|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wzielam pierwsza tabletke mimo ze nie mam okresu
Cytat:
![]() one czasem "zatrzymują" okres
|
|
#812 |
|
Rozeznanie
|
wzielam bo znów cos zaczeło sie dziac ale sytuacja sie powtórzyla bo znów nic nie ma
tylko jakby ciemny uplaw. wkurza mnie to bo pierwszy raz mam cos takiego... bede nadal brac tabletki i zobacze co sie bedzie działo
|
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Poczytaj o działaniu tabletek, bo widzę, że nic nie wiesz i zaraz posypią się dalsze pytania.
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
mi lekarz ginekolog kazal zaczac branie tabletki bez wzgledu na to czy mam okres czy nie
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
to moze zalezec od tego po co sie je bierze jesli w celu antykoncepcyjnym to normalne ze bierze sie 1 dnia okresu. ale znam przypadki gdzie tab zostały przepisane na bolesne miesiaczki i wtedy tab zaczynało sie brac w dniu wykupienia recepty
|
#816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi ginka przepisała właśnie na bolesne miesiaczki i kazała wziąc pierwszą w pierwszym dniu cyklu....pewnie zależy od lekarza
|
|
|
|
|
#817 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie przestane brac, zobacze czy beda tego jakies pozytywne (lub negatywne ) skutki. dzieki za rady
|
|
|
|
|
#818 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
zgubiłam jedną tabletkę mercilonu wczoraj więc wziełam dzisiejszą, na jutro już nie będę miała bo kończę i właściwie to kończę narazie w ogóle...tylko takie moje pytanie:czy jeśli nie wezmę tej ostatniej tabletki jutro to jak to organizm "odczyta"? dostanę normalnie zaraz okres czy coś mi się może rozregulować?
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
mysza jak juz rozpoczelas opoakowanie to powinnas skonczyc. mozliwe ze stalo sie to dlatego, ze wzielas tabletki, czasem to "zatrzymuje okres" i zamiast jak zwykle krwawienia moze wystapic tylko plamienie.
|
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
martus9 moze Ci sie przesunac krwawienie, to bardzo prawdopodobne, jednak jesli teraz wzielas o jedna tablletke mniej to pamietaj zeby nie wydluzac 7-dniowej przerwy, jesli wzielas 20 tabletek z opakowania to zmieni Ci sie pierwszy dzien wziecia pierwszej tabletki z opakowania, pozdrawiam
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
hejka Dziewczyny.Ja biorę yasmin-pierwsze opakowowanie. Tabletke wzięlam pierwszego dnia miesiączki.Przez całe 21 dni miałam plamienia i bóle w pobrzuszu
.Kilka razy brałam tabletki przeciwbólowe. We wtorek wzięłam ostatnią tabletkę. Dzisiaj jest piątek, a nie ma krwawienia. Mija 3 dzień. Którego dnia w siedmiodniowej przerwie dostaje się "okres"?częściej 2 czy 3 ? Zaczynam się martwić
|
|
|
|
#823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może to być 1,2,3,4,5,6,7 dzień przerwy. Poczytaj co nieco na temat tabsów, bo Ci się to przyda żeby niepotrzebnie nerwow nie tracic
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za odpowiedź. Czytam wszystkie fora, ale nigdzie nie moglam znaleźć takiej info. Ulotkę to znam na pamięć od Yasmin I tam piszą że jest to 2 albo 3 dzień stąd moje obawy.
|
|
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Emilia211 zgadzam sie z Marwari, nie martw sie, ja po jednych talbetkach dostawalam krwawienie dopiero w 5,a nawet w 6dniu, nie jest regula ze kazda kobieta musi dostac krwawieie w 2 albo 3 dniu, to indywidualna sprawa kazdej z nas, no i poszukaj watku o tabletkach Yasmin, jest chyba taki na wizazu.
pozdrowinka
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
jesteście Kochane
, ale już jest "wszystko" w porządku... jak ja lubię te dni:p
|
|
|
|
#827 |
|
Raczkowanie
|
Anusia ale ja już nie chciałam wracać do tabletek...po tej przerwie miało być i będzie koniec.
|
|
|
|
#828 |
|
Zadomowienie
|
W ciagu tej 7-dniowej przerwy wciąż jestem zabezpieczona prawda? Pewnie to pytanie uznacie za banalne i zostało juz tu zadane milion razy, ale nie mam mozliwosci, żeby szybko poszukać. Z góry dzieki
|
|
|
|
#829 |
|
Raczkowanie
|
Czesc! Ja biorę pierwsze opakowanie Microgynon 30 już 2 tygodnie i nie ma poważnych problemów, wyłączając codzienne plamienia, i ...no własnie - problemy z cerą. Nie ma jeszcze tragedii, ale codziennie na twarzy pojawia się conajmniej 1 nowy czerwony pryszcz i boje sie,zeby to nie zaszło za daleko...
I teraz pytanie do wizazowych specjalistek : Co mogę na to poradzić? Czy po hormonach ma się pryszcze ze względu na zwiększona ilosc wydzielania sebum? Czy w związku z tym załatwi sprawe jakiś środek zmniejszający wydzielanie sebum? Polecacie jakis specyfik? |
|
|
|
#830 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
Czy ktoś wie czy gąbki antykoncepcyjne są już dostępne w Polsce? Może któraś ich używała/używa? Chciałabym je wypróbować ale nie mogę znaleźć żadnej opinii użytkowniczek takiej metody.
I jeszcze jedno, czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania metody chemicznej (znaczy dopochwowe globulki, gąbki itp z substancją plemnikobójczą) po wymrożeniu nadżerki?
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Mam mały problemik Jak dobrze że jesteście Wiec byłam w górach, ukradli mi portfel w którym miałam tabsy, niestety nie miałam dodatkowego opakowania a z tego wziełam tylko 5 tabletek Nie za bardzo miałam jak iśc do lekarza (mała miejscowość) wiec trzy dni nie brałam tabletek, stwierdziałam że zrobie sobie przerwe miesieczna (los mnie zmusił) dostałam okres (6 dni po zgubieniu tablete), wiem że ten okres to normalna sprawa. Ale moje pytanie brzmi czy jakoś sobie zaszkodziałam ta przerwa. Znaczy jeszcze nie zaczełam brać, chce dopiero nastepna paczke zaczac od przyszłego okresu i tak powienam zrobic przerwe. Ale zastanawiam się czy taka nagła przerwa zaszkodziałam sobie troszke sie martwie. umówiłam sie już do lekarza ale dopiero na czwartek. Powiedzcie co sadzicie
|
#834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#836 |
|
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczynki za odpowiedz. mi właśnie ginokolog kazał raz w roku robić miesieczna prezrwe dziwne nie... Wiec juz zgłupiałam czy ona az tak rozregulowuje organizm.
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no troszke sobie namieszasz w organizmie,robiac miesieczna przerwe. niestety. poza tym tylko 5 tabletek z blistra nie gwarantuje zabezpieczenia. koniecznie jak bedziesz na wizycie zapytaj lekarza. do justynka87 zmien lekarza poki mozesz,bo glupowy mowi. miesieczna przerwa raz na rok,to kpiny,organizm moze sie calkowicie rozlegulowac.....oczywisc ie ze rozleguluje organizm! i to jak,a co po miesiacu? znow wracasz do tabsow?? nie,ciekawe kiedy.,bo okres moze sie nie pojawic,po miesiacu,a wtedy nie jestes zabezpieczona....
|
|
|
#838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co byście zrobiły na moim miejscu?
Edytowane przez justynka87 Czas edycji: 2008-10-14 o 09:30 Powód: literówki |
|
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
w najblizszym czasie chcialam sie wybrac do ginekologa ( mam 18 lat i to moja pierwsza wizyta) strasznie sie boje ale przejde do rzeczy czy podczas pierwszej wizyty moge prosic o tabletki anty? wspolzyje wmiare regularnie od 4 lat mam stalego partnera wiem ze niektrorych was zdziwi ze nie bylam jeszcze u ginekologa ale zawse mnie to przerazalo teraz zreszta tez ale postanowilam wkoncu to przelamac. pewnie wiekszosc z was bierze tabletki antykoncepcyjne wiec chcialam zapytac po ktorych sie tyje ? jestem bardzo szczupla az za bardzo i wlasnie chcialabym aby tabletki pomogly mi troche przytyc podobno jaysmin nie wiem czy dobrze napisalam czy ktoras to potwierdzi ?
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

nie mam pewnosci czy to byla menstruacja czy cos innego i nie wiem czy nadal mam brac tabletki

I tam piszą że jest to 2 albo 3 dzień stąd moje obawy.
, ale już jest "wszystko" w porządku...