|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Spragnione Panny Młode 2009 cz. VI
Cytat:
Strippi super ja również gratuluje !!! ja juz miałam wybrane obrączki, bo ja to takie tradycyjne chciałam, wzór już wybraliśmy i raczej taki zostanie gdzies już wklejałam zdjęcia, tylko postanowiliśmy u innego jubilera bo wychodzi nam dużo taniej, a 100 czy 200zł mniej przy organizacji ślubu i wesela to jak dla mnie dużo. Kurcze chyba rzeczywiście będę się musiała upewnić co do godziny. Wszystkie dziewczynki zaczynają kursy, dobrze że ja mam to za sobą i poradnie i kurs przedmałżeński. Przynajmiej teraz nie muszę tego załatwiać. Kurcze tylko chyba muszę spotkać się z babką i podpisać umowę o salę, zaliczka już wpłacona i hotel również zamówiony poprawiny też. Kurcze jestem dzisiaj taka senna, najchętniej bym poszła spać ale oczywiście nie sama
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
U naszego jubilera klasyczne obrączki (para) zrobione z naszego złota będą nas kosztować 200zł. Do tego chcę "dorzucić" brylancik, albo trzy to będzie jakieś 200zł za jeden brylancik.
Moje typy obrączek: |
|
|
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
A my mamy dokładnie takie same obrączki jak te w linku tylko z dwoma paskami obok siebie
i szerokie 5mm kupiliśmy je w kwietniu w Ostrowie Wlkp. u małego jubilera który je sam zrobił w tydzień, i płaciliśmy równy tysiąc zł. http://www.apart.pl/files/cbiz_img/img_prod152_0_o.jpg |
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Kochane! a my mamy takie obraczki, jak ponizej w linku tylko z zoltego zlota. Jak widzicie oprocz obraczki meskiej i damskiej jest tez w komplecie pierscionek-dostane go od meza jak mu urodze bobaska plci meskiej-tak mi powiedzial jak sie o niego upominalam. takze sa one z zoltego zlota na ukos leci tylko cienki paseczek bialego a na nim sa malenkie prawdziwe diamenciki-na meskiej jest ich 5 (bo jest wieksza i szersz) a na damskiej 3. co o nich myslicie-tylko szczerze, bo my sie bardzo dlugo wahalismy
![]() http://www4.jcpenney.com/jcp/X6.aspx...Id=56879|59234 |
|
|
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też bym kupiła, ale obawiam się, że latem nam palce spuchną i nie wciśniemy tych obrączek.
|
|
|
|
#667 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
o my god
albo mnie tu tak dlugo nie bylo albo gadacie jak najęte hehehe pewnie jedno i drugie Musze co nieco ponadrabiac bo wszystkiego przeczytac to nie ma szans
|
|
|
|
#669 |
|
Wtajemniczenie
|
ja stwierdziłam że obrączki kupimy w przyszłym roku tzn 3-4 miesiące przed ślubem. Mamy mieć załatwiane u pewnej znajomej mojego TŻ siostry ciotecznej. Dużo mniej płacili za super obraczki. Oczywiście każdy rozmiar dostępny po za tym robią też na zamówienie.
Co do kształtu i wyglądu obrączek jesteśmy zgodni z TŻ-em
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Strippi gratuluję wygranej !!! Obrączki wszystkie piękne. |
|
|
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
hey
ogladalam w ddtvn ten cykl o fotografowaniu, i nie rozumie kompletnie po co robic zdjecia 3 dni po slubie jak wkoncu to ma byc pamiątka z slubu to po co mi sesja za kilka tys. po tym waznym dniu..? aaa i mi sie przypomnialo ze kompletnie nie pasowaly mi te srebrne dodatki w "greckiej" sukni tej pani ktora wystepowala w ddtvn..
|
|
|
|
#672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A te srebrne wstawki takie średnie. Może na żywo suknia wygląda lepiej. |
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki bo ja tu czekam na Wasze opinie na temat moich obraczek! zobaczcie wyzej i napiszcie co myslicie, prosze!!!!!
|
|
|
|
#674 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak dla mnie obrączka musi być z żółtego złota Więc moja opinia raczej nie ma znaczenia.
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pisałąm , że obrączki mi się podobają ich wzór jest oryginalny i z pewnością pięknie będą wyglądały na palcach
![]() Ale jak chyba tak jak popscene jestem w tej kwestii tradycjonalistką i chciałabym mieć złote (żółte) |
|
|
|
#677 |
|
Wtajemniczenie
|
Może na żywo lepiej wyglądają, ale jak dla mnie trochę takie "naćpane". Mnie się bardziej takie proste wzory podobają.
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam obrączki podobne do tych, które będziemy mieć.
nasze nie są z takim matem chropowatym tylko matem papierowym (pani sprzedawczyni tak go nazwała). a te nacięcia są normalne - błyszczące. ja ma szerokości 4 mm a TŻ - 5 mm. |
|
|
|
#679 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do obraczek to jak mam byc szczera za duzo tam wszystkiego, wole skromniejsze i z nieszanym zlotem ![]() Magialena za to twoje sa sliczne
Edytowane przez violisia Czas edycji: 2008-10-21 o 11:02 Powód: by nie bylo post pod postem;) |
|
|
|
|
#680 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Widocznie to zależy od regionu. W niektórych to chyba jest dopuszczalne.
Ja wychodzę z założenia, że jeśli zapraszam gości, to razem z nimi jestem. W ostatnich 3 latach byłam na pięciu ślubach i weselach, na dwóch z nich młodzi wybywali, no i goście narzekali. Mnie by było głupio tak ich zostawiać. |
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
A to jak gadamy o obraczkach to niech ktoś zorientowany powie mi kótra próba zawiera najwięcej złota w złocie bo często widzę obrączki o próbie 585 to jest dobra czy taka trochę mniej złota obrączka?
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#684 |
|
Wtajemniczenie
|
585 to taka standardowa próba. Im mniejsza, tym mniej złota w złocie, że się tak niefachowo wyrażę. Jeśli coś pokręciłam, proszę o korektę.
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie dlatego tak sie dlugo wahalismy-robilismy z 5 podejsc i za kazdym razem przymierzalismy i ogladalismy, bo moj TZ mial szczegolne watpliwosci co do diamencikow w meskiej obraczce i ze nie bedzie chodzil w pierscionku! kupilismy je ba sa oryginalne i diamenciki sa prawdziwe, wiec pomyslelismy ze jakby co to najwyzej je sprzedamy w PL i zrobimy na tym interes. teraz juz wiecie dlaczego pytam....bo nie wiem czy je sprzedawac czy zatrzymac. zrobie zdjecia naszych to mi pewnie doradzicie. dzieki
|
|
|
|
#686 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
hihih chyab nie będzie zaskoczeniem, jeśli powiem, że bardziej podoba mi się rdugi wzór.
|
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki...
![]() Bo tak pytałam na przyszłość bo na zlocie się nie znam i kiedyś zlota bardzo nie lubiłam... moim pierwszym złotkiem byly maleńkie kolczyki kwiatuszki , które dostałąm od mojego brata jak byłam mała, a drugim złotkiem był pierścionek zaręczynowy... a i na komunię łańcuszek od babci, który miałam na sobie tylko raz w dniu komunii.... Jakoś za złotem nie przepadałam i dlatego na nim się kompletnie nie znam... lepiej zapytać Was tu na forum niż by mnie maił ktoś w maliny wpuścić... |
|
|
|
#689 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#690 |
|
Zakorzenienie
|
my mieliśmy trzy obrączki do przetopienia, bo rodzice TŻ nam dali. zamawialiśmy je w jubilerze, gdzie można kupić biżuterię, ale i zamówić.
a z Kruka mam pierścionek zaręczynowy.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

, nie wszystkim to sie udaje
Super

Musze co nieco ponadrabiac bo wszystkiego przeczytac to nie ma szans 

Więc moja opinia raczej nie ma znaczenia.