|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Przyczajenie
|
Dot.: Test Pozytywny :(
no jutro pojde ale boje sie ze powie mi ze w ciazy jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
ogarnij sie, wiatropylna nie jestes
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 |
Rozeznanie
|
na Twoim miejscu balabym sie grzybicy a nie ciazy :/
#1954 |
Przyczajenie
|
no ok wrzucam na luz. jutro pojde do gina i sie okarze.wsumie nic nam nie peklo ani nic wiec jest ok. kurde ale juz przeszly mi te pekniecia warg i swedzenie ale pojde i sie dowiem co i jak.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To że pęknięcie przeszło to nic nie znaczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Przyczajenie
|
no i bylam dzis u lekarza i wykryl zapalenie pochwy i niewielka nadzerke
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Eh.. chyba pora na mnie.. Bo już nie mogę, wariuję..
Poprzedni okres miałam ok. 11 września [kurcze dlaczego nie pamiętam dokładnie :/ ] Musze dodać, że 3 dni temu wróciłam z USA, gdzie byłam 1,5 miesiąca. Tak więc ten okres był zaraz po powrocie - w miare planowo [często waha się +/-2 dni] - choć jak poleciałam tam, to cykl mi się jakby skrócił. W każdym razie po powrocie do domu miałam 2 tygodnie biegania, zakupów - wyposażanie świeżoupieczonej studentki.. I końcem września przeprowadziłam się do nowego miasta [prawie na 2 koniec Polski]. Tutaj współżyłam z moim chłopakiem, zabezpieczaliśmy się prezerwatywą. Jednak chyba 2 razy zdarzyło się, że wszedł we mnie bez gumki, ale nie był wtedy jeszcze bardzo podniecony [zawsze po tym zakładał gumkę i wtedy już zabezpieczeni się kochaliśmy-wiec do wytrysku było daleko]. Myslałam, że wtedy dni niepłodne były więc się nie martwiłam, ale gdy okres zaczął się spóźniać [myślę że około tydzień już] , przeczytałam , że przecież okres płodny-owulację liczy się około 14 dni wstecz, a nie do przodu od okresu. Wiec skoro nie mam jeszcze okresu, to owulacja mogła być własnie wtedy, poczatkiem października, kiedy współżyłam.. To napędza mi największego stracha.. Myślicie, że fakt, iż jest to pierwszy cykl 'polski' [poprzedni był w usa, i tylko okres już po powrocie przyszedł, a ten od początku w polsce] , to że zmieniłam klimat [tam upały, tu prawie zima mnie zastała], potem, że dużo zamieszania miałam, potem znowu podróż - nowe miejsce przeprowadzka - nowa szkoła-uczelnia itd.. A teraz jeszcze stres , czy to mogą być powody tego opóźnienia..? Dodam, że NIE bolą mnie piersi [czasem tak mam przed okresem, ale rzadko] i mam biały śluz. Proszę, powiedzcie co o tym wszystkim sądzicie..? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przesunięcie miesiączki może byc efektem stresu, zmiany klimatu itp. Jednak żadna z nas nie da Ci gwarancji, że nie doszło do zapłodnienia... Póki co radze nie panikowac, poczekaj jeszcze kilka dni, jeśli miesiączka się nie pojawi zrób test a najlepiej wybierz się do lekarza. Uszy do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
ja radze zrobic poprostu test
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam ogromny problem.
Dzisiaj doszło do stosunku między mną a moim chłopakiem. i... niestety zapomnieliśmy o prezerwatywie. ![]() Bardzo się boimy, szczególnie ja, ze dojdzie do ciąży. Czy mogę już jutro zrobić test ? Czy wykaże on dobry wynik tzw, prawidłowy i prawdziwy ? Okres mam dopiero za 3 tygodnie nie mogę tak długo czekać!? Błagam pomóżcie ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: test ciążowy !? POMOCY
Cytat:
Chyba oszalałaś ![]() żeby test był wiarygodny musi minąć 14 dni od stosunku, jeżeli to były dni płodne, to powinnaś lecieć po tabletkę "po" do gina...
![]() |
#1962 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
o moj boze ale teraz spanikowałam !? jak ja mam wyliczyc dni płodne... okres skonczyl mi sie w niedziele ( tydzień temu ) ? o boże ;( ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Zakorzenienie
|
ehh... bierzesz sie za seks a nie masz o tym pojecia... jak tydzien temu skonczyl Ci sie okres to bardzo duza szansa na dni płodne...
#1964 |
Raczkowanie
|
dokładnie 12.10.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
#1966 |
Przyczajenie
|
czy moge byc w ciazy??
jezeli kochalam sie z chlopakiem 09.10 z zabezpieczeniem (gumka zsunela sie doopiero po ok 5 min po stosunku bo lezelismy jeszcze chwile) a @ powinnam dostac miedzy 15-19 a dzis jeszcze go nie mam czy jest mozliwe ze moge byc w ciazy??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przede wszystkim, skoro bierzesz się za sex, chociaż internet w poszukiwaniu podstawowych informacji. A jutro wybierz się do ginekologa po tabletkę po. Jeśli masz cykle 28 dni, to szansa jakaś istnieje na to, że były to dni płodne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Wtajemniczenie
|
Jak mogliście "ZAPOMNIEĆ" o prezerwatywie? Jak nie chcesz zajść w ciąże to się o takich rzeczach pamięta! Po stosunku masz 72h na udanie się do ginekologa, na pogotowie i do apteki po tabletki "po" i tyle. Panika i wyliczanie dni płodnych na nic się nie zda.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
z tego co wiem to... trzeba iść z rodzicem ! a ja nie jestem pełonoletnia ! tak wiem to głupie ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Przyczajenie
|
jezeli kochalam sie z chlopakiem 09.10 z zabezpieczeniem (gumka zsunela sie doopiero po ok 5 min po stosunku bo lezelismy jeszcze chwile) a @ powinnam dostac miedzy 15-19 a dzis jeszcze go nie mam czy jest mozliwe ze moge byc w ciazy??
[wiem ze glupio pytam...] |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałam kiedys też taka awarię, chyba w wieku 16 lat i nikt nie pytał czy przyszłam z mama. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio: albo tabletka po, albo czekaj 14 dni i zrób test - zwykły hazard, trafisz albo nie ![]()
![]() |
#1973 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli co dziewczyny ? Jutro szybko do szpitala > do Ginekologa ! i tabletka po ! jeszcze nigdy w życiu nie byłam u ginekologa, ale trudno ! jak mus to mus ! wolę to niz ... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 |
Wtajemniczenie
|
Napisz ile trwa twój cykl czyli czas od pierwszego dnia okresu do ostatniego dnia przed kolejnym. I ile trwa okres...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
współżyjesz i u ginekologa jescze nie bylas? ![]() już dawno powinnaś iść się przebadać!!! wszystko mi już opadło...
![]() |
#1976 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1977 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To podnoś sie pręciutko ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
a skąd my to mamy wiedziec?
![]() trzeba było wcześniej myśleć...
#1980 |
Wtajemniczenie
|
W tym już nikt z nas Ci nie pomoże. Pozostają Ci jeszcze prywatne gabinety.
P.S. Przygoutuj się na pewne koszta. Ide już stąd... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:22.