Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-16, 18:52   #2761
Amazonia23
Zakorzenienie

Dot.: Jestem w ciąży, moje pierwsze objawy

Cytat:
Napisane przez aaassssiiiikkkk Pokaż wiadomość
wim wszystkich. od tygodnia pobolewał mnie brzuch i piersi. tak jak zawsze przed @. wczoraj piersi przestały mnie boleć, a brzuszek bolał tak troszke inaczej. pewna byłam że wszystko to jest przed spodziewaną @. dzisiaj mialam dostać ale idąc do pracy weszłam do apteki po test. zrobiłam go w pracy i nie z porannego moczu. i wyszła druga choć troszke bledsza kreska. ale czy może to się jeszcze zmienic? jutro zrobie sobie drugi. ale dziwią mnie te moje objawy zupełnie jak przed @. narazie jestem przeszczęśliwa
Hej!
Nie przejmuj się jasną druga kreską ja miałam jak zrobiłam test prawie niewidoczną i co? obecnie 13 tyd i 3 dn.... a gin mi powiedziała że przez to że tak wcześnie zrobiłam test mogła wyjść druga kreseczka tak jaśniutka więc bądź dobrej myśli ale nie nastawiaj sie jeszcze tak bardzo bo najgorsze jest rozczarowanie...:/
Amazonia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-16, 19:29   #2762
ilonchen
Raczkowanie

Ja robiłam test z wieczornego moczu i też wyszła druga kreska blada.Na ulotce Quickviev( czy jakoś tak) jest napisane że odcien kreski nie ma znaczenia.Liczy sie ilosc.Bete zrobiłam prawie po tygodniu.Wyszła 1700.
Efekt ... w avatarku.Mój man.Dzis juz 22 tygodniowy
A z objawów to czułam sie jak na okres, tylko piersi jakoś mocniej niż zwykle bolały.

ilonchen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 16:32   #2763
Amazonia23
Zakorzenienie

Ja mam nietypowe pytanko czy któraś z was wie ile kosztuje zabieg na podciągnięcie piersi?Moja koleżanka karmiła rok piersią i ma straszne "skarpety" i tak sie zastanawiałyśmy ile może kosztować taki zabieg...(ale nie chodzi tu o implanty)
Stary 2008-10-18, 17:46   #2764
Goo100
Raczkowanie

Moja kolezanka robiła we Wrocławiu i płaciła 800zł za 1 pierś. Ona usuwała tylko nadmiar skóry , nie miała implantów. Do tego dochodzi jeszcze 200zł za dobę w klinicę (po zabiegu). Moja kolezanka lezała 2 doby
Goo100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 18:24   #2765
Amazonia23
Zakorzenienie

O to nie tak źle finansowo może sama się skuszę jak zajdzie taka potrzeba (jestem w 13 tyg i 5dn i mam juz o ponad rozmiar wiekszy biust...:/) a pewnie zajdzie.
Stary 2008-10-18, 20:09   #2766
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Amazonia23 Pokaż wiadomość
O to nie tak źle finansowo może sama się skuszę jak zajdzie taka potrzeba (jestem w 13 tyg i 5dn i mam juz o ponad rozmiar wiekszy biust...:/) a pewnie zajdzie.
Niekoniecznie zajdzie.
Jeśli chodzi o rozmiar nie nastawiaj się na to, że taki zostanie. Po zakończeniu karmienia wraca do swoich rozmiarów (w większości przypadków).
A i piersi niekoniecznie Ci się zdeformują. Wbrew pozorom to nie karmienie a ciąża(hormony) ma na to większy wpływ.
Stary 2008-10-19, 08:21   #2767
Amazonia23
Zakorzenienie

O rozmiar się nie boję choć jestem bardzo drobna waże 46 kg i zawsze mialam duzy biust,boje sie raczej nadmiaru skóry ale zobaczymy jak to będzie po karmieniu...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-10-19, 09:19   #2768
Goo100
Raczkowanie

Ja karmiłam córkę 14 miesięcy i tez miałam efekt pustej piersi. miałam takie skarpetki pomarszczone. Dochodziły do siebie 2 lata i potem były ok. Dobre kremy i zimne prysznice pomagają. Ja bym się nie zdecydowała na zabieg z prostego powodu - chcę mieć jeszcze dzieci. Przy zabiegu czesto trzeba przesunąć sutek , a wykrawanie go moze uszkodzić kanaliki mlekowe. Mysle ze najpierw trzeba spróbować wszystkiego innego a potem dopiero pod nóż. No i jeszce wazna rzecz - trzeba mieć prawidłową wagę bo jak kobitka po karmieniu za chuda to i cycuchy obwisłe Bedzie dobrze
Stary 2008-10-20, 10:45   #2769
aguha
Rozeznanie

od kilku dni żyję świadomością, że będę mamą
17.10 zrobilam test, bo od 3 dni spóźniał się @
moje pierwsze objawy:
- bolesność piersi dużo większa niż w każdym innym cyklu
- zdecydowanie większe i inne w odczuciu
- podwyższona temperatura ciała od 37,5-38 stopny (lekarz powiedział, że to przez progesteron)
- zawroty i bóle głowy
- dużo większy apetyt
- wiecznie mi się odbija po jedzeniu
na dzień dzisiejszy temperatura się już unormowała i samopoczucie również
dziś mamy pierwszą wizytę kontrolną ciekawe co nam pokarze USG
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
aguha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 14:28   #2770
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguha Pokaż wiadomość
od kilku dni żyję świadomością, że będę mamą
17.10 zrobilam test, bo od 3 dni spóźniał się @
moje pierwsze objawy:
- bolesność piersi dużo większa niż w każdym innym cyklu
- zdecydowanie większe i inne w odczuciu
- podwyższona temperatura ciała od 37,5-38 stopny (lekarz powiedział, że to przez progesteron)
- zawroty i bóle głowy
- dużo większy apetyt
- wiecznie mi się odbija po jedzeniu
na dzień dzisiejszy temperatura się już unormowała i samopoczucie również
dziś mamy pierwszą wizytę kontrolną ciekawe co nam pokarze USG
A kiedy miałaś ostatnią @...?
Stary 2008-10-20, 16:12   #2771
Goo100
Raczkowanie

aguha- zabraszamy do mamus majowo-czerwcowych

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 06:42   #2772
aguha
Rozeznanie

Cytat:
A kiedy miałaś ostatnią @...?
16 września miałam ostatnią @
wczoraj widzieliśmy na USG naszą maleńką kropeczkę
mierzy zaledwie 4,6 mm lekarz powiedział, że to jakiś 4 tydzień i kazał przyjść 30.10
jesteśmy przeszczęśliwi
LENKA JEST JUŻ Z NAMI - 15.06.2009 21.45 - 2990 g i 53 cm NAJKOCHAŃSZEGO SZCZĘŚCIA
Stary 2008-10-21, 07:48   #2773
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
mierzy zaledwie 4,6 mm lekarz powiedział, że to jakiś 4 tydzień i kazał przyjść 30.10
jesteśmy przeszczęśliwi
Serdecznie gratuluję.

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-21, 08:06   #2774
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
jesteśmy przeszczęśliwi

Również gratuluję !!!
Ta kropeczka 4,6 to dopiero pęcherzyk ciązowy czeka cię teraz najpiękniejszy czas...
Ja dowiedziałam się jak pęcherzyk miał 4 mm i dawali mi nikłe szanse (lekarz obstawiał że uschnie) zmienilam gina i mój pęcherzyk przeobraził się już w prawie 10cm dzidziusia...))Za tydzień się okaże ile dokładnie ma i może pokaże co ma między nóżkami.
Życzę Ci dużo zdrowia
Stary 2008-10-21, 08:16   #2775
aguha
Rozeznanie

Cytat:
Również gratuluję !!!
Ta kropeczka 4,6 to dopiero pęcherzyk ciązowy czeka cię teraz najpiękniejszy czas...
Ja dowiedziałam się jak pęcherzyk miał 4 mm i dawali mi nikłe szanse (lekarz obstawiał że uschnie) zmienilam gina i mój pęcherzyk przeobraził się już w prawie 10cm dzidziusia...))Za tydzień się okaże ile dokładnie ma i może pokaże co ma między nóżkami.
Życzę Ci dużo zdrowia
cieszę się, że jednak stało się inaczej i że zmeniałaś gina
w moim przypadku też tak było tzn. zanim zaszłam w ciążę chodziłam do lekarza, który obstawał przy tym, że jestem zdrowa, po zmianie gina okazało się, że mam torbieliki i wysoką prolaktynę
dzięki mojemu lekarzowi ustabilizowałam swój cykl, zniknęły torbiele i dziś cieszę się maleńkim szczęściem oby rosło zdrowiutkie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-10-21, 08:38   #2776
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
cieszę się, że jednak stało się inaczej i że zmeniałaś gina
w moim przypadku też tak było tzn. zanim zaszłam w ciążę chodziłam do lekarza, który obstawał przy tym, że jestem zdrowa, po zmianie gina okazało się, że mam torbieliki i wysoką prolaktynę
dzięki mojemu lekarzowi ustabilizowałam swój cykl, zniknęły torbiele i dziś cieszę się maleńkim szczęściem oby rosło zdrowiutkie
Na pewno bedzie zdrowiutkie tylko dbaj o siebie...
Stary 2008-10-23, 08:33   #2777
basia85
Raczkowanie

Witam!!
ja aktualnie jestem w 14 tyg i 2 dni .przez pierwszy miesiąc niemiałam żadnych objawów nawet okres się pojawił na 3 dni.Byłam u ginekologa na badaniach ale dzidzia był za mały i lekarz go niewykrył.Nawt niepodejżewałam że moge być w ciązy ale gdy następny okres już się spóźniał postanowiłam zrobic test ciążowy nienastawaiłam się na wynik pozytywny wolałam niezapeszać i ku mojemu ździwienu wyszły dwie kreski na drugi dnień odrazu pobiegłam zrobić betahcg i również wynik pozytywny.od jakiegoś ósmego tygonia mam ciągłe wymioty i mdłości ogólnie taka ospała jestem ale poza tym żadne inne objawy mi nie towarzyszą dlatego kobietki niemartwcie się że nie macie objawów wszystko się może zdarzyć!TRZYMAM ZA WSZYSTKIE MOCNO KCIUKI !!
basia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 08:42   #2778
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia85 Pokaż wiadomość
Witam!!
ja aktualnie jestem w 14 tyg i 2 dni .przez pierwszy miesiąc niemiałam żadnych objawów nawet okres się pojawił na 3 dni.Byłam u ginekologa na badaniach ale dzidzia był za mały i lekarz go niewykrył.Nawt niepodejżewałam że moge być w ciązy ale gdy następny okres już się spóźniał postanowiłam zrobic test ciążowy nienastawaiłam się na wynik pozytywny wolałam niezapeszać i ku mojemu ździwienu wyszły dwie kreski na drugi dnień odrazu pobiegłam zrobić betahcg i również wynik pozytywny.od jakiegoś ósmego tygonia mam ciągłe wymioty i mdłości ogólnie taka ospała jestem ale poza tym żadne inne objawy mi nie towarzyszą dlatego kobietki niemartwcie się że nie macie objawów wszystko się może zdarzyć!TRZYMAM ZA WSZYSTKIE MOCNO KCIUKI !!
No to idziemy prawie łeb w łeb bo ja jestem w 14 tyg 3 dn ale ja przechodzę spokojnie ani razu nie wymiotowałam i ogólnie czuje się świetnie pobolewały na poczatku piersi ale teraz to czuje się jakbym nie była w ciąży.A ty kiedy ost bylaś na usg i ile maluszek miał cm?
Stary 2008-10-23, 10:29   #2779
sheryl
szeryfcio

Cytat:
... dlatego kobietki nie martwcie się że nie macie objawów wszystko się może zdarzyć!TRZYMAM ZA WSZYSTKIE MOCNO KCIUKI !!
Ja akurat się nie martwiłam, ale cieszyłam, że nie miałam tych wszystkich objawów. Czułam się jakbym nie była w ciąży dopóki brzuch nie zaczął ciążyć. Wszystkim życzę takiej lekkiej ciąży i pozdrawiam.
Stary 2008-10-23, 11:37   #2780
basia85
Raczkowanie

Cytat:
No to idziemy prawie łeb w łeb bo ja jestem w 14 tyg 3 dn ale ja przechodzę spokojnie ani razu nie wymiotowałam i ogólnie czuje się świetnie pobolewały na poczatku piersi ale teraz to czuje się jakbym nie była w ciąży.A ty kiedy ost bylaś na usg i ile maluszek miał cm?
ostatni raz byłam na usg 13 pażdziernika i dzidiza miał 62mm tak pisze na usg niewiem czy to dużo czy mało ale gin powiedziała że wszystko w normie!super było widać rączki nóżki to było niezwykłe przezycie!!!na kolejną wizyte ide 5 listopada i chyba będe miała robione echo serca .pozdrawiam
Stary 2008-10-23, 11:40   #2781
basia85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja akurat się nie martwiłam, ale cieszyłam, że nie miałam tych wszystkich objawów. Czułam się jakbym nie była w ciąży dopóki brzuch nie zaczął ciążyć. Wszystkim życzę takiej lekkiej ciąży i pozdrawiam.
Niewątpie że się cieszysz z powodu dobrego samopoczucia tylko pozazdrościć .a to "niemartwcie sie" było do dziewczyn które szukają objawów od początku a przecież wcale niejest powiedziane że muszą one wystapić pozdrawiam
Stary 2008-10-23, 16:17   #2782
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
ostatni raz byłam na usg 13 pażdziernika i dzidiza miał 62mm tak pisze na usg niewiem czy to dużo czy mało ale gin powiedziała że wszystko w normie!super było widać rączki nóżki to było niezwykłe przezycie!!!na kolejną wizyte ide 5 listopada i chyba będe miała robione echo serca .pozdrawiam

No popatrz ja byłam 10 października to też miał 62mm...
A na kolejną wizytę idę 29 październka.
A to ty jeszcze nie słyszałaś serduszka swojego maleństwa?
Ja już 3 razy słyszałam...))za***iste uczucie weź ze soba tatusia
Stary 2008-10-23, 16:24   #2783
sunmachine
Przyczajenie

Witam wszystkie mamy lub przyszłe mamy. Mam parę objawów które tu wymieniałyście, ale zacznę od początku. We wrześniu miesiączka mi się spóźniała a gdy już jej dostałam to tak jak by kot napłakał (a nigdy takiego nie miałam) miałam umówioną wizytę u mojej Pani doktor opowiedziałam jej o tym. Powiedziała że jak nie dostane okresu w październiku to mam zrobić test a jak wyjdzie negatywny mam zacząć brać takie tabletki na wywołanie okresu. Zrobiłam test no i ja go uznałam za negatywny (tzn. tą pierwszą kreskę było delikatnie widać a druga była bardzo wyraźna). A teraz od kilku dni tak ok. 10 boli mnie podbrzusze, jest mi niedobrze, wczesnym wieczorem jetem bardzo senna, odrzuca mnie od papierosów i mam twardy brzuch. Wszystko wskazuje na to że zostanę mamusią, ale mam jeden problem i bardzo się boje co to znaczy. Od kilku dni krwawię. Nie wiem co się dzieje. Proszę doradźcie coś, tylko szybko bo nie wiem o robić.
sunmachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 16:36   #2784
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunmachine Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamy lub przyszłe mamy. Mam parę objawów które tu wymieniałyście, ale zacznę od początku. We wrześniu miesiączka mi się spóźniała a gdy już jej dostałam to tak jak by kot napłakał (a nigdy takiego nie miałam) miałam umówioną wizytę u mojej Pani doktor opowiedziałam jej o tym. Powiedziała że jak nie dostane okresu w październiku to mam zrobić test a jak wyjdzie negatywny mam zacząć brać takie tabletki na wywołanie okresu. Zrobiłam test no i ja go uznałam za negatywny (tzn. tą pierwszą kreskę było delikatnie widać a druga była bardzo wyraźna). A teraz od kilku dni tak ok. 10 boli mnie podbrzusze, jest mi niedobrze, wczesnym wieczorem jetem bardzo senna, odrzuca mnie od papierosów i mam twardy brzuch. Wszystko wskazuje na to że zostanę mamusią, ale mam jeden problem i bardzo się boje co to znaczy. Od kilku dni krwawię. Nie wiem co się dzieje. Proszę doradźcie coś, tylko szybko bo nie wiem o robić.
Myślę że powinnaś jak najszybciej udać się do ginekologa bo albo dostałaś okres i nici z dzidzi albo twoja dzidzia może być zagrożona więc jak najszybciej skontaktuj się z lekarzem.
Stary 2008-10-23, 17:23   #2785
sunmachine
Przyczajenie

Właśnie idę jutro do ginekologa Właśnie strasznie się boje że może coś być mojemu dzidziusiowi jak tam jest. ;(
sunmachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-23, 18:47   #2786
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sunmachine Pokaż wiadomość
Właśnie idę jutro do ginekologa Właśnie strasznie się boje że może coś być mojemu dzidziusiowi jak tam jest. ;(
Bądź dobrej myśli.
Może po prostu dostałaś @
Wracajac do testu to tez miałam leciutka kreseczke bo zrobiłam test w 3 tyg
Stary 2008-10-24, 08:04   #2787
basia85
Raczkowanie

Cytat:
No popatrz ja byłam 10 października to też miał 62mm...
A na kolejną wizytę idę 29 październka.
A to ty jeszcze nie słyszałaś serduszka swojego maleństwa?
Ja już 3 razy słyszałam...))za***iste uczucie weź ze soba tatusia
Witam!ja jeszcze niesłyszałam bicia serduszkatylko widziałam jak mocno bije tatusia niemoge zabrac ze sobą na badanie ponieważ mam wizyty rano a on narazie wolnego niedostanie ale był na pierwszej i widział dzidzie na usg.
super mieć towarzyszke w tym samym tygodniu może nawet nasze dzdziusie urodzą sie tego samego dnia fajnie podzielić sie z kimś wszystkimi nowinami i wątpliwościami>POZDRAWIAM

SUNMACHINE trzymam kciuki napewno wszystko będzie wporządku!!
Stary 2008-10-24, 08:51   #2788
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!ja jeszcze niesłyszałam bicia serduszkatylko widziałam jak mocno bije tatusia niemoge zabrac ze sobą na badanie ponieważ mam wizyty rano a on narazie wolnego niedostanie ale był na pierwszej i widział dzidzie na usg.
super mieć towarzyszke w tym samym tygodniu może nawet nasze dzdziusie urodzą sie tego samego dnia fajnie podzielić sie z kimś wszystkimi nowinami i wątpliwościami>POZDRAWIAM

SUNMACHINE trzymam kciuki napewno wszystko będzie wporządku!!
To jeśli jesteś sklonna wydać ok 250zł umówcie się na usg 3d/4d najlepiej między 20 a 25 tyg
Stary 2008-10-24, 14:49   #2789
basia85
Raczkowanie

Cytat:
To jeśli jesteś sklonna wydać ok 250zł umówcie się na usg 3d/4d najlepiej między 20 a 25 tyg
wiem wiem teraz będe sie umawiać na to badanie słyszałam że robi się je miedzy 16 a 24tyg.my się umówimy tak na 20 tydzień najlepiej .mój brat był z zoną na tym badaniu i pokazywali nam potem płytke super przezycie!!!
pozdrawiam
Stary 2008-10-24, 15:13   #2790
Amazonia23
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem teraz będe sie umawiać na to badanie słyszałam że robi się je miedzy 16 a 24tyg.my się umówimy tak na 20 tydzień najlepiej .mój brat był z zoną na tym badaniu i pokazywali nam potem płytke super przezycie!!!
pozdrawiam

No ja teraz 29 chce sie umowic jakoś na 3d/4d a ty idziesz na samo 3d?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości