![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
W sprawie miniatur, dumałam, dumałam, jednak wystawiłam pozytyw, jedna miniatura nie wytrzymała transortu, korek był zbyt luźny, ale nie wiem czy inne zabezpieczenie uchroniłoby ten flakonik przez utratą płynu. Jednak sprzedająca nie odezwała się, nie wystawiła komenatarza. Napisałam grzecznego maila, zwróciłam uwagę że bezpieczniej byłoby wysyłać poleconym, dokładnie spisywać kod i ulicę. Cieszyłam się że moja przesyłka dotarła, cena była na prawdę dobra. A teraz te próbki, szkoda bo nastawiłam się na testy porównawcze EDT i EDP, zobaczymy czy sprzedawca odpisze, bardzo mi na EDT zależy. Zuziu sprzedawcę kojarzę, wpadam na jego aukcje czasem przeglądając Allegro, nie wiem czy czegoś u niego nie zamawiałam nawet. Zamawiałam a owszem, przejrzałam swoje komentarze, zawsze staram się wystawiać je tak żebym potem kojarzyła co tam zamawiałam nawet jak aukcja przeniesiona zostanie do Archiwum. http://www.allegro.pl/item453863523_...ur_zobacz.html - zamówiłam te tuniki, ładne owszem, ale rozmiar to 38, albo nawet i 40, mama się ucieszyła bo jej oddałam http://www.allegro.pl/item453863527_...tu_piekne.html - zamówiłam 3 czy 4 te kimona, dla siebie i koleżanki, do koszuli bardzo fajne, rozmiar dobry i na mnie i na koleżankę która nosi rozmiar większe ubrania http://www.allegro.pl/item453863939_...z_go_miec.html - tutaj jestem w bolerek niezadowolona, kupiłam dla siebie dwa i dla koleżanki jedno, zmechaciły się, rękawy nie dość ze były długie to po praniu jeszcze bardziej się wydłużyły. Już dawno wyrzucone. I tak w przypadku tych bolerek ubolewam ze po jakimś czasie nie można wystawić edycji do komentarza, tak jak było to proponowane na forach o Allegro.
![]() ![]() |
![]() |
#182 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jak golf i pulower beda za duze to tez mam komu oddac, mamie albo siostrze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mnie cieszy, jak ktoś z forum kliknie wklejoną przeze mnie perełkę . Pan od próbek odpisał że w poniedziałek na swój koszt dośle mi 2 szt EDT ![]() Jako że próbek nie byłabym w stanie ująć na zdjęciach, to o ile bedę mieć chwilę spokoju i nikt nie bedzie mi się gramolił do pokoju będę robić zdjęcia flakonów. Jak nie dziś to w sobotę lub niedzielę.
![]() ![]() |
![]() |
#184 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Yolu, widzisz efekty A6W? Zmotywuj mnie bo planuję może dziś zacząć ![]() Blue, Ty allegromaniaczko ![]() ![]() ![]()
![]() |
#185 |
BAN stały
|
Pierwsza jazda dopiero 27-go. Po prostu świetnie. Biorąc pod uwagę, że na każdy egzamin czeka się chyba ze dwa miesiące, to na pewno się z tym wszystkim nie wyrobię do matury.
![]() ![]() ![]() Udanego weekendu wszystkim życzę. Ja swój weekend spędzę w łóżku z nosem w podręczniku od historii. |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
Właśnie cieszę się nowiutką Nokią 2610
![]() Powiedzcie mi czy można do niego dokupić kabelek (pewnie tak ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Zakorzenienie
|
Ja w wieczor piatkowy spadam zaraz na jakies piwko do pubu.
Moj wciaz jeszcze malzon juz sobie znalazl dziewuche wiec w sumie nie bylo tak zle jak myslalam, ze bedzie. A jutro balety. Irko - u nas kryzys kopie po dupie rowno. U nas redukcja etatow niestety. I drze... Odprawe dostane (jak cus) ale niewiele wieksza niz moja miesieczna pensja... eh. W pon ide otwarcie zapytac szefa czy cos wie bo ja teraz sama na swoim i musze wiedziec co i jak bo grosiwo zasilkowe to mi raczej nie pomoze. Ja z 'moim' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 | ||
Wtajemniczenie
|
Dziś to Ty masz odpoczywać
![]() Efekty widzę, brzuch jest mocniejszy na bokach ładnie zarysowały sie mięsnie. Okrągłości na środku raczej zostaną bo za bardzo lubię dobrze zjeść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edit Teraz widzę brak obsługi USB w tym modelu - czyli chyba nici z kabelka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Yolu
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item456100831_...0_6060_cd.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#191 |
Zakorzenienie
|
Zasugerowałam się "otworkami" w telefonie. Jeden wybitnie mi podpada pod kabelek właśnie
![]() Dzięki Hecate - jak nie zaszaleję w weekend z kasą to zamawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
Madziczko - juz kabelkiem do starszych modeli z kolorowym wyswietlaczem cos moj byly wgrywal wiec tu jestem przekonana, ze tez bedzie sie dalo.
A ja po perypetiach z Samsungiem U600, G600 (oba oddalam lub sprzedalam) kupilam SE zwykla rozowa motorole U9 i pem wam, zem zadowolona. Prosta, bateria trzyma jak zloto, rzucam i dziala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 | |
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Zuziu, nie pomyślałaś, że taki trzęsący się o miejsce człowiek może się po prostu bać, że się na słabych nogach przewróci na zakręcie albo podczas hamowania? No a w kwestii plucia - czy post w stylu: "Młode kobiety czasami są wnerwiające... nawet rękoczyny się zdarzały" - byłby stronniczy? Nieprzyjemne zachowania zdarzają się u ludzi w każdym wieku i tak to jest, że ludzie ogólnie czasem bywają "wnerwiający". Nie tylko starsze kobiety. Starsi ludzie są w sytuacji, kiedy życie z roku na rok jest trudniejsze i bardziej bolesne, więc w sumie młoda, zdrowa osoba, na przykład Twoja koleżanka, zamiast się złośliwić powinna ruszyć swój młody zadek i ustapić. Nie z musu. Z czystej empatii. Ja życzę wszystkim, żeby na starość byli traktowani dokładnie tak samo, jak za młodu sami traktowali starych. A ja zła jestem jak bąk, bo mi na Gazecie ktoś sprzed nosa L'Eau Trois zgarnął. ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#194 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sabbath, masz rację ![]() A z tym pluciem to pewnie jest tak, że tym starszym osobom się po prostu miesza w głowach, dziecinnieją na starość itp. Niestety.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
:d
Co do "starych bab". Osobiście uważam ( tak jak Yola), że niektóre starsze osoby robią się z wiekiem złośliwe, uparte, zdziecinniałe. Oczywiście nie wszystkie. Ale nie lubię gdynp. młode dziewczyny z pogardą wyrażają się o "starych babach", robią sobie podśmiechujki. Zapominają o jednym fakcie - że je same dosięgną "starcze" lata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolność , bardzo przyjemna jest. takie cudne nic nie muszenie.
![]() |
#197 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Cytat:
Dlaczego nagle chcemy sobie wyobrażać, że młoda chamka ma wyrosnąć na dystyngowaną starszą panią? I myślę, że to pewnie jest tak, że starym ludziom życie zdaje się bardziej bolesne i ulotne, dni częściej są trudne do przetrwania, uśmiech trudniejszy kiedy reumatyzm doskwiera, korzonki bolą, dłonie drżą, oczy niedowidzą, a w kościach łamie z dnia na dzień gorzej i nadziei na poprawę nie ma... ale na litość - nie jedźmy po starych kobietach. Ludzie bywają nieprzyjemni w kontaktach bez względu na wiek i płeć. Jestem przewrażliwiona w tym temacie, bo maja matka była właśnie typem osoby z wątami do wszystkich, głośno i dobitnie, tak, żeby przypadkiem starszej osobie nie umknęło jej zdanie delkarującą w środkach masowej komunikacji, że stare pierdoły powinny się za piecem modlić, a nie zajmowac miejsca w autobusie kiedy ludzie do pracy lub z pracy jadą. A ja wolę ustąpić zanim starszy człowiek będzie musiał fuknąć, wolę zrobić to z uśmiechem i z troską - i zwykle dostaję w zamian usmiech, bo starszym ludziom bardzo potrzebna jest świadomość, że nie są niepotrzebnymi śmieciami na marginesie rzeczywistości. Nawet nie macie pojęcia, jak wdzięczna za ten usmiech, odrobinę uwagi, pomoc we wsiadaniu i wysiadaniu, czy nawet w niesieniu zakupów potrafi być taka staruszka z pozornie zaciętą twarzą. Bo to zacięcie, to często po prostu żal, samotność, poczucie odrzucenia.
![]() |
#198 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jesli chodzi o ustępowanie miejsca starszym ja zawsze to robię. Młodzi ludzie tez są niektórzy wkurzający, odwracając sytuacje, widza że ktoś jest starszy, potrzebuje usiąść, to udają że albo śpią, albo czytają, albo patrzą w okno, choc tak naprawdę widzą tą osobę. Juz nie zanudzam ![]() Jutro rano na uczelnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tramwajów i autobusów - to jakoś niespecjalnie nawet w nich siadałam, uważałam, że przez te 4 przystanki nogi mi nie uschną ![]() Uciekam sobie potańczyć trochę. To druga aktywnośc fizyczna obok pływania, która sprawia mi autentyczną przyjemność ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#201 | ||
Wiedźma
|
Cytat:
Pewnie, że nie ma. Tak samo, jak nie ma obowiązku bycia dobrym, wrażliwym człowiekiem. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#202 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego nie powiedziałam ![]() Miałam na myśli akurat konkretną grupkę osób - akurat były to starsze panie które widywałam tam kilka razy, ale równie dobrze mogłoby to być koło nastoletnich baletnic. I ja niestety nie jestem święta i zdarza mi sie coś palnąć albo się wkurzyć. Jednak staram się nie wrzucać wszystkich do jednego worka. To co piszesz to wszystko prawda i warto to przemyśleć, ale bywa i tak, że ludzie z wiekiem sie zmieniają, jak napisałam. Podam przykład mojej 80-letniej babci której strasznie się już miesza w głowie, potrafi być nieprzyjemna i wymaga anielskiej cierpliwości. Ale właśnie - wymaga troskliwej opieki i zrozumienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mimo, że unikam tego jak ognia, czasem zdarza mi się jeździć autobusami. Zawsze z uśmiechem ustępuje miejsce, pomagam wnieść, czy wynieść siatki z zakupami itd. Nigdy nie spotkało mnie za to jakieś nieprzyjemne zachowanie ze strony starszej osoby, wręcz przeciwnie, dziękują mi po stokroć i co naprawde dla mnie jest zadziwiające, spotkałam się z komentarzami, że takich uczynnych młodych ludzi się nie spotyka, a przecież nie zrobiłam nic wielkiego ![]() To naprawde proste wywołać uśmiech na twarzy starszej osoby, a i samemu, ma się miłe poczucie zrobienia czegoś bardzo drobnego, ale zarazem bardzo dobrego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#205 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() łał - super. GRATULACJE ! No No, nieźle ![]() Cytat:
![]() Źle bym sięczuła - bardzo źle - widząc nad soba stojącą staruszkę - nie potrafiłabym usiedzieć. Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj dostałam nowe zadanie, z którego ciesze się jak wariat . Po zakończeniu prac na boisku zaczynamy nowy plac zabaw dla dzieci. Sama będę koordynować inwestycję. Tylko w grubszych sprawach finansowych mam się konsultować z szefostwem. Jestem szczęśliwa i przerażona - to moja pierwsza inwestycja - na tę chwilę oceniana na 500 tys złotych. Poczułam się doceniona ![]() Oczywiście w międzyczasie na mojej głowie będą tez zwykłe remonty, poprawki i bieżące sprawy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#206 | |||
BAN stały
|
To chyba zły weekend będzie... ![]() Kręci mnie "taki" look ![]() Cytat:
![]() ![]() Yolu... no proszę ja Ciebie... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
Ja tez się poskarżę, nikt mi nie ustepuje miejsca , a przeciez mogłabym byc babcia niejednego nastolatka
![]()
![]() |
#208 | |||
Wiedźma
|
Cytat:
Albo, w niektórych przypadkach skrajna samotność, poczucie bycia ciężarem i gorycz tego, że nikt ich nie chce... Ja wiem, że je mam tendencje do frajerstwa, ale powiem Wam szczerze - rzadko się rozczarowuję. Kiedy byłam nastolatką jedna z ouch sąsiadek opiekowała się swoja bardzo leciwa teściową. Była pełna oburzenia, bo nie tylko żadne z rodzonych dzieci tej kobiety nie chciało wziąć na siebie tego ciężaru, ale dodatkowo jej samej ten tobół się przytrafił po ledwie pół roku małżeńskiego pozycia, po którym mąż umarł. No i "tobół" w postaci chudziuteńkiej, siwiutkiej jak mleko starowinki był oczywiście złośliwy, wredny, przekorny i nieskłonny do współpracy. Toboła trzeba bylo przemocą zmuszac do mycia, tobół srał do łóżka złosliwie, tobół wybrzydzał. Wszyscy współczuli tej biednej kobiecie... I ja pewnego razu, kiedy byliśmy na proszonym przyjęciu u tej pani, wymknęłam się do jaskini potwora... Ja nie wiem, jak to możliwe, że nikt tego nie zauwazył wczesniej, ale to był cudowny, pełen ciepła człowiek, sprawny umysłowo, pełen niesamowitych opowieści i tak niesamowicie skowyczącej tęsknoty za czyjąkolwiek bliskością, że do teraz ściska mnie w gardle, kiedy pomyslę o tej Pani. Siadywałam z nią po lekcjach, odrabiałam z nią zadania, słuchałam jej opowieści, spisywałam jej przepisy kulinarne (dotychczas nie skorzystałam ![]() I o ile poczatkowo jej synowa oburzała się, że tam przychodzę, potem okazało się, że "tobół" stał się Człowiekiem. To taka dygresja... W każdym "tobole" jest człowiek. Zwykle nieszczęśliwy. Ach, to i mnie się zdarza. ![]() ![]() A swoją drogą - może następnym razem jakieś balety? ![]() Cytat:
![]() No i teraz wyszło na jaw, co porabiam w wolnych chwilach. Grzebię pod feniksową klawiaturą. ![]() Cytat:
![]() Ale bąki, czy trzmiele? Bo bąki to inaczej końskie muchy... Takie brrrrrrrr... Choć ja wolę być takim bąkiem z Twojej wersji. Takie wielkie, puchate, futerkowe prawie kule latające w sposób sprzeczy z zasadami fizyki. To masz na myśli? Ein Hummel, ja?
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to już mam taką paranoję, że usępuję dziewczynom u których mam podejrzenia, że mogą byc w ciąży. Sama będąc nieraz musiałam dojechać na pół mdląca do szkoły i nikt nie ustąpił. Pewnie stąd to zbocznie. A starsze kobiety na ogół są przemiłe jak się im ustąpi miejsca. Jak nie siedzę wciśnięta przy oknie to z reguły oddaję swoje . Chcę tylko dwóch miejsc dla dzieci, żeby nimi nie rzucało po całym autobusie ![]()
![]() |
#210 |
Wtajemniczenie
|
ROZ-ter-KO, widziałam zdjęcia i nie wierzę
![]() ![]() Co do dyskusji o starszych paniach i ustępowaniu miejsca - wszelkich generalizacji bym się tu bała, bo zwyczajnie są krzywdzące, moim zdaniem. Leniwy dzień miałam dzisiaj po dwóch dniach pracowego maratonu. Nie poszłam do pracy ![]() ![]() Może nawet sobie avka zmienię a konto tego? ![]() Buuu, beze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:26.