|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Allegro - okazje, ciekawostki, pytania, wątpliwości... - wątek zbiorczy
Cytat:
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Zadomowienie
|
Licytacja, chyba juz sie nic nie da zrobić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, dostałam dziś kupiony na all telefon. I wszystko by było ok, tylko na aukcji nie jest wspomniane, że telefon ma logo orange, a ładowarka jest angielska, z polską przejściówką. W dodatku w pudełku brakuje instrukcji, co sprzedawca skwitował słowami "i tak była po angielsku"
![]() Myślicie, że jest sens odsyłać, czy machnąć ręką i zatrzymać tel?
![]() |
![]() |
#634 |
Raczkowanie
|
niech ci wysle instrukcje jak ci pfu wypluje "padnie komórka" przyda ci sie instrukcja nawet po angielsku, ale sprzedawca zachował sie nie rzetelnie nie informujac cie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
Mi już nawet nie chodzi o instrukcje, bo zawsze mogę ściągnąć z internetu, ale o ten znaczek Orange'a na obudowie, który mnie straaaaasznie irytuje. I ładowarka angielska z polską przejściówką. Sprzedawca stwierdził, że to były nieistotne szczegóły, więc o nich nie wspomniał na aukcji, ale gdybym wcześniej o tym wiedziała to nie kupiłabym u niego. Chyba jutro odeślę telefon, mam nadzieję tylko, że zwróci mi pieniądze.
![]() |
![]() |
#636 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz poszukac dokładny wpis do kodeksu handlowego,gdzieś to zgubiłam. jesli towar jest niezgodny z opisem,lub uszkodzony to podaj to jako uzasadnienie. nie daj się naciągnąć.masz takie prawo nawet jeśli była to licytacja. jeśli bedzie sie ociągał możesz go postraszyć negatywnymi opiniami-to skuktuje.musisz być tylko pewna swoich racji i konsekwentna. zrób ksero paragonu,faktóry,lub dowodu sprzedaży,który musisz odesłać,oraz swoje pismo.dołącz do tego kwit z wysyłki. towar wysyłasz na swoj koszt.potem musisz czekać,aż sprzedawca obejrzy towar,czy nie jest uszkodzony i czekać na zwrót pieniędzy za sam towar. co do tel i instrukcji-to każdy sprzedawca ma obowiązek zrobić tłumaczenie instrukcji obsługi na polski jezyk .znam ogólnie przepisy ,bo sama jestem handlowcem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#637 |
Zadomowienie
|
TmargoT dzięki za opinię, ale co z tego. ja nie mam żadnej faktury, paragou. To była licytacja. Sprzedający mi tego nie przyjmie napisał w 4 meilach o tym. Się wypiera tego że towar jest niezgodny z opisem. Śmiał nawet twierdzić ,że sama zrobiłam plamy. Wysłałam mu nawet zdjęcia.
Po prostu jest to sprawa nie do wygrania, najgorsze jest to że od jego dobrej woli zależy czy zechce przyjąć towar czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#638 |
Wtajemniczenie
|
Napisz mu, że zgłaszasz sprawę do Allegro,że towar nie był zgodny z opisem. Ponadto wspomnij, że idziesz do Federacji Konsumentów.............. .facet wymięknie. Powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#639 |
Zakorzenienie
|
wszystko jest do załatwienia.musisz poprzec się kodeksem handlowym i przepisami.są na to odpowiednie paragrafy,a federacja konsumentów i urząd skarbowy kazdego wystraszy.masz nad nim przewagę.musisz być konsekwentna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#640 |
Zadomowienie
|
Napisała do Allegro i rozpoczełam spór może to coś pomoże. Jak to nie pomoże jutro poszukam coś na to w kodeksie, i postraszę go federacją konsumenta. Jak myślicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#641 |
Raczkowanie
|
trzymam kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#642 |
Zadomowienie
|
No i mi odpowiedział, według niego to są moje wymysły. Napisałam mu, że dzis udaję się do federacji konsumentów( w mojej miejscowości jej nie ma ale chyba zadzwonię do niej) znalazłam też w necie też ustawę którą mu wysłałam. Co dalej mogę zrobić, jak będzie nadal się wypierał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 |
Zakorzenienie
|
jak dla mnie,to powinnaś zacząć od wysłania towaru.on potem może wypierac się,ze mialas na to 10 dni i nie dotrzymałaś umowy.nieważne,że on nie chce oddać kasy.ty musisz go uprzedzic,odesłać towar i toczyć spor.dopiero masz szansę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak to jest z tymi platnosciami allegro ?? Jesli kupujacy prosi mnbie o udostepnienie,to czy musze sie zgadzac? na czym to wogole polega
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytaj regulamin Allegro, tam jest wszystko opisane, ale z tego co pamiętam kiedyś miałam taką funkcję udostepnioną lecz nie była ona opłacalna dla mnie (sprzedającego), więc tą funkcję wyłączyłam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#646 |
Raczkowanie
|
hej ;*
to jest wątek zbiorczy czyli mam nadzieję, że w dobrym miejscu pytam ![]() czy warto kupić u goodlookin? mam wątpliwości... tyle negatywów i nautralów, że boję się kupować cokolwiek u tego użytkownika, ale z drugiej strony ma tyle fajnych bluz, że mnie ogromnie kusi a co wy sądzicie? warto próbować? a może któaś z was kupowała już u goodlookin? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Negatywy i neutrale ma widze w wiekszosci od poczatkujacych uzytkownikow,za kolor i metki i tych co nie wiedza jak dziala poczta ![]() Moje ciuchy wygladaly jak na zdjeciach,byly nowe i pasowaly |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#649 |
Raczkowanie
|
dziękuję bardzo
![]() może się zdecyduję jak wypatrzę coś fajnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
Czy można zmienić cenę minimalną wystawianego przedmiotu w przypadku kiedy aukcja już trwa?
![]() Z góry dzięki ![]()
![]() |
#651 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli nikt nie zalicytował to oczywiście, że tak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#652 |
Zakorzenienie
|
Dzięki serdeczne za poratowanie
![]()
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
mam pewien problem. Zamówiłam puder na allegro, zapłaciłam, szybko przyszedł. Otworzyłam paczke, wszystko było ok, sprawdziłam czy pudełko nieporysowane itp. Wystawiłam komentarz pozytywny. Jednak potem chciałam użyć pudru i okazało się, że zamiast jedwabistego pudru, dostałam matujący... One się różnią tylko małym napisem na opakowaniu i nie zwrocilam na to uwagi.. Pisałam do sprzedawcy, że aukcja dotyczyła pudru jedwabistego, opis też a dostałam matujący. NIestety zero odzewu. Wystawił tylko komentarz pozytywny ( chociaż wcześniej pisałam do niego maile w tej sprawie, więc poczte odbierał) Jestem nastawiona na ugodowe dogadanie się, może zamiana pudru po prostu, albo ja odeślę ten ( nie uzyłam go jednak ani razu jak zobaczyłam, że to nie ten) no niewiem. On nie odpisuje po prostu. Komentarz niestety wystawiłam i już nie mogę go zmienić
![]() edit: dodam jeszcze, że jest to SUperSprzedawca... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Wtajemniczenie
|
Zadzwoń do sprzedawcy. Ja kupiłam na Allegro tuner do drukarki, nie otwierając go (akurat nie był jeszcze potrzebny)i też wystawiłam komentarz pozytywny. Aż tu wczoraj otwieram, a tam pełno wysypanego proszku, tuner uszkodzony. Zadzwoniłam do szprzedającego, a ten bez zbędnych tłumaczeń stwierdził, że wyśle drugi, a tego kazał mi sie pozbyć. Więc jak widzisz jedna rozmowa telefoniczna wystarczyła, tylko trzeba się chcieć dogadać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#655 |
Zakorzenienie
|
niestety on nie ma podanego numeru na allegro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
jeju dziewczyny,a nie lepiej kupić pewne rzeczy w sklepie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Zadomowienie
|
Kupując na allegro można zaoszczędzić na niektórych rzeczach
![]()
![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.