Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-18, 12:09   #4111
memi
Rozeznanie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

jastinada, raspberry zapraszam

jastinada pracuje w Babinskim , a potem bede prawie caly czas w Narutowiczu

inka dziekuje

seler jasne, ze pamietamy czekamy na wiesci z usg

buziaczekk ja dokladnie to samo myslalam przed usg: ze juz niewazne jaka plec, byle bylo zdrowe. trzymam kciuki. Ja wlasnie w rooibos lubie ten zapach.. Ale nie kupuje torebkowanych, tylko sypane, choc trudno znalesc.

musze kupic wage w koncu, bo nie wiem ile przytylam, a wczoraj nie zdazylam do gina, bo musialam dluzej w pracy zostac zmieniam chyba gina, bo zmieniam szpital, ktorym bede rodzic, druga rzecz, ze nie zdazam z pracy do przychodni, bo przyjmuje tylko do 13..
memi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:20   #4112
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
Stanęłam dzisiaj na wagę zaczynam 5 miesiąc i mam 8 kg na plusie...
Niewiem jak Ty to liczysz. Masz termin porodu na 01.04.2009r co nie ?
więc według mnie piąty miesiąc zacznie Ci się 01.11.2008, szósty 01.12.2008r, siódmy 01.01.2009r, ósmy 01.02.2009r a dziewiaty 01.03.2009r.
Logicznie to wygląda, co nie ?
Ja mam termin na 22.03.2009r i liczę że piąty m-c mi się zacznie 22.10.2008
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:30   #4113
memi
Rozeznanie

chyba chodzi o mc ksiezycowy- 4 tygodniowy. Czyli miedzy 17 a 20 tc.
Stary 2008-10-18, 12:36   #4114
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez ewccik Pokaż wiadomość
więc według mnie piąty miesiąc zacznie Ci się 01.11.2008, szósty 01.12.2008r, siódmy 01.01.2009r, ósmy 01.02.2009r a dziewiaty 01.03.2009r.

No ja tez taczyłam jak ty ale ktora z nas napisała jak sie to liczy i ja tez takie samo liczenie znalazłam.... takie cos napisala mi polozna od ktorej dostaje co 2 dni lecje o ciazy (na jakiejs stronie ktoras kiedys ja podała i mozna było sie tam zapisac)

Niektóre kobiety pytają się mnie jak liczmy miesiące ciąży. Możemy
powiedzieć w przybliżeniu,

że miesiąc to 4 tygodnie. Tak, więc:

Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnia
Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnia
Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodnia
Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodnia
Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodnia
Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodnia
Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodnia
Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodnia
Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodnia
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 12:42   #4115
buziaczekk
Zakorzenienie

GG do buziaczekk

Cytat:
Napisane przez memi Pokaż wiadomość

jastinada pracuje w Babinskim , a potem bede prawie caly czas w Narutowiczu

inka dziekuje

seler jasne, ze pamietamy czekamy na wiesci z usg

buziaczekk ja dokladnie to samo myslalam przed usg: ze juz niewazne jaka plec, byle bylo zdrowe. trzymam kciuki. Ja wlasnie w rooibos lubie ten zapach.. Ale nie kupuje torebkowanych, tylko sypane, choc trudno znalesc.

musze kupic wage w koncu, bo nie wiem ile przytylam, a wczoraj nie zdazylam do gina, bo musialam dluzej w pracy zostac zmieniam chyba gina, bo zmieniam szpital, ktorym bede rodzic, druga rzecz, ze nie zdazam z pracy do przychodni, bo przyjmuje tylko do 13..

Ja dzis rozmawialam z dziewczyna ktora rodzila w szpitalu w ktorym ja chce rodzic czyli nie szpital wojewodzki w moim miescie bo jest tam rzeźnia tylko szpital powiatowy w miescie obok gdzie moj lekarz do ktorego chodzę jest ordynatorem wiec mam lepiej i lepsze warunki, pytałam jakie tam sa zasady co trzeba miec ze sobą dla dziecka i jak wyglada opieka nad dzieckiem, to dowiedzialam sie ze ja mam zabrac tylko pampersy i chusteczi nawilzane i nic wiecej, ciuszki sa szpitalne, mozna owszem sie uprzec i miec swoje ale niepotrzebnie, a z opieka nad dzieckiem jest tak, ze jesli urodze w nocy to dziecko dostane na chwilke i zabieraja a przynoszą rano i juz jest ze mna cały czas, a jesli urodze w dzien to na pierwsza noc moge dziecko oddac i wypoczac ta jedna noc.....
Powiedziano mi tez ze zanim wybiore szpital to mam sie dowiedziec dokladnie co i jak, jakie tam zasady maja, bo w kazdym szpitalu jest inaczej....a ja myslalam ze te czasy mineły i dziecko musi sie miec przy sobie 24 h i swoje ciuszki i inne rzeczy....a jak jest u was w szpitalach
buziaczekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 13:04   #4116
ewccik
Zadomowienie

Ja tam wolę liczyć miesiącami realnymi a nie takimi gdzie raz m-c to 4 a innym razem 5 tygodni. Skoro według usg termin porodu mam za 5 miesiecy i 4 dni to jeszcze jestem w czwartym i już.
Miłego dnia ciężarówki
Stary 2008-10-18, 13:43   #4117
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:

a gdzie chcesz rodzić,no strasznie onoć wszyscy chwalą Ujastek

Cytat:
licz sobie kochana jak chcesz.Lekarze liczą miesiąc po 4 tygodnie,w sumie ciąży wychodzi wtedy 10miesięcy od OM.Judy dobrze mówi. prawdziwe 9 miesięcy ciązy ( całymi miesiącami) licza tylko Ci,którzy nie wiedzą,ze w ciąży miesiąc to 4 tygodnie a poza tym już 1000razy był poruszany wątek liczenia miesięcy tygodni dni w ciąży.Dziewczyny dajcie spokój bo kiedyś sobie za takie pierdoły oczy powybijamy. Ewcik jak chcesz licz sobie po swojemu. My z Judy i Memi po swojemu ilekroć ktoś nie napisze w którym jest miesiący rozpoczyna się wrzawa.Czy możemy zakończyc już te spory o liczenie.Błagam Was wszystkie

Cytat:
Ja tam wolę liczyć miesiącami realnymi a nie takimi gdzie raz m-c to 4 a innym razem 5 tygodni. Skoro według usg termin porodu mam za 5 miesiecy i 4 dni to jeszcze jestem w czwartym i już.
Miłego dnia ciężarówki
bądź w czartym i już

moje maleństwo
jastinada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 13:49   #4118
memi
Rozeznanie

ja licze tygodniami i mam problem z podaniem, ktory to miesiac, generalnie mysle, ze bardziej obrazowe sa miesiace kalendarzowe, a nie ksiezycowe ale to juz jak tam kto woli

ja sobie jednak do szpitala tradycyjna torbe przygotuje z wlasnymi ubrankami itp. Wole, zeby dziecko bylo caly czas przy mnie, choc pewnie bede zmeczona... ALe nie chce zeby mi Antka dokarmiali sztucznie, bo potem moge miec problemy z karmieniem piersia i wowczas bardzo latwo zrezygnowac z piersi na rzecz butelki.
maz tez bierze 2 tyg urlopu . dla mnie wazna jest mozliwosc porodu rodzinnego za darmo , ewentualnie otrzymania zzo (choc nie licze na to specjalnie).
Aha i oczywiscie podejscie personelu- zeby bylo milo i grzecznie.
Stary 2008-10-18, 14:18   #4119
memi
Rozeznanie

Justyna , hehe masz racje liczenie tygodni i miesiecy oraz ile sie tyje w ciazy, a i jeszcze co jesc a czego nie to top tematy powinno sie nam juz dawno znudzic

Chyba sie zdecyduje na Zeromskiego jakos wole, zeby szpital mial zaplecze aparaturowe, a szpitale prywatnie niestety nie maja i jak jest problem to wioza do publicznych. Opinie slyszalam od mojego kolegi, ze ok i ze 4 sale do porodow rodzinnych. A na kogo trafie to juz przypadek, zdaje sie troche na slepy los, bo nie mam zamiaru nikogo sobie oplacac. W razie czego maz bedzie mnie bronil, bo ja pewnie bede skupiona na stekaniu i praciu aha i ten szpital jest w poblizu miejsca pracy meza, wiec bedzie mogl szybko dojechac. Powiem szczerze, ze najchetniej to bym rodzila w domu, ale troche sie boje. Szkoda ,ze nie mam szpitala po siasiedzku .
Stary 2008-10-18, 14:25   #4120
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

No ja jakoś też nie mam specjalnej sympatii do Ujastka,w sumie to nie wiem dlaczego...może dlatego,że tam to poprostu modne rodzenie.Mąż moje przyjaciółki uważa,że następne dziecko będą rodzić właśnie na Ujastku ,bo...bo nie wiadomo co.Pierwsze rodziła w Rydygiera i było normalnie,a drugie już muszą rodzić tam bo trzeba się pokazać-przynajmniej ja to tak odbieram. W żeromskim miałam operowaną przepuklinę....powiedział abym Ci co nieco o szpitalu gdyby nie to,że zabieg miałam 21 lat temu i mało z tego pamietam

moje maleństwo
Stary 2008-10-18, 15:35   #4121
Judy_21
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba chodzi o mc ksiezycowy- 4 tygodniowy. Czyli miedzy 17 a 20 tc.
dokładnie
Cytat:
Napisane przez jastinada Pokaż wiadomość

licz sobie kochana jak chcesz.Lekarze liczą miesiąc po 4 tygodnie,w sumie ciąży wychodzi wtedy 10miesięcy od OM.Judy dobrze mówi. prawdziwe 9 miesięcy ciązy ( całymi miesiącami) licza tylko Ci,którzy nie wiedzą,ze w ciąży miesiąc to 4 tygodnie a poza tym już 1000razy był poruszany wątek liczenia miesięcy tygodni dni w ciąży.Dziewczyny dajcie spokój bo kiedyś sobie za takie pierdoły oczy powybijamy. Ewcik jak chcesz licz sobie po swojemu. My z Judy i Memi po swojemu ilekroć ktoś nie napisze w którym jest miesiący rozpoczyna się wrzawa.Czy możemy zakończyc już te spory o liczenie.Błagam Was wszystkie
bądź w czartym i już
Wielkie słowa
A ja mam to w nosie :P kto i jak liczy, ja licze tak, a nie inaczej :P

Zgadnijcie czym u mnie w kuchni pachnie

... u mnie pachnie serniczkiem, pewnie siądzie, bo tak jestem napalona.... ale co tam zakalca też zjem nie popuszczę
I kupiłam portki i stanik, jak Jastinada mówiła, na szerokich ramiączkach i taki "babciny" ale najwazniejsze - wygodny
A co do szpitala to u mnie nie ma wyboru, jest tylko jeden szpital.... i z tego co wiem, to ma niezbyt miłe opinie... szkoda gadać...

WDF

93...83...73...70...65...63

-28 kg

Judy_21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 15:52   #4122
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez buziaczekk Pokaż wiadomość
A ja kilka dni temu jak byłam na zakupach to mojemu sie spomnialo ze musi herbate sobie kupic do pracy jakas i tak zesmy szukali i ta wasza roibos rzucila mi sie w oczy, tak ja zachwalałyscie ze dobra no to ją kupilismy i to od razu 75 torebek bo sie bardziej oplacało niz 25 torebek i wiecie co ?? ta herbata jest okropna moze nie smak bo smak jeszcze jako taki ma, ale ten ZAPACH okropny jest!!!!! No ale pijemy ją no bo co mamy zrobic z 75 sztukami przynajmniej ograniczam zwykła czarna ktora uwielbiam a tamta ma przynajmniej witaminy i jest zdrowsza
wiesz, mozesz sprobowac parzyc ja pol na pol z czarna, ja sie nauczylam pic rooibos u mojej kuzynki ktora parzyla mi ja z czarna i podawala z mlekiem, ale teraz sie przestawilam na sama rooibos, bo mi teraz taka bardziej smakuje

Cytat:
Napisane przez Seler Pokaż wiadomość
witam dziewczyny, pewnie juz mnie nie pamietacie bardzo malo pisze...
u mnie wlasciwie ok, bylam na urlopie /ten ktory wzielam przez bole podbrzuszka/ potem dostalam zwolnienie chorobowe, i tak jakos zlecialo,
pamietacie jak was pytalam o to musowanie w brzuszku /o to czy to dzieciak/...no wiec juz mamy kopniaczki, dokladnie poczulam je tydzien temu, teraz male tak rozrabia ze az Tz je wyczuwa
w srode o 8 rano ide na usg-polowkowe, dowiem sie co tam slychac i kto tam mieszka, jestem ciekawa jak kazda z nas, nie mam zadnego przeczucia odnosnie plci, to moje pierwsze cudo wiec wszystko jedno kto tak sie zadomowil...
narazie brzuszek mi sie ociupinke zakulacil, ale jak ubiore swetr czy jakas luzniejsza bluzke to nie widac mojej ciazy, narazie jestem tylko 1kg na plusie

czesto was podczytuje, ale jakos brak mi weny zeby pisac
pozdrawiam
Pewnie ze pamietamy, ja szczegolnie, bo bardzo lubie selery i podobal mi sie twoj nick od poczatku , trzymamy kciuki za usg, i tylko sprobuj sie nie pochwalic po nim jak wyszlo!

Cytat:
No ja tez taczyłam jak ty ale ktora z nas napisała jak sie to liczy i ja tez takie samo liczenie znalazłam.... takie cos napisala mi polozna od ktorej dostaje co 2 dni lecje o ciazy (na jakiejs stronie ktoras kiedys ja podała i mozna było sie tam zapisac)

Niektóre kobiety pytają się mnie jak liczmy miesiące ciąży. Możemy
powiedzieć w przybliżeniu,

że miesiąc to 4 tygodnie. Tak, więc:

Pierwszy miesiąc to: 1- 4 tygodnia
Drugi miesiąc to; 5- 8 tygodnia
Trzeci miesiąc to: 9 - 13 tygodnia
Czwarty miesiąc to: 14 do 17 tygodnia
Piąty miesiąc to: 18 - 22 tygodnia
Szósty miesiąc to: 23 do 27 tygodnia
Siódmy miesiąc to: 28 do 31 tygodnia
Ósmy miesiąc to: 32 do 35 tygodnia
Dziewiąty miesiąc to: 36 do 40 tygodnia
Ja tez juz nie mam ochoty dyskutowac, ale jako scisly umysl nie moge sie zgodzic ze takie liczenie przyjmuje 4 tygodniowe miesiace, bo niektore tu maja 5 tygodni...

Cytat:
Justyna , hehe masz racje liczenie tygodni i miesiecy oraz ile sie tyje w ciazy, a i jeszcze co jesc a czego nie to top tematy powinno sie nam juz dawno znudzic

Chyba sie zdecyduje na Zeromskiego jakos wole, zeby szpital mial zaplecze aparaturowe, a szpitale prywatnie niestety nie maja i jak jest problem to wioza do publicznych. Opinie slyszalam od mojego kolegi, ze ok i ze 4 sale do porodow rodzinnych. A na kogo trafie to juz przypadek, zdaje sie troche na slepy los, bo nie mam zamiaru nikogo sobie oplacac. W razie czego maz bedzie mnie bronil, bo ja pewnie bede skupiona na stekaniu i praciu aha i ten szpital jest w poblizu miejsca pracy meza, wiec bedzie mogl szybko dojechac. Powiem szczerze, ze najchetniej to bym rodzila w domu, ale troche sie boje. Szkoda ,ze nie mam szpitala po siasiedzku .
Mam podobne podejscie, choc szpital wybralam troche daleko od domu, ale te troche blizej wydawaly mi sie gorsze... i wiecej zlych opini slyszalam o nich

Cytat:
Napisane przez Judy_21 Pokaż wiadomość
dokładnie

Wielkie słowa
A ja mam to w nosie :P kto i jak liczy, ja licze tak, a nie inaczej :P

Zgadnijcie czym u mnie w kuchni pachnie

... u mnie pachnie serniczkiem, pewnie siądzie, bo tak jestem napalona.... ale co tam zakalca też zjem nie popuszczę
I kupiłam portki i stanik, jak Jastinada mówiła, na szerokich ramiączkach i taki "babciny" ale najwazniejsze - wygodny
A co do szpitala to u mnie nie ma wyboru, jest tylko jeden szpital.... i z tego co wiem, to ma niezbyt miłe opinie... szkoda gadać...
Zazdroszcze serniczka, u mnie pachnie czosnkiem, bo maz robi chilli con carne na obiad...

Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera

pumpkinkitchen - zapraszam
emzeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 16:19   #4123
Amazonia23
Zakorzenienie

Ja mam nietypowe pytanko czy któraś z was wie ile kosztuje zabieg na podciągnięcie piersi?Moja koleżanka karmiła rok piersią i ma straszne "skarpety" i tak sie zastanawiałyśmy ile może kosztować taki zabieg...(ale nie chodzi tu o implanty)
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 16:19   #4124
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

dziewczyny sorry, że się wtrące (ponownie zresztą), ale nie zgodzę się, że rodzić na Ujastku to chęć jakiegoś pokazania się czy coś w tym stylu.
ja będę tam rodzić bo mój lekarz tam pracuje, mają zaplecze medyczne, ratują wcześniaki już od momentu jak tylko dziecko w macicy uzyska masę 0,5 kg (tylko Kopernika oprócz nich jest w stanie uratować takie dziecko).
leżałam tam już 2 razy i byłam bardzo zadowolona z opieki i podejścia lekarzy jak i pielęgniarek.
nie zamierzam nikogo opłacać bo uważam, że to nie ma sensu i tak nie ma 100% pewności na kogo trafię a jeżeli zajadę z żądaniami jak jakaś królewna to nikt nigdy nigdzie nikomu nie dogodzi.

nie uważam, że skoro chce rodzić na Ujastku to dlatego, że muszę się pokazać. mam lekarza, jestem zadowolona z jego opieki. ostatnio wykryto u mojej córci hypotrofię i odrazu dostałam skierowanie na patologię, przeleżałam 5 dni, na szczęście wszystko jest ok.

nie mówię, że Żeromskiego czy Narutowicza są złe i każdy rodzi tam gdzie mu pasuje czy gdzie mu bliżej itp, ale zdanie, że jak ktoś rodzi na Ujastku to dlatego żeby się pokazać może być dla coniektórych krzywdzące....

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 16:41   #4125
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
jakbyście dziewczyny widziały w jakim chodzę dziś staniku to padłybyście na zawał normalnie prawie po babci,zapominam powoli o Bardotkach-push up'ach jest mi w nich tak nie wygodnie.Ten teraz jest na grubych szelkach,zabudowany jak w latach 60tych,cycki wyglądają w nim jak piersi mojej 58 mamy mąż się śmieje jak mnie w nim widzi,ale normalnie nie dam rady nosić nic innego.Znacie jakieś wygodne staniki ciążowe?

raspberry miłego spacerku,kiedy Twój mąż wyjeżdża?
Justrynko moj stanik ciazowy jest dokladnie taki jak piszesz zreszta zaraz wkleje linka :
http://www.mothercare.com/gp/product...96041&mcb=core

Mam bialy i czarny

Pani w sklepie powiedziala mi, ze powinno sie miec osobno biustonosz na ciaze i bezposrednio po niej ten do karmienia. Bo jednak i obwod i piersi szybka beda sie zmnienac i to co pasowalo w ciazy moze okazac sie totalnym niewypalem po.

Maz mi jedzie we wtorek.

Cytat:
Zapraszam Was oczywiscie do mnie na rooibos tylko ostrzegam, ze na raize jeszcze nie mam krzesel, wiec bedziemy siedziec na materacu . Kaska nam sie konczy, a jeszcze placimy rate kredytu co mc..
Daria ale masz juz duzego chlopca ciekawe ile moje malenstwo bedzie teraz wazyc.
Ja na materacu z mila checia posiedze

Cytat:
A ja kilka dni temu jak byłam na zakupach to mojemu sie spomnialo ze musi herbate sobie kupic do pracy jakas i tak zesmy szukali i ta wasza roibos rzucila mi sie w oczy, tak ja zachwalałyscie ze dobra no to ją kupilismy i to od razu 75 torebek bo sie bardziej oplacało niz 25 torebek i wiecie co ?? ta herbata jest okropna moze nie smak bo smak jeszcze jako taki ma, ale ten ZAPACH okropny jest!!!!! No ale pijemy ją no bo co mamy zrobic z 75 sztukami przynajmniej ograniczam zwykła czarna ktora uwielbiam a tamta ma przynajmniej witaminy i jest zdrowsza

Ja pije sypana kupuje w sklepie five o clock. Jest pyyyyszna.
Cytat:

Daria ja wlasnie pije sypana . Obecnie mam mieszanke pomaranczy i pistacji oraz pomaranczy i pigwy.
Tutaj sie zaopatrzam

http://www.fiveoclock.com.pl/

Ja tez musze zainwestowac w nowa wage, bo jak juz pisalam moja wazy mnie do tylu, zamiast tyc to chudne albo stoje w miejscu, co nie wydaje mi sie prawdziwe

Judy
wpadam z mezem na sernika

U mnie dzien minal super. Pochodzilam po centrum, zjadlam kielbaske i bylam na basenie.
Teraz relaks z rooibos i wizaz.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-18, 16:46   #4126
memi
Rozeznanie

Iwa jak tam malenstwo? napisz cos wiecej o tym cudzie! jak sie czujesz?

Ja do ujastka nic nie mam, tyle, ze wolalabym rodzic w szpitalu, gdzie jest ODDZIAL noworodkowy. jakby cos sie niepokojacego dzialo to wiadomo, ze dzidzius jedzie na kopernika albo na prokocim. Dwa: w zwyklym spzitalu sa jeszcze anestezjolodzy, chirurdzy.... ja po prostu tam sie czuje bezpieczniej. Moja znajoma rodzila w Ujastku i sobie chwali, ja z ww. powodow wole rodzic w szpitalu wielospecjalistycznym (choc pewnie jestem az nazbyt ostrozna). Co do mody to nie slyszalam o takowej, mysle, ze kazdy szpital ma swoich "zwolennikow".

Iwa zwracam honor w sprawie oddzialu neonatologicznego- wlasnie przeczytalam, ze rzeczywiscie juz jest tam intensywna terapia... To swietnie Co do kompetencji neonatologow to rzezcywiscie swietni lekarze, znam kilku, bo pracowali na prokocimiu , moi nauczyciele( u jednego zdawalam egzamin praktyczny) hehe.. a ja sie zastanawialam gdzie sie podziali..

W tej sytuacji rzeczywiscie ujastek wypada najlepiej ze wszystkim niepubl. szpitali, i jest bardzo powazna konkurencja dla publicznych.
Stary 2008-10-18, 17:04   #4127
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
dziewczyny sorry, że się wtrące (ponownie zresztą), ale nie zgodzę się, że rodzić na Ujastku to chęć jakiegoś pokazania się czy coś w tym stylu.
ja będę tam rodzić bo mój lekarz tam pracuje, mają zaplecze medyczne, ratują wcześniaki już od momentu jak tylko dziecko w macicy uzyska masę 0,5 kg (tylko Kopernika oprócz nich jest w stanie uratować takie dziecko).
leżałam tam już 2 razy i byłam bardzo zadowolona z opieki i podejścia lekarzy jak i pielęgniarek.
nie zamierzam nikogo opłacać bo uważam, że to nie ma sensu i tak nie ma 100% pewności na kogo trafię a jeżeli zajadę z żądaniami jak jakaś królewna to nikt nigdy nigdzie nikomu nie dogodzi.

nie uważam, że skoro chce rodzić na Ujastku to dlatego, że muszę się pokazać. mam lekarza, jestem zadowolona z jego opieki. ostatnio wykryto u mojej córci hypotrofię i odrazu dostałam skierowanie na patologię, przeleżałam 5 dni, na szczęście wszystko jest ok.

nie mówię, że Żeromskiego czy Narutowicza są złe i każdy rodzi tam gdzie mu pasuje czy gdzie mu bliżej itp, ale zdanie, że jak ktoś rodzi na Ujastku to dlatego żeby się pokazać może być dla coniektórych krzywdzące....
ja Ciebie doskonale rozumiem,ja piszę o ludziach z Bochni.Do Ujastka mamy ponad 50km,a w Bochni całkiem dobry oddział położniczo-ginekologiczny jeśli by moi znajomi mieli 3 minuty na Ujastek to mogłabym zrozumieć,ale niestety nie mają.A ich bardzo bogata kuzynka właśnie tam rodziła,więc oni to reaktują jako formę prestiżu.Przepraszam Cie,nie chciałam,żeby to tak zabrzmiało.Gratuluję córeńki

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Justrynko moj stanik ciazowy jest dokladnie taki jak piszesz zreszta zaraz wkleje linka :
http://www.mothercare.com/gp/product...96041&mcb=core

Mam bialy i czarny

Judy wpadam z mezem na sernika

\.
Nie otworzył mi się link

JUdy ja też chce nawet jeśli się okaże zakalcem-lubię zakalce

życzę wszystkim miłego wieczoru

moje maleństwo
Stary 2008-10-18, 17:04   #4128
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
prawdziwe 9 miesięcy ciązy ( całymi miesiącami) licza tylko Ci,którzy nie wiedzą,ze w ciąży miesiąc to 4 tygodnie,w sumie ciąży wychodzi wtedy 10miesięcy od OM.
wcale się z tym nie zgadzam, całe życie słyszałam że w ciąży się jest 9 miesięcy nie dziesięć
Cytat:
a poza tym już 1000razy był poruszany wątek liczenia miesięcy tygodni dni w ciąży.Dziewczyny dajcie spokój bo kiedyś sobie za takie pierdoły oczy powybijamy.
nie musisz mnie od razu atakować. Ja poruszyłam ten temat pierwszy raz.
A poza tym to jest forum i każdy moze pisać własne przemyślenia.
Stary 2008-10-18, 17:09   #4129
Amazonia23
Zakorzenienie

Proste rozwiązanie dziewczyny od dziś wszystkie mówimy w którym jesteśmy tygodniu a nie miesiącu....:P
Stary 2008-10-18, 17:10   #4130
memi
Rozeznanie

raspberry o to mily wieczorek bedziesz miala ja musze uciekac - koncze sprzatac... jak ja tego nie lubie nie lubie nie lubie.... czemu to sie samo nie sprzata..
Stary 2008-10-18, 17:12   #4131
jastinada
Wtajemniczenie

GG do jastinada

Cytat:
wcale się z tym nie zgadzam, całe życie słyszałam że w ciąży się jest 9 miesięcy nie dziesięć

nie musisz mnie od razu atakować. Ja poruszyłam ten temat pierwszy raz.
A poza tym to jest forum i każdy moze pisać własne przemyślenia.
uważasz,że Cię zaatakowałam????????????? ????????????????????????? ????????????????????????? ??
to przepraszam

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
Proste rozwiązanie dziewczyny od dziś wszystkie mówimy w którym jesteśmy tygodniu a nie miesiącu....:P
święta racja

moje maleństwo
Stary 2008-10-18, 17:12   #4132
raspberry69
Zakorzenienie

[quote=jastinada;9389849

Nie otworzył mi się link

JUdy ja też chce nawet jeśli się okaże zakalcem-lubię zakalce

życzę wszystkim miłego wieczoru [/quote]

http://www.mothercare.com/gp/product/B000TXHI3U/sr=1-18/qid=1224343959/ref=sr_1_18/026-3660106-0870044?ie=UTF8&m=A2LBKND J2KZUGQ&n=42796041&mcb=co re

a teraz?
Stary 2008-10-18, 17:14   #4133
Amazonia23
Zakorzenienie

Znalazłam fajna stronke może już na niej byłyście...
http://www.dzieciecakraina.com.pl/cgibin/shop
Stary 2008-10-18, 17:15   #4134
raspberry69
Zakorzenienie

podejscie nr 3
tutaj
Stary 2008-10-18, 17:17   #4135
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Cytat:
Tak, ale niektóre mówią, że są w 19-stym, a skończyły już 19-sty i są w 20-stym, więc też się nie dogadamy
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 17:17   #4136
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
raspberry o to mily wieczorek bedziesz miala ja musze uciekac - koncze sprzatac... jak ja tego nie lubie nie lubie nie lubie.... czemu to sie samo nie sprzata..

Oj wiem cos o tym. Zycze powodzenia i nie przemeczaj sie
Stary 2008-10-18, 18:22   #4137
emzeta
Zadomowienie

Cytat:
he he he, Amazonia nie wywoluj wilka z lasu, tu tez nie ma zgody

Cytat:
no wlasnie, czemu to sie samo nie sprzata?????????????????? ?????????????????????

Co do biustonoszy to ja tez mam z mothercare, zalaczam zdjecia, jak zalozylam to sie czulam jak w jakiejs zbroi ale maz stwierdzil ze bardzo ladnie wygladam to latwiej bylo sie przyzwyczaic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 41gLvIDte+L._SX315_SY375_.jpg (16,5 KB, 14 załadowań)

Stary 2008-10-18, 18:23   #4138
emzeta
Zadomowienie

o te napisy wizaz sie same robia, a juz miala sie pytac skad je wziac i bym wklejala na moje zdjecia ...

Stary 2008-10-18, 18:27   #4139
Amazonia23
Zakorzenienie

To może będziemy liczyć ciąże w dniach...
Stary 2008-10-18, 18:32   #4140
raspberry69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emzeta Pokaż wiadomość
Co do biustonoszy to ja tez mam z mothercare, zalaczam zdjecia, jak zalozylam to sie czulam jak w jakiejs zbroi ale maz stwierdzil ze bardzo ladnie wygladam to latwiej bylo sie przyzwyczaic
Bardzo fajny Ja jestem bardzo z mojego zadowolona i nie zaluje zakupu. Wole teraz dbac o te moje biedne piersi niz potem zalowac. A te ciazowe wcale nie sa takie zle.

A moj link juz wam dziala? czy tez mam fotke wstawic

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości