|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009
Cytat:
Haha udało mi się rozpoznac ze to chłopczyk |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to mamy dzis parke ale fajnie
|
|
#4203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bolało mnie "tam" nic, nie swędziało, ale skoro trzeba wyleczyć to trzeba. Jeśli chodzi o włosy to podciełam same końce, jakieś 3 cm, chciałam co prawda skrócić włosy konkretnie gdzieś do ramion ale wymiękłam, tyle czasu zapuszczam, ze pewnie żałowałabym. Myślałam żeby włoski na winną czerwień przefarbować ale jeszcze się waham ![]() emilka gratuluję chłopczyka, na zdjeciu wygląda po prostu na ślicznego dzidziusia nie zgadłabym płci dziękuje za pamięć Justynko , jakoś nie miałam czasu w weekend odpisać, ale wieczorami nadrabiałam i czytałam co u Was
|
|
#4204 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczynki
bo mi to już czasami się wydaje, że przynudzam swoim znajomym bo przecież jak oni nie są w ciąży to ich niewiele interesuje ![]() a dzięki Wam to mogę się wygadać ![]() ok, to zamieszczę zdjęcie (zaznaczone kursorem) jak ktoś poczuje się zdegustowany to prosze przymknąć oczka
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze co za wstretne infekcje. ja bym pomyslala, ze skoro nic nie boli, nic nie piecze to wszystko jest ok. Dzis lekarz ocenil moje Ph i powiedzial, ze wszystko dobrze, ze nie ma zadnych infecji. Ale w koncu pierwszy raz pobral wymaz z pochwy do badania. Ucieszylam sie bo myslalam, ze tego tutaj nie robia. Teraz czekam sobie na wyniki Masz tak jak ja ja tak dluuugo zapuszczalam wlosy, ze mimo iz chce je sobie skrocic to mam pierdla... I zawsze podcinam. Teraz mam mocno wycieniowane i najdluzsza warstwa siega az do pasa!![]() Kolor wybralas piekny. Ja kocham sie we wszystkich odcieniach brazu i czerwieni
|
|
#4206 |
|
Zakorzenienie
|
wspaniała męskość, nie da się nie zauważyć
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdjecie jest bezcenne . Pieknie widac meskosc twojego chlopczyka
|
|
#4208 |
|
Wtajemniczenie
|
P.S. Brawo Emzetka i Buziaczek
dobre oko macieP.S. Witamy Zaneczkę i Buziaczka po dłuuugiej przerwie ![]() Raspberry mi się podobają wszystkie odcienie brązu
|
#4209 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cycuś jak się patrzy no prosze koniec 20tego tygodnia a gościu ma takie wyposażenie ![]() gratuluję chłopczyka pięknego i zdrowego ![]() a i buziaczka witam po przerwie
|
|
|
|
|
#4210 |
|
Wtajemniczenie
|
no fakt, myślę, że w takim przypadku raczej płeć się już nie zmieni prawda?
|
#4211 |
|
Raczkowanie
|
Oj wiem coś o tym strasznie mnie też łapią skurcze ale nie biore magnezu może faktycznie sobie kupię bo ból w nocy jest okropny
http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008041201801830.png 12 kwiecień 2008 r. 1 kwiecień ?? 2009 r. http://www.suwaczek.pl/cache/9b6005826f.png Edytowane przez Kika83 Czas edycji: 2008-10-20 o 13:20 |
|
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Zeby tylko mojej malej nic tam nie wyskoczylo . Bo beda jaja hehe.
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale fajnie tego sisiaka widac taki sterczacy - super to wyszlo.... ![]() Ja tez witam po przerwie, owszem podczytywałam was w sobote i niedziele zeby dzis nie miec za duzo czytania ale jakos tak nie chcialo mi sie nic pisac, nie mialam jakos weny dyskutowac o gotowaniu pieluch czy sterylizacji wszystkiego, ale moze teraz powiem jak ja to widzę, jesli chodzi o gotowanie pieluch to bez przesady ja bede prac owszem w jakiejs wyzszej temperaturze ale bez przesady, z trzymaniem innych rzeczy we wielkiej jakiejs czystosci tez nie mam zamiaru! Nie chce zrobic dziecku krzywdy! Nie jestem za tym aby miec wszystko sterylne w domu, ja chce moje dziecko zahartowac! Nie mam zamiaru tez go przegrzewac czy obchodzic sie jak z jajkiem! Bo wiem jakie to moze miec skutki...typu alergie, czeste chorowanie, wiem cos o tym bo widze po rodzinie czy znajomych jakie maja dzieci po tej przesadnej trosce! Tego nie wolno tamtego nie wolno, a teraz jest problem....Ja od dziecka byłam hartowana, mieszkałam w domku jednorodzinnym z małym gospodarstwem wiec sie jadlo owoce warzywa prosto z krzaka, latało sie na bosaka, po nagu nie byłam przegrzewana ani nie mialam zadnego gotowania ubran czy wyparzania zabawek i smoczkow, w sterylnym mieszkaniu tez nie mieszkałam i dzis jestem zahartowana, zawsze malo chorowałam, obecnie moja ostatnia choroba była w 2000 roku, nie nosze szalikow, czapek zimą, nie zakladam rajstop i jestem zdrowa, nic mi nie dolega nie mam problemu z niczym itp i tak samo mam zamiar postepowac z dzieckiem oczywiscie w ramach rozsadku nie syf i nie sterylizacja!! Nie jestem przesadnym czysciochem, czasem nie przeszkadza mi ze jest troche kurzu na meblach czy troche podłoga upackana Zanka a ta infekcja to wyszła ci z badania moczu ?? bo tak czytam ze kazda ma jakas infekcje dolnej czesci ciala a ja nigdy czegos takiego nie miałam i nie mam a to podobno jest normalne w ciazy, mnie nic nie swedzi, nie piecze, nie boli, wyniki moczu mialam ostatni raz w 16 tyg ciazy czyli ponad miesiac temu, i juz 2 mocz z kolei był bardzo dobry, dzis pewnie dostane znowu skierowanie na badanie moczu, ale ty pisałas ze tez ci nic nie dolegało a jednak, czyli to wyszło z badania moczu?? mi lekarz na zadnej wizycie nie robi zadnego wymazu ani jakichs tam badan PH, myję się zwykłym mydłem raz dziennie (czasem uzywalam zeli ale sie skonczyły) |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie skurcze zawsze łapały jak długo się uczyłam, co oczywiście wiązało się z duuuużą ilością kawy i strasznym niewyspaniem. Kawa magnez wypłukuje więc to może faktycznie z braku magnezu.
|
|
#4215 |
|
Zakorzenienie
|
buziaczekk wyniki moczu mam świetne, a ta infekcja wyszła mi w badaniu czystości pochwy (biocenoza) czyli z wymazu z pochwy. jakieś pojedyncze grzybki mam, dokładniej jakieś drożdżaki. Gdyby nie biocenoza nie wiedziałabym że mam takie świństwo.
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O kurcze to ja czegos takiego jeszcze nie mialam robionego i nawet nie wiedzialam ze moze cos byc skoro nic nie dolega, musze to powiedziec lekarzowi dzis zeby łaskawie mi to zrobił! Wkoncu płace mu za wizyte 100 zł wiec niech sie pofatyguje i zrobi co powinien bo skad ja mam to wiedziec! A słyszałyscie o 6-raczkach ktore sie urodziły w czwartek w Berlinie ?? ![]() 4 chłopców i 2 dziewczynki, ja bym sie chyba załamała jakbym miala miec 6 dzieci na raz
|
|
|
|
|
#4217 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy pisałam, ale od początku czerwca ocieplali nam blok. Najpierw robili stronę balkonową (t.j. 6 klatek) bo od strony okien były takie dziury w dachu i tam jeżyki się zalęgły, a że są pod ochroną to nie mogli ich wygonić żeby ocieplać.
No i gdzieś 2,5 miesiąca ocieplali tą stronę balkonową. Robili po dwie klatki więc im zeszło. Potem wzieli się za stronę gdzie okna i wyobraźcie sobie dziś ściagnęli rusztowania, zostało im do zrobienia kilka drobiazgów, np. daszki nad wejściem do klatki. Skoro skończyli cos mnie tchnęło i umyłam okna, w kuchni i pokoju małym. ![]() Poza tym ugotowałam obiad, wyprałam pranie, odkurzyłam i wysprzątałam cały dom, bo dziś ma dziadek podobno wracać, jak pisałam wcześniej pojechał do rodziny na wieś. Jestem z siebie tak dumna hehe teraz odpoczywam, ziemniaki się gotują i czekam na męża.
|
#4218 |
|
Zadomowienie
|
Raspberry gratuluję dziewczynki
emilka gratuluję chłopczyka agatha dobre to było
|
|
#4219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja ciegle z tego szczescia po dzisiejszym usg obrzeram sie slodkim ![]() ![]() ewccik dziekuje
|
|
#4220 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka ale z Ciebie dzielna kobietka,mnie to raczej nie zbiera na takie porządki
|
|
|
|
#4221 |
|
Zakorzenienie
|
Raspberry gratuluję dziewczynki
emilka gratuluję chłopczyka To jaki wynik mamy? Ilu przystojniaków a ile księżniczek...? |
|
|
|
#4222 |
|
Zakorzenienie
|
ja zanotowałam 7:3
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raspberry jak teraz tak myślę sobie to nie mogłaś mieć chłopca,przecież tak Ci teraz podchodzi słodkie,nie?
|
|
|
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
jastinada ja nie czuję, że to chłopiec,
ale jak wszyscy dookoła powtarzają że chłopiec to może coś w tym jest, szczerze to wolałabym jednak córeczkę
|
#4227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale staram sie chamowac. Dzis jednak byl to dla nas wielki dzien i caly dzien sie objadam Zaraz chyba bede musiala zjesc cos normalnego ![]() a to moje dzisiejsze pokusy
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niespodziankaGlowa do gory
|
|
#4229 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Mamusie!
raspberry - Cudownie!! Gratulacje!! Opijamy radosne nowiny (soczkiem oczywiście!) emzeta - Świetnie że dzidzia zaczyna dawać o sobie znać! jastinada - kochana, ja macice tez czuje... Widać taki już urok wszystkich które są mamusiami poraz pierwszy ![]() e.m.i.l.k.a - I proszę, kolejny muszkieter zasila szeregi naszego wątku! zanka - ech te ciągłe infekcje...współczuje! Ja też wciąż coś łapię Piękny wybór, ja osobiście uwielbiam takie rudo-brazowo-czerwone tony ![]() mmm...a to z takim kremikiem w środku? Bo ja podobne kupuje w Lidlu...ech...mniam...ja ostatnio zaczęłam się słodkim opychać ![]() A tak wogóle to ja też już po usg Dzidziak okropnie się wiercił i szalał (i tak ma cały czas, ciągle mi się tam rozbija po brzuchu...). Wszystko wydaje sie być w porzadku, nogi długaśne wyszły... No i już mniej więcej wiemy kto tam mieszka (nie ma 100% pewności bo sie strasznie wiercil, ale...) .... podpowiedź? A proszę bardzo:
|
|
|
|
#4230 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję synka Anvi
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

, jakoś nie miałam czasu w weekend odpisać, ale wieczorami nadrabiałam i czytałam co u Was

wspaniała męskość, nie da się nie zauważyć

. Bo beda jaja hehe.

Opijamy radosne nowiny (soczkiem oczywiście!)
Bo ja podobne kupuje w Lidlu...ech...mniam...ja ostatnio zaczęłam się słodkim opychać