Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-10-18, 14:14   #4681
pani-jesień
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Pokaż wiadomość
A jakie masz włosy? Myslisz, że przy tłustych metoda OMO się spradzi?

I czy zmywa Ci sama odżwyka róznego rodzaju olejki?
Mam włosy mieszane - tłuste u nasady i suche na końcach. Ponieważ przy metodzie OMO skalp myje się szamponem, nie ma żadnego problemu z domyciem głowy...
A gdy nakładam na włosy jakiś olej (baaardzo rzadko - leniwa jestem ), to po prostu nie stosuję metody OMO, a myję całość szamponem. I już
Stary 2008-10-18, 16:08   #4682
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia93b Pokaż wiadomość
Porozgladam sie po sklepach za szamponami,odzywkami dla dzieci bo podobno sa dobre dla cienkich przetluszczajacych sie wlosow, jak cos takeigo zakupie to sporobuje tej metody OMO bo narazie zadnych odzywek nie mam
A po co Ci odżywki dla dzieci? Takich raczej nie ma (jedyna jaką znam to spray Liliputza), są tylko szampony, ale można je podzielic na takie naprawde delikatne (z łagodniejszymi składnikami) i takie które różnią się od szamponów drogeryjnych tylko brakiem dużej ilości substancji nawilżających itp. więc przy kupnie warto kierowac się składem. I nie warto na siłe kupowac takich delikatnych szamponów jeśli się nie będą sprawdzac - nie będą czyscic skóry dokładnie. Czasem lepszy SLS z dobrą "obstawą" (substancje odżywcze, brak składników podrażniających) niż jakieś szampony które myją jakby chciały, a nie mogły, a przez tłuszcz gromadzi się na skórze

Cytat:
Hmm tak mysle sobie jeszcze o olejku rycynowym ale nie lubie sie nim bawic tak jak nafta, musze z 3 razy myc po tym glowe bo okazuje sie ze jej nie zmylam do konca i wlosy smierdza, i sa tluste.
To może jakiś lżejszy olej np. kokosowy? Ponoc bardzo łatwo się zmywa, a cenowo wychodzi mniej więcej tak jak rycynowy.
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 17:05   #4683
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzeikuje za odpowiedz
W poniedzialek go kupie bo dzisiaj juz nie chce wychodzic z domu Mam wielkiego lenia. Ale za to rano bylam u fyryzjerki i podciela mi wloski i grzywke, zapytala mnie czy je codziennie prostuje bo mam dysyc zniszczone konce, a ja że nie prostuje ani nie susze moich wlosow. No nic, odstawiam gliss kur i jedwab. Moja regeneracja bedzie wygladac tak:
Od dwoch tygodni pije wieczorem kubek pokrzywy.
Bede myla wlosy szamponem Wax do suchych i zniszczonych oraz z tej samej serii maske do wlosow bede uzywala( co 3 dni?)
Porozgladam sie po sklepach za szamponami,odzywkami dla dzieci bo podobno sa dobre dla cienkich przetluszczajacych sie wlosow, jak cos takeigo zakupie to sporobuje tej metody OMO bo narazie zadnych odzywek nie mam
po myciu zaproponowana przez Ciebie odzywke na koncowki.
Hmm tak mysle sobie jeszcze o olejku rycynowym ale nie lubie sie nim bawic tak jak nafta, musze z 3 razy myc po tym glowe bo okazuje sie ze jej nie zmylam do konca i wlosy smierdza, i sa tluste.
Na skore glowy bede stosowala z Apteczki babuni tonik do wlosow przetłuszczajacych sie bo po nim naprawde wlosy sa dlugo swieze.
Dobrze wyglada ta moja regenracja, czy potrzebne sa jakeis poprawki?
Dlaczego nie używasz codziennie odżywki? Włosy bez takiej delikatnej warstwy rozczesywane strasznie się niszczą. Odżywka po myciu to podstawa.
Spróbuj np. szamponu Babydream.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 19:06   #4684
Kasia93b
Raczkowanie

Oczywiscie ze uzywam np maski nivea, po niej wlosy roczesuja sie bardzo dobrze, ale podobno ma silikony. Zobacze jak bedzie sprawowal sie szampon Wax, czy ponim beda dorbze rozczesywaly sie wlosy a jak nie to poszukam jakiejs odzywki..
Włosow nigdy nie szarpie, jak sa mokre to bardzo o nie dbam, delikatnie rozczesuje,potem zakladam na nie recznik i susza mi sie bez uzycia suszarki. Moje koncowki zawsze sie rozdwajaly ale byc moze calkeim je zniszczylam prostujac( rok tomu, codziennie) wlosy. W tym roku natomiast wlosy mialy duzy kontakt z sola morska(caly tydzien, 3 razy dziennie) i chlorem-cale wakacje 2razy w ciagu tygodnia. Moja reneracja trwa zaledwie dwa miesiace wiec nie oczekuje wielkiej od poczatku poprawy
Czy ten olejek kokosowy mozna zakupic w aptece?

Jeszcze cos co do tych odzywek. Wole kupowac szampony 2w1 bo odzywki bardzo przetluszczaja mi wlosy. Nawet jakas mgielka o skladnikach ziolowych
Kasia93b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 19:07   #4685
Ines-ka
Zakorzenienie

Cytat:
W sklepie ze zdrową żywnością.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 19:35   #4686
carlo_rossi
Rozeznanie

Wkurzylam sie strasznie. Wlasnie poszlam po moj olej kokosowy zeby nalozyc go na wlosy, patrze i co? jest calkowicie plynny. Kupilam go w zeszlym tyg. i raz uzylam wtedy wygladal normalnie jak kazdy olej kokosowy,czyio postac stała taka smalcowata. Czemu moj sam sie rozpuscił? nie stoi w cieple, ani kolo zadnego grzejnika,temperatura normalna. Mialam juz wczesniej kilka słoiczkow kokosa, zawsze stały na tej półce 'olejowej' i byly wlasnie takie 'smalcowate', rozpuszczaly sie po podgrzaniu, a ten jest płynny z farfoclami w srodku. wstawilam go do lodowki zeby zobaczyc czy zgestnieje ale cos wolno mu to idzie.
Jak myslicie co jest nie tak? nadaje sie na włosy czy moze sie zepsuł i lepiej wywalic? Kurcze no, chyba mnie oszukali
carlo_rossi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 20:26   #4687
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiscie ze uzywam np maski nivea, po niej wlosy roczesuja sie bardzo dobrze, ale podobno ma silikony. Zobacze jak bedzie sprawowal sie szampon Wax, czy ponim beda dorbze rozczesywaly sie wlosy a jak nie to poszukam jakiejs odzywki..
Włosow nigdy nie szarpie, jak sa mokre to bardzo o nie dbam, delikatnie rozczesuje,potem zakladam na nie recznik i susza mi sie bez uzycia suszarki. Moje koncowki zawsze sie rozdwajaly ale byc moze calkeim je zniszczylam prostujac( rok tomu, codziennie) wlosy. W tym roku natomiast wlosy mialy duzy kontakt z sola morska(caly tydzien, 3 razy dziennie) i chlorem-cale wakacje 2razy w ciagu tygodnia. Moja reneracja trwa zaledwie dwa miesiace wiec nie oczekuje wielkiej od poczatku poprawy

Jeszcze cos co do tych odzywek. Wole kupowac szampony 2w1 bo odzywki bardzo przetluszczaja mi wlosy. Nawet jakas mgielka o skladnikach ziolowych
A o której masce nivea mówisz? Jak nie ma składu w KWC ani w wątku składowym to przepisz, zobaczymy czy są te silikony. A nawet jeśli ma, to trzeba je poprostu regularnie wymywac z włosów i po problemie, skoro maska Ci służy.

Szampon 2w1 ma niewielką ilośc odżywki, zresztą nawet nie ma czasu żeby zadziałac. Kontakt z detergentami powinien byc jak najkrótszy, a więc mija się to z celem. Kup ten olejek kokosowy i wypróbuj Nie jest ciężki, dobrze się zmywa więc nie powinien obciążac.

Cytat:
Napisane przez carlo_rossi Pokaż wiadomość
Wkurzylam sie strasznie. Wlasnie poszlam po moj olej kokosowy zeby nalozyc go na wlosy, patrze i co? jest calkowicie plynny. Kupilam go w zeszlym tyg. i raz uzylam wtedy wygladal normalnie jak kazdy olej kokosowy,czyio postac stała taka smalcowata. Czemu moj sam sie rozpuscił? nie stoi w cieple, ani kolo zadnego grzejnika,temperatura normalna. Mialam juz wczesniej kilka słoiczkow kokosa, zawsze stały na tej półce 'olejowej' i byly wlasnie takie 'smalcowate', rozpuszczaly sie po podgrzaniu, a ten jest płynny z farfoclami w srodku. wstawilam go do lodowki zeby zobaczyc czy zgestnieje ale cos wolno mu to idzie.
Jak myslicie co jest nie tak? nadaje sie na włosy czy moze sie zepsuł i lepiej wywalic? Kurcze no, chyba mnie oszukali
Ja i tak bym nałożyła Nie wydaje mi się, że to dlatego, że się popsuł. A jak mieli by Cię oszukac? Jest tam jakaś data?
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-18, 20:41   #4688
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość

Ja i tak bym nałożyła Nie wydaje mi się, że to dlatego, że się popsuł. A jak mieli by Cię oszukac? Jest tam jakaś data?

tak tez zrobilam. jak zmyje to zobacze czy jest jakas roznica. zgestniał w lodowce ale i tak zastanawia mnie czemu sie rozpuscil w chlodnym pomieszczeniu
Co do oszustwa to mialam na mysli, ze moze to wcale nie jest 100% olej kokosowy jak jest to napisane na opakowaniu,ale kokos z domieszka jakiegos innego tluszczu dlatego szybciej sie topi. sklad ma duze znaczenie, kokos dobrze nawilza i wnika we wlosy, przeciez gdyby nie to, to bym wyjeła z lodowki maslo albo smalec i posmarowala wlosy, ale w koncu nie chodzi o efekt tlustosci tylko o nawilzenie...
Stary 2008-10-18, 22:14   #4689
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Co do oszustwa to mialam na mysli, ze moze to wcale nie jest 100% olej kokosowy jak jest to napisane na opakowaniu,ale kokos z domieszka jakiegos innego tluszczu dlatego szybciej sie topi. sklad ma duze znaczenie, kokos dobrze nawilza i wnika we wlosy, przeciez gdyby nie to, to bym wyjeła z lodowki maslo albo smalec i posmarowala wlosy, ale w koncu nie chodzi o efekt tlustosci tylko o nawilzenie...
a może tam wcale nie jest tak chłodno jak sądzisz- to tylko gdybanie ale moze słoik postał chwilę w słońcu [u mnie plucha ale może u Ciebie było ładniej] albo stoi w szafce za która biegnie rurka od ogrzewania [w końcu sezon grzewczy sie powoli zaczyna]. Nie wiem- zgaduję ale wszystko jest możliwe. Od "nowości" taki jest [tzn odkąd stoi na półce] czy może nie zwróciłaś uwagi No i jaki ma kolor po rozpuszczeniu Lekko biały [metny] czy może żółtawy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 15:21   #4690
carlo_rossi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
a może tam wcale nie jest tak chłodno jak sądzisz- to tylko gdybanie ale moze słoik postał chwilę w słońcu [u mnie plucha ale może u Ciebie było ładniej] albo stoi w szafce za która biegnie rurka od ogrzewania [w końcu sezon grzewczy sie powoli zaczyna]. Nie wiem- zgaduję ale wszystko jest możliwe. Od "nowości" taki jest [tzn odkąd stoi na półce] czy może nie zwróciłaś uwagi No i jaki ma kolor po rozpuszczeniu Lekko biały [metny] czy może żółtawy
Nie sadze, mam osobna spizarenke na takie produkty zeby nie trzymac w cieple a tam akurat dosyc chlodno i ciemno grzejnika brak rury daleko, same oleje obok. Dlatego sie zdziwilam ze sie rozpuscil bo mialam juz wczesniej kilka sloiczkow i zawsze tam staly i bylo ok.po rozp. ten byl biały z farfoclami, stal troche w lodowce i zgestniał,wiec niby ok. DObra nie marudze juz, moze w mojej spizarni powstał czasowy efekt cieplaniany:P albo jakies inne paranormalne zjawisko.:P
Stary 2008-10-19, 15:41   #4691
kosmarka
Wtajemniczenie

A ja myślałam, że dziś sie pociesze, ż zamówienie złożyłąm u thanatosa a tu zonk - mleczka owsianego i protein jedwabiu niet. Trudno poczekam aż zapas uzupełnią, niebędę przecież czekała jakiś czas aż mi drugą paczkę prześlą .

Tymczasem spłukałam dziś włosy octem i miodem na raz - z włosami nic sie nie stało a i octem nie czuć przez tą slodycz .

kosmarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 15:51   #4692
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
DObra nie marudze juz, moze w mojej spizarni powstał czasowy efekt cieplaniany:P albo jakies inne paranormalne zjawisko.:P
wszystko jest możliwe dla mnie to tez troche dziwne- bo jeśli faktycznie zostal zmieszany z innym olejem to powinnaś go była kupić już w stanie płynnym. Domieszka "zanieczyszczenia" od razu wplywa na temperature krzepniecia a nie z opóźnionym zapłonem. Kolor wydaje się być właściwy
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-10-19, 20:22   #4693
ShaYa
Raczkowanie

Miałam zawsze geste wlosy, ale cos mnie podkusilo zeby je pofarbowac i pofarbowalam wlosy ok pol roku temu. Nic sie z nimi nie dzialo az do teraz.. zaczely mi wypadac i lamac sie. Biore tabletki "Skrzyp Polny z witaminami" i juz widze poprawe bo nie wypadaja mi z cebulkami ale lamia sie dalej tak samo
W piatek ide je sciac do fryzjera na krotko zeby sie zregenerowaly (teraz mam je do za lopatki) co moge jeszcze dla nich zrobic ?
Pisze do was bo jestescie moja jedyna nadzieja by je odzyskac
Mam nadzieje ze mi pomozecie!Z gory dziekuje
ShaYa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 20:33   #4694
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ShaYa Pokaż wiadomość
Miałam zawsze geste wlosy, ale cos mnie podkusilo zeby je pofarbowac i pofarbowalam wlosy ok pol roku temu. Nic sie z nimi nie dzialo az do teraz.. zaczely mi wypadac i lamac sie. Biore tabletki "Skrzyp Polny z witaminami" i juz widze poprawe bo nie wypadaja mi z cebulkami ale lamia sie dalej tak samo
W piatek ide je sciac do fryzjera na krotko zeby sie zregenerowaly (teraz mam je do za lopatki) co moge jeszcze dla nich zrobic ?
Pisze do was bo jestescie moja jedyna nadzieja by je odzyskac
Mam nadzieje ze mi pomozecie!Z gory dziekuje
ja obstawiam, ze to zasługa jesieni a nie farby- nie po tak długim czasie. Wypadanie włosów w sezonie jesiennym i wiosennym jest niestety normalne. Zaradzić można wmasowujac w skalp np. lotion seboradin niger i suplementując się [picie pokrzywy, skrzypu, drozdży]
Co do regeneracji- nie wiem czy musisz je tak drastycznie obcinać- może nie są aż tak zniszczone- poczytaj ściągę http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=250381 na pewno znajdziesz tam coś dla siebie- a najlepiej wstaw zdjęcie- wtedy będzie można coś więcej powiedzieć
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-10-19, 21:38   #4695
ShaYa
Raczkowanie

Jolie2601 Dziekuje Cza odpowiedz na posta
Szukalam wlasnie jakiegos zdjecia na ktorym by bylo wydac moje wlosy ale niestety takich brak. W kazdym badz razie sa bardzo suche i nie tylko koncowki sie rozdwaja ale nawet wlos w polowie.. Szczerze mowiac to pierwszy raz widze takie zjawisko. W kazdym badz razie moje wlosy sa bardzo zniszczone az do karku a ze juz zamowilam wizyte to je obetne przynajmniej beda widawaly sie gesciejsze. Moim zdaniem one sie tak wysuszyly przez lato poniewaz mialm najpierw czarne wlosy pozniej rozjasnione az do blondu by polozyc braz... a z kolei ten braz casly czas rozjasnia mi sie do rudego.. Nie pomagaja mi nawet odzywki by choc przez chwile byly slizkie jak kiedys.
Dziekuje Ci za strone ktora mi podeslalas, napewno mi sie przyda!
A pokrzywe do picia moge kupic w aptece?
Stary 2008-10-19, 22:13   #4696
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kosmarka Pokaż wiadomość
A ja myślałam, że dziś sie pociesze, ż zamówienie złożyłąm u thanatosa a tu zonk - mleczka owsianego i protein jedwabiu niet. Trudno poczekam aż zapas uzupełnią, niebędę przecież czekała jakiś czas aż mi drugą paczkę prześlą .
chyba się nie doczekasz

te same braki były już, gdy ja skladalam zamowienie, czyli dokladnie miesiąc temu...

Thanatos podobno odchodzi od płynnych produktow(mleczek, protein, nawilzaczy itd.)...

a to wyniki moich testow thanatosowych produktow:

-mleczka mi srednio podpasowaly(mam bawelniane i migdalowe), dodawalam je do Glorii, ale jakos efektow zadnych

-zdecydowanie polecam mixa Gloria+NMF lub mixa z mleczkiem krolewskim, efekt piorunujacy, megablysk i gladkosc bez przetluszczania

hydromanil tez jest godny polecenia

zapomnialabym o najwiekszej perelce- fosfolipidach mleka, no cudenko po prostu

za to proteiny mleka nijak mi nie pasuja bede musiala zuzyc je do czegos innego

zas po dodaniu kropli keratyny do szamponu bezposrednio przed myciem, mialam skrecone wlosy naturalnie, delikatnie faluja, a po tym jeszcze bardziej sie rozszalaly. ale nie bede chyba tego praktykowac, szybciej sie przetluscily

wlosy mam zdrowe, najdluzsze pasma siegaja ledwo ramion, byc moze przy dlugich i przesuszonych skladniki, ktore mnie nie zachwycily, zdzialałyby cos
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-19, 22:29   #4697
noname12345TPa
Gość

Ha, moje drogie - znalazłam sposób na moje tłuste włosy - szampon z dziegciem Mrs. Potters - najlepszy środek na łupież -http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19946 - nie uczula mnie (nie wiem na serio dlaczego), ale wysusza włosy i mniej się po nim przetłuszczają - ps. wiele dziewczyn kupujących starą formułę uskarżały się na zapach - tak moje kochane pachnie dziegieć - środek dla smolarzy. http://pl.wikipedia.org/wiki/Dziegie%C4%87 - lekturka dla zaciekawionych. Teraz jeszcze sobie kupię Seboradin Niger i zobaczę jak on działa - dla mnie szampon musi wysuszać włosy - po tym stają się bardziej suche, ale lepsze. Jest to ulubiony szampon taty który z całym sercem mogę polecić. A zapach dziegcia kojarzy mi się z fermentującymi drożdżami w piwie lub wędzonym serem, bardzo ten zapaszek lubię (dla mnie szampon nie musi pachnieć fiołkami, ale działać).
Stary 2008-10-19, 22:53   #4698
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Jolie2601 Dziekuje Cza odpowiedz na posta
Szukalam wlasnie jakiegos zdjecia na ktorym by bylo wydac moje wlosy ale niestety takich brak. W kazdym badz razie sa bardzo suche i nie tylko koncowki sie rozdwaja ale nawet wlos w polowie.. Szczerze mowiac to pierwszy raz widze takie zjawisko. W kazdym badz razie moje wlosy sa bardzo zniszczone az do karku a ze juz zamowilam wizyte to je obetne przynajmniej beda widawaly sie gesciejsze. Moim zdaniem one sie tak wysuszyly przez lato poniewaz mialm najpierw czarne wlosy pozniej rozjasnione az do blondu by polozyc braz... a z kolei ten braz casly czas rozjasnia mi sie do rudego.. Nie pomagaja mi nawet odzywki by choc przez chwile byly slizkie jak kiedys.
Dziekuje Ci za strone ktora mi podeslalas, napewno mi sie przyda!
A pokrzywe do picia moge kupic w aptece?
w takim razie lepiej obciąć- jeśli włos rozdwaja się tak wysoko [zdarza się] to nie jest z nim najlepiej. A po obcięciu stosować się do rad w tamtym linku - możesz tez wypóbować mycie włosów odżywką [jest o tym odrębny wątek] jak się nie sprawdzi to zawsze można odtsawić, ale wypróbować warto bo efekty mogą być zaskakujące.
pokrzywę dostaniesz w aprece lub zielarskich
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-10-19, 23:47   #4699
tigresska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
chyba się nie doczekasz

te same braki były już, gdy ja skladalam zamowienie, czyli dokladnie miesiąc temu...

Thanatos podobno odchodzi od płynnych produktow(mleczek, protein, nawilzaczy itd.)...

a to wyniki moich testow thanatosowych produktow:

-mleczka mi srednio podpasowaly(mam bawelniane i migdalowe), dodawalam je do Glorii, ale jakos efektow zadnych

-zdecydowanie polecam mixa Gloria+NMF lub mixa z mleczkiem krolewskim, efekt piorunujacy, megablysk i gladkosc bez przetluszczania

hydromanil tez jest godny polecenia

zas po dodaniu kropli keratyny do szamponu bezposrednio przed myciem, mialam skrecone wlosy naturalnie, delikatnie faluja, a po tym jeszcze bardziej sie rozszalaly. ale nie bede chyba tego praktykowac, szybciej sie przetluscily

wlosy mam zdrowe, najdluzsze pasma siegaja ledwo ramion, byc moze przy dlugich i przesuszonych skladniki, ktore mnie nie zachwycily, zdzialałyby cos
truskawkowa - a jak stosujesz hydromanil? ja mam ale stoi w lodówce... wiem ze nabłyszcza on włosy - ma jeszcze jakies własciwości?
tigresska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 05:45   #4700
noname12345TPa
Gość

Ja nie truskawkowa, ale mogę powiedzieć - http://mazidla.com/index.php?page=sh...mart&Itemid=27
Na mazidłach jest stale dostępny.
Thanos przegrywa, bo u niego produkty są tylko czasem, a na mazidłach stale.
Stary 2008-10-20, 08:37   #4701
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Spróbuj dodać do jakiegoś balsamu do ciała - lepszy poślizg i lepsze wchłanianie, a skóra bardziej miękka (szczególnie po migdałowym).

Cytat:
Płynne mleczko pszczele super Dodałam do bursztynowego Pottersa i midodowo - mlecznej Joanny i sprawdza się.

Cytat:

Ooooo, nie kuś. Jak używasz ?

Cytat:

Ja z protein mleka i keratyny zrobiłam psikacz do końcówek. Śmierdzi starsznie, trochę usztywnia włosy, ale dobrze chroni.

Cytat:
Zdziałałyby, zdziałałyby

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 08:50   #4702
kosmarka
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba się nie doczekasz te same braki były już, gdy ja skladalam zamowienie, czyli dokladnie miesiąc temu...
Mówisz . Choroba dziś weszłam do swojego koszyka, by dołożyć proponowanych przez ciebie rzeczy, a tu informacja, że skórki z jabłka już nie ma (będzie 30 paźdź.). Koszmar - nie wiem czy nie zamówć tego co wzięłam, bo zaraz i tego nie będzie, albo jak resztę uzupełnią to tego co teraz chcę wziać nie będzie same problemy

Stary 2008-10-20, 09:57   #4703
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Kosmarka, a może napisz do Tahantosa, aby odłożył Ci zamówione już produkty, a Ty za 10 dni jeszcze dołożysz do tego asortyment, jakiego obecnie w sklepie nie ma i zapłacisz razem, aby wyszły w jednej paczce?
Albo teraz zapłacisz za część, ale poproś, aby jeszcze nie wysyłał?

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 10:01   #4704
kosmarka
Wtajemniczenie

No właśnie muszę coś wykombinować, by wyszło jak najtaniej i jak najszybciej .
dzięki za pomysł

Stary 2008-10-20, 12:35   #4705
ShaYa
Raczkowanie

Jolie2601 naprawde dziekuje Ci z calego seruszka Bede pisac o efektach )

aha. znalazlam taka stronke http://www.ecospa.pl/ nie wiem czy znacie ale moze cos bedzie sie oplacalo aaa. i to nie jestm oj sklep

Edytowane przez ShaYa
Czas edycji: 2008-10-20 o 13:14 Powód: stronka
Stary 2008-10-20, 12:50   #4706
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Jolie2601 naprawde dziekuje Ci z calego seruszka Bede pisac o efektach )
nie ma za co powodzenia
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-10-20, 14:34   #4707
kosmarka
Wtajemniczenie

Pan Marcin Kirzanowski odpisał mi na mejla-mleczko owsiane i proteiny jedwabiu juz są , pod koniec paźdź będzie i skórka jabłka - wszystko razem pójdzie .

Stary 2008-10-20, 16:55   #4708
Kasia93b
Raczkowanie

http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=15063 tej maseczki uzywam jako odzywki po kazdym myciu. Swietnie sie rozczesuja. Wczoraj sprobowalam metody OMO- maseczka, szampon -rzepa od malwy , maseczka. Moge powiedziec ze wlosy sa dzisiaj fajne: mieciutkie i tak jakby: zdrowsze. Ale dzisiaj nareszcie przyszla mi maska Wax do suchych i zniszczonych+do takich samyuch wlosow szampon+jedwab(wiem wiem podobno wysusza ale wczesniej go zamowilam aczkolwiek! na tym jedwabiu Wax napsiane jest ze reperuje i wygladza rozdwojone koncowki nie moglam sie powstrzymac i wzielam troszczeke na te moje koncowki i faktycznie wygladza
Stary 2008-10-20, 17:05   #4709
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
jedwab(wiem wiem podobno wysusza ale wczesniej go zamowilam aczkolwiek! na tym jedwabiu Wax napsiane jest ze reperuje i wygladza rozdwojone koncowki nie moglam sie powstrzymac i wzielam troszczeke na te moje koncowki i faktycznie wygladza
Możesz go spokojnie używać, bo nie ma alkoholu, więc jest mniejsza szansa, że Ci krzywdę zrobi. Byleby z umiarem i niezbyt często, i dobrze po użyciu włosy oczyszczaj.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-10-20, 17:13   #4710
Kasia93b
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Możesz go spokojnie używać, bo nie ma alkoholu, więc jest mniejsza szansa, że Ci krzywdę zrobi. Byleby z umiarem i niezbyt często, i dobrze po użyciu włosy oczyszczaj.
To jak moge go czesto uzywac? co trzy dni? cztery? hmm moze maski Wax bede uzywac co 4 dni wiec moze po tym tez tego jedwabiu. Pomozcie mi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości