![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Poprawiamy maturę w maju 2009 :)
Najlepiej wszystkiego się idealnie nauczyć
![]() Ale odpowiadając na pytanie to fotosynteza i oddychanie komórkowe, genetyka i ekologia ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#182 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję Gwiazdo za odpowiedź ![]()
![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z gwiazda89, to co wymieniła to 100% pewniaki
![]() ![]() BTW. na tej stronce jest kalendarz jak rozplanować sobie naukę, żeby zdążyć do matury ![]() Edytowane przez misiu12 Czas edycji: 2008-10-18 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Odpowiadając na pytanie o pewniaki, pewnie wskazałabym, oprócz tego co już wymienione, oddychanie wewnątrzkomórkowe( podział na etapy, produkty poszczególnych etapów) podziały komórkowe ( poszczególne etapy, ilość DNA itd.) i organelle komórkowe ze wszystkimi funkcjami i szczegółową budową ![]() ![]() ![]() Wenedka- ja mam właśnie inaczej, jak sobie narzucę grafik to jakoś lepiej mi idzie ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem, że jeszcze trochę czasu pozostało, ale mam takie pytanie do Was: idziecie na próbną maturę?
Edytowane przez nebya Czas edycji: 2008-10-19 o 10:16 Powód: dopisek, jak zwykle czegoś zapomniałam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do matury próbnej - nie idę ![]()
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
Też prawda
![]()
![]() |
#187 |
Konto usunięte
|
Ja jeżeli będzie u mnie w szkole taka możliwość (bo moja szkoła była dziwna
![]() ![]() ![]() Szkoda ż enie am takiego kalendarza a Operonu do historii sztuki albo do jezykow obcych ![]() Chicałabym zdawać polski rozszerzony bo robi mi to dużą różnice w przeliczniku w punktacji na Uniwersytet ale cholernie się boję...ja nienawidze poezji...analizy i interpretacj iwierszy...nie znam się an tym kompletnie... Ale gdybym zdała na 50% to uratowałoby mi życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zrobiłam sobie swój własny kalendarz ![]() Ja na maturze pierwszy raz pisałam analizę wiersza. Co prawda była to podstawa, ale analizy zawsze się bałam i nigdy nie zagłębiałam się co do jej struktury. Okazało się, że wyszłam na tym lepiej niż Ci co pisali o "Lalce' ![]() ![]() Myślę, że trochę poćwiczyć i poczytasz inne interpretacje i coś z tego zrozumiesz. Wiadomo, że trzeba znać założenia danej epoki w której dany wiersz powstał jak i jakieś minimum informacji na temat poety - dużo to daje i można napisać na prawdę porządną analizę ![]() Tez się nad tym polskim zastanawiam... ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Wtajemniczenie
|
Dziewcyzny nie opusciłam was mam remont teraz i nic w domku nie moge znalezc o ksiazkach juz nawet nie mowie ledwo sama sie w domu nie gubie...
![]() WEN obiecałam ci ten skan przepraszam ze jeszcze nie wysłałam w tym tygodniu juz napewno wysle obiecuje tylko nie mam narazie skanera bo nawet nie mam pojecia gdzie on moze byc strych piwnica szafa łozko...jest wiele mozliwosci gdzie moj skanber moze sie znalezc...ehh ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
Dobra.. ja dziś stwierdziłam, że jak przerobie to wszystko co musze umieć na egzamin z historii, to matura chyba nie będzie problemem.. szkoda tylko że to jest ponad 1000 stron
![]()
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Zadomowienie
|
Jak Wam idzie nauka?
![]() Ja się przyznaję, że mi strasznie ciężko a to dlatego,że mam za dużo czasu i nie umiem się zorganizować ![]() ![]() Dzisiaj moja była kierowniczka wysłała mi smsa z pytaniem czy wrócę chwilowo do pracy ale zrezygnowałam bo znalazłam sobie wolontariat na zajęciach z hipoterapii ![]() ![]() Miłego wieczoru ![]()
![]() |
![]() |
#193 |
Wtajemniczenie
|
Lepiej nie mówić
![]() Mam paskudny nastrój i ogromniastego lenia przez to ![]() Wiem, że muszę się poprawić... Postanowiłam, że w tym roku oprócz nauki wezmę się też za siebie, bo moja "figura" doprowadza mnie do szału już ![]()
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
Ale przynajmnije jaka częśc tego to mapy/obrazki
![]() ![]() To bywajcie ![]() ![]()
![]() |
#195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam kiedy się uczyć do matury (na razie...). Z pracy wracam ok. 17, muszę się uczyć testów na prawko, a np. w tę sobotę i niedzielę byłam w szkole (i tak co 2 tygodnie). I do szkoły też muszę się pouczyć - szczególnie anatomii i fizjologii, bo facet chyba za poważnie traktuje swój przedmiot. Pracę pisemną na zaliczenie to ja rozumiem, ale szczegółowy test? ![]() Sprawdziłam plan w moim byłym już LO ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 |
Konto usunięte
|
Nija to w ogóle nie będziesz zdawała historii i wosu tylko samą geografię?
Ja też mam teraz straszny zapierdziel na studiach ![]() Musze wkuć dzisiaj deklinacje łacińskie i słówka bo jutro mam kolokwium a w czwartek z greki ![]() Narazie więc lecę sie uczyć...planuję uczyc sie do pierwszej w nocy bo dluzej nie ma sensu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chcę liczyć na te 20 pkt z wypracowania na zasadzie - uda się czy nie uda, zależy co wymyśli CKE... ![]() A z geografii dużo łatwiej się przygotować, wymaga to mniej nauki, mniej czasu i jeśli się solidnie przygotuję, to mogę być raczej pewna dobrego wyniku. A z historią to nigdy nie wiadomo ![]()
![]() |
![]() |
#198 |
Zadomowienie
|
NIJA a co to masz za kierunek w szkole policealnej? Wygląda mi to na coś związane z masażem albo kosmetologią
![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#200 |
Zadomowienie
|
Yyyyyyy
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#202 |
Zadomowienie
|
W takim razie nie wiedziałam, że do tego trzeba mieć ukończoną szkołę a tym bardziej umieć anatomię człowieka :/
![]() |
![]() |
#203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 |
Konto usunięte
|
Nija to co chcesz studiować? Myślałam, ze historię...
I też nie wiedziałam że do takiej pracy trzeba mieć ukończone studium ![]() Mój tż będze zdawał oproc wroclawia takze na UJ i UW i tez chciala sprobowac swoich sil zeby wyjechac z nim i zamieszkac ale niestety....tam trzeba miec zdana historie a ja bym nie dala rady... Co poniedzialek mam bardzo trudne i angazujace konwersatorium z historii starozytnej na ktore często mam przeczytac z tygodnia an tydzien 300 stron "Historii Starożytnej Grecji" czy czegos rownie "pasjonującego" i wyuczyc się tego szczegółowo wiec z przygotowaneim do matury z histy nie mialabym szans ![]() Mam nadzieje ze TZ dostanie sie tu na studia...a jesli nie to wiem ze beze mnie nie wyjedzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Zakorzenienie
|
Ja moglam byc recepcjonistka tutaj, w prywatnym szpitalu, ale szkolenie trwa 2 lata i trzeba podpisac kotrakt na 5 lat, wiec hm.. nie wiem, czy rok bym wytrzymala
![]() Nija, a moze zostawisz historie i tylko dopiszesz geografie? Moze akurat i histe poprawisz nawet o te 10% bez wielkiego nakladu pracy? milusiaam, nie ma sprawy ![]() ![]() U mnie z nauka na razie cienko. Czytam ksiazke o XX wieku w Europie. Dzisiaj w wannie sobie poczytam wlasnie ![]() A tak to gram przez wiekszosc czasu ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie pójdę na AE - jeżeli ludzie z mojej klasy dadzą radę na politechnice, to ja na AE tym bardziej ![]() ![]() Przeglądałam książki i notatki koleżanki z gospodarki przestrzennej i myślę, że to by mi odpowiadało ![]() Ale jeszcze mam trochę czasu do namysłu ![]() Póki co skupiam się na testach na prawko, powtarzaniu znaków i czytaniu moich podręczników kierowcy ![]() W przygotowaniach do matury z geografii zaufam Operonowi (vademecum + testy) ![]() A do pracy takiej rejestratorki trzeba mieć ukończony jakiś kurs. Myślę, że taka praca by mi odpowiadała, a już na pewno byłby to fajny sposób na pół czy 1/4 etatu w czasie studiów ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 |
Zadomowienie
|
ale się rozpisałyście
![]() ja mam tak beznadziejny humor i masę problemów, że nie mam głowy do nauki ![]()
![]() |
#208 |
Konto usunięte
|
Musze tez zrobić sobie plan. Zrobię w weekend bo w tygodniu się nie wyrobię.
Ale najpierw musz eznalezc jakies porzadne repetytorium z angielskiego zeby na jego popdstawie to rozplanować wszystko. z historii sztuki mam juz plan i idzie m idobrze...tzn mam niewielkie tygodniowe opoznienie wlaściwie ale mogę to nadrobic w jakis lżejszy dzień...po prostu cały dzien musze poswiecic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem jak to jest w służbie medycznej, ale ja pracowałam w takim charakterze u dealera samochodowego (W sumie serwis to prawie jak szpital ![]() ![]() ![]() ![]() A tak btw moja znajoma właśnie kończy historię i chce zrobić licencję przewodnika wycieczek i oprowadzać ludzi po Rzymie i Grecji - praca dobrze płatna, podróże i związana z zainteresowaniami ![]() Poczytałam sobie trochę o II RP i jestem w szoku ile mi zostało w głowie ![]() ![]() ![]() Ale dzis muszę jeszcze posiedzieć nad prawoznawstwem, ale tak jak napisała koleżanka - max do 1 w nocy ![]()
![]() |
![]() |
#210 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
AE to jest właśnie Akademia Ekonomiczna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.