mimo to!
a jak mam dodać wątek do ulubionych? bo subskrypcja na e-maila mi nie przychodzi(jestem przyzwyczajona do forum na Gazecie a tu inaczej to wygląda)
No i za każdym razem jak będę wchodziła na wizaż nie będzie mi się pewnie chciało wchodzić na pocztę i tam szukać subskrypcji! ostatnio leń ze mnie straszny się zrobił!
Zmykam pora zrobić obiad! Może dziś mi się uda tu jeszcze zajrzeć
Subskrypcja na maila jest wysylana co tydzien Ustaw sobie codziennie
Stary 2008-10-19, 00:04   #4048
mhm_
Raczkowanie

ja póki co już nie szukam nowej pielęgnacji dla moich włosów bo jestem zadowolona z ich wyglądu może skuszę się w przyszłości na balsam z nivei, i muszę też poszukać jakiejś głęboko nawilżającej maski... (po waxie szału nie było)

myję włosy odżywką, póżniej na wilgotne włosy nakładam żel z palomy, czekam chwilę i ładuje jeszcze odżywkę z joanny 'miód i cytryna'. oprócz tego stosuje jeszcze plunking (sama jestem zadziwiona rezultatem, bo włosy o wiele mniej się puszą i zyskują ładniejszy skręt )

włosy nie są obciążone, nigdy też nie był posklejane od tego żelu choć używam go na całe włosy.

w przeciwieństwie do większości z Was, nie zapuszczam swoich włosów, bo taka długość najbardziej mi odpowiada (nie jestem w stanie osiągnąć takie skrętu jakiego chcę przy włosach za łopatki)

zdjęcie robione dzisiaj przy bardzo niesprzyjających warunkach atmosferycznych :P (zimno, wietrznie i wilgotno)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p.jpg (33,0 KB, 127 załadowań)
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 12:18   #4049
kosmarka
Wtajemniczenie

To ja i moj meldunek za pośrednictwem i w oparciu o opinię Jolie co do specyfików z poprzedniej strony skręcajacych włosy - DARUJMY SOBIE!!!
JOLIE NAPISAŁA MI, ŻE TYLKO 3 WYPADA NAJLEPIEJ ZE WSZYSTKICH (ale węglan jej nie pasuje).
ZE WZGLĘDU NA OBECNOŚĆ AMONIAKU DWA PIERWSZE ODPADAJĄ.
Propozycja Jolie mnie nie zaskoczyła - poleciła mycie odzywką
by polepszyć skręt włosów. Co zresztą od następnego mycia wprowadzam w życie

Cytat:
Napisane przez mhm_ Pokaż wiadomość
zdjęcie robione dzisiaj przy bardzo niesprzyjających warunkach atmosferycznych :P (zimno, wietrznie i wilgotno)
I te mało sprzyjające warunki nie oddały napewno blasku i miękkości twoich włosów bo słabo je widać-ciutkę jak przez mgłę, a nie watpię, że się nie błyszczą w normalnych warunkach , do takich loków fryzurka jak się patrzy, swego czasu też miałam takie

Stary 2008-10-19, 16:45   #4050
mhm_
Raczkowanie

Kosmarko, to jest raczej po prostu kwestia światła i aparatu w warunkach naturalnych przy ściemniającym się już niebie włosy nie będą zionąć blaskiem :P dla porównania wstawiam fotkę zrobioną w domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 22a.jpg (10,9 KB, 87 załadowań)
mhm_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości