|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
jastinada, raspberry zapraszam
![]() jastinada pracuje w Babinskim ![]() inka dziekuje ![]() seler jasne, ze pamietamy ![]() ![]() buziaczekk ja dokladnie to samo myslalam przed usg: ze juz niewazne jaka plec, byle bylo zdrowe. trzymam kciuki. Ja wlasnie w rooibos lubie ten zapach.. Ale nie kupuje torebkowanych, tylko sypane, choc trudno znalesc. musze kupic wage w koncu, bo nie wiem ile przytylam, a wczoraj nie zdazylam do gina, bo musialam dluzej w pracy zostac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zadomowienie
|
Niewiem jak Ty to liczysz. Masz termin porodu na 01.04.2009r co nie ?
więc według mnie piąty miesiąc zacznie Ci się 01.11.2008, szósty 01.12.2008r, siódmy 01.01.2009r, ósmy 01.02.2009r a dziewiaty 01.03.2009r. Logicznie to wygląda, co nie ? Ja mam termin na 22.03.2009r i liczę że piąty m-c mi się zacznie 22.10.2008
![]() |
#4113 |
Rozeznanie
|
chyba chodzi o mc ksiezycowy- 4 tygodniowy. Czyli miedzy 17 a 20 tc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja tez taczyłam jak ty ale ktora z nas napisała jak sie to liczy i ja tez takie samo liczenie znalazłam.... takie cos napisala mi polozna od ktorej dostaje co 2 dni lecje o ciazy (na jakiejs stronie ktoras kiedys ja podała i mozna było sie tam zapisac) Niektóre kobiety pytają się mnie jak liczmy miesiące ciąży. Możemy powiedzieć w przybliżeniu, że miesiąc to 4 tygodnie. Tak, więc: Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnia Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnia Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodnia Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodnia Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodnia Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodnia Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodnia Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodnia Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis rozmawialam z dziewczyna ktora rodzila w szpitalu w ktorym ja chce rodzic czyli nie szpital wojewodzki w moim miescie bo jest tam rzeźnia tylko szpital powiatowy w miescie obok gdzie moj lekarz do ktorego chodzę jest ordynatorem wiec mam lepiej i lepsze warunki, pytałam jakie tam sa zasady co trzeba miec ze sobą dla dziecka i jak wyglada opieka nad dzieckiem, to dowiedzialam sie ze ja mam zabrac tylko pampersy i chusteczi nawilzane i nic wiecej, ciuszki sa szpitalne, mozna owszem sie uprzec i miec swoje ale niepotrzebnie, a z opieka nad dzieckiem jest tak, ze jesli urodze w nocy to dziecko dostane na chwilke i zabieraja a przynoszą rano i juz jest ze mna cały czas, a jesli urodze w dzien to na pierwsza noc moge dziecko oddac i wypoczac ta jedna noc..... Powiedziano mi tez ze zanim wybiore szpital to mam sie dowiedziec dokladnie co i jak, jakie tam zasady maja, bo w kazdym szpitalu jest inaczej....a ja myslalam ze te czasy mineły i dziecko musi sie miec przy sobie 24 h i swoje ciuszki i inne rzeczy....a jak jest u was w szpitalach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zadomowienie
|
Ja tam wolę liczyć miesiącami realnymi a nie takimi gdzie raz m-c to 4 a innym razem 5 tygodni. Skoro według usg termin porodu mam za 5 miesiecy i 4 dni to jeszcze jestem w czwartym i już.
Miłego dnia ciężarówki ![]()
![]() |
#4117 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Rozeznanie
|
ja licze tygodniami
![]() ![]() ![]() ja sobie jednak do szpitala tradycyjna torbe przygotuje ![]() maz tez bierze 2 tyg urlopu ![]() Aha i oczywiscie podejscie personelu- zeby bylo milo i grzecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Rozeznanie
|
Justyna , hehe masz racje
![]() ![]() ![]() Chyba sie zdecyduje na Zeromskiego ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Wtajemniczenie
|
No ja jakoś też nie mam specjalnej sympatii do Ujastka,w sumie to nie wiem dlaczego...może dlatego,że tam to poprostu modne rodzenie.Mąż moje przyjaciółki uważa,że następne dziecko będą rodzić właśnie na Ujastku ,bo...bo nie wiadomo co.Pierwsze rodziła w Rydygiera i było normalnie,a drugie już muszą rodzić tam bo trzeba się pokazać-przynajmniej ja to tak odbieram. W żeromskim miałam operowaną przepuklinę....powiedział abym Ci co nieco o szpitalu gdyby nie to,że zabieg miałam 21 lat temu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |
Wtajemniczenie
|
dokładnie
![]() Cytat:
![]() A ja mam to w nosie :P kto i jak liczy, ja licze tak, a nie inaczej :P Zgadnijcie czym u mnie w kuchni pachnie ![]() ![]() ![]() ... u mnie pachnie serniczkiem, pewnie siądzie, bo tak jestem napalona.... ale co tam zakalca też zjem ![]() ![]() I kupiłam portki i stanik, jak Jastinada mówiła, na szerokich ramiączkach i taki "babciny" ale najwazniejsze - wygodny ![]() A co do szpitala to u mnie nie ma wyboru, jest tylko jeden szpital.... i z tego co wiem, to ma niezbyt miłe opinie... szkoda gadać...
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nietypowe pytanko czy któraś z was wie ile kosztuje zabieg na podciągnięcie piersi?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny sorry, że się wtrące (ponownie zresztą), ale nie zgodzę się, że rodzić na Ujastku to chęć jakiegoś pokazania się czy coś w tym stylu.
ja będę tam rodzić bo mój lekarz tam pracuje, mają zaplecze medyczne, ratują wcześniaki już od momentu jak tylko dziecko w macicy uzyska masę 0,5 kg (tylko Kopernika oprócz nich jest w stanie uratować takie dziecko). leżałam tam już 2 razy i byłam bardzo zadowolona z opieki i podejścia lekarzy jak i pielęgniarek. nie zamierzam nikogo opłacać bo uważam, że to nie ma sensu i tak nie ma 100% pewności na kogo trafię a jeżeli zajadę z żądaniami jak jakaś królewna to nikt nigdy nigdzie nikomu nie dogodzi. nie uważam, że skoro chce rodzić na Ujastku to dlatego, że muszę się pokazać. mam lekarza, jestem zadowolona z jego opieki. ostatnio wykryto u mojej córci hypotrofię i odrazu dostałam skierowanie na patologię, przeleżałam 5 dni, na szczęście wszystko jest ok. nie mówię, że Żeromskiego czy Narutowicza są złe i każdy rodzi tam gdzie mu pasuje czy gdzie mu bliżej itp, ale zdanie, że jak ktoś rodzi na Ujastku to dlatego żeby się pokazać może być dla coniektórych krzywdzące....
#4125 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.mothercare.com/gp/product...96041&mcb=core Mam bialy i czarny ![]() Pani w sklepie powiedziala mi, ze powinno sie miec osobno biustonosz na ciaze i bezposrednio po niej ten do karmienia. Bo jednak i obwod i piersi szybka beda sie zmnienac i to co pasowalo w ciazy moze okazac sie totalnym niewypalem po. Maz mi jedzie we wtorek ![]() Cytat:
![]() Ja na materacu z mila checia posiedze ![]() ![]() Cytat:
Ja pije sypana ![]() Cytat:
![]() Tutaj sie zaopatrzam ![]() http://www.fiveoclock.com.pl/ Ja tez musze zainwestowac w nowa wage, bo jak juz pisalam moja wazy mnie do tylu, zamiast tyc to chudne albo stoje w miejscu, co nie wydaje mi sie prawdziwe ![]() Judy wpadam z mezem na sernika ![]() U mnie dzien minal super. Pochodzilam po centrum, zjadlam kielbaske i bylam na basenie. Teraz relaks z rooibos i wizaz.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Rozeznanie
|
Iwa jak tam malenstwo? napisz cos wiecej o tym cudzie!
![]() Ja do ujastka nic nie mam, tyle, ze wolalabym rodzic w szpitalu, gdzie jest ODDZIAL noworodkowy. jakby cos sie niepokojacego dzialo to wiadomo, ze dzidzius jedzie na kopernika albo na prokocim. Dwa: w zwyklym spzitalu sa jeszcze anestezjolodzy, chirurdzy.... ja po prostu tam sie czuje bezpieczniej. Moja znajoma rodzila w Ujastku i sobie chwali, ja z ww. powodow wole rodzic w szpitalu wielospecjalistycznym (choc pewnie jestem az nazbyt ostrozna). Co do mody to nie slyszalam o takowej, mysle, ze kazdy szpital ma swoich "zwolennikow". Iwa zwracam honor w sprawie oddzialu neonatologicznego- wlasnie przeczytalam, ze rzeczywiscie juz jest tam intensywna terapia... To swietnie ![]() ![]() W tej sytuacji rzeczywiscie ujastek wypada najlepiej ze wszystkim niepubl. szpitali, i jest bardzo powazna konkurencja dla publicznych. |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() JUdy ja też chce nawet jeśli się okaże zakalcem-lubię zakalce ![]() życzę wszystkim miłego wieczoru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A poza tym to jest forum i każdy moze pisać własne przemyślenia.
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
Proste rozwiązanie dziewczyny od dziś wszystkie mówimy w którym jesteśmy tygodniu a nie miesiącu....:P
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 |
Rozeznanie
|
raspberry o to mily wieczorek bedziesz miala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to przepraszam Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
[quote=jastinada;9389849
Nie otworzył mi się link ![]() JUdy ja też chce nawet jeśli się okaże zakalcem-lubię zakalce ![]() życzę wszystkim miłego wieczoru ![]() http://www.mothercare.com/gp/product/B000TXHI3U/sr=1-18/qid=1224343959/ref=sr_1_18/026-3660106-0870044?ie=UTF8&m=A2LBKND J2KZUGQ&n=42796041&mcb=co re a teraz?
#4133 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajna stronke może już na niej byłyście...
http://www.dzieciecakraina.com.pl/cgibin/shop |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wiem cos o tym ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4137 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co do biustonoszy to ja tez mam z mothercare, zalaczam zdjecia, jak zalozylam to sie czulam jak w jakiejs zbroi ale maz stwierdzil ze bardzo ladnie wygladam to latwiej bylo sie przyzwyczaic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zadomowienie
|
o te napisy wizaz sie same robia, a juz miala sie pytac skad je wziac i bym wklejala na moje zdjecia ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
To może będziemy liczyć ciąże w dniach...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A moj link juz wam dziala? czy tez mam fotke wstawic ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.