![]() |
#4801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: My Style Diary V
Cytat:
![]() Mnie to nie zbrzydło, nie każdemu muszą podobać się botki czy kokardki. Poza tym stwierdzenie, że ludzie zatracają swój indywidualny styl i każdy nosi się tak samo jest nieprawdziwe Jakoś nie spotykam na co dzień na ulicy dziewczyn ubranych w stylu retro jak np ty Pralinko. Wiadomo, że dużo osób nosi botki bo jest ich dużo, prawie w każdym sklepie czy kokardki ale nie generalizujmy nie każdy ślepo podąża za modą a i jeszcze rozbawiło mnie zdanie, że jeżeli nie ubierzesz się w stylu retro to jesteś pomijany Przecież to nie chodzi o styl, tylko o to co komu się podoba, jeżeli jakiś zestaw mnie nie zachwycił,nie podoba mi się to nie będę pisać, że jest fajny tylko dlatego, żeby udowodnić, że nie tylko styl retro jest super ![]() Sama nie jestem jakąś fanatyczką żadnego ze styli, każdy ma coś fajnego w sobie(no może nie lubię różowego i takich landrynkowych ubiorów i tandety) edit Moda to nie całe nasze życie to tylko dodatek, to nie sprawia, że jesteśmy lepszymi ludzmi Nie zwracam uwagę na to ,że nie wiem np 5 osób ubierze sukienkę z kołnierzykiem,oxfordy i torebkę z łańcuszkiem, nie razi mnie to, nie przeszkadza Każdy nosi się tak jak chce, najważniejsze żeby czuł się dobrze Klony zawsze był na ulicy i będą ale czy to komuś robi krzywdę czy zaburza poczucie estetyki?
![]() |
#4802 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny za komentarze. Założę czarne rajstopy i białą koszulę
![]() Spodnica jest z H&M'u , natomiast bluzeczka z wizażowej wymianki ( widziałam takie na allegro). Pozdrawiam .M. |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To normalne że zawsze komuś coś się nie spodoba. Rzeczywiście osoby które tutaj często się prezentują ..reprezentują podobny styl ![]() Są to ciekawe..dla mnie często zbyt odważne zestawy ![]() Tylko że nie mogę stwierdzić że to mi zbrzydło bo na ulicy nie spotykam co drugiej dziewczyny ubranej tak ciekawo ![]() Tylko jednostki ![]() A na MSD prezentują się osoby które mają co pokazać ![]() Wiadomo że ten kto chodzi tylko w jeansach, adidasach i bluzach nie będzie się tutaj pokazywał. Więc dziewczyny głowa dumnie do góry i wkelać zestawy ! ![]() Wątek cieszy się straszą popularnością ! w tej chwili jest 21 użytkowników...z których większość to podglądacze ![]() Czasem myślę że przez niektórych przemawia zazdrość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zakorzenienie
|
nie chodzi o to, że się przejmuję
![]() ![]() Zresztą po co mam tu coś wklejać jak zaraz zsoatnę zjechana, że chodzę w tych obrzydliwych rzeczach co "wszyscy" już mają ![]() Zazdrość to niestety brzydka cecha :\ |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził ![]() Jak mi chłopak czy mama mówią, że mam na sobie jakąś dziwną szmatę to i tak ją nadal zakładam, więc czekamy na zestawy ![]()
![]() |
#4806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wklejaj zestawy...popatrz ilu użytkowników na to czeka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chciałam po prostu pokazać jak wątek msd bywa postrzegany- ot w ramach ciekawostki. Nie mam zamiaru wszystkim dogadzać... ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4808 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłaś, że autorki wypowiedzi niepochlebych dla MSD napisały, że tutaj im się nawet już nie chcę wchodzić- nie wchodzą już to jak mają napisać tutaj ? Piszą tam gdzie się pytają o ich zdanie nt. tego co im się nie podoba - logiczne. Taka jest prawda i chyba wszyscy o tym wiedzą - MSD to kopalnia retro, jak nie czesciowego retro to mega retro czy też street style - cieżko tutaj się wybić z innym zestawem, nie ma tutaj miejsca dla osób które lubia inny styl bo po prostu usłyszą komentarz niepochlebny i tyle - zaglądam tu często i jak już ktos spoza kręgu retro coś pokaże to cós och'ów i ach'ów nad nim nie ma... myślałyście kiedyś nad tym ? I czy wy naprawde sądzicie, że ktos kto lubi oldscholl albo styl Barbie jest zazdrosny o wasze retro/streetem ? Nie przesadzajcie już... Btw - żeby nie było - jak pisałam ja tu zaglądam bo inspiracji można znaleźć wiele, sama lubie minimalny dodatek retro do stroju - a to małą kokardę na opasce, a to koszulę z dyskretnym żabotem - nie ma co fajnie to wygląda.. ale większość tutejszych zestawów to po prostu retro retro a nie inspiracje stylem retro ![]() Poza tym - jest ty kilka "gwiazda" chociażby super karo czy chociażby Ty praline, popet - chyba źle zapisałam, jeśli tak to przepraszam ale nie pamietam dokładnie ( btw. mi osobiście bardzo sie podoba style Vivienne ) no a reszta to takie szaromysze zestawy probujace wbic sie w stylistyke tych najlepszych i no coz.. sporo odbiejgajace - dlaczego - dlatego, ze osoby wyjżej ( na pewno ktośby się jeszcze znalazł ale nie pamietam wszystkich wiec z gory przepraszam za brak wyroznienia) mają swój styl, widać, że te ciuchy to ich obraz, wyrażanie się - reszta to po prostu masówka i to już nie jest ani fajne ani ciekawe.
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
zuza678 oj malo czasu dlatego tak rzadko wklejam,ale nie zapominam o moim ulubionym watku i zestawach kilku osob
![]() skorki nie oddam ![]() ![]() Mags1983 Oleczka Poppet tez bym zmienila torebke, tylko tutaj mam malo torebek dlatego szara ![]() kanett dziekuje ![]() ![]() Marcc skora z bershki Vivienne arizoona praline tak tunika cubusowa ![]() ona123ona kodeina spoznione dziekuje dla Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Koniec z mojej strony. Peace! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tym dogadzaniem to tak ogólnie było o MSD ![]() A co do proszenia to ja lubię Twoje retor zestawy, lubię popatrzeć, czasem czymś się zainspirować także mam nadzieje, że jeszcze kiedyś popatrzę i tyle
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4812 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
To ja wkleje cos:P Zaraz zostanie skomentowana ze znowu B&W, kokardki,guziki ,ale zaryzykuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
no! to dobrze
![]() super karo- bardzo fajne zestawy ![]() W tym drugim tylko mi się ta biała chustka nie podobała, zdjęłabym ją w 1 mi się torebka nie podoba le to już kwestia gustu, także o tym się nie dyskutuje ![]()
#4815 |
Zadomowienie
|
Ja się wypowiem, bo zwykle jedynie podglądam. Śmieszy mnie jak ktoś mówi, ze wszędzie retro i tylko retro; przykro mi bardzo ale na ulicy jedynie poszczegolne jednostki ubieraja sie w retro a cala reszta preferuje coś innego. I moim zdaniem przewaga jest taka, ze większosc nosi się 'normalnie' co w moim mniemaniu oznacza zero dodatkow jedynie jeansy i jakas bluzeczka ew. zegarek/kolczyki.
A piszę bo chcialam napisać, ze Super Karo bardzo podobają mi się Twoje zestawy. Świetny jest ten w parku( nocną porą) natomiast dwa kolejne juz do mnie tak nie przemawiaja, ten bialy szal/chusta jest dziwny, wygląda jak broda Mikolaja.
![]() |
#4816 |
Zakorzenienie
|
rzadko się tu udzielam ,ale przeglądam regularnie, i bardzo mnie zdziwiły opinie tych wizazanek które podała w linku Praline. Nawet nie chodzi o te ich opinie o babcinych ciuchach, ale z tego co zauważyłam to te opinie wydały wizażanki które sie na msd bardzo czesto wypowiadał i zachwalały stroje innych dziewczyn, wiec nie wiem czy to jest jakas dwulicowość?
ja bardzo podziwiam dziewczyny które ubierają to co im się naprawde podoba i nie przejmują się opiniami innych. tyle ode mnie :P
#4817 |
Wtajemniczenie
|
Czy ja napisałam że tutaj nie zaglądam? (bo jak się domyślam chodzi o mnie, jak już coś mówimy to nazywajmy to a po imieniu a nie konspirujmy..)
Zaglądam, ale teraz już chyba bardziej z przyzwyczajenia i nie z taką częstotliwością jak kiedyś. Jak jestem na wizazu to zaglądam głownie do 3 wątków. Natrafilam na watek w ktorym napisalam swoja wypowidz bo byla na temat. Miałam ja tu skopiować? Nie pisałam jej tutaj bo oczywiscie zaraz by bylo "to po co tutaj wchodzisz jak Ci tak to zbrzydło i Ci się nie podoba?" Owszem, są osoby które trzymają się swojego stylu, mam tu na myśli Prlinke, która od kad pamiętam ubiera się w tym stylu. Ona to wszystko zapoczątkowała, reszta skopiowała a teraz jak u kogos jest kokadrka i okrągły kołniezyk to same ochy i achy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4818 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I że niby wszyscy od niej skopiowali?! ( a nawet jeśli tak, tzn że tylko dla Karoliny zarezerwowany jest ten styl?, i jak innym też się podoba to powinni ukrywać się z tym? i nie pokazywać tutaj?! Z resztą mam wrażenie, że nie jest to do końca powielanie je stylu, bo jednak różnią się jej zestawy od innych prezentowanych tutaj. np: Zuza, czerpie inspiracje ze stylu retro, ale jednak ja dostrzegam różnice w jej stylu i w Praline, a pewnie większość wrzuca to do jednego worka.... (co nie zmienia faktu że obie dziewczyny lubię oglądać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
Ja to tylko sie wkurzam jak ktos krytykuje, a sam nic nie wnosi. Bo ok, komus sie to retro nie podoba - pelne prawo, ale niech zaprezentuje swoj nowatorski styl ! Niech sie wysili, zrobi 3 zdjecia i niech cos wniesie do watku. Z reguly wtedy sie slyszy, ze ta osoba nie bedzie zajmowac sie p*i*erdolami, ze sie nie chce, ze ma wazniejsze sprawy i masa innych powodow. Jednak na krytyke ma czas i okazanie tego wielkiego znudzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mówie tylko o swoich opserwacjach, każdy ma prawo do swojej opini. Nie będę chwalić czegoś co mi się nie podoba. Kiedyś może bylo to i fajne ale teraz nie. Spójrzmy obiektywnie, msd zdominował styl retro, zwłaszcza w wersji B&W. I tylko on jest tutaj zauważany. (no dobra, może nie tylko, ale w 95 % tak). Nie ma tutaj jakiś mega oryginalnych osob, choc wcale nie uwazam ze o oto tutaj chodzi. To taka psychologia kolorowych rurek. Kiedyś wydawałoby się że nikt w tym nie wyjdzie na ulice a potem jak się na nie wszyscy rzucili to w nocy możnaby było zgasić na ulicach latarnie bo wszędzie i z daleka je było widać. Mimo tego czy ktoś tu wrzuca kolorowe rurki? nie, bo na msd kolorowe rurki sa "be". Hot za to jest pikowana torebka, sukienka z kokardką i oxfordy (ktoś tutaj nie dawno wrzucał zdjęcie-nie pamiętam kto, oxfordy biało czarne do sukienki/spódnicu. I choć moim zdaniem noga wyglądała w nich tragicznie to oczywiscie bylo "super, pieknie wygladasz, gdzie i za ile kupilas". I z tym jest właśnie tak na msd jak z tymi wyżej wymienionymi rurkami na polskich ulicach. kolony. Może będę zaatakowana ale tak to wygląda. Miałam się w ogóle nie wypowiadać ale jak juz przytoczono moje zdanie tutaj... Na msd chcialabym zobaczyc oryginalnosc, ktorej pewnie sie nie doczekam. Chcialabym zobaczyc wiecej stylow, skate, boho itd. Edit: nie twierdze że mam "nowatorski sty", ubieram się normalnie, czasem przywiązuje większą wagę do tego co mam na sobie, czasem wskakuje w dżinsy i sweter i też się czuje dobrze. Poza tym nie samymi ciuchami człowiek żyje. Nie śnią mi się po nocach bluzka z kokadrka z H&M. Edytowane przez shatin Czas edycji: 2008-10-19 o 18:16 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja odkryłam MSD to też myślałam, że to jakaś kopalnia oryginalności.. ale z czasem co z niej zostało ? Własnie "kolorowe rurki" - masówka w stylu retro. Wolałabym, żeby to był wątek dla wszystkich i o wszystkich - w teraz ? Słowo MY powinno być wywalone z tytułu tego wątku bo z MY to ono ma w większosci niewiele wspólnego.
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
Zakorzenienie
|
Rety ale czy ktos komus zabronil sie tu pokazywac? Wy tu piszecie my chcemy widziec to i to, oczekujemy tego i tego, ale nie wnosicie niczego do tego watku, nie wklejacie niczego, nie prezentujecie swojego stylu.
I wytlumaczenie jest jedno : nie zostaniemy zauwazone bo to nie retro i nie beda sie zachwycac. A to nieprawda. |
![]() ![]() |
![]() |
#4827 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pisząc, że mi się już odechciało itd zaraz ten wątek nam padnie a ja go tak lubię oglądać
![]()
#4830 |
Zakorzenienie
|
Tyle że wiele dziewczyn pisze, ze MSD jest zdominowany przez styl retro, ale dlaczego nie wklejaja zestawow dziewczyny, ktore maja styl inny? Ja chetnie poogladam hippie, dziewczyny w stylu oldschoolowym czy też 'barbie' (o ile taki styl jest, ale kazda chyba wie, o co chodzi). Tyle, ze zauwazyc mozna jedno - takich zestawow tu brak. Czemu? Nie wiem, po prostu nie sa wklejane.
edit: nie zebym sie uwazala za retro... ja w sumie do czego sie zaliczam to szczerze mowiac nie wiem ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.