|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Dorbarq super fotencje z chrzcin
![]() My po spacerku, ale tam piździ a my mamy zonka bo: mieszkamy z moimi rodzicami, mieszkanie ma 125 metrów, jest 5 pokoi, dwa przedpokoje, kuchani, łazienka, wc. Ale meiszkania nie idzie w zaden sposób podzielić byśmy mieli trochę prywatnośći, takie mieszkanie mnie dobija, ciagle ktoś włzi do mnei jak do siebie, zero ciszy, ogólnie mam dość. Zaczęliśmy rozglądać się za mieszkaniami i jesli nie wymyślimy czegoś z tym mieszkaniem to trzeba bedzie kupić mieszkanie w bloku... niestety ale to za rok dopiero... a u nas 4 pokojowe mieszkanie-bo ja chcę mieć tyle pokoi kosztuje około 220-250 tysiecy-w loku 10 piętrowym... przynajmniej takie ceny są na allegro... kicha totalna...
|
#1172 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Od Płodzianki do Mlekopijcy - Nasze Słodkie Letnie Wyjce 2008' - część 2 :)
Ale czy nie warto dać czasmi szansy tesciowej? Ja takowej nie mam ale z mamą ojca Ali bym ją zostawiła. Za to ja bym nie zostawiła pod opieką jej ojca nawet mojego królika.
Dziękuję Judi.
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarku ja nawet własnej torby bym nie dała pod opiekę panu M
|
#1174 |
|
Wtajemniczenie
|
no niestety wiekszość facetów to chyba mamisynki MaladT i dobrze. Ja gdybym dała swoją torbę ojcu Ali to jestem pewna ze by ją sprzedał. On wszytsko potrafił sprzedać za marnego funta A mam jeszcze pytanie w czym można zamrażać mleko? bo nie mam takicg specjalnych woreczków do zamrażania mleka? Kurcze a ja dzisiaj cały dzień w kompie
|
#1175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Maladt Twoja siostra umiescila wlasnie teorię "kur" hehe, niezle. Do ktorej sie zaliczacie i kiedy wracacie do pracy?
widzisz, wlasnie o tym mowie -są kury i "kury" oraz niekury ![]() kury - te serialowe fanki "kury" - szczęsliw mamy które nie narzekają że siedzą w domu, wyglądają i spotykaja sie z ludzmi niekury - pracujące i w pracy i w domu Ja chyba do "kury" |
|
|
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zmykam malude nakarmić. Paptki
|
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tego mieszkania sprzedać nie mozemy bo jest rodziców to po pierwsze a pozatym jest w ekstra miejscu, szkoda by było.... cieżka sprawa
|
|
#1181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale teraz wielka babcia, przychodzi i jak mam np. Borysa na rękach to mówi, no chodź do babci, daj mi go itp...nie widzi, że właśnie ja się z nim bawię i go trzymam??!! Najlepiej jak kilka razy go miała i wyszła do swojego pokoju to przyniosla dziecko juz tak padniete, ze jak dalam do lozeczka to ryczal strasznie ze zmeczenia! Borys zawsze zasypia sam w lozeczku, widze ze zmeczony to go tam wkladam, daje smoka i zaraz zasypia, a jak ona przynosi to wiecznie ryk!bo dziecko bylo caly czas na rekach i nie chce w lozeczku spac...no i ona wtedy tu wpada i mysli, ze lepiej pomoze go uciszyc niz ja?...ach szkoda słów...sie pożaliłam heh. ALe nie mamy wyjścia, tz nie chce się nigdzie wyprowadzić, mieszkania nie bedzie wynajmowal bo ma swoje (to jest na niego przepisane), do mojej mamy tez sie nie wyprowadzi bo tam pokoj nie ustawny 2mx6m...wiec musi dom wybudowac i oczywiscie to mieszkanie bedziemy wynajmowac, a jego kochana mamusia z nami....ostatnio wymyslilam, ze przeciez to samo mozemy zrobic z moja mama. Ona moze tez z nami mieszkac, z tym ze moja mama powiedziala ok, tylko chce miec swoja kuchnie, lazienke itp. takie niezalezne mieszkanko i w sumie tez bym tak wolala, nikt sobie nie wchodzi pod nogi jak nie trzeba.Ok koniec tego przysmucania, gorzej bo musze do 30.10 zaliczyc Historię Myśli Ekonomicznej i Prognozowanie i Symulację-jeśli chcę wziąć dziekanke,a chce ja wziac, musze! |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
hello wlasnie wrocilam ze spaceru, Miki spi jeszcze na balkonie
czytam i czytam i wychodzi ze Mik jest najciezszy z naszych bobasow, wazyl tydzien temu 7200, a mierzyl 63 cm, nie wiem czy te wagi dobrze chodza u lekarza to trzecie pietro mnie chyba wykonczy obecnie odsapuje sobie przy kompie to wdrapywanie sie , najpierw Miki w gondoli jakies 12 kg, potem stelaz i zakupy jakies 15 kg, niezly ze mnie ciezarowiec ![]() Mikiego dzis opatulilam w cienszy kombinezon, bo u nas tak do 9 stopni i wieje jak halny, a faktycznie Kasiulka rekawiczki jak nic by sie przydaly i szalik na szyje mamusi ![]() zmoczyl nas nawet deszcz jak odprowadzalam moja mame , ale Miki nie zmokl bo ma folike na wozek, taki hrabia na calego ![]() veronko moze to objawy jakiejs alergii nie astmy, my mamy fenistil w kropelkach i do smarowania ciala zakupilam emolium, faktycznie widze juz efekty, gladka skorka Mikiemu sie juz zrobila, a wczesniej taka twardawa jak skora slonia, mi lekarka nic o diecie nie wspominala |
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko co do nabialu znalazlam cus takiego: http://www.eduskrypt.pl/wiejskie_mle...info-6090.html I bądź tu mądry. |
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
O, Veronka, wiedzę, że Ty też jesteś walczącą studentkką ![]() A wiecie, ja się tak czasem dziwnie czuję, jak się cofnę do początków ciąży i pomyślę, że to tam siedziała Łuśka - ta sama, któa jest tu. Ale śmieszne uczucie. A próbowałyście porównywać foty z 3d z Waszym potomstwem? Ja tak. I w zasadzie równie dobrze można zobaczyć podobieńśtwo jak jego brak.
|
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
tak wpadam na sekundkę. za 250 tyś w w-wie to można kupić pół 20metrowej kawalerki w gierkowskim blokowisku
tutaj lipa jest straszna
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
ania ja wlasnie sobie uswiadomilam, ze obecnie urodzeniowo-wagowo to mam dwoch Mikolajow i troszke
i faktycznie dziwne te fotki w 3d, Miki ma zupelnie inny nosek, niz w polowie ciazy![]() u nas za 250 tys. mozna kupic uzywane 50 m mieszkanko z rynku wtornego, ze nie wspominam o wybudowaniu domku na malej dzialce
|
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Anka, najcięższa jest chyba Ania od Livdragon, ona 7 kg miała jakiś kawał czasu temu. Dawno się nie odzywały, mam nadzieję, że ok u nich.
A wie ktoś, kto to jest Pyrcia?? |
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle, to też mamy teraz temat mieszkaniowy na tapecie. Póki co jest na oku mieszkanie, dwupokojowe wprawdzie, ale większe i z balkonem.
|
|
|
|
#1189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
moj tez ma chyba wiecej niz 7 kilo bo tyle mial jakies 2 tygodnie temu... ale teraz go nie zwaze bo wlasnie zasnal w lezaczku.....
|
|
#1191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1192 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny widzę że tutaj wątek mieszkaniowy, my też narazie mieszkamy z teściami ale dostaliśmy mieszkanie z pkp więc po kapitalnym remoncie a niestety taki trzeba zrobić wyprowadzimy się ale pewnie tak za pół roku, mąż ma dostać mieszkanie po babci ale babcia żyje i nikt jej nie usmierca wiec trzeba było sobie coś innego wykombinować .
Tak wogóle to moja córa dziś kończy 4 miesiące rany jak ten czas zleciał
|
|
#1193 |
|
Zakorzenienie
|
Rusałko 100 lat dla Lenci
Ver_Onko współczuję przejść z teściową. Ja wiem, że na pewno było by mi ciężko gdybym mieszkała w jednym domu z teściami i choć mój małżon by chciał zapowiedziałam mu, że w życiu się nie wyprowadzę. Jak coś będziemy szukać swojego lokum, ale z rodzicami mieszkać nie będę nawet jak coś mnie wkurzy, to jednym uchem wpuszczę drugim wypuszczę bo i tak, za godzinę, dwie, trzy zostajemy sami i mamy spokój
|
#1194 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kasiulka jabłuszko takie starte juz dawałam ale językiem je wypychała
co do zupek ze słoiczka to za kilka dni sprubuje tak minimalnie ciekawe jak to będzie
|
|
#1195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedna z moich koleżanek, które były u mnie ostatnio mówiła, że swojej małej zaczęła dawać po odrobince jak miała skończone 3,5 miesiąca ja może też wtedy spróbuję coś dać, tak dosłownie kropelkę lub łyżeczkę czegoś nie mogę się doczekać
|
|
#1196 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale coś czuję ze będzie wielkie plucie he he
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Judi ja tez mieszkam w domku z moimi rodzicami, niby podzielilismy dom na 2 strony, ale mamy wspólną kuchnię i wspólne 3 łazienki, bo niemoglismy sie dogadac kto chce którą, poza tym w jednej stoi pralka a jedna to tylko prysznic i kibelek, wiec wszystko jest współne. I co z tego ze niby mamy swoje jak moi rodzice szczególnie mama wchodzi jak do siebie, chyba ze jest TZ to wtedy bardzo ogranicza "odwiedziny", a ze TZ pracuje ma zmiany, i bardzo często go nie ma wieczorami wiec mama wtedy daje czadu. Obowiązkowo po kąpieli i potem jeszcze jak idzie spac, zeby sprawdzic czy mała śpi. Wkurza mnie to niemiłosiernie ale co zrobic. Moja mama jest taka ze jak jej zwrócę uwagę to sie obrazi, a w sumie wielkiej tragedii nie ma jak tak łazi, tyle ze ja nie czuje jakbym była na swoim. Szopki to sie dopiero zaczną jak wrócę do pracy a z Wikusią zostanie z moja mama, jakos nie wyobrazam sobie jak to będzie technicznie wyglądać, musimy kupic drugie łóżeczko, bo ja na nocki tez pracuję, w dzien będę odsypiac a mama bedzie w pokoju dziecięcym za drzwiami z małą sie bawic, przewijac itd masakra
czy macie moze łóżeczka turystyczne? bo chcemy kupic to drugie właśnie turystyczne , ale nie chciałabym nic drogiego, mozecie cos polecic? i jeszcze kwestia kojca, kupujecie?
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiulka przeciez Veronka juz podaje, a jej smyk jeszcze nie ma 3,5 m
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że u mnie będzie wcinanie
bo Ola wsuwa wszystko co jej dam, nawet witaminy, które jej nie smakują. Robi przy tym zabójcze miny, ale nie pluje ![]() A tak w ogóle to tak mi już marudziła wieczorem że myślałam iż skonam... wykąpałam ją wcześniej i ciup do wyrka. Śpi ale pewnie zaraz przebudzi się smoczyca, bo przypada pora karmienia
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Anisia to moze poniedzialek? bo potem TZ ma wolne wiec raczej odpada
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:34.

ale to za rok dopiero... a u nas 4 pokojowe mieszkanie-bo ja chcę mieć tyle pokoi kosztuje około 220-250 tysiecy-w loku 10 piętrowym... przynajmniej takie ceny są na allegro... kicha totalna...

I co ja mam teraz zrobić? Powiedzieć że nie chcę jechać (jak chcę), czy tachać dziecko po IKEI? Kurde nic nie mam do kobiety, ale boje się jej zostawić Mati.

A próbowałyście porównywać foty z 3d z Waszym potomstwem? Ja tak. I w zasadzie równie dobrze można zobaczyć podobieńśtwo jak jego brak.