|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam perfum... - opis flakonu
Kochane juz raz mi pomogłyscie wiec znow przychodze z problemem
kuzynka opowiadała mi, ze jakos tak na poczatku września była w Superpharmie w Toruniu i tam psiknęła sie perfumami, ktore jak okreslila po 2-3 minutach zaczęły pachniec "ładnie, słodko troche ciastkowo-śmietankowo-waniliowo-toffi" wiem tylko, ze perfumy nie byly z aktualnej gazetki promocyjnej wiec pewnie jako oferta gazetkowa byly pod koniec sierpnia. nie stały na tej połce gdzie stoja gabriela sabatini, mexx tylko na stoisku "wysokopólkowym" moja kuzynka oczywiście psiknęla sie kilkoma perfumami i wszystko jej sie pomieszało ale jak twierdzi mogły byc w kulistym opakowaniu lub tu druga opcja mogly sie zaczynac na literke "i" ale to tylko podejrzenia. przepraszam za taki pokrętny opis ale ani ja nie jestem znawca zapachow ani tym bardziej ona ale jesli odnalazlabym te perfumy zrobilabynm jej ogromna przyjemność
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#573 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji znanego zapachu sprzed lat. Nie znam producenta jednak ostatnio dopadłem Axe Vice (czerwony) i jest bardzo podobny do tego którego poszukuję. Dodam że chodzi o firmowy zapach. Dziękuję i pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#575 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prośba o pomoc w zidentyfikowaniu flakonika.
A czy to czasem nie było 'Belle en Rykiel ' Sonii Rykiel - właśnie w sierpniu niuchnęłam w SP i miałam dokładnie to samo skojarzenie. Założę się, że to chodzi właśnie o te perfumy (http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16876)
Ja mam z kolei prośbę o zidentyfikowanie perfum - wywąchałam je w Auditorium Maximum na schodach, pewnie komuś się stłukła buteleczka bo zapach był baaaaaaaardzo intensywny. Perfumy pachniały tak ciepło i głęboko - mój nos wyczuł najprawdziwszy słodki rum. Na pewno było to coś z wyższej półki, bo ten zapach był taki pulsujący i wielopłaszczyznowy. Kojarzył mi się z czymś co znam z dzieciństwa - moja mama używała kiedyś Lou Lou, czy to może być to? Na pewno nie było to Amorito i Idole.
|
|
#576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
to juz chyba musi być ktorys z tych zapachow, bierzemy z kuzynka liste i idziemy testowac jeszcze raz wielkie dzieki
|
|
|
#578 |
|
Zadomowienie
|
Daj znać o wynikach testów, bo sama jestem ciekawa co to było
|
|
#579 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny widze ze tutaj cisza a ja potrzebuje waszej pomocy..poszukuje nazwy perfum,flakon wyglada mniej wiecej tak: chyba prostokątna buteleczka z mlecznego szkła z wytłaczanymi na całosci kwadratami pamietam ze pudelko bylo cale biale bez wzorkow...to na tyle nie wiem czy cos z tego zrozumiecie
|
|
|
|
|
#580 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Dziewczyny ,nie chcę zakaładac osobnego wątku ,a potrzebuję pomocy. Dzisiaj w Douglasie spryskałam się perfumami ,w których się zakochałam.. niestety nie zapamiętałam nazwy ani marki ,pamiętam jedynie kształt buteleczki. Była ona w kształcie "nieregularnie ociosanej łezki" ,przeźroczysta ,a perfumy miały kolor bladozielony. Podejrzewam ,że to jakaś nowość ,bo nigdy się z nimi nie spotkałam.. Co to może być za zapach??
|
|
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję ,ale to nie ten zapach. Buteleczka przypomina Jadore ,ale jest "ociosana" jak np Diamonds Armaniego. Kolor perfum- jasnozielony.
|
|
|
|
|
#583 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#584 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
Niestety nie.. No trudno ,jutro pójdę tam ponownie i sprawdzę..
|
|
|
|
|
#587 |
|
Zakorzenienie
|
trochę łezkowata buteleczka, troche ociosana, kolor zielonawy- Vera Wanq Bouquet
|
|
|
|
|
#588 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam serdecznie
![]() A ja dziś pachnę,właśnie tymi perfumami które są w załączniku... niestety nie znam ich nazwy bo nie dotarły do mnie w pudełeczku:/ Czy któraś z Pań, może wie jaka jest nazwa tych pefum?? Wiem ,że podobno były kupione w sklepie sephory. (Przepraszam,że tak się "podpięłam" w ten wątek)
|
|
#589 |
|
Nindżopesz
|
Szukam męskiego zapachu... Nie wiem czy były to EDT, EDP czy EDC
![]() 1) z pewnością zapach był męski bo grzebałam z ówczesnym TŻ po męskiej stronie perfum, 2) nic trudno dostępnego, znaleźliśmy go w ówczesnej perfumerii w Empiku, 3) było to jakieś 6 lat temu, 4) zapach kojarzył się z alkoholem: nalewką, mocnym winem, nie pamiętam dokładnie W każdym razie TŻ od razu się skrzywił, a jak wiadomo zazwyczaj faceci nie wyodrębniają subtelnych nut zapachowych - czyli perfumy musiały być konkretnie alkoholowe. Chyba słodkawe, z pewnością żaden świeżuch, żadne cytrusy,5) pamiętam, że flakon od razu przykuł moją uwagę - a zazwyczaj chwytam po fioletowe, bordowe, czarne i czerwone buteleczki. ...Może ktoś coś kojarzy...? |
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Butelka w kształcie piersiówki-jaki męski zapach
http://img142.imageshack.us/my.php?i...3904290ss5.jpg
Mam wielki problem z indentyfikacją wielu flakoników Na pewno widzę tu:-Lou Lou -Cacharel, Anais Anais -Estee Lauder, Intuition -Estee Lauder, Beyond Paradise -Parfums Gres, Cabotine x2 -davidoffa -pivonie YR -picasso -far avay z avonu -którąś romę -otto kern'a -jakiegoś joopa -Guy Laroche, Fidji A reszta ? Proszę,pomocy |
|
|
|
|
#591 |
|
Zakorzenienie
|
Dolce Vita na godzinie 10ej. Reszty nie rozpoznanych przez Ciebie też nie znam.
|
|
|
|
|
#592 |
|
Zakorzenienie
|
Dolce Vitę też widziałam
Tylko raz mi się post skasował i zapomniałam widocznie drugi raz wpisać Najgorsze,że część tych nieznjomych flakonów jest bardzo charakterystyczna :|
|
|
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
Gresy sa cztery
lacznie trzy Cabotiny ( dwa z zielonym korkiem, ten z wiekszym to ekstrat i jeden z czerwonym, limitowanka ) te korki mi sie snia po nocach ![]() i Cabochard z biala kokardka ( czyste perfumy ) |
|
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
Za Romą to chyba jakaś limitowanka Gres Grain de Folie z czerwonym korkiem, z kokardką to chyba też Gres - Cabochard
z przodu po prawej czarny korek to może być klasyczny armani, obok stoi klasyczny Ralph Lauren (to czerowne) Joop to Berlin, za nim Noa Noa Kerna. |
|
|
|
|
#595 |
|
Zakorzenienie
|
rozszyfrowałam jeszcze:
VIE PUIVEE Yves Rocher Perfumy "Beautiful" Perfumy "White Linen" |
|
|
|
|
#596 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Butelka w kształcie piersiówki-jaki męski zapach
Cytat:
Orchidee, Shafali oraz Vie Privee od Yves Rocher (z lewej), Rose Ispahan Yves Rocher, Gres Ambre de Cabochard lub Cabochard Parfums Gres(bardziej po prawej), a JOOP to Berlin
|
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
Po prawej ze srebrnym korkiem (za bursztynową wodą z czarnym korkiem) to Cycle by Otto Kern.
A to bursztynowe coś to rzeczywiście Armani - taki. W metalowej flaszce za Cabochardem to może jakiś Fragonard?
|
|
#598 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomóżcie mi to znaleść
Prośba do bardziej doświadczonych z zakresu perfum i wód toaletowych.
Oto męska woda toaletowa, za którą mój brat wprost szaleje (kupiona w Niemczech). Niedługo ma imieninki więc nowa buteleczka byłaby wprost wymarzonym prezentem. Niestety opakowanie się nie ostało. Może któraś z koleżanek wie, co to za woda i gdzie mogę ją dostać. Sama przeszukałam już kilka drogerii i niestety nic. ![]() Będę wdzięczna za pomoc.
|
|
|
|
|
#599 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Dot.: Pomóżcie mi to znaleść
|
|
|
|
|
#600 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomóżcie mi to znaleść
Dzięki.
Chyba musze wybrać się do Niemiec. A może ktoś w Polsce to znajdzie? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

kuzynka opowiadała mi, ze jakos tak na poczatku września była w Superpharmie w Toruniu i tam psiknęła sie perfumami, ktore jak okreslila po 2-3 minutach zaczęły pachniec "ładnie, słodko troche ciastkowo-śmietankowo-waniliowo-toffi" wiem tylko, ze perfumy nie byly z aktualnej gazetki promocyjnej wiec pewnie jako oferta gazetkowa byly pod koniec sierpnia. nie stały na tej połce gdzie stoja gabriela sabatini, mexx tylko na stoisku "wysokopólkowym" moja kuzynka oczywiście psiknęla sie kilkoma perfumami i wszystko jej sie pomieszało ale jak twierdzi mogły byc w kulistym opakowaniu lub tu druga opcja mogly sie zaczynac na literke "i" ale to tylko podejrzenia. przepraszam za taki pokrętny opis ale ani ja nie jestem znawca zapachow ani tym bardziej ona
ale jesli odnalazlabym te perfumy zrobilabynm jej ogromna przyjemność

W każdym razie TŻ od razu się skrzywił, a jak wiadomo zazwyczaj faceci nie wyodrębniają subtelnych nut zapachowych - czyli perfumy musiały być konkretnie alkoholowe. Chyba słodkawe, z pewnością żaden świeżuch, żadne cytrusy,
Na pewno widzę tu: